.

Els grana han caigut contra un rival que es vol enganxar als play off. Foto: Cultural Leonesa

Duríssim correctiu el viscut pel Nàstic contra un rival directe. Sense haver jugat malament fins que rebria el 2-0, ha patit una Cultural Leonesa motivadíssima, un equip valent, que ha tret les urpes i per tres cops ha fet mossegar la pols als tarragonins.

Sens dubte, el Nàstic tenia una sortida complicada aquest diumenge davant un rival directe, una Cultural Leonesa que volia enganxar-se al play off a costa dels tarragonins, i que sumava els millors registres al seu estadi. El Nàstic es plantava al Reino de León amb les baixes de Borja, Concha i Marc Álvarez.

Només havien passat cinc minuts i els de Dani Vidal protagonitzaven la primera gran ocasió amb una rematada de Jaume Jardí, que tocaria el porter, impactaria al travesser, botaria a la línia de gol i finalment atraparia el meta.

Els grana prenien el comandament del partit i als 22 minuts, una bona transició  acabava amb la carrera i centrada del capità, Joan Oriol. Quatre minuts després, ho provava Andy Escudero, però no la podia rebre Godoy.

Les sensacions eren molt bones per als tarragonins, però tot seguit, arribaria la inesperada sorpresa, la primera bufetada. En una jugada mestre, un encadenament de driblings, la Cultural s’avançava al minut 28, per obra de Diego Barri que acabat l’eslàlom de driblings, l’engaltava entrant a l’àrea per clavar el gol, quan uns segons abans, Jaume Jardí havia tingut l’opció de fer el 0-1.

Intentava refer-se el Nàstic del cop inesperat i en una falta llançada per Marc Montalvo, la pilota acabava dins la xarxa gràcies a una gran rematada de l’incombustible Jaume Jardí. Però l’àrbitre l’anul.lava per fora de joc clar.

Seguirien les opcions: dins l’àrea, Pablo la tenia a passi de Pol Domingo, però errava fent un misto. L’encontre s’havia convertit en un combat de boxa: la Cultu, tot i anar pel davant, no es resistia a fer el segon, amb aquest esperit atrevit que el caracteritza. Rodri Escudero rematava en una bona ocasió quan ja es fregava el descans. Acabaria la primera part amb un intent d’Andy Escudero.

Altres notícies:

Arrencava la segona part amb la imperiosa necessitat grana de fer canvis per remuntar el partit: Dufur saltava a la gespa per Nacho González. Començaven els segons 45 minuts amb un ensurt per als locals: Alvaro Martínez estava a punt de fer-se l’empat en pròpia meta arran d’un bon centre d’Andy Escudero.

Posava una marxa més el Nàstic i es feia amb el control del partit buscant trencar la defensa local a base de futbol-control, però seria un miratge. I mentre Dani Vidal preparava més pólvora al camp amb nous canvis, i com que les sorpreses no venen mai soles, els lleonesos feien el segon gol, obra de Berto, amb una bona jugada de triangulació on Varo no ha acabat de sortir. Aaron Rey ha fet una bona paret per l’atac esquerra i Varo s’ha quedat a mitja sortida. Una llosa molt forta i injusta que deixaria completament tocat els tarragonins. Calia arriscar amb els nous canvis. Alex Mula i Gorostidi trepitjaven la gespa i l’abandonaven Andy Escudero i Marc Montalvo.

Dos minuts després, el Nàstic treia la garra i Amigó salvava el gol de Jaume Jardí, mentre el refús el rematava Pablo Fernández; la defensa evitava el gol de l’asturià.

Dani movia de nou banqueta, però qui en sortia beneficiat era un exNàstic: Aarón Rey aprofitava dues contres consecuties per generar perill en territori grana. I en aquestes, al  minut 73, Guillermo Fernández, un altre exgrana, feia el tercer a porta buida, a més a més igualant el resultat de l’anada. El 3-0 deixava sense interès el partit, només pendents que els lleonesos no guanyessin l’average. Marc Fernández i Jaume Jardí ho intentaven als darrers minuts, però sense èxit

Toca tornar a aixecar-se, el play off segueix ben viu, però l’avís rebut avui és ben clar. El cap de setmana que ve hi ha desplaçament a la Nova Creu Alta contra un Sabadell que es juga la vida.