.

.

TOTS 21

«Lluna de sang», millor obra del primer Concurs de teatre amateur M. del Carme Baget

Una imatge de "Lluna de sang". Foto: Cedida

Una imatge de «Lluna de sang». Foto: Cedida

La Pobla ha gaudit durant les darreres setmanes del bo i millor del teatre amateur català, en una primera edició del Concurs de teatre amateur M. del Carme Baget que, dissabte passat, va celebrar la gala de lliurament de premis entre les quatres obres participants. Prèviament, La Corriola Teatre les havia seleccionat d’entre les 38 companyies que van presentar la seva candidatura.

El gran triomfador d’aquesta primera edició ha estat el Grup de Teatre ‘El Centre’ de Gràcia, ja que amb la representació de l’obra “Lluna de sang” s’ha fet amb un total de tres guardons: el de millor grup, el de millor direcció personificat en Mercè Tost i Carlos Pablos i, també, amb el premi al vot popular, atorgat pel nombrós públic assistent a les diferents obres concursants.

“Lluna de sang” narra la història d’un grup d’amics de tota la vida que es reuneix, com d’altres vegades, a casa de l’Alfons i l’Eva per sopar, però aquesta nit hi ha lluna de sang i pot passar de tot. La línia argumental de l’obra i l’actualitat de la història fa d’aquesta comèdia un viatge ple de sorpreses amb grans dosis d’humor, amb situacions desbaratades i girs inesperats, però també conté una gran humanitat i profunditat en cada un dels seus personatges.

Així mateix, el jurat de la primera edició del Concurs de teatre M. del Carme Baget ha posat en valor el treball desenvolupat pel Grup de Teatre Deixalles 81 de Sant Feliu de Codines. Aquesta agrupació va interpretar el clàssic “El diari d’Anna Frank”, obra amb la qual s’ha fet amb un total de quatre distincions, com són les de segon millor grup, millor escenografia i il·luminació, millor actriu principal amb Magalí Verge i millor actor de repartiment amb Sergi Capdevila.

Finalment, completen el quadre d’honor l’obra “Mamààà!!!”, interpretada pel Grup de Teatre TeiaTròlics de Banyoles i que s’ha endut el guardó a millor actor principal, amb Miquel Torrent; i “Sospitós habitual”, del Grup de Teatre Paranys de Sant Joan de Vilatorrada i que ha aconseguit el premi a la millor actriu de repartiment amb Montse Mas. D’aquesta manera, les quatre agrupacions participants d’aquest primer Concurs de Teatre M. del Carme Baget han aconseguit inscriure el seu nom al quadre d’honor.

Pel que fa a la gala de lliurament, es va presentar als quatre membres del jurat del concurs, tots ells amb una àmplia experiència en el món teatral, tant a nivell nacional com internacional. També es va comptar amb la presència de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la qual cosa deixa clara la importància d’una iniciativa organitzada per La Corriola Teatre amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet i, també, de la Diputació de Tarragona.

Edgar Bustamante, president de la Corriola Teatre, detalla que “aquest projecte va néixer amb la voluntat de donar més visibilitat al teatre amateur de Catalunya, i sobretot, a la demarcació de Tarragona, i crec que ho hem aconseguit”. És per això que, des de l’entitat organitzadora, ja miren al futur i pensen “en la segona edició del Concurs de teatre, que esperem anar consolidant any a any fins convertir-lo en un referent entre els concursos del teatre amateur”. Cal recordar que, fins ara, el nostre territori comptava amb un únic concurs d’aquest tipus, l’organitzat pel grup de teatre Naltrus, de Santa Coloma de Queralt.

Per la seva banda l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, va destacar el fet que “la Pobla és municipi de llarga tradició cultural i, especialment, en l’àmbit teatral. Per això, quan La Corriola Teatre ens va plantejar la proposta del Concurs, de seguida vam veure que era una gran oportunitat per promoure la cultura i que, alhora, ens permetia oferir a la població local i forana una programació atractiva i potent de teatre amateur”.

 

La Pobla recupera la Festa de l’Oli Nou amb gran èxit de participació

450 persones van participar en la Festa de l'Oli Nou. Cedida.

450 persones van participar en la Festa de l’Oli Nou. Cedida.

Els habitants de la Pobla van tornar a assaborir ahir una de les tradicions més consolidades del municipi, com és la Festa de l’Oli Nou. En la seva 21a edició, fins a 450 persones (el màxim previst per l’organització) van participar d’una activitat que ha estat recuperada després de dos anys de parèntesi degut a la pandèmia.

Des de primera hora del matí, el degoteig de veïns i veïnes que van acudir a la zona de les moreres va ser constant. Tots ells van poder gaudir d’un exquisit esmorzar amb arengada, llonganissa, botifarra, cansalada i pa com a elements d’un àpat que es va veure arrodonit amb l’ingredient protagonista de la jornada: l’oli nou, que tots els assistents van poder assaborir i, també, comprar.

De fet, la pobletana Cooperativa Agrícola Sant Isidre va arribar a vendre un centenar de litres d’oli nou, mentre que la venda de tiquets per a l’esmorzar popular va generar una recaptació de fins a 1.350 euros. Aquests diners tenen una destinació clara, tota vegada que l’Ajuntament ja va anunciar que destinaria els ingressos totals per venda de tiquets a col·laborar amb l’Associació Down Tarragona.

Així mateix i com de costum, el consistori va posar a disposició de l’activitat i dels seus participants l’indret, així com les barbacoes, taules i cadires per fer possible el correcte desenvolupament d’una activitat tradicional i que va permetre als seus assistents assaborir l’oli nou.

Mercadet d’objectes de segona mà
D’altra banda i en paral·lel a la celebració de la Festa de l’Oli Nou, el tram de l’avinguda Mina de Madró més proper a la zona de les moreres va acollir durant el matí de diumenge un altre acte convertit ja en tradicional a la Pobla, i que acostuma a acompanyar altres actes multitudinaris: el mercadet d’objectes de segona mà, que va rebre compradors i curiosos, en una iniciativa que permet donar una segona vida útil a objectes molt diversos, encara en bon estat i a preus immillorables.

Aquest mercadet va ser organitzat, com sempre, per l’Associació Familiar Més 30, mentre que l’activitat dominical es va veure completada amb una masterclass de zumba, celebrada a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal i amb rerefons solidari. Les persones que van acudir-hi van tenir l’oportunitat de col·laborar amb l’associació La Pobla de Mafumet Gats, per a la compra d’aliments per als animals tutelats.

 

La Pobla reforça la seva protecció cardiovascular

L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ha adquirit recentment cinc desfibril·ladors externs automàtics (DEA), que ha instal·lat a diferents ubicacions estratègiques en diferents espais i equipaments municipals, com són el Casal Cultural, el Mercat municipal, les Escoles velles i les dues llars d’infants.

D’aquesta manera, els 4.150 veïns i veïnes del municipi pobletà disposen ja de més elements de seguretat en l’àmbit públic, cultural i lúdic, tota vegada que amb aquests 5 nous DEA l’Ajuntament n’ha desplegat fins a 14, si tenim en compte els nou preexistents. Aquests es troben igualment distribuïts en diferents ubicacions essencials de la vida esportiva, social i lúdica del municipi, com són la Casa de la Vila, el camp de futbol, el Pavelló, les piscines, les pistes de pàdel, l’escola Mare de Déu del Lledó, el Casal de la gent gran i, també, es disposa de dues unitats mòbils, instal·lades als vehicles de la Guàrdia Municipal i de l’Associació de Protecció Civil.

Així, amb aquests 14 DEA, la Pobla està preparada per oferir una ràpida resposta en cas que alguna persona pateixi una aturada cardíaca, ja que es tracta d’aparells de gran utilitat en cas d’aquest tipus d’emergència sanitària. Amb tot, han de ser utilitzats per persones entrenades en el seu ús. Per això, l’Ajuntament està designant un equip de responsables i usuaris dels DEA a la Pobla, els quals estan rebent la corresponent formació reglamentària per a l’ús d’aquests equips que poden salvar vides.

Per aquest motiu, després d’haver adquirit aquests equips de socors d’emergència, l’Ajuntament pobletà ja està preparant unes jornades formatives adreçades a tot el personal relacionat amb els centres educatius, esportius, culturals i lúdics a on es troben ubicats els desfibril·ladors. Així, aquesta formació teòrica i pràctica s’impartirà als preparadors físics, entrenadors, socorristes, personal administratiu i de manteniment d’aquestes instal·lacions municipals.

Des de fa més d’una dècada, l’Ajuntament de la Pobla inverteix de manera decidida en cardioprotegir la seva població, davant l’elevat volum d’activitat esportiva, lúdica i cultural que té lloc al municipi durant l’any. En aquest sentit l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, afirma que “des del consistori apostem per la prevenció i l’atenció a les necessitats de la nostra població. Per això, hem decidit ampliar i reforçar el mapa de desfibril·ladors del poble, amb la finalitat de garantir la millor cobertura i atenció possibles davant d’un hipotètic cas d’aturada cardíaca”. Aquests nous equips han suposat, en paraules del màxim mandatari municipal, “una inversió de 8.439 euros en la recent adquisició dels cinc desfibril·ladors, sense comptar-hi la necessària formació que rebran les persones designades per a l‘ús d’aquests equips que poden salvar vides”, ha recordat.

Cal recordar que la Pobla de Mafumet és un municipi amb una intensa activitat cultural, lúdica i esportiva, a través de les propostes generades des de l’Ajuntament i, també, per les 31 entitats que donen vida al moviment social del poble. Aquestes organitzen i fomenten un gran volum d’activitats al llarg de l’any, la qual cosa fa necessari i recomanable disposar d’aquests desfibril·ladors per prevenir qualsevol contratemps que es pugui produir durant la celebració de les activitats, així com dels entrenaments, assaigs i pràctiques que duen a terme les associacions i entitats pobletanes.

Redacció

 

La Pobla clou les Decennals 2020 amb la benedicció d’una majòlica de la seva patrona a Montserrat

Un ampli grup de poblencs i poblenques, al Santuari marià de Montserrat. Foto: Cedida

Les festes Decennals 2020 de la Pobla de Mafumet en honor a la seva patrona, la Mare de Déu del
Lledó, estan oficialment tancades. Dos anys després de la data prevista -a causa de la pandèmia-, el
municipi va poder celebrar la visita cultural i litúrgica al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat amb
la qual es va donar per finalitzat el programa de celebracions de les Decennals 2020.

L’acte, llargament esperat, va poder ser celebrat finalment el dissabte 22 fd’octubre i va comptar amb
una elevada participació, amb més de 250 veïns i veïnes de la Pobla de Mafumet en una comitiva que
va estar encapçalada per l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà i pel rector de la parròquia pobletana,
Mn. Joan Antoni López Díaz-Cano, a més de comptar també amb l’acompanyament de Mn. Joaquim
Fortuny, degà i president del Capítol de la Catedral de Tarragona.

El grup desplaçat fins al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat va participar de la missa per a,
seguidament, desplaçar-se fins al Camí dels Degotalls, a on va assistir a la inauguració i benedicció
d’una majòlica de la patrona pobletana. Així i des d’ara, la Mare de Déu del Lledó ocupa un espai
destacat en aquest emblemàtic espai de la muntanya sagrada de Catalunya, al costat d’altres patrons i
patrones de Catalunya.

L’alcalde de La Pobla, oferint un parlament. Foto: Cedida

Un cop descobert el monòlit de la majòlica, les autoritats presents van oferir uns breus parlaments. Així,
van intervenir-hi el P. Joan M. Mayol, rector del santuari de Montserrat, Mn. Joaquim Fortuny, Mn. Joan
Antoni López Díaz-Cano i l’alcalde pobletà, un Joan Maria Sardà qui va mostrar-se “agraït perla bona
resposta i predisposició que hem trobat per part dels responsables de l’Abadia de Montserrat i, alhora,
orgullós de veure tants veïns i amics en aquest acte entranyable i que ja forma part de la història de la
Pobla de Mafumet”. I és que, tal i com va destacar l’alcalde, “aquesta majòlica ens permet situar la
nostra patrona en l’espai més sagrat de Catalunya i fer-li justícia a la veneració i estima que els
pobletans i pobletanes li tenim, tot ubicant-la ben a prop de la patrona de Catalunya, la Mare de Déu de
Montserrat”.

Finalitzat aquest acte de benedicció de la majòlica, la comitiva pobletana va gaudir de temps lliure per
dinar, retrobant-se de nou a la tarda per celebrar junts una pregària a la Mare de Déu de Montserrat i, a
continuació, iniciar el camí de retorn a la Pobla de Mafumet.

La majòlica de la Mare de Déu del Lledó ha estat encarregada per l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet
als ceramistes Esteve-Via de Can Fontanals, artesans amb llarga tradició en l’elaboració de peces
ceràmiques i majòliques segons l’estil Guivernau.

La peça beneïda el passat 22 d’octubre reprodueix la venerada imatge de fusta de la patrona
pobletana, així com detalls essencials del municipi com ara un lledoner, l’ermita de Sant Joan del Lledó
-a on va romandre la imatge des de principis del 1700 i fins al 1801 i que, degut al lledoner que s’alçava
darrera l’ermita, va acabar donant nom a l’ermita- o l’església de Sant Joan, a on descansa la imatge
de la patrona des del 1801 i d’on l’estiu del 1936 i en el context de la Guerra Civil espanyola, fou
salvada del foc per un grup de veïns del poble.

Completen la majòlica l’escut municipal i una sanefa formada per fulles de lledoner i el rètol “Decennals
2020. 22 d’octubre de 2022”, a mode de recordatori per als visitants del Camí dels Degotalls i per a les
generacions futures

 

La Pobla activa una nova campanya per al foment de la recollida selectiva

L’Ajuntament ha habilitat un espai d’informació a les Escoles Velles, a on també lliurarà el kit per a la separació de residus domèstic a les llars que no el tinguin.

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet segueix treballant amb l’objectiu d’assolir un grau d’eficiència mediambiental cada cop més elevat, tant a nivell consistorial com, també, als domicilis del municipi. És per això que, recentment, ha activat diferents iniciatives destinades a oferir alternatives sostenibles en el dia a dia de la població, com per exemple la campanya municipal recentment impulsada per al foment de la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les llars pobletanes.

Ara, l’atenció es centra en la recollida selectiva dels residus domèstics, tot donant continuïtat a la campanya municipal impulsada l’estiu del 2020, quan un equip d’informadors va realitzar visites a tots els domicilis del poble per lliurar-hi informació per a la correcta separació dels residus a la llar, així com un kit de materials per facilitar aquesta tasca. El kit incloïa bosses reutilitzables per a la recollida selectiva de vidre, envasos i paper i cartró, així com un cubell i bosses compostables per a la recollida de la fracció orgànica.

Dos anys, l’Ajuntament ha decidit reactivar la campanya “a mode de recordatori, perquè tot i que hem millorat bastant en l’àmbit de la separació de residus, encara podem fer-ho millor”, apunta l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà.

L’objectiu de la campanya és servir com a reforç i recordatori, a través d’una informadora que estarà present a les Escoles Velles, els dies feiners de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores

Així, l’objectiu de la campanya és servir com a reforç i recordatori, a través d’una informadora que estarà present a les Escoles Velles, els dies feiners de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Les persones que hi acudeixin rebran informació acurada sobre la separació de residus a la llar, així com el kit complet per a la correcta separació dels mateixos: bosses reutilitzables per a la recollida selectiva de vidre, envasos i paper i cartró, així com un cubell i bosses compostables per a la recollida de la fracció orgànica.

Precisament aquesta última centra l’objectiu principal de la campanya que passa, segons explica l’alcalde pobletà, “per millorar els nostres registres de separació de la fracció orgànica”. I és que, segons les dades recollides en una enquesta prèvia realitzada en les darreres setmanes, el 64% dels pobletans separen la fracció orgànica dels seus residus i utilitzen el contenidor marró de manera correcta. “Volem arribar al 36% de població que encara no separa l’orgànica o la resta de fraccions perquè, en definitiva, hem d’aconseguir que no hi hagi cap llar pobletana sense kit de recollida selectiva”, afirma Joan Maria Sardà, qui també apunta entre les finalitats d’aquesta iniciativa “la necessitat de conscienciar el conjunt de la nostra població, perquè el medi ambient és un assumpte global i que ens ocupa i ens afecta a tots i a totes”.

Finalment, cal destacar que aquesta campanya municipal impulsada per l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet compta també amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Redacció

 

La Pobla domina i s’emporta els tres punts davant el Girona B (1-0)

El gol arribaria a l’equador de la primera part. Jugada de qualitat i combinació que acabaria als peus de Joan Torrents i el davanter que no perdonava creuant la pilota i impossible per Martos. Foto: CF La Pobla

La Pobla de Mafumet s’ha retrobat amb el camí de la victòria després d’una ratxa negativa de tres derrotes consecutives. Ho ha fet al municipal, de la millor forma possible i davant un filial de qualitat com és el Girona B.

El partit ha comptat amb moltes fases, però la primera meitat ha estat marcada pel domini de la Pobla i per les ocasions més clares del partit. Advertien els granes per bandes amb un Hamza i un Nil Garrido molt profunds que es trobarien en el minut 20 de partit. Passada llarga per Garrido i Hamza al segon pal que connectaria amb el cap la pilota, però se li marxava per poc fora de porteria. Un avís que marcaria els millors minuts de la Pobla. 4 minuts després, un contracop comandat per Hamza buscava la passada per Valverde que, no s’ho pensava dos cops i buscava l’excaire dret de la porteria gironina. Tot i això, el xut marxava desviat.

Però passarien només dos minuts més tard que La Pobla disposaria de les dues ocasions més clares del partit fins al moment. Passada en profunditat cap a Víctor Valverde que es queda en l’u contra u, però no podria superar el porter visitant. La jugada continuava viva i des de fora de l’àrea un xut de Nil Garrido, obligava a aturar el porter gironí que enviava la pilota al travesser. Doble ocasió clara dels pobletans que veien com creixien al partit. Finalment, el premi del gol arribaria a l’equador de la primera part. Jugada de qualitat i combinació que acabaria als peus de Joan Torrents i el davanter que no perdonava creuant la pilota i impossible per Martos. Obria la llauna la Pobla que havia insistit al camí del gol i ho aconseguia el davanter valencià.

Abans del descans, però, el Girona B ho intentaria amb diverses aproximacions de perill, però Cesar Pirot atrapava totes les centrades laterals i internades dels gironins. Descans i victòria per una Pobla que ho mereixia mostrant la seva millor cara. Al descans, el Girona B faria un triple canvi buscant la igualada i a la represa crearia perill mitjançant Dawda. Tanmateix, els pobletans formarien un gran bloc defensiu i aguantarien les envestides visitants. Una doble ocasió al final del partit, seria l’oportunitat més clara pels gironins, però a la segona el xut sortiria desviat. Una Pobla ben plantada era capaç de gestionar els minuts finals i sense gaire patiment s’emportaria els tres punts finals.

Adolfo Baines, tècnic de la Pobla es mostrava molt satisfet pel treball conjunt de l’equip. “És fonamental créixer a partir de porteries a zero, és una màxima del futbol pe`ro és una realitat. He vist foc, electricitat, passió en el que han mostrat els jugadors al terreny de joc. I l’equip m’ha encantat. La primera part sensacional i la segona, ells han posat totes les naus per igualar el marcador i nosaltres hem estat molt ben plantats. Avui, m’he sentit molt identificat amb el que han fet els jugadors al terreny de joc. Estic molt orgullós i aquest era el camí que volíem implantar i ho hem aconseguit. Hem sigut capaços de tancar els espais endarrere i l’ordre i la concentració tàctica és el que ens ha donat una victòria de prestigi”.

Redacció

 

Repsol arriba a l’equador de la parada de la refineria de Tarragona i espera complir els terminis

Imatge aèria de la refineria de Repsol des de dalt de la torre de buit, durant la parada. Foto: Eloi Tost

Repsol ha arribat a l’equador de la parada tècnica que va començar el 23 de setembre a la refineria d’hidrocarburs de la Pobla de Mafumet amb l’objectiu de complir els terminis i poder tornar al ritme habitual de producció entre el 13 i el 14 de novembre. Una part de les unitats ja torna a estar en marxa però altres segueixen amb les tasques de manteniment i millores tecnològiques que han de permetre que la petrolera emeti 32.500 tones menys de CO2 anualment.

Per altra banda, el director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha minimitzat l’incident que va provocar una punta de benzè el 7 d’octubre i ha assegurat que aquests episodis no suposen un risc per a la salut de les persones.

La inversió en la parada és de 100 MEUR i hi treballen 2.900 persones de mitjana, amb puntes de fins a 3.700 treballadors. Tot plegat suposa la parada més important de la història de la refineria, segons l’empresa. En el quasi primer mes d’aturada s’han hagut de fer 22 atencions mèdiques a empleats «per petits incidents, com cops o torçades de turmell», ha detallat Sancho. Així, únicament han registrat un accident amb baixa d’un treballador d’una empresa subcontractada que feia tasques de neteja amb aigua a pressió. El director del complex ha afegit que no s’ha registrat cap «incident rellevant» en matèria mediambiental.

Per altra banda, Sancho ha valorat l’incident que van patir el passat 7 d’octubre, que va derivar en una punta d’emissions de benzè i que es va registrar a Constantí. L’episodi va fer que Acció Climàtica obrís un expedient informatiu a la companyia. El director del complex ha minimitzat els fets i ha explicat que es va produir per «un petit porus en una línia de nafta», que va coincidir amb una acumulació d’aigua als dipòsits d’aigües pluvials que estaven força plens a causa de les pluges abundants que hi va haver el 23 de setembre. Tal com ha dit, això va fer que en unir-se les dues substàncies hi hagués l’emissió de benzè. «Va ser un incident puntual aliè a la parada i que va quedar normalitzat en els dies següents», ha assenyalat.

A banda, ha exposat que «qualsevol pic de benzè que superi els 20 micrograms per metre cúbic» (µg/m3) s’ha de comunicat a la Generalitat. El del 7 d’octubre va arribar a superar els 200 µg/m3. «Que hagin emès un expedient és una pràctica habitual. El que fan és sol·licitar informació aclaridora de l’incident. De forma immediata, el dilluns següent, ja vam posar a disposició de la Generalitat un informe previ. Ara donarem resposta a l’expedient d’informació complementària», ha remarcat. Paral·lelament, la companyia també ha obert una investigació interna per determinar les causes de l’incident i quines mesures poden prendre «perquè no es torni a repetir».

Finalment, ha indicat que Repsol va «molt més enllà» de la legislació en aquesta matèria, que fixa un màxim de 5 µg/m3 de mitjana anual. Per als episodis o pics, no hi ha un llindar establert. «És una punta molt puntual que no pot tenir transcendència ni en la seguretat, ni en la qualitat ambiental i ni molt menys en la salut de les persones», ha conclòs.

Eloi Tost

 

CSIF denuncia l’agressió a una guàrdia municipal de la Pobla de Mafumet

Imatge d’arxiu d’un vehicle de la Guàrdia Municipal de la Pobla de Mafumet. Foto: Guàrdia Municipal

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat aquest dimecres per mitjà d’una nota de premsa l’agressió a una guàrdia municipal de la Pobla de Mafumet.

Els fets passaven ahir a la tarda quan una de les agents va ser agredida per un individu que es trobava en un recinte municipal (Bar del Centre Cívic Esportiu). La patrulla de Guàrdia Municipal va ser requerida per l’empleada del Bar, que va explicar que una persona èbria increpava els clients i les cambreres. La patrulla, valorant la situació, va seguir el protocol d’actuació i es va personar al lloc, com en altres intervencions de mediació en què intervenen.

En arribar al lloc, l’individu era a l’interior del recinte municipal, en actitud molt violenta i sense ganes de col·laborar. La patrulla, valorant la situació i l’actitud de l’individu, va decidir trucar al 112 per sol·licitar suport dels Mossos d’Esquadra.

Quan l’agent comunicava els fets a la central, l’individu per sorpresa va empènyer l’agent amb un fort cop al pit que va fer que es colpegés contra una tanca i va caure a terra. Per sort no va caure per les escales que tenia a pocs metres.

Des de CSIF denuncien que aquest cos és un cos “low cost” que realitza les mateixes intervencions que una policia local, però sense el reconeixement que aquests tenen. Volen reivindicar “el valor i la figura del Guàrdia Municipal” que “cada cop està més exclosa a la nostra societat, una societat que va avançant, modernista i progressista. Però aquests avenços no es veuen reflectits en casos com el de la figura del Guàrdia Municipal o Vigilant Municipal que és un funcionari públic que està estancat en el temps. La manca de consideració cap al nostre col·lectiu i la manca de respecte és evident. La pròpia ciutadania no ens respecta. Volem reivindicar la manca de mitjans i la manca d’un sistema de seguretat pública idoni. Manquen competències, reconeixement, formació, mitjans materials i personals, etc.”, conclou la nota.

Redacció

 

Èxit rotund dels Ranking Games en la segona edició a la Pobla de Mafumet

Imatges de la competició. Fotos: Cedides

Els Ranking Games es consoliden com a referent del món de l’esport corporatiu finalitzant amb èxit una nova edició a la Pobla de Mafumet. Dotze equips de diverses empreses del territori van participar aquest cap de setmana en una competició per disputar-se l’Estrella Ranking Games i per aprofitar els benificis que aporta l’esport més enllà de l’aspecte físic: companyonia, treball en equip, satisfacció personal, millora de la capacitat de concentració, etc.

L’inici dels Ranking Games va estar precedit per una jornada -organitzada pel clúster Indescat- sobre com integrar l’esport dins d’una companyia. Una de les principals conclusions de la trobada, que va ser tot un èxit amb més de 100 inscrits, va ser apostar per dur a terme el primer congrés català sobre empresa saludable.

Un cop finalitzat aquest primer esdeveniment es va donar pas als Ranking Games, que van començar amb el bàsquet 3×3. En aquest cas, l’or va ser Ballestas Reus, la qual es va acabar proclamant campiona general del conjunt d’esports. Tot i que el conjunt reusenc no va guanyar cap altra disciplina, la seva regularitat els va permetre pujar al podi diverses vegades, fet que el va portar al més alt de la taula classificatòria.

Al futbol 3×3, l’equip guanyador va ser Reus Net. A natació per relleus, Pizzeria Ca la Tere es va endur l’or. Pel que fa al pàdel, Gicsa es va alçar com a campió en el seu debut als Ranking Games. L’empresa constructora també va guanyar la competició de sogatira. L’esdeveniment també va comptar amb un grup de la Guàrdia Civil que va pujar a la part més alta del podi en tir amb arc. Finalment, l’equip de Cubofit va ser el més ràpid a la cursa de relleus.

Premis especials

Cada any, l’organització dels Ranking Games concedeix guardons especials que no tenen res a veure amb els resultats esportius. Enguany, el Premi Màster (equip amb més mitjana d’edat) ha estat per a Gicsa, el de Power Woman (grup amb més dones) per a la Diputació de Tarragona i Salut i Treball, i el d’Imatge Corporativa s’ha concedit ex aequo per al conjunt de la Guàrdia Civil i Pizzeria Ca la Tere.

«Conclou amb èxit una nova edició dels Ranking Games on el bon ambient i els valors d’empresa saludable han estat una constant; només queda felicitar a tots els equips pel seu esforç i pensar en les següents apostes per potenciar l’esport corporatiu», apunta el CEO de Ranking Games, Mario Rigau.

Sobre els Ranking Games

Els Ranking Games són un esdeveniment esportiu per a empreses, corporacions i institucions amb vocació guanyadora i competitiva, que promou l’esport com un eix de vertebració interna i un aparador de la mateixa marca.

L’objectiu és l’èpica esportiva i la promoció de marca mitjançant equips competitius i compromesos professionalment i personalment amb l’empresa, corporació o institució a la qual representen en l’esdeveniment.

En els Ranking Games participen empreses, corporacions i institucions representades per equips formats per empleats o persones vinculades.

Redacció

 

Mario Alonso Puig i Juan Carlos Unzué, protagonistes a la Pobla de Mafumet

Juan Carlos Unzué (esquerra de la imatge) i Mario Alonso Puig.

La Pobla de Mafumet segueix apostant per la cultura en general, i per les conferències que aporten un valor afegit, en particular. En aquest context, dos conferenciants d’excepció visitaran el municipi pobletà aquesta tardor, per oferir-hi tota la seva experiència i coneixements davant del públic pobletà.

Obrirà aquest cicle de conferències el doctor Mario Alonso Puig, fellow en cirurgia per Harvard University Medical School i que ha dedicat gran part de la seva vida a investigar com desplegar el potencial humà, especialment en moments de desafiament, incertesa i canvi. Fa més de 20 anys que imparteix cursos, conferències i treballa amb equips directius per potenciar capacitats humanes com el lideratge, treball en equip, gestió del canvi, salut, benestar, felicitat, comunicació, creativitat i innovació.

Mario Alonso Puig arribarà a la Pobla el dissabte 12 de novembre (19 h, Casal Cultural), amb la conferència titulada ‘Vivir es un asunto urgente’

Amb aquest bagatge i un prestigi guanyat al llarg del temps, Mario Alonso Puig arribarà a la Pobla el dissabte 12 de novembre (19 h, Casal Cultural), amb la conferència titulada “Vivir es un asunto urgente”. En aquesta conferència i davant d’un públic que omplirà l’auditori -les invitacions ja estan exhaurides-, Alonso Puig parlarà de la importància de reflexionar sobre la salut i la vitalitat, d’allò essencial que és saber viure en el present, desenvolupar una mentalitat positiva, allò que no se’ns ha d’oblidar, saber separar el que és urgent del que és important, per poder afrontar les coses d’una manera molt més eficient. Parlarà de lliçons de vida, que d’alguna manera ens ajuden a viure la vida com un regal.

Serà, per tant, una ponència que abordarà l’optimisme vital, una qüestió que també tractarà l’exporter i exentrenador de futbol professional, Juan Carlos Unzué. D’ençà que va ser diagnosticat amb esclerosi lateral amiotròfica (ELA) l’any 2020, el seu objectiu vital és sensibilitzar sobre aquesta malaltia incurable i llençar, alhora, un missatge d’optimisme i d’energia vital.

Amb aquest objectiu, Unzué protagonitzarà l’1 de desembre (19 h, Casal Cultural) el col·loqui “Vivir valELA pena”, durant el qual compartirà la seva experiència vital com a punt de partida per a un acte durant el qual es generarà un intercanvi d’impressions, d’experiències i d’opinions que pugui enriquir totes les persones assistents al mateix. En aquest sentit, aquesta activitat encara té una quarantena d’invitacions disponibles, que tothom pot reservar al portal web poblamafumet.koobin.cat.

El col·loqui de Juan Carlos Unzué és gratuït i amb taquilla inversa, amb la qual cosa el públic assistent podrà contribuir de manera voluntària amb la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls

Així mateix, cal recordar que el col·loqui de Juan Carlos Unzué és gratuït i amb taquilla inversa, amb la qual cosa el públic assistent podrà contribuir de manera voluntària amb la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, única entitat sense ànim de lucre a Catalunya que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA/Malaltia de Motoneurona, oferint també el mateix suport a les seves famílies i que, a més, lluita contra aquesta malaltia fomentant la investigació de la mateixa.

L’Ajuntament pobletà ja ha aprovat en sessió plenària quina serà la seva contribució en forma de donatiu a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, a la qual lliurarà 7.000 en concepte d’ajuda al desenvolupament de la seva activitat en favor dels malalts d’ELA i als familiars d’aquests.

Mario Alonso Puig i Juan Carlos Unzué s’uneixen així a una cada cop més llarga llista de conferenciants que han passat per la Pobla per compartir la seva experiència vital o professional amb el públic pobletà, i entre els quals destaquen noms com els de Pedro García Aguado o Fernando Romay, entre d’altres.

Redacció

 

La Montañesa remonta i la Pobla cau al municipal (1-2)

La Pobla encaixa la seva segona derrota consecutiva després de caure a Vilassar i visitarà el camp del líder la propera jornada, l’invicte Europa. Foto: CF La Pobla

La Pobla cau al municipal després de no poder trencar el miur de la Montañesa que ha remuntat per 1 gol a 2. El partit començava amb bon peu. Una acció per banda i un error defensiu permetia a Victor Valverde avançar el conjunt pobletà al minut 3. No podia començar millor el duel. Tot i així, duraria poc l’alegria, ja que la Montañesa empatava mitjançant Eric Jiménez en una falta a la frontal de l’àrea que rebotava al pal i tocava amb mala fortuna l’esquena de César i l’esfèrica s’introduïa dins la porteria. Un empat que mantindria la igualtat dels dos equips, tot i les bones intencions de la Pobla comandats per Nil Garrido i Hamza a les bandes.

Unes centrades laterals però, que no trobaven rematador i s’arribava amb la màxima igualtat al marcador a la primera meitat. A la represa, la Pobla sortia decidida a pel 2 a 1. I va tenir entre les mans la opció de fer-ho amb un jugador més sobre el terreny de joc. Una triangulació ben trenada deixava Nil Garrido sol davant el porter visitant, aconseguia regatejar-lo, però el central Joel evitava el gol amb la mà. Penal i expulsió pel jugador visitant, que posava molt de cara el partit pels pobletans. Des dels onze metres, Torrents errava el penal i donava vida a una Montañesa que va aprofitar el seu moment per fer ferida al partit.

Una jugada que definiria el duel, perquè en la següent, la Montañesa aprofitava la seva opció. Una transició ràpida per banda esquerra, permetia arribar fins a linia de fons i Roland definia per posar l’1 a 2 definitiu. El tècnic de la Pobla, Adolfo Baines explicava que son aquells moments de partit que s’han de saber aprofitar. “Hi ha hagut molts partits dins del partit. Hem tingut moltes opcions però no les hem sabut aprofitar. Teniem el 2-0 a la nostra mà i ells amb un jugador menys, se’ns posava tot de cara per emportar-nos els 3 punts.”

La Pobla encaixa la seva segona derrota consecutiva després de caure a Vilassar i visitarà el camp del líder la propera jornada, l’invicte Europa. Serà diumenge al Nou Sardenya a les 12h del migdia.

Redacció

 

La Pobla de Mafumet vol convertir-se en referent teatral a la demarcació

l’encarregada d’obrir el Concurs aquest passat dissabte va ser el Grup de Teatre TeiaTròlics de Banyoles, amb l’obra ‘MAMÀÀÀ!!!’. Foto: Ajuntament

 

La Corriola Teatre, amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de la Pobla, posen en marxa el 1r Concurs de Teatre Amateur M. del Carme Baget

 

El projecte neix amb la voluntat de donar més visibilitat al teatre amateur de Catalunya, i sobretot, de la demarcació de Tarragona

 

Les entrades per a les quatre obres participants del concurs ja estan a la venda, de manera anticipada i per només 3 euros, a entrapolis.com

 

Durant les properes setmanes, el Casal Cultural es convertirà en l’epicentre de l’activitat teatral al Tarragonès, tota vegada que l’entitat local La Corriola Teatre ha decidit transformar la tradicional Mostra de Teatre Amateur M. del Carme Baget en un concurs. En paraules del president de l’entitat, Edgar Bustamante, “aquest projecte neix amb la voluntat de donar més visibilitat al teatre amateur de Catalunya, i sobretot, a la demarcació de Tarragona”, un territori que actualment només compta amb un únic concurs de teatre amateur, el que organitza el grup de teatre Naltrus, de Santa Coloma de Queralt.

La iniciativa impulsada per La Corriola Teatre neix amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de la Pobla i, també, de la Diputació de Tarragona. El Concurs presenta un format molt atractiu, tant per les companyies de teatre amateur participants com per al públic assistent, que podrà disposar d’una programació de gran qualitat, ja que el comitè seleccionador dels grups finalistes i que, per tant, participaran en el Concurs, s’encarrega d’escollir els millors espectacles del moment de tota Catalunya i que s’hagin ofert a participar. En aquesta primera edició, “fins a 38 companyies de teatre amateur s’han presentat a la preselecció, de les quals finalment només en participaran les quatre millors”, detalla Bustamante.

Entre les companyies finalistes, l’encarregada d’obrir el Concurs aquest passat dissabte va ser el Grup de Teatre TeiaTròlics de Banyoles, amb l’obra “MAMÀÀÀ!!!”. Aquesta va ser ovacionada pel públic assistent, que va agrair aquesta iniciativa ja que li permet gaudir en directe del bo i millor del teatre amateur català.

Completen el cartell del Concurs el Grup de Teatre Paranys de Sant Joan de Vilatorrada, que el 15 d’octubre interpretarà la comèdia negra “Sospitós habitual”; el Grup de Teatre Deixalles 81 de Sant Feliu de Codines, que ha apostat pel clàssic “El diari d’Anna Frank” (22 d’octubre); i el Grup de Teatre “El Centre” de Gràcia, que el 5 d’octubre tancarà el concurs tot interpretant l’obra “Lluna de sang”.

Totes les representacions tindran lloc al Casal Cultural pobletà, a les 19.00 h. Les entrades ja estan a la venda de manera anticipada, i per només 3 euros, a https://www.entrapolis.com/organitzador/lacorriola-teatre. Així mateix i des d’una hora abans de l’inici de cada espectacle, les entrades disponibles també estaran a la venda al Casal Cultural, al preu de 5 euros per localitat.

Tot plegat arribarà al seu final al punt del migdia del 26 de novembre, quan tindrà lloc l’acte de cloenda i lliurament de premis del primer Concurs de Teatre Amateur M. del Carme Baget. Serà llavors quan el jurat donarà a conèixer els guanyadors de les diferents categories en competició, entre les quals hi ha la de millor direcció, actors i actrius principals i de repartiment, il·luminació i escenografia o les dues millors representacions. En aquest sentit, des de l’organització es destaca el fet que el jurat “té una dilatada experiència en el món teatral, tant a nivell nacional com internacional”, segons explica el president de La Corriola Teatre.

Amb tot, els premis no s’acaben aquí, ja que n’hi haurà un d’especial, el del públic. I és que les persones assistents a les diferents obres en concurs tindran la responsabilitat de valorar els espectacles i, d’aquesta manera, el grup millor valorat serà distingit amb aquest premi a la votació popular.

La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament pobletà. En paraules de l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, “quan La Corriola Teatre ens va plantejar la proposta del Concurs, de seguida vam veure que era una gran oportunitat per promoure la cultura i, alhora, ens permet oferir a la població local i forana una programació atractiva i potent de teatre amateur”.

Així mateix i en paraules d’Edgar Bustamante, el Concurs permetrà “donar visibilitat als grups de teatre amateurs de Catalunya, oferint-los un espai on podran donar-se a conèixer al públic i, alhora, posant la Pobla de Mafumet al mapa com a punt neuràlgic de la cultural teatral a Catalunya i, especialment, a la demarcació”. En la mateixa línia s’expressa l’alcalde pobletà, un Joan Maria Sardà que recorda que “a la Pobla sempre hem apostat per la cultura a tots els nivells i, molt especialment, pel teatre. Som un poble amb una llarga tradició teatral i amb una entitat, com és La Corriola Teatre, que acumula més de 25 anys de trajectòria i que vol seguir creixent amb iniciatives com aquest concurs”.

Redacció

 

GEPEC exigeix aturar la circulació de trens de mercaderies perilloses entre la Pobla i el Morell pel mal estat de la via

Travesses de la via ferroviària entre la Pobla de Mafumet i El Morell sense suport arran de les pluges torrencials. Foto: Gepec-EdC

Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) exigeix la paralització de la circulació de trens de mercaderies perilloses per la línia ferroviària 234 Reus-carregador, al seu pas pels municipis de la Pobla de Mafumet i el Morell (Tarragonès). Els ecologistes denuncien que la infraestructura està molt deteriorada arran de les pluges torrencials d’aquest setembre al Camp de Tarragona i demanen que es condicioni, ja que Repsol hi transporta l’òxid de propilè -una substància «tòxica i perillosa». L’abril passat, l’entitat ja va denunciar el mal estat de la via a la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona per informar que el seu «nul manteniment» pot provocar un accident ferroviari i suposar un «greu perill» per la població i el medi ambient.

Segons els activistes, les vies d’aquesta línia es troben en mal estat, amb travesses trencades, deixalles, esllavissades de terra i pedres, passos sense senyalització i també per la inexistència de tanques que la separin del parc infantil, situat al costat. Des de GEPEC asseguren que les darreres pluges torrencials han empitjorat la situació. En concret, indiquen, que han observat com l’aigua del torrent, que passa per sota d’un pont de la via i ubicat a prop de l’estació de tren del Morell, descalçava la terra de sota la via i deixava sense suport els extrems de diverses travesses.

Davant d’això, l’entitat alerta que aquesta és una «situació crítica» que pot derivar en un descarrilament i que l’òxid de propilè és un producte tòxic, inflamable i explosiu. «En cas d’accident, pot inflamar-se, donar lloc a explosions i formar fàcilment un núvol de vapor tòxic», apunten en un comunicat. Per aquest motiu, l’entitat va demanar a Repsol que prengués mesures urgents. Poc després, expliquen, la companyia hi va treballar per resoldre la situació.

Els ecologistes van presentar una denúncia a Fiscalia l’abril passat i des de llavors diuen només s’han fet unes reformes a les parets del pas semienterrat de la Pobla de Mafumet. Assenyalen que aquestes mesures són totalment «insuficients» i que no resolen la problemàtica. Per la qual cosa, GEPEC-EdC comunicarà aquest darrer incident al ministeri fiscal i continuarà denunciant públicament aquests fets.

Alhora, l’entitat exigeix a Adif, Repsol, al Departament de Territori i a l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària que aturin immediatament la circulació de trens mentre no es facin treballs per condicionar la via perquè aquesta sigui segura. També proposen que el transport de l’òxid de propilè es faci a través de canonades enterrades com ja es fa amb molts altres productes o amb «altres sistemes més segurs, que no posin en risc la salut de les persones ni el medi ambient».

ACN

 

Incident en l’empresa Dow de la Pobla de Mafumet però dins d’una ‘situació de seguretat’

L’empresa Dow Chemical Ibérica de La Pobla de Mafumet ha informat aquest dilluns que s’ha produït un incident a la seva seu al polígon nord. La companyia estava realitzant emissions per la torxa amb emissió de fum i flama molt visible però ha detallat que la planta es troba en situació segura, segons ha informat Protecció Civil. L’avís s’ha rebut al CECAT cap a les 13.20 hores. L’empresa preveu que la situació es normalitzi aquest dimarts al migdia.

ACN

 

Tot a punt per a l’11è Duatló de la Pobla de Mafumet

El Duatló inclourà curses infantils i obsequis per a tots els participants. Foto: Ajuntament

 

El període d’inscripció segueix obert, amb les últimes places disponibles per a una cita esportiva que tindrà lloc aquest proper dissabte, 8 d’octubre

 

Els carrers de la Pobla de Mafumet ja respiren l’ambient esportiu de les grans ocasions, tota vegada que aquest proper dissabte hi tindrà lloc l’onzena edició del Duatló organitzat al municipi. Com de costum, els competidors inscrits hauran de superar un circuit de 5 quilòmetres de cursa a peu, 18 quilòmetres en BTT i 2,5 quilòmetres de cursa a peu per finalitzar el recorregut, el qual poden completar en categoria individual o bé per relleus, que poden ser mixtes.

Les persones interessades a participar-hi i que encara no hagin tramitat la seva inscripció, encara poden fer-ho a través del lloc web https://sbhotelstriathlonseries.com/duatlo-la-pobla/. Com és habitual en aquesta cita esportiva, tots els participants inscrits rebran una samarreta, així com servei d’avituallament en completar la seva participació al Duatló i una fotografia de record, de la seva arribada a la línia de meta.

L’onzè Duatló de la Pobla de Mafumet és una iniciativa organitzada per Running Solutions i l’Ajuntament de la Pobla. La cita esportiva comptarà també amb curses infantils i, pel que fa al propi Duatló, l’organització premiarà els millors duatletes de les diverses categories masculines, femenines, per parelles i competidors locals.

D’altra banda, cal recordar que la recollida de dorsals, l’entrega d’obsequis d’inscripció (bossa del participant) i el check in de la bicicleta es farà en la franja horària de 15 a 16.30 h, mentre que el Duatló donarà inici a partir de les 17 h.

Amb aquesta iniciativa, la Pobla de Mafumet segueix apostant clarament pel foment de la pràctica esportiva com a camí cap a un estil de vida saludable. A l’habitual oferta d’instal·lacions i modalitats esportives que poden ser practicades al municipi, i que es veu completada amb l’organització d’iniciatives consolidades com són la Bicicletada popular, les caminades populars o els campionats de futsal a l’estiu, cal afegir-hi el ja més que consolidat Duatló, així com els Ranking Games, que repetiran experiència a la Pobla de Mafumet a mitjans d’aquest mes d’octubre, després de l’èxit organitzatiu assolit l’any passat.

Redacció

 

La Pobla cau estrepitosament a Vilassar (3-1)

No ha pogut ser. La Pobla cau al Xevi Ramón amb una dolorosa i abultada derrota per 3 gols a 1 davant el Vilassar de Mar. Els d’Adolfo Baines arribaven amb la moral ben alta, després de derrotar l’Hospitalet i la bona imatge a domicili amb el Sant Andreu, però l’equip va fer dues passes enrere amb un Vilassar que va ser millor sobre el terreny de joc. Els atacs dels locals començarien ben aviat, al minut 11 de la primera meitat i a pilota aturada, en què en un servei de còrner salvaba entre pals Fer Torre per evitar el primer gol. Tot i així, un remat de Ñito Martín des de fora de l’àrea acabava al fons de la xarxa i avançant al conjunt maresmenc a la primera meitat.

S’arribava així al descans, amb una primera meitat que els pobletans no trobaven l’encert entre línies i generar perill sobre la porteria del Vilassar. Al descans, Adolfo Baines introduïa a Quirós i Hamza per tenir més profunditat als extrems i canviava el plantejament inicial de tres centrals i dos carrilers llargs.

Tot i les bones intencions de la Pobla, al minut 72 el Vilassar obria ferida mitjançant Jandro, que amb una transició ràpida es plantava sol a la porteria de Gerard Font i el superava per posar el 2 a 0. El partit es posava molt coll amunt per la Pobla, tot i que a partir d’allà, tirava de caràcter i Dani Garcia donava esperances retallant diferències. Els pobletans es volcaven a l’atac en busca d’esgarrepar un punt del Xevi Ramón, però al minut 88, Paredes sentenciaria amb un xut colocat que res va poder fer Gerard Font i donava els tres punts als maresmencs.

El tècnic de La Pobla de Mafumet, Adolfo Baines remarcava: “l’equip avui ha estat molt allunyat de les prestacions de la versió que hem de donar. Hi ha hagut fases que semblava que teniem més control, però no hem amenaçat la seva porteria com voldriem.”

Amb aquest resultat, la Pobla es col·loca en setena posició amb 7 punts. El proper partit, el conjunt pobletà jugarà a casa davant la Motañesa.

Redacció

 

La Pobla activa de nou les iniciatives en suport dels estudiants del municipi

Els tres millors expedients acadèmics al final de cada cicle educatiu seran premiats econòmicament pel consistori. Foto: Ajuntament

Amb l’inici del curs acadèmic 2022-2023, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha posat novament en marxa dues iniciatives de l’àmbit educatiu molt arrelades i consolidades al municipi, emmarcades en la política municipal d’impuls a la formació i a l’educació a tots els nivells, com són el programa d’ajuts als estudiants i els Premis als millors expedients acadèmics.

En el primer d’aquests àmbits, el consistori treballa amb una dotació d’uns 600.000 euros, xifra rècord al municipi i que supera amb escreix els 513.870,64 euros concedits el curs anterior i que, ja en el seu moment, van suposar la inversió més elevada en la història del poble, pel que fa als ajuts directes a estudiants.

Llavors, el rècord venia motivat per un increment aplicat per l’Ajuntament per compensar les dificultats econòmiques familiars en època de pandèmia, en el marc del paquet de mesures incloses en el Pla de xoc econòmic contra les conseqüències econòmiques i socials del Covid-19. Ara i de cara al curs acadèmic recentment iniciat, el consistori consolida aquella inversió i la reforça encara més, arribant fins a una dotació de 600.000 euros per atendre les aproximadament 1.100 peticions previstes. L’any passat se’n van registrar fins a 1.079, de les quals van ser aprovades un total de 972, amb un ajut mitjà de 528 euros per sol·licitud.

El programa d’ajuts als estudiants ofereix un suport econòmic en dues línies: ajuts per a matriculació i assistència als estudis; i ajuts per a transport escolar.

Els Premis als millors expedients acadèmics arriben a la seva novena edició i ho fan per reconèixer el mèrit, l’esforç, la dedicació i la constància dels i de les estudiants pobletans més destacats i destacades

D’altra banda i pel que fa als Premis als millors expedients acadèmics, enguany arriben a la seva novena edició i ho fan per reconèixer, un cop més i en nom de tot el municipi, el mèrit, l’esforç, la dedicació i la constància dels i de les estudiants pobletans més destacats i destacades. A més i com a novetat, enguany es recupera el format presencial de l’acte de lliurament, després de dos anys de parèntesi obligat per la pandèmia.

Des de fa nou anys, l’Ajuntament convoca aquests guardons, que premien econòmicament els tres millors expedients acadèmics de cada cicle educatiu, tant per als pobletans que cursin els seus estudis al municipi com per als que ho fan fora de la Pobla.

A més i com a premi extraordinari, també es concedirà una estada a l’estranger, per estudiar in situ l’idioma local, a l’alumne/a que hagi assolit la millor nota global final de Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Superior, de qualsevol especialitat. Aquest premi té una dotació màxima de 1.800 euros i és l’estudiant guardonat qui decideix el país a on vol cursar aquesta estada a l’estranger per aprendre o perfeccionar el seu coneixement de l’idioma local.

Pel que fa a la resta de guardons, també dotats econòmicament, ofereixen premis de 150, 125 i 100 euros, per als alumnes d’Educació Primària en cadascun dels seus tres cicles (inicial, mitjà i superior); de 300, 275 i 250 euros, per als de Secundària, en cadascun dels seus dos cicles (primer i segon); i de 400, 350 i 300 euros, per als estudiants de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior.

Els i les alumnes poden optar-hi sempre i quan hagin acabat en el curs anterior algun dels cicles educatius de Primària, Secundària, Batxillerat i/o Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior. A més, per optar a algun dels premis cal que les persones candidates als mateixos estiguin empadronats a la Pobla abans de l’1 de setembre de 2021, així com estar al corrent del pagament dels impostos i taxes municipals.

El termini per dur a terme la inscripció als Premis als millors expedients acadèmics finalitza el proper 31 d’octubre, mentre que el programa d’ajuts als estudiants mantindrà obert el període de sol·licituds fins al 30 de novembre

El termini per dur a terme la inscripció als Premis als millors expedients acadèmics finalitza el proper 31 d’octubre, mentre que el programa d’ajuts als estudiants mantindrà obert el període de sol·licituds fins al 30 de novembre. Les persones interessades en beneficar-se de qualsevol d’aquests dos programes municipals ja poden tramitar la seva sol·licitud per mitjans telemàtics, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. Només en casos justificats i sempre amb cita prèvia -al telèfon 977 84 02 60 o a la seu electrònica-, es podrà recollir la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i retornar-la al mateix lloc degudament emplenada i signada pel mare/pare, tutor/a legal o per l’estudiant, en el cas que sigui major d’edat, tot adjuntant certificat o còpia compulsada de l’expedient acadèmic.

D’altra banda i seguint el costum instaurant en edicions anteriors, l’acte de lliurament dels Premis als millors expedients acadèmics de la Pobla tindrà lloc a principis del proper mes de desembre, i s’emmarcarà en el conjunt d’actes previs de les festes nadalenques.

Redacció

La refineria de Repsol a Tarragona afronta l’aturada més llarga de la seva història amb una inversió de 100 MEUR

El director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, durant la roda de premsa d’aquest dimarts. Foto: Eloi Tost

 

La conjuntura internacional i la inflació han endarrerit i encarit el procediment

 

La refineria de Repsol a Tarragona començarà aquest divendres l’aturada més llarga de la seva història, que farà que les unitats de combustibles estiguin 53 dies sense produir. Durant aquest temps es faran actuacions per millorar la seguretat i la competitivitat, inversions per reduir emissions de CO2 i tasques de manteniment. La companyia hi destinarà 100 MEUR, un cost superior al previst inicialment a causa de la conjuntura internacional i la inflació, que també han fet endarrerir un procediment que estava planificat per a l’abril i maig. El director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha destacat que l’aturada ha de permetre tenir les instal·lacions a punt per al pròxim cicle de producció de sis anys.

Durant la parada, de mitjana hi treballaran 2.900 persones, amb puntes de 3.700 treballadors. Una cinquantena de persones han treballat en la preparació de l’aturada, que comptarà amb 120 tècnics de prevenció. Per dur a terme aquestes tasques Repsol ha contractat 80 empreses auxiliars, la majoria de les quals amb seu o delegació a Tarragona.

Pel que fa als 100 MEUR de cost, Sancho ha apuntat que 30 MEUR seran per tasques de manteniment i 70 MEUR seran per 148 actuacions. D’aquestes, el 30% seran per millorar la seguretat i l’impacte sobre el medi ambient, un 35% aniran directament dirigides a canvis per reduir les emissions de CO2 i un 35% per millorar la competitivitat.

De les referents a rebaixar la contaminació, Sancho ha quantificat que es deixaran d’emetre 33.000 tones de CO2, «l’equivalent a una població de 10.000 habitants durant un any». El director ha reconegut que la refineria emet anualment 1 tona de CO2 a l’atmosfera, però que l’empresa està compromesa a assolir la neutralitat climàtica el 2050. «Fa anys que treballem per la descarbonització i les parades programades són cabdals per implementar inversions de millora de les instal·lacions», ha remarcat.

Així, entre 2016 i 2025 el compromís de la petrolera és d’haver disminuït l’emissió de gasos d’efecte hivernacle «entre un 10% i un 12%». Per assolir-ho, «la primera palanca és reduir consums, sobretot de gas natural». En aquest sentit, ha reconegut que «la conjuntura» internacional els ha fet accelerar la disminució d’us de gas natural i substituir-ho per «altres alternatives». Per Sancho, les inversions signifiquen «una aposta ferma i clara de la companyia cap al complex de Tarragona» per tal que segueixi sent «un referent».

Entre les tasques que es duran a terme durant els 53 dies de parada hi ha la inspecció de totes les canonades, especialment una de 20 quilòmetres de longitud. Per revisar-la a fons s’utilitzarà un aparell que calcula el gruix del tub al llarg del recorregut i avisa si hi ha alguna zona més deteriorada per tal de reparar-la i evitar fuites. Paral·lelament, a l’interior d’alguns equipaments s’hi introduiran robots per fer tasques similars.

Amb tot, l’operació més complexa serà el buidatge de l’anomenada «torre de buit», en la qual s’hi haurà de fer un «remetal·litzat», que consisteix en un recobriment de l’interior de la torre d’una capa de metall que la protegirà de l’atac químic dels productes amb els quals es treballi.

Eloi Tost

 

L’11è Duatló de la Pobla obre el període d’inscripcions

Els participants de l’11è Duatló de la Pobla hauran de superar un circuit de 5 quilòmetres de cursa a peu, 18 quilòmetres en BTT i 2,5 quilòmetres de cursa a peu per finalitzar el recorregut. Foto: Ajuntament

Els amants de l’esport en general, i del duatló en particular, tenen una cita imprescindible a la Pobla de Mafumet el proper dia 8 d’octubre. Un any més, el municipi acollirà el Duatló, una competició que enguany arriba a la seva onzena edició. Running Solutions i l’Ajuntament de la Pobla col·laboren de nou en l’organització d’aquesta prova, les inscripcions de la qual ja estan obertes en les seves dues modalitats -individual o per relleus- a través del lloc web https://sbhotelstriathlonseries.com/duatlo-lapobla/

Com en edicions anteriors, els participants de l’11è Duatló de la Pobla hauran de superar un circuit de 5 quilòmetres de cursa a peu, 18 quilòmetres en BTT i 2,5 quilòmetres de cursa a peu per finalitzar el recorregut. En la categoria de relleus, que poden ser mixtes, un participant completarà la cursa a peu i, l’altre, el circuit en BTT. A més, A més, també hi haurà curses infantils i premis per als millors duatletes de les diverses categories masculines, femenines, per parelles i competidors locals. Com és habitual en aquesta cita esportiva, tot els participants inscrits rebran una samarreta, així com servei d’avituallament en completar la seva participació al Duatló i una fotografia del moment de la seva arribada a meta.

Des de l’organització es recorda que la recollida de dorsals, l’entrega d’obsequis d’inscripció (bossa del participant) i el check in de la bicicleta es farà en la franja horària de 15 a 16.30 h, mentre que el Duatló donarà inici a partir de les 17 h.

A l’octubre, tornen els Ranking Games

D’altra banda, el cap de setmana del 14 al 16 d’octubre tindrà també un marcat caràcter esportiu, tota vegada que tornen a la Pobla els Ranking Games. Després que el municipi ja va acollir aquesta cita l’any passat i davant les bones sensacions que va deixar la cita a amfitrions i a organitzadors, la Pobla acollirà de nou aquesta competició esportiva per a empreses, corporacions i institucions amb vocació guanyadora i competitiva, que promou l’esport com un eix de vertebració interna i un aparador de la pròpia marca.

Enguany, la prova ofereix competicions en bàsquet 3×3, futbol 3×3, natació, pàdel, tir amb arc, running per relleus i sogatira, a més d’interessants xerrades i activitats complementàries, com ara valoracions biomètriques de la petjada dinàmica o teràpies de microcirculació físic-vascular.

Les empreses i organitzacions interessades a inscriure el seu equip poden fer-ho fins al 30 de setembre, a través del lloc web https://rankingames.world/poblamafumetoctubre2022/. Els equips, de vuit membres, poden ser masculins o mixtes (4 homes i 4 dones).

Amb aquestes dues iniciatives, la Pobla de Mafumet segueix apostant clarament pel foment de la pràctica esportiva com a camí cap a un estil de vida saludable. A l’habitual oferta d’instal·lacions i modalitats esportives que poden ser practicades al municipi, i que es veu completada amb l’organització d’iniciatives consolidades com són la Bicicletada popular, les caminades populars o els campionats de futsal a l’estiu, cal afegir-hi el ja més que consolidat Duatlóo i els Ranking Games, que repeteixen a la Pobla després de l’èxit organitzatiu assolit l’any passat.

Redacció

 

L’Ajuntament de la Pobla aposta pel teatre amateur

 

‘Diner negre’ (17 de setembre) i ‘La casa de les Bernardetes’ (24), ambdues gratuïtes, són la proposta teatral per a aquest mes de setembre

 

A la tardor arribarà una nova edició de la Mostra de teatre M. Carme Baget, la qual arribarà enguany carregada de novetats

 

Aquest proper dissabte, a les 19 h, l’auditori del Casal Cultural pujarà el seu teló per donar la benvinguda al Grup Escènic Atenea, de Tarragona. La companyia presentarà al públic pobletà la seva darrera producció teatral: ‘Diner negre’. Es tracta d’una adaptació lliure d’una esbojarrada comèdia que gira al voltant d’un maletí ple de bitllets. Quatre milions d’euros que faran parar boig un empleat de banca i provocaran una esbojarrada comèdia, que garanteix les rialles durant les gairebé dues hores de durada d’aquesta representació apta per a tots els públics i que, a més, és gratuïta. Les entrades ja estan disponibles a través del perfil Koobin de la Pobla de Mafumet, disponible aquí.

Una setmana després i a la mateixa hora, serà el torn de Buenafuente’s Company, amb l’obra ‘La casa de les Bernardetes’. Basada en el clàssic ‘La Casa de Bernarda Alba’ de Federico García Lorca i en clau de comèdia, a ‘La Casa de les Bernardetes’ estan de dol. Les joves Bernardetes ho tenen tot prohibit, especialment l’amor. No hi pot entrar res ni ningú que els hi recordi. Són moments molt difícils per a totes elles, que no entenen perquè han de renunciar al meravellós regal que la joventut els hi posa al davant.

Aquesta obra ens apropa a la problemàtica i la repressió que vivien antigament les dones, especialment en l’entorn rural. També s’aborden les relaciones generacionals entre mares, filles i netes, tenint en compte la influència que tenien les àvies en la cura de les noies, sempre vetllant pel seu benestar encara que xoquessin de cara amb les seves mares. En resum, una comèdia familiar escrita per una dona (Maite Buenafuente), feta per dones i adreçada especialment a les dones i als que viuen amb elles.

‘La casa de les Bernardetes’ s’ofereix a la Pobla de manera gratuïta i amb entrades també disponibles al perfil Koobin de la Pobla de Mafumet, aquí.

Tot plegat respon a l’aposta municipal per la promoció de la cultura en general i del teatre amateur de proximitat en particular. El consistori programa periòdicament i al llarg de l’any diverses produccions teatrals que ofereix al municipi de manera gratuïta, tot apropant la cultura i, alhora, col·laborant amb les companyies teatrals del territori a través del mecenatge. En la mateixa línia de promoció cultural, també col·labora amb l’entitat pobletana La Corriola Teatre, la qual organitza cada tardor la Mostra de teatre M. Carme Baget. Un esdeveniment que, enguany, arribarà carregat de novetats i en la qual tant l’entitat com l’Ajuntament ja hi estan treballant.

Redacció