.

.

TOTS 21

Foto de grup de la trobada de 2022. Foto: Cedida

Foto de grup de la trobada de 2022. Foto: Cedida

La Pobla de Montornès acollirà aquest diumenge, 8 d’octubre, la 9a Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya amb la participació de representants de diversos Pessebres Vivents del país. Una jornada de germanor, que anualment organitza la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya (FPVC), per fomentar la relació entre les entitats dels diferents pessebres.

La FPVC ha escollit l’escenari de La Pobla de Montornès, una població amb una tradició de 46 anys en el muntatge de Pessebres Vivents, per reunir les entitats organitzadores dels diversos pessebres. Amb aquesta trobada es vol encarar un nou curs que tindrà com a efemèride la commemoració dels 800 anys del primer Pessebre Vivent. Un fet que va tenir lloc el 1223 de la mà de Sant Francesc d’Assís quan va escollir una cova de la població de Greccio (Itàlia) com a escenari per representar-hi el naixement de Jesús.

La trobada, que començarà a les 10h del matí i s’allargarà fins a l’hora de dinar, tindrà lloc al Col·legi Els Ametllers on es durà a terme una sessió formativa a càrrec de l’escriptor Jordi Galves que oferirà una mirada històrica al naixement dels Pessebres Vivents. Per altra banda, també s’abordaran diversos aspectes relatius a l’organització de la temporada, així com també la preparació del ‘Macropessebre Vivent’ que la Federació està organitzant pel 19 de novembre al Monestir de Montserrat amb la participació de 600 figurants. Un dels actes que formarà part del programa d’activitats per commemorar els 800 anys del primer Pessebre.

V.Tapias