Oriol Silvestre i Èric Vicens, avui en la presentació del repte. Foto: DiariTots21
La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de La Pobla de Montornès i un veí del municipi llencen el repte solidari de pujar al Pic de la Mola, la muntanya més elevada del Tarragonès, cada dia de l’any vinent, és a dir, els 365 dies. Ho faran el regidor d’Esports, Èric Vicens, i el pobletà Oriol Silvestre.
L’objectiu? Aconseguir que la gent s’hi sumi i aporti un euro per persona cada cop que ascendeixin al pic, situat en terme de La Pobla de Montornès, per destinar-lo a la Marató de 3Cat (antiga TV3). El repte té un lema: ‘365 dies al Pic de la Mola’.
Els organitzadors ja han contactat amb les entitats del poble i comerços, que s’han sumat a fer el repte. La primera sortida serà l’1 de gener pel matí. Ambdós excursionistes s’aniran alternant, de manera que no pujaran tots dos junts cada dia. Això sí, no hi haurà cap dia de l’any que no ho facin.
Una vegada al mes, entre totes les persones que hagin pujat al cim, es duran a terme sortejos de lots de productes o xecs bescanviables per serveis així com també tindrà lloc la realització d’activitats lúdiques i festives per tal d’animar a la ciutadania a ser part d’aquest repte.
La idea ha sorgit dels dos, aficionats a l’excursionisme (el regidor és a més el responsable polític dels camins del terme), a la vegada que són autònoms. “És un punt molt interessant per pujar-hi i a més forma part d’un repte de la Federació Excursionista de Catalunya de pujar 100 pics a Catalunya, entre ells, el nostre”, ha dit el regidor en la presentació de la proposta solidària. “Fomentar l’esport entre la ciutadania, promocionar la salut i ser solidaris” són els objectius. La recaptació es destinarà a la Marató de l’any 2026.
Ambdós ha explicat que es farà el sorteig mensual entre les persones que facin el pic per tal d’animar la ciutadania “a sumar-se al repte”. I els que ascendeixin més de 25 cops rebran una samarreta especial per distinguir la fita i entraran en un sorteig d’un aparell d’aire condicionat.
El regidor ha destacat que “La Marató de 3Cat sempre té molta rellevà a La Pobla, on la gent s’hi aboca. Per això serà interessant sumar-hi la nostra recaptació”. Els organitzadors han obert un perfil a Instagram com a canal de difusió del repte. “Cada dia penjarem una fotografia de la pujada i es veurà el que portem recaptat”, ha dit Vicens. Altrament, les persones que no puguin pujar per impediments físics, com ara alguns avis, podran donar l’euro a algú altre que sí que ho pugui fer.
La distància respecte a la sortida al poble és de 4,5 km. El Pic de la Mola té 318 metres d’alçada i el recorregut suma 250 metres de desnivell. Calculen que comptaran amb una mitjana diària d’entre tres i quatre persones. El Pic és del terme de La Pobla, però a la muntanya conflueixen els termes de Bonastre i Creixell.
L’horari de les sortides serà flexible, adaptable a les persones que aquell dia se sumin al repte: “La idea és arrastrar gent cada dia, seguint la mateixa ruta i el mateix punt de trobada. Es tracta d’arribar a dalt, després la baixada es pot fer per altres rutes”, han detallat els organitzadors.
Quan es tarda a pujar i baixar el pic? “Dues hores i mitja”, afirmen. El punt inicial de sortida serà l’aparcament de l’estació, en el cas que vingui molta gent, o davant, en un parc infantil que hi ha, abans del pont de l’AVE. Faran un balanç mensual de recaptació, amb registre diari.
Carlos Brull, en una de les trobades telemàtiques amb els ajuntaments de l’interior de la Costa Daurada. Foto: Cedida
El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Carlos Brull, ha anunciat que aquest organisme invertirà un total de 900.000 euros entre el 2025 i el 2027 per tal de desenvolupar les actuacions del Pla Conjunt de Promoció Turística de l’interior de la Costa Daurada durant una trobada telemàtica amb representants d’ens públics de la demarcació. A aquesta inversió s’hi sumaran 150.000 euros més, provinents dels ajuntaments i consells comarcals que se sumin al pla conjunt, un acord que se signarà en forma de conveni en els propers mesos.
Amb l’objectiu d’augmentar i millorar el posicionament i la competitivitat de la Costa Daurada, des del Patronat de Turisme de la Diputació s’integren les diferents realitats territorials en l’estratègia de promoció de la marca turística. D’aquí neix el Pla Conjunt de Promoció Turística de l’interior de la Costa Daurada, que proposarà diferents actuacions de màrqueting estratègiques i innovadores, d’alt impacte i orientades a la demanda, tenint en compte criteris de segmentació i buscant visibilitzar l’element diferenciador de l’oferta turística de la destinació. Es concretarà en actuacions eficients que tinguin un desenvolupament accessible i sostenible.
Properament el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona signarà un conveni amb els ens públics, principalment ajuntaments i consells comarcals, que establirà les actuacions concretes que es desenvoluparan durant el 2025, així com l’aportació econòmica que cada soci hi destinarà. Les actuacions estan ja perfilades i han tingut en compte les aportacions que els representants dels ens locals han fet arribar a través d’enquestes, entrevistes i focus grup que s’han portat a terme. Aquestes propostes s’han compartit amb els assistents a la trobada telemàtica que ha tingut lloc aquesta setmana, a partir de les seves aportacions s’acabaran de concretar i es fixarà el pla d’actuacions per al proper any.
D’aquesta manera, el Patronat de Turisme de la Diputació, segueix sumant esforços i treballant de manera coordinada amb els diferents agents del territori en la promoció de les nostres destinacions turístiques. Des del patronat es treballa per la descentralització, la diversificació i la desestacionalització de l’activitat turística, així com per incrementar l’impacte econòmic als territoris de l’interior de la Costa Daurada.
La Pobla de Montornès va viure dissabte passat la tercera edició de la Fira del Vi, un certamen que s’està consolidant com a referent al Baix Gaià i en bona part del Tarragonès. I ho va fer recuperant l’escenari de la primera edició, l’estimada plaça de la Bassa, reformada per complet per l’Ajuntament. Unes 500 persones van assistir a la Fira, principalment a la tarda-nit, unes xifres molt satisfactòries per l’Ajuntament, organitzador de la proposta gastronòmica.
La Gisela, servint vins de Costers del Priorat. Foto: DiariTots21
Un total d’onze empreses, set d’elles, cellers, hi prenien part, procedents de diferents denominacions d’origen del territori. Eren firmes com ara Costers del Priorat, situat al Molar, l’estand de la qual atenia un any més la Gisela. “Ens va anar molt bé l’any passat i hem volgut repetir presència”, deia mentre començava a repartir copes de vi blanc. La firma presentava un blanc i dos negres, amb El Pissarres com a priemra meyada ecològica certificada. Ara, totes les anyades a partir de 2022 seran ecològiques.
Jaume Farràs, de Cellers Unió. Foto: DiariTots21
En un estand proper atenia Jaume Farràs, de Cellers Unió, que oferia vins de les DO Montsant, Priorat i Terra Alta, tot i que Unió també disposa de la DO Catalunya.
La Jordina, d’Adernats, de Nulles. Foto: DiariTots21
Més enllà, la Jordina mostrava una selecció de productes d’Adernats, de Nulles, la firma vitivinícola que s’ha fet coneguda arreu de Catalunya per la seva presència publicitària. Presentaven el producte estrella, el 100 veremes, que celebra els 100 anys de l’inici de les veremes –Adernats és de 1917-. Es tracta d’una edició limitada a 3.350 ampolles ja que es basa en vinyes velles de més de 80 anys, que donen el rendiment que donen. Era una oportunitat de fer-se amb una ampolla, com quan compres un llibre d’edició limitada.”És un macabeu blanc i ecològic”, detallava la Jordina.
L’Elena, de Celler9+, de La Nou de Gaià, amb dos joves visitants. Foto: DiariTots21
L’Elena, de Vins 9+, també repetia presència a La Pobla. Són de La Nou de Gaià i servien vins ecològics orgànics sense sulfats, a partir d’un raïm madurat que li dóna un color més tèrbol. Ja van sorprendre l’any passat amb aquesta aposta ecològica tan intensa. I del Priorat teníem Cellers Rafel, de Pradell de la Teixeta, una bellíssima població rural poc coneguda que a més de ser la casa del poeta Xavier Amorós produeix vins. La Blanca ajuda a la seva família, propietària del celler, i presentava vins de la DO Montsant –Pradell és de la DO Montsant-, tot i que venien vins de la DO Priorat, d’una altra bodega.
La Blanca, a l’estand de Celler Rafel, de Pradell de la Teixeta. Foto: DiariTots21
La Fira es completava amb les empreses locals: els cobejats pastissos de Le Petit Plaisir, per exemple, i amb una agradable sorpresa gastronòmica -què serien les fires de vins sense la menja!-: el restaurant de Montornès La Cassoleta d’Arròs servia ostrons del Delta, a més de cargols, callos i muclos. Massa temptació per als degustadors de vins. Rere un mostrador en forma de barca-safata s’oferien els moluscs. Hi despatxaven l’Agustí i la Mari Carme. Per a qui no ho conegui, La Cassoleta té gran fama al Gaià per l’excel.lència de les seves menges i especialment els seus arrossos. Queda apuntat. Ja de tarda, s’apuntaria a la festa el forn Virgili, un clàssic de La Pobla amb pastissos artesans amb fórmules pròpies.
La Mari Carme i l’Agustí, servint ostrons del Delta. Foto: DiariTots21
“Estem molt satisfets de la resposta dels cellers, que són set en total, uns repeteixen i altres s’estrenen enguany. És el que volem, que es consolidi la fira, que sigui de referència a l’entorn. A més, tenim l’ajuda dels professionals, de Sardà Vins i caves, i la Bodega del Sol”, afirmava Esther Giralt, regidora de Turisme de l’Ajuntament. “Les expectatives que teníem al matí han superat el que esperàvem”. Fou a la tarda-vespre quan es desbordà el recinte.
Un total d’onze empreses, vuit d’elles, cellers, participaran el proper dissabte, 28 de setembre, a la tercera edició de la Fira del Vi de La Pobla de Montornès, que presenta com a gran novetat el canvi d’ubicació: del pati de les escoles passarà a celebrar-se a la plaça de la Bassa després de la seva remodelació i reapertura. Va ser justament el lloc de celebració de la primera edició.
Es tracta d’un espai “completament remodelat, molt més segur, on no cal travessar la carretera, i molt més adient i acollidor”, destaca a DiariTots21 la regidora de Turisme, Esther Giralt.
Tot plegat seran vui firmes de vins, un forn -Virgili-, la firma de pastisseria Petit Plaisir i el restaurant La Cassoleta d’arròs els participants a la mostra, a més d’un estand de venda de copes i un de tikets. La Fira reuneix cada any una gernació de persones, especialment a la tarda i nit.
Giralt subratlla l’aposta de l’equip de govern de l’Ajuntament per la Fira: “Es tracta de donar a conèixer els productes de la zona, una aposta pels productes del territori, i en aquest sentit, la Fira s’està consolidant”. A més a més del públic local, hi acudeix gent dels pobles del voltant –Torredebarra, Altafulla, Creixell,…-, però també públic procedent d’altres llocs, com pot ser Falset, que els mateixos cellers criden a acudir-hi per descobrir uns vins concrets.
El certamen inclou degustació, servei de menjar i música en viu amb un concert de Hidden Track (19:30 hores). L’horari de la mostra serà d’11 a15 i de 17 a 22 hores.
La Fira del Vi és organitzada per l’Ajuntament, Sardà vins i caves i Bodega del Sol.
Alcalde i regidors, amb la pregonera -la primera per l’esquerra-. Foto: DiariTots21
El Club de Futbol Sala La Pobla de Montornès, amb la seva Escola de Futbol, i en el seu nom, la seva presidenta, Eva Maria Ruiz, fou l’encarregat de protagonitzar el pregó de la Festa Major de La Pobla de Montornès, que degut a les pluges de divendres es va haver de traslladar a la tarda de dissabte, per empalmar després amb la jornada castellera. També va quedar ajornat per al dia 20 el concert de Buhos, el gran esdeveniment de la Festa Major.
D’aquesta manera, amb el protagonisme otorgat al club de futbol sala local, l’Ajuntament segueix perpetuant la tradició que siguin les entitats del poble les protagonistes del pregó de la festa.
Abans que arribés el pregó, llegit des del balcó de l’Ajuntament, es feu el tradicional sorteig de la persona que podia assistir al mateix des del balcó annex. I li tocà la sort a la Maria del Mar Solé.
A continuació, l’alcalde, Francesc Larios, donà pas a la pregonera, Eva Maria Ruiz, que nascuda a Santa Coloma de Gramenet amb els anys es traslladaria a viure a La Pobla de Montornès, fa 21 anys, on presideix un club que aquesta temporada disposa de set categories en un entorn molt competitiu dominat pel Nàstic i el futbol sala de Torredembarra i Altafulla.
Vinguda de fora, Ruiz s’integrà a La Pobla, un lloc “que m’ha mostrat els seus costums, la seva història i la de tota la seva gent. Encara em meravello de les històriques que la gent gran em segueix explicant”, reconeixia. A La Pobla es casaria i hi naixerien els seus fills.
Ruiz repassà els grans èxits obtinguts des que es va crear el club -que fa deu anys que presideix- a partir del club de futbol històric, amb més de 70 anys d’història, que va desaparèixer en 2013 perquè finalment fos el futbol sala el que recolliria els seus fruits. Amb la inaguració del pavelló poliesportiu naixeria el futbol sala, recordava Ruiz.
D’aquesta manera, durant un temps existiren les modalitats de futbol-camp i futbol sala, “que continua donant-nos importants fites”, la principal d’elles, l’ascens de l’equip cadet a la Divisió d’Honor la temporada 2017-18, “on el nom del nostre municipi fou conegut fora de Tarragona”. També aquesta temporada s’ha recuperat l’equip femení i han aconseguit èxits els equips juvenil i sénior, ascendint ambdós a Primera Divisió.
La presidenta destacà especialment els valors que conformen el club: “La disciplina, però sobretot el respecte i la igualtat”
Durant l’acte també es lliurà el diploma a la guanyadora del cartell de la Festa Major, la il.lustradora Rut Solano.
La il.lustradora Rut Solano, guanyadora del cartell de la Festa Major. Foto: DiariTots21
Seguiu la programació de la Festa Major en aquest enllaç.
Cartell de la Festa Major d’enguany, obra de Rut Solano Mercadé (àlies ‘Olivia Sierra), escollit a través d’un concurs obert als veïns i veïnes. Foto: Cedida
Els veïns i veïnes de la Pobla de Montornès arrenquen aquest divendres, 6 de setembre, la celebració de la seva Festa Major, dedicada tradicionalment a la patrona del municipi, Santa Maria de Montornès. Altrament, la guanyadora del cartell és Rut Solano Mercadé (pseudònim: Olivia Sierra).
El programa començarà amb el pregó festiu i amb el posterior el concert més rellevant del cartell d’enguany, protagonitzat per un dels grups més populars del panorama de la música catalana, els penedesencs Buhos. Les activitats s’allagaran fins l’11 de setembre, amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya i el monòleg de l’humorista Pau Murner.
Aquest és el programa d’actes:
Divendres 6 de setembre
20 h. A l’ajuntament, sorteig dels seleccionats per pujar al balcó i entrega del premi a la guanyadora del cartell de la Festa Major, que enguany ha estat obra de Rut Solano (‘Olivia Sierra’).
Pregó a càrrec de l’Escola de Futbol la Pobla de Montornès.
En acabar l’acte, el despertar de les bèsties.
23:30 h. Concert de Buhos. l’aparcament de l’antiga estació i en acabar DJ Xatarra Tour.
Dissabte 7 de setembre
8:30 h. Esmorzar popular a la plaça de la Bassa.
18 h. Actuació castellera amb els Nois de la Torre, Xiquets de Torredembarra i els Xiquets d’Altafulla a la plaça de l’Església.
20:30 h. Correfocs pels carrers amb el Drac Pigota i el Gall de la Pobla. Sortida des de l’Avinguda Catalunya.
23:30 h. Concert tribut Insurrecció i en acabar Dj, a la plaça de la Bassa.
Diumenge 8 de setembre
8 h. Matinades amb els Grallers Puigperdiguers de la Pobla de Montornès.
12:30 h. Anada d’ofici de la corporació municipal i seguici popular sortida des de l’ajuntament.
13 h. Missa solemne en honor a Santa Maria a la Parròquia de Santa Maria.
18 h. Festa infantil amb el Circ de les Musaranyes i taller de circ de gran format i coca amb xocolata. a la plaça de la Bassa.
22.h. Havaneres amb Port Bo i rom cremat, a la plaça de la Bassa.
Dilluns 9 de setembre
18 h. Espectacle de titelles ‘La que escombrava l’escaleta’, a la plaça de l’Esglesia.
Dimarts 10 de setembre
23 h. Orquestra i ball amb Zumba Show a la plaça de la Bassa.
Dimecres 11 de setembre
9 h. Bicicletada popular amb sortida des de la plaça de la Bassa.
10 h. Manifest de la Diada de l’11-S, sardanes amb la Cobla Pare Manyanet i degustació de vins a la plaça de la Bassa.
16:30 h. Festa final de temporada a la piscina municipal amb inflables i música.
20:30h. Monòleg amb Pau Murner, a la plaça de l’Església.
Arriba la segona edició de la Fira Medieval de la Pobla de Montornès, que serà aquest cap de setmana, els dies 23, 24 i 25 d’agost, amb tres jornades màgiques i plenes d’activitats que tindran com a recinte l’entorn de l’Ermita de Montornès i en horari de 18.00 h a 23.00 h.
Hi haurà activitats per a tota la família, com ara el Mercat Medieval, Torneig de Futbol Medieval, Combats Medievals d’esgrima, la Guàrdia dels Jofres, Jocs Gegants, exposició d’armes i armadures, Taverna Medieval i moltes coses més. L’aparcament és gratuït.
Es tracta d’una aposta de l’Ajuntament que va arrencar amb força èxit l’any passat i ara repetirà edició.
Consulteu els horaris de les activitats en aquest enllaç.
Cartell del festival, que enguany se celebrarà entre Torredembarra, la Pobla de Montornès i Salomó. Foto: Cedida
Torredembarra, Salomó i la Pobla de Montornès són els tres municipis que acolliran els espectacles poètics i musicals del festival Di(vi)nes que, per vuitè any consecutiu, organitza l’associació cultural Etcètera amb seu a Altafulla. De nou, l’objectiu del festival és donar visibilitat a la creativitat en clau femenina a través de la poesia i la música, amb tres espectacles gratuïts que porten al públic assistent la veu de poetesses, els sons de cantautores i, com a colofó, un tast de vi i d’avellanes.
Enguany, el primer d’ells arribarà el divendres 13 de setembre a la Pobla de Montornès amb l’actuació del duet Somnis de Poetes que ha recuperat i musicat poesies de poetes populars. L’acte es farà, igual que els altres dos, a les 21.00h i durarà en total una hora.
La segona cita del Di(vi)nes d’enguany serà el 20 de setembre a Torredembarra, a la Sala del Mar. En aquest cas, els assistents podran gaudir de l’espectacle poètic-musical dedicat a la poetessa Alejandra Pizarnik que portarà a escena el col·lectiu De Parvis.
El Di(vi)nes arribarà al seu final esclatant de poesia el divendres 27 de setembre a la Cooperativa Agrícola de Salomó amb l’espectacle Temps de vinya, que és la suma de la poesia de Roser Guasch i la música del popular Pemi Rovirosa.
El president de l’associació Etcètera, Òscar Ramírez, manifesta que “arribar a vuit edicions ens posa de manifest la bona salut del festival que, a més, cada any diversifica més els escenaris on aterra i arriba a municipis molt potents a nivell cultural”.
Un any més, el festival Di(vi)nes comptarà amb el suport de la Diputació de Tarragona, la Fundació Mutua Catalana, els ajuntaments dels llocs on es fan les actuacions i la DOP Avellana de Reus.
El Land Fest de la Pobla obre un cicle tarragoní pel Nàstic, Roda de Berà i l’Ametlla de Mar. Foto: LandFest/Cedida
La Pobla de Montornès es prepara per rebre un dels esdeveniments més esperats de l’estiu: el Landfest, un festival itinerant i sostenible que promet fusionar diverses disciplines culturals en un únic espai a l’aire lliure. Dissenyat per al gaudi de persones de totes les edats, des dels més petits fins als més grans, Landfest se celebrarà de l’11 al 14 de juliol, a Mas Solé – Urbanització El Castell, oferint una experiència inoblidable per a tota la família.
Horari del festival Landfest obrirà les seves portes tots els dies del festival des de les 18:00 hores fins a la 1:00 de la matinada, oferint una àmplia varietat d’activitats i espectacles durant la tarda i la nit.
Landfest convida els assistents a submergir-se en un territori d’oci, cultura i gastronomia. Aquest festival ha estat acuradament dissenyat per brindar una experiència completa i variada que inclou: Oci / Cultura / Gastronomia / Música / Food Trucks / Market / Tardeo Mediterrani, Espai el Divino
La missió de Landfest és clara: oferir una experiència única en cada àrea del festival. Des de l’escenari principal amb música en directe, fins a l’oferta gastronòmica deliciosa, passant per l’entreteniment infantil i les opcions de compres, cada detall ha estat pensat per garantir la màxima satisfacció dels visitants. L’objectiu és que tots descobreixin Landfest i visquin una experiència inoblidable, plena de qualitat i diversió.
Landfest és una iniciativa d’Uniart, una empresa especialitzada en la creació i dinamització de mercats temàtics des de 2016. Amb una trajectòria de vuit anys en l’organització d’esdeveniments temàtics, Uniart ha acumulat l’experiència i els recursos necessaris per garantir l’èxit d’aquest nou projecte.
Aquest festival neix del desig de creixement i d’assumir nous reptes i projectes. Durant els darrers dos anys, Uniart ha treballat intensament per desenvolupar Landfest, buscant els emplaçaments ideals per dur-lo a terme i assegurant cada detall per oferir una experiència de gran qualitat. Informació Addicional Landfest és un esdeveniment obert a tot el públic.
La Pobla de Montornès es transformarà en un epicentre de cultura, art i entreteniment durant aquests quatre dies, oferint una oportunitat única per gaudir de l’estiu en família. Per a més informació, visiteu la pàgina web www.landfest.es o seguir les xarxes socials @landdfest_ per estar al corrent de totes les novetats i sorpreses que s’han preparat.
Punt de la N-340 on s’ha produït el sinistre, en el qual s’han vist afectats dos turismes i un camió. Foto: ACN/N.Bertola
Un home ha mort aquest dimarts en un accident de trànsit a l’N-340 a la Pobla de Montornès (Tarragonès), segons ha informat el Servei Català de Trànsit.
Els fets han tingut lloc a les 13.30h al punt quilomètric 1.177 quan per causes que s’investiguen han col·lidit dos turismes i un camió. A banda de la persona que ha perdut la vida, conductor d’un dels turismes, també hi ha hagut un ferit menys greu, que ha estat traslladat a l’hospital de Santa Tecla de Tarragona.
En l’accident hi han treballat quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, cinc dotacions dels Bombers i dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques. El Servei Català de Trànsit ha informat que la víctima és P.M.M., un home de 72 anys i veí de Tarragona. A causa del sinistre s’ha tallat l’N-340 entre la Pobla de Montornès i Torredembarra en els dos sentits.
El Pasbus o el Cridabus ja funcionen en altres municipi del Tarragonès i també del Baix Penedès. Foto: Cedida
El ple de l’Ajuntament de la Pobla de Montornès ha aprovat l’ampliació del servei de transport municipal els dissabtes, així com la implantació d’un servei de bus a demanda anomenat Cridabús i Pasbús, així com una nova targeta multiviatge Jove.
El Cridabús és un sistema que vol intentar reduir les habituals situacions de baixa utilització que pateixen els busos de grans dimensions que fan els recorreguts per les urbanitzacions del municipi, donat que, molt sovint, es completen els recorreguts sense que hi hagi demanda de viatgers. El sistema del Cridabús vol estalviar despeses i ser més sostenible, mantenint l’autobús esperant a la parada de Mas Soler i acudint només a recollir passatgers a cada parada si hi ha alguna petició. En cas de no haver-hi sol·licituds, el vehicle restarà aturat a la parada esmentada per garantir el compliment de l’horari, fins que sigui l’hora per tornar a reemprendre el recorregut, assegurant així una circulació eficient i puntual del servei.
El servei de sol·licituds del Cridabús és podrà realitzar fins a 10 minuts abans de l’hora prevista del pas de cada autobús i és podrà fer per telèfon o per WhatsApp. Aquest servei, més personalitzat i sostenible, també resulta més econòmic i això permetrà ampliar el servei de bus als dissabtes amb el nou Pasbús sense cap cost addicional.
El nou programa Pasbús, operarà els dissabtes amb unes freqüències d’horari establertes –matí, migdia i vespre– oferint als ciutadans la possibilitat de sol·licitar el transport a demanda per als seus desplaçaments dins del municipi, així com també a localitats properes com ara Torredembarra.
Per tal de donar a conèixer el funcionament i la posada en marxa del bus a demanda que entrarà en funcionament l’1 de juliol, l’empresa Autocars Penedès farà, conjuntament amb l’Ajuntament de la Pobla, una campanya informativa amb el bus comunicador.
Les novetats en el serevi d’autobús munciipàl no s’acaben aquí, donat que, per tal de promoure la mobilitat sostenible i fomentar l’ús del transport públic entre els joves del municipi en edats compreses entre els 12 i 25 anys, s’ha proposat la creació d’una targeta multiviatge Jove amb un cost per viatge de 0,50 €.
Les tarifes del transport de viatgers regulades per l’ajuntament són les següents:
Majors de 65 anys: 0.50 €/viatge
Usuaris amb discapacitat igual o superior al 33%: 0.50 €/viatge
Joves de 12 a 25 anys: 0.50 €/viatge
Transport escolar amb monitora: 0.28€/viatge (10€/mes)
L’alcalde de La Pobla de Montornès, Francesc Larios. Foto: Cedida
L’alcalde de La Pobla de Montornès encara un any clau del seu segon mandat i repassa en aquesta entrevista concedida al DiariTots21 les prioritats municipals i els treballas més destacats realitzats darrerament.
Quines són les prioritats de l’Ajuntament per aquest 2024?
Aquest any és un any molt ambiciós pel que fa a les inversions, però també per assentar altres serveis i activitats, com la fira del vi, la celebració de Sant Jordi o el taller de memòria per a la gent gran.
L’any 2019 ens vam trobar certs problemes econòmics per poder fer inversions. El 2020 vam haver de fer front a una de les pitjors pandèmies que recordem, ens va condicionar gran part del mandat, i quan vam retornar a la normalitat i amb una economia més sanejada vam començar a desplegar el nostre programa electoral, amb inversions i serveis pels poblencs i poblenques. Però és ara quan podrem recollir els fruits de la feina feta tots aquests anys.
Per exemple, només aquest 2024 invertirem el doble de recursos econòmics en inversions que en el període 2010-2018.
Quines son les principals inversions?
Hem finalitzat les obres de la plaça de la Bassa, i els pròxims dies començarem les obres de remodelació del passeig de l’estació, que comptarà amb un parc infantil al costat de l’escola. Properament, es durà a terme l’execució de la primera fase de la xarxa d’hidrants i la substitució de més d’un quilòmetre de les canonades i voreres a la urbanització del Castell i Flor de l’Ametller, en les quals es concentren la majoria de les fuites.
També tenim previst la construcció d’una plaça al final del carrer del vent, també sortirà a licitació una empresa de serveis energètics, que suposarà la renovació de tot l’enllumenat públic, l’eliminació dels contenidors soterrats o la compra d’un marcador per al poliesportiu, entre d’altres.
En què ha consistit la reforma de la plaça de la Bassa?
Amb aquesta reforma s’ha reconvertit la plaça de la Bassa en un espai modern, sense barreres arquitectòniques i adaptat per a les activitats esportives i lúdiques que s‘hi fan durant tot l’any.
Aquesta remodelació ha suposat la reducció del nombre de bancals que conformaven la plaça i d’aquesta manera s’ha ampliat la zona d’ús de cadascun dels espais, millorant l’accessibilitat i els serveis per a les persones amb mobilitat reduïda.
El fet de tenir un escenari més gran i sense aixopluc ens permetrà realitzar la majoria d’actes sense haver de posar un escenari addicional, així com tampoc necessitarem llogar una caseta com a vestidors pels artistes.
La plaça de la Bassa és un espai emblemàtic del nostre municipi atès que antigament s’hi ubicaven els rentadors públics que feien servir l’aigua de la gran bassa que recollida l’aigua de pluja, i que dóna nom al lloc. El color blau de la pista esportiva és una referència a la zona dels safarejos, on hi havia un abeurador pels animals, un lloc per rentar la roba dels malalts i un per la resta de la família.
En quina situació econòmico-financera es troba l’Ajuntament?
Com he comentat abans, ara mateix la situació econòmica de l’Ajuntament és excel·lent. L’any 2020 vam liquidar els crèdits bancaris que tenia el consistori per poder fer front a factures pendents de pagament, vam eliminar totes aquelles despeses innecessàries i que en res beneficiaven al nostre municipi i que mes rere mes llastraven l’economia local i així poder estabilitzar el pressupost.
Aquesta gestió, més la cerca de subvencions, ens permet cada any augmentar el nombre de les inversions i poder anar resolent problemes endèmics del nostre municipi, com la presència de canonades molt antigues, on cap govern anterior hi ha invertit mai.
Per fer-nos una idea d’aquest augment, les inversions previstes per enguany representen un 1.738% respecte a les realitzades el 2018.
Pujaran els impostos i taxes, es mantindran o baixaran? I per què?
Des del primer dia teníem molt clar que per poder fer una bona gestió municipal, era capdal tenir sanejades les arques municipals, però alhora també teníem clar que l’augment necessari dels ingressos no podia anar a càrrec de tensar l’economia dels nostres veïns i veïnes.
Aquest sanejament econòmic s’havia de fer tant per la reducció de despeses innecessàries, com serveis que teníem per duplicat, com per la cerca de subvencions, que són les que permeten, sobretot a municipis petits com el nostre, poder realitzar les inversions necessàries.
Encara més, no només hem congelat els impostos i taxes municipals cinc anys consecutius, sinó que alhora hem creat diverses bonificacions, com la del 50% de la quota de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica pels titulars dels vehicles elèctrics i híbrids, una bonificació potestativa del 50% de la quota íntegra de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) per aquells habitatges que disposin d’instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica, una bonificació del 95% en les plusvàlues i una bonificació del 50% de la quota de la llar d’infants per les famílies monoparentals.
Com està el projecte del nou centre cultural i biblioteca?
El projecte de la remodelació de les antigues escoles per convertir-lo en un espai cultural i polivalent és un dels projectes que aquest any veurà la llum. L’any 2021 es va licitar l’obra, però amb l’encariment dels preus tant per la pandèmia com per la guerra d’Ucraïna va quedar desert. Un cop revisat el projecte i exposat al públic està previst licitar-lo de nou durant el mes de maig.
Des de l’equip de govern considerem que aquest equipament cultural esdevindrà un espai de trobada que crearà comunitat i identitat local i cultural així com també garantirà l’accés a totes les persones a la cultura.
Quines millores hi ha previstes per a les urbanitzacions?
Principalment, les millores que tenim previstes per a les urbanitzacions són les relacionades amb l’aigua. Al Castell i a Flor de l’Ametller hi invertirem en la xarxa d’hidrants, canvi de canonades i la recuperació d’un pou. Aquestes tres inversions estan valorades en 250.000 €. També esperem poder finalitzar les obres de la Zona Esportiva Municipal i així un cop obert, hi podrem fer diferents inversions en l’entorn, on també tenim previst la instal·lació de pistes de pàdel, entre d’altres.
Està millorant el reciclatge de la brossa amb la substitució dels contenidors?
Fins a l’any 2020 no hi havia cap opció per poder reciclar, ja que només disposàvem d’aquells contenidors vells sense tapa i on tot era considerat resta, així que qualsevol inversió en aquest sentit ja era positiva. Tot i que avui en dia el percentatge de reciclatge està en la mitjana de la comarca, ens queda un llarg camí per fer i és per això que durant el 2024 iniciarem una campanya de conscienciació sobre el reciclatge, la qual tindrà com a destinataris principals els nens i nenes de la Pobla.
S’ha creat el cos de Vigilants Municipals?
Una de les primeres accions que vaig impulsar va ser la creació d’una comissió de seguretat ciutadana, concretament el 9 d’octubre del 2019 es va constituir la primera comissió d’aquest ordre, en la qual hi havia un representant de cada partit amb representació a l’Ajuntament (Esquerra, Podem, PP, AMPM i Centrats). Atès que els diferents partits proposaven diversos models fruit de l’anàlisi i la reflexió es va acordar per unanimitat que la recomanació de Mossos d’Esquadra de crear un cos de vigilants era el model més idoni per al nostre municipi tenint en compte que s’havia de dur a terme la construcció d’una comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra.
L’any 2021 vam aprovar, sense cap vot en contra, una nova relació de llocs de treball de l’Ajuntament, la qual creava el cos de vigilants integrat per un coordinador més quatre vigilants. Actualment, tenim un vigilant municipal i s’ha publicat l’oferta de dues places noves, que estaran operatives aquest estiu.
Estem en sequera a Catalunya. Com està el projecte de connexió amb l’aigua de l’Ebre (CAT)?
És un projecte més que necessari per al nostre municipi! La veritat és que va anar de molt poc que no perdéssim la reserva per poder-nos connectar. L’any 2019, quan no feia ni un mes que era alcalde, vam saber que a final de juliol del mateix any acabava la reserva que teníem per poder-nos connectar, atès que l’anterior govern municipal considerava que no era necessari i optava per la construcció d’un nou pou.
A córrer cuita vam poder negociar una pròrroga de dos anys i abans que finalitzés, ja vam comunicar la intenció de fer la connexió. Actualment, el projecte està en revisió i la idea de l’equip de govern és tenir-ho tot enllestit aquest any, per poder cercar totes les opcions de finançament per poder executar el projecte durant el 2025.
Cada any se segueixen creant noves associacions i elements festius al municipi. Com valora el batec de les entitats a La Pobla?
Sempre he dit que el teixit associatiu de la Pobla és un luxe. Gràcies a les entitats, podem dur a terme moltíssimes activitats, considerem necessari continuar amb les sinèrgies generades en els darrers quatre anys, en els quals les entitats i associacions han estat a l’eix vertebrador de les polítiques municipals a través de polítiques de col·laboració i cooperació que han permès l’organització exitosa de nombrosos esdeveniments
Tres imatges de com ha quedat la Plaça de la Bassa de La Pobla de Montornès. Fotos: Cedides
La remodelació de la Plaça de la Bassa de La Pobla de Montornès ha suposat la reducció del nombre de bancals que conformaven la plaça i d’aquesta manera s’ha ampliat la zona d’ús de cadascun dels espais, millorant l’accessibilitat i els serveis per a les persones amb mobilitat reduïda.
El projecte, redactat pels arquitectes Edgar Miró i Judit Garcia, de l’empresa Entropia Arquitectura SCP, ha reconvertit la plaça en un espai modern, sense barreres arquitectòniques i adaptat per a les activitats esportives i lúdiques que s‘hi fan durant tot l’any.
“A causa de les restriccions estipulades en el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera, atès que el nostre municipi es troba en situació d’excepcionalitat, es prohibeix l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes”, ha subratllat l’alcalde, Francesc Larios, a TotsTarragona21. Per aquest motiu, “no s’han plantat les mates perennes aromàtiques típiques de la zona, que estaven previstes en les diferents zones enjardinades i en el moment que les restriccions es deixin sense efecte es procedirà a dur a terme l’enjardinament pendent”.
Fotografia presa sobre una imatge antiga de la plaça. Foto: Cedida
“La Plaça de la Bassa és un espai emblemàtic del nostre municipi atès que antigament s’hi ubicaven els rentadors públics que feien servir l’aigua de la gran bassa que recollida l’aigua de pluja, i que dona nom al lloc”, deatacava l’alcalde. Als safaretjos hi havia un abeurador pels animals, un lloc per rentar la roba dels malalts i un per la resta de la família. Els rentadors públics van ser traslladats davant l’escorxador l’any 1954.
Foto de família de les companyies participants. Foto: Tots21
Deia l’exfutbolista Jorge Valdano que els joves no suporten passar una hora i mitja veient un partit de futbol per televisió. És massa temps per a ells, que reclamen escenes ràpides i breus. Per això s’imposen els highlights, els resums de les millors jugades a través de les xarxes socials.
La Pobla de Montornès s’ha avançat a les programacions del Camp de Tarragona amb una proposta inèdita, el teatre breu, escenificant quatre peces de teatre d’uns 20 minuts cadascuna d’elles per conformar l’exitosa segona edició del Concurs de Microteatre Actua.
La proposta ha sorgit conjuntament entre l’Ajuntament i Daltabaix Teatre, la companyia de teatre de La Pobla on una actriu hi té un doble paper: és a la vegada la regidora de Cultura, Nadine Osaer. Ella i la seva companya de fatigues teatrals Yolanda Borràs han dut aquest dissabte a l’escola Els Ametllers quatre obres de butxaca de companyies barcelonines i d’Altafulla, que han fet les delícies del públic, amb els enrenous de parella com a fil conductor i el to còmic i buslesc bastint-ho tot.
Els actors i l’actriu de l’obra guanyadora, ‘Ningú no és perfecte’. Foto: Tots21
La proposta va arrencar l’any passat amb una primera edició, ja exitosa, i enguany ha presentat una novetat: la votació del públic, que ha otorgat els guardons com a millor obra, millor actriu i millor actor. Les votacions s’han fet presencialment i també a través d’un codi QR.
Ha estat Peixospeixeres Teatre, amb la desternillant peça ‘Ningú no és perfecte‘, la que s’ha endut el premi. Es tracta d’una obra on el protagonista és el director d’un institut tecnològic que té un robot que ell mateix ha creat… I fins aquí podem llegir. Tres actors, Ramon Pros, Juanjo Hurtado i Fanny Ferran, han mantingut el to còmic des de l’inici i fins al final i han despertat l’eufòria entre el públic amb uns gags continuats.
Laia Isern i Carlos Borrallo, a ‘Bebecidio’. Foto: Tots21
Un moment de l’obra ‘Paraules que no són fàcils de dir’. Foto: Tots21
‘Marxa tu’, amb Pili Muns i Jordi Saladrigas. Foto: Tots21
Altrament, l’actriu Laia Isern, de la companyia Fora Bromes, ha estat escollida millor actriu per ‘Bebecidio‘ -una obra que s’ha presentat al darrer moment donada la baixa que ha patit la peça ‘Romeo y Julieto‘-, amb una gran interpretació d’Isern sobre un infanticidi, que ha anat acompanyada de la seva parella en escena Carlos Borrallo. Finalment, l’actor Joan Maria Vidal s’ha endut el premi al millor actor per ‘Paraules que no són fàcils de dir‘, on ha compartit escena amb Mireia Araez. Tres de les quatre obres han presentat duets home-dona.
Laia Isern, millor actriu per ‘Bebecidio’. Foto: Tots21
Joan Maria Vidal, vencedor masculí per ‘Paraules que no són fàcils de dir’. Foto: Tots21
La tercera obra presentada a concurs era ‘Marxa tu‘, amb Pili Muns i Jordi Saladrigas, de la Companyia del Centre d’Arenys de Munt, que encetava el festival: un enrenou de parella amb el clàssic home asseguat a la butaca del menjador mentre s’entreté jugant a videojocs sense fer cas de les necessitats que té la casa.
Les organitzadores del concurs, Yolanda Borràs i Nadine Osaer, al photocall. Foto: Tots21
El gimnàs de l’escola, on s’ha celebrat el concurs, s’havia decorat a la manera teatral, incloent-hi un photocall, on els actors podien desfilar-hi.
La regidora de Cultura, Nadine Osaer, subratllava que el concurs és “una oportunitat única per presenciar el talent dels artistes i descobrir les seves interpretacions d’aquestes emocionants històries”.
Després del gran èxit de la primera edició, arriba la segona edició del Concurs de Microteatre de La Pobla de Montornès.
La cita és el 9 de març a les 18 h, i l’escenari serà el gimnàs de l’Escola dels Ametllers a La Pobla de Montornès. S’hi podrà veure les obres “Marxa Tu”, “Paraules que no són fàcils de dir”, “Ningú no és perfecte” i “Romeo y Julieto”.
La regidora de Cultura, Nadine Osaer, subratlla que és “una oportunitat única per presenciar el talent dels artistes i descobrir les seves interpretacions d’aquestes emocionants històries. No volem que la gent es perdi aquesta experiència enriquidora i acompanya’ns en aquesta segona edició del concurs de teatre de la Pobla de Montornès”.
L’Ajuntament de la Pobla de Montornès i la companyia de teatre DaltaBaix presenten el dissabte 9 de març, “Actua” la segona edició del concurs de microteatre de la pobla de Montornès.
Aquesta proposta és una iniciativa per promoure la cultura del teatre amb un format més dinàmic que permet gaudir de diferents representacions teatrals en un espai més reduït i d’una duració de 20 minuts, aproximadamenbt, per representació.
Les obres seleccionades per aquest any són les següents:
“Marxa Tu“: Una comèdia que ens submergeix en les complexitats de la comunicació humana, amb diàlegs enginyosos i situacions captivadores que posaran a prova una parella que vol deixar-se, però el dia a dia no els hi posa fàcil.
“Paraules que no són Fàcils de Dir“: Una mirada profunda a la importància de l’expressió i el silenci, on els personatges es debaten amb veritats amargues i emocions inexpressables.
“Ningú no és Perfecte“: Una obra futurista que ens trasllada a un món on els robots d’assistència són part de la vida quotidiana. Seguim la història d’un enginyer i el seu robot d’assistència en una cita que no acabarà com esperem, revelant les complexitats de la humanitat i la tecnologia en un futur no tan llunyà.
“Romeo y Julieto“: Una paròdia hilarant del clàssic etern, que ens transporta a un món de comicitat i absurdes, mentre ens recorda la intemporalitat de l’amor d’una manera nova i refrescant.
