.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’un autobús municipal de Tarragona.

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha amonestat un dels seus treballadors, conductor dels busos urbans de Tarragona, arran d’una conversa que va mantenir amb un dels passatgers en què es van fer comentaris homòfobs, tal com ha avançat Circdetarragona.com. La mesura respon a la queixa d’usuària que, en recriminar-los l’actitud, va rebre una rèplica masclista per part dels dos.

“Cada dia escoltem comentaris d’aquests i callem. Aquell cop vaig decidir que ja n’hi ha prou i vaig respondre, sobretot tenint en compte que hi havia implicat un funcionari que estava de servei”, explica a Tarragona21 Laura Casadevall, l’usuària denunciant, qui en el seu perfil de Facebook ha aplaudit i publicat la resposta de l’EMT.

“Actualment només hi ha mariques i lesbianes”

Segons el relat de Casadevall en el seu mur de Facebook, els fets es remunten al passat 19 de desembre. A les 14.50h, l’usuària va pujar a l’autobús de la línia 6 des de la parada de l’avinguda Pau Casals, i es va asseure a la primera fila, a pocs centímetres del conductor, que estava parlant amb un ‘senyor’. “Els dos comentaven que els joves d’avui dia són uns dropos que no fan més que mirar el mòbil, i després el ‘senyor’ va ‘lamentar’ que actualment només hi ha mariques i lesbianes, i monstres amb tatuatges i pírcings.”

“Ai, com són les dones d’avui en dia…”

Abans d’arribar a Sant Pere i Sant Pau, Casadevall va recriminar l’actitud al conductor i al passatger i, segons l’usuària, “van burlar-se de mi amb una superioritat moral tan gran com la seva ignorància.” En concret, Casadevall explica que els dos li van dir que la conversa no anava amb ella, i el conductor va exclamar “ai, com són les dones d’avui en dia…” Arran d’això, els va advertir “que si volien tenir aquestes converses intolerants i homòfobes no ho fessin en un transport públic, sobretot tenint en compte que un funcionari en horari laboral era un dels protagonistes d’aquesta lamentable escena, i que a més distreia el xofer de la seva conducció.”

Casadevall ha publicat al seu mur de Facebook la carta enviada per l’EMT en què es disculpa per l’actitud del seu treballador i li comunica que arran de la seva queixa el treballador ha rebut una amonestació. Al conductor se l’ha advertit de l’incompliment dels articles 8 i 11 de la normativa de Bon Govern de l’ús del transport públic urbà a Tarragona. L’article 8 prohibeix parlar amb el conductor quan l’autobús està en circulació, i l’11 diu que “tot usuari ha de respectar la resta d’usuaris i el conductor del vehicle.” Segons fonts municipals consultades, es tracta d’un advertiment que podria derivar en una sanció en cas que reincidís.