TARRAGONA 21

El Consell Escolar de Constantí aprova les actuacions del Pla Educatiu d’entorn per al curs 2020-2021

El Consell Escolar Municipal és l’òrgan de participació, consulta i assessorament, que representa tota la comunitat educativa del municipi. Foto: Ajuntament

Aquest dijous 22 d’octubre s’ha celebrat a Constantí la reunió del Consell Escolar Municipal d’inici del curs 2020-2021. Tenint en compte la situació actual a causa de la pandèmia, aquesta sessió s’ha celebrat de forma telemàtica i ha comptat amb la presència de representants de tota la comunitat educativa: des de l’Inspector, tècnics, regidora d’Ensenyament, directors/es, professors/es, AMPAS, alumnes i personal no docent de tos els centres educatius.

Durant la reunió s’ha donat compte de les inscripcions als centres educatius del municipi per aquest curs. També s’ha presentat la memòria d’actuacions del Pla Educatiu d’Entorn del curs 2019-2020 i s’han aprovat les propostes d’actuacions d’aquest pla educatiu per al present curs escolar 2020-2021. En aquest sentit, moltes de les propostes d’actuacions d’aquest curs s’hauran d’adaptar a la situació d’excepcionalitat motivada per la pandèmia de la Covid-19, i algunes d’aquestes propostes no es podran acabar realitzant.

A banda, d’aquesta reunió del Consell Escolar han sorgit noves iniciatives que es realitzaran durant el curs com són: una escola de pares i mares per oferir acompanyament a totes aquelles famílies que vulguin adquirir coneixements per formar part de l’aprenentatge dels seus fills, i la realització de càpsules de noves tecnologies adreçades a famílies amb problemes de digitalització. També s’ha aprovat doblar el nombre d’hores dedicades al projecte d’estudis assistits per millorar les competències dels alumnes del municipi afectats pel confinament i d’aquesta manera promoure la igualtat d’oportunitats.

El Consell Escolar Municipal és l’òrgan de participació, consulta i assessorament, que representa tota la comunitat educativa del municipi.

Redacció

 

Comença la campanya de vacunació de la grip a Constantí

L’entrada al Pavalló es fa pel carrer Centcelles i en l’accés es prenen totes les mesures de prevenció i sanitàries per la COVID-19. Foto: Ajuntament

Aquest dimecres, 21 d’octubre, ha arrencat la campanya de la vacunació de la grip a Constantí, una campanya que de manera excepcional es farà aquest any al Pavelló Poliesportiu. L’Institut Català de la Salut (ICS) del Camp de Tarragona i l’Ajuntament de Constantí han habilitat aquest punt de vacunació fora del Centre d’Atenció Primària (CAP), concretament a la pista dura del Pavelló, amb totes les mesures de seguretat per la pandèmia de la Covid-19.

La campanya de vacunació ha començat avui i s’allargarà fins a finals del mes de gener. Per vacunar-se, els ciutadans han de contactar amb el CAP per demanar cita prèvia. Ho poden fer a través del telèfon: 977 52 41 09, de dilluns a divendres de 8 a 20 hores. O bé a través de www.ics.gencat.cat. Les vacunacions es faran els dimecres, dijous i divendres de 9.30 a 12.30 h i de manera esglaonada. L’entrada es fa pel carrer Centcelles i en l’accés es prenen totes les mesures de prevenció i sanitàries per la COVID-19. Un cop posada la vacuna, la sortida es fa per l’Avinguda 11 de Setembre.

L’objectiu d’habilitar aquest espai complementari és garantir en el context actual la màxima seguretat als grups que s’han de vacunar, que són precisament aquells col·lectius de risc a l’hora de contraure malalties com la Covid-19. Des del Departament de Salut i des de l’Ajuntament de Constantí s’ha volgut subratllar de la importància de vacunar-se de la grip cada any per als grups de risc, però aquest any és «més important que mai» a causa de la pandèmia del coronavirus.

Redacció

 

Horari especial i mesures de seguretat al cementiri municipal de Constantí per Tots Sants

L’Ajuntament de Constantí ha informat de l’horari especial del Cementiri Municipal durant la setmana de Tots Sants. Aquest any, a causa de la pandèmia de la Covid-19, s’amplia l’horari d’obertura del cementiri per tal de distribuir l’afluència de visitants i evitar així les aglomeracions.

Així, el cementiri municipal obrirà els dies 26,27,28,29 i 30 d’octubre en horari de matí, de 9 a 13 h, i a la tarda de 15 a 17 h. Els dies 31 d’octubre i 1 de novembre obrirà de 9 a 18 h, i el dilluns dia 2 de novembre obrirà de 9 a 13 h.

Aquest any, a més, s’estableixen una sèrie de mesures restrictives i recomanacions de seguretat per la Covid-19. S’aplicarà un control de l’aforament i serà obligatori l’ús de mascareta. Caldrà mantenir les mesures d’higiene amb la neteja de mans i respectar sempre la distància interpersonal entre persones no convivents. També s’adoptaran mesures de neteja i desinfecció periòdica de la instal·lació. Es recomana als usuaris limitar el temps d’estada al cementiri i limitar l’ús de bancs i seients.

Redacció

 

Una dona positiva de covid-19 escup a la cara d’un home que volia impedir-li robar una bossa de mà

Seu dels Jutjats de Tarragona

Seu dels Jutjats de Tarragona

La fiscalia demana 2 anys i mig de presó i 1.200 euros de multa per a una dona processada per intentar robar una bossa de mà d’una estrebada i per escopir a la cara d’un home que havia anat a socórrer la víctima. Els fets van passar el 19 de setembre al carrer Jaume I de Constantí. Segons relata la fiscalia, l’acusada va abordar la víctima, una dona que venia de fer la compra i del banc, la va sacsejar i la va fer caure a terra mentre li estirava la bossa de mà. Davant dels crits de socors, diverses persones van acudir a auxiliar-la. La processada es va encarar amb un d’ells, va treure-li la mascareta, va escopir-li a la cara i va dir-li «aquí tens el coronavirus». La dona havia donat positiu de covid-19 quinze dies abans.

Segons la fiscalia, la processada va actuar «amb la intenció de menyscabar la integritat física de l’home contagiant-li la malaltia de la covid-19». A més, anava sense mascareta, malgrat el resultat positiu de la prova PCR que van fer-li el 4 de setembre, del qual n’era coneixedora. Com a conseqüència dels fets, l’home va haver de fer 14 dies de quarantena.

Per la seva banda, la dona que va patir l’intent de robatori la van haver de tractar d’unes lesions i va haver de fer aïllament domiciliari fins a obtenir el resultat d’una prova PCR, tot i que no reclama cap indemnització. Arran de la intervenció de diversos vianants la processada no va arribar a sostreure-li la bossa. La processada la van detenir l’endemà i el jutjat en va decretar l’ingrés provisional a presó el 22 de setembre.

La fiscalia li demana 2 anys i mig de presó pel delicte de robatori amb violència en grau de temptativa i 1.200 euros de multa per un delicte de lesions en grau de temptativa. També sol·licita que indemnitzi amb 840 euros l’home que va rebre l’escopinada pels 14 dies de quarantena. El cas es jutjarà properament als jutjats penals de Tarragona.

Roger Segura

 

La vacunació de la grip a Constantí es farà aquest any al Pavelló Poliesportiu

La campanya de vacunació de la grip a Constantí es farà aquest any, de manera excepcional, al Pavelló Poliesportiu. L’Institut Català de la Salut (ICS) del Camp de Tarragona i l’Ajuntament de Constantí han habilitat aquest punt de vacunació fora del Centre d’Atenció Primària (CAP), concretament a la pista dura del Pavelló, amb totes les mesures de seguretat per la pandèmia de la Covid-19. La campanya de vacunació començarà a Constantí el dimecres 21 d’octubre i s’allargarà fins a finals del mes de gener. Per vacunar-se, els ciutadans han de contactar amb el CAP per demanar cita prèvia. Les vacunacions es faran els dimecres, dijous i divendres de 9.30 h a 12.30 h i de manera esglaonada. L’entrada es farà pel carrer Centcelles, i en l’accés es prendran totes les mesures de prevenció i sanitàries per la COVID-19. Un cop posada la vacuna, la sortida es farà per l’Avinguda 11 de Setembre.

L’objectiu d’habilitar aquests espais complementaris és garantir en el context actual la máxima seguretat als grups que s’han de vacunar, que són precisament aquells col·lectius de risc a l’hora de contraure malalties com la Covid-19. Des del Departament de Salut s’ha informat de la importància de vacunar-se de la grip cada any per als grups de risc, però aquest any és «més important que mai» a causa de la pandèmia del coronavirus.

Durant la campanya de vacunació es donarà prioritat als col·lectius que tenen un alt risc de patir complicacions en cas de patir la grip: persones de 60 anys o més; pacients amb problemas de salut crònics i factors de risc, entre els quals s’afegeix la hipertensió; les dones embarassades; els infants entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació). També els col·lectius que poden transmetre la grip a persones d’alt risc, com són els professionals sanitaris i sociosanitaris i els contactes i cuidadors d’aquestes persones. Una de les grans novetats de la campanya d’aquest any és que s’inclou el personal docent entre les persones de risc que han de vacunar-se.

Redacció

 

Nova edició del Voluntariat per la llengua a Constantí

En el marc de la campanya “Quan parles fas màgia”, l’Oficina de Català de Constantí prepara una nova edició del programa Voluntariat per la llengua virtual, consisteix en aparellar una persona catalanoparlant que fa de voluntària amb una persona no catalanoparlant que tingui interès a practicar el català.

És per això que es busquen voluntaris catalanoparlants que vulguin participar en aquesta nova edició del programa. A la vegada, totes les persones, siguin alumnes o no dels cursos de català, que necessitin practicar el català oral per guanyar fluïdesa i seguretat d’una manera distesa, també poden apuntar-se com a aprenentes.

Un cop les dues persones entren en contacte, només hauran de pactar dia i hora. En definitiva, es tracta de conversar, a través de videoconferència, durant una hora a la setmana en català durant 10 setmanes.

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàries poden adreçar-se per telèfon al 977 524 228 o per correu electrònic a constanti@cpnl.cat

Redacció

 

El Consell dinamitza la lectura a les biblioteques de la comarca amb el cicle de contes ‘Rodona i blava, contes sobre la Terra’

Imatge d’arxiu de l’Agus Farré deixant bocabadats als nens de Vilallonga. Foto: Consell Comarcal

Aquest dissabte 17 d’octubre, a les 11:30 hores, a la plaça de davant de la Biblioteca Municipal de Constantí, comença el cicle ‘Rodona i blava, contes sobre la Terra’, que es desenvoluparà aquesta tardor a les biblioteques del Tarragonès.

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries a través dels contes als nens i a les nenes de la comarca. Amb la col·laboració de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, amb un nou cicle ‘Tardor de contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès’ amb la participació dels municipis de Constantí, Els Pallaresos, Perafort, La Pobla de Montornès, Creixell, Vilallonga del Camp, Altafulla i Roda de Berà.

Aquest cicle ‘Rodona i blava, contes sobre la Terra’ es dedica a posar en valor el respecte a la natura, als animals, les plantes, l’aigua… en definitiva a estimar la Terra.

El cicle el duran a terme dos contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries. La Muntsa Plana i l’Agus Farré tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques i l’ensenyament. Per tant, saben molt bé els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Tots dos, des de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions. La Muntsa amb ‘Quan la Mare Lluna va dir Prou!’ i l’Agus amb ‘Ogoshi -te-oh-me’.

L’activitat comptarà amb les mesures de seguretat per fer front a la Covid-19. Consulteu en cada municipi com tramitar les inscripcions prèvies.

Redacció

 

L’Ajuntament de Constantí concedeix més de 46.000 euros en ajuts a comerços i autònoms afectats per la Covid-19

Façana de l’ajuntament de Constantí. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Constantí ha aprovat la concessió i el pagament de les subvencions als comerços i empresaris autònoms afectats econòmicament per la COVID-19. En total, l’import d’aquests ajuts econòmics que atorga l’Ajuntament serà d’uns 46.400 euros.

Aquests ajuts s’emmarquen dintre del paquet de mesures socials i econòmiques excepcionals i d’urgència per tal de reactivar l’economia i el comerç local que va aprovar l’Ajuntament de Constantí el passat mes de maig. Dintre d’aquestes mesures s’han inclòs ajudes que podien arribar fins a un màxim de 1.500 euros de subvenció per a cada establiment comercial i de serveis de caràcter minorista, l’activitat del qual es va veure obligatòriament suspesa en virtut del Reial Decret de declaració de l’estat d’alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19. Els dies 17 de setembre i 1 d’octubre d’aquest 2020 s’ha celebrat la comissió avaluadora d’aquestes subvencions, de les quals se’n beneficiaran prop d’uns 40 comerços del municipi que han presentat i justificat correctament la documentació prevista en les bases.

A banda d’aquestes subvencions, dintre d’aquest paquet de mesures econòmiques també s’ha aprovat la suspensió, durant el que queda de 2020 i tot l’any 2021, de la taxa d’ocupació pública de les terrasses d’establiments i de les parades del Mercat Municipal. Pel que fa a la resta de tributs municipals, s’ha ampliat el termini de pagament i podran ser fraccionats sense interessos.

També s’ ha incrementat la dotació de determinades subvencions com la destinada a Caritas, Unió de Botiguers i les AMPA dels centres educatius (50.000 €uros).

Redacció

 

Ja es poden demanar les subvencions a Constantí per a finques rústiques en bon estat de conservació

Els impresos per sol·licitar la subvenció es poden demanar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament. Foto: Ajuntament

Fins el dia 31 de desembre de 2020 es poden sol·licitar les subvencions destinades a bonificar l’impost sobre els béns immobles de les finques rústiques cultivades i netes, del terme municipal de Constantí. Els beneficiaris d’aquesta subvenció són els titulars de béns immobles de naturalesa rústica del terme que mantinguin en estat d’explotació, o en el seu defecte, sanejades o netes, les finques de la seva propietat.

La partida anual que destina l’Ajuntament a aquestes subvencions és de 14.000 euros, i la quantia de l’ajuda pot arribar fins a un 30 % de la quota líquida de l’IBI rústic.

Els impresos per sol·licitar la subvenció es poden demanar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament. Cal adjuntar una còpia del DNI i els darrers rebuts de l’IBI de finca rústica.

Podeu consultar la convocatòria al BOPT en el següent enllaç: https://www.diputaciodetarragona.cat/ebop/index.php?op=dwn&tipus=i&data=20201008&anyp=2020&num=07171&v=i

Redacció

 

La Biblioteca Municipal torna a engegar el projecte ‘Mirmiga’ amb la col·laboració de les escoles del municipi

A través d’aquest projecte tots els escolars del municipi realitzen una visita per trimestre a la Biblioteca. Foto: Ajuntament

La setmana passada es va tornar a posar en marxa el projecte ‘Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau!’ que promou la Biblioteca Municipal de Constantí en col·laboració amb les escoles del municipi: Escola Centcelles i Escola Mn Ramon Bergadà. Es tracta d’una de les activitats periòdiques que s’organitzen des de fa anys en el calendari d’activitats de la Biblioteca. Tenint en compte la situació actual per la Covid-19 i seguint les recomanacions sanitàries, durant aquest curs s’aplicarà un protocol amb un seguit de mesures de prevenció i seguretat. Les visites es realitzaran amb grups estables i amb totes les mesures d’higiene i seguretat: l’ús de mascareta, la higiene de mans i el manteniment de la distància de seguretat. A més, aquest any les visites setmanals es faran amb grups exclusius de cadascuna de les escoles, de manera que no hi haurà interacció entre grups d’escoles diferents en un mateix dia.

A través d’aquest projecte tots els escolars del municipi realitzen una visita per trimestre a la Biblioteca. Aquestes visites es divideixen en dues parts: una activitat d’animació a la lectura a càrrec d’un contacontes professional i una sessió de formació d’usuaris sobre el funcionament de la biblioteca a càrrec del personal bibliotecari. El projecte es ve desenvolupant a la Biblioteca Municipal des de l’any 2012, tot i que parteix de l’experiència acumulada amb un projecte similiar que es va iniciar el 2007. Es tracta d’un projecte destinat a tots els escolars d’Infantil i Primària de Constantí

El passat 14 de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar, es posava en marxa l’horari d’’hivern a la Biblioteca, que s’ha ampliat aquest any. A banda de les visites escolars, també s’han reiniciat activitats habituals com el Club de Lectura o el Club de Lectura Juvenil, que també aplicaran les mesures d’higiene i seguretat corresponents.

Pel que fa a activitats com les sessions de contes infantils, tenint en compte les limitacions d’aforament a causa de la pandèmia, aquest any es realitzaran de manera excpecional a l’aire lliure i els dissabtes al matí. Per tal de participar en aquestes actrivitats, caldrà demanar cita prèvia.

Redacció

 

L’Ajuntament de Constantí aprova l’ordenança per regular la instal·lació de terrasses a la via pública

Imatge de l’alcalde, Òscar Sánchez, durant el ple telemàtic. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat aquest dijous 8 d’octubre la nova ordenança municipal que regula l’ocupació pública mitjançant terrasses d’establiments de restauració o zona comercial.

La sessió ordinària, que s’ha celebrat de forma telemàtica atesa l’actual situació sanitària, ha aprovat aquesta ordenança municipal, un reglament en el qual l’Ajuntament de Constantí hi ve treballant des de l’any 2017. L’ordenança té per objecte la regulació de l’ocupació de la via pública mitjançant terrasses, vetlladors i altres elements de mobiliari similars. Al text es determina el règim jurídic, la normativa per a la sol·licitud i concessió de la llicència, les condicions tècniques i les obligacions dels titulars de les llicències, entre d’altres qüestions. Aquesta ordenança servirà per donar una major seguretat jurídica als titulars de les autoritzacions i, a més, farà compatible la funció de dinamització de l’entorn urbà de les terrasses amb el respecte per la convivència ciutadana.

Un altre dels punts aprovats durant el Ple d’aquest dijous és una nova addenda al conveni de col·laboració existent entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Constantí en relació als Plans Educatius d’Entorn del curs 2020-2021. Aquesta addenda suposarà una aportació econòmica de 6.630 €uros entre les dues administracions per a finançar les actuacions previstes dintre del Pla Educatiu d’entorn d’aquest curs 2020-2021.

També es va aprovar el compte general de la corporació per a l’exercici 2019. Aquest compte general fixa la situació financera, el resultat econòmic patrimonial i l’execució del pressupost de l’ajuntament, i un cop aprovat s’envia a la Sindicatura i al Tribunal de Comptes. Durant el ple també es va acceptar l’acord del Jurat d’Expropiació de Tarragona, de data 7 d’agost de 2020, que fixa el preu just de l’expropiació de la finca del carrer Sant Pere 24 en 39.052,66 €uros.

Finalment, en l’apartat de les mocions, es va aprovar una moció presentada conjuntament per Compromís per Constantí i Junts per Constantí de rebuig a la decisió del T.S d’inhabilitar el President de la Generalitat, Quim Torra. I també es va aprovar una moció presentada pel grup municipal del PSC per instar a l’Estat i la Generalitat a realitzar polítiques socials d’habitatge i lluitar en contra de les ocupacions delictives d’habitatge.

Redacció

 

L’Ajuntament de Constantí manté els ajuts a empreses que contactin aturats del municipi i a nous emprenedors

Tots els interessats poden presentar la documentació per acollir-se a aquestes subvencions, fins el dia 31 de desembre d’aquest 2020. Foto: Ajuntament

Amb l’objectiu de promoure l’ocupació i fomentar la contractació de persones aturades del municipi, l’Ajuntament de Constantí manté per aquest any 2020 una partida de 50.000 euros destinada a subvencionar aquelles empreses que contractin aturats inscrits a la Borsa de l’Oficina de Treball municipal, així com també els incentius als nous emprenedors i la creació de noves empreses al municipi. Els beneficiaris d’aquestes ajudes són les persones físiques o jurídiques que contractin persones desocupades empadronades al municipi durant un període mínim de 6 mesos, i els nous emprenedors o les persones que estableixin noves empreses al municipi.

Aquesta setmana s’han publicat al BOPT les bases de la convocatòria per a la concessió d’aquestes subvencions.

La quantitat de l’incentiu a les empreses per a noves contractacions és de 3.000 euros per persona contractada en cas de contractació per un període d’un any. En el cas que l’empresa contracti el treballador per un període mínim de 6 mesos però inferior a 1 any, l’ajuda serà de 1.500 euros; D’altra banda, la quantitat de l’ajuda a les empreses serà de 4.000 euros en els següents supòsits: contractació de persones majors de 50 anys (proporcional si és a temps parcial), contractació de famílies monoparentals amb fills menors, i joves menors de 30 anys.

En el cas dels incentius als nous emprenedors i als ajuts per l’establiment de noves empreses al municipi, aquesta quantitat es manté en 3.000 euros. La durada de l’activitat haurà de ser com a mínim d’un any.

Les bases ofereixen també la possibilitat de fer un pagament anticipat de l’ajut en forma de bestreta, durant els dos primers mesos de contractació. En el cas dels nous emprenedors, en el període mínim d’un any de durada de la nova activitat.

Tots els interessats poden presentar la documentació per acollir-se a aquestes subvencions, fins el dia 31 de desembre d’aquest 2020. Les instàncies s’hauran de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Constantí. Els interessats podran efectuar consultes o rebre assessorament a través de l’Oficina Municipal de Treball de l’Ajuntament de Constantí, al carrer Sant Pere 49 (planta baixa) o trucant al telèfon 977 19 08 21.

Podeu consultar la convocatòria al BOPT en el següent enllaç: https://www.diputaciodetarragona.cat/ebop/index.php?op=dwn&tipus=i&data=20201008&anyp=2020&num=07140&v=i

Redacció

 

S’obre una nova convocatòria de subvencions per a la rehabilitació de façanes dins el projecte ‘Constantí, Posa’t Bonic’

La partida total destinada a aquest projecte ‘Constantí, Posa’t bonic’ és de 20.000 €uros. Foto: Ajuntament

Aquesta setmana s’ha publicat al BOPT la convocatòria per a la concessió de subvencions per a la rehabilitació de façanes dins del projecte ‘Constantí, Posa’t bonic’ de l’any 2020. Aquestes subvencions que atorga l’Ajuntament de Constantí estan destinades a la rehabilitació, restauració, reforma i pintura de les façanes dels immobles amb més de 25 anys d’antiguitat.

En el marc de las polítiques de foment de conservació d’edificis, i amb especial atenció, els nuclis antics dels municipis, com a mesura d’estímul a la rehabilitació per evitar la degradació i el foment dels valors estètics i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, l’Ajuntament de Constantí ha aprovat els darrers anys la concessió de subvencions per tal que els veïns adeqüin les façanes dels seus habitatges.

La partida total destinada a aquest projecte ‘Constantí, Posa’t bonic’ és de 20.000 €uros. Les quantitats de les ajudes poden arribar fins a un 30 % del pressupost total presentat per l’interessat , sense sobrepassar la quantitat de 1.500 €uros. Les sol·licituds s’han de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament, amb tota la documentació necessària. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 15 de gener de 2021.

Redacció

 

Bona resposta de la població en una nova campanya de donació de sang a Constantí

La jornada ha estat organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí. Foto: Ajuntament

L’edifici de l’Escola d’Adults municipal ha acollit aquest dimecres 30 de setembre una nova campanya de donació de sang a Constantí, que ha comptat amb una elevada participació. La resposta de la ciutadania ha estat novament molt bona i s’han realitzat 31 donacions (amb 4 nous donants). La jornada ha estat organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí. Durant la donació es van prendre les mesures sanitàries i de prevenció corresponents. Des del consistori constantinenc, a través de les xarxes socials oficials, s’ha donat les gràcies a la col·laboració ciutadana i s’ha agraït la solidaritat dels convilatans en les circumstàncies actuals a causa de la pandèmia per la Covid-19.  

L’anterior campanya de donació de sang a Constantí es va fer el passat mes de març, en plena pandèmia, al Pavelló Poliesportiu municipal. La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.  

De fet, les donacions de sang de les primeres setmanes de tardor són essencials per incrementar les reserves després de la baixada de l’estiu. Després dels mesos de juliol i agost, avui hi ha sang per als propers 7 dies, quan el nivell òptim són 10. Alguns grups sanguinis, a més, disposen de 4 o 5 dies de reserves. A més, la situació excepcional d’aquest 2020 ha fet que, durant l’estiu i en les properes setmanes, les necessitats de sang siguin altes amb la represa d’intervencions ajornades durant l’inici de la pandèmia.

Redacció

 

L’Ajuntament de Constantí es reuneix amb la presidenta de la Cambra de Comerç per impulsar projectes conjunts

L’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, amb la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé. Foto: Ajuntament

Aquest dijous, 1 d’octubre, s’ha celebrat una reunió a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí amb la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé.

Durant aquesta trobada s’han analitzat diferents temes relacionats amb la promoció econòmica del municipi i s’han acordat diverses qüestions per tal d’impulsar projectes de manera conjunta a Constantí, amb especial incidència al Polígon Industrial. La trobada ha comptat amb diversos representants de l’Ajuntament, amb l’alcalde Oscar Sánchez al capdavant, i tècnics de la cambra tarragonina..

La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, ha subratllat que “Constantí és un dels municipis més importants del territori i l’hem de mimar”. A més, ha afegit que treballen en “grans projectes perquè Constantí té un gran pol logístic dintre del polígon industrial, que és el més important de Catalunya, i volem impulsar-lo perquè tingui la màxima visibilitat”.

Per la seva banda, l’alcalde Oscar Sánchez ha volgut agrair la visita de la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona perquè “són els grans especialistes en la manera de fer promoció econòmica al territori”. El batlle constantinenc ha manifestat la seva satisfacció i ha confirmat que espera que “ben aviat puguem anunciar nous projectes i noves iniciatives per tal d’intentar que l’activitat econòmica comenci a rodar”. L’alcalde ha afegit que és conscient que “són moments molt difícils per a tothom i és amb aquestes sinergies amb les quals hem de treballar per millorar”.

Redacció

 

S’inicien les classes dirigides al Pavelló Poliesportiu de Constantí

Els horaris de les activitats dirigides es poden consultar a www.constanti.cat. Foto: Ajuntament

A partir de l’1 d’octubre es tornen a engegar les classes dirigides al Pavelló Poliesportiu municipal. La instal·lació esportiva ha reobert aquest mes de setembre amb estrictes mesures de seguretat i higiene, i seguint les recomanacions i la normativa prevista pel Covid-19.

L’horari d’obertura del pavelló és de 9 a 14.30 h i de 16 a 21.30 h de dilluns a divendres. Els esportistes i/o usuaris han de deixar lliures les instal·lacions 15 minuts abans de l’hora de tancament. La instal·lació romandrà tancada al migdia per efectuar treballs de desinfecció. D’altra banda, a partir del mes d’octubre s’aplicarà un 50% de descompte a les diferents quotes dels abonats i a les noves altes.

Gràcies a l’ampliació del gimnàs, la instal·lació pot oferir amb garanties la realització d’activitat física tant a nivell cardiovascular com a nivell de tonificació. S’ha habilitat la zona del passadís per a la realització de les classes dirigides i màquines cardiovasculars. El gimnàs queda habilitat per a la realització de la resta d’activitats.

Les classes dirigides que es realitzaran a partir de l’1 d’octubre són pilates cicling, tono, cardio, zumba i G.A.C. Els horaris d’aquestes activitats dirigides es poden consultar a www.constanti.cat

Redacció

 

S’inicien els cursos de català a l’Escola d’Adults de Constantí

Els cursos de català s’inclouen dintre de l’oferta formativa de l’Escola d’Adults municipal, i s’imparteixen al carrer Sant Pere 49. Foto: Ajuntament

Aquest dilluns 28 de setembre s’han iniciat els cursos de català a l’Escola d’Adults Municipal. Es tracta de cursos presencials de nivell inicial i bàsic, que en aquest primer trimestre del curs compten amb un total de 70 alumnes inscrits.

L’inici dels cursos s’emmarca aquest any en el context de la pandèmia de la Covid-19. Per aquest motiu, s’ han elaborat protocols d’organització amb  les corresponents mesures de prevenció i seguretat tant per alumes com per al professorat. Els cursos de català compleixen totes les mesures de seguretat corresponents: neteja i desinfecció d’espais, gel hidroalcohòlic, ús de mascareta obligatori i distància de seguretat.

A més, tenint en compte la situació actual, s’ha reduït el nombre d’alumnes per classe, amb un màxim de 12 alumnes per aula. D’altra banda, cadascun dels cursos disposarà d’una aula virtual associada  per tal que els alumnes puguin seguir el curs de manera telemàtica en el cas que es produís un nou confinament. Aquesta aula virtual es pot descarregar des del telèfon mòbil.

Redacció

 

Constantí Ràdio inicia la programació de la temporada 2020-2021

Una de les grans novetats serà una radionovel·la amb la col·laboració de l’Associació d’Amics del Teatre.

Constantí Ràdio (97.9 FM) ha iniciat aquesta setmana la nova programació de la temporada 2020-2021 amb la qual l’emissora local continua apostant per la seva tasca de divulgació de la informació local i comarcal i manté l’essència i el gruix de programació que s’ha anat consolidant al llarg de les darreres temporades amb diverses novetats.

La programació d’aquesta temporada s’emmarca dintre del context de la pandèmia de la Covid-19, i l’emissora aplicarà una sèrie de mesures de prevenció, higiene i seguretat en relació als programes que es realitzen per part del personal treballador i col·laboradors i col·laboradores externs.

Entre els programes destaca la continuació del magazín matinal «Un dia més», de dilluns a divendres de 12 a 13 h, conduït per Jordi Martínez i Noelia Silvero, amb entrevistes als principals protagonistes de l’actualitat, i amb diverses seccions relacionades amb els temes d’actualitat, opinió, cultura i altres més enfocades a l’àmbit local, donant ressò a totes les activitats programades per les entitats i associacions del municipi. Durant la setmana, comptaran amb espais com «Salut i benestar» a càrrec del personal tècnic de la Farmàcia BCN10 de Constantí; “El Rebost de la Paqui”, un espai de cuina on la Paqui Torres ens aporta tot tipus de receptes i consells culinaris. La Biblioteca Municipal també col·laborarà, com és habitual, amb la seves recomanacions literàries setmanals. I una de les novetats és que aquesta temporada s’incorpora un concurs setmanal “El Racó de les lletres. L’Univers literari” amb la col·laboració de l’Associació Literària de Constantí.

L’Informatiu, que es manté cada dia a les 13 hores i redifusió a les 15 h i com a novetat a les 21 h, un espai íntegrament d’informació local i comarcal, completa la proposta informativa i l’eix central de la programació dels matins, que es complementarà amb les edicions de matí i migdia de l’espai «Notícies en Xarxa» de La Xarxa de Comunicació Local. Els caps de setmana, dissabte i diumenge (a les 10 i les 14 h) el “Resum Informatiu setmanal” repassarà les informacions més destacades de la setmana en l’àmbit local.

Els espais «L’alcalde en directe» i «Grups municipals» continuaran repassant l’actualitat política municipal una vegada al mes. A banda, l’emissora local continua amb l’aposta d’oferir la possibilitat d’escoltar tots els Plens Municipals que celebri l’Ajuntament de Constantí, a l’espai «El Ple municipal», que s’emetrà el dia després de cada Ple a les 10 h.

La informació esportiva dels equips locals també continua a la graella aquesta temporada amb el programa «Fora de joc», amb Borja Arrizabalaga, cada dilluns a les 22 hores. També trobarem «Alimentació i salut», amb consells nutricionals a càrrec de la nutricionista Stephanie Chávez

Entre les grans novetats d’aquesta temporada hi trobem la radionovel·la “La decisió de Juliette”, que s’emetrà a partir del mes d’octubre, basada en la novel·la de l’escriptor local, Xavier Reinoso i protagonitzada per membres de l’Associació d’Amics del Teatre “Les Forques”

La graella de programació manté espais ja històrics a l’emissora com el programa d’entrevistes dedicat al món de les arts i la cultura «Arran de vers, a frec de llavi» amb la poeta i rapsode Isabel Ribera, o la poesia i la literatura amb «Animals» amb Alex Caburrasi i Núria Moreno. També aquesta temporada podrem continuar gaudint de “El club de 6è”, un espai de contes radiofònics en què els protagonistes seran els alumnes de 6è de primària de les escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà;

La programació es complementarà amb seccions i programes de La Xarxa com «Fem Salut», «Via verda», «Peluts» o «Sound System».

I la música continuarà sent un des grans eixos de la programació, amb espais dedicats a una àmplia diversitat d’estils que van des del pop-rock amb «Rock on the road», la música clàssica amb «Esencias musicales», a càrrec de Luis Suárez; i dues grans novetats en l’apartat musical seran el programa “House is the answer” un ràdio show presentat pel DJ constantinenc Jordi Alcañiz, per  a tots els amants de la música electrònica i del house music. I aquest any també s’estrena l’espai “Tresors de la cançó francesa”, on cada setmana descobrirem els cantants i les melodies més recordades de la cançó francesa, amb Xavier Reinoso. A banda, la programació es completa amb una àmplia selecció musical i els èxits de totes les dècades

Constantí Ràdio, al 97.9 FM, també es pot seguir via internet a www.constantiradio.cat o a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, i també pels canals de la TDT dedicats a les ràdios locals.

Redacció

 

El Centre d’Esports Constantí tanca la pretemporada amb derrota en el 19è Memorial Agustí Solé

El CF Reddis s’ha imposat per 1-3 al Centre d’Esports Constantí. Foto: Ajuntament

Aquest diumenge 27 de setembre s’ha celebrat la 19a edició del Memorial Agustí Solé de Futbol al Municipal La Coma. El CF Reddis s’ha imposat per 1-3 al Centre d’Esports Constantí en l’últim partit de pretemporada del conjunt constantinenc abans d’iniciar el campionat de lliga el pròxim diumenge 4 d’octubre a Segur de Calafell davant el Segur Atlètic. En aquest quart i últim amistós de pretemporada, el conjunt constantinenc rebia al Municipal La Coma a un equip de categoria superior i el conjunt reusenc va fer valer la seva superioritat sobre el terreny de joc, davant un Constantí que va mostrar una bona imatge.

Abans del partit, es va fer l’acte de presentació oficial de la plantilla de l’equip per a la temporada 2020-2021. El partit es va disputar amb la presència dels dos fills de l’Agustí Solé (fundador del club), Joan María Solé i Antonio Solé. Tots dos, ex-jugadors del club i membres del primer equip del CE Constantí en la seva fundació.

Uns 150 espectadors van assistir a l’encontre, passant els obligats controls que exigeix el protocol sanitari de la COVID-19.

Redacció

 

L’Ajuntament de Constantí i el CAP organitzen xerrades informatives sobre la COVID-19 amb entitats i associacions

Les sessions, a càrrec del personal tècnic del CAP de Constantí, tenen com a objectiu fer pedagogia sobre les recomanacions i mesures de prevenció i seguretat sobre la COVID-19. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Constantí, amb la col·laboració del CAP Constantí, ha iniciat aquest dijous un seguit de xerrades periòdiques destinades a les entitats i associacions del municipi per tal de difondre les mesures preventives en relació a la COVID-19 a nivell comunitari.

Seguint les recomanacions del Servei de Promoció de la Salut del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, aquestes sessions a càrrec del personal tècnic del CAP de Constantí tenen com a objectiu fer pedagogia sobre les recomanacions i mesures de prevenció i seguretat sobre la COVID-19 i respondre a les qüestions bàsiques que pugui plantejar la ciutadania.

Les xerrades es fan a la Sala de Plens de l’Ajuntament, donant compliment a les mesures de seguretat i prevenció, i a la restricció del nombre màxim de 6 persones per reunió. Al llarg d’aquest matí s’han fet una sessió amb representants de l’Associació Veïns de Constantí, l’Associació Islàmica, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Jubilats i Pensionistes. Les reunions han comptat amb la presència d’un/a representant per part de cadascun d’aquests col·lectius.

Al llarg de les pròximes setmanes es realitzaran aquestes sessions informatives amb la resta d’entitats i associacions del municipi.

Redacció