TOTS 21

Els gols d’Oribe capgiren el partit de la Pobla contra el CE Banyoles (2-1)

El CF Pobla de Mafumet visitarà a l’Horta el proper cap de setmana.

El CF Pobla de Mafumet ha aconseguit sumar tres punts en el partit que ha jugat aquest migdia contra el CE Banyoles, després de guanyar per 2 a 1. El partit ha començat amb un joc força igualat per ambdós equips, que buscaven crear ocasions de gol. Al minut 18, el Banyoles ho ha aconseguit amb un gol d’Èric Pimentel.

Tot i el gol visitant, els homes de Dani Vidal han lluitat per aconseguir la remuntada fins al final. Al minut 34, Jordi Oribe es feia amb la pilota fora de l’àrea i la xutava per sobre el porter del Banyoles, aprofitant que aquest estava força avançat de la porteria, per marcar el primer gol local.

La segona meitat, amb un empat en el marcador ha començat també molt igualada. Ambdós equips pressionaven força la sortida de l’equip rival per tal d’aprofitar algun descuit per fer-se amb la pilota i marcar.

Al minut 73, després d’una centrada, Oribe rematava de cap la pilota i aconseguia marcar el 2 a 1 definitiu. Tan sols quatre minuts més tard, el mateix Oribe ha pogut marcar el tercer, amb un xut de falta directe.

L’entrenador del CF Pobla de Mafumet, Dani Vidal, ha assegurat que els tres punts són merescuts i que avui l’equip ha tingut l’encert que li ha faltat en partits anteriors.

El CF Pobla de Mafumet visitarà a l’Horta el proper cap de setmana.

Redacció

 

La Pobla promou la pràctica d’esport infantil durant les vacances de Setmana Santa

Una de les imatges que ha ofert la celebració del . Foto: Cedida

Un total de 24 infants han participat del Campus Multiesportiu del 29 de març a l’1 d’abril, distribuïts en quatre grups estables i amb monitors titulats
Per primera vegada, aquesta activitat s’ha traslladat de l’estiu a la Setmana Santa, per oferir una opció de lleure actiu i facilitar la conciliació a les famílies.

Ara fa unes setmanes i amb la mirada posada en el parèntesi acadèmic que suposa l’arribada de la Setmana Santa, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet va posar-se en marxa per elaborar una proposta de lleure actiu amb una doble finalitat: oferir una proposta atractiva per als infants del
municipi i, alhora, facilitar la conciliació a les famílies amb nens i nenes.

Així, la regidoria municipal d’Esports liderada per la també presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès, Estefania Serrano, va decidir adaptar el tradicional Campus Multiesportiu que, des de fa anys, té lloc a l’estiu. Així naixia la primera edició del Campus Multiesportiu de Setmana Santa,
que ha tingut lloc del 29 de març a l’1 d’abril a les instal·lacions esportives de l’Escola Mare de Déu del Lledó.

Allí han acudit els 24 nens i nenes nascuts entre els anys 2009 i 2016 que, distribuïts en quatre grups de sis participants, han gaudit de quatre sessions poliesportives. Aquestes s’han caracteritzat per la varietat de les activitats proposades, sempre sota la supervisió i atenció de quatre monitors esportius amb registre al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC).

Junt amb la pràctica esportiva de modalitats com el futbol, les bitlles o el bàdminton, entre moltes altres especialitats, els participants d’aquest Campus Multiesportiu de Setmana Santa també han gaudit amb diversos tallers didàctics, jocs tradicionals i jocs cooperatius.

A més, aquest dijous 1 d’abril els assistents al Campus han rebut la visita de Joan Maria Sardà, alcalde de la Pobla, i d’Estefania Serrano, que han lliurat un petit obsequi a cada infant durant la cloenda d’aquesta iniciativa, la qual ha estat organitzada conjuntament per l’Ajuntament de la Pobla i del Consell Esportiu del Tarragonès. Es tracta d’una proposta adreçada a promoure la pràctica d’un estil de vida saludable entre els infants del municipi, objectiu compartit per ambdós organismes. En paraules d’Estefania Serrano,

“és fonamental que els infants adquireixin hàbits saludables des de petits, perquè els interioritzin i formin part de la seva rutina al llarg de la seva vida”.
Tot plegat ha tingut lloc en un ambient antiCovid, ja que s’ha seguit en tot moment la normativa sanitària vigent, prioritzant la salut de tots els participants d’aquesta iniciativa. En aquest sentit, a l’arribada de cada infant se li ha pres la temperatura i, també, se li ha facilitat gel hidroalcohòlic per
al rentat de mans a les entrades, a les sortides i als canvis d’activitats o espais, entre altres mesures aplicades.

 

El Pobla de Mafumet tanca la primera fase golejant 4-1 l’Igualada

Un moment de l’encontre que ha tancat la primera fase. Foto: Cedida

El CF Pobla de Mafumet ha finalitzat la primera fase d’aquesta temporada amb una victòria davant l’Igualada per 4 a 1. Tot i que la primera mitja hora de partit ha estat força igualada per ambdós equips, el CF Pobla de Mafumet ha pogut fer-se amb el control del joc ràpidament.

Jordi Avilés i Carlos Martínez han pogut generar alguna ocasió, però sense encert final. Per altra banda, al minut 34, una aturada de Cristian ha evitat el gol de l’Igualada.

Al minut 41, els homes de Dani Vidal s’avançaven en el marcador, amb un gol de Dani Argilaga de cap.
La segona meitat ha començat amb un clar domini dels pobletans, que només han necessitat quatre minuts per marcar el segon gol. Oribe amb un xut des de fora de l’àrea superava al porter de l’Igualada.

Tot i el domini pobletà, els visitants han aconseguit marcar un gol en el minut 52. Adrián Gimeno posava el 2 a 1 en el marcador.
Al minut 75, Marc Álvarez, que s’ha trobat sol davant del porter, ha pogut marcar el tercer gol local. I tan sols quatre minuts més tard, Gabri Cardozo, amb un xut des de fora l’àrea, aconseguia marcar el definitiu 4 a 1.

El CF Pobla de Mafumet acaba la primera fase de la competició en setena posició amb un total de 26 punts.

 

La Pobla millora els serveis del carrer Major

El projecte suposa una inversió de 855.832,75 euros, que l’Ajuntament sufraga íntegrament, sense aplicar cap mena de cost afegit als veïns i veïnes del municipi. Foto: Cedida

La Pobla està d’obres. En concret, als carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat, a través d’un projecte de millora integral d’aquestes vies que inclou tant l’aspecte exterior com els serveis soterrats que subministren d’aigua, llum i gas als domicilis dels carrers inclosos en aquest projecte. Els treballs van donar inici el passat mes de novembre i finalitzaran, previsiblement, a principis del mes de maig, després que uns imprevistos en els treballs associats a la conducció d’aigües hagin endarrerit el termini inicial, fixat per a finals de març. El projecte suposa una inversió de 855.832,75 euros, que l’Ajuntament sufraga íntegrament, sense aplicar cap mena de cost afegit als veïns i veïnes del municipi.

A hores d’ara, el tram comprès entre l’Avinguda Marià Fortuny i la Rambla Jaume I ja compta amb tots els serveis preparats, s’hi ha col·locat el granit i ara s’està completant la instal·lació de les llambordes, sent aquest el tram d’obres més avançat. Un cop finalitzada la intervenció, els residents als carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat disposaran d’unes vies adaptades als nous temps. Entre les millores que permetrà introduir aquesta actuació, en destaca la renovació, ampliació o potenciació dels serveis soterrats. En aquest àmbit està inclosa l’ampliació de la xarxa de gas canalitzat, habilitant a cada habitatge un punt de connexió a la xarxa. A més, s’està renovant completament la xarxa de clavegueram dels carrers esmentats, tot creant dues xarxes paral·leles, una d’elles per a les aigües residuals i una altra per a les aigües pluvials.

De la mateixa manera, també està sent renovada la instal·lació d’aigua potable, mitjançant la creació de noves arquetes i punts de reg, o bé substituint i adequant els ja existents per deixar-los a nivell rasant. Al mateix temps, també s’està procedint a soterrar els creuaments aeris existents en les xarxes d’energia elèctrica i de comunicacions telefòniques. Els treballs previstos també inclouen l’adequació de les línies elèctriques aèries, fixant-les a les façanes, mentre que també s’aprofita aquesta intervenció de millora per construir una xarxa soterrada, en mode de reserva, per a serveis futurs que puguin requerir d’aquesta instal·lació prèvia.

Redacció

 

La Pobla de Mafumet activa la segona edició del Concurs de relats breus

Després de la bona acollida que l’any passat -en ple confinament- va tenir la primera edició del Concurs de relats breus de la Pobla de Mafumet, la Biblioteca municipal torna a activar aquesta iniciativa cultural. Foto: Cedida

Després de la bona acollida que l’any passat -en ple confinament- va tenir la primera edició del Concurs de relats breus de la Pobla de Mafumet, la Biblioteca municipal torna a activar aquesta iniciativa cultural que promou la creació literària entre els habitants del poble. Sota la premissa d’alliberar la creativitat i demostrar el talent per a l’escriptura narrativa, la Biblioteca de la Pobla obre la segona convocatòria del Concurs de relats breus, per a la qual ha establert tres categories de participació: infantil, per a joves escriptors de 7 a 10 anys; juvenil, d’11 a 15 anys; i adults, per majors de 16 anys. D’aquesta manera, qualsevol persona empadronada al municipi i amb un mínim de 7 anys d’edat, pot participar d’aquest certamen literari.

En la categoria infantil, els relats hauran de tenir una extensió d’entre 1 i 2 fulls DIN A4, mentre que en les categories juvenil i adulta, l’extensió sol·licitada és de 3 a 5 fulls. En tots els casos, els relats hauran de ser lliurats en tipografia Arial, grandària 12, a doble espai i a una sola cara, i podran ser redactats en català o castellà. A més, els relats hauran de ser originals i de temàtica lliure, amb la finalitat que cada persona participant pugui escriure sobre el tema que li resulti més atractiu o que l’inspiri més.

Les persones interessades a participar-hi poden presentar els seus relats -un per persona- fins al proper 14 d’abril. Hauran de fer-ho en un sobre tancat, a l’exterior del qual constarà el lema o pseudònim de l’autor i la modalitat a la qual s’opta. A l’interior del sobre -a més del relat presentant- n’hi haurà un altre, que contindrà les dades personals del participant (nom i cognoms, DNI, adreça, edat, telèfon i correu electrònic de contacte, categoria en la qual participa, títol de l’obra i pseudònim utilitzat). El sobre, degudament tancat, haurà de ser dipositat a la bústia de retorn de llibres de la Biblioteca municipal, ubicada al Casal Cultural.

Totes tres categories són de concurs i, per tant, qualsevol participant pot optar a algun dels premis que el jurat atorgarà en designar els millors relats de cada categoria. El resultat serà donat a conèixer públicament durant la celebració de la Setmana Cultural 2021, sempre i quan la situació sanitària actual ho permeti.

Redacció

 

La Pobla de Mafumet posa en marxa un llibre participatiu per a Sant Jordi

Aquest quart volum del receptari pobletà arriba amb el subtítol “Edició confinament”, doncs la intenció és mostrar aquelles receptes que van sorgir durant la pandèmia. Foto: Ajuntament

Un any més, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet celebrarà la Diada de Sant Jordi i el Dia Internacional del Llibre amb la presentació en societat d’un volum bibliogràfic amb temàtica d’interès local. I enguany, tal i com ja ha fet en anteriors ocasions, els protagonistes i principals artífexs d’aquesta novetat editorial seran els propis habitants de la Pobla. L’Ajuntament dedicarà el llibre d’aquest 2021 a crear una quarta edició del recull de receptes elaborades per habitants del poble, tot repetint la iniciativa que tan bona acollida va trobar en anys anteriors. Amb tot, aquest quart volum del receptari pobletà arriba amb el subtítol “Edició confinament”, doncs la intenció és mostrar aquelles receptes que van sorgir durant la pandèmia que, malauradament, ens va obligar a tancar-nos a casa. Davant d’aquella situació, i passant necessàriament més temps a casa, tothom va tenir més temps per cuinar, per aprendre a fer pa, per descobrir l’art de la gastronomia o, simplement, per preparar aquella recepta que mai abans havia gosat fer.

Ara, l’Ajuntament pobletà vol recollir aquestes receptes per oferir als pobletans i a les pobletanes la possibilitat de compartir amb tot el poble aquelles receptes que algú va descobrir, la que va preparar en família o, potser, aquell plat amb el qual un infant o jove va sorprendre els seus pares. Tal i com explica l’Ajuntament en el flyer promocional d’aquest llibre, “tothom hi té cabuda perquè, més enllà de la recepta, el més important és que hi surtis tu!”.

Formar part d’aquesta iniciativa és tan senzill com capturar el QR inclòs en l’esmentat flyer i descarregar el formulari que inclou (també disponible a la pàgina web municipal). Un cop omplertes les dades sol·licitades, només cal enviar-lo, abans del 26 de març, a l’adreça electrònica santjordi.lapobla@gmail.com, junt amb un mínim de dues fotografies que mostrin el procés d’elaboració de la recepta i el resultat final de la mateixa. Però, sobretot, el més important és mostrar-hi els pobletans i les pobletanes que, malgrat el confinament, van mantenir una actitud positiva tot passant temps a la cuina perquè, com diu la dita, ‘les penes amb pa fan de més bon passar’. Alternativament, també s’ofereix la possibilitat de recollir i lliurar el formulari presencialment a l’Ajuntament, igualment abans del 26 de març.

Des de fa anys, l’Ajuntament pobletà manté un compromís ferm i clar amb la conservació de la cultura i la tradició del municipi i dels seus habitants. I ho fa, entre altres accions i mesures, amb la publicació amb caràcter anual d’un llibre d’interès i temàtica local, tals com cròniques d’entitats del poble, reculls fotogràfics de casaments, naixements o comunions, reculls gastronòmics, etc. Sempre, amb la voluntat clara de fer perdurar en el temps la cultura local, de manera que sigui possible que aquesta arribi també a les generacions futures

Redacció

 

Empat a 0 entre el CF Pobla de Mafumet i el Terrassa FC

l’ocasió més clara pels locals ha arribat al minut 88, quan Jordi Oribe, ha xutat sol davant del porter, dintre de l’àrea petita. L’encert de José Ortega, porter del Terrassa ha evitat el gol.  Foto: Pobla

El CF Pobla de Mafumet ha empatat a 0 contra el Terrassa FC, en el partit de la jornada 20. La primera meitat ha començat amb intents d’ambdós equips, però sense cap ocasió clara de gol. Al minut 16, Sergi Caballero abandonava el partit lesionat i era substituït per Bruno Lorente. Karim i Carlos Martínez han tingut diverses oportunitats, però sense encert. El Terrassa, per la seva banda, ha vist com li anul·laven un gol, per cometre una falta en atac dintre de l’àrea.

La segona meitat ha començat amb una forta pressió dels pobletans, qui controlaven el joc. Al minut 56, Carlos Martínez ho intentava amb un xut des de fora l’àrea, però la pilota sortia desviada per la dreta de la porteria del Terrassa. Al minut 66, el Terrassa ha tingut l’oportunitat més clara de gol, quan el xut de Sergi Arranz ha sortit fora després de tocar al pal. I l’ocasió més clara pels locals ha arribat al minut 88, quan Jordi Oribe, ha xutat sol davant del porter, dintre de l’àrea petita. L’encert de José Ortega, porter del Terrassa ha evitat el gol. El mateix Oribe ha tingut una nova ocasió al temps afegit, però sense encert.

L’entrenador del CF Pobla de Mafumet, Dani Vidal, s’ha mostrat molt orgullós del treball de l’equip. «S’ha vist un partit molt equilibrat i qui ha tingut les ocasions més clares hem estat nosaltres», ha destacat Vidal.

El CF Pobla de Mafumet continua en sisena posició, amb un total de 23 punts. El proper cap de setmana visitarà al Castelldefels.

Redacció

 

La Pobla inunda el municipi de banderoles amb imatges de les dones de la vil·la

Les banderoles inclouen la fotografia de diverses dones pobletanes: estudiants, emprenedores, mestresses de casa, ballarines, comerciants, jubilades i molts altres perfils. Foto: Cedida

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet continua realitzant esforços imaginatius per mantenir, en la mesura de les possibilitats, els trets identitaris que el defineixen com a municipi. En aquest context, la tradicional celebració de la Setmana de la Dona -des del 2020, Jornades de la Igualtat-, s’ha vist readaptada a la situació pandèmica actual i, per aquest motiu, el consistori ha programat un seguit d’actes a través de les xarxes socials. Fins a quatre propostes online, a les quals cal sumar-hi dues iniciatives participatives, integren les accions que, enguany, donen veu i presència al Dia de la dona a la Pobla de Mafumet.

La primera de les activitats que formen part del programa d’actes és la lectura del Manifest del Dia internacional de la dona. Aquesta ha tingut lloc a través de les xarxes socials, amb un vídeo editat per l’Ajuntament i que, a través de les quatre regidores municipals, ofereix el Manifest especialment creat per a l’ocasió. El vídeo, que també ofereix un repàs a anteriors edicions de les Jornades de la Igualtat, està disponible aquí: https://www.youtube.com/watch?v=_V7MO90Ax_8

L’activitat per al foment de la igualtat i en commemoració del Dia internacional de la dona tornarà el proper divendres, 12 de març, a les 19.30 h. Ho farà amb la sessió de l’Hora del conte “Els cabells llargs de la princesa”, en una història narrada per Karme González i que permetrà a totes aquelles persones que es connectin al perfil municipal de YouTube descobrir què li passa a la princesa amb els cabells llargs, llargs com un dia sense pa. El conte quedarà publicat durant tot el mes de març, per facilitar-ne el visionat en qualsevol moment.

Set dies després i també a través d’Internet, el protagonisme serà per a la trobada virtual “Consciència cíclica i equilibri menstrual”. L’activitat serà conduïda per Judith Colilles, de Llum de Lluna, i tindrà lloc a través de la plataforma Meet, a les 19.30 h del 19 de març. L’aforament és limitat a 15 participants, només per a dones empadronades a la Pobla i amb inscripció telefònica prèvia a l’OAC (977 84 02 60). Aquesta trobada entre dones permetrà conèixer el lligam entre el ritme cíclic i l’equilibr mostrat a través de la menstruació per cuidar-se amb cura, consciència i coherència des d’allò que és orgànic en les pròpies dones. Es descodificarà els desequilibris menstruals com el dolor menstrual, els ovaris poliquístics i l’endometriosi. També s’oferiran eines per cuidar-se i explorar-se en aquest camí d’autoconeixement.

Finalment, les activitats emmarcades en el Dia internacional de la dona a la Pobla de Mafumet arribaran al seu final el 26 de març, a les 19.30 h, amb la conferència “Comunicació sexual i relacions de parella”, a càrrec de Marta García, de Salut Sexual. Aquesta activitat té l’aforament és limitat a 99 participants, només per a persones empadronades a la Pobla i amb inscripció telefònica prèvia a l’OAC (977 84 02 60). Aquesta conferència oferirà claus per a l’atenció a la parella, un fet essencial en un temps en què tothom fa esforços per a la gestió del propi temps i l’atenció a totes les obligacions i responsabilitats que tenim en el dia a dia i entre les quals cal incloure la parella.

La igualtat, també en la infantesa

D’altra banda, en aquesta ocasió l’Ajuntament ha completat l’oferta d’activitats associades al Dia internacional de la dona amb un díptic adreçat al públic infantil, i que inclou diverses propostes de lleure per al foment de la igualtat entre gèneres. Així, aquest document ofereix breus biografies de dones que van destacar per trencar barreres en favor de la igualtat, o bé que van ser pioneres en àmbits fins llavors exclusivament masculins.

A més, aquest material que ha estat distribuït a totes les llars pobletanes també inclou quatre propostes de jocs en família per al foment de la igualtat, així com un espai lliure per a la creació d’un dibuix que, l’autor o autora, haurà de regalar a la dona més important de la seva vida.

Les dones fan Pobla

Finalment, l’Ajuntament també ha inundat el poble amb banderoles commemoratives del Dia de la dona i que, a més, inclouen la fotografia de diverses dones pobletanes: estudiants, emprenedores, mestresses de casa, ballarines, comerciants, jubilades i molts altres perfils de dones que, junt amb els homes amb els quals conviuen al municipi, fan la Pobla de Mafumet.

Redacció

 

 

La Pobla aconsegueix mantenir l’empat contra el Manresa (1-1) tot i quedar-se amb 9 jugadors

La Pobla ha empatat quant jugava amb deu, en un partit on hi ha hagut 3 expulsats. Imatge d’arxiu

El CF Pobla de Mafumet ha empatat a 1 aquest migdia contra el CE Manresa en un partit que ha començat amb un clar domini dels visitants. A la primera jugada de partit, Izan marcava el 0 a 1, amb un xut des de fora l’àrea pobletana. Lluny de conformar-se amb aquest gol, els homes de Ferran Costa, han seguit pressionant en atac, per tal d’aconseguir el segon.

Al minut 28, el Manresa veia com li anul·laven un gol a Cuello, per fora de joc. I tan sols cinc minuts més tard, el porter pobletà, Cristian, evitava el segon gol dels visitants, a l’aturar un xut des de fora l’àrea de Sureda. Per part del CF Pobla de Mafumet, Carlos Martínez i Guiu han tingut diverses ocasions, però sense causar gaire perill pel porter del Manresa.

La segona part ha estat més igualada per ambdós equips. Els homes de Dani Vidal han sortit pressionant fort en atac, per aconseguir el gol de l’empat. Al minut 60, els pobletans es quedaven amb un home menys, quan Bruno rebia la segona targeta groga. Tot i així, tres minuts més tard, Óscar Gómez aconseguia marcar el gol de l’empat.

Al minut 71, era el Manresa qui veia com un dels seus homes era expulsat. Castanyer abandonava el partit. I quatre minuts més tard, la expulsió arribava pel pobletà Oribe, que després de protestar per un gol que li acabaven d’anul·lar, l’àrbitre decidia castigar-lo amb targeta vermella.

Així doncs, els pobletans que s’han quedat amb només 9 jugadors, han hagut de defensar la pressió del Manresa en els darrers minuts de partit, per tal que els visitants no aconseguissin marcar el segon gol.

L’entrenador del CF Pobla de Mafumet, Dani Vidal, s’ha mostrat molt orgullós dels seus jugadors, ja que tot i les dues expulsions que han patit, «l’equip s’ha unit i ha aconseguit aguantar la pressió».

El CF Pobla de Mafumet es manté en sisena posició, amb un total de 21 punts. El proper cap de setmana visitarà al Valls.

Redacció

 

Vox guanya a La Pobla de Mafumet per un sol vot

Només per un sol vot, 249 -el 21,32% dels vots- a 248 vots, i Vox ha aconseguit fer-se amb la victòria electoral a La Pobla de Mafumet, superant així per la mínima els socialistes. En tercer lloc ha quedat ERC, amb 231 vots. Molt lluny se situa Junts x Cat, amb 108 vots, seguint de Ciutadans amb 87. Els Comuns han aconseguit 70 vots.

Fa quatre anys, Ciutadans va arrasar amb el 42% dels vots. Així les coses, La Pobla és, junt amb Vilamalla, l’única localitat catalana on ha guanyat Vox.

 

La Pobla de Mafumet activa un protocol especial per a les eleccions del 14-F

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet vol garantir un espai de votació segur per a tots els seus habitants, amb vistes a la jornada electoral d’aquest proper diumenge. Amb aquesta finalitat, el consistori ha posat en marxa un protocol adaptat a l’ocasió i al context de pandèmia que vivim. D’aquesta manera i tot seguint les indicacions i mesures establertes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el municipi pobletà ha activat un paquet de mesures destinades a garantir la salut, l’ordre i la normalitat durant tota la jornada electoral. Tot plegat serà posat a prova aquest dijous a la tarda, quan el consistori durà a terme un simulacre de jornada electoral per tal de comprovar la idoneïtat i correcte funcionament del protocol establert per als comicis del proper diumenge. Aquest simulacre comptarà amb la presència dels presidents de taula, responsables de seguretat sanitària, responsable Covid-19 de l’Ajuntament i altres agents implicats en la jornada electoral del 14F.

La primera d’aquestes mesures consisteix en la reubicació d’una de les quatre taules que, habitualment, donen servei als pobletans en l’exercici del seu dret de sufragi. Si bé aquestes quatre taules acostumen a ubicar-se a l’interior del Pavelló municipal, en aquesta ocasió una de les taules serà traslladada a un punt de votació diferenciat, com és l’Escola Mare de Déu del Lledó.

Pel que fa al Pavelló, les tres taules restants estaran àmpliament separades i disposaran, tal i com succeirà a la taula de l’Escola, de recorreguts diferenciats i de sentit únic per a l’accés i sortida dels votants. És a dir, els electors només podran accedir al recorregut unidireccional de la taula assignada, respectant sempre les normes de seguretat sanitària establertes. Aquestes consisteixen en l’obligatorietat de l’ús de mascareta en tot moment, la desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic i el respecte de la distància de seguretat, fixada en 1,5 metres. Per facilitar el compliment d’aquesta normativa, l’Ajuntament de la Pobla habilitarà punts d’accés segur amb dispensador de gel hidroalcohòlic i control de la mascareta i, també, senyalitzarà amb marques a terra la posició on ha d’esperar el seu torn cada elector.

D’altra banda, l’accés al punt de votació està limitat a la persona que ha de votar, sense acompanyant excepte que el requereixi per a la pròpia assistència. Un cop a la taula de votació, el votant mostrarà el seu document d’identificació, que no serà tocat pels membres de la taula, evitant en tot moment el contacte físic i respectant sempre la distància de seguretat establerta.

Així mateix, es recorda la recomanació de respectar les franges horàries de votació: de 9 a 12 h per a persones amb risc de contraure la malaltia; de 12 a 19 h per a població en general (persones sense risc de contagi i/o no infectades); i de 19 a 20 h, per a persones contagiades i contactes estrets de persones contagiades.

Finalment, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet fa una crida a la participació responsable dels electors, així com també els agraeix la seva comprensió i col·laboració amb el protocol establert per garantir la seguretat sanitària de tots els participants en aquesta jornada electoral.

Redacció

 

La Pobla de Mafumet clou la seva Festa Major d’hivern

En acabar la Novena, els habitants de la Pobla van tenir l’oportunitat d’apropar-se a la imatge de la Mare de Déu del Lledó per venerar-la. Foto: Cedida

Prop de 60 persones van assistir, ahir a la tarda, al final de la Novena en el marc de la Festa Major del Lledó, a la Pobla de Mafumet. Aquest acte -que també va ser ofert en streaming a través del canal municipal de YouTube, a on també es va poder seguir la Missa Solemne- va suposar el punt i final al programa d’actes que, degut a la pandèmia i a les mesures antiCovid aplicades pel PROCICAT, van ser limitades als fets litúrgics de la Novena i la Solemne Processó. En acabar la Novena, els habitants de la Pobla van tenir l’oportunitat d’apropar-se a la imatge de la Mare de Déu del Lledó per venerar-la, respectant sempre les mesures antiCovid.

Finalment i com a cloenda de les celebracions, l’Ajuntament va publicar al seu canal de YouTube un vídeo específicament creat per a l’ocasió, sobre la història de la Mare de Déu del Lledó i la Festa Major d’hivern. El vídeo està disponible a través d’aquest enllaç: https://youtu.be/Qkr1WnYezvM

La Festa Major, a casa

D’altra banda i amb la voluntat d’apropar la Festa Major a les llars pobletanes, l’Ajuntament havia activat dues iniciatives participatives. La primera d’elles va consistir en animar la població a decorar els balcons particulars, ja fos amb banderes de la patrona o amb elements decoratius com ara llums, cintes amb els colors propis de la Mare de Déu del Lledó, etc.

Així mateix, l’Ajuntament també va convidar els infants pobletans a descarregar i acolorir el dibuix de la patrona.

Redacció

 

Dow i la Pobla mantenen l’ofrena floral al monòlit de la Mare de Déu del Lledó i l’adapten a les mesures de seguretat per la pandèmia

Fidels a la tradició, però adaptant l’acte al context actual, representants de l’empresa i del municipi han ofert el seu homenatge anual a la venerada patrona de la Pobla de Mafumet. Foto: DOW

Malgrat que el context actual ha impedit que els veïns i veïnes de la Pobla de Mafumet puguin acudir a les instal·lacions de Dow Chemical Tarragona per dur-hi a terme el tradicional acte d’ofrena floral i pregària al voltant del monòlit de la Mare de Déu del Lledó, empresa i municipi han trobat la fórmula per adaptar aquest acte a les possibilitats que ofereix el context actual.

Així, l’alcalde Joan Maria Sardà i el rector de la pobletana parròquia de Sant Joan Baptista, Mossèn Joan Antoni López Díaz-Cano han acudit en representació del municipi a les instal·lacions de Dow al polígon nord per visitar i retre culte al monòlit de la Mare de Déu del Lledó que, des de fa 38 anys, recorda simbòlicament l’antiga ubicació de l’ermita que resguardava la imatge de la venerada patrona del poble.

Els representants pobletans, que degut a la pandèmia no han pogut ser acompanyats en aquesta ocasió pels veïns i veïnes del municipi que tradicionalment acudeixen a aquest entranyable acte, han estat rebuts per Ignasi Cañagueral, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona; per Julia Echevarría, Directora d’hidrocarburs de Dow Nord i per Domingo Márquez, coordinador de l’àrea del grup d’Operacions de Dow Nord, els quals van estar acompanyats per una representació del personal de Dow Operacions de la planta de Dow Tarragona al polígon nord.

Representants de Dow i del municipi han dut a terme la tradicional ofrena floral i pregària a la Mare de Déu del Lledó, mantenint en tot moment el protocol i les mesures antiCovid per garantir la salut de tots els assistents, com ara l’ús de mascareta en tot moment, el manteniment de la distància de seguretat, etc.

Tots els assistents han coincidit a destacar l’alegria i la importància de poder realitzar l’ofrena floral, malgrat el context en què s’ha dut a terme, perquè suposa mantenir una tradició molt arrelada i perquè ha estat realitzada en nom de tots els habitants de la Pobla.

A la conclusió de l’acte, tots els participants del mateix s’han emplaçat per a la visita del 2022, en la qual confien i desitgen que s’haurà recuperat la situació de normalitat i, per tant, els pobletans i pobletanes podran tornar a visitar el monòlit de la Mare de Déu del Lledó, un dels moments més tradicionals i entranyables per a Dow i la Pobla.

Redacció

 

La Pobla de Mafumet suspèn la Festa Major del Lledó

Els pobletans sí que podran participar -ja sigui presencialment o a distància- del programa litúrgic de la celebració, que inclou la Novena i la Missa del Lledó. Foto: Cedida

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha pres la decisió de suspendre els actes previstos amb motiu de la seva Festa Major d’hivern, en els quals portava setmanes treballant. Malgrat la gran importància d’aquesta celebració i l’ampli seguiment de què gaudeix any rere any entre la població local, el consistori ha optat un cop més per la prudència, el seny i la responsabilitat i anuncia la suspensió de la pràctica totalitat del programa d’actes que, fins ara, havia estat preparant amb l’esperança que la situació millorés per fer possible les celebracions. Amb tot i davant l’augment de casos positius per COVID-19 que el territori ha registrat en les primeres setmanes d’aquest 2021, l’equip de govern ha aprovat l’anul·lació del programa festiu, en línia també amb les mesures aprovades per la Generalitat de Catalunya a través del PROCICAT i que, entre altres, promou el tancament “d’espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc”.

Malgrat la suspensió dels actes festius en honor de la seva patrona, la Mare de Déu del Lledó, els pobletans sí que podran participar -ja sigui presencialment o a distància- del programa litúrgic de la celebració, que inclou la Novena i la Missa del Lledó.

Pel que fa a la Novena, aquesta donarà inici aquest mateix dilluns, a les 18h, i tindrà lloc diàriament fins al proper 2 de febrer, quan a les 19 h tindrà lloc el final de la Novena. El mateix 2 de febrer, dia del Lledó, al punt del migdia serà celebrada la Missa Solemne en honor de la patrona de la Pobla de Mafumet i benedicció de les candeles. Tant la Novena com la Missa Solemne tindran lloc a l’església parroquial de Sant Joan Baptista i podran ser seguides en directe -amb limitació d’aforament i totes les mesures de prevenció vigents- i, també, en streaming a través del canal municipal de YouTube.

Finalment, un cop finalitzada la Novena, el pas de la Mare de Déu serà portat en una breu processó testimonial per l’entorn de l’església i sense participació popular, donant així per acabada aquesta Festa Major atípica i adaptada al context actual, fruit de la pandèmia.

La Festa Major, a casa

D’altra banda, l’Ajuntament ha activat dues iniciatives destinades a fomentar la participació dels pobletans en els homenatges a la Mare de Déu del Lledó. Així, des del consistori s’anima a la població a decorar els balcons particulars, ja sigui amb banderes de la patrona o amb elements decoratius com ara llums, cintes amb els colors propis de la Mare de Déu del Lledó, etc.

Així mateix, l’Ajuntament també convida els infants pobletans a descarregar i acolorir el dibuix de la patrona. Aquest està disponible al web municipal, www.poblamafumet.cat

Redacció

 

Dow i la Pobla de Mafumet renoven el seu compromís solidari amb els infants ingressats a l’Hospital Joan XXIII

Diverses imatges de la visita, que ha servit per fer arribar als infants més de 130 joguines noves. Enguany, a més, la iniciativa també ha incorporat un petit obsequi als 2.000 professionals sanitaris. Fotos: Cedides

Aquest dilluns els infants ingressats a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona han rebut una visita molt especial, tota vegada que un any més han estat obsequiats amb les joguines solidàries que la Pobla de Mafumet i Dow els han fet arribar.

Ambdós han volgut mantenir aquesta tradició malgrat que, degut al context generat per la Covid-19, aquest Nadal no ha estat possible celebrar el Torneig Dow de futbol base, durant el qual es du a terme l’habitual campanya de recollida solidària de joguines.

Amb tot, l’Ajuntament pobletà i Dow Chemical Tarragona han mantingut viva la il·lusió dels infants ingressats al centre hospitalari i els han fet arribar més de 130 joguines noves. Enguany, a més, la iniciativa també ha incorporat un petit obsequi als 2.000 professionals sanitaris que cada dia ofereixen el millor d’ells mateixos per garantir la bona salut de la població. Per aquest motiu i a mode de reconeixement simbòlic, la Pobla de Mafumet i Dow han lliurat també 2.000 capses de bombons personalitzades amb el missatge «Enguany més que mai, moltes gràcies per cuidar-nos tant i tant bé».

Rafael Gracia, gerent de l’ICS Camp de Tarragona -del qual depèn la gestió de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, ha estat l’encarregat de rebre la comitiva portadora de les joguines solidàries i dels obsequis als professionals del centre hospitalari. Gracia ha estat acompanyat per la doctora Ester Castellarnau, cap del Servei de Pediatria.

Per la seva banda, els encarregats de lliurar les joguines i obsequis han estat, per part de Dow, Ignasi Cañagueral, director del Complex Industrial de Dow Tarragona; Julia Echevarría, directora del Complex Nord de Dow Tarragona i Josep Boronat, director d’assumptes públics, comunicacions i serveis generals de la companyia; mentre que, per part de la Pobla de Mafumet, hi ha assistit l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, acompanyat per representants de l’Associació municipal de Protecció Civil i del cos de vigilants municipals.

Degut al context actual, els impulsors de la iniciativa han lliurat les joguines a aquests representants del centre, els quals s’encarregaran de distribuir-les entre els joves internats als serveis de l’Hospital Joan XXIII que tracten nens: Pediatria, Ginecologia i Obstetrícia i la CMA Pediàtrica. Tots ells rebran les joguines que, més enllà de fomentar el propi joc entre els infants, també els suposa un estímul i una bona eina terapèutica, alhora que pedagògica. En aquest sentit, les joguines lliurades avui contribuiran a fer sentir millor els infants ingressats a l’Hospital, així com a viure-hi la seva estada d’una forma menys traumàtica.

Redacció

 

Més de 1.600 persones s’endinsen en la màgia de la Fàbrica de joguines a la Pobla de Mafumet

Una família, visitant la Fabrica de joguines. Foto: Cedida

En només tres dies d’activitat -el primer d’ells, només a la tarda-, la Fàbrica de joguines de la Pobla de Mafumet ha acollit a més de 1.600 persones. Famílies senceres que, en grups reduïts i seguint els més estrictes controls de seguretat i prevenció de la salut, s’han endinsant en aquest espai a on el Mestre de les joguines està acabant d’ultimar els detalls perquè els regals estiguin a punt.

És el propi Mestre de les joguines qui condueix els visitants a través dels diferents espais de la Fàbrica de joguines, amb la companyia d’un elf entremaliat i fins arribar a una inesperada sorpresa final. L’espai està arrencant el somriure de les famílies i, molt especialment, dels infants, en una iniciativa que s’estrena a la Pobla de Mafumet i que està rebent una molt bona valoració per part dels més de 1.600 assistents que ja hi ha passat.

De fet, el gran èxit de convocatòria va motivar l’Ajuntament a ampliar l’horari d’obertura d’aquest espai, per deixar que el Mestre de les joguines pugui acabar de preparar les joguines per als nens de la Pobla i de molts altres municipis. Amb tot, el tancament de la Fàbrica de joguines no suposa el final del Nadal a la Pobla, sinó ben al contrari. Nens i nenes també poden visitar el Pare Noel, a qui poden lliurar la seva carta i amb qui poden fotografiar-se.

A més, va tenir lloc la representació teatral de l’obra “El monstre de colors”. Les entrades per a aquest espectacle estaven esgotades des de dies enrere, si bé l’aforament va ser limitat i controlat per garantir la salut i la seguretat de tots els assistents.

De cara als propers dies, l’activitat nadalenca a la Pobla prosseguirà amb propostes tan arrelades com la Missa de Nadal (25 de desembre, 11 h), el Caga Tió (25 de desembre, 12 h), la recepció de l’Emissari Reial, que recollirà les cartes adreçades als Reis Mags del 28 al 30 de desembre, de 12 a 14 h i de 17 a 19 h, o l’arribada i passeig de l’Home dels Nassos pels carrers del poble, al migdia del 31 de desembre.

Amb l’arribada del 2021, la programació nadalenca continuarà amb la Missa d’Any Nou (1 de gener, 11 h), el doble concert de Dàmaris Gelabert (5 de gener, 11 i 13 h), l’Arribada i recepció dels Reis Mags (5 de gener, 19 h) i la Missa de Reis (6 de gener, 11 h).

L’arribada dels Reis d’Orient

En relació a l’arribada de Ses Majestats, aquestes han demanat a l’Ajuntament que la població es quedi a casa, per prioritzar la salut de tothom. Així mateix, els Reis Mags han garantit que visitaran totes les llars de la Pobla, després d’haver recollit les claus de la ciutat de mans de l’alcalde, en un acte que podrà ser seguit en streaming a través del canal de la Pobla a YouTube.

El programa d’actes del Nadal 2020 a la Pobla està disponible aquí:
https://issuu.com/ajuntamentdelapoblademafumet/docs/lapobla_nadal_programa_v10

El CF Pobla de Mafumet empata a 1 contra la UE Castelldefels

Dani Vidal, nou entrenador del CF La Pobla, s’ha estrenat amb empat. Foto: Cedida

El CF Pobla de Mafumet ha empatat aquest migdia 1-1 contra la UE Castelldefels en el primer partit a casa de Dani Vidal com a nou entrenador. Al minut 26, una falta ocasionada per la UE Castelldefels, on s’ha lesionat el visitant Juanito, ha acabat amb un gol d’Ivan de la Peña, i en els últims minuts de la primera part, els visitants han intentat buscar el gol de l’empat, sense encert.

La segona part ha començat amb el mateix patró. Tot i que el Castelldefels intentava buscar l’empat, els pobletans són els que han tingut les ocasions més clares. Al minut 51, Karim ho intentava amb un xut que acabava sortint per sobre del travesser. Al minut 68, però, Aitor Serrano marcava el gol de l’empat, amb un xut des de fora de l’àrea.

En els darrers minuts de partit, el CF Pobla de Mafumet ha estat l’equip que ha tingut més ocasions, tot i que no ha pogut marcar el segon.

L’entrenador del CF Pobla de Mafumet, Dani Vidal, ha assegurat que està molt content amb el treball de l’equip. “Ens hem centrat en millorar l’aspecte defensiu, i ho hem aconseguit”, ha conclòs.

El CF Pobla de Mafumet segueix en novena posició amb un total de 8 punts.

Redacció

 

Els nens de la Pobla de Mafumet es preparen per gaudir del Nadal

Imatge de la decoració de Nadal a la Pobla. Foto: Cedida

El proper dilluns, 21 de desembre, els infants pobletans posaran el punt i final al primer trimestre del present curs acadèmic. L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha previst un seguit d’actes adreçats a un públic familiar. Les propostes nadalenques previstes pel consistori estrenaran aquest cap de setmana les activitats pensades per als infants, com ara el doble concert que El Pot Petit oferirà aquest proper dissabte, a les 17 h i a les 19 h. L’espectacle ja fa dies que va penjar el cartell d’entrades exhaurides. Amb tot, el concert serà retransmès en streaming pel canal municipal de YouTube, arribant així a tothom qui no hagi pogut aconseguir una entrada presencial per al primer dels espectacles nadalencs solidaris amb la Marató de TV3. L’Ajuntament pobletà destinarà la recaptació íntegra d’aquest concert, així com de l’espectacle teatral “El monstre de colors” (23 de desembre) i del concert de Dàmaris Gelabert (5 de gener) a col·laborar amb la Marató de TV3, enguany dedicada a la investigació contra la Covid-19.

Les propostes nadalenques per a aquest proper cap de setmana també inclouran la celebració del tradicional Concurs de pessebres, en el marc del qual el jurat visitarà els domicilis dels participants inscrits, per valorar l’originalitat, l’elaboració i el valor artístic dels pessebres, tant en categoria infantil com d’adults. Així mateix, l’església també obrirà portes als visitants que vulguin contemplar l’escena del Naixement. Els interessats podran acudir-hi els dies 19, 20, 24, 25, 26 i 27 de desembre, de 17 a 20 hores.

Finalment, cal destacar que els enviats especials dels Reis Mags estan ultimant els detalls per a l’obertura al públic de la Fàbrica de les joguines. Aquest espai, centre neuràlgic de la producció de joguines, ha estat instal·lat a la Pobla de Mafumet i estarà oberta a la visita de les famílies del 21 al 24 de desembre, en horari de 12 a 14h i de 17 a 19h (el 21 només a la tarda, el 24 només al matí). Allí, el Mestre de les Joguines i els seus ajudants compartiran amb els infants i les famílies tota la seva màgia i il·lusió en la preparació dels regals nadalencs que tots esperem aquests dies.

El programa d’actes del Nadal 2020 a la Pobla està disponible aquí: https://issuu.com/ajuntamentdelapoblademafumet/docs/lapobla_nadal_programa_v10

Redacció

 

Dani Vidal, nou entrenador del CF Pobla de Mafumet

Dani Vidal, nou entrenador del CF La Pobla. Foto: Cedida

El CF Pobla de Mafumet ha presentat aquesta tarda al nou entrenador del primer equip, Dani Vidal, només hores després del cessament d’Albert Company. Vidal ja ha dirigit aquesta tarda la sessió d’entrenament del primer equip, i aquest dimecres debutarà com a nou entrenador en el partit que es disputarà contra el Vilafranca, ajornat la passada jornada 4.

Vidal s’incorpora a la Pobla després d’haver dirigit al Juvenil A del Gimnàstic de Tarragona, equip que juga a la Divisió d’Honor. El proper diumenge, Vidal viurà el seu primer partit al Municipal de La Pobla, davant del Castelldefels.

Vidal ha assegurat que té moltes ganes de “revertir la situació de l’equip, juntament amb la resta del cos tècnic”. “El meu principal objectiu és treure a l’equip de la part baixa de la classificació el més aviat possible i pensem treballar dur per aconseguir-ho”, ha conclòs Vidal en la seva presentació com a nou entrenador del CF Pobla de Mafumet.

Redacció

 

La derrota contra la UE Valls aplana l’acomiadament del tècnic de la Pobla

Albert Company. Foto: Tarragona Ràdio

El CF Pobla de Mafumet ha anunciat aquest matí el cessament com a entrenador de l’equip d’Albert Company. Una decisió que arriba després de perdre el passat cap de setmana el derbi contra la UE Valls per 2-4. Segons es pot llegir al comunicat fet públic pel club, “Company va arribar a la Pobla al juny del passat any 2019, i ha dirigit a l’equip en un total de 36 partits. La passada temporada 2019/2020, la Pobla va iniciar la lliga aconseguint set victòries consecutives, sent el millor debut al grup V de Tercera Divisió. La situació en la present temporada, amb la dinàmica negativa en el campionat de lliga, han comportat la decisió de que Albert Company no segueixi dirigint a l’equip».

El club «agraeix a Albert Company la professionalitat, el compromís, la dedicació i el tracte sempre positiu i propè que ha mostrat sempre cap a La Pobla de Mafumet i li desitja molta sort en el futur”.

Redacció