.

Les novetats presentades d’aquest 2024. Foto: Cedida

La família Pujol-Busquets presenta la nova anyada 2020 de dos Caves de Guarda Superior que embotellen la quinta essència d’un vi de tall fresc: MIRGIN Reserva i MIRGIN Rosé Reserva. Dues referencies que “sublimen el caràcter mediterrani del celler i que son una excel·lent porta d’entrada als altres caves de gamma superior de la família; des dels Laietà Gran Reserva als Paratge Qualificat Mirgin Opus i Mirgin Exeo, i fins als grans caves de col·lecció́ com els multipremiats Alta Alella 10 i Mirgin Exeo Evolució+“, expliquen fonts des del celler.

El MIRGIN i el MIRGIN Rosé són dos caves especials per diverses raons. “En primer lloc, el raïm es cultiva de manera ecològica i es verema a mà en el punt de maduració òptim per obtenir caves frescos i equilibrats. El 2020 es va collir aviat a causa de les pluges de la primavera i les altes temperatures del mes d’agost. El blanc està elaborat amb Pansa Blanca (Xarel·lo), Macabeu i Parellada, i el rosat amb Mataró (Monastrell), i tots dos surten al mercat amb una criança d’entre 20 i 40 mesos”.


Altres notícies:


En segon lloc, la família Pujol-Busquets forma part del ‘selecte club’ d’elaboradors que compta amb el prestigiós segell Elaborador Integral, que identifica els cellers de la DO Cava que fan tot el procés d’elaboració a la seva propietat, de principi a fi. Només hi ha 14 cellers més a tota Espanya que poden lluir aquest segell a les seves etiquetes.

La familia Pujol-Busquets Guillén, encapçalada per Josep Maria i Cristina. Foto: Cedida

I, per últim, el seu caràcter salí que aporta frescor al cava, fruit de la proximitat de la vinya al mar Mediterrani (a menys de 2 km). Els ceps creixen en un paratge únic i singular situat al territori Comtats de BarcelonaSerra de Mar, al Parc Natural de la Serralada de Marina. Una de les seves particularitats és el Sauló, un excepcional sòl sorrenc de granit en descomposició que atorga acidesa natural al vi.

L’aliat ideal en qualsevol taula

Aquests dos caves de Guarda Superior són insígnia de la versatilitat. Funcionen a la perfecció durant l’aperitiu, acompanyant a salaons i marisc, o plats principals des de verdures a la brasa, fins a carns blanques i tota mena de peixos. Inclús funciona bé amb plats més especiats o exòtics. Ambdós caves destaquen per la seva complexitat, frescor i una bombolla ben integrada i refinada. En el cas del MIRGIN trobem records delicats a fruita blanca, i al MIRGIN Rosé notes de fruita vermella i brioixeria.