La Generalitat encara veu risc que els Jocs no es facin perquè l’Estat lliga 10,5 milions als pressupostos

Neus Munté, Consellera de Presidència i Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, visiten les obres de l'Anella Mediterrània. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Neus Munté, Consellera de Presidència i Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, visiten les obres de l’Anella Mediterrània. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

“El risc que no es facin els Jocs Mediterranis segueix existint, perquè l’aportació de l’Estat està lligada als pressupostos i si no arriben no es podrien dur a terme”, ha manifestat el secretari general d’Esports de la Generalitat, Gerard Figueras, en declaracions a Catalunya Ràdio. La consellera de vicepresidència, Neus Munté, també ha rebut l’anunci amb reserves.

El conveni amb l’Estat “s’extingeix” si no s’aproven els pressupostos

Figueras confia que l’escenificació d’ahir, amb el desembarcament de tres ministres per signar el conveni de finançament, sigui una garantia de que arribin els 10,5 milions de l’Estat pendents dels 15 que ha d’aportar. Tot i això, no amaga que el seu “escepticisme, por i cautela” pel fet que aquestos estan vinculats a l’aprovació de la Llei General de Pressupostos del 2017 i del 2018 (la resta són els 2,5 ja aportats i 2 que arribaran mitjançant un acord de patrocini de Loterías y Apuestas del Estado).

Una clàusula del conveni signat ahir declara que aquest “s’extingeix” en cas que no es puguin aprovar els pressupostos estatals. L’acte de signatura va seguir amb un discurs de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que no va fer referència a aquesta clàusula de l’acord, i els representants estatals no van voler fer declaracions als mitjans de comunicació.

“És l’enèsim compromís, i l’enèsim desembarcament prometent els diners pels Jocs. Confiem que aquest cop es compleixin”, apunta Figueras. El secretari general d’Esports veu “exagerat el desplaçament de tres ministres en un mateix lloc per signar un compromís de només 10 milions d’euros”, i l’atribueix a una “estratègia política”.

Munté: “Ens agradaria que fos un compromís ferm”

La consellera de Presidència, Neus Munté, també ha mostrat les seves reserves sobre la garantia. “Ens agradaria que aquest compromís, més enllà de ser anunciat una i altra vegada, i condicionat als pressupostos una i altra vegada, fos en ferm”, ha manifestat. Munté ha recordat també que la culpa de l’ajornament es deu a la “negligència” del govern de l’Estat.

¿Què diu el conveni dels Jocs Mediterranis signat avui entre l’Estat i l’Ajuntament?

L'acte formal de la signatura del conveni, aquest matí a la sala del sarcòfag d'Hipòlit al Pretori. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

L’acte formal de la signatura del conveni, aquest matí a la sala del sarcòfag d’Hipòlit al Pretori. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

En la cláusula segona del conveni signat entre el Consejo Superior de Deportes (CSD) i l’Ajuntament de Tarragona pel finançament dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, el govern estatal menciona la partida de 6,75 milions ja inclosa en els pressupostos d’enguany, i es compromet a introduir-ne una altra de 3,75 milions més de cara al proper exercici. “Això sense perjudici de l’ajustament en la subvenció realitzada pel CSD l’any 2016”, afegeix el document, que no fa una referència explícita al supòsit que no s’aprovin els pressupostos.

“En cas que finalment quedés plasmada la subvenció…”

Segons indica la mateixa clàusula, les despeses es destinarien “tant a despeses corrents inherents a la celebració dels Jocs, com a escometre les inversions necessàries per a aquest esdeveniment”. En la tercera clàusula, l’Ajuntament de Tarragona es compromet a destinar als Jocs Mediterranis els diners rebuts. Aquesta clàusula comença en condicional (“En cas que finalment quedés plasmada la subvenció després de l’aprovació de la Llei de Pressupostos, l’Ajuntament…”), i acaba fent constar l’obligació d’incloure el logotip del CSD en totes les actuacions finançades.

Una comissió pot introduir “modificacions per causes no previstes”

La quarta clàusula es refereix a la creació d’una comissió mixta de seguiment d’aquest conveni que, entre altre coses, “aprovaria les modificacions que per causes no previstes fos necessari introduir”.

Per part de l’Estat hi són presents el Director General de Deportes, el Subdirector General de Alta Competición i la Subdirectora General de deporte Profesional y Conrol financiero. Per part de l’Ajuntament hi són el regidor d’Hisenda, Pau Pérez; el regidor comissionat dels Jocs, Javier Villamayor; i el Gerent del Patronat Municipal d’Esports, Ramon Cuadrat.

 

VÍDEO | Santamaría signa el finançament de Tarragona 2018 sense mencionar l’ajornament ni els pressupostos

VÍDEO | Santamaría signa el finançament de Tarragona 2018 sense mencionar l’ajornament ni els pressupostos

La vicepresidenta de l’Estat, Soraya Sáenz de Santamaria, ha desembarcat aquest matí a Tarragona per signar el conveni que compromet el govern espanyol a finançar els 12,5 milions d’euros necessaris per la celebració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Sáenz de Santamaría ha vingut acompanyada dels ministres d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i d’Esports, Íñigo Méndez de Vigo en aquest acte que s”ha celebrat a la sala del sarcòfag d’Hipòlit del Pretori.

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, rep la vicepresidenta del govern de l'Estat davant del Pretori. Foto: Tarragona21.cat

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, rep la vicepresidenta del govern de l’Estat davant del Pretori. Foto: Tarragona21.cat

Cap referència als pressupostos ni a l’ajornament

En el seu discurs la vicepresidenta, que ha declinat atendre els mitjans de comunicació, no ha aclarit si el finançament dels Jocs està supeditat a l’aprovació dels pressupostos de l’Estat. Tampoc ha fet cap referència a l’ajornament de la cita del 2017 al 2018, que el consistori va atribuir al fet que el finançament del govern estatal no arribés a temps.

Imatge de les autoritats abans de la signatura. Foto: Tarragona21.cat

Imatge de les autoritats abans de la signatura. Foto: Tarragona21.cat

“És un exemple d’unitat i cooperació entre administacions”

“És un exemple claríssim d’unitat i cooperació entre diferents administracions públiques”, ha afirmat la vicepresidenta, fent referència a l’organització dels Jocs Mediterranis, i ha afegit: “Treballant junts és com podem complir millor l’objectiu de totes les administracions, que és servir els ciutadans i complir amb l’interès comú”.

Moment de la signatura del conveni, acompanats pels ministres Montoro i Méndez de Vigo. Foto: Tarragona21.cat

Moment de la signatura del conveni, acompanats pels ministres Montoro i Méndez de Vigo. Foto: Tarragona21.cat

15 milions d’euros en total

Com ja es va concretar en la visita del secretari general d’Esports, en el conveni l’Estat es compromet a una aportació de 10,5 milions d’euros. Segons Santamaría aquests, sumats als 2,5 ja aportats i als 2 que vindran en un acord de patrocini de Loterías y Apuestas del Estado, fan que el finançament estatal per la cita olímpica pugi a un total de 15 milions d’euros.

“Aquest govern compleix els seus compromisos”, ha assegurat la vicepresidenta. També ha incidit en què la celebració d’aquest esdeveniment “lligarà de nou el nom de Catalunya i d’Espanya al de l’excel·lència esportiva”.

Després de la signatura, la comitiva s’ha desplaçat a l’Anella Mediterrània, on observaran l’estat actual de les obres del complex esportiu.

 

¿Què diu el conveni dels Jocs Mediterranis signat avui entre l’Estat i l’Ajuntament?

Ajuntament i Generalitat subscriuen que hi hagi diàleg interreligiós durant els Jocs

La consellera Meritxell Borràs, amb l’alcalde de Tarragona

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, i l’alcalde de Tarragona i president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, han signat aquest matí un conveni de col·laboració en matèria de diversitat religiosa en el marc dels XVIII Jocs Mediterranis.

Atès que és un acte en què participaran milers de persones amb creences i vinculacions religioses diverses, aquest conveni permetrà que la Direcció general d’Afers Religiosos, del departament de Governació assessori el comitè organitzador en aquesta matèria. A l’acte també ha participat el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell.

En aquest sentit, la consellera Borràs ha explicat que “des del Govern apostem pel diàleg interreligiós amb l’objectiu de promoure la convivència en tots els àmbits de la societat, també l’esportiu”. En aquesta línia, Meritxell Borràs ha recordat la voluntat del Govern “de preservar el dret a la llibertat religiosa, especialment en un esdeveniment amb la transcendència i el ressò internacional que tindran aquests Jocs Mediterranis”. És per això que “el conveni que avui signem és demostració d’aquest compromís i de la nostra voluntat de col·laboració amb l’objectiu que aquests Jocs Mediterranis siguin un èxit, com estic convençuda que així serà”, ha afirmat.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona i president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, ha recordat que “els Jocs Mediterranis seran un esdeveniment internacional on vindran 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents i múltiples creences. Treballem intensament perquè tota la família esportiva se senti acollida, respectant els sentiments religiosos i les creences culturals de tothom”.

Amb aquest conveni la Direcció general d’Afers Religiosos prestarà el seu assessorament a la Fundació Tarragona 2017 en els aspectes més sensibles des del punt de vista religiós, com ara la configuració d’espais interconfessionals o el disseny de menús respectuosos amb els preceptes religiosos de les diferents comunitats.

Pel que fa a mesures concretes, la Direcció general d’Afers Religiosos oferirà formació bàsica sobre diversitat religiosa als integrants de l’organització dels XVIII Jocs Mediterranis. També aportarà informació sobre els centres de culte existents a la ciutat de Tarragona i a d’altres poblacions catalanes, als quals podran acudir els participants als Jocs a fer-hi les seves pràctiques.

El conveni signat avui també preveu que la Direcció general d’Afers Religiosos faciliti el contacte entre la Fundació Tarragona 2017 i persones de referència de les diferents comunitats religioses a Catalunya per tal que puguin assessorar en alguns d’aquests aspectes. Igualment, des del Govern es posarà a disposició de la Fundació Tarragona 2017 material sobre diversitat religiosa, com ara les diverses guies de la Direcció General d’Afers Religiosos relatives a àmbits específics de la diversitat religiosa.

La Fundació Tarragona 2017 és l’organisme responsable d’impulsar i coordinar l’organització dels XVIII Jocs Mediterranis. Uns jocs que tindran lloc del 22 de juny a l’1 de juliol de 2018 i es preveu que hi participin 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents i 3.500 voluntaris.

Altafulla es constitueix com a Comitè Organitzador de la Copa del Món de Paratriatló i la Copa d’Europa en elit

Reunió de l’alcalde amb els representants federatius i de Tarragona 2018

L’Ajuntament d’Altafulla s’ha constituït oficialment aquest migdia com a Comitè Organitzador de la Copa del Món de Paratriatló i la Copa d’Europa en elit que es disputarà el proper 2 de juliol al municipi.

La trobada ha comptat amb l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el director de competicions de la Federació Espanyola de Triatló (FETRI), Jorge García; el conseller delegat de Tarragona 2018, Javier Villamayor; el vicepresident de la FETRI, Jesús Andreu; el vicepresident de la Federació Catalana de Triatló, Àngel Viñeta; el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sànchez, i el director de la prova de triatló a Altafulla, Guillermo Alonso. Han excusat la seva representació la Diputació de Tarragona i el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, que també formen part de l’organització.

La trobada amb les federacions catalana i espanyola i Tarragona 2018 ha servit també per tractar aspectes operatius de la prova que es disputarà el proper 2 de juliol sobre la Copa del Món de Paratriatló i la Copa d’Europa en Elit a la seu d’Altafulla, i que servirà com a prova test per a la fita del 2018.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha destacat la rellevància de l’organització de la Copa del Món de Paratriatló per una “qüestió tècnica”, emulant les dificultats que pot tenir i traslladant-les a la fita dels Jocs Mediterranis de l’any vinent “per tal de millorar-les i celebrar els millors jocs que podíem tenir”.

Cal recordar que Altafulla va gaudir el passat 17 de juliol d’una gran festa del triatló en una localitat bolcada totalment amb l’esport. En el seu camí cap a convertir-se en seu del triatló dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2018, Altafulla va rebre una jornada plena del millor triatló nacional i internacional i ho feia en la Copa d’Europa per primera vegada.

Un dia complet que començava amb la disputa de les proves open, per a continuació albergar la cinquena i última prova classificatòria per al Campionat d’Espanya de Triatló en categoria elit. En una intensa jornada, al migdia arrencava la disputa d’una nova ronda de la Copa d’Europa de Triatló ETU, al mateix temps que el Campionat Mediterrani. Títols en joc que deixaven un gran bagatge per al triatló català i espanyol, que va certificar el bon moment que travessa aquest esport. Un esdeveniment inoblidable que continua la via d’un municipi que presenta una òptima organització, que se supera any rere any.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Altafulla ha rebut per al desenvolupament d’aquest esdeveniment esportiu, de caràcter internacional, un total de 9.000 euros en subvencions; 6.000 provinents de la Diputació de Tarragona, i 3.000 més del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

La Pobla torna al camí de l’empat

El filial grana va empatar a zero a Cerdanyola

La Pobla ha sumat un nou empat, al camp del Cerdanyola (0-0), en un partit en que ha estat clarament superior al rival, dominant-lo en totes les facetes del joc.

Els primers minuts del partit han estat tranquils, sense perill a cap de les dues àrees, però amb el pas dels minuts han estat els visitants els que han agafat les regnes del matx. La primera ocasió del partit ha estat per la Pobla, amb un xut de Rayco en el mnnut 29 que ha anat a parar al travesser de la porteria local. Dos minuts més tard, ha estat Rodi qui, des de la frontal, ha engaltat un bon xut que ha aturat el porter. A la mitja part s’ha arribat amb l’empat a 0 s’ha arribat al descans.

La segona meitat ha mantingut el guió, però els visitants han premut l’accelerador i s’han convertit en els dominadors de l’encontre, tancant al Cerdanyola a camp propi. En el minut 60, Rodri ha tingut una nova ocasió, la més clara del partit. Després de driblar al porter el davanter grana, a porteria buida, ha errat en el xut, enviant la pilota fora per ben poc. En el minut 71 la defensa local ha evitat de nou el gol, traient sobre la mateixa línia de gol una rematada de cap de Rayco. I en el minut 73 Ivan Vidal ho ha provat de lluny amb un xut que ha enviat a córner la defensa. Eren els millors minuts dels de Posse, però la manca d’encert en els metres finals impedia als grana marcar. La Pobla ho ha seguit provant fins al darrer instant però el marcador no ha variat, finalitzant el matx amb l’empat a cero inicial.

El proper enfrontament de la Pobla serà el diumenge 30 d’Abril, a les 12 hores, a l’Estadi Municipal de La Pobla de Mafumet.

Alineacions

Cerdanyola del Vallés FC: Del Rio, Aitor Torres, Cazorla, Alex Torres, Alex Alba, Juli, Jota, Dani Martí, Elhadji, Oriol Molins (Pitu, 64′) i Daisuke (Collado, 61′).

CF Pobla de Mafumet: Perales, Gabri Vidal, Roger Figueras, Arturo, Vadillo (Jesús, 85′), De Nova, Adrián, Rayco, Rodri (Avi, 74′), Gil i Facu (Iván Vidal, 67′).

Targetes
Rodri (26′), Alex Alba (26′), Vadillo (37′), Dani Martín (42′)Figueras (65′), Iván de nova (80′), Juli (86′) i Aitor Torres (90′).

Partit corresponent a la jornada 35 de la Tercera Divisió Grup V. Zona Esportiva Municipal Fontetes, Cerdanyola del Vallés.

El CBT tanca la temporada amb derrota a Alacant

Els blaus han acabat la temporada

El CBT jugava a Alacant l’últim partit de la temporada, un encontre en què cap dels dos equips no es jugava res. Els locals quedaven només a l’espera de rival per al playoff d’ascens, mentre que els blaus ja havien perdut la categoria en la jornada anterior.

El CBT plantava cara al quart classificat de la lliga fins al final del tercer quart. A partir d’allí, Lucentum es mostrava molt superior.

Els dos equips han necessitat que passessin els primers minuts per agafar el ritme i posar-se de ple dins del partit. El primer avantatge ha estat per a Lucentum, un 7 a 2 que ha maquillat David Fernández amb un 2+1. Els locals han posat llavors una marxa més i han començat a dominar el partit. El CBT ha necessitat cinc minuts per entonar-se, i de la mà d’un inspirat David Fernández i d’un triple de Chuso els blaus han igualat l’encontre a 13 punts. A partir d’aquí, els homes de Berni Álvarez han anat cap amunt. El rebot ha començat a equiparar-se i Orion, des del perímetre, ha portat els seus fins al 19 – 23 amb què ha acabat el primer quart.

En els següents 10 minuts el CBT seguia dominant el marcador gràcies, en part, a l’encert d’Orion de cara a cistella. Però els alacantins reaccionaven a base de triples per capgirar el marcador i portar-lo de nou al seu favor. L’intercanvi de cistelles però es tornava constant i cap dels dos equips aconseguia retenir l’avantatge en l’electrònic. Lucentum s’emportava el segon quart per 39 – 38 però sense mostrar-se superior als del Serrallo.

La tornada a pista s’ha fet costa amunt per a ambdós conjunts. Cap dels dos s’ha sentit còmode, les possessions arribaven al límit i les errades a totes dues bandes condicionaven el partit. El CBT necessitava més de quatre minuts per veure cistella, però Lucentum no aconseguia obrir una escletxa i només estava dos punts per sobre (43 – 41).En el darrer tram d’aquest quart és quan la balança començava a caure del costat local. Lucentum apretava des de la primera línia, i aconseguia una renda de +14 a poc més de dos minuts per acabar el quart. Els alacantins aconseguien desconnectar els de Berni i jugaven a plaer. Al final de quart s’hi arribava amb 61 – 42 al marcador.

Els últims deu minuts, amb el partit pràcticament decidit, se li han fet molt llargs al CBT. Han estat el reflex de la temporada, un voler i no poder cruel. Tot i així, els de Berni seguien lluitant cada minut i disputant cada pilota però ara sí, els costava molt trobar encert en les seves jugades. Chuso seguia anotant de tres, però l’equip no trobava continuïtat. El resultat final, 78 – 63, una nova derrota que tanca la temporada del CBT.

Tarragona serà seu a l’octubre de l’assemblea del Comitè Internacional dels Jocs que elegirà president

L’alcalde, amb el president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, avui al Centre de Convencions de Port Aventura. Foto: Tarragona21

Tarragona serà seu, els dies 12 i 13 d’octubre, de la celebració de l’assemblea general del Comitè Internacional dels Jocs del Mediterranis que elegirà el president de l’organització. Si no hi ha sorpreses, l’actual titular, l’algerià Aman Addadi, es tornarà a presentar tot i que avui no ho ha volgut desvetllar en una roda de premsa que posava punt i final a l’estada de dos dies del comitè executiu a la ciutat.

Aquelles dates tindrà lloc a Tarragona una reunió dels caps de missió de comitès olímpics nacionals i s’aprofitarà el fet per celebrar l’assemblea general. Serà el primer cop que Tarragona és seu d’un esdeveniment electoral d’aquesta mena i amb aquest fet s’acaba de confirmar l’aposta del comitè internacional per Tarragona 2018, que aquests dies ja s’ha pogut copsar.

La voluntat d’Adddadi de continuar presidint l’organisme explicaria en part la seva decidida aposta perquè Tarragona no perdés els Jocs, que havien de celebrar-se en 2017 i finalment van ser ajornats amb el gens fàcil acord dels comitès olímpics membres del CIJM, una tasca on Addadi hi ha tingut molt a veure. Addadi ja va retirar els anteriors Jocs a la ciutat grega de Volos, immers tot el país com estava en una grevíssima crisi econòmica i sense possibilitat de tirar-los endavant.

Ho ha expressat amb claredat el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco: “Addadi té molta importància en tot això, des de l’inici i fins al final. Tot el suport que ens ha donat ha estat fonamental”.

La “perseverància” de Tarragona a mantenir la celebració dels Jocs i la tradició d’excel·lència d’Espanya en l’organització d’esdeveniments d’alt nivell -com Barelona ‘ 92- eren arguments que anaven a favor de Tarragona malgrat que la tempesta perfecta s’havia situat damunt d’ella. Al novembre, la delegació tarragonina havia de defensar davant el comitè executiu internacional, reunit a la ciutat algeriana d’Orà, com podia fer uns Jocs sense Govern, sense que aquest assegurés el finançament de forma clara i sense “licitacions” d’obres. “Era impossibe” que es fes en 2017, ha dit avui Addadi en la roda de premsa.

“Teníem la total confiança amb els nostres amics espanyols i sabíem de la seva competència”, ha refermat el president preguntat per si va tenir dubtes de la celebració dels Jocs. Va tenir”alguns dubtes” per “la situció política espanyola”. Però la “tenacitat” de Tarragona, que justament va ser objecte de crítiques polítiques en aquell moment, va jugar a favor d’ella. Finalment, “hem pres la bona decisió”.

Metamorfosi de l’Anella Mediterrània

La darrera vegada que el comitè executiu internacional va venir a Tarragona va ser fa un any. Aleshores, l’Anella Mediterrània era un solar. Addadi i el comitè han quedat impressionats de l’avenç de les obres, justament el que reclamaven mesos enrere, i ha qualificat el canvi de “veritable metamorfosi”, que a més “assegura el llegat per a les futures generacions”. “Vista la tenacitat i perseverània dels organitzadors i l’aportació de l’Estat, podem estar tranquils”, ha subratllat.

El que tantes vegades s’havia reclamat a Tarragona 2017, tenir clar el seu futur i la implicació de  tots, s’ha visualitzat per fi aquests dies a Tarragona.

Canvis de lloc de disciplines

El canvi de calendari, l’ajornament un any, suposa confirmar que el voleibol es desplaça del nou pavelló Sant Jordi a la Tàrraco Arena Plaça (TAP) i que la gimnàstica rítmica se’n va de la TAP a Reus, ha confirmat el coordinador dels Jocs, Víctor Sánchez. Més enllà d’això, com també d’uns canvis en el calendari d’algunes competicions, no hi ha més efectes, tampoc en el camp educatiu, cutural i del voluntariat. Curiosament, al respecte del voluntariat, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros ha afirmat que des que es va conèixer l’ajornament dels Jocs, es van registrar 600 noves altes.

Aposta del CSD pel llegat

D’altra banda, el Consejo Superior de Deportes (CSD) s’ha compromès en el llegat dels Jocs de Tarragona quant a la celebració d’esdeveniments esportius de caràcter estatal i internacional. Jaime González Castaño, el seu director general, ha afirmat que Tarragona comptarà “amb instal·lacions d’alt nivell” i ha destacat que es busca dur als Jocs “els equips més competitius possibles”.

L’ajornament dels Jocs i l’entrada definitva de l’Estat en el seu finançament han suposat un alliberament de tensió extraordinària i que les institucions remin ara en la mateixa direcció. Les reunions d’aquests dies a Tarragona han estat una bassa d’oli comparades amb altres, especialment la que va tenir lloc a Orà, on es va decidir el canvi de data.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut tenir un record especial pels alcaldes de les subseus de Tarragona, donada la seva “ferma aposta” per la celebració del Jocs malgrat l’ajornament. “Des del minut zero cap alcalde no va dubtar que la millor decisió era l’ajornament”.

J. Garcia

El Comitè Internacional beneeix els Jocs de 2018 amb l’entrada de l’aportació de l’Estat

L’alcalde, amb el president del Comitè Internacional, Aman Addadi, en un to distès, avui a l’Anella Mediterrània. Foto: Tarragona21

El president del Comitè Internacional ha beneït avui la celebració dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2018, que comptaran amb una aportació capdal de l’Estat, de 10,5 milions d’euros per part del Consejo Superior de Deportes i del voltant de 15 milions en total. El seu president, Aman Addadi, ha destacat que Tarragona “ha superat” els “moments difícils” que se li havien plantejat, principalment en el finançament i ha desitjat que siguin un èxit.

El Comitè Internacional s’ha desplaçat avui a Tarragona, on es reunirà fins demà. Ha visitat l’Anella Mediterrània, ha descobert una placa commemorativa i s’han plantat un grup d’arbres dels 3.500 que formen el conjunt de les 28 hectàrees de l’Anella olímpica.

De “transformació extraordinària” ha qualificat Addadi el canvi que s’esta operant a la zona nord del barri de Campclar amb la construcció de l’Anella Mediterrània, epicentre els futurs Jocs, unes instal·lacions que apunten que els Jocs “seran tot un èxit”, a més de configurar-se com “una herència” per a Tarragona, la seva regió i per als joves. Addadi ha expressat la seva “admiració” per “tot el treball que heu fet”, l’esforç realitzat, i especialment “per la vostra perseverància en moments molt difícils”.

Un moment de la plantada d’arbres simbòlica. Foto: Tarragona21

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha reiretat el relat assumit per l’Ajuntament que els Jocs se celebraran, ara sense cap dubte gràcies a l’aportació de l’Estat, tantes vegades demanada, i ha recordat les paraules que tants cops se li han sentit: “Seran els millors Jocs de la història”. “Tenim aïllada la incògnita pressupostària i podem dir avui davant del comité que els Jocs seran una realitat l’any que ve”. Amb “tranquil·litat total i absoluta” viu l’Ajuntament el futur dels Jocs.

L’aliança entre institucions “comença a ser perfecta”, ha destacat Ballesteros a la premsa després d’haver-se viscut tensions creuades els darrers anys principalment entre el CSD i el COE, que perjudicaven l’aportació econòmica de l’Estat i el dur enfrontament entre el secretari d’Estat del CSD del moment, Miguel Cardenal, i l’Ajuntament. “Imperfecta o parcialment deficient” ha estat aquesta relació.

L’alcalde ha llençat també un missatge subtil: “Esperem que aquests dies de treball conjunt acabem convençuts del que estem fet, que és una gran feina en unes circumstàncies no fàcils, però amb una il·lusió i energia extraordinàries”. “No tindrem les grans instal·lacions de Mersin (Turquia), però els programes cultural, educatiu i dels voluntaris seran els millors de la història, un model i referència”.

Un pla B per a les obres

Ballesteros ha afirmat que a l’estiu començarà la construcció de la piscina olímpica, la darrera inversió prevista de fer a l’Anella Mediterània. La reforma del Velòdrom viurà una reforma amb un pressupost de 350.000 euros. La licitació s’inciiarà en breu i les obres començaran avans de l’estiu. A finals dany es dues obrese estaran enllestides. El pressupost de la piscina depèn de l’Estat, però en el cas que no s’aprovessin els pressupostos hi ha un plan B: “Ja ho té previst el Govern i ja s’explicarà”.

Al comitè els ha sorprès positivament l’estat de les obres i han resaltat “la perseverància”, no haver defallit malgrat els entrebancs, principalment amb l’ajotnament en un any de la celebració dels Jocs.

Justament, dimarts de la setmana que ve al matí, la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría,  i dos ministres més -el d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i el d’Esports, Íñigo Méndez de Vigo-, vindran a Tarragona a signar l’acord del finançament i visitaran l’Anella Mediterrània. Forma part de l’estratègia del Govern central de donar un impuls a les inversions i a la seva presència a Catalunya per tractar de suavitzar el relat independentista del procés.

J. Garcia

El Comitè Internacional dels Jocs es reunirà de nou a Tarragona

Visita d’autoritats locals al nou Palau d’Esports

El Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) celebrarà els propers dies 20 i 21 d’abril les seves reunions de treball a Tarragona. La delegació internacional, encapçalada pel seu president, Amar Addadi, realitzarà les seves trobades periòdiques per tal de seguir treballant i avaluant el rumb del projecte de Tarragona 2018.

Com ja és habitual en les visites que realitza el CIJM a Tarragona, les jornades de treball d’aquests dies estaran dividides en dues parts. D’una banda, el Comitè Internacional durà a terme les reunions internes del seu Comitè Executiu, així com trobades conjuntes amb alguns membres del Comitè Organitzador de Tarragona 2018 per tractar aspectes operatius dels Jocs.

De l’altra, està prevista una visita a les obres de l’Anella Mediterrània dels Jocs dijous a la tarda, que culminarà amb una plantada d’arbres i la descoberta d’una placa commemorativa.

Altafulla organitza amb el Consell Esportiu el primer Circuït Escolar de Mini Triatló del Tarragonès

Foto de família dels participants en una edició anterior

L’Ajuntament d’Altafulla i el Consell Esportiu del Tarragonès organitzaran al llarg dels mesos de maig i juny el primer Circuït Escolar de Mini-Triatló de la comarca. Es tracta d’un conjunt de proves d’iniciació, no competitives, amb l’objectiu de familiaritzar els nens i les nenes del territori en l’esport del triatló.

Per fer-ho, el circuït constarà de tres proves:

El duatló, on es combina la cursa a peu i en bicicleta, que es disputarà el 21 de maig a la Torre d’en Dolça de Vila-seca (organitzat pel Club d’Atletisme Vila-seca i l’Ajuntament de Vila-seca).

L’aquatló, on es combina la natació i la cursa a peu, que se celebrarà el 28 de maig al Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona (organitzat pel Col·legi Sant Pau Apòstol, i la direcció tècnica del Club Natació Tarraco).

I el triatló, que serà la darrera prova i on es combinen els tres esports (natació, cursa a peu i en bicicleta), que se celebrarà l’11 de juny a la Piscina Municipal d’Altafulla (organitzat per l’Ajuntament d’Altafulla i els Atletes d’Altafulla).

Hi poden participar tots els nens i les nenes nascuts entre els anys 2003 i 2008 i que estiguin donats d’alta en els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC). Per a més informació i inscripcions s’han d’adreçar a www.cetarragones.cat.

Prepara’t per al Circuït Escolar d’Iniciació

Els Atletes d’Altafulla, per la seva banda, duran a terme un conjunt de jornades de preparació en les disciplines de natació, ciclisme i atletisme, previ a l’inici del Mini-Triatló Escolar. Els dimarts i dijous, del 2 de maig a l’11 de juny, i de 16.30h a 17.45h, els Atletes d’Altafulla recolliran a les escoles La Portalada i el Roquissar d’Altafulla a tots els infants interessats en participar-hi.

L’activitat tindrà lloc al Parc de Safranars i a la Piscina Municipal de Torredembarra. La quota per participar-hi és de 15 € en un únic pagament, i inclou el monitoratge, els drets de participació en el circuït (mini-duatló de Vila-seca, mini-aquatló de Tarragona i mini-triatló d’Altafulla); l’entrada a la piscina de Torredembarra, la samarreta i el casquet de bany dels Atletes d’Altafulla, i l’assegurança individual.

Les inscripcions estan obertes fins al 26 d’abril i s’han d’adreçar al correu electrònic atletesaltafulla@gmail.com, o entregant aquesta butlleta a la Gelateria La Perla. Per a més informació, us podeu adreçar a www.atletesaltafulla.com

Cinc equips del Club Atletisme Tarragona disputaran la final del català de relleus

Equip de relleus aleví masculí

El proper dissabte 22 d’abril es disputarà a Mataró la jornada final del Campionat de Catalunya de relleus de promoció, en la qual el Club Atletisme Tarragona estarà representat per cinc equips, que lluitaran per aconseguir les primeres medalles per al club en aquesta especialitat.

Els cinc equips que hi prendran part són l’equip 4×60 benjamí masculí (Miguel Reyes, Aleix Ferré, Eric de la Rosa i Guillem Ferran), l’equip 4×60 aleví masculí (Unai Ortiz de Landázuri, Joan Sinfreu, Lluc Subirós i Gerard Ferrándiz), el 4×200 infantil femení (L. Marimón, Aina Tomàs, Martina Pomes i Natàlia Sánchez) i el 4×100 i 4×300 cadet masculí (ambdós relleus integrats per Pep Aldave, Bernat Verdú, Mario Sánchez i Aleix Lago).

Cambrils dobla el nombre d’esportistes per Setmana Santa i arriba als 10.000

Imatge de la celebració del torneig de bàsquet

 

L’increment d’esdeveniments esportius i la consolidació dels tornejos ja habituals han portat a Cambrils més esportistes que mai aquesta Setmana Santa. Més de 10.000 esportistes, el doble que l’any passat en aquestes mateixes dates, han visitat Cambrils amb els seus acompanyants, tècnics i organitzadors.

“Les xifres demostren una vegada més l’atractiu turístic de Cambrils i l’aposta del govern per potenciar el turisme esportiu i familiar”, ha subratllat l’Ajuntament.

La principal novetat ha estat la celebració del Mundialet, el torneig de futbol base més multitudinari del món, amb la participació de més de 4.000 futbolistes d’entre 7 i 13 anys agrupats en més de 200 equips dels cinc continents de categories prebenjamins, benjamins, alevins i infantils.

Altres competicions importants han estat el 14è torneig internacional TGN Bàsquet Cambrils, que enguany ha batut el rècord amb 80 equips inscrits; el torneig internacional de futbol Costa Daurada Cup, que s’ha convertit en una referència a tot l’Estat per l’alta participació d’equips femenins, i la 6a edició del D.O. World Dancesport, que ha comptat amb 2.600 ballarins de 41 països diferents.

Paral·lelament a tots aquests esdeveniments, el Departament d’Esports de l’Ajuntament ha organitzat el Diveresport del 10 al 13 d’abril per nens i nenes de 3 a 14 anys, amb activitats lúdiques i esportives, tallers i activitats aquàtiques.

Una altra activitat esportiva que s’ha celebrat coincidint amb la Setmana Santa ha estat la vintena edició de la Festa de l’Esport, un acte de reconeixement a les entitats esportives i esportistes del municipi.

A més, s’ha disputat la 3a Ronda de Bitlles dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya al Parc del Pescador, el Club Nàutic ha organitzat el 3er Easter Camp Clínic de Vela i la 25a regata de creuers Singladures Costa Daurada (Creuers), i 130 triatletes de dos clubs francesos han dut a terme diferents sessions d’entrenament i perfeccionament a la piscina coberta.

No hi ha miracle i el CBT perd la categoria

La victòria dels blaus contra el Morón no ha servit de res. Foto: CBT

El CBT no ha pogut mantenir la categoria. Calia un milagre que no s’ha produït. Massa combinacions. I és que el CBT no depenia d’ell mateix i avui s’havien de donar fins a tres resultats per arribar amb opcions de salvació a la darrera jornada de lliga.

Zamora guanyava a la pista de Navarra i convertia en estèril la victòria del CBT davant Morón i la seva afició. Els de Berni Álvarez disputaven un partit complet, que s’anotaven per 82 – 77.

El partit ha començat lent, amb els dos equips desaprofitant les primeres jugades d’atac. Marc Gimnénez ha estat el primer en decantar el partit a favor del seu equip, amb 4 punts consecutius. El CBT ho ha aprofitat per protagonitzar la primera diferència, amb triples de Dani i Salim per portar l’electrònic a l’11 – 4.

Morón ha gaudit llavors dels seus minuts per equilibrar el partit i posar-se a un punt dels blaus (14 – 13) a falta de poc més de dos minuts per finalitzar el quart. L’equip de Berni Álvarez ha sabut mantenir el cap fred per anotar-se el primer quart per 20 – 15.

El CBT ha iniciat bé els segons 10 minuts de joc, ampliant la renda fins als 9 punts. Nil Sabata ha treballat bé la zona, anotant amb facilitat. L’equip millorava en defensa i això ho traduien mostrant un atac implacable. Els blaus marxaven 10 punts per sobre, i mantenien aquest avantatge fins al tram final del quart. Marc Gimnénez i Dani Martínez feien aixecar el Serrallo, amb jugades de qualitat. Morón es treia la pressió de sobre per tornar a apropar-se perillosament en els darrers dos minuts de quart, però li resultaven insuficients per remuntar i el CBT tornava a emportar-se el quart per 42 – 39.

Els de Berni tornaven del descans amb les piles carregades i amb Nil Sabata liderant de nou l’atac dels seus. Els andalusos però, també iniciaven el tercer període amb força i convicció per capgirar el marcador. Els dos conjunts es mostraven més igualats que mai, i l’electrònic reflexava només un punt de diferència entre tots dos (47 – 46) quan es portaven gairebé cinc minuts jugats. El CBT pujava les línies defensives, i aquest fet tenia la seva recompensa ja que els blaus tornaven a recuperar cert avantatge. El treball de l’equip era intens, el que feia que els de Berni poguessin encarar el defintiu quart partint d’un 56 – 51.

Al CBT li quedaven 10 minuts per brindar a la seva afició la darrera victòria al Serrallo. I les coses es posaven de cara. Els de Berni assolien de nou i ràpidament un avantatge de +10, però encara quedava molt de quart per assegurar la victòria.

La concentració era màxima, i a poc a poc el CBT anava tancant el partit. La renda anava ampliant-se, i a falta de tres minuts els del Serrallo comptaven amb 14 punts de marge. Morón no donava el partit per perdut; apretava fins al límit els jugadors del CBT mentre intentava baixar la barrera dels deu punts. Els andalusos aconseguien entrar al darrer minut de partit amb vida, però els blaus sabien tancar definitivament el partit per assolir una victòria que seria insuficient per 82 – 77.

La Mare Nostrum Cup de futbol base acaba havent arrossegat més de 5.000 visitants a Salou

El Reus Deportiu infantil s’ha proclamat campió del torneig

Quatre continents diferents han estat presents a la XVII edició de la Mare Nostrum Cup, un torneig de futbol base que s’ha celebrat aquests dies a la Costa Daurada i que ha comptat amb el CE Futbol Salou com a eix central i centre d’operacions.

Enguany es torna a batre rècord de participació, i 220 equips arribats des d’Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica han pogut gaudir del clima de la Costa Daurada mentre jugaven a futbol.

Els equips, provinents d’un total de 16 països, han comportat un volum de gent de més de 5.500 persones entre participants i acompanyants.

Els participants, formats per equips de Futbol 7 en les categories des de prebenjamí a aleví, i de futbol 11 a les categories des d’infantil a juvenil; han jugat més de 450 partits de futbol durant els dies del torneig. Aquestes xifres demostren el creixement constant que està vivint el torneig any rere any i el salt qualitatiu que ha fet des dels últims cinc anys, que va ser el moment en què es va iniciar l’aliança entre el Mare Nostrum Cup i el CE Futbol Salou. Això ha fet que el torneig esportiu es consolidi com un dels grans esdeveniments de futbol a la Costa Daurada.

En total, durant aquesta dissetena edició s’ha pogut comptar amb 21 camps de futbol: els 8 camps professionals del Complex Esportiu Futbol Salou, i 13 camps de futbol repartits entre poblacions veïnes de Tarragona i Reus, a no més de 10-15 minuts en cotxe o bus.

El director de la Mare Nostrum Cup, Josep Masip, s’ha mostrat molt satisfet de com s’ha desenvolupat el torneig: “Ha estat la Millor Mare Nostrum Cup de la història. Aconseguir els 220 equips no era una fita fàcil, però els hem tingut aquí. Hi ha hagut més equips, més seus… hi ha hagut alguns inconvenients, com un excessiu tràfic a Salou el divendres, però ho hem pogut solucionar fàcilment i no hi ha haguts grans problemes”
El futbol, l’autèntic protagonista

Dijous al vespre es van reunir tots els equips a Cambrils Park Sport Village, ons se’ls hi va fer una festa de benvinguda i es va aprofitar per donar una mica d’informació sobre el torneig. La competició arrencava divendres amb l’inici dels partits de la fase de grups. Aquesta fase es va allargar fins el dissabte a la tarda, que és quan es va iniciar la fase classificatòria i, segons la categoria, les finals o fases de consolació.

Però el plat fort ha estat aquest diumenge al migdia quan, a partir de les 12, s’han jugat 7 finals a la vegada en els camps del CE Futbol Salou.

En acabar, s’ha dut a terme l’entrega de premis amb la presència del President de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies; el delegat territorial de la Federació Catalana de Futbol, Josep Vives; l’alcalde de Salou, Pere Granados i el regidor d’esports de Salou, Daniel López. Els han acompanyat el director del CE Futbol Salou i Cambrils Park Resort, Xavier Blasi, instal·lacions que han acollit gran part del torneig; i el director de la Mare Nostrum Cup, Albert Viñas, juntament amb el Gerent de la Mare Nostrum Cup, Delfí Vives.

Aquests han estat els partits jugats a la final d’avui, on trobareu al guanyador en negreta.

Prebenjamí: PBIB Eivissa (0) vs. CF Sant Cugat (4)
Benjamí: Cerdanyola (4) vs. Sant Cugat (1)
Aleví: L’Hospitalet A (2) vs. Sant Cugat C (1)
Infantil: CF Reus Deportiu (2) vs. North Tipperari (1)
Cadet: Athletic Balears (0) vs. C.E. Europa (2)
Juvenil: Tonbridge Angels FCA (0) vs. CE L’Hospitalet (2)
Femení absolut: RCD Español (1) vs. C.D. Parquesol (0)

Tal com ha dit Massip, “són bons resultats a nivell esportiu ja que els equips estan bastant repartits i hem tingut guanyadors catalans, espanyols i internacionals”. De cara a la pròxima edició, el director de la Mare Nostrum confia en “igualar les xifres d’enguany i superar-les. Però sobretot ens posem en marxa a treballar per aconseguir equips d’Oceania, el cinquè continent del qual ens manca presència d’equips a la Mare Nostrum Cup.

Guillem Garcia guanya el Trofeu 15 d’abril de ciclisme a La Canonja

El guanyador, entrant a la meta. Foto: lacapsa.com

Guillem Garcia, de l’equip Bicis Esteve, ha estat el guanyador de la tercera edició del Trofeu 15 d’abril, cursa puntuable per la Copa Espanya Júnior organitzada pel Club Ciclista La Canonja, que s’ha disputat aquest dissabte.

Garcia, júnior de segon any, s’ha imposat a l’sprint a la mateixa línea de meta amb el mateix crono que Adrián González (Fundación Víctor Sastre) i amb quatre segons d’aventatge sobre Lorenzo Pardo (team Giménez Ganda-Primoti).

Tots tres, que han invertit un temps de dues hores i 50 minuts en recórrer els 108 quilòmetres del recorregut, s’havien escapat a només 10 kms. de l’arribada del grup capdavanter de cursa, integrat per 14 ciclistes, i han aconseguit mantenir les diferències. El grup de perseguidors ha acabat entrant a 13 segons, encapçalat per Lorenzo Finkler (Cartagena ESETEC).

Dels 190 ciclistes participants només 111 han arribat a meta. L’exigent recorregut, de 108,5 quilòmetres, comptava amb l’ascensió als colls d’Alforja, Porrera i La Teixeta, tots tres de 2ª categoria, com a principals obstacles del dia. Els ports de muntanya han marcat sens dubte les diferències.

El circuit de la prova transcorria per Vila-seca, Vinyols, Cambrils, Mont-roig del Camp, Montbrió del Camp, Botarell, Alforja, Porrera, Riudecols, Reus amb l’arribada final a La Canonja. Hi haurà sprints especials a Montbrió del Camp i Montbrió del Camp.

En la resta de classificacions Miguel López (Ginestar-ULBSports J) ha estat el vencedor en júniors de primer any; la Fundación Victor Sastre, per equips; Juan Fernando Calle (Plataforma Central Iberum) en la muntanya (ha estat el primer en coronar els de Porrera i la Teixeta); Daniel Howley (Valverde Team) en els sprints especials (s’ha imposat en els dos ubicats a Vinyols i els Arcs i Montbrió del Camp);

La prova, emmarcada dins dels actes de la Festa de la Municipalitat, ha comptat amb la presència dels equips Cartagena Esetec, Valverde Team, Polartec Fundación Contador, Castillo de Onda Zafiro, Fundación Víctor Sastre, Bathco, MMR Academy, Plataforma Central Iberum, Gimenez Ganga – Primoti, Bicis Esteve, Fenavin Turismo Ciudad Real, GSport, Aseguras-Indupime, Oferbikes – Metal Lube, Ginestar ULBSport, Corvi TotNet, Six2 Respetad 1.5, Sanse Rotor, Trek Quadis, Turismo Villanua, Trans-Lujan Mollet, Bicicletas Salchi, Ecotisa Goerna i Infinobras-Momparler. Cada equip podia inscriure un màxim de 8 corredors.

Clou el Mundialito, que situa al mapa internacional de futbol infantil la Costa Daurada

Un dels equips del Barça, guanyador del torneig

La 24ª edició del Mundialito ha tancat les seves portes a Cambrils després de 17 dies de competició. La Costa Daurada ha estat la seu del torneig més multitudinari del planeta, pel qual han passat més de 4.000 jugadors (200 equips de 45 països sumant més de 90 nacionalitats).

La Costa Daurada s’ha situat aquests dies en l’epicentre del futbol infantil mundial i el torneig ha contribuït a l’àmplia presència de visitants durant aquests dies de Setmana Santa. Per a Cambrils i Salou la prova suposa un salt de qualitat en el turisme esportiu.

Cambrils ha estat la seu principal on s’han celebrat íntegrament les finals i partits de fases anteriors. Avui ha viscut la gran festa de les finals i la cloenda. A més, ha acollit el Mundialito Center i el Museu del Mundialito pel qual han passat, no només jugadors i entrenadors, sinó famílies i ciutadans de la zona.

Salou, Vila Seca –La Pineda, la Pobla de Mafumet, Constantí, Torreforta i La Floresta han estat les subseus del torneig i equips locals, com també el Constantí, hi han participat.

L’acaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i diversos regidor dels consistoris de Cambrils i Salou han assistit a l’acte de cloenda d’un torneig que organitza l’exjugador argentí Ricard Godoy i que les darreres deu edicions van tenir com a marc Portugal.

Organitzadors i autoritats, en una foto en família

Avui s’han disputat totes les finals del campionat. Els emparellaments han estat els següents: (en negreta, els guanyadors):

Final or. Categoria 2004. Valencia CF vs At Madrid
Final or. Categoria 2009. FC Barcelona vs Gimnàstic de Manresa
Final or. Categoria 2007. ASB vs PSV
Final or. Categoría 2006. CF Badalona vs Levante UD
Final or. Categoría 2005. FC Internazionale vs Levante UD
Final plata. Categoria 2004. Trops Niteroi vs La Prep – Laval
Final plata. Categoria 2009. Sport Ed. SC vs EF San Pere i Sant Pau
Final plata. Categoria 2007. PFC Levski S. vs Nàstic de Tarragona
Final plata. Categoria 2006. FFA Warszawa vs CDC Torreforta
Final plata. Categoria 2005. Sport Ed. SC vs Nàstic de Tarragona
Final bronze. Categoria 2004. AVA Vida Ativa vs CE Constantí
Final bronze. Categoria 2009. UCF Cambrils “1” vs UCF Cambrils “3”
Final bronze. Categoria 2007. ESM Canadà “B” vs EFB UD Salou
Final bronze. Categoria 2006. USA Int. FC East “B” vs Easterns
Final bronze. Categoria 2005. Corinthians B vs USA Int. FC DC “B”

La Pobla es desfà amb facilitat del Castelldefels

Els grana s’han endut el matx per 3 a 0

El filial grana ha canviat excepcionalment el Municipal de La Pobla, per la disputa del Mundialito infantil, pel camp annex al Nou Estadi. Els homes de Martín Posse rebien la UE Castelldefels, equip que lluita per no caure en les places de descens del grup V de Tercera.

Els primers instants de joc han estat per al rival, buscant arribar a la porteria de Perales en joc associatiu. Superat el primer quart d’hora de joc, els pobletans han pogut fer-se amb el control de la possessió i començar a marcar el tempo del matx. En el minut 25, ha arribat la primera acció de gol mitjançant Brugui. El xut del davanter des de la frontal de l’àrea ha sortit fregant el travesser.

El gol

Un minut després ha arribat el gol del CF Pobla de Mafumet. Rayco ha aprofitat una desafortunada acció visitant, quan el porter i un defensor han topat, provocant que el grana marquès a plaer des de l’interior de la petita. A partir d’aquest gol, els jugadors del filial del Nàstic han tocat la pilota a plaer en zona de mitjos, intentant arribar a la porteria rival. Les darreres passades no han estat encertades i impedien materialitzar el segon gol. Amb la victòria local per la mínima s’ha arribat al temps de descans.

A la represa, el conjunt de Castelldefels ha sortit a per l’empat; fent més mèrits per marcar i controlant el matx. La primera ocasió ha estat a pilota aturada en el minut 60. Jaume no ha pogut aprofitar la centrada de Toti des de la cantonada. La pilota s’ha escapat a la dreta del grana Perales.

Quatre minuts després ha estat Sergi Moreno el que ha creuat excessivament un xut des de dintre de l’àrea, que ha sortit fregant la base del pal dret local.

Després d’aquestes dues aproximacions en perill, el partit ha baixat la intensitat i els joves del Nàstic han començat a incomodar la defensa visitant en pilota a la contra. En el minut 80, Ivan Vidal ha estat a punt d’aprofitar una ràpida jugada des de dintre de l’àrea. La pilota ha sortit prop del pal visitant. I en els minuts 85 i 87, fruit del risc assumit pels visitants, els de Martín Posse han aprofitat dos contraatacs conduits per Rodri per sentenciar el matx i situar el 3-0 final marcador.

El segon ha estat un golàs culminat pel mateix Rodri, després de driblar un defensor i picar la pilota per sobre el travesser. El tercer i definitiu ha estat una nova assistència del davanter paraguaià que ha marcat Ivan Vidal a plaer.

Després dels 4 minuts d’afegit s’ha arribat a la conclusió. El filial grana segueix en la part mitja-alta de la classificació i la propera setmana s’enfrontarà al FC Cerdanyola, en el partit corresponent a la jornada 35 del campionat. El matx es disputarà el diumenge 23 d’abril a les 12 hores.

Alineacions:

CF Pobla de Mafumet: Perales, Pol, Roger, Ruxi, De Nova, Adrián, Facu, Rayco (Jesús, 78′), Riki (Ivan Vidal, 57′), Gil i Brugui (Rodrigo, 57′).

UE Castelldefels: Manu Martín, Marc Martínez, Javi Calvo (Carlos Garcia, 46′), Alegre, Javi Morales, Joan Ines, Jordi Cano, Jaume (Sergi Cabré, 79′), Sergi Moreno, Oscar i Toti (Isaac Maldonado, 62′).

Gols: 1-0, Rayco (26′); 2-0, Rodrigo (85′); 3-0, Ivan Vidal (87′).

Targetes: Brugui (55′).

Partit corresponent a la jornada 34 de la Tercera Divisió Grup V. Camp annex al Nou Estadi, Tarragona. 200 espectadors.

Arrenca la Mare Nostrum Cup de futbol base, que tindrà la traca final el diumenge a Salou

Imatge d'arxiu d'una edició anterior del torneig. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu d’una edició anterior del torneig. Foto: Cedida

Aquest cap de setmana es disputa a Salou la Mare Nostrum Cup 2017, torneig de futbol base on es congregaran equips d’Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica. En total, hi haurà més de 5.500 persones entre participants i acompanyants.
Per poder seguir els resultats es pot consultar la web de la Mare Nostrum Cup, on s’aniran actualitzant amb els partits que es vagin jugant.

El dia important serà el diumenge, quan a partir de les 12 del migdia, es jugaran les 7 finals a la vegada a les instalacions del CE Futbol Salou. A la final hi serà el President de la Federació Catalana de Futbol, Andre Subies i Forcada; l’alcalde de Salou i representant de la Diputació, Pere Granados; i el Director General del CE Futbol Salou, Xavier Blasi; entre d’altres.

Audie Norris, al centre, amb els promotors de la Mare Nostrum Cup. Foto: Cedida

Audie Norris, al centre, amb els promotors de la Mare Nostrum Cup. Foto: Cedida

Audie Norris, a la cloenda de la Mare Nostrum Cup Basquet

La cloenda de la Mare Nostrum Cup Basket va comptar amb la presencia de l’Audie Norris, exjugador de la NBA, la lliga nord-americana de bàsquet professional, i del FC Barcelona. Norris es conegut al nostre país per militar durant 6 temporades al FC Barcelona, equip on va aconseguir la seva plenitud esportiva, arribant a ser un dels jugadors més brillants que han jugat a la lliga espanyola. Actualment, Audie Norris és ambaixador de la NBA a Europa i aquesta tarda, representant el millor bàsquet, serà l’encarregat d’acomiadar i entregar els premis als participants de la setena edició de la Mare Nostrum Cup Basket, la qual es durà a terme al Pavelló Municipal de Salou al voltant de les 19h de la tarda.

Abans d’això, durant aquest matí el jugador ha visitat la Costa Daurada passant primer per la ciutat de Reus, on li han donat la benvinguda des de l’Ajuntament l’alcalde Carles Pellicer, el regidor d’esports Jordi Cervera i diversos membres del consistori. Seguidament, s’ha dirigit cap a Salou on també ha estat rebut pel personal de l’Ajuntament i ha aprofitat per veure les instal·lacions on es realitzarà l’entrega de premis. En acabar, i abans de l’acte de cloenda, ha volgut gaudir d’un moment de relax i desconnexió a Cambrils Park Sport Village, el Resort on s’allotgen la gran majoria dels participants del torneig.

Norris ha comentat que, malgrat que no és la primera vegada que ve a la zona, està molt il·lusionat de tornar a Salou “per fer més coses amb el bàsquet d’aquí, tenim alguns projectes entre mans amb la Mare Nostrum Cup”.

A més a més, Audie ha afirmat que està molt content de veure la gran quantitat de nois i nois que mou el bàsquet i l’esport en general a la zona, però sobretot es mostrava impressionat de la qualitat del campus ja que, quan ell era més petit, “no hi havia res com això, quan era jove el meu barri era el meu campus i no teníem res semblant”, afegint que “els joves d’avui en dia han d’aprofitar aquestes oportunitats ja que els opt ajudar a millorar molt”.

Santamaría, Montoro i Méndez de Vigo signaran el finançament dels Jocs el 25 d’abril a Tarragona

La ministra Sáenz de Santamaria, en una recent visita a Reus. Foto: Reusdigital.cat / AMIC

La ministra Sáenz de Santamaria, en una recent visita a Reus. Foto: Reusdigital.cat / AMIC

Tarragona rebrà el proper dimarts 25 d’abril la vicepresidenta del govern de l’Estat, Soraya Sáenz de Santamaría, perquè signi el conveni de col·laboració entre el govern espanyol i l’Ajuntament de Tarragona pel finançament dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Santamaría, també Ministra de Presidència i d’Administracions Territorials, ho farà acompanyada de dos ministres més: el d’Hisenda Cristóbal Montoro i el d’Educació, Cultura i Esports, Íñigo Mendez de Vigo. L’acte formal de signatura es farà a les onze del matí al Museu d’Història de Tarragona, al Pretori.

Villamayor: “Ja no hi ha cap mena d’incertesa”

“Ja no hi ha cap mena d’incertesa sobre la celebració dels Jocs Mediterranis”, ha afirmat el regidor comissionat de l’esdeveniment, Javier Villamayor, en declaracions a Tarragona21. El regidor considera que la firma és “definitiva” i que es tractarà d’un acte “molt solemne”.

“Hi haurà una solució amb pressupostos o sense”

Preguntat sobre la possibilitat que no s’aprovin els pressupostos de l’Estat, Villamayor afirma que de moment no es treballa amb aquest supòsit, tot i que “ens diuen que hi haurà una solució perquè els diners arribin tant si s’aproven com si no”. En la visita oficial del passat 29 de març, el director general d’Esports del Consejo Superior de Deportes (CSD), Jaime González Castaño, va anunciar el finançament però el va vincular a l’aprovació dels pressupostos. En una visita prèvia (el 8 de febrer) el president del CSD, José Ramón Lete, va afirmar que es buscarien solucions alternatives.

Un total de 15 milions d’euros de l’Estat

L’Estat, que fins ara ha invertit uns 2,5 milions d’euros en els Jocs Mediterranis, preveu finançar-los amb 12,5 milions més en els propers dos anys. Els pressupostos d’enguany contemplen una partida de 6,6 milions, als que s’afegiria un milió més provinent d’un acord de patrocini amb Loterías del Estado. Els diners restants arribarien l’any vinent.