.

Tres imatges de com ha quedat la Plaça de la Bassa de La Pobla de Montornès. Fotos: Cedides

La remodelació de la Plaça de la Bassa de La Pobla de Montornès ha suposat la reducció del nombre de bancals que conformaven la plaça i d’aquesta manera s’ha ampliat la zona d’ús de cadascun dels espais, millorant l’accessibilitat i els serveis per a les persones amb mobilitat reduïda.

El projecte, redactat pels arquitectes Edgar Miró i Judit Garcia, de l’empresa Entropia Arquitectura SCP, ha reconvertit la plaça en un espai modern, sense barreres arquitectòniques i adaptat per a les activitats esportives i lúdiques que s‘hi fan durant tot l’any.

“A causa de les restriccions estipulades en el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera, atès que el nostre municipi es troba en situació d’excepcionalitat, es prohibeix l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes”, ha subratllat l’alcalde, Francesc Larios, a TotsTarragona21. Per aquest motiu, “no s’han plantat les mates perennes aromàtiques típiques de la zona, que estaven previstes en les diferents zones enjardinades i en el moment que les restriccions es deixin sense efecte es procedirà a dur a terme l’enjardinament pendent”.

Fotografia presa sobre una imatge antiga de la plaça. Foto: Cedida

“La Plaça de la Bassa és un espai emblemàtic del nostre municipi atès que antigament s’hi ubicaven els rentadors públics que feien servir l’aigua de la gran bassa que recollida l’aigua de pluja, i que dona nom al lloc”, deatacava l’alcalde.  Als safaretjos hi havia un abeurador pels animals, un lloc per rentar la roba dels malalts i un per la resta de la família. Els rentadors públics van ser traslladats davant l’escorxador l’any 1954.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */