TARRAGONA 21

Obre el nou consultori local de la Pobla de Montornès

Imatge de l'interior del nou consultori local de la Pobla de Montornès

Imatge de l’interior del nou consultori local de la Pobla de Montornès

Aquest dilluns entra en funcionament el nou consultori local de la Pobla de Montornès (Tarragonès), que està ubicat a l’avinguda Catalunya i dona servei a 2.572 usuaris. Segons informa el Departament de Salut, el nou consultori té una superfície construïda de 234 metres quadrats distribuïts en una planta baixa amb entrada i espais administratius, àrea assistencial amb consultes mèdiques, d’infermeria i polivalent, sala d’espera i espais de magatzem i instal·lacions. L’equipament depèn de l’Equip d’Atenció Primària Torredembarra, gestionat per la Xarxa Santa Tecla, i substitueix l’anterior centre que s’ubicava a la planta baixa d’un edifici antic al costat de l’Ajuntament.

El centre és diàfan i compta amb un accés a peu de carrer adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, que disposen també d’una plaça d’estacionament a l’entrada. L’horari d’atenció del consultori és de dos quarts de nou del matí a dos quarts de quatre de la tarda de dilluns a divendres i l’atenció continuada es fa al CAP Torredembarra.
L’equipament ha suposat una inversió de 474.185 euros.
ACN.

Nou servei d’avisos SMS per comunicar avaries a la xarxa d’aigua a La Pobla de Montornès

 

qualia ha posat en marxa un sistema que s’activa automàticament si s’ha facilitat el número del telèfon mòbil a l’empresa. Foto: cedida.

Aqualia, l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de la Pobla de Montornès, ha posat en marxa un servei d’avisos per SMS per comunicar possibles situacions d’avaria en la xarxa municipal d’aigua, avisant als usuaris afectats. A més, també s’avisa de la resolució de la incidència.

D’aquesta manera, la companyia desitja millorar el servei prestat a tots els veïns del municipi, ampliant els seus canals de contacte i els seus horaris d’atenció, posant a la disposició de tots els usuaris diferents formes de realitzar les seves gestions perquè cadascú triï la que millor s’adapti a les seves necessitats.

A més, per a evitar possibles incomoditats, la companyia també avisa a través d’aquest sistema del possible impagament d’una factura, ja sigui per la finalització del període voluntari del pagament o per devolució del banc per qualsevol motiu.

En el text de l’SMS s’indica que Aqualia ofereix la possibilitat de realitzar la gestió a través de l’app Aqualia Contact, que permet efectuar el pagament a qualsevol hora de qualsevol dia de la setmana i des de qualsevol lloc, simplement amb el mòbil o la tauleta.

Tots aquests canals – SMS, app, oficina virtual i telèfon – que no requereixen la presència física, eliminen les incomoditats dels desplaçaments i possibles esperes, i a més contribueixen a cura del medi ambient en prescindir de l’ús del paper o de la contaminació associada als diferents mitjans de transport.

Les pluges deixen sense llum 2.254 usuaris a la Pobla de Montornès

 

Imatge d’arxiu. Foto: ACN.

La tempesta que aquest dilluns a la matinada ha afectat la Pobla de Montornès (Tarragonès) ha deixat des poc després de les tres, 2.254 usuaris sense subministrament elèctric, a causa de l’impacte dels llamps contra la línia. La companyia, Endesa, ha començat a treballar per recuperar el servei i cap a quarts d’onze del matí, només 700 abonats seguien sense llum.

ACN

Detingut un home per tenir 803 plantes de marihuana en un xalet de la Pobla de Montornès

Imatge on s’observa que l’habitatge estava vigilat permanentment per tres rottweiler. Foto: Guàrdia civil.

La Guàrdia Civil del Vendrell ha detingut aquest dilluns el propietari d’un xalet de la Pobla de Montornès (Tarragonès) en el qual hi havia una plantació d’interior amb 803 plantes de marihuana. Els agents l’han arrestat per tràfic de drogues pel conreu i elaboració de marihuana, i per robar electricitat. La casa estava permanentment vigilada per tres gossos de presa de la raça rottweiler.
L’arrestat havia fet obres feia poc i havia deixat una mínima superfície per a viure-hi i la resta, uns 150 metres quadrats, els va destinar a la plantació, que estava protegida per una triple porta de seguretat. El detingut, de 42 anys, va passar a disposició del jutge de guàrdia del Vendrell.
La Guàrdia Civil va començar la investigació a principis de juliol alertada per veïns i va establir diferents dispositius de vigilància. A l’exterior de l’habitatge hi van veure extractors d’aire i altres aparells per al conreu d’interior de marihuana i van notar-ne l’olor. Un cop van tenir totes les proves i una ordre judicial, van intervenir.
ACN

ERC es garanteix l’alcaldia de la Pobla de Montornès gràcies al pacte amb Centrats

Imatge d’arxiu de la Pobla de Montornès.

Centrats per la Pobla de Montornès i ERC han arribat a un acord de govern per als pròxims quatre anys. El pacte, que se signarà oficialment aquest dimecres, converteix en alcalde al republicà Francesc Larios. Els dos regidors de Centrats, Josep Maria Santamaria i Iván García, ocuparan diverses responsabilitats al govern municipal. Pel que fa a l’antic batlle, tindrà la primera tinença d’alcaldia i serà l’encarregat de la promoció de la localitat tant a través de la consolidació del projecte de Via Verda com a partir de la revalorització del patrimoni històric de la vila. Per la seva banda, García gestionarà les àrees de Via Pública i Serveis Municipals.

