TOTS 21

La Pobla incorpora un circuit d’agility per millorar el Parc dels Gossos

Imatge del Parc dels Gossos de la Pobla de Mafumet. Foto: Ajuntament

Les persones propietàries d’animals de companyia a la Pobla de Mafumet estan d’enhorabona, ja que des d’aquest mes de setembre, el Parc dels Gossos incorpora noves millores que permeten un esbarjo més complet dels animals.

Cal recordar que, des de l’estiu del 2018, les persones propietàries de gossos disposen d’un espai de lleure específic i segur per als seus animals de companyia. El Parc dels Gossos és un indret perfectament adaptat a les seves necessitats d’esbarjo i que està ubicat al carrer les Serres, al costat del dipòsit d’aigua i del tanatori. Aquest espai està tancat i delimitat, per la qual cosa els gossos poden esbargir-se de manera lliure, tot seguint les recomanacions d’ús indicades en l’accés al recinte.

I a més, des d’ara, també disposen de diferents elements de mobiliari, destinat a potenciar i millorar aquest temps d’esbarjo. La Brigada Municipal ha estat l’encarregada de dur a terme la instal·lació d’un equipament que estimula els animals guanyar agilitat, fortalesa, aguditzar l’equilibri i l’obediència. Tot plegat a través d’elements com una plataforma, un slalom, un pont, un salt, una porta, una trepitjada, un balancí, una barrera, dues cordes i tres salts.

Aquesta actuació de millora ha suposat una inversió d’uns 5.000 euros, que ha sufragat íntegrament l’Ajuntament pensant en el benestar dels animals de companyia dels pobletans, tot facilitant-los un espai lúdic de qualitat i segur.

Redacció

 

Els millors estudiants de la Pobla tornaran a ser premiats i reconeguts per l’Ajuntament

Imatge del lliurament dels premis corresponent a l’any 2019. Foto: Ajuntament

En el marc de la política municipal d’impuls a la formació i a l’educació a tots els nivells, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha posat en marxa una nova edició -la vuitena- dels Premis als millors expedients acadèmics. Amb aquesta iniciativa el consistori, en nom de tot el municipi, vol reconèixer el mèrit, l’esforç, la dedicació i la constància dels estudiants pobletans més destacats.

Per aquest motiu i des de fa vuit anys, l’Ajuntament convoca aquests guardons, que premien econòmicament els tres millors expedients acadèmics de cada cicle educatiu, tant per als pobletans que cursin els seus estudis al municipi com per als que ho fan fora de la Pobla.

A més i com a premi extraordinari, també es concedirà una estada a l’estranger, per estudiar in situ l’idioma local, a l’alumne/a que hagi assolit la millor nota global final de Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Superior, de qualsevol especialitat. Aquest premi té una dotació màxima de 1.800 euros i és l’estudiant guardonat qui decideix el país a on vol cursar aquesta estada a l’estranger per aprendre o perfeccionar el seu coneixement de l’idioma local.

Pel que fa a la resta de guardons, també dotats econòmicament, ofereixen premis de 150, 125 i 100 euros, per als alumnes d’Educació Primària en cadascun dels seus tres cicles (inicial, mitjà i superior); de 300, 275 i 250 euros, per als de Secundària, en cadascun dels seus dos cicles (primer i segon); i de 400, 350 i 300 euros, per als estudiants de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior.

Els i les alumnes poden optar-hi sempre i quan hagin acabat en el curs anterior algun dels cicles educatius de Primària, Secundària, Batxillerat i/o Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior. A més, per optar a algun dels premis cal que les persones candidates als mateixos estiguin empadronats a la Pobla abans de l’1 de setembre de 2020, així com estar al corrent del pagament dels impostos i taxes municipals.

El termini per dur a terme la inscripció finalitza el proper 31 d’octubre. Les persones interessades ja poden tramitar la seva sol·licitud per mitjans telemàtics, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. Només en casos justificats i sempre amb cita prèvia -al telèfon 977 84 02 60 o a la seu electrònica-, es podrà recollir la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i retornar-la al mateix lloc degudament emplenada i signada pel mare/pare, tutor/a legal o per l’estudiant, en el cas que sigui major d’edat, tot adjuntant certificat o còpia compulsada de l’expedient acadèmic.

D’altra banda i seguint el costum instaurant en edicions anteriors, l’acte de lliurament dels Premis als millors expedients acadèmics de la Pobla tindrà lloc a principis del proper mes de desembre, i s’emmarcarà en el conjunt d’actes previs de les festes nadalenques.

Redacció

 

Dow aturarà la unitat d’Hidrocarburs i informa que farà ‘un ús intermitent de les torxes’

Imatge de la torxa de Dow al polígon nord. Foto: Twitter Ajuntament de Constantí

Dow ha informat aquest dissabte per mitjà d’un comunicat de premsa que està duent a terme una aturada programada en la unitat d’Hidrocarburs, ubicada a la Pobla de Mafumet i Perafort. “Es tracta d’una aturada tècnica, ordenada i planificada, per dur a terme tasques de manteniment i implementació de millores i projectes de sostenibilitat i reducció de CO2 a les instal·lacions”, assegura la companyia.

“En el període comprès entre el 12 i el 18 de setembre de 2021, farem un ús intermitent de la torxa, com a part del procés de seguretat de l’aturada”, afegeix, recordant que “les torxes formen part dels sistemes i elements de seguretat de les plantes de producció, i és habitual que funcionin durant els processos d’arrencada o aturada de la planta, fins al restabliment de la situació de normalitat”.

Aquesta aturada comptarà amb un total de 76 companyies de serveis especialitzades i un pic màxim de 2.300 persones empleades, les quals realitzaran 1.700 intervencions. Entre altres operacions, s’hi durà a terme un nou sistema de control avançat, inspeccions legals, manteniment preventiu i correctiu o neteges de procés.

Redacció

 

El Genuine participa en l’entrega de fons de l’Ajuntament de La Pobla a Down Tgn

Les instal·lacions del Nou Estadi han acollit l’entrega de 2.370 € que l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ha realitzat a l’Associació Down Tarragona. El xec prové de la recaptació íntegra de les entrades del concert d’estiu organitzat per l’ajuntament pobletà el passat 17 de juliol, que va comptar amb l’actuació de l’artista Mikel Erentxun.

L’alcalde de La Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, ha fet entrega del xec al president de l’Associació Down Tarragona, Xavier San Miguel; acompanyats del president grana, Josep Maria Andreu, i els jugadors del Nàstic Genuine, Álvaro Cano i Cristian Sayago.

Cal recordar que jugadors de l’equip Genuine van participar del concert a La Pobla de Mafumet fent entrega d’una samarreta personalitzada a l’artista, Mikel Erentxun.

El Gimnàstic de Tarragona continua col·laborant amb les entitats i associacions del territori en totes aquelles accions socials i solidàries.

Redacció

 

La Pobla es prepara per a la celebració de la Diada de Catalunya

Com marca la tradició al municipi, la nit del 10 de setembre, se celebrarà un concert d’havaneres amb rom cremat. Foto: Cedida

La Pobla de Mafumet ja ho té tot a punt de cara a la celebració de la Diada de Catalunya, el proper dissabte 11 de setembre. Com marca la tradició al municipi, la nit del 10 de setembre, se celebrarà un concert d’havaneres amb rom cremat. Aquesta actuació anirà a càrrec del grup d’havaneres Balandra, una formació nascuda a Reus l’any 2010 que ofereix un ampli repertori de música marinera i de taverna, amb havaneres, rumbes i valsos de nova creació.

D’altra banda, aquest proper dissabte, Diada de Catalunya, la Carpa del Pavelló de la Pobla també acollirà una altra actuació musical. En aquesta ocasió, el concert anirà a càrrec del grup Ruc’n’Roll i es durà a terme a les 12 h del migdia. Els Ruc’n’Roll són un grup que fa homenatge als clàssics del Rock català a través d’un repertori format per cançons de les bandes més conegudes dels anys 90, com Sau, Els Pets, Sangraït o Obrint Pas, entre d’altres.

Ambdues actuacions musicals programades a la Pobla amb motiu de la celebració de la Diada de Catalunya són gratuïtes i amb aforament limitat. Per accedir al recinte no caldrà inscriure-s’hi prèviament i l’accés estarà permès fins a completar l’aforament.

Enguany i a causa de la Covid, aquests actes es duran a terme seguint de manera estricta els protocols per prevenir la propagació de la Covid. Així doncs, els assistents hauran de dur mascareta i rentar-se les mans amb solució hidroalcohòlica en l’accedir al recinte. Així mateix, es farà control de temperatura i s’haurà de mantenir la distància de seguretat amb la resta d’assistents.

La celebració d’aquestes activitats lúdiques amb motiu de la Diada de l’Onze de setembre, tanca el programa d’actes de les Festes d’Estiu d’aquest 2021, programa que es va veure alterat per l’evolució de la pandèmia, fent que s’haguessin de cancel·lar algunes de les activitats previstes. Ara, en garantirse la condició de ser una festa segura, per la millora dels indicadors de la Covid en el conjunt del territori, l’Ajuntament pobletà ha decidit reprendre aquestes últimes activitats amb què es posarà punt final a les Festes d’Estiu d’aquest 2021.

Redacció

La Pobla presenta més d’una trentena de cursos formatius subvencionats

Una part d’aquests cursos s’ofereixen en format presencial i una altra, en format online.

Entrem al mes de setembre i ben aviat, començarà el curs escolar i amb ell, la tornada a les aules i a la rutina. Com és habitual en aquesta època, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet posa a disposició dels veïns i veïnes del municipi, un seguit de cursos formatius que tenen l’objectiu d’oferir sortides professionals i formatives per als seus assistents.

El programa de cursos formatius per a la propera tardor i hivern, inclou un total de 34 activitats subvencionades, una part de les quan s’ofereix en format presencial i l’altra, en format online. Entre el conjunt de cursos formatius presencials que s’ofereixen, hi ha el de carretó elevador frontal i retràctil, el de manipulació d’aliments i altres adreçats a l’àmbit educatiu, com ho són el de monitor de menjador i transport escolar, el d’auxiliar d’educació especial i els de premonitor i monitor de lleure, adreçats especialment, a joves que es vulguin introduir en aquesta especialitat.

D’altra banda, entre els cursos en format online que s’han posat a disposició dels veïns i veïnes de La Pobla de Mafumet, n’hi ha diversos i tenen una durada d’entre 6 i 120 hores. A nivell de programes informàtics, s’ofereixen cursos de Word i Excel en nivell bàsic i avançat.

També hi ha a disposició dels usuaris, cursos d’anglès compresos entre els nivells A1 i B2. Així mateix, hi ha una àmplia gamma de propostes més, entre les quals destaquen per exemple, els cursos sobre seguretat alimentària (manipulació d’aliments i reglament d’al·lergògens) o els de gestió d’equips de treball, prevenció de riscos laborals o gestió de la salut i la seguretat en el treball.

Es pot consultar el conjunt d’aquesta oferta formativa i del procés d’inscripció al web municipal, poblamafumet.cat.

Toni Nadal, conferenciant a La Pobla

En el marc del programa dels cursos formatius i com a complement de la variada oferta que s’ha posat a disposició dels veïns i veïnes del municipi, l’Ajuntament també ha programat una xerrada del conegut conferenciant Toni Nadal, qui ha estat entrenador durant 27 anys, del jugador de tenis professional Rafa Nadal i que actualment és el director esportiu de la Rafa Nadal Academy. Aquesta tasca la compatibilitza amb la seva vesant de conferenciant en la qual ofereix xerrades on parla sobre gestió de l’adversitat, simplicitat, autoexigència, respecte, compromís, la millora constant i no sobrevalorar els èxits ni magnificar les derrotes.

Toni Nadal es defineix com a formador, ja que considera que en la formació de qualsevol esportista és fonamental treballar tres aspectes: el treball tècnic, la formació del caràcter i la formació en valors. Aquesta tècnica l’ha portat, com a entrenador, ha aconseguir, al costat de Rafa Nadal, un dels palmarès més exitosos de la història del circuit internacional de tenis: 74 tornejos en total; 16 Grand Slam entre els quals destaquen deu Roland Garros, tres US Open, dos tornejos de Wimbledon i un Open d’Austràlia; quatre Copa Davis i dos Jocs Olímpics. La xerrada de Toni Nadal es durà a terme el dia 13 de novembre al Casal Cultural de La Pobla, a les 19.30 h i serà gratuïta, tot i que caldrà inscriure-s’hi prèviament.

Redacció

 

La Pobla consolida la seu electrònica com a eina de gestió i relació amb els seus habitants

El consistori posa a disposició de tothom recursos informatius com són l’app gratuïta femPobla i perfils municipals molt actius a les xarxes socials Twitter i Facebook. Foto: Ajuntament

La Pobla consolida la Seu electrònica com a eina de gestió i relació amb els seus habitants L’Ajuntament ha editat una guia pràctica per facilitar l’accés i el coneixement de la seva Seu electrònica municipal El municipi també disposa de botiga virtual i Portal d’ocupació, així com de perfils molt actius a les principals xarxes socials i, fins tot, té app pròpia Des de fa uns anys, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet està apostant de manera decidida per la digitalització i l’ús de les noves tecnologies en el dia a dia del vincle amb els habitants del municipi. L’objectiu és aconseguir una proximitat real i efectiva, així com facilitar els tràmits i gestions dels pobletans i les pobletanes en la seva relació amb l’administració local.

En aquesta línia de proximitat online, el consistori posa a disposició de tothom recursos informatius com són l’app gratuïta femPobla i perfils municipals molt actius a les xarxes socials Twitter i Facebook. A través d’aquestes eines, tothom pot mantenir-se informats al moment de qualsevol novetat o informació d’interès, així com també comunicar-se amb l’Ajuntament.

A més i amb la voluntat d’oferir el servei més eficient i àgil possible, l’Ajuntament va impulsar temps enrere la seva pròpia Seu electrònica municipal que, en temps de pandèmia, ha adquirit una importància cabdal per facilitar als habitants de la Pobla les seves gestions administratives.

I és que les eines telemàtiques de les quals s’ha dotat l’Ajuntament li permeten seguir oferint els serveis i gestions habituals i, fins i tot, fer-ho d’una manera més còmoda per als pobletans: sense haver de sortir de casa, sense haver de fer cua per ser atès, sense estar lligat a un horari determinat. Així, des de la Seu electrònica municipal, tothom pot realitzar un ampli ventall de gestions amb l’Ajuntament, a qualsevol hora i des de qualsevol lloc, ja que només cal disposar d’un ordinador, tablet o telèfon amb connexió a Internet. La finalitat de tot plegat és aconseguir que l’Ajuntament estigui ben a prop dels pobletans i les pobletanes.

La Seu electrònica pobletana es troba a l’adreça www.poblamafumet.eadministracio.cat, i també s’hi pot accedir des del web municipal de la Pobla, www.poblamafumet.cat. A més i per facilitar l’accés i el coneixement d’aquesta nova eina digital, l’Ajuntament pobletà va editar una guia pràctica sobre la Seu electrònica, amb la qual explica detalladament els requisits, procediments i passos a seguir per accedir-hi, així com també s’hi detalla un extracte de l’ampli catàleg de tràmits que ofereix aquest recurs i, també, respon preguntes freqüents per esvair els dubtes sobre el seu ús per part dels habitants de la Pobla

La guia està a https://issuu.com/ajuntamentdelapoblademafumet/docs/seu_electronica_low.

Botiga virtual i Portal d’ocupació

D’altra banda i com a complement a la potenciació de les noves tecnologies que ve realitzant l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, recentment també s’ha activat una botiga virtual que permet i facilita el tràmit a les persones interessades a inscriure’s als cursos formatius subvencionats que periòdicament organitza el consistori. Així, amb un sol clic es pot accedir a aquesta botiga virtual i confirmar la inscripció i el pagament al curs o cursos escollits.

Finalment i en la mateixa línia de proximitat online que faciliti les gestions als habitants de la Pobla, l’Ajuntament ha posat en marxa el portal d’ocupació municipal, un nou servei que ja s’ha incorporat a la pàgina web municipal i que permet, a pobletans i forans, cercar ofertes de feina a desenvolupar tant al propi poble com en altres de propers.

Es tracta d’un servei que s’emmarca en l’ODL (Oficina de Desenvolupament Local) de la Pobla, i que permet oferir dues possibilitats a les persones que cerquen feina: d’una banda, el municipi disposa d’un Pla d’Ocupació Local, adreçat als habitants del municipi desocupats i que, complint una sèrie de requisits, poden optar a cobrir temporalment alguna de les vacants dels serveis municipals.

I, d’una altra banda, també s’ofereix una borsa de treball amb la qual l’Ajuntament, a través del web municipal, fa de filtre i altaveu per promocionar les ofertes de feina de les empreses del municipi i de fora. A partir d’aquí, són les empreses i els candidats qui s’han d’entendre i finalitzar el procés de selecció i contractació.

Aquest nou servei està disponible a l’adreça electrònica www.poblamafumet.cat/ofertas-de-feina

Redacció

 

La Pobla obre les inscripcions per a una nova edició del Campus Multiesportiu d’estiu

L’activitat, coordinada pel Consell Esportiu del Tarragonès, està adreçada a infants d’entre 4 i 14 anys. Foto: Redacció

Esports col·lectius i individuals com ara futbol i futbol sala, bàsquet, handbol, hoquei sala, rugbi, beisbol, floorball, esports de raqueta, bàdminton, tenis de taula i esgrima. Jocs tradicionals, cooperatius, de punteria, d’aigua i d’orientació. Gimcanes, sortida de rodes, activitats rítmiques i musicals, activitats lúdiques i didàctiques, manualitats. Tot això, acompanyat del millor ambient i en un entorn segur antiCovid, és el que ofereix l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet amb la desena edició del Campus Multiesportiu, un clàssic de l’estiu pobletà adreçat a infants i joves i que permet als seus participants gaudir d’una setmana de jocs i diversió.

El Campus Multiesportiu acollirà nens i nenes de 4 a 14 anys, nascuts entre els anys 2007 i 2017. Les sessions tindran tindrà lloc al Pavelló i al Complex Esportiu municipals, de 9 a 13.30h. El primer torn, del 30 d’agost al 3 de setembre, finalitzarà les jornades amb una refrescant activitat a la piscina, excepte el dimecres, dia reservat per a una sortida al Jungle Trek de Tamarit.

Pel que fa al segon torn setmanal, del 6 al 10 de setembre, no inclourà sessions de piscina ja que aquesta estarà tancada per manteniment, si bé l’organització ha previst igualment jocs d’aigua per refrescar i divertir els infants participants. Igualment, aquest segon torn del Campus Multiesportiu inclourà una sortida en dimecres. En concret, al Salting Tarraco.

Les famílies interessades a inscriure els seus fills/es, poden fer-ho fins al 23 d’agost, via online a través de www.poblamafumet.cat, o bé presencialment i sempre amb cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, de 10 a 14 h. Per confirmar la inscripció, caldrà presentar el full d’inscripció, resguard de pagament, fotocòpia de la targeta sanitària i del carnet de vacunacions i declaració responsable. Els preus establerts per a aquesta edició són 50 euros per a infants empadronats a la Pobla; i 85 euros per als no empadronats al municipi. Aquest import inclou la inscripció al Campus, que obsequiarà cada participant amb dues samarretes i dos pantalons de l’activitat.

Activitat segura

En aquesta desena edició del Campus Multiesportiu, la màxima prioritat és garantir la seguretat de totes les persones que hi prendran part. En aquest sentit, s’establiran torns o espais definits d’entrada i sortida, per evitar aglomeracions. A cada arribada d’un infant se li prendrà la temperatura i es rentaran les mans amb gel hidroalcohòlic a les entrades i a les sortides i també als canvis d’activitats/espais.

Així mateix, qualsevol símptoma que presenti algun/a participant, serà notificat a la família i es demanarà que es vingui a recollir a l’infant. Així mateix, serà imprescindible portar mascareta, encara que durant la majoria de temps del Campus no caldrà portar-la posada, ja que les activitats que es programaran seguiran la recomanació de la distància física de 2 metres. Només en el cas que no es pugui mantenir la distància, en activitats en espais coberts o en casos d’atenció directa, serà necessari l’ús de mascareta.

A més, el Campus s’adaptarà en tot moment a canvis o actualitzacions en la normativa antiCovid que dictaminin les autoritats competents. Finalment, cal recordar que el desè Campus Multiesportiu estarà coordinat pel Consell Esportiu del Tarragonès i conduït per monitors titulats, en aplicació de la regulació vigent de casals esportius en el lleure.

Redacció

 

La biblioteca municipal de la Pobla ofereix refrescants sessions de lectura a la piscina

La proposta tindrà lloc els dilluns 9, 16, 23 i 30 d’agost, d’11 a 14 hores. Foto: Ajuntament

L’estiu és l’època per excel·lència de la relaxació, les vacances, el temps lliure per practicar les aficions personals… i, també, és el millor moment per gaudir de refrescants banys a la piscina. En el cas de la Pobla, com cada any, la piscina municipal ofereix els seus serveis als habitants del municipi que, a més, aquest mes d’agost veuen arrodonida l’experiència amb un nou al·licient: poder llegir en un entorn tan agradable i relaxant com són els jardins de la piscina.

I és que, durant el mes d’agost i comptant a partir d’avui, la Biblioteca es traslladarà cada dilluns a la zona Chill Out de les piscines. L’activitat estarà disponible els dies 9, 16, 23 i 30 d’agost, d’11 a 14 hores, per oferir als pobletans i a les pobletanes refrescants sessions de lectura, així com la possibilitat d’omplir el formulari per obtenir el carnet de persona usuària de la Biblioteca i conèixer tots els serveis que aquest equipament municipal posa a disposició dels habitants del municipi.

A més d’aquest nou servei a l’entorn de la piscina, la Biblioteca pobletana segueix obrint la resta de dies feiners en el seu horari habitual, de 8 a 15 hores, a la seu fixa instal·lada al Casal Cultural del municipi.

La Pobla, al concurs ‘Llegir té premi’

D’altra banda, la Biblioteca municipal de la Pobla també està present al concurs ‘Llegir té premi’. Aquesta és una iniciativa de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb la plataforma escolar de foment de la lectura Legiland.

El concurs, que enguany celebra la seva sisena edició i que està adreçat a joves d’entre 8 i 16 anys, té com a objectiu promoure la lectura, compartir-la, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques entre els infants i joves, també durant les vacances estiuenques.

En aquest sentit, el concurs afronta des d’aquest dilluns 9 d’agost i fins al proper 29 d’agost la seva tercera i definitiva etapa, en una competició lectora que situa l’equip de la Biblioteca municipal de la Pobla -format per 9 joves lectores i lectores- en una molt destacada i meritòria 21a posició, d’entre totes les biblioteques de Catalunya que hi participen.

Redacció

 

Els infants i joves pobletans es diverteixen al Casal d’estiu i a l’Estiu Jove

Tot plegat és una proposta de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament pobletà i compta amb la coordinació i treball d’un equip de 25 monitors i monitores. Foto: Ajuntament

Igual com no hi ha estiu sense calor, a la Pobla tampoc no pot imaginar-se -pandèmia a banda- aquest període sense el Casal d’Estiu. I, fidel a la cita, l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet va organitzar dues opcions molt interessants, destinades als infants i als joves respectivament i amb l’objectiu d’oferir espais de lleure segur per als infants i joves participants.

Aquestes dues propostes són el Casal d’Estiu, adreçat a nens i nenes de 3 a 12 anys; i l’Estiu Jove, per a joves de 12 a 15 anys. Un tota de 160 pobletans i pobletans han participat d’aquestes iniciatives durant el mes de juliol, si bé la xifra creixerà ja que el Casal d’Estiu seguirà obrint portes i oferint lleure actiu, divertit, segur i de qualitat fins al proper 27 d’agost.

En canvi, l’Estiu Jove va tancar la present edició divendres passat, i ho fa amb un balanç més que satisfactori pel que fa a les propostes de lleure realitzades i al desenvolupament de l’activitat. Durant les quatre setmanes en què aquest espai juvenil ha estat obert, els seus participants han gaudit amb un ampli ventall d’activitats agrupades sota un centre d’interès comú: els valors associats als scouts, com poden ser l’esforç, la solidaritat, la igualtat, l’amistat, la cooperació, la cura del medi ambient, el respecte, l’empatia i la confiança, entre altres.

Diversos tallers i jocs refrescants han centrat l’activitat quotidiana de l’Estiu Jove, que també ha reservat una sessió setmanal per realitzar diferents excursions, com ara al riu Glorieta, al camí de ronda o a Tamarit. Així mateix, l’última setmana ha estat excepcional, tota vegada que els seus participants han gaudit de fins a tres sortides: a l’Aquòpolis, una ruta pel Delta en BTT i una caminada pel Bosc de la Marquesa (Tarragona). Així es va arribar al 30 de juliol quan, a la nit, va tenir lloc la gimcana CaçawhatsApp, per les places del poble.

Pel que fa al Casal d’Estiu, la temàtica escollida i que va centrar l’activitat és igualment la dels scouts, per la qual cosa s’està treballant els mateixos valors que a l’Espai Jove, la qual cosa ha permès generar sinèrgies i elaborar propostes de lleure conjuntes per a totes dues activitats, tot i que mantenint en tot moment els grups bombolla i prioritzant la seguretat antiCovid.

Els infants participants fins ara -i els que ho faran durant els torns setmanals del mes d’agost- s’han divertit amb diferents jocs d’aigua, dinàmiques engrescadores, gimcanes pels carrers i parcs del municipi, jocs nocturns com ara el CaçawhatsApp i el geocatching, sortides a llocs d’interès del territori, així com per practicar caiac a la platja, etc.

Tot plegat és una proposta de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament pobletà i compta amb la coordinació i treball d’un equip de 25 monitors i monitores formats i plenament capacitats per dinamitzar els infants pobletans en una nova i refrescant edició del Casal d’Estiu i l’Estiu Jove.

Redacció

 

La Pobla reforça l’acció municipal contra els propietaris incívics de gossos

Imatge d’arxiu de la Casa de la Vila. Foto: Cedida

A la primavera del 2016, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet va impulsar una campanya de conscienciació cívica, adreçada a tots aquells propietaris i propietàries de gossos que no mostren una actitud cívica pel que fa a la recollida dels excrements que les seves mascotes dipositen a la via pública. Sota l’explícit lema ‘Si la cagues (i no ho reculls)… pagues’, aquesta iniciativa municipal va suposar un fre a la conducta incívica que unes poques persones propietàries d’animals de companyia venien mostrant de manera reiterada. La campanya va fer el seu efecte i aquest tipus d’incivisme va disminuir considerablement, atès que les persones infractores s’exposaven a sancions econòmiques de fins a 120 euros.

Ara, cinc anys després, l’Ajuntament ha activat a través de la Guàrdia Municipal un protocol d’actuació que reforci l’objectiu dissuasiu de la campanya, recordant a aquells propietaris incívics les seves obligacions envers els seus animals de companyia i envers el conjunt de la societat pobletana.

Per aquest motiu, els agents municipals posaran especial atenció al compliment de la normativa vigent, en una època estival que, per la seva pròpia naturalesa, propicia la vida al carrer i en els espais públics. Cal recordar que l’Ordenança municipal de tinença d’animals, aprovada pel Ple municipal l’any 2006, està a l’abast de tothom tant a la pàgina web del municipi com presencialment a la Casa de la Vila.

L’objectiu d’aquest recordatori de la campanya encara vigent és conscienciar la població que el civisme és fonamental per a la bona convivència i per al manteniment de la qualitat de vida que gaudeixen els residents a la Pobla. Així, la finalitat de la iniciativa municipal és convèncer aquells veïns i veïnes que, amb el seu incivisme, dificulten aquesta bona convivència general. I, més concretament, s’adreça als propietaris de gossos que, per un motiu o un altre, deixen els excrements dels seus animals a la via pública, amb el conseqüent perjudici que això suposa per a la resta de veïns i veïnes.

Finalment i amb la voluntat de facilitar la recollida dels excrements dels gossos als seus propietaris, l’Ajuntament obsequia amb un dispensador de bosses per a excrements tots els gossos en el moment que aquest són censats. Així, si l’animal encara no està censat, el propietari pot registrar el seu gos i recollir tant la xapa identificativa de l’animal com el dispensador de bosses al moment, a la Casa de la Vila, tot i que degut a la situació pandèmica actual, es recomana concertar cita prèvia a través dels canals municipals habituals.

El Parc dels Gossos, un espai específic per als animals de companyia

D’altra banda, cal recordar que des de l’estiu del 2018, les persones propietàries de gossos a la Pobla de Mafumet disposen d’un espai de lleure específic i segur per als seus animals de companyia. El Parc dels Gossos és un indret perfectament adaptat a les seves necessitats d’esbarjo i que està ubicat al carrer les Serres, al costat del dipòsit d’aigua i del tanatori. Aquest espai està tancat i delimitat, per la qual cosa els gossos poden esbargir-se de manera lliure, tot seguint les recomanacions d’ús indicades en l’accés al recinte.

Redacció

 

Es cancel·len les Festes d’Estiu de la Pobla davant l’increment de contagis per la Covid

L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ha decidit cancel·lar les Festes d’Estiu per motius de seguretat, a causa de l’increment generalitzat de casos de Covid. La decisió consistorial afecta als actes previstos per al que queda d’aquest mes de juliol i també per al mes d’agost. Així doncs, queda anul·lada la 29a Festa del Playback, que s’havia de celebrar aquest dissabte dia 24 de juliol. Tampoc no es realitzarà el concert ‘Passió romàntica’, previst per al dissabte 31 de juliol i que havia d’anar a càrrec de la Jove Orquestra InterComarcal.

Ja al mes d’agost, els actes cancel·lats són dos. D’una banda, el concert tribut de Fito y los Fitipaldis que havia de tenir lloc el dia 7 d’agost. D’altra banda, també s’ha anul·lat la sessió de Cinema a la fresca del 21 d’agost, una sessió en què s’havia de projectar la pel·lícula ‘Scooby!’.

De moment, la cancel·lació dels actes programats en el marc de les Festes d’Estiu de La Pobla no afecta les activitats previstes per al mes de setembre. Així doncs, es mantindria la cantada d’havaneres a càrrec del Grup Balandra prevista per al 10 de setembre, i l’actuació musical del dia la Diada de Catalunya, amb el grup Ruc’n’Roll. L’Ajuntament de La Pobla no descarta, però, que més endavant es puguin cancel·lar aquests actes també, però aquesta és una decisió que es prendrà en funció de l’evolució de la pandèmia durant els mesos de juliol i agost.

El municipi pobletà programa de manera anual les seves Festes d’Estiu, un conjunt d’activitats d’oci pensades per a grans i petits que inclouen tant actes culturals, lúdics, com esportius. Per a aquesta edició de les Festes d’Estiu, els actes s’havien programat prenent totes les mesures de seguretat necessàries per evitar la propagació de la Covid i sota la idea principal de dur a terme unes festes segures per a tothom. Per aquest mateix motiu, l’Ajuntament però, ha preferit actuar amb cautela davant la negativa evolució del nombre de contagis, i ha acabat cancel·lant bona part dels actes de les Festes d’Estiu, fins a veure com evoluciona la pandèmia.

Redacció

 

Èxit del concert acústic i solidari de Mikel Erentxun a La Pobla davant de 400 persones

Membres de l’Associació Down de Tarragona van lliurar una samarreta a Mikel Erentxun. Foto: Cedida

La pista coberta del Complex Esportiu Municipal de La Pobla de Mafumet, va ser l’escenari que va acollir aquest dissabte, un dels actes més destacats de la programació de les Festes d’Estiu del municipi. El concert acústic de Mikel Erentxun, excantant del grup de pop rock Duncan Dhu, va aconseguir aplegar 400 persones en una cita musical que va transcórrer en un ambient agradable i que es va realitzar seguint tots els protocols de seguretat per evitar la propagació de la Covid.

Durant prop de dues hores, Mikel Erentxun va aconseguir posar-se a la butxaca a un públic que, tot i no poder ballar, va seguir amb moltes ganes el repertori de l’artista basc. En aquest sentit, Erentxun va presentar els temes del seu treball més recent, “El último vuelo del hombre bala”, i també va reviure algunes de les cançons més icòniques de Duncan Dhu, entre elles, “En algun lugar”, “Cien gaviotas” o “Esos ojos negros”, clàssics tots que ja formen part de la memòria musical del país.

Però al concert també es va poder escoltar un altre clàssic, el de la cançó “Agua” de Jarabe de Palo. Ara que ha fet un any de la mort de Pau Donés, Mikel Erentxun va interpretar aquest tema en record al líder de la banda que es va donar a conèixer amb temes com “La Flaca” o “Depende”.

A més de passar una agradable estona, els assistents al concert de Mikel Erentxun, van contribuir a una causa solidària i és que l’import íntegre de les entrades venudes per a aquest concert, es va destinar a l’Associació de síndrome de Down de Tarragona.

D’altra banda, l’Ajuntament va sortejar uns passis per conèixer a l’artista en persona, entre tothom que havia comprat una entrada per al concert. Així doncs, una dotzena de fans van poder conèixer a Erentxun i compartir una estona amb ell, alhora que també s’hi van poder fer una fotografia. Aquesta trobada es va dur a terme per grups de quatre persones i seguint totes les mesures de seguretat per la Covid.

Redacció

 

Aquest dissabte a la Pobla, concert i trobada de Mikel Erentxun amb els seus seguidors

Concert d’Anna Ivori. Foto: Cedida

Les Festes d’Estiu segueixen el seu curs i s’encaminen cap a un dels moments àlgids de la celebració, que arribarà dissabte a la nit amb el concert en directe i en acústic de l’ex cantant de Duncan Dhu, Mikel Erentxun.

L’acte tindrà lloc a les 22 hores, a la pista coberta del CEM (Complex Esportiu Municipal) i seguint tots els protocols antiCovid vigents. L’artista basc estarà a la Pobla des d’unes hores abans, per realitzar les habituals proves de so i, immediatament després, celebrarà una trobada amb un
selecte grup de convidats. En concret, amb quatre persones que l’Ajuntament determinarà mitjançant sorteig entre totes aquelles persones que adquireixin la seva entrada per al concert abans d’aquest proper dijous, 15 de juliol.

D’entre totes les persones que compleixin el requisit, l’Ajuntament seleccionarà dos guanyadors, que podran accedir a la trobada acompanyats d’una altra persona, conformant així el grup de quatre privilegiats que gaudiran de la trobada amb Mikel Erentxun.

La venda d’entrades estarà activa fins divendres, al Casal Cultural, de 9 a 13 h i de 17 a 20 h, així com també el mateix dia del concert, a la taquilla habilitada en l’accés al CEM. Cal recordar que el preu d’entrada és de 10 euros, així com que la recaptació íntegra assolida amb aquest concert
d’estiu serà destinada a finalitats solidàries. En concret, l’Ajuntament lliurarà aquests diners a col·laborar amb l’Associació de síndrome de Down de Tarragona.

Durant el concert, Mikel Erentxun presentarà els temes del seu treball més recent, “El último vuelo del hombre bala”, així com també reviurà algunes de les cançons més icòniques de Duncan Dhu, la banda basca autora de peces com “Casablanca” “Cien gaviotas”, “Esos ojos negros”, entre
moltes altres que ja formen part de la memòria musical del país.

Torna la Festa del Playback

Junt amb el concert solidari d’estiu, l’altre moment estel·lar d’aquestes Festes d’Estiu arribarà la nit del 24 de juliol, amb la celebració de la 29a Festa del Playback. L’acte torna després del parèntesi obligat l’any passat i ho fa amb ganes de retrobar els pobletans amb una de les activitats més divertides de l’any. I és que són els propis habitants de la Pobla els que, any rere any, pugen a l’escenari per interpretar -en rigorós playback- algunes de les cançons més conegudes d’ara i sempre.

Els interessats a participar d’aquesta 29a Festa del Playback poden formalitzar la seva inscripció fins dimecres, 14 de juliol, al Casal Cultural, en horari de 19 a 20 h i tot facilitant un USB amb la música de la cançó a interpretar.

D’altra banda, les Festes d’Estiu van celebrar dissabte passat un interessant concert a la fresca, de la mà d’Anna d’Ivori i l’Orquestra de la URV. La proposta musical va estar carregada d’elegància i qualitat, en un concert que va servir com a presentació del disc “Ales de paper” de la cantautora tarragonina Anna d’Ivori, qui va estar acompanyada a l’escenari per la seva pròpia banda i per la secció de cordes de l’Orquestra de la URV, dirigida per Miquel Massana.

A la Pobla, festa segura

La totalitat de les activitats i esdeveniments previstos tindrà lloc en espais a l’aire lliure i seguint el protocol antiCovid vigent al municipi, que passa per la limitació d’aforament dels espais a on tindran lloc els espectacles, el control de temperatura i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic en
l’accés als recintes, el manteniment de la distància de seguretat i l’ús obligatori de mascareta en tot moment. A més i com sempre, el cos de vigilants municipals i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil vetllaran per garantir una festa segura per a tothom, mentre que la Comissió de Festes i la Brigada municipal posaran tot el seu esforç i il·lusió per fer de les Festes d’estiu un nou èxit organitzatiu i participatiu.

 

La demarcació de Tarragona guanya pes en la direcció d’Units per Avançar

Joan Caballol i Estefania Serrano

La tarragonina Estefania Serrano s’ha incorporat al nou Comitè Directiu i l’ebrenc Joan Caballol és el nou president del Consell Nacional. Avui s’ha celebrat a Barcelona la Convenció Nacional d’Units per Avançar, el partit liderat per Ramon Espadaler, que ha renovat el seu Comitè Directiu sortint i ha fixat el full de ruta 2021-2024 amb la ponència política «Catalunya, un país sense fronteres» que posa la mirada en la recuperació econòmica, en l’espai del catalanisme integrador i en les eleccions municipals de maig de 2023. La ponència, redactada per Joaquim Llimona, defineix el programa polític «des de la catalanitat, l’humanisme cristià, el pacte per Catalunya, l’Economia Social de Mercat, l’europeisme i el compromís amb la governabilitat de Catalunya i d’Espanya».

La Convenció d’Units, també ha escollit els òrgans de govern (Comitè Directiu i Consell Nacional) i la Comissió de garanties. En el nou Comitè Directiu, entra a formar part Estefania Serrano, 1er Tinent Alcalde de l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet i Presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès. Joan Caballol, exdiputat d’Units al Parlament en la passada legislatura, ha estat escollit el nou President del Consell Nacional d’Units.

L’increment de representació dels diferents territoris de Catalunya, de Tarragona i l’Ebre en aquest cas mostra el tarannà d’Units, que vol sumar les sensibilitats de territorials als òrgans de decisió del partit.

Coincidint amb el seu quart aniversari, el partit ha renovat la direcció amb una candidatura paritària liderada per l’actual secretari general, Ramon Espadaler, i integrada, entre d’altres, per Albert Batlle, Xavier Güell (secretari d’Organització), Maite Català, Antoni Duran-Sindreu, i Joaquim Llimona.

La nova Presidenta de la formació és Helena Isábal, fins ara presidenta del Consell Nacional, i la vicepresidència l’ocupa Albert Batlle, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Mikel Erentxun i la Festa del Playback, actes centrals de les Festes d’Estiu de la Pobla de Mafumet

Cartell anunciador del concert de Mikel Erentxun

Els pobletans estan d’enhorabona ja que, poc a poc, van recuperant la normalitat prèvia a l’esclat de la pandèmia. Sempre des de la màxima prudència i seny, l’Ajuntament ha programat enguany la Festa Major de Sant Joan i, a continuació, les habituals Festes d’Estiu, que el municipi està
gaudint des del passat cap de setmana i fins la Diada de Catalunya.

Entre els primers actes celebrats hi destaquen el taller “És necessària la lluita feminista i LBGTIQ+?”, la sessió de cinema a la fresca amb la projecció del film d’animació “Trasto” i la master class de Zumba, organitzada per l’Associació Familiar Més 30. Tots tres esdeveniments han deixat ja pas al segona cap de setmana d’activitat, per al qual l’Ajuntament ha programat el concert “Anna d’Ivori i l’Orquestra de la URV”, en un recital que tindrà lloc a la Carpa del Pavelló, a les 22 hores del 10 de juliol. Les persones interessades a assistir-hi podran fer-ho de manera gratuïta però amb inscripció prèvia aquí.

La veu de Duncan Dhu, a la Pobla

S’arribarà així a la nit del 17 de juliol, quan la Pobla celebrarà un dels actes centrals d’aquestes Festes d’Estiu: el concert protagonitzat per Mikel Erentxun, ex cantant de la icònica banda basca Duncan Dhu i que arriba al municipi pobletà per presentar el seu treball en solitari “El último vuelo
del hombre bala”. L’actuació també inclourà alguns dels èxits més destacats de la seva etapa a Duncan Dhu, fent així les delícies dels nostàlgics i dels amants de la bona música, a través d’un artista de llarga trajectòria i prestigi dins del seu gremi.

A més, aquest concert tindrà un rerefons solidari, ja que l’Ajuntament en destinarà la recaptació íntegra a col·laborar amb l’Associació de síndrome de Down de Tarragona. Les entrades, al preu de 10 euros, ja estan a la venda al Casal Cultural, de 9 a 13h i de 17 a 20h.

Junt amb aquest concert, l’altre moment àlgid de les Festes d’Estiu arribarà la nit del 24 de juliol, amb la celebració de la 29a Festa del Playback. Les persones interessades a participar-hi podran formalitzar la seva inscripció fins al 14 de juliol al Casal Cultural, en horari de 19 a 20 h i tot facilitant un USB amb la música de la cançó a interpretar.

La Festa del Playback és un dels esdeveniments més esperats i celebrats en el calendari lúdic de la Pobla, ja que permet gaudir de cançons universalment conegudes, interpretades en rigorós playback pels veïns del municipi. La diversió i l’entreteniment estan garantits en una gala que, amb
cada edició, és única i diferent.

Més enllà d’aquestes dues propostes destacades, la Pobla ha programat actes per als aficionats a la música, com ara el concert de la Jove Orquestra Intercomarcal (31de juliol) o el tribut a Fito y los Fitipaldis (7 d’agost), per als cinèfils, amb la sessió de cinema a la fresca amb el film “Scooby! (21
d’agost) o per als aficionats als vehicles clàssics, amb la trobada que tindrà lloc el 18 de juliol, entre altres cites imprescindibles.

A la Pobla, festa segura

La totalitat de les activitats i esdeveniments previstos tindrà lloc en espais a l’aire lliure i seguint el protocol antiCovid vigent al municipi, que passa per la limitació d’aforament dels espais a on tindran lloc els espectacles, el control de temperatura i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic en l’accés als recintes, el manteniment de la distància de seguretat i l’ús obligatori de mascareta en tot moment. A més i com sempre, el cos de vigilants municipals i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil vetllaran per garantir una festa segura per a tothom, mentre que la Comissió de Festes i la Brigada municipal posaran tot el seu esforç i il·lusió per fer de les Festes d’estiu un nou èxit organitzatiu i participatiu.

Consulteu aquí la programació

 

La Pobla de Mafumet activa una campanya de suport econòmic a les famílies i comerços locals

A la fotografia, l’alcalde lliurant una de les primeres targetes moneder de la campanya. Foto: Cedida

Conscients de la repercussió econòmica que la pandèmia ha generat entre moltes economies familiars, així com en el petit comerç de proximitat, l’Ajuntament es va posar a treballar en la creació d’una campanya municipal que pogués redundar en benefici de tots dos col·lectius: el de les famílies i el dels petits comerciants del municipi.

Fruit d’aquesta voluntat, l’Ajuntament va presentar ara fa un mes la campanya ‘La Pobla al teu costat, campanya municipal de suport a l’economia familiar i de dinamització del comerç local’. Els objectius de la iniciativa són clars, tal i com explica l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà: “Com
a consistori, volem més que mai afrontar la nostra finalitat màxima, que és gestionar els recursos públics del municipi en benefici de la comunitat”.

Això es tradueix en la creació d’un programa d’ajuts a les famílies o nuclis de convivència en un mateix habitatge, per a persones empadronades a la Pobla. “La finalitat d’aquests ajuts econòmics és contribuir a sufragar les despeses bàsiques de la llar, per mitigar així els efectes econòmics ocasionats per la pandèmia”, detalla l’alcalde.

És a dir, aquest ajut serveix per fer front a una part de les despeses efectuades durant el 2020, l’any del confinament, relatives a l’habitatge en el qual la persona beneficiària està empadronada, Així, les despeses justificables són les de subministraments bàsics de la llar, com ara aigua, llum i
gas; telefonia; comunitat de veïns o propietaris; i lloguer o hipoteca de l’habitatge.

Tot plegat es concreta en el lliurament d’una targeta moneder, prèviament carregada amb l’import corresponent a l’ajut atorgat i que oscil·la entre els 175€ per a nuclis d’un sol membre; i els 475€, per a nuclis de convivència de 4 o més membres. La targeta moneder podrà ser utilitzada en els
establiments del municipi adherits a la campanya.

Les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud fins al 30 de setembre de l’any en curs, mentre que la targeta moneder serà vàlida fins al 30 de juny del 2022. Els requisits per a l’obtenció de l’ajut són ser major d’edat i estar empadronat al municipi abans del 25 de febrer de 2021; estar al corrent de les obligacions tributàries; ser propietari o llogater amb ús de l’habitatge sobre el qual se sol·licita l’ajut; i ser el titular els subministraments i serveis dels quals es deriven les factures i/o rebuts bancaris que poden ser objecte de l’ajut.

Així mateix, les persones interessades a beneficar-se d’aquest programa d’ajuts hauran de presentar la seva sol·licitud al Registre General de l’Ajuntament, ja sigui de manera presencial o bé telemàtica a través de la Seu electrònica del web municipal www.poblamafumet.cat, on també
es podrà descarregar el formulari de sol·licitud i conèixer la documentació a presentar per tal d’obtenir l’ajut. Un cop presentada la sol·licitud, l’Ajuntament disposarà d’un termini de tres mesos per concedir o denegar l’ajut.

28 comerços

Aquesta campanya no tindria sentit sense la cooperació i adhesió del comerç local. En aquest sentit, Joan Maria Sardà concreta que “les persones beneficiàries de la campanya disposen de 28 comerços adherits, la qual suposa el 80% del teixit comercial del municipi”.

Els comerços adherits a la campanya estan degudament identificats amb vinils als seus aparadors i tòtems al davant de la seva façana, i inclouen diversos àmbits de l’oferta comercial pobletana, des d’alimentació fins a serveis d’assessoria legal, passant per la restauració, la salut i la bellesa,
els serveis per a mascotes, etc.

El llistat complet de comerços adherits està format per: Carnisseria Maria Agudo, Fruiteria la Pobla, Fruiteria Merche, Bazar Fortuna, basar xinès, Expenedoria núm. 1 “Ca la Nuri”, Judit masco-tas, Maipatch, Merceria Manoli, Papereria Neluna, Pebels, Bar les Piscines, Bar Carmen, Bar restaurant El Salero, Casa Cándido, Juguilandia, La Parada, Parrilla la Bellota, Pollo a l’ast la Pobla, Restaurant El racó de la Cris, Farmàcia Lda. Mt de Miguel, Blanco Perruquers, Centre Anubis: Perruqueria, estètica i massatges, El triangle de la salut, Elisabeth Assesors d’imatge, Fisiosalut la Pobla, JD Advocat, La Pobla Gràfics i Patricia Pascual Garcia (advocada).

 

La Pobla de Mafumet afronta l’estiu amb un refrescant programa d’activitats

Imatge de la Festa del Playback, en la seva edició de l’any 2018. Foto: Ajuntament

Amb el record de la Festa Major de Sant Joan encara viu a la memòria, els habitants de la Pobla de Mafumet es preparen ja per gaudir de la programació de les Festes d’Estiu, que tornen enguany després d’un any de parèntesi degut a la pandèmia. Després de l’èxit organitzatiu i de participació viscut durant les celebracions en honor al patró del municipi, l’Ajuntament s’ha decidit a tirar endavant el programa d’actes de les Festes d’estiu, si bé ho farà de manera reduïda i limitada degut al context pandèmic que malauradament encara vivim. Davant d’aquesta situació, el consistori segueix optant per la prudència i el seny a l’hora de preparar qualsevol acte públic i, en conseqüència, ha decidit mantenir la suspensió sobre actes tan arrelats i alhora multitudinaris com són la Paella Popular o la Festa del Romesco. Amb tot, els pobletans tindran l’oportunitat de gaudir, des d’aquest proper dissabte i fins a l’11 de setembre, d’un ampli programa d’actes en el qual hi predomina la música i el cinema.

Tot plegat començarà aquest proper dissabte, 3 de juliol, amb el taller “És necessària la lluita feminista i LBGTIQ+?”, a càrrec del col·lectiu FRIDAS. L’acte inclou, també, una enquesta prèvia que les persones interessades poden respondre a través del perfil de Facebook de l’Ajuntament. Aquest taller tindrà lloc al Parc del Bassal, a les 19.30 h, mentre que ja entrada la nit (22 h) l’activitat es traslladarà a la Carpa del Pavelló, a on s’hi durà a terme una sessió de cinema a la fresca amb la projecció del film d’animació “Trasto”.

L’endemà diumenge, a les 11.30 h i des de la pista coberta del CEM, els aficionats a l’esport gaudiran amb la master class de Zumba, organitzada per l’Associació Familiar Més 30.

De cara al segon cap de setmana d’activitat festiva, l’Ajuntament ha programat el concert “Anna d’Ivori i l’Orquestra de la URV”, en un recital que tindrà lloc a la Carpa del Pavelló, a les 22 hores del 10 de juliol. Aquest concert està organitzat pel Campus Extens de la URV i el propi Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Corriola Teatre. Les persones interessades a assistir-hi podran fer-ho de manera gratuïta però amb inscripció prèvia aquí.

Mikel Erentxun, en concert

S’arribarà així a la nit del 17 de juliol, quan visitarà la Pobla un Mikel Erentxun que es troba en gira del seu treball “El último vuelo del hombre bala”. El concert, adaptat a les mesures Covid i amb aforament limitat, agafa el relleu dels macroconcerts d’estiu que, any rere any, venia programant l’Ajuntament pobletà i que havien portat fins al municipi artistes del renom de Macaco, Antonio Orozco o Jarabe de Palo, entre altres. Les persones interessades en assistir al concert de Mikel Erentxun poden adquirir les seves entrades al Casal Cultural, de 9 a 13h i de 17 a 20h.

Com és habitual, l’Ajuntament habilitarà uns dies de venda anticipada per als habitants empadronats a la Pobla. En concret, del 5 al 7 de juliol, mentre que el públic en general podrà adquirir les seves localitats des del 8 de juliol i fins a exhaurir les localitats disponibles.

La música també protagonitzarà altres esdeveniments d’aquestes Festes d’estiu. Ho farà, en concret, amb els concerts “Passió Romàntica” de la Jove Orquestra InterComarcal (JOIC), la nit del 31 de juliol; amb el tribut a Fito y los Fitipaldis, la nit del 7 d’agost; amb les havaneres i rom cremat, amenitzat musicalment per Grup Balandra, la nit del 10 de setembre; i amb l’actuació musical de la Diada, amb Ruc’n’Roll. Tot plegat es veurà arrodonit amb una nova sessió de cinema a la fresca, amb el títol “Scooby!”, la nit del 21 d’agost; i amb una proposta musical ben diferent, divertida i arrelada a la Pobla, com és la Festa del Playback, que el 24 de juliol arribarà a la seva 29a edició.

Les persones interessades a participar-hi podran formalitzar la seva inscripció els dies 6, 7, 13 i 14 de juliol al Casal Cultural, en horari de 19 a 20 h i tot facilitant un USB amb la música de la cançó a interpretar.

A la Pobla, festa segura

La totalitat de les activitats i esdeveniments previstos tindrà lloc en espais a l’aire lliure i seguint el protocol antiCovid vigent al municipi, que passa per la limitació d’aforament dels espais a on tindran lloc els espectacles, el control de temperatura i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic en l’accés als recintes, el manteniment de la distància de seguretat i l’ús obligatori de mascareta en tot moment.

A més i com sempre, el cos de vigilants municipals i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil vetllaran per garantir una festa segura per a tothom, mentre que la Comissió de Festes i la Brigada municipal posaran tot el seu esforç i il·lusió per fer de les Festes d’estiu un nou èxit organitzatiu i participatiu.

El programa complet de les Festes d’estiu està disponible aquí.

Redacció

 

El CF Pobla de Mafumet presenta l’actualització del seu escut

Nou escut del CF Pobla de Mafumet. Imatge: Cedida

El CF Pobla de Mafumet ha presentat el seu escut actualitzat. El club ha volgut fer alguns petits retocs a l’escut per tal d’afavorir la seva visibilitat:

– S’ha modificat la simetria i igualat el grossor de les línies.

– S’ha suprimit el degradat i disminuït el CF per tal que no destaqui per sobre del Pobla de Mafumet. La tipografia també s’ha canviat.

– S’han retocat les barres de la senyera per tal que sigui més homogeni i s’ha canviat el format de la il·lustració de la pilota.

Realitzant tots aquests canvis, el CF Pobla de Mafumet ha aconseguit un escut més orgànic, simètric i amb més llegibilitat.

Redacció

 

La Pobla de Mafumet tanca amb èxit la Festa Major del retrobament

Imatge del concert de Ginestà. Foto: Ajuntament

La Festa Major de Sant Joan ja és historia a la Pobla de Mafumet, després que aquest diumenge tinguessin lloc els darrers actes previstos al programa. En concret, l’acte de lliurament de premis de la gimcana ‘Els tresors de la Pobla’ i el concert familiar ‘Euphoria!’, amb la Companyia Pentina el Gat.

En una celebració atípica i marcada pel context sanitari que obligava a mantenir la prudència, el seny i la precaució, l’Ajuntament fa un balanç positiu de la Festa Major: “Hem prioritzat la protecció de la salut general, a costa de limitar l’aforament dels actes celebrats i de prescindir d’algunes activitats clàssiques d’aquestes dates al nostre municipi, però el resultat és més que satisfactori, perquè hem recuperat l’ambient festiu al poble i, amb ell, una relativa normalitat als carrers i espais públics”, assegura l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà.

I és que, de cara a les celebracions recentment finalitzades, l’Ajuntament va habilitar un espai festiu com és la pista coberta del CEM que, per uns dies, s’ha convertit en epicentre de l’activitat cultural. Allí hi ha tingut lloc concerts com els de Sopa de Cabra, Pica-Pica, Blaumut i Ginestà, la sessió de monòlegs amb Comandante Lara & Cia. o l’espectacle teatral ‘El pare de la núvia’, amb Joan Pera.

Tot plegat, així com la resta de la programació inclosa en la Festa Major de Sant Joan, va tenir lloc sota un estricte dispositiu destinat a garantir les condicions de seguretat de tots els participants en qualsevol dels actes celebrats. Aquest dispositiu, que incloïa el control de temperatura i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic en els accessos, així com la limitació de l’aforament i la distribució de cadires amb distància de seguretat, va ser aplicat amb la col·laboració dels vigilants municipals i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, així com amb l’intens treball previ desenvolupat per la Brigada Municipal, en tasques com la distribució de cadires, el control d’accessos i el suport logístic i assistencial per assolir l’objectiu d’una Festa Major segura per a tothom.

En aquest sentit, l’alcalde Joan Maria Sardà destaca que “és gràcies a l’esforç col·lectiu i al perfecte funcionament coordinat de tots els departaments i persones implicades, que hem pogut celebrar una festa segura i, així, retrobar-nos amb el fet cultural i lúdic al nostre municipi”.

A punt per a les Festes d’estiu

Finalment, cal recordar que l’ambient festiu a la Pobla no s’acaba amb la Festa Major, ja que a continuació i durant els mesos de més calor, l’Ajuntament organitzarà un any més les tradicionals Festes d’Estiu. Enguany ho faran amb un format adaptat al context de prudència que el consistori ve aplicant a tots els actes i esdeveniments que organitza, per la qual cosa i prioritzant la salut de tothom, no s’hi celebraran activitats tan tradicionals com la Paella Popular, la Festa del Romesco o el vermut popular de la Diada de Catalunya, entre altres.

Amb tot, l’Ajuntament ha preparat un programa de festes a on no hi faltaran imprescindibles com la Festa del Playback, que el 24 de juliol arribarà a la seva 29a edició; el cinema a la fresca amb les pel·lícules d’animació “Trasto” (3 de juliol) i “Scooby!” (21 d’agost) o les propostes musicals, que inclouran els concerts de l’orquestra de la URV i Anna d’Ivori (10 de juliol), la Jove Orquestra InterComarcal (31 de juliol), un tribut musical a Fito y los Fitipaldis (7 d’agost) i l’acte central de les Festes d’Estiu 2021, el concert de Mikel Erentxun presentant el seu darrer treball, ‘El último vuelo del hombre bala’. Aquesta darrera proposta, amb un preu de 10 euros, destinarà tota la seva recaptació a col·laborar amb l’Associació de síndrome de Down de Tarragona.

Redacció