Una de les novetats d’aquest any és la participació activa del públic, que tindrà l’oportunitat de votar per l’obra guanyadora. A més, un jurat decidirà els premis al millor actor i millor actriu, reconeixent el talent excepcional dels intèrprets en escena.
L’entrada al Concurs de Microteatre és lliure i gratuïta, convidant a tothom a gaudir d’aquesta experiència teatral única.
L’Ajuntament vol facilitar el vot a les urbanitzacions Castell i Flor de l’Ametller. Foto: Cedida
L’Ajuntament de la Pobla de Montornès ha sol·licitat a l’oficina del cens electoral poder disposar d’un col·legi electoral a Mas Soler per tal que els veïns i veïnes del Castell de Montornès i Flor de l’Ametller puguin exercir el seu dret a vot d’una forma més còmode i d’aquesta manera fomentar-ne la participació.
L’alcalde, Francesc Larios, ha afirmat a TotsTarragona21 que “actualment només disposem d’un col.legi electoral i això limita la participació en les conteses electorals. El que volem és que els ciutadans de La Pobla de Montornès tinguin més facilitats a l’hora d’exercir el vot”.
La Guàrdia Civil ha detingut sis persones en un operatiu antidroga que ha començat de matinada a tres municipis de la província de Tarragona: la Pobla de Montornès, Torredembarra i Torreforta.
En total, els agents participen en set escorcolls per desmantellar un grup dedicat al tràfic de drogues. Fonts de la Guàrdia Civil han explicat a l’ACN que poden haver implicats diferents tipus de droga, incloent la marihuana.
L’Ajuntament de la Pobla de Montornès aprova del projecte per adaptar l’espai públic situat al xamfrà del carrer del Vent -davant del poliesportiu i al costat de l’església de Santa Maria- en una nova plaça adaptada per a la gent gran, amb diversos equipaments biosaludables per tal de facilitar l’envelliment actiu i millorar la qualitat de vida afavorint hàbits de vida saludable i participativa. Aquest projecte ha estat redactat l’equip tècnic de la Unitat d’Assistència Tècnica-Arquitectura Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona.
En aquest projecte es fa palesa la voluntat de l’ajuntament de preservar el cup existent en el subsòl ja que es procedeix a la il·luminació per tal de permetre la seva observació des de la plaça.
Aquests tipus de cup de base circular i amb sostre de volta de ceràmica era molt típic a les cases de la Pobla, i es destinava a la producció de vi.
El projecte presenta un pressupost d’execució de 51.572,20€ i es sol·licitarà una subvenció a la Diputació del 98% del preu d’adjudicació.
El Montmell, Cunit, Calafell, Salou i l’Albiol també registren creixements importants
Les primeres dues dècades del segle XXI han canviat de manera especialment significativa la demografia d’una seixantena de municipis catalans, que com a mínim han duplicat la població entre el 2000 i el 2023. Segons dades del padró analitzades per l’ACN, el Montmell (Baix Penedès) és la població que més ha crescut en aquest període, més que quadriplicant els seus habitants. La Pobla de Mafumet (Tarragonès), Olivella (Garraf), Cabrera d’Anoia (Anoia) i l’Albiol (Baix Camp) els han triplicat, mentre que 60 altres localitats tenen ara el doble de residents que fa 23 anys. Diversos municipis consultats diuen que l’augment de primeres residències a les urbanitzacions i el preu del lloguer a ciutat expliquen els increments.
El Montmell lidera el rànquing de creixement percentual, amb un 362,5% més d’habitants i passant dels 408 el 2000 als 1.887 el 2023. La segueix la Pobla de Mafumet, amb el 265,6%; Olivella, amb el 234%, i Cabrera d’Anoia, amb el 215%.
Cubelles (Garraf) és la població de més de 10.000 habitants que registra un creixement més pronunciat, passant dels 6.497 als 16.914 en els últims 23 anys (160,3% més), seguit de la veïna Cunit (Baix Penedès), que va saltar de 5.943 empadronats l’últim any del segle XX a 15.278 (157%). Les zones costaneres i turístiques de la part nord de la Costa Daurada són un dels punts del país on la població s’ha disparat més, ja que Calafell és el municipi de més de 20.000 habitants amb un augment percentual més gran (150%), seguit de Salou (131%).
Per àmbits territorials en els mateixos anys, el Montmell lidera el Penedès, mentre que la Pobla de Mafumet és la primera al Camp de Tarragona i Tiurana (Noguera) és el municipi que creix més a Ponent, seguit de Torrefarrera (Segrià). A l’Àmbit Metropolità, Vacarisses (Vallès Occidental) se situa en primer lloc, i Castellnou de Bages (Bages), a les comarques centrals, mentre que Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà) és líder a les comarques gironines. Guils de Cerdanya i Bolvir (Cerdanya) encapçalen la llista a l’Alt Pirineu i Aran, gairebé duplicant la seva població, que se situa al voltant dels 500 habitants, i l’Ampolla (Baix Ebre) ho fa a les Terres de l’Ebre.
Barcelona és el municipi que més creix des del 2000 en nombres absoluts, amb uns 163.000 nous residents, mentre que Terrassa i Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) segueixen la capital catalana amb augments de 53.000 i 44.000 persones, respectivament.
Cartell de la programació de Nadal de la Pobla de Montornès
La Pobla de Montornès ha programat un seguit d’actes per celebrar les festes nadalenques al municipi. El primer serà el concert de Nadal a càrrec del Cor Al·leluia de Tarragona, que es durà terme el 22 de desembre a les 19.00h a l’església de Santa Maria.
Per als més menuts de la casa, el 28 i 29 de desembre tindrà lloc el Parc de Nadal al poliesportiu municipal amb activitats infantils, inflables i paradetes. L’horari serà de les 17.00 a les 20.00 h.
L’últim acte de les festes serà el Sopar de Cap d’Any amb ball i dj al poliesportiu municipal el 31 de desembre a les 21.00h.
Necessitem el teu consentiment per continuar. Utilitzem cookies per que aquest lloc web funcioni correctament. Si et sembla bé, fes clic al botó "Estic d'acord". Et recomanem que llegeixis la Política de Cookies Estic d'acord
Política de cookies
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.