El pacte garanteix la majoria absoluta a la localitat i l’estabilitat durant el mandat. Els quatre regidors d’ERC i els dos de Centrats van sumar sis regidors a les eleccions municipals del passat 26 de maig. AMPM-CP (marca amb la qual es presentaven els socialistes) en va treure tres, mentre que Podem i PP n’aconseguien un cadascú.

Centrats per la Pobla de Montornès no assistirà al debat després de la seva renúncia

Des de Centrats es considera que davant de tots aquests entrebancs el debat s’hauria convertit “en un simple tràmit d’exposició d’idees"

Des de Centrats es considera que davant de tots aquests entrebancs el debat s’hauria convertit “en un simple tràmit d’exposició d’idees»

La candidatura de Centrats per la Pobla de Montornès, encapçalada per l’actual alcalde, Josep Maria Santamaria, ha decidit no participar en el debat programat entre les diferents opcions polítiques que es presenten a les municipals d’aquest 26-M després que els responsables d’AM-PM (PSC) anunciessin la seva renuncia a prendre-hi part. El debat “no té sentit” amb l’absència “de la formació majoritària” perquè la condició d’inici era que hi estiguessin presents totes les formacions amb representació municipal, si bé des de Centrats també es denuncia “la impossibilitat d’arribar a un acord per consensuar un moderador”.

Des de Centrats es considera que davant de tots aquests entrebancs el debat s’hauria convertit “en un simple tràmit d’exposició d’idees, el que ja farem cada formació en actes de campanya com el que celebrarem dimecres 22 a les 20 hores al Poliesportiu i divendres 24 al restaurant Zem del Castell, en el que serà l’acte final de campanya a partir de les 20 hores”.

 

L’alcalde de La Pobla de Montornès cessa el seu equip de govern per ‘traïdoria’ i abandona el PSC

Foto de Josep Santamaria

L’alcalde de la Pobla de Montornès, Josep Maria Santamaria, ha fet públic aquest dijous un comunicat on justifica el cessament, amb data d’ahir, de l’equip de govern per “manca de suport” i “traïdoria” de la confiança. En el comunicat que s’adjunta, Santamaria anuncia també que s’ha donat de baixa de militant del PSC (marca amb la qual s’havia presentat el passat mandat) després de constatar que “la cúpula del PSC de Tarragona liderada per Josep Fèlix Ballesteros no té cap interès en ajudar al desenvolupament socioeconòmic de la subcomarca del Baix Gaià, a la qual Tarragona pertany pels nuclis de Ferran i Tamarit”. Cal recordar que Santamaria és alcalde amb majoria absoluta des de 2011 i que en els properes municipals del 26-M es presenta encapçalant la candidatura de Centrats en la Pobla de Montornès.

Comunicat íntegre de Josep Maria Santamaría

“He demanat la baixa de militància en el PSC després de constatar definitivament que la cúpula del PSC a Tarragona, liderada per Josep Fèlix Ballesteros, no té cap interés en ajudar al desenvolupament socioeconòmic de la subcomarca del Baix Gaià, a la qual Tarragona pertany pels nuclis de Ferran i Tamarit.

Pel PSC de Tarragona la marca Costa Daurada abasta només Tarragona, Salou, Cambrils i Mont-roig, menyspreant el fet que Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà i els pobles limítrofs haurien d’entrar amb el mateix èmfasi dins d’aquesta marca turística. I en aquest sentit només cal un exemple. El projecte de desamortitzar el tram de via fèrria teòricament en servei però a la pràctica en desús que discorreix entre el Catllar i Roda de Berà no està afectat pel projecte de transport de mercaderies perilloses que Foment vol fer pasar de manera paral·lela a la via de l’AVE des de Perafort a Roda de Berà. Aquest trajecte posseeix un gran encant turístic: passa per ponts, túnels singleres, camps de garrofers, camins de marge, barraques de pedra seca, ermites i boscos que enllacen amb els camins dels castells del Baix Gaià. Tot plegat d’un gran impacte paisatgístic a semblança de la Via Verda de la Terra Alta i d’altres tant d’Espanya com d’Europa. La seva posada en marxa seria el detonant per incentivar el comerç i el turismo dels pobles que l’envolten. La manca de suport es justifica pel fet que són pocs quilòmetres. Ara bé, l’excusa no és vàlida perquè arreu de l’Estat hi ha vies similars d’entre 6 i 20 quilòmetres.

Amb l’excepció d’un enginyer, l’equip de govern no ha estat en cap moment d’acord amb aquest projecte que per a mí és cabdal. Aquesta manca de suport dels regidors del PSC a la que era una de les promeses electorals compartides del 2015 ha estat un dels motius que expliquen la pèrdua de confiança en ells. No ha estat l’únic. Entre altres hi figuren la nul.la presencia física a les dependències municipals, pretenent gestionar per whasapp i telemàticament la gestió del dia a dia de l’ajuntament. I tot això malgrat les reiterades peticions per la meva part de mantenir reunions de coordinació periòdiques, que eren sempre torpedinades pels regidors socialistes.

En aquest sentit, un dels exemples que també cal fer públics és l’inexcusable retard de la regidoria d’Hisenda a l’hora d’elaborar els pressupostos. Coneixent des d’octubre la quantitat destinada a inversions i l’aproximació de subvencions a rebre, no ha estat fins a final de maç que s’han pogut aprobar, encara que amb un seguit de mancances que obligaran el proper govern a introduir modificacions.

Per tot plegat, i perquè considero que han fet una traïdoria a l’alcalde que els va donar tota la seva confiança, he resolt retirar-lis totes les delegacions de funcions concedides el 2015.

El meu desig és continuar treballant per a la Pobla de Montornès com ho he fet tots els dies. En aquestes eleccions ho farè amb el partit Centrats per la Pobla de Montornès, no amb “un grup d’amics” sinó envoltat de persones amb experiencia municipal i en l’acció social, que han demostrat ser eficients en el treball dut a terme a l’ajuntament i que disposen de la voluntat de dedicar el seu temps en benefici del poble sense demanar res a canvi. El nou equip coneix bé les necessitats del poble, les seves persones i coneixen la manera de garantir la millora constant del benestar dels poblencs i les poblenques en els pròxims quatre anys”.

Estem Centrats, un partit sense representació, li pren al PSC l’alcalde de la Pobla de Montornès

Josep Santamaria

Una candidatura inexistent fins ara i sense cap regidor en cap població de la província de Tarragona, Estem Centrats per la Pobla de Montornès -la suma de Convergents i LLiures- li ha pres al PSC l’alcalde de La Pobla de Montornès, Josep Santamaria. Centrats es presenta a Tarragona ciutat amb Carlos Calderón com a cap de llista.

Aquesta coalició està integrada pels partits Convergents i Lliures i és la resposta a tots aquells que busquen un catalanisme dialogant i moderat, a favor de l’autonomia catalana i municipalista. «La situació política en la qual ens trobem –assenyala Santamaria-, demana que en les eleccions municipals valorem molt bé què és el que convé a la nostra vila, lluny de sentiments identitaris. El municipi és la nostra llar, són els nostres carrers, escoles, comerços, indústria, parcs, jardins, instal·lacions esportives, en definitiva el nostre dia a dia».

És per això que des de Centrats es prioritza «una gestió acurada, ajustada a les necessitats dels vilatans i de les disponibilitats econòmiques. Gestions fallides ens van dur a un endeutament insostenible. Aquests darrers anys l’estabilitat al consistori ha estat cabdal per poder sanejar els contes. Encara no s’ha acabat, però més de la meitat del camí ja s’ha fet».

Segons Santamaria, «cal seguir votant a les pròximes eleccions a la moderació i anar incorporant noves iniciatives, sobretot per cohesionar un municipi que no és un sol nucli, fer sentir a tothom que tots som de La Pobla, visquis on visquis».

La candidatura de Santamaria és una de les més de vint que la coalició ja té tancades arreu de les tres vegueries de Catalunya Sud (Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Penedès). Alhora, està treballant a conformar més propostes electorals a la demarcació.

Localitzen les restes òssies d’un veí desaparegut l’any 2016 a la Pobla de Montornès

Els familiars i agents de Protecció Civil, organitzant la recerca del veí desaparegut a la Pobla de Montornès, el 27 de desembre del 2016.

Els familiars i agents de Protecció Civil, organitzant la recerca del veí desaparegut a la Pobla de Montornès, el 27 de desembre del 2016.

Els Mossos d’Esquadra van localitzar l’octubre passat les restes òssies de l’home desaparegut el desembre del 2016, després que un caçador en trobés ossos i roba escampats per una zona boscosa, entre els municipis de Roda de Berà i el Creixell. Segons fonts de la policia catalana, les restes no presentaven indicis de criminalitat i les proves d’ADN confirmen que es tracta del veí de la Pobla de Montornès, de 53 anys i amb una discapacitat intel·lectual del 65% que va ser vist per últim cop el dia 24 de desembre d’ara fa dos anys. Els equips de recerca van estar buscant-lo durant els dies posteriors sense èxit.

Foment aprova el projecte de traçat del tram de l’A-7 entre la Móra i la Pobla de Montornès

L’autovia arribarà fins a l’enllaç de l’AP-7 a Torredembarra i permetrà alleujar la congestió a l’N-340. Foto: ACN

El Ministeri de Foment ha aprovat definitivament el projecte de traçat del perllongament de l’autovia A-7 entre la Móra, al municipi de Tarragona, i la Pobla de Montornès (Tarragonès). Segons ha informat el ministeri, l’objectiu de l’actuació és desdoblar l’actual carretera N-340, “aprofitant al màxim la calçada i les estructures existents, i millorant el sistema d’enllaços”. D’aquesta manera, la nova via ràpida s’estendrà més al nord fins a l’enllaç de l’AP-7 a Torredembarra. Aquests treballs, segons el ministeri, permetran “alleujar els problemes de congestió existents” a l’N-340. El pressupost estimat de les obres és de 58,7 milions d’euros.

El nou tram, de poc més de cinc quilòmetres i mig, discorrerà pels termes municipals de Tarragona, la Riera de Gaià, Altafulla i Torredembarra. Segons Foment, el traçat final de l’A-7 disposarà dels enllaços de la Móra, de la Riera de Gaià –que possibilita la connexió amb la carretera T-202-, i l’enllaç de Torredembarra -amb una glorieta elevada sobre la futura autovia i que enllaçarà amb la població a través de la T-214 i l’AP-7-.

Satisfacció del diputat socialista Joan Ruiz

El diputat del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha remarcat que es tracta d’una vella reivindicació del territori i ha recordat que durant anys «jo mateix com a diputat socialista a la comissió de Foment em vaig quedar afònic demanat al Govern del PP que avancés en la construcció d’aquesta autovia gratuïta, tant en direcció al Penedès com a les Terres de l’Ebre. Sabia que era portaveu d’un clam dels tarragonins i tarragonines que el Govern de Rajoy es va limitar a ignorar».

Així, Joan Ruiz ha recordat que precisament ell mateix va demanar la compareixença urgent de la ministra de Foment durant vàries ocasions a fi i efecte que expliqués perquè la construcció de l’A-7 continuava aturada a les nostres comarques i quines accions d’urgència pensava emprendre el ministeri per aturar el degoteig constants d’accidents mortals que s’ha registrat a la N-340 durant aquests darrers anys.

«Sense èxit, ni tan sols ens responien amb cap compromís concret, més enllà de vaguetats i declaracions de bones intencions. En canvi, ara el Govern socialista de Pedro Sánchez ha impulsat aquesta obra que demostra amb fets concrets i reals que Tarragona torna a estar al mapa de les inversions del Govern», ha emfatitzat el diputat tarragoní.

ACN/Redacció

Dues-centes persones a la Pobla de Mafumet per escoltar la conferència sobre ‘la mort sobtada’

Dues-centes persones van assistir a la conferència dels cardiòlegs Ricart Serra Grima i Francesc Carreras Costa. Foto: FCF

L’Auditori del Casal Cultural de La Pobla de Mafumet ha acollit la darrera de les conferències sobre la ‘mort sobtada’ programades durant aquesta temporada per la Mutualitat Catalana de Futbolistes. Tarragona ha estat l’última de les xerrades desprès de Barcelona, Lleida i Girona. Dues-centes persones han omplert la sala per escoltar les paraules dels dos cardiòlegs. Presidents de clubs, jugadors, i àrbitres han estat representats en aquest acte.

Els doctors Ricart Serra Grima i Francesc Carreras Costa han tornat a ser els ponents de la conferència ‘Valoració cardiològica en medicina de l’esport. Mort sobtada. Prevenció i riscos’, organitzada per la MCF amb la col·laboració de la Delegació de Tarragona de la Federació Catalana de Futbol. Tots dos metges han agraït l’oportunitat donada pel món del futbol per difondre un missatge de tranquil·litat en relació a la mort sobtada, que en moltes ocasions ens colpeja amb titulars de grans jugadors que han mort jugant al futbol. La prevenció segueix sent l’eina fonamental per evitar que jugadors que estan malalts del cor continuïn jugant a futbol, posant en risc la seva vida: un electrocardiograma o una bona prova d’esforç evitaria aquestes morts inútils.

Els dos cardiòlegs, que pertanyen a la Fundació Cors Units, han coincidit novament en treure alarmisme en relació a la mort sobtada, magnificada per la mort de grans esportistes. El món del futbol amateur ha de fugir d’aquests estereotips.

La primera part de la conferència l’ha portat a terme el Doctor Serra Grima, posant de manifest que «la mort sobtada la pateixen malalts que fan esport. Per tant, les revisions del cor haurien de fer-se a tots aquells que practiquen un esport, per tenir la seguretat de que no tenen cap patologia al cor. Per això és molt important conèixer una valoració de l’aptitud esportiva bàsica, que és del que s’ha parlat a aquesta primera part de la Conferència.

Quant existeix un risc cardiovascular?

 • Cardiopatia orgànica no diagnosticada però amb símptomes.
 • Cardiopatia orgànica aguda.
 • Cardiopatia isquèmica no diagnosticada amb antecedents familiars de risc cardiovascular.

Serra Grima, seguint amb  l’imprescindible tasca de la prevenció, ha deixat clar quins són els nivells  a seguir quant hi ha riscos cardiovasculars en els esportistes:

Assistència Primària: metges de família, pediatres, infermeres tenen una funció bàsica de primer nivell.

 • Segon nivell: seguiment per especialistes en medicina de l’esport.
 • Derivació al cardiòleg en casos de dubte.

L’esport no és contraproduent per la mort sobtada. Si estem sans és una font de salut. «L’esport estimula la producció d’endorfines que generen benestar i estan molt relacionades amb la concentració i l’atenció» segons el Dr. Ricart Serra Grima, cardiòleg del FC Barcelona durant vint anys.

En la segona part de la conferència, dirigida pel Dr. Francesc Carreras ( Doctor en Medicina de la UAB, Director de la Unitat d’Imatge Cardíaca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, membre del CIBERCV-ISCII, expert en ecocardiografia i tècniques d’imatge cardíaca avançada-9, ha iniciat la seva conferència fent una definició sobre la mort sobtada: «Mort sobtada és l’aparició sobtada o inesperada d’una aturada cardíaca en una persona que aparentment es troba sana i en bon estat».

Francesc Carreras ha mostrat unes estadístiques molt interesants que corroboren la excepcionalitat de la mort sobtada en la pràctica esportiva a Espanya, amb dades des de 1995 a 2006 en federats de tots els esports:

 • 180 morts en aquest període.
 • El que és el mateix: 16 morts/ de 3.500.000 esportistes de totes les federacions.

Les causes de la mort sobtada en esportistes joves són com a conseqüència de patir: anomalies congènites de les arteries coronàries, malaltia arterioscleròtica coronària, miocardiopatia arítmia genètica i miocardiopatia híper tròfica.

El Dr. Francesc Carreras ha informat de les característiques identificaries de la mort sobtada durant la pràctica esportiva:

 • Pèrdua brusca de consciència.
 • Ulls oberts amb mirada fixa.

La forma d’actuar ha de ser immediata amb un massatge cardíac (RCP) i desfibril·lació.

La resposta a la pregunta: Per què mor un esportista de mort sobtada? Ha estat molt clara per Carreras Costa:

 • MENORS DE 35 ANYS: Les malalties cardíaques hereditàries (miocardiopatia hipertròfica, displàsia eritrogènica, canal paties), anomalies congènites de les artèries coronàries, orígens hereditaris, múscul cardíac gran, anomalies en les artèries (de difícil diagnòstic si no s’utilitzen tècniques d’imatge cardíaca avançada), són les causes més prevalent).).
 • MAJORS DE 35 ANYS: Infart agut de miocardi és la causa més freqüent.

A la Conferència han assistit,  l’Alcalde de La Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, la Regidora d’esports, Estefanía Serrano, el Secretari de l’FCF, i Delegat de l’FCF a Tarragona, Josep Vives, el Directiu de l’FCF, Ricardo Pacheco; el Subdelegat de la Delegació de Tarragona de l’FCF, Rafael Pinedo, i tots els Directius de l’Estructura Federativa de la Delegació de l’FCF a Tarragona. Per part de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, el Director General, Miquel Pardo, el Subdirector, Antonio Artero.

Josep Vives, Delegat de Tarragona de l’FCF ha assegurat que: «A ningú li agrada sentir parlar d’un tema tant greu com és la mort sobtada. Però el futbol ha d’estar preparat i treballa per prevenir que els jugadors morin a un terreny de joc. Agraeixo l’esforç fet per la Mutualitat Catalana de Futbolistes per difondre un missatge clar sobre aquest tema tant delicat».

Per la seva banda, el Director General de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, Miquel Pardo ha valorat «la tasca feta durant aquests mesos pels cardiòlegs Ricard Serra Grima i Francesc Carreras Costa en aquestes quatre Conferències fetes a tot el territori. A més de la tasca assistencial, és molt important que la Mutualitat faci una tasca de formació, divulgació i prevenció al món del futbol».

Finalment, l’alcalde de La Pobla de Mafumet ha fet el discurs final de l’acte. Joan Maria Sardà ha destacat «la tasca de divulgació feta per la Mutualitat Catalana de Futbolistes amb la col·laboració de la Delegació de Tarragona de la Federació Catalana de Futbol. També s’ha mostrat satisfet de que La Pobla de Mafumet sigui un zona cardioprotegida.

Cau una banda criminal que tenia plantacions de marihuana arreu de Catalunya

La investigació es va iniciar el setembre de 2016 quan els agents van tenir coneixement que al carrer Fonollar de Manresa s’havia detectat una forta olor a marihuana.

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Central, juntament amb la Unidad Regional Operativa de Vigilancia Aduanera de l’Agencia Tributaria a Catalunya, van detenir entre els mesos de gener i febrer disset persones, de nacionalitat espanyola, italiana, peruana, russa, alemanya, holandesa i portuguesa,  com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric

La investigació es va iniciar el setembre de 2016 quan els agents van tenir coneixement que al carrer Fonollar de Manresa s’havia detectat una forta olor a marihuana. Després de les primeres indagacions els mossos van confirmar que en aquesta zona hi havia un cultiu interior de marihuana i que les persones que el gestionaven tenien antecedents per tràfic de drogues.

Més endavant, els investigadors van determinar que aquest grup de persones es dedicava  al cultiu exhaustiu de plantacions de marihuana indoor en diverses zones del territori català, als municipis de Manresa, Callús, Súria, Premià de Dalt, Vallromanes, Montmajor, la Seu d’Urgell, el Coll de Nargó, la Pobla de Montornès, Cambrils i la Sènia.

En el decurs de la investigació els agents van poder determinar que el grup estava format per catorze persones, a més de diversos col·laboradors que els hi facilitaven l’existència de les plantacions.  També disposaven de l’ajuda de dos electricistes que s’encarregaven de fer totes les connexions fraudulentes durant les instal·lacions dels cultius. A més, també tenien un administrador de finques que els buscava immobles on poder fer-hi les plantacions.

En una fase més avançada de la investigació els agents van saber que la majoria d’investigats compartien el subministrador. Aquesta persona, sota l’aparença de tenir un negoci lícit de jardineria, amagava el cultiu massiu d’esquetxos de marihuana per a la seva venda. A l’interior d’una de les seves naus es van localitzar 20.000 esquetxos de marihuana perfectament envasats en cubetes de metacrilat. A més, també se l’acusa de comprar posteriorment la producció de marihuana d’aquestes plantacions i exportar-la a diversos països d’Europa.

Finalment, l’operació es va desenvolupar en diverses fases entre el 26 de gener i el 23 de febrer, i va permetre detenir un total de 20 persones. Durant els escorcolls es van comissar 26.000 plantes de marihuana, 34.000 euros en efectiu i dues armes de foc.

La magistrada del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Manresa va decretar ingrés a presó per a onze dels detinguts.

Al 2017 Aqualia va detectar 5 fraus a la Pobla de Montornès, que suposen 1,5 milions de litres d’aigua

A la imatge, un comptador fraudulent.

Connexió directe a la xarxa sense comptador.

Aqualia porta a terme una campanya continua per vigilar, controlar i detectar possibles accions fraudulentes de consum d’aigua amb el comptador manipulat o connexions sense autorització a la xarxa general, donat que aquest fet afecta negativament a tots els usuaris.

El personal d’Aqualia inspecciona periòdicament la xarxa d’abastament d’aigua per realitzar aquest control. Durant el 2017 es van localitzar cinc fraus, corresponents a 1.562.000 litres d’aigua defraudats.

Al moment en què els inspectors del Servei Municipal d’Aigües detecten un possible frau, s’estén acta, adjuntant fotos per a l’estudi del mateix. En confirmar-se el frau, es procedeix al canvi de comptador i a la comunicació certificada al propietari de l’habitatge. En els casos més extrems, es procedeix a iniciar un procediment judicial.

Les accions fraudulentes perjudiquen a tota la població. Per això, l’Ajuntament i Aqualia demanen la col·laboració dels veïns perquè, en cas de tenir coneixement de situacions de connexions il·legals, comptadors manipulats o ús inapropiat de l’aigua, ho comuniquin a l’empresa. Ho poden fer a través del telèfon d’Atenció al Client 900 81 40 81-, on també seran ateses les consultes o dubtes al respecte.

Consells bàsics per evitar incidències a les instal·lacions interiors d’aigua que puguin provocar les baixes temperatures

Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de la Pobla de Montornès, recorda alguns consells bàsics als veïns per evitar les incidències que puguin ocasionar les baixes temperatures anunciades per als propers dies, i que puguin afectar a les instal·lacions interiors particulars i comptadors dels seus habitatges.

L’empresa informa que les baixes temperatures poden afectar principalment en als habitatges aïllats o adossats, si els comptadors d’aigua i les canonades exteriors no estan suficientment aïllades, especialment si la seva façana està orientada al nord.

Per aquest motiu recomana que si es tenen conduccions d’aigua o comptadors a la intempèrie o susceptibles de patir problemes de congelació, han d’estar protegits amb algun tipus de material aïllant.

A més, s’ha de comprovar que el caixetí o armari, on es troba el comptador, estigui en bon estat per evitar riscos. En cas de congelació, no forçar les claus de pas. Si detecta que la canonada interior presenta signes de congelació, ha d’aplicar aire calent a la zona i protegir amb aïllant.

Si no es pensa fer ús de l’aigua durant un període llarg, una altra mesura habitual de prevenció consisteix en tancar la clau de pas i buidar les canonades particulars, per que no quedi aigua en el seu interior.

Un cop passades les gelades, Aqualia recomana que es revisin les instal·lacions interiors per comprovar que no hi hagi fuites. Si visiblement no es detecta fuita, és bo controlar si el comptador registra consum d’aigua, assegurant-nos que totes les aixetes estan tancades i els electrodomèstics no estan funcionant.

Si s’observa una fuita d’aigua, s’aconsella que es realitzin les reparacions tan aviat com sigui possible per evitar danys materials i un consum innecessari d’aigua. Cal recordar que el manteniment de la instal·lació interior és una responsabilitat individual de cada particular.

Aqualia recorda que, davant qualsevol incidència, té a la seva disposició les 24 hores del dia el Centre d’Atenció al Client -telèfon 900 81 40 81-, on també seran ateses les consultes o dubtes al respecte.

La Diputació destina 600.000 euros a inversions en equipaments municipals, edificis singulars i patrimonials

A la imatge, La Pobla de Montornès

La Diputació de Tarragona ha aprovat la concessió d’ajuts per un import global de 600.000 euros dins del programa anual del Servei d’Assistència al Ciutadà, per inversions en equipaments municipals d’interès ciutadà i edificis singulars, patrimonials i de valor cultural.

El beneficiaris són ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i ens locals de fins a 10.000 habitants que han fet la sol·licitud corresponent a la convocatòria de 2017.

Un total de 144 sol·licituds procedents dels municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han rebut l’aprovació de la Diputació per rebre una aportació màxima, cadascun, de 4.485 euros. Entre les actuacions que els ajuntaments tiraran endavant amb els ajuts ara concedits hi ha l’adquisició de béns mobles i equipament, l’arranjament i millora d’elements estructurals, obres d’adequació, condicionament d’espais municipals i millores a edificis singulars i de valor cultural.

Alguns exemples dels projectes que s’executaran a tot el territori amb els ajuts concedits són aquests: l’adequació d’una sala del Convent de les Arts d’Alcover, la conservació de la façana del centre cívic de la Torre de l’Espanyol, millores a equipaments culturals de Bot, la reforma del centre social d’Arbolí, la millora del casal municipal de Benifallet, millores al pavelló d’esports municipal a la Pobla de Montornès, l’adquisició de llums pel castell i altres equipaments a Barberà de la Conca, la remodelació de la biblioteca pública i auditori a la Bisbal del Penedès, millores a la piscina municipal de Porrera o millores al casal municipal de Masdenverge, entre altres.

 

Més de 600 persones protagonitzen un nou èxit de la Festa del Playback a La Pobla

La festa va comptar amb més de 40 actuacions.

L’ambient festiu va viure un punt àlgid a La Pobla aquest passat dissabte quan, a les 21.30 hores, va donar inici la 26a edició de la Festa del Playback, tot un clàssic al municipi que, any rere any, congrega a centenars de persones per gaudir d’un espectacle familiar, divertit i molt animat.

En aquesta ocasió van ser més de 600 els habitants de La Pobla que van voler gaudir en directe d’un espectacle plenament consolidat i que va oferir fins a 40 actuacions. Aquestes van estar protagonitzades per veïns i veïnes de totes les edats, que van exhibir talent i bon humor a parts iguals, davant d’un públic molt animat i implicat amb totes i cadascuna de les actuacions.

D’altra banda, les Festes d’Estiu de La Pobla prosseguiran aquest mes d’agost, i ho faran amb alguns dels plats forts del programa d’actes. En aquest sentit, el 12 d’agost arribarà una proposta triple: al matí, de 10 a 14 hores, el Camí de l’Horta acollirà el tobogan aquàtic, una activitat divertida i refrescant que de ben segur comptarà amb molt bona participació i que servirà per fer ambient de cara a la doble proposta de tarda: la gimcana d’humor amarillo per als adults i joves, i el parc d’inflables per als infants. Tot plegat obrirà portes a partir de les 18 hores, a la pista coberta del CEM.

Una setmana després, el 19 d’agost, serà el torn per a un altre dels actes clàssics de l’estiu pobletà: la Festa del Romesco, que enguany arriba a la seva 23a edició. Els interessats en participar-hi poden formalitzar la seva inscripció fins al 10 d’agost a l’Ajuntament.

A més, la del 19 d’agost serà una jornada ben completa, tota vegada que a les 21.30 hores donarà inici la Rumba a la Fresca, un concert amb música en directe, que comptarà amb l’actuació de Miguelito Amaya i de Junén a la pista coberta.

I encara al mes d’agost, les Festes d’Estiu oferiran dues propostes més: el torneig de futbol sala júnior, que tindrà lloc del 21 al 25 d’agost, i una nova sessió de cinema a la fresca, la nit del 26 d’agost, amb el divertit film “Capità Calçotets”.

Tot plegat configura l’oferta de les Festes d’Estiu per al mes d’agost, unes celebracions que tindran continuïtat al mes de setembre amb propostes igualment interessants, com ara la Holy Party, que tornarà a La Pobla l’1 de setembre després de l’èxit assolit en la seva estrena l’any passat; o bé la imprescindible Paella Popular, que tindrà lloc el 9 de setembre i per a la qual l’Ajuntament obrirà un termini d’inscripcions del 16 al 25 d’agost

La travessera principal de la Pobla de Montornès, reformada i millorada

El president de la Diputació, tallant la cinta inaugural

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha inaugurat aquest divendres la reforma i millora de la travessera principal de La Pobla de Montornès.

Aquestes obres, que van començar l’octubre de l’any passat, han consistit en dues actuacions diferenciades: el condicionament de la via urbana que travessa el municipi (T-210) i de la via interurbana que li dona continuïtat (T-211).

Entre els treballs que s’hi han realitzat, hi destaquen la instal·lació de cinc reductors de velocitat tipus pas de vianants a la zona urbana de la travessera (T-210) i l’arranjament i la construcció de diversos trams de vorera amb l’objectiu de millorar la seguretat i la mobilitat.

Pel que fa al tram interurbà (T-211), s’ha executat un vial per a bicicletes i vianants al costat esquerre de la carretera des de la sortida del pont del ferrocarril fins a la intersecció del cementiri, on connecta amb el vial existent que arriba fins a la urbanització El Castell de Montornès.

A més, en tot el tram de la travessera s’ha reforçat el ferm, s’ha millorat el drenatge amb buneres i canonades que desguassen a la riera o en col·lectors de pluvials ja existents; s’ha realitzat l’abalisament, i s’han renovat tant les barreres de seguretat com la senyalització vertical i horitzontal.

Aquestes obres realitzades per la Diputació de Tarragona i que han comptat amb una inversió de 346.075 euros suposaran una millora en l’accessibilitat al municipi, prioritzant la seguretat vial dels usuaris i garantint la sostenibilitat ambiental.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat l’encarregat d’inaugurar la reforma de la travessera aquest divendres, juntament amb l’alcalde de la Pobla de Montornès, Josep Maria Santamaria; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid; el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Josep Masdeu i els diputats Joan Olivella i Montse Carreras.

Uns joves calen foc a un menor de la Pobla de Montornès després de ruixar-lo amb alcohol a Torredembarra

El jove va ser traslladat amb helicòpter a l'hospital de la Vall d'Hebron.

El jove va ser traslladat amb helicòpter a l’hospital de la Vall d’Hebron.

Un menor de 17 anys de La Pobla de Montornès va ser ingressat ahir a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona amb cremades de segon grau al cap i al pit després que un grup d’altres adolescents el ruixessin amb alcohol i li calessin foc amb un encenedor a Torredembarra. El menor cremat no vol col·laborar amb la Unitat d’Investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tarragona, que investiga els fets d’ofici.

Descarten la hipòtesi de l’assetjament escolar

Segons ha informat TV3, el motiu de l’agressió podria haver estat una venjança relacionada amb el tràfic de drogues. En tot cas des d’Ensenyament han descartat que pugui tractar-se d’un cas d’assetjament escolar cap a aquest jove, que estudiava a l’Institut Ramon de la Torre de Torredembarra.

Prop de la plaça de Villars

Poc abans de les 12 del migdia d’aquest dijous la Policia Local de Torredembarra va rebre un avís des del CAP d’aquesta localitat, per informar-los de les ferides sofertes pel menor. Els fets es van produir en un lloc proper a la plaça de Villars.

Trasllat amb helicòpter

En aquesta plaça va ser on, després de rebre l’agressió, la víctima va quedar amb un amic perquè l’ajudés. Aquest, en veure les cremades, va demanar ajuda al primer cotxe que va passar perquè els portés al centre mèdic. Des d’allà van traslladar-lo amb helicòpter a l’hospital de la Vall d’Hebron, on el jove s’està recuperant de les cremades.

La Pobla obre l’Avinguda de la Química amb la presència del president de Repsol

Un moment de l’acte inaugural de l’avinguda

La Pobla ha viscut un dels actes més destacats de la seva Festa Major d’hivern quan, aquest migdia, ha tingut lloc la inauguració de la nova Avinguda de la Química.

L’Ajuntament de La Pobla ha dut a terme aquest projecte sobre el tram de la carretera T-750 comprès entre la rotonda d’accés a l’A-27 i el polígon industrial, i ha estat finançat pel consistori “amb els ingressos percebuts del conveni urbanístic assolit per les 17 indústries i propietaris dels terrenys del polígon ubicat a La Pobla”, segons ha detallat l’alcalde de La Pobla, Joan Maria Sardà.

Amb aquest projecte ja convertit en realitat, la indústria, La Pobla i la resta de municipis veïns guanyen una via que veu ampliada la seva calçada, la qual cosa ha permès doblar els carrils per a cada sentit de circulació, en alguns trams, i afegir zona d’aparcament, en altres trams.

A més, s’ha aprofitat per crear voreres equipades amb mobiliari urbà –bancs i papereres-, així com s’ha instal·lat
una nova xarxa de pluvials, d’aigua potable, d’enllumenat i de reg. Finalment, s’ha renovat la senyalització de trànsit, tant vertical com horitzontal, i s’ha enjardinat l’avinguda amb la plantació de fins a 239 arbres. Tot plegat ha suposat actuar sobre una superfície de 30.600 m2 , dels quals 23.600 m2 corresponen a la calçada i la resta a la zona de voreres.

L’acte inaugural, que ha tingut lloc en una carpa habilitada a tocar de l’Avinguda de la Química, ha comptat amb la presència de més de 300 veïns del municipi, així com també amb destacades autoritats del territori, entre les quals el secretari d’Infraestructures de la Generalitat, els alcaldes del Morell, Perafort i Constantí, el cap de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès del cos de Mossos d’Esquadra, el president de l’AEQT i director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, la directora general de l’AEQT, el president de de FEIQUE i de Dow Chemical Ibérica i el president de Repsol.

Precisament aquest últim ha protagonitzat aquest matí un altre acte a La Pobla, ja que prèviament a la inauguració de l’Avinguda de la Química i tot aprofitant la seva presència al municipi, el consistori pobletà ha volgut convidar Antonio Brufau a conèixer les dependències de la Casa de la Vila.

En els parlaments, l’alcalde de La Pobla ha destacat que “aquesta nova avinguda és important per a les indústries del nostre entorn, és molt important per a La Pobla i, també, és molt important per als municipis de l’entorn. Per això, els seus alcaldes ens acompanyen avui i els vull agrair la seva presència.” Precisament el caràcter supramunicipal de
l’obra ha centrat bona part del seu discurs, ja que també ha incidit en el fet que “ens trobem amb una obra útil convenient i que suposa una millora de comunicació de La Pobla i dels municipis de l’entorn amb la indústria, i també entre sí, ja que afavoreix i millora la comunicació a l’altra banda del riu, entre la N-240 i l’A-27, i a l’inrevés, i els municipis de Perafort i Puigdelfí i dels Garidells, que d’aquesta manera tenen més fàcil el seu accés a l’A-27”, ha recordat.

Respecte el nom amb què ha estat batejada aquesta via, l’alcalde pobletà ha explicat que “és, en certa manera, el nostre homenatge a un sector fonamental per a l’economia del nostre territori, i que ocupa a molts homes i dones que, amb el seu esforç diari, desenvolupen productes innovadors i de qualitat que generen qualitat de vida i una major comoditat per a la societat»

Al seu torn, el secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, ha exposat “la importància de les infraestructures per desenvolupar el territori. Per això, des de la Generalitat treballem dia a dia per aconseguir la millora de les infraestructures catalanes”.

Per últim s’ha dirigit als assistents el president de Repsol, qui ha compartit “la visió de la indústria que té l’alcalde de La Pobla, així com l’entesa en els punts clau, que és certa i real i que cal mantenir i consolidar”. Així mateix, Brufau també s’ha mostrat d’acord amb l’alcalde pobletà en relació “a la seguretat, que és bàsica i que cal prioritzar per damunt de tot”, així com també s’ha referit a “l’entesa entre l’administració pública i la iniciativa privada que, en casos com aquesta Avinguda de la Química, ha rendit fruits molt positius, favorables i beneficiosos per a tothom, ja que guanyem una infraestructura d’alt nivell i molt útil per a tots, empreses i habitants del territori”.

La Pobla de Montornès torna el servei d’aigua a l’Anabel, el Jordi i el seu nadó

Un moment de la protesta, organitzada per la PAH i l'APE del Baix Penedès. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Un moment de la protesta, organitzada per la PAH i l’APE del Baix Penedès. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La pressió popular ha tingut efecte: 12 dies després que els hi tallessin, l’empresa Aqualia i l’Ajuntament de la Pobla de Montornès han tornat el subministrament d’aigua a la casa ocupada per una família amb un nadó de cinc mesos. La mesura ha vingut l’endemà de la concentració sorpresa de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i l’Aliança per la Pobresa Energètica (APE) del Baix Penedès davant del consistori poblenc.

Aqualia ha reparat l’escomesa d’aigua que havien inhabilitat el passat 13 de gener, i s’ha instal·lat un comptador solidari perquè la família, que està en situació de vulnerabilitat econòmica, pugui accedir al servei. Des que els van treure el subministrament, el Jordi i l’Anabel havien de fer tres viatges diaris de mitja hora fins a la font del poble, carregats amb garrafes.

Linares, portaveu de l’APE: «Volem agrair la gestió de la regidora de Serveis Socials»

Des de l’APE del Baix Penedès, Alegria Linares s’ha felicitat perquè hagi tornat l’aigua a la família i ha volgut agrair les gestions de la regidora de Serveis Socials, Sandra Tarrascó, per instal·lar el comptador gratuit, un agraïment que també han fet personalment.

L’APE i la PAH recorden que la llei 24 /2015 en l’article 6 especifica que a les famílies amb un informe de vulnerabilitat no se’ls pot tallar ni l’aigua, ni la llum, ni el gas, i que seguiran treballant perquè Generalitat,  administracions públiques i companyies subministradores compleixin la llei.

Indignació pel tall d’aigua a una família amb un nadó de 5 mesos a la Pobla de Montornès

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies