.

Zacarías Henar

Zacarías Henar

Quatre dels cinc regidors del PSC de Salou han abandonat el grup municipal, i el proper dimarts 5 d’agost passaran a formar part dels no adscrits junt a la que era regidora del PP Maria Reyes Pino que també ho va fer al mes de març.

Es tracta d’Aitor Arruego, Rosa Pasquina i Rosa Sanahuja que donen suport a a Zacarías Henar i tots quatre han decidit donar un pas per deixar de representar al seu partit al consistori. D’aquesta manera deixaran sol al cinqué regidor socialista, Antoni Brull, que va ser escollit el passat dimarts com a nou alcaldable del PSC. És en aquesta línia per on hi ha tensions i enfrontaments de llarg entre Henar i Brull.

El 64% dels militants socialistes de Salou van donar un vot positiu a Brull que era l’únic candidat després que Henar es retirés. Un altre 18% van votar en blanc i el 18% restant van ser vots nuls. És a dir, el vot de càstig (35%) és destacable. Recordem que Brull i Zacarías Henar han mantingut un dur enfrontament aquest mandat. Sembla ser que la Federació Socialista del Camp de Tarragona va iniciar el procés per tenir candidat a les primaries mentre que Henar es trobava fora de vacances i l’hauria molestat en considerar que afavoria a Brull, primer secretari del partit fins al maig en què va renunciar. Tot i així, per ara, Xavier Sabaté, president de la Federació del Camp de Tarragona i Diputat al Parlament, preguntat per Tarragona21, diu desconèixe-ho ni tenir-hi constància.

Henar explica a Tarragona21 que “creiem que Brull ha dut a terme actuacions contradictories conjuntament amb Masdeu”. Es refereix al portaveu socialista a la Diputació de Tarragona i secretari de política municipal del PSC del Camp de Tarragona. Critica que tot s’hagi gestat quan ell era de vacances i que hi eren conscients. “Tan important i urgent són ara les primaries que no poden esperar a setembre o octubre?” es pregunta. “En lloc de dedicar-se al partit i conformar una nova executiva s’han apresurat a buscar qui encapçali la llista”. Per aquest motiu, ell i els altres tres regidors consideren que “no ens podem seguir sentant amb Brull i volem així manifestar el nostre desacord”. Avança que presentaran un recurs de garanties denunciant el procediment ” i aclareix que “no sortim del partit, sortim del grup però seguirem a l’Ajuntament” i que “ningú s’ha dirigit per ara a nosaltres per aquesta decisió”.

Serà el proper dimarts quan el roda de premsa els quatre regidors en donaran els motius detallats. El que es fa evident és que d’una manera o altra, aquesta situació i tensió mostra la fractura interna del PSC a Salou.

-Adrià Recasens-