Advertisement
TARRAGONA 21

Constantí se suma al dol oficial per les víctimes de la Covid-19

Ajuntament de Constantí

L’Ajuntament de Constantí se suma al dol oficial decretat a tot l’estat i aquest dimecres 27 de maig, a les 12 h del migdia, es farà un minut de silenci davant de la casa de la vila per totes les víctimes de la COVID-19.

Des de l»Ajuntament de Constantí ens volem sumar així al dol oficial decretat a tot el país en memòria de les víctimes d’aquesta pandèmia. Amb aquest moment solemne volem participar d’aquesta mostra de dol i de respecte cap a totes les víctimes i els seus familiars.

Fem una crida a que ens acompanyeu, respectant les mesures de seguretat i l’ús de mascareta.

 

Finalitza la 2a Fase del servei d’instal·lació de càmeres de videovigilància a Constantí

L’Ajuntament de Constantí, a través de la regidoria de Seguretat, Protecció Civil i Mobilitat, ha informat que ja ha finalitzat la 2a fase de la instal·lació de càmeres de videovigilància als carrers del municipi.

Si en una primera fase ja es va instal·lar una càmera al carrer Major (àrea Ajuntament), i 3 càmeres al carrer dels Horts cruïlla amb c/Jaume I, en aquesta 2a fase s’han incorporat al servei de videovigilància 3 noves càmeres ubicades al carrer Barcelona.

En total són 7 càmeres de videovigilància repartides en 3 zones del municipi, integrades amb la infraestructura informàtica corporativa de l’Ajuntament, que connecta a través de fibra òptica diversos edificis municipals: Ajuntament, Policia Local, Ràdio i Pavelló poliesportiu. Preparades per la gravació d’imatges les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any, el seguiment es fa des de la sala de control de les dependències policials i amb estricte compliment de les mesures establertes per llei.

L’objectiu d’aquesta instal·lació és millorar la gestió del trànsit, controlar la venda ambulant il·legal, prevenir conductes delictives i garantir la seguretat de les persones. En definitiva, fer de Constantí un municipi més segur.

Constantí torna a col·laborar amb Trànsit per millorar la seguretat al municipi

Foto: Cedida

L’Ajuntament de Constantí i el Servei Català de Trànsit han ampliat la seva col·laboració en el marc del desenvolupament del Pla Local de Seguretat Viària al municipi. Amb l’objectiu de millorar la seguretat viària al casc urbà i al Polígon Industrial, l’any 2014 es plantejava la necessitat d’elaborar un Pla Local de Seguretat Viària mitjançant un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Constantí i el Servei Català de Trànsit, que tingués en compte els trets bàsics i característics del municipi.

En el marc d’aquesta col·laboració entre Ajuntament i Servei Català de Trànsit, s’ha decidit ampliar aquest Pla Local de Seguretat Viària per un període de 4 anys més.

En aquest Pla Local de Seguretat Viària es recullen i analitzen dades sobre la problemàtica viària del municipi i s’elaboren propostes adequades per tal de resoldre’n les causes. Això es traduiex en una sèrie d’actuacions que tenen com a finalitat la reducció de l’accidentalitat i prevenció de sinistres a l’espai urbà, ès a dir, fer de Constantí un municipi més segur.

Al llarg de tots aquests anys s’ha treballat en diferents actuacions sobre la via pública i en la formació d’educació viària en l’àmbit escolar, seguint les recomanacions d’aquest Pla Local de Seguretat Viària, el que ha portat a millorar notablement els resultats d’accidentalitat al terme municipal, tot i el considerable augment de vehicles i població al territori.

La Policia Local de Constantí alerta de la possible estafa d’empreses de desinfecció d’habitatges

Imatge de la Policia Local de Constantí. Foto: Cedida

La Policia Local de Constantí ha comunicat que darrerament s’estan rebent diverses trucades de veïns i veïnes de la població els quals informen que han rebut trucades telefòniques d’empreses que, suposadament, es dediquen a la desinfecció dels habitatges aprofitant la crisi sanitària de la COVID-19.

Per evitar ser víctima d’aquestes possibles estafes, es recomana que abans de permetre l’entrada d’aquestes empreses al seu domicili, la ciutadania es posi en contacte amb la Policia Local a través del telèfon 977 52 40 01 per tal de comprovar la legalitat del servei així com de l’empresa en qüestió.

 

Constantí fa sessions online sobre seguretat pirotècnica a alumes de 5è i 6è

L’Associació Amics de la Colla C.O.C.A i la Policia Local de Constantí fan sessions online. Foto: Cedida

Com ja ha estat habitual al llarg d’aquests últims cursos, l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A i la Policia Local de Constantí realitzaran sessions informatives sobre seguretat en màteria de pirotècnia als alumnes de 5è i 6è de les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles.

L’objectiu d’aquestes sessions es basa en aportar informació bàsica sobre les imprescindibles mesures de seguretat i l’ús responsable dels petards, bengales, etc.. Les circumstàncies excepcionals i el tancament de les escoles a causa de la crisi sanitària per la Covid-19 ha fet que aquest any aquestes sessions informatives no puguin ser presencials, i es realitzin a través de les eines digitals de cadascuna de les escoles.

Les sessions s’han iniciat aquest dilluns 18 de maig, i continuaran demà dimarts dia 19 i el pròxim dimarts dia 26 de maig. Aquestes sessions, organitzades per la direcció de cada centre, seran moderades pels mateixos tutors de les escoles del municipi.

Des de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A s’ha volgut manifestar el suport a tots els col·lectius de la cultura popular, i especialment a les empreses del sector de la pirotècnia, molt afectat per la crisi de coronavirus i per la suspensió de festes com Sant Joan.

 

Una aturada no programada a Dow provoca l’activació de la torxa

Imatge de la torxa de Dow al polígon nord. Foto: Twitter Ajuntament de Constantí

Fa només uns minuts i degut a un contratemps en el subministrament elèctric, que ha deixat sense energia les instal·lacions de Dow al polígon Nord, s’ha produït una aturada no programada de l’àrea d’hidrocarburs.

En conseqüència, Dow està fent un ús intermitent de la torxa. Cal recordar que les torxes del complex industrial formen part dels sistemes i elements de seguretat de les plantes de producció, i és habitual que funcionin durant els processos d’anomalies de procés, fins al restabliment de la situació de normalitat.

L’anomalia produïda ‘no suposa cap risc per a la població’, així com tampoc ha comportat ‘cap problema de seguretat per al personal de Dow’, informa la companyia.

 

Constantí tancarà el carrer Major al trànsit de vehicles durant els caps de setmana de maig

Imatge del carrer Major. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Constantí ha informat que, una vegada valorats tots els aspectes de mobilitat i seguretat viària, a partir d’aquest cap de setmana i durant la resta de caps de setmana del mes de maig es tancarà provisionalment el carrer Major al trànsit de vehicles. La mesura que implementarà l’Ajuntament comportarà la peatonalització del tram superior del carrer Major (des de la cruïlla amb el carrer Sant Pere fins al carrer Sant Vicenç).

D’aquesta manera, es permetrà l’ampliació de les terrasses dels bars i establiments públics que necessitin més espai per col·locar taules i cadires sempre que s’adoptin les mesures de seguretat i distanciament social establertes en la nova normativa de sanitat (Ordre SND 399/2020, de 9 de maig). Cal tenir present que, com estableix la normativa durant aquesta Fase 1 del desconfinament, en cap cas no es podrà superar el 50% de les taules permeses a l’any immediatament anterior en base a la corresponent llicència municipal.

Es tracta d’una nova mesura municipal adreçada als bars i establiments que vegin reduïda la seva capacitat d’acollir clients mentre duri la fase de desescalada programada pel govern.

A més, aquesta mesura permetrà que els ciutadans i ciutadanes que surtin a passejar o a fer exercici durant les franges horàries permeses, puguin respectar amb més facilitat les distàncies de seguretat.

Aquesta iniciativa, que en funció de la seva acceptació es podria mantenir durant els propers mesos, es podrà fer extensiva a altres zones del nucli urbà un cop s’estudiï i es valori des d’una perspectiva de mobilitat i seguretat vial.

Constantí reprèn l’activitat dels òrgans col·legiats amb una Junta de Govern

Foto: Cedida

Després de la suspensió temporal dels òrgans col·legiats del consistori amb motiu de la declaració d’Estat d’alarma per la Covid-19, l’Ajuntament de Constantí ha celebrat aquest dimecres 13 de maig una Junta de Govern Local Extraordinària, la primera des que va començar la crisi sanitària. La sessió s’ha celebrat de manera presencial a la Sala de Plens del consistori, amb el compliment de totes les mesures de seguretat i higiene per part de tots els membres de la corporació assistents.

Durant aquesta Junta de Govern Local s’ha aprovat la llicència urbanística per a la construcció d’un magatzem al Polígon Industrial de Constantí, sol·licitat per l’empresa AFEPASA (Azufrera y Fertilizantes Pallarés S.A). L’empresa, té previst construir una nova planta de 5.000 metres quadrats al seu centre de producció a Constantí, que s’uniran als 15.000 m2 que ocupen avui les seves instal·lacions. Aquesta nova planta permetrà la fabricació de bioestimulants destinats a usos agrícoles i la creació de nous llocs de treball

D’altra banda, durant la sessió també s’ha aprovat un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit en matèria de seguretat viària al municipi. A través d’aquest conveni marc s’estableix una col·laboració continuada entre el Servei Català de Trànsit i l’Ajuntament de Constantí, amb la finalitat de desenvolupar accions concretes en matèria de trànsit per augmentar i millorar la seguretat viària al municipi.

Finalment, s’han aprovat convenis amb el Consorci de Normalització Lingüística per a desenvolupar actuacions d’acolliment lingüístic al municipi que permetin la formació i la integració social de les persones nouvingudes; i un conveni amb la Universitat Rovira i Virgili per tal de desenvolupar al municipi projectes del Programa d’Aprenentatge Servei de la URV, amb l’objectiu de promoure la formació integral dels estudiants universitaris.

 

Constantí se suma a la celebració del Dia Internacional contra l’Homòfòbia

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia, i l’Ajuntament de Constantí se suma a la Declaració contra l’Homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia. Des que el 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. El Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI i les entitats s’adhereixen a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives.

D’altra banda, des del Consell Comarcal del Tarragonès s’ofereix un servei d’atenció integral per l’LGBTI del Tarragonès (SAI). El SAI és un servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, que desenvolupa polítiques contra la discriminació per motiu d’identitat o expressió de gènere i orientació sexual. Aquest recurs es posa en funcionament amb l’objectiu de donar resposta a aquestes situacions de discriminació i també a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania de la comarca del Tarragonès en relació a la diversitat sexual i de gènere.

Constantí col·labora amb centres educatius en el repartiment de material educatiu

Repartiment de material educatiu del 3r Trimestre a les famílies. Foto: Cedida

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Constantí ha iniciat el repartiment d’uns dossiers que inclouen material educatiu imprès a les famílies dels alumnes de les escoles Mn. Ramon Bergadà, Centcelles i l’Institut, que tenen dificultats per poder mantenir-se en contacte amb els centres educatius per les vies digitals. Diversos representants del consistori han acabat d’organitzar el material i el seu repartiment, que realitzen treballadors municipals de l’Ajuntament, voluntaris i voluntàries del municipi.
D’aquesta manera, es pot garantir que els alumnes amb dificultats per establir un canal de comunicació amb el seu centre puguin seguir l’activitat acadèmica corresponent al tercer trimestre amb total normalitat. Cal recordar que des de l’inici de l’estat d’alarma arran de la crisi sanitària, les escoles i l’Institut han anat compartint setmanalment a través dels espais web i blogs les tasques setmanals que els alumnes havien de realitzar.
Paralel·lament, i en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, s’han fet arribar a alumnes de les escoles i l’Institut dispositius amb connexió a Internet. En aquest cas, la prioritat ha estat per als alumnes que canvien d’etapa educativa, és a dir, els alumnes que estan cursant 6è de primària, 4t d’ESo i 2n de Batxillerat.

Aura i Turó organitzen un cicle de conferències en línia per a les famílies

Ferran Ramon Cortes. Foto: Cedida

Amb motiu del 50è aniversari que celebra Institució Familiar d’Educació, s’ha organitzat un cicle de conferències entre el 4 i el 15 de maig que ajudin a superar a les famílies la difícil situació que ens ha tocat viure.

#EducarEnTempsdeConfinament és el nom d’aquest cicle que ens porta a un grup d’experts en diferents matèries que parlaran d’allò que habitualment tracten aquestes escoles a les reunions trimestrals: família, educació, valors, hàbits, emocions, entusiasme, felicitat, resiliència, autonomia…

Entre els experts que ja han passat aquesta setmana pel canal de Youtube d’Institució cal anomenar a la periodista Eva Millet que va parlar de com sortir airosos del confinament; l’speaker i consultor Carlos Andreu va donar les claus per a la felicitat familiar en aquets temps que estem més hores junts.

La pedagoga Eva Bach, es va posar en el lloc dels alumnes i va parlar del confinament amb ulls d’infant i d’adolescent. L’experta en resiliència Reyes Rite va donar eines per gestionar l’adversitat i no morir en l’intent. La setmana la va tancar el professor José Martín Aguado que va parlar d’educar cap i cor amb llibres, sèries i música. Totes aquestes conferències estan penjades al Canal de Youtube i es poden veure en qualsevol moment. S’hi pot accedir des de la pàgina web https://webinar.institucio.org/

Aquesta setmana continuaran les xerrades amb l’especialista en comunicació interpersonal Ferran Ramon Cortes que dilluns dia 11 tractarà de com coneixe’ns millor per entendre’ns millor. Continuarà dimarts Maria Zalbidea, analista de tendències de C4E i experta en educació digital, que parlarà de com gestionar el benestar digital de la família durant el confinament. Dimecres el psicòleg i escriptor Pep Marí ens explicarà com ser només pares. L’expert en educació i família Juan José Javaloyes parlarà el dijous a les 7 h de “hijos, suegras y el resto de la familia en el amor”. I acabarem la setmana amb Fernando Sarráis, psiquiatra, psicòleg i escriptor que donarà consells per una vida més feliç.

El cementiri municipal de Constantí torna a obrir portes dimarts 12 de maig

Cementiri Municipal de Constantí. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Constantí informa que a partir d’aquest dimarts 12 de maig tornarà a obrir portes el cementiri municipal, una vegada el municipi ha entrat en la Fase 1 del procés de desconfinament decretada pel Ministeri de Sanitat.

El cementirI municipal obrirà les seves portes en l’horari habitual d’estiu (De l’1 d’abril al 30 de setembre): els dimarts i dijous de 17 a 19 hores de la tarda, i els dissabtes al matí de 9 a 13 hores.

S’establirà un protocol de seguretat, amb una persona controlant l’accés a la instal·lació. El cementiri ja ha estat netejat i desinfectat, i totes les persones que facin visites al cementiri hauran de complir les mesures de seguretat i d’higiene establertes per tal de prevenir la propagació de la Covid-19, respectant la distància mínima de seguretat i la higiene de mans, amb la necessitat que els usuaris i usuàries portin guants quan hagin de fer servir escales o entrin en contacte amb el material comú.

D’altra banda, s’estableix un límit màxim del 30 % de l’aforament a l’interior del recinte, tal i com marca la normativa. A més, es demana que no acudeixin aquelles persones de grups d’especial vulnerabilitat o que presentin símptomes.

 

Tots els centres educatius de Constantí realitzaran la preinscripció del 13 al 22 de maig

Escoles Centcelles, Mn. Ramon Bergadà, Institut, Llar d’Infants Gugu. Foto: Cedida

Del 13 al 22 de maig es podrà fer la preinscripció escolar a tots els centres educatius de Constantí, col·legis Mossèn Ramon Bergadà i Centcelles, Institut, i també durant aquest període es podrà realitzar la preinscripció a la Llar d’Infants Gugu. Un procés que aquest any, a causa de les circumstàncies extraordinàries per la covid-19, promou la preinscripció telemàtica i el tràmit es podrà fer online a través del portal web de cadascun dels centres.
Aquesta preinscripció telemàtica es podrà fer del 13 al 18 de maig, mitjançant el formulari que podreu trobar al web de cada centre i enviant la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu electrònic i fins tot es permetrà l’enviament per whatsapp.
Inscripció presencial
Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, disposen d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. La preinscripció presencial es podrà fer del 19 de maig al 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre trucant per telèfon. Cada centre determinarà el seu horari d’atenció al públic, segons les necessitats. A causa del tancament de centres per la covid-19, enguany els centres educatius no han estat a temps de dur a terme la jornada de portes obertes. Atès que aquests només podran obrir per als tràmits administratius de preinscripció, no serà possible realitzar visites als centres.
Per fer la preinscripció presencial, en el dia i hora acordat, només podrà desplaçar-se al centre una persona de la família amb la recomanació de portar guants i mascaretes (No poden acudir les persones de grups d’especial vulnerabilitat o que presentin símptomes. En aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació).
D’altra banda, s’estableix la neteja diària dels espais, la desinfecció i ventilació periòdica de les instal·lacions i totes les mesures de protecció, seguretat i higiene per part del personal de cadascun dels centres que faci l’atenció presencial.

Constantí disposa de l’única farmàcia amb ozonitzador de la demarcació

Imatgede l’ozonitzador. Foto: Cedida

El municipi de Constantí disposa de l’única farmàcia amb ozonitzador de la demarcació de Tarragona. Situada al carrer Barcelona, la farmàcia BCN10 compta amb un aparell generador d’ozó d’última generació amb la finalitat de garantir la màxima higienització dels espais ocupats per tots aquells i aquelles que es troben diariament dins
de l’establiment.

Conscients de la importància de garantir la seguretat davant del coronavirus, els responsables de la farmàcia BCN10 han realitzat una significativa inversió en l’adquisició d’un ozonitzador com a mètode de prevenció de riscos laborals davant del COVID-19, tan pels seus propis empleats com també pels clients.

El dispositiu utilitzat a la farmàcia BCN10 és el model King Ozono 15G. Aquest ozonitzador d’última tecnologia s’utilitza cada dia un cop finalitzat el servei. L’ozonitzador activa 15.000 micrograms per hora d’ozó a l’interior de la farmàcia realitzant una desinfecció total dels 180 metres quadrats d’espai d’exposició, taulell d’atenció al públic i magatzem. La gran utilitat d’aquest aparell específic en desinfecció està en que elimina el 99% del que són bacteris i microorganismes, incloent el coronavirus.

Víctor Rafecas, titular de la farmàcia BCN10 assegura que «el model que hem adquirit és d’impacte directe sobre els espais que més activitat tenen en el dia a dia laboral. Sempre l’utilitzem quan no hi ha ningú a la farmàcia» Rafecas també ha volgut destacar que «entenem aquesta inversió com un servei sanitari en benefici dels nostres treballadors i treballadores, i més estant a primera línia, i també per totes aquelles persones que venen cada dia a adquirir els seus productes farmacèutics i que confien en nosaltres».

 

La Policia Local de Constantí dona per finalitzat el servei de felicitacions a infants i gent gran

Una vegada posades en marxa les noves mesures del pla de desconfinament progressiu i finalitzat el confinament total per part dels infants, la Policia Local de Constantí comunica la finalització del servei de felicitacions d’aniversaris a infants i a la gent gran que es va iniciar a finals de març i en el qual s’han efectuat prop d’un centenar de felicitacions.

Segons ha informat la regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Constantí, aquest programa de suport emocional ha tingut una molt bona acollida per part de la ciutadania i de les famílies, que han fet arribar nombroses mostres de suport i agraïment durant les darreres setmanes.

Paral·lelament, des de l’Ajuntament de Constantí es recorda la necessitat d’actuar amb responsabilitat i seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i les mesures de seguretat, higiene i distanciament social per evitar la propagació del virus.

 

Les parades d’alimentació del mercat setmanal de Constantí tornaran a obrir aquest dijous

Reobertura de les parades d’alimentació del mercat setmanal a Constantí. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Constantí informa que a partir d’aquest dijous dia 7 de maig podran reobrir parcialment les parades del mercat municipal setmanal que s’ubica els dijous al carrrer Jaume I. Aquesta reobertura només permetrà la instal·lació de les parades dedicades a la venda d’aliments i producte fresc, un total de 7.

El mercat municipal setmanal ambulant era un dels serveis que havia quedat afectat des del passat 12 de març pel Decret d’Alcaldia de l’Ajuntament de Constantí en el qual es decretava la suspensió de l’activitat d’equipaments i serveis municipals, com a mesura preventiva per evitar el risc de propagació del coronavirus. En aquests moments, vista l’evolució de la pandèmia i amb la valoració favorable de la Comissió de seguiment de l’Ajuntament, s’ha decidit aquesta reobertura parcial del mercat.

La ubicació serà l’habitual, al carrer Jaume I, en horari de 8 a 13 hores. Des de l’Ajuntament es recorda la necessitat de seguir les recomanacions de les autoritats i les mesures de seguretat i d’higiene per evitar la propagació del virus. A més, agents de la Policia Local controlaran el compliment de les normes de seguretat i de distanciament social, tant entre les parades com entre les persones que hi vagin a comprar.

 

S’ajorna la primera edició del Premi Centcelles de Composició musical a Constantí

La situació d’alarma sanitària provocada per la pandèmia del COVID-19 ha comportat l’ajornament de la primera edició del Premi Centcelles de Composició, que havien convocat per aquest any l’Associació Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Escola Municipal de Música «Rafel Gibert Recasens», el MNAT (Museu Nacional Arqueològic de Tarragona) i amb el patrocini de REPSOL.

En un comunicat que ha emès l’Associació Amics de la Música de Constantí, els organitzadors afirmen que a causa de la situació actual consideren «oportú posposar, fins a nou avís, la primera convocatòria del Premi Centcelles de Composició«. El comunicat afegeix que aquesta «ha estat una decisió difícil, però tenint en compte les circumstàncies actuals pensem que no seria possible dur a terme la realització del Premi amb les garanties necessàries».

El passat mes de febrer es presentava aquesta primera edició del Premi Centcelles de Composició. L’objectiu d’aquesta convocatòria és el de fomentar la creació musical i difondre les obres musicals dels compositors actuals. El premi estableix dues categories: la primera a partir dels 18 anys i la segona fins als 17 anys.

El Jurat d’aquest Premi de Composició Centcelles està format per professionals en l’àmbit de la música. L’obra que resultés premiada en la primera categoria s’havia d’estrenar en un dels concerts del Cicle de Concerts a Centcelles d’aquest 2020.

 

Cinc denunciats per beure alcohol en grup a la via pública a Constantí

Imatge d’un vehicle dels Mossos d’Esquadra. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra van denunciar dijous passat cinc persones que consumien begudes alcohòliques en grup a la via pública, a Constantí (Tarragonès), per trencar sense causa justificada les normes de confinament.

Segons informa la policia catalana, amb aquestes ja són una cinquantena les actes aixecades pels Mossos d’Esquadra al municipi des de l’inici de l’estat d’alarma. A més, durant aquest període els Mossos han fet més de 20 controls en coordinació amb la Policia Local de Constantí «per garantir que tothom compleixi amb les mesures per evitar la propagació de la pandèmia del coronavirus», segons el cos.

 

L’Ajuntament de Constantí inicia el repartiment de mascaretes per a tota la població

Imatge de les caixes amb les mascaretes. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Constantí començarà aquest dilluns 4 de maig la campanya de distribució de mascaretes entre els seus habitants. Per tal de garantir la màxima protecció de la ciutadania davant el Covid-19 el consistori ha fet una compra de 7.000 mascaretes a través del Consell Comarcal del Tarragonès.

Un equip de voluntaris i voluntàries s’encarregarà de la seva distribució. Les mascaretes es lliuraran a domicili, prèvia sol·licitud. És a dir, ningú haurà de sortir de casa per anar-les a recollir. El consisitori donarà prioritat en aquest repartiment a les persones grans i col·lectius vulnerables.

Tots els interessats a obtenir la seva mascareta poden sol·licitar les unitats corresponents a la seva unitat familiar, a través de dues vies: trucant al telèfon 977 520 521, de dilluns a divendres en horari de 9 a 14 hores; o bé enviant un correu electrònic a l’adreça covid19@constanti.cat . En tots dos casos, caldrà especificar les dades personals, adreça, número de DNI i número de telèfon de contacte, per tal de facilitar les tasques de distribució i lliurament de les mascaretes. Aquestes aniran empaquetades individualment per a cada domicili, i seran repartides a l’adreça especificada en el moment de formular la sol·licitud.

Després de les comprovacions i preparació de les mascaretes, es procedirà al seu repartiment individual al domicili particular.

 

L’Escola d’Adults de Constantí promou la formació online durant el confinament

Com tots els centres educatius i la resta d’equipaments municipals, l’Escola d’Adults de Constantí va haver de tancar portes arran de la declaració d’estat d’alarma a causa del coronavirus. Dintre de la seva oferta formativa l’Escola d’Adults manté l’Aula Mentor, un programa de formació reglada a distància, adreçat a les persones adultes. Des que l’Ajuntament de ConstantÍ va subscriure, fa uