.

Una imatge de la Caminada lila. Foto: Cedida

Les Jornades de la Dona i la Igualtat de la Pobla de Mafumet caminen ja cap a la recta final del programa d’actes organitzat per l’Ajuntament, amb el suport de diverses entitats locals. Fins ara, la tònica dominant està sent l’elevada participació a les diferents activitats programades, tal i com va succeir aquest passat diumenge al matí, quan 400 persones -el màxim previst per l’organització- van reunir-se al Parc de les Pobles per participar de la primera Caminada lila.

Aquesta va tenir lloc pels itineraris saludables que recorren l’entorn natural del poble, en una iniciativa que va acabar de nou al Parc de les Pobles per oferir a tots els assistents un esmorzar popular i la lectura del manifest de la dona.

L’altre acte destacat del darrer cap de setmana va ser el concert amb Dones de Paraula. Davant la previsió -després confirmada- de pluja, l’Ajuntament va traslladar l’acte inicialment previst a la Carpa dels Jardins del Pavelló fins a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal, a on va tenir lloc un excels concert en què música i literatura van unir-se de la mà i de la veu d’Anna d’Ivori, Maria Jacobs, Nerea Bassart i Txell Mas, quatre compositores que han posat melodia a obres de poetesses catalanes que mai abans havien estat musicades.

L’acte va tenir continuïtat amb un vermut popular, la recaptació del qual serà íntegrament lliurada a la Fundació La Muntanyeta, entitat que vetlla per la defensa dels drets de les persones afectades de paràlisi cerebral i/o etiologies similars de les comarques de Tarragona.

D’altra banda i de cara als propers dies, les Jornades de la Dona i la Igualtat encara reserven alguns plats forts per a les dones i els homes de la Pobla que s’animin a participar d’activitats com la masterclass de flamenc que tindrà lloc aquest dimecres (20 h, Pavelló), la sessió Escape room urbà de la igualtat (divendres, 17.30 h). Es tracta d’un joc col·laboratiu de carrer, en grups de 3 a 5 persones, amb el qual es generarà un espai on podrem reflexionar sobre la societat en la qual vivim.

A través del joc es podrà treballar conjuntament i reflexionar-hi en perspectiva de gènere a través de proves d’enginy, habilitat i reflexió. Diversió amb proves físiques escampades pel poble i proves digitals amb una APP mòbil per grup. Les persones interessades a gaudir d’aquesta activitat s’hi poden inscriure a l’Ajuntament.

S’arribarà així a la nit de dissabte, quan les Jornades de la Dona i la Igualtat completaran la programació
prevista amb l’únic dels actes pensat exclusivament per a les dones: el 14è Sopar de dones (21 h,
Pavelló). Serà, com sempre, una vetllada que oferirà un exquisit àpat, diferents espectacles d’animació,
moltes sorpreses i ball amb discoteca mòbil amenitzada per Nacho Lascasas, fins ben entrada la
matinada.