.

Foto de família de les companyies participants. Foto: Tots21

Deia l’exfutbolista Jorge Valdano que els joves no suporten passar una hora i mitja veient un partit de futbol per televisió. És massa temps per a ells, que reclamen escenes ràpides i breus. Per això s’imposen els highlights, els resums de les millors jugades a través de les xarxes socials.

La Pobla de Montornès s’ha avançat a les programacions del Camp de Tarragona amb una proposta inèdita, el teatre breu, escenificant quatre peces de teatre d’uns 20 minuts cadascuna d’elles per conformar l’exitosa segona edició del Concurs de Microteatre Actua.

La proposta ha sorgit conjuntament entre l’Ajuntament i Daltabaix Teatre, la companyia de teatre de La Pobla on una actriu hi té un doble paper: és a la vegada la regidora de Cultura, Nadine Osaer. Ella i la seva companya de fatigues teatrals Yolanda Borràs han dut aquest dissabte a l’escola Els Ametllers quatre obres de butxaca de companyies barcelonines i d’Altafulla, que han fet les delícies del públic, amb els enrenous de parella com a fil conductor i el to còmic i buslesc bastint-ho tot.

Els actors i l’actriu de l’obra guanyadora, ‘Ningú no és perfecte’. Foto: Tots21

 

 

La proposta va arrencar l’any passat amb una primera edició, ja exitosa, i enguany ha presentat una novetat: la votació del públic, que ha otorgat els guardons com a millor obra, millor actriu i millor actor. Les votacions s’han fet presencialment i també a través d’un codi QR.

Ha estat Peixospeixeres Teatre, amb la desternillant peça ‘Ningú no és perfecte‘, la que s’ha endut el premi. Es tracta d’una obra on el protagonista és el director d’un institut tecnològic que té un robot que ell mateix ha creat… I fins aquí podem llegir. Tres actors, Ramon Pros, Juanjo Hurtado i Fanny Ferran, han mantingut el to còmic des de l’inici i fins al final i han despertat l’eufòria entre el públic amb uns gags continuats.

Laia Isern i Carlos Borrallo, a ‘Bebecidio’. Foto: Tots21

Un moment de l’obra ‘Paraules que no són fàcils de dir’. Foto: Tots21

‘Marxa tu’, amb Pili Muns i Jordi Saladrigas. Foto: Tots21

Altrament, l’actriu Laia Isern, de la companyia Fora Bromes, ha estat escollida millor actriu per ‘Bebecidio‘ -una obra que s’ha presentat al darrer moment donada la baixa que ha patit la peça ‘Romeo y Julieto‘-, amb una gran interpretació d’Isern sobre un infanticidi, que ha anat acompanyada de la seva parella en escena Carlos Borrallo. Finalment, l’actor Joan Maria Vidal s’ha endut el premi al millor actor per ‘Paraules que no són fàcils de dir‘, on ha compartit escena amb Mireia Araez. Tres de les quatre obres han presentat duets home-dona.

Laia Isern, millor actriu per ‘Bebecidio’. Foto: Tots21

Joan Maria Vidal, vencedor masculí per ‘Paraules que no són fàcils de dir’. Foto: Tots21

La tercera obra presentada a concurs era ‘Marxa tu‘, amb Pili Muns i Jordi Saladrigas, de la Companyia del Centre d’Arenys de Munt, que encetava el festival: un enrenou de parella amb el clàssic home asseguat a la butaca del menjador mentre s’entreté jugant a videojocs sense fer cas de les necessitats que té la casa.

Les organitzadores del concurs, Yolanda Borràs i Nadine Osaer, al photocall. Foto: Tots21

El gimnàs de l’escola, on s’ha celebrat el concurs, s’havia decorat a la manera teatral, incloent-hi un photocall, on els actors podien desfilar-hi.

La regidora de Cultura, Nadine Osaer, subratllava que el concurs és “una oportunitat única per presenciar el talent dels artistes i descobrir les seves interpretacions d’aquestes emocionants històries”.

Jaume Garcia

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */