TARRAGONA 21

Les noies del CA Tarragona acaben vuitenes al Campionat de Catalunya de clubs sub-20

Les joves atletes del Club Atletisme Tarragona van finalitzar en una excel·lent vuitena posició final en el Campionat de Catalunya de Clubs sub-20 en pista coberta, disputat aquest diumenge a Sabadell. El jove equip tarragoní, amb una mitjana d’edat molt baixa que permet augura-li un gran futur, va quallar una actuació molt regular, fins a assolir posició de finalista en una dura competició amb els millors clubs de Catalunya.

La competició va començar amb força amb la quarta posició assolida per Maria Falcó en el salt d’alçada, en superar el llistó situat a 1,55 metres. Simultàniament, l’Alícia Vázquez era setena als 60 metres tanques, amb un temps de 9.60 segons, i la Mar Vázquez novena en el salt de llargada, amb un millor salt de 4,89 metres amb el que millorava la seva marca personal.

A continuació, era el torn de les més joves, encara de categoria cadet, com Laura Yan Solé, que era novena als 60 metres llisos amb un registre de 8.51 segons, molt a prop de la seva millor marca, la Carla González, que finalitzava la dura prova dels 3.000 metres llisos en la desena posició amb un temps de 12:32.83 minuts, i la L. Marimon, que finalitzava en una excel·lent quarta posició final en el triple salt, amb un gran registre de 11,08 metres que suposen marca personal, rècord absolut del club i marca mínima per al Campionat d’Espanya sub-16.

Maria Buscail aportava també un bon grapat de punts en finalitzar sisena en els 400 metres llisos, amb un temps de 1:05.21, mentre que la Berta Prados era onzena en els seus primers 200 metres llisos, amb un temps de 30.29, i la Núria Menchón debutava també en la prova del pes absolut (de 4 kg) enviant l’artefacte fins als 7,49 metres, finalitzant en setena posició. Per la seva banda, la Berta Sánchez era novena en el salt amb perxa, en superar el llistó situat a 2,40 metres.

En les proves del mig fons, la Sira Bo completava una gran cursa als 800 metres llisos, finalitzant en quarta posició amb un sensacional temps de 2:32.71, que rebaixa la seva marca personal en pista coberta en més de quatre segons. Per la seva banda, la Emma Alventosa afrontava amb decisió el seu debut en els 1.500 metres llisos, però es veia obligada a abandonar a dues voltes del final per molèsties a una cama.

La competició finalitzà amb el relleu 4×400 metres, en el què l’equip tarragoní va haver de lluitar de valent en la seva sèrie, amb continus avançaments, fins a finalitzar en onzena posició, amb un temps de 4:38.99, que li permetia assegurar la vuitena posició final.

Campclar ja té carta blanca per acollir competicions internacionals d’atletisme

Els treballs efectuats a l’estadi d’atletisme han consistit en una remodelació integral que ha permès refer la pista, la graderia i els serveis auxiliars.

La Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) ha emès el certificat com la pista de Campclar està homologada a les instal·lacions certificades internacionalment, després que el passat mes de setembre ja ho fes la Reial Federació Espanyola d’Atletisme.

El conseller comissionat dels Jocs Mediterranis de l’Ajuntament , Javier Villamayor, ha manifestat que “aquesta certificació era indispensable per la celebració de les proves d’atletisme del Jocs Mediterranis del proper estiu, és la primera instal·lació esportiva amb certificat internacional de la nostra ciutat  i,  a partir d’ara, el nou estadi d’atletisme forma part del grup selecte d’instal·lacions atlètiques a nivell mundial. Tarragona podrà organitzar qualsevol esdeveniment nacional i internacional de competicions atlètiques”.

La consellera d’Esports, Elisa Vedrina, ha subratllat que “el gran lluïment  internacional arribarà amb els Jocs Mediterranis, però  la instal·lació està en funcionament des del mes d’octubre, gràcies a l’esforç del Patronat Municipal d’Esports per tal que els clubs i esportistes de Tarragona poguessin tornar a entrenar i competir a la nostra ciutat. La homologació de l’estadi permet fer un salt qualitatiu per als entrenaments  de les joves promeses de l’atletisme. A més, és un pas endavant per consolidar Tarragona com a destinació esportiva”.

Els treballs efectuats a l’estadi d’atletisme han consistit en una remodelació integral que ha permès refer la pista, la graderia i els serveis auxiliars. Les millores tècniques que han fet possible aquesta certificació per part de la IAAF són : la recta coberta de 80 m, la nova torre del cronometratge electrònic i el cablejat intern, la sala mèdica, les noves torres d’il·luminació, les  grades fitxes per a més de 1000 espectadors i la possibilitat de disputar curses de velocitat a la contra recta, entre d’altres.

Cal assenyalar, que la Reial Federació Espanyola d’Atletisme en el informe que va trametre a la Federació Internacional va fer constar aquestes millores i els requisits necessaris per rebre el certificat  IAAF B.

La pista d’atletisme de Campclar està operativa des del 2 d’octubre de l’any passat. Les obres de millora han tingut un cost aproximat de 3 milions d’euros i han estat finançades per la Diputació de Tarragona i el Consejo Superior de  Deportes.

Els clubs i les seus s’impliquen en la captació de voluntaris per als Jocs

Imatge d’una xerrada feta a Cambrils. Foto: Tarragona 2018

Els Jocs Mediterranis estan duent a terme durant tot aquest mes de gener una programació de xerrades informatives amb clubs i seus per fer una última crida a totes les persones interessades en formar part de la borsa de voluntariat dels Jocs, que posarà el seu punt i final el proper 22 de gener.

D’una banda, el Departament de Voluntaris de Tarragona 2018 ha programat xerrades amb els clubs de totes les disciplines esportives dels Jocs que existeixen al territori. L’objectiu és comptar amb la participació de tots ells a través de la implicació de voluntaris específics esportius vinculats a l’àrea de suport a les competicions dels Jocs. Aquestes trobades s’han gestionat a través de les federacions territorials de cada esport. En aquest sentit, la setmana passada va tenir lloc la xerrada amb els clubs d’atletisme en la que hi van representants dels clubs Atletes d’Altafulla, secció d’atletisme del Club Gimnàstic, Club Atletisme Tarragona, Reus Ploms, UA Montsià, C.E. Alliberadrenalina, CA. Runners Tgn, Club Atletisme Toredembarra i Club Atletisme Cambrils. Avui dimecres hi ha prevista la trobada de bàsquet 3×3.

D’altra banda, des dels municipis seu també s’han convocat reunions informatives per animar als ciutadans que tinguin interès en formar part de l’equip de voluntaris de Tarragona 2018, a inscriure’s a la borsa abans que aquesta tanqui properament. Fins al moment s’han dut a terme xerrades a Cambrils, Vila-seca, Valls i El Vendrell, mentre que a Torredembarra, La Selva del Camp, Calafell, Constantí i El Morell ja han estat programades.

Campanya #ViuelsJocs

Paral·lelament a aquestes trobades, l’organització dels Jocs continua amb la campanya comunicativa #ViuelsJocs, que ha propiciat que més de 177 persones s’hagin inscrit a la borsa en només 7 dies. Aquesta campanya estarà vigent fins el proper 22 de gener, dia en què la borsa de voluntariat tancarà després de més de quatre anys estant operativa. A partir d’aquesta data es donarà per finalitzada la fase d’inscripció i captació de voluntaris i s’iniciarà la fase operativa, que consistirà, entre altres coses, a realitzar formacions específiques, assignar àrees de voluntariat i definir posicions i necessitats concretes dels Jocs.

Les inscripcions a la borsa, que compta actualment amb més de 7.000 persones, es poden seguir fent fins llavors a través del web www.voluntaris2018.cat

L’Ajuntament de Constantí licita les obres que deixaran a punt el Pavelló per als Jocs Mediterranis

Vista exterior del pavelló poliesportiu de Constantí

Aquest dimarts 16 de gener s’ha signat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí el contracte de licitació de les obres de reforma i millora del Pavelló Poliesportiu municipal. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez, el regidor d’Esports, Fede Díaz, i Juan Soria Muñoz, en representació de l’empresa adjudicatària, Amtis 2013 SL.

El projecte inclou un seguit d’actuacions que s’emmarquen en les tasques d’adequació de l’equipament esportiu de cara a la celebració dels Jocs Mediterranis i suposarà la intervenció més important que s’ha fet a la instal·lació des que es va inaugurar l’any 2001.
Les obres tenen amb un import de 176. 113, 20 €uros (sense IVA). La Diputació de Tarragona farà una aportació de 96.731,27 €uros i l’Ajuntament de Constantí n’aportarà la quantitat restant. Es preveu que les obres comencin a finals d’aquest mes de gener i tindran un termini d’execució aproximat de tres mesos.

Els treballs contemplen actuacions d’adequació de la sala de calderes actual per a instal·lar-hi uns serveis higiènics sanitaris, i la millora de la ventilació de la pista principal mitjançant la instal·lació d’uns sistemes de control i aturada dels actuals sistemes de ventilació, així com la instal·lació d’equips variadors de freqüència per tal d’ajustar el funcionament de les unitats de ventilació existents a les necessitats de qualitat de l’aire del Pavelló Poliesportiu. També es contempla la instal·lació de ventilació a la sala de cardio conforme a la normativa vigent.

El projecte preveu també la reforma de la coberta i la instal·lació de plaques solars per generar ACS (aigua calenta sanitària), i l’ampliació de les portes de sortida d’emergència existents per tal d’ampliar l’aforament de la pista poliesportiva en moments puntuals

Les obres comportaran també la instal·lació d’un generador de vapor per al bany turc de la planta baixa degut al desgast de l’equip actual, i la substitució del vas de jacuzzi existent per un de nou.

El projecte inclou també un annex amb diverses propostes de millora del Pavelló, en relació a la pintura de la instal·lació, l’electricitat i la serigrafia de la instal·lació.

Constantí és una de les 14 seus que acolliran competicions esportives dels Jocs Mediterranis, concretament en la modalitat d’halterofília.

El TGN Bàsquet organitza un concurs de cocs per recaptar fons per l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)


Les integrants del Grup d’Activitats del TGN Bàsquet, Lala López (esquerra), Montse Martí (centre) i Anna Berasategui (asseguda), mostren el coc solidari per a promocionar el concurs de cocs a la cuina de l’escola Vedruna Sagrat Cor. Foto: Rafa Marrasé

El TGN Bàsquet va més enllà de l’esport de la cistella i enguany, coincidint amb la presentació de tots els equips del club que es farà aquest dissabte a les 16.30 h, està organitzant un concurs de pastisseria que servirà per recaptar fons per a la Fundació Catalana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica Miquel Valls. Així, el club lila impulsa un concurs de cocs casolans que s’hauran de presentar el mateix dissabte i que es vendran en porcions a un preu d’1,5 euros cadascuna. La recaptació de tot el que es vengui anirà íntegrament a la fundació Miquel Valls.

Al concurs hi pot participar tothom que formi part del TGN Bàsquet, des de jugadors, pares, germans, avis, oncles… i s’han d’inscriure a la consergeria del pavelló del Sagrat Cor fins aquest divendres. El guanyador s’anunciarà al descans del partit del sènior femení A que es jugarà tot seguit després de la presentació i rebrà una dessuadora del TGN Bàsquet com a premi. Serà el públic assistent qui decidirà qui guanya mitjançant votació després de degustar els cocs.

«L’any passat vam posar en marxa una iniciativa similar, aleshores vam fer galetes i la recaptació va anar a parar a l’Associació Síndrome d’Angelman, una malaltia que pateix el germà d’un jugador del club», diu Lala López, una de les tres membres del Grup d’Activitats del TGN Bàsquet, juntament amb Anna Berasategui i Montse Martí. López, una cuinera de primera, ha estat la creadora d’un meravellós coc —amb l’ajuda de les seves companyes— que porta l’eslògan per fer front a aquesta malaltia que no té cura: Fes un gest per l’ELA.

«Volem aportar el nostre gra de sorra a causes que necessiten tenir molta difusió perquè la societat en sigui conscient i vam pensar que aquesta seria una bona manera, tot aprofitant que tindrem el pavelló ple de gom a gom el dia de la presentació», diu Anna Berasategui. S’espera que no hi càpiga ni una agulla al Sagrat Cor per a la presentació dels seus 35 equips, que sumen més de 400 jugadors.

Un cas real

Com l’any passat, la tria del motiu solidari d’aquesta edició no ha estat aleatòria. Una persona molt pròxima al club viu molt de prop aquesta malaltia. Pau Torres, fill de l’exdirector de l’escola Vedruna Sagrat Cor i exvocal de la junta directiva del TGN Bàsquet Joan Andreu Torres, va ser diagnosticat d’ELA el mes de juliol del 2013. «Feia vuit anys que vivia a la Xina, concretament a Xangai amb la meva parella i el meu fill Ferran. Acabava de néixer la Montse, la meva filla petita i aleshores vaig veure que alguna cosa no anava bé. Tenia problemes de mobilitat a la meva cama esquerra. Aprofitant que van venir els meus pares i sogres vam decidir tornar a Catalunya, solucionar el problema i tornar, però ja no va ser possible. Vam arribar el maig del 2013 i un parell de mesos després ens donaven la notícia. Va ser molt dur», diu Pau Torres.

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a Malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. La malaltia actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu de l’ELA. La degeneració de les neurones motores, fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència els pacients presenten atròfia muscular que avança provocant paràlisi progressiva. A part de l’autonomia motora, la capacitat de parla, deglució i respiració també es veuen afectades.

«El primer diagnòstic me’l van donar a l’hospital Joan XXIII i a Bellvitge ho van confirmar. Imagina’t. Aleshores la malaltia era encara més desconeguda. Poc després es posaria de moda aquella campanya anomenada ice bucket challenge —gent de tot el món es llençava una galleda d’aigua glaçada a sobre per donar a conèixer la malaltia—. Vaig deixar el meu lloc de treball a Xangai, ja no tenia feina ni res. Havia de començar de nou i vaig fer cursos d’emprenedoria», diu.

Una antiga col·laboració quan estava a la Xina li va marcar el camí a seguir. Pau Torres, enginyer de telecomunicacions, va ajudar la Denominació d’Origen Montsant a introduir-se en el mercat xinès quan ell vivia i treballava a Xangai, això li va obrir els ulls per refer el seu camí professional i, de pas, fer difusió de la malaltia i intentar recaptar fons. «La meva dona i jo vam fer els cursos per ser sommelier, amb els contactes que havien fet a la Xina amb la DO Montsant i altres, com Ferran Centelles, antic sommelier del restaurant El Bulli, van decidir crear una marca pròpia de vins». Així va néixer Ilusión+, que comercialitza vuit vins i caves diferents. «Els vins negres s’anomenen Pau, el meu nom. Hi ha un Pau Penedès, un Montsant i un Priorat. Els blancs s’anomenen Gina, que és la meva dona, i en tenim un Montsant i un Navarra. Els rosats es diuen Montse, com la meva filla, i tenim un Montsant i un Chardonnay. El cava es diu Ferran, com el meu fill».

Per cada ampolla que es ven d’aquests productes, un euro va destinat a una de les quatre associacions amb què Ilusión+ col·labora: Miquel Valls (ELA), FEM (Esclerosi Múltiple), Luzón (ELA Espanya) i Noelia (nens amb atròfia muscular per dèficit del col·lagen VI). El comprador, a través del web, al final de la compra, pot triar a quina associació li atorga la donació. «L’any passat vam recaptar 5.200 euros en donacions i això vol dir que vam vendre 4.800 ampolles [si es compra el Pau Priorat la donació és de 2 euros]».

Pau Torres no té vinyes ni bodegues pròpies, però amb els seus coneixements i el de la seva dona i l’assessorament de Centelles, tria les bodegues que fan el vi que li agrada i l’etiqueta amb el seu nom. «És vi de molta qualitat. No es tracta d’agafar qualsevol vi i vendre’l com a solidari, no. Per això posem el logo de cada bodega rere cada ampolla, perquè el client comprovi que es tracta d’un gran producte», diu.

Ell és conscient de l’avanç de la seva malaltia, que no hi ha cura, però afirma que sempre s’ha volgut mantenir actiu per tant de no donar-hi massa voltes sobre l’inevitable. «La malaltia avança. He perdut gairebé tota la mobilitat de coll en avall i fa més de dos anys i mig que vaig en cadira de rodes. Ara tinc els braços molt atrofiats també. Amb tot, puc parlar i menjar. La meva predominança, el meu cas, és de la segona motoneurona. Quan no es pot deglutir, s’ha d’instal·lar una sonda que va directament a l’estómac», explica mentre afegeix que el temps va en la seva contra: «No hi ha cura. Actualment només hi ha un medicament, anomenat Riluzol que pot frenar una mica els símptomes i només en determinats casos. Ara a finals d’any sortiran tres o quatre tractaments més que poden ajudar a alentir l’avanç però en cap cas aturar la malaltia. Segons els estudis, l’ELA, en la majoria de casos, és fatal entre tres i cinc anys després de ser diagnosticada i normalment el diagnòstic arriba un any després dels primers símptomes. Aquest mes de juliol farà cinc anys que em van diagnosticar», diu amb fermesa.

Pau Torres es mostra agraït a la iniciativa del TGN Bàsquet i assegura que estarà present en la presentació de dissabte amb els seus vins: «Qualsevol iniciativa és bona. Quan Montse Martí —del Grup d’Activitats del TGN Bàsquet— ens va proposar la idea la meva dona i jo ens hi vam llençar de cap, ens va agradar molt i vam acceptar de seguida. Estem molt agraïts».

Rafa Marrasé

Mireia López, bronze al Campionat de Catalunya de combinades sub-20

Mireia López es va penjar aquest dissabte la medalla de bronze en el Campionat de Catalunya de proves combinades de pista coberta en categoria sub-20. En la seva primera participació en aquesta categoria, Mireia tancava el campionat amb un total de 2.979 punts, lluitant fins al final per una posició millor.

Mireia començava el campionat de manera brillant, rebaixant la seva marca personal en els 60 metres tanques fins als 9.08 segons (nou rècord de club). En la segona prova, el salt d’alçada, superava el llistó en l’1,42 metres, per acte seguit, en el llançament de pes, tornar a fer marca personal amb un bon llançament de 9,08 metres. En el salt de llargada, un bon salt de 5,08 metres l’apropava a la segona posició final, per la que hauria de lluitar en la prova final dels 800 metres, ja que en aquell moment, només la separaven de la plata 16 punts. Tot i realitzar una gran cursa, aturant el cronòmetre en 2:46.05 minuts, no va poder assaltar el segon calaix del podi. Això no treu el gran campionat realitzat per aquesta atleta tarragonina, tot i no entrenar la majoria d’aquestes proves regularment.

L’ADT estrena el 2018 amb una treballada victòria contra el Cotonifici

 

La victòria trenca una ratxa negativa de cinc derrotes seguides. Foto: ADT

L’ADT va començar el 2018 amb una treballada victòria contra el Círcol Cotonifici Badalona (72-66), en un partit que es va decidir després d’una pròrroga. Els de Jona Quina van dominar el marcador durant tot el partit, tot i que errades no forçades en els darrers minuts de joc els van condemnar a un disputar un temps extra en què es van acabar imposant al seu rival.

Els tarragonins van agafar les regnes del matx des de l’inici gràcies al joc col·lectiu, que els va permetre obtenir petites distàncies en el marcador, tancant-se el primer quart amb 18-15. L’ADT va mantenir i ampliar el seu domini sobre el parquet, arribant a gaudir de fins a vuit punts de marge gràcies a sis punts consecutius del debutant Orosco (33-25). Una cistella final dels visitants, va deixar el resultat al descans en 33-27.

En el tercer quart, els visitants van començar amb força, liderats per Xesco Gotzens. El jugador badaloní va enxufar quatre triples que van igualar el marcador (41-41). En els dos darrers minuts, un parcial de 6-0 pels de Torreforta van tornar a donar avantatge als locals per acabar el quart (47-41). Intercanvi de cops en el darrer assalt. L’ADT va agafar cinc punts de marge (56-51), però la resposta badalonina va capgirar el marcador a dos minuts del final (56-59). Un triple del també debutant Tucker va empatar el matx, però els tarragonins no van estar encertats des del tir lliure (dues errades d’Orosco) ni en el darrer atac en què van perdre la pilota, portant el partit a la pròrroga.

En el temps extra, tot i un primer avantatge visitant, els tarragonins van manar sobre el rival i en els moments decisius van estar encertat des de la línea de tir lliure, certificant la victòria i trencant una ratxa negativa de cinc derrotes seguides.

Els regatistes del Club Nàutic Cambrils enceten l’any amb pòdium a la Guíxols Cup

Imatge dels guanyadors.

Marcelo Cairo i Lluís Fargas han tornat de Sant Feliu de Guíxols com a guanyadors de la III Guíxols Cup en Làser Radial i Làser 4.7 respectivament. Una fita que destaca pel fet d’haver-se celebrat en dos dies les 6 proves programades. Ricard Castellví també pujava al pòdium, en segona posició en Làser 4.7. 

L’equip de regates de Làser del Club Nàutic Cambrils ha estrenat en la primera cita de l’any de la millor forma. El cap de setmana han competit a la III Guíxols Cup, al Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols, i els resultats han acompanyat. Un total de 61 embarcacions i molt bones condicions meteorològiques. Dissabte celebraven 4 proves amb vents moderats, d’entre 12 i 15 nusos, mentre que el diumenge se’n feien 2 amb vents irregulars i més fluixos.  

Els de Cambrils han demostrat en tot moment les seves ganes de competició i de millora per aquest 2018 i finalment 3 dels seus regatistes pujaven al pòdium. De fet els Làsers 4.7 es preparen ja pel Campionat de Catalunya que es celebra a Cambrils del 26 al 28 de gener.

La Guíxols Cup seguirà viva encara durant dos caps de setmana més. El 20 i 21 de gener, serà el torn dels Optimist, pels quals la regata serà puntuable pel Campionat d’Espanya. El 3 i 4 de març competiran les classes Europa i 420.

L’Ibersol CBT busca la primera victòria de l’any

L’Ibersol CBT inaugura a la pista del Arenys Bàsquet l’any 2018, un any on els blaus intentaran deixar enrere els problemes de lesions i trobar la estabilitat que els permeti anar pujant posicions a la lliga. De moment, el nou any no ha portat bones notícies per a la infermeria cebetista. David Mesa va patir una ruptura severa de l’isquiotibial i pràcticament diu adéu a la temporada, també serà baixa Dani Fernàndez, tot i que la seva lesió no presenta gravetat.

D’altra banda, Berni Álvarez recupera a Adrià Duch, que ja tindrà algun minut després de recuperar-se de l’esquinç de turmell que va patir a principis de la temporada, i amb Michael Balkovic que ja ha tornat a Tarragona i porta entrenant amb els companys tota la setmana.

El partit contra Arenys és el darrer de la primera volta, l’Ibersol CBT jugarà ara dos partits seguits fora del Serrallo, en cas de victòria, els balus s’aproparan a las primeres posicions de la lliga i mantindran les seves opcions de play-off, ara mateix, el segon classificat es troba a tres victòries del Ibersol CBT, per la seva banda, l’Arenys Bàsquet, es troba amb les mateixes victòries que els tarragonins però amb un partit menys.

L’Arenys Bàsquet és un equip molt jove, de fet, la base de l’equip és el Júnior del Joventut de Badalona. Precisament, el júnior de la Penya ve de coronar-se campió del prestigiós campionat de L’Hospitalet, després de guanyar al Barça a la final.

Joel Parra és el jugador més destacat de l’Arenys Bàsquet, el jugador de 17 anys ja ha debutat a la lliga ACB, i és un dels jugadors més destacats de la selecció espanyola. A lliga EBA, Joel Parra està anotant més de 20 punts per partit amb gairebé un 50 % en tirs de camp. Arnau Parrado és un altre jugador amb molt futur al bàsquet espanyol, està anotant 10 punts per partit amb molt bons percentatges de tir. A la direcció de joc, un altre júnior assumeix la responsabilitat de fer jugar als seus companys. Dídac Cuevas és un jugador explosiu, capaç de revolucionar un partit i d’anotar des de molt lluny. Pol Molins o Josep Busquets són altres jugadors joves capaços d’anotar i de fer jugar, molt actius en totes les parts de la pista.

Fins al moment, l’Arenys està realitzant una gran campanya, amb un balanç de sis victòries i cinc derrotes, una derrota menys que l’Ibersol CBT. Els partits de l’Arenys Bàsquet s’han caracteritzat per una gran igualtat, només dos dels onze partits disputats s’han decidit per 10 o més punts de diferència.

Berni Álvarez, entrenador del Ibersol CBT ha parlat sobre el partit de demà: “Ells són molt joves amb molt jugadors amb molt talent, acaben de guanyar el millor torneig Júnior”. Alguns dels jugadors que l’Ibersol CBT tindrà enfront seu demà, són vells coneguts de Berni Álvarez, ja que com diu el mateix tècnic “són la base de la selecció espanyola amb la qual vaig treballar aquest estiu. Estic segur que molts d’ells seran jugadors d’ACB en molt poc temps”. L’entrenador de l’Ibersol CBT també ha destacat que “és un equip amb molta facilitat per anotar, un equip amb bones ratxes i ser durs defensivament, haurem de fer un partit més parat que el que ells proposin”.

El Centre Cultural de Cambrils acull una xerrada per captar voluntaris pels Jocs Mediterranis

La xerrada va anar a càrrec d’un dels coordinadors del voluntariat dels Jocs Mediterranis.

El Centre Cultural de Cambrils va acollir ahir una xerrada de captació de voluntaris pels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 que se celebraran del 22 de juny a l’1 de juliol en 16 municipis del territori. Al Palau Municipal d’Esports de Cambrils s’hi disputaran les competicions de les disciplines de karate (23 i 24 de juny) i judo (27, 28 i 29 de juny).

La xerrada, a càrrec d’un dels coordinadors del voluntariat dels Jocs Mediterranis, va comptar amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament, Josep Maria Vallès, el dinamitzador dels jocs a Cambrils, persones vinculades a les entitats locals i ciutadans en general, i va servir per donar a conèixer una de les peces més importants d’un gran esdeveniment com aquest: els voluntaris.

Ser voluntari dels Jocs Mediterranis és una oportunitat única que ofereix rebre una formació en diferents àmbits, adquirir experiència en primera persona en un esdeveniment internacional d’alt nivell, conèixer gent, treballar en equip i fomentar un esperit de lleialtat i implicació dels voluntaris amb els seu esport, el seu club i la seva ciutat ciutat.

Durant la sessió es van donar i explicar les directrius de com formar part d’aquest voluntariat i els diferents àmbits disponibles, així com el calendari d’inscripció, de formació i dels propis Jocs. La xerrada va ser organitzada per la Fundació Tarragona 2017 i l’Ajuntament de Cambrils.

Aquesta setmana l’organització dels Jocs ha llençat la campanya “#ViuelsJocs”, una darrera crida per fer-se voluntari dels Jocs abans de tancar la borsa de voluntariat, el proper 22 de gener, quan faltaran 5 mesos exactes per l’inici de l’esdeveniment. Les persones interessades es poden inscriure al web www.voluntaris2018.cat.

Jornades per celebrar els 40 anys de la pràctica organitzada de l’atletisme a Torredembarra

La Regidoria d’Esport i el Club d’Atletisme Torredembarra organitzaran 5 jornades atlètiques, que han promogut, amb el suport de la Federació Catalana d’Atletisme i del Consell Esportiu del Tarragonès, en commemoració dels 40 anys de la pràctica organitzada de l’atletisme al municipi.

La iniciativa es complementarà amb la Fase Comarcal i les posteriors fases corresponents als Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC), i està destinada, amb les seves corresponents vies d’inscripció, tant a esportistes provinents dels JEEC, com els de l’àmbit de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) o els esportistes dels centres escolars locals. S’ha dissenyat un calendari distribuït per jornades dirigides a categories específiques i, molt important, aquestes es corresponen a les regulades per la FCA.

Podeu consultar el reglament al següent enllaç

El calendari establert és el següent:

1a jornada   Dissabte       20.01.18       ALEVÍ – SUB 12                 2007–2008

2a jornada   Dissabte       24.02.18       BENJAMÍ – SUB 10           2009–2010

3a jornada   Dissabte       17.03.18       MINI – PREBENJAMÍ         2011-12-13-14

4a jornada   Diumenge   22.04.18       CADET – SUB 16               2003-2004

5a jornada   Diumenge   13.05.18       INFANTIL – SUB 14           2005–2006

La inscripció per a cada jornada finalitza el dimecres anterior al de la seva celebració.

L’Anella Mediterrània, inici i final de les proves de la marató de Tarragona

La vuitena edició de la Marató de Tarragona, que amb el patrocini de SB Hotels se celebrarà el proper 28 de gener i per a la qual ja hi ha 1.200 inscrits, tindrà com a principal escenari l’Anella Mediterrània. Els quatre recorreguts de la cita (5, 10, 30 i els 42 quilòmetres de la prova reina de l’atletisme) tindran sortida i arribada en aquest espai destinat a tenir el màxim protagonisme simbòlic als Jocs mediterranis d’enguany, segons s’ha anunciat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació. Els diferents circuits portaran la prova per la zona marítima, el barri de Camp Clar i fins i tot la Rambla Nova. El cost total serà de 80.000 euros, i els ingressos directes previstos estan al voltant dels 200.000 euros.

A banda del campió d’Espanya Pedro Nimo, que va ser el guanyador de la passada edició, també hi seran presents la tarragonina Mireia Sosa, Albert Moreno, l’exciclista subcampió del Tour de França Joseba Beloki, i Camilo Santiago.

Elisa Vedrina, regidora d’Esports, ha volgut destacar que els participants podran fer ús de les instal·lacions del recentment remodelat estadi d’atletisme de Camp Clar. Per la seva banda, el director tècnic de la prova, Juanan Fernández, afirmava que “ara sí disposem a Tarragona d’unes instal·lacions per poder acollir 1.600 cotxes a l’aparcament gran”.

Tanmateix, Fernández ha advertit que calen suports per garantir la seva supervivència de la prova. “Es tanca un cercle”, assenyalava en referència a que el compromís arribava fins a la celebració dels Jocs Mediterranis, i reclamava que “la ciutat cregui en la Marató. Això és una empresa privada i el que no farem és arriscar-nos més anys a perdre diners”, assegurava. Una crida per aconseguir major implicació de patrocinis privats com públics, aixó com d’administracions com la Generalitat i la Diputació. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut deixar clar en aquest sentit que “la col·laboració hi serà segur. La reforçarem des de tots els àmbits”.

L’equip femení del Club Atletisme Tarragona, cinquè en el Campionat de Catalunya de Clubs absolut

aaaa

Aquest diumenge, l’equip femení del Club Atletisme Tarragona han finalitzat en 5a posició al Campionat de Catalunya de Clubs B absolut disputat a la pista coberta de Sabadell. L’equip del CAT aconseguia tornar a classificar-se per a aquesta competició 4 anys després de la seva última participació, i han defensat els colors de manera brillant, ja que a falta de la última prova, es trobaven només a 3,5 punts de places d’ascens al grup A. Al final, una més que meritòria 5a posició, amb un total de 54 punts, que torna a posar el nom del CAT entre els millors clubs de Catalunya. L’equip tarragoní es presentava a la cita amb un equip molt jove, en el qual la majoria d’integrants no sobrepassava dels 18 anys.

La jornada començava amb les proves de triple salt i de salt amb perxa, les quals estaven representades per Laurine Marimón i Berta Sánchez respectivament. Laurine, que debutava en l’equip absolut, finalitzava en una brillant 3a posició amb un gran salt de 10,88 m que significaven una nova marca personal, mentre que Berta era 6a en superar el llistó en 2,40m, quedant-se lluny de la seva marca personal.

Les següents en sortir a pista eren Mireia López, que guanyava la prova dels 60 metres tanques en aturar el cronòmetre en 9.12 s (el que significa un nou rècord de club) tot i sortir amb molèsties en caure durant l’escalfament, Marina Tibau, que tot i no tenir el millor dia competitiu, sumava un bon grapat de punts en finalitzar 2a en el llançament de pes, amb una marca de 10,24 m, i Laura Yan Solé als 60 metres llisos, qui finalitzava en 8a posició amb una marca de 8.49 s.

Acte seguit, era el torn de les dues proves de salt que faltaven, el salt d’alçada i el salt de llargada. En el primer, Maria Falcó amb un gran salt superant el llistó en l’1,57 m (amb el què igualava la seva marca personal), aconseguia la 2a posició i fer la mínima per al campionat d’Espanya sub18, i Alícia Vázquez era 5a a la llargada amb un bon salt de 5,10 m en una disputadíssima prova.

I quedava el torn de les proves de volta a la pista. La primera d’elles era Alexandra Rofes, una altra debutant amb l’equip absolut, que amb molta valentia i sent la més petita de tot el campionat, sortia a defensar la prova del 3.000 metres, per acabar entrant en una excel·lent 6a posició amb un temps de 11:26.59 min. Sira Bo també era 6a al 400 metres amb una nova marca personal de 1:04.31 min, Mar Vázquez finalitzava en 8a posició als 200 metres, en aturar el cronòmetre en 29.20 s, Patricia Amador i Maria Buscail finalitzaven 4es en les proves del 800 metres (2:25.44 min) i del 1.500 metres (5:49.96 min), respectivament.

I per últim, només quedava la prova del relleu de 4×400, amb totes les posicions finals del campionat en joc. Sira Bo, Nerea Lago, Marta Targa i Alícia Vázquez, que li tocava fer el relleu per la baixa per lesió de Mireia López, lluitaven fins al final per aconseguir plaça d’ascens al grup A. Eren 8es, fent un temps de 4:26.29 min.

La borsa de voluntaris dels Jocs tancarà les inscripcions el proper 22 de gener

La borsa de voluntariat de Tarragona 2018 va donar el tret de sortida la Diada de Sant Jordi de l’any 2013 i compta actualment amb més de 7.000 persones inscrites.

La borsa de voluntariat dels Jocs Mediterranis tancarà les inscripcions el proper 22 de gener coincidint amb els cinc mesos exactes abans de l’inici de l’esdeveniment. A partir d’aquesta data es donarà per finalitzada la fase d’inscripció i captació de voluntaris i s’iniciarà la fase operativa, que consistirà, entre altres coses, a realitzar formacions específiques, assignar àrees de voluntariat i definir posicions i necessitats concretes dels Jocs. L’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs ha destacat que “tanquem la fase de captació molt satisfets i amb les expectatives cobertes. Ara encarem la recta final, on no només definirem les necessitats operatives dels Jocs sinó que també desplegarem el programa de formacions específiques per als voluntaris”.

En aquesta darrera fase operativa també està previst posar en funcionament la plataforma de gestió i formació online de voluntaris. Aquesta eina permetrà a tots els voluntaris dels Jocs gestionar digitalment el seu perfil personal i realitzar de forma online tant les formacions bàsiques com les formacions específiques.

A través de la campanya #ViuelsJocs, Tarragona 2018 fa una darrera crida perquè totes les persones interessades en formar part de l’equip de voluntaris dels Jocs Mediterranis s’hi inscriguin abans del 22 de gener. Les inscripcions es poden fer fins llavors a través del web www.voluntaris2018.cat

Més de 2.000 persones formades

La borsa de voluntariat de Tarragona 2018 va donar el tret de sortida la Diada de Sant Jordi de l’any 2013 i compta actualment amb més de 7.000 persones inscrites, procedents tant de la ciutat de Tarragona com d’altres municipis i països. En aquests més de quatre anys en què la borsa haurà estat oberta s’hauran superat les 2.000 persones formades a través de les formacions bàsiques i complementàries que ha dut a terme el Departament de Voluntaris dels Jocs, i un miler de persones hauran participat en accions voluntàries organitzades a tot el territori.

Cal destacar que el perfil més habitual de les persones inscrites a la borsa és de dona (60%) d’entre 16 i 25 anys (55%) i amb estudis universitaris. Tarragona és el municipi amb un major nombre de persones inscrites (30%).

El Pavelló Poliesportiu de Constantí acull les darreres jornades del Campionat de Tir amb Arc indoor

A la imatge, la constantinenca Èlia Canales, que va batre la plusmarca en categoria cadet, junt a Arnau Peña, de Montjuïc

Des del passat mes d’octubre, el Pavelló Poliesportiu municipal de Constantí ha estat l’escenari de les tres darreres jornades de les cinc que conformen el Campionat de Lliga Catalana de Tir amb arc Indoor de la temporada 2017-2018.

Les bones condicions de llum i de temperatura que ofereix el Pavelló, a més d’una magnífica organització, amb els últims avenços tecnològics, han convertit el municipi constantinenc i el club de Tir amb Arc Constantí en un dels referents del circuït a nivell nacional

Amb una mitjana de participació de 150 arquers per jornada, dels quals més de la meitat són menors, s’han tornat a batre rècords, com ja va succeir durant les temporades anteriors. En aquesta ocasió va ser en la 4a tirada de la Lliga on la jove arquera del Club de Tira amb Arc Constantí i doble campiona d’Espanya, Èlia Canales, va batre la plusmarca en categoria cadet que ella mateixa tenia en el seu poder des del darrer campionat d’Espanya. Per la seva banda, Arnau Peña del club de Tir amb Arc Montjuïc, va batre un rècord molt difícil ja que l’havia establert ja fa uns anys l’arquer de la selecció espanyola Miki Pifarré. Cal destacar que tots dos pertanyen a la escola de tir amb arc amb seu a Constantí i que està obtenint grans resultats

La lliga acabarà aquest proper cap de setmana (13 i 14de gener) amb la darrera jornada de lliga al Pavelló de Constantí, que servirà per proclamar els nous campions de la Lliga i donarà pas a un calendari molt atapeït amb el campionat del món, la World Cup de Nimes, el campionat de Catalunya i per últim al Campionat d’Espanya a Oviedo al febrer, on novament els arquers del Club deI Tir amb Arc Constantí partiran entre els grans favorits.
El nivell de satisfacció dels arquers que han competit al pavelló de Constantí ha estat molt alt, per la qual cosa continua sent un referent d’excel·lència i qualitat esportiva.

L’ADT incorpora Tyree Tucker i Tyrie Orosco

L’entrenador dels tarragonins, Jona Quina, s’ha mostrat “molt satisfet” amb l’arribada de Tucker i Orosco, assenyalant que “ampliem la plantilla, que per les baixes ens havia quedat molt curta”.

L’Associació Deportiva Torreforta anuncia la incorporació del jugadors nordamericans Tyree Tucker i Tyrie Orosoco a l’equip sènior de Copa Catalunya. Ambdós jugadors, que la passada temporada van jugar a la universitat de Central Penn College, ja han entrenat amb el grup i debutaran amb l’ADT en el partit amistós contra l’AE El Vendrell que es disputarà aquest vespre, a les 20 hores, al Casal Esportiu de Riu Clar.

Tyree Tucker, de 1.93 d’alçada i 23 anys, és un jugador exterior que pot ocupar les posicions d’escorta i aler indistintament. La passada temporada, a la lliga universitària dels Estats Units, va disputar 29 partits, aconseguint 21.3 punts i 6.6 rebots per matx. L’entrenador de l’ADT, Jonathan Quina, explica que “Tucker ens aportarà als dos costats de la pista: en atac ens donarà punts, velocitat i tir exterior, mentre que en defensa ajudarà en el rebot i a tancar la pintura donada la seva envergadura”.

Pel que fa a Tyrie Orosco, conegut com a Harlem, és un jugador interior, que pot jugar tant de quatre com de cinc, que medeix 1.97 d’alçada i té 26 anys. El curs passat, als Knights de Central Penn, va aconseguir 20.3 punts i 11 rebots en els 30 partits que va disputar. Sobre el nou pivot de l’ADT, Jonathan Quina ha assenyalat que “recuperem la força en el joc interior que havíem perdut amb la marxa de Devon Dorsey, amb un jugador que ens aportarà rebot, tant defensiu com ofensiu, intimidació, anotació i velocitat”.

L’entrenador dels tarragonins, Jona Quina, s’ha mostrat “molt satisfet” amb l’arribada de Tucker i Orosco, assenyalant que “ampliem la plantilla, que per les baixes ens havia quedat molt curta, fins a les nou fitxes i crec que ens ajudaran a pujar el nostre nivell als entrenaments i el rendiment en els partits”.

Tarragona acull el Campionat de Catalunya de Seleccions Provincials de Voleibol

Fotografies de les seleccions masculina i femenina de la Diputació de Tarragona que van jugar ahir en categoria juvenil.

El pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau acull aquesta setmana la quarta edició del Campionat de Catalunya de Seleccions Provincials de Voleibol. Des d’ahir dimarts i fins demà dijous prop de 400 infants i joves de tota Catalunya disputen els campionats infantils, cadets i juvenils, tant en categories masculines i femenines.

A la jornada d’ahir, el Barcelona 3 Securitas es va imposar en la categoria juvenil femenina, mentre que la selecció local de la Diputació de Tarragona va aconseguir el triomf en la categoria juvenil masculina.

El Campionat de Seleccions Provincials, organitzat per la Federació Catalana de Voleibol amb el suport, entre d’altres de l’Ajuntament de Tarragona, té com a objectiu promocionar aquest esport arreu del territori. L’Ajuntament de Tarragona dona nom a tots els equips femenins del territori participants.

La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, destaca la celebració d’aquesta competició a la ciutat, “fet que ratifica la tasca del consistori amb l’esport de base i permet promocionar, encara més, un esport tan arrelat a la ciutat i, en especial, al barri de Sant Pere i Sant Pau, com el voleibol”.

A més dels centenars d’infants, una cinquantena d’àrbitres i entrenadors del territori també es donen cita aquests dies a Tarragona.

L’Ibersol CBT torna a la feina

El primer objectiu del Ibersol CBT és completar dues bones setmanes d’entrenaments per arribar en bona forma al primer partit de l’any, que es jugarà a la pista de Bàsquet Arenys el proper 13 de gener.

L’Ibersol CBT torna aquest dimarts 2 de gener als entrenaments, deixant enrere un any amb un descens a lliga EBA i un estiu molt complicat per problemes econòmics. Tot i un inici de temporada molt positiu, els blaus s’han vist afectats per una autèntica plaga de lesions que fan que, a manca d’un partit per acaba la primera volta, l’Ibersol CBT es troba a la setena posició, a tres victòries de les posicions de play-off. Ara els del Serrallo tornen als entrenaments amb Adrià Duch que s’ha recuperat de la seva lesió de turmell, també s’espera que David Mesa es vagi introduint a poc a poc als entrenaments i el retorn de Michael Balkovic, que tornarà a Tarragona els propers dies. Jugadors molt importants que donaran un altre ritme a l’equip i ajudarà a competir amb més garanties.

El primer objectiu del Ibersol CBT és completar dues bones setmanes d’entrenaments per arribar en bona forma al primer partit de l’any, que es jugarà a la pista de Bàsquet Arenys el proper 13 de gener. El següent partit ja serà el primer de la segona volta, a la pista del Barberà, no serà fins al 27 de gener quan els nostres debutin a casa contra el CB Sant Josep.

D’aquesta manera, l’Ibersol CBT començarà un 2018 on intentarà oblidar els problemes de lesions i aconseguir victòries que els apropi a les dues primeres posicions de la lliga, les dues úniques que donen accés al play-off per accedir a les fases d’ascens. Ara mateix, les tres victòries que els separa d’aquestes posicions semblen una distància molt important, però amb la il·lusió renovada per el retorn de jugadors importants, l’Ibersol CBT vol tornar a demostrar que és un equip que creix davant les adversitats i donar espectacle a la seva afició.

L’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat decidiran el model de gestió de l’Anella Mediterrània al gener

Vista del futur Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània. Foto: Tarragona 2018

L’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat decidiran el model de gestió que haurà de regir l’Anella Mediterrània un cop s’hagin celebrat els Jocs Mediterranis del 2018, per treure el màxim rendiment de les instal·lacions esportives.

Així, es gestionaran conjuntament tant el Pavelló d’Esports, que és del govern català, com la resta d’equipaments de l’epicentre dels Jocs, situat a Campclar, que pertanyen a l’Ajuntament.

El Patronat Municipal d’Esports també participarà en aquest futur model de gestió -ja sigui públic o privat.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha anunciat aquest divendres al matí, durant el tradicional esmorzar amb els mitjans del territori, que en qüestió de dies es rebrà l’informe elaborat per INEF Catalunya en el qual es plantejaran les possibles fórmules de gestió i s’apuntarà quina pot ser la més idònia -un acord al qual es va arribar a principis d’estiu. “Si el 2017 ha estat l’any del Mercat Central, el 2018 serà el dels Jocs Mediterranis”, ha sentenciat Ballesteros.

La solidaritat i l’esportivitat poden amb el vent en la XXI edició del Torneig de Nadal Dow

Foto de família dels participants al torneig

Un any més el ‘Torneig de Nadal DOW’ celebrat a les instal·lacions de La Pobla de Mafumet ha estat un gran èxit. La intensitat del vent no ha pogut amb les ganes i la il·lusió dels prop de dos-cents futbolistes que en categories baby, prebenjamí, benjamí i aleví han disfrutat d’una competició clàssica a les nostres comarques i que enguany celebra la seva XXI edició.

El ‘Torneig de Nadal DOW’ també és una cita amb la solidaritat gràcies a la campanya ‘La teva joguina, el seu somriure’ i que una vegada més ha servit per demostrar que l’esport rei i la solidaritat són sinònims amb infinitat de joguines recollides.

La representació d’equips que han participat en aquesta XXI edició del ‘Torneig de Nadal de futbol base DOW’ ha estat molt nodrida: La Floresta, La Selva del Camp, Nàstic i CF Pobla de Mafumet han estat els conjunts participants de les nostres comarques.

L’entrega de trofeus de la XXI edició del ‘Torneig de Nadal de futbol base DOW’ ha comptat amb la presència de Josep Boronat, Public Affairs & General Services de DOW a Tarragona; acompanyat d’ Ana Aceituno i Martí Miravete, tots dos regidors de l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet; d’Estefanía Serrano, presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès, i d’altres autoritats.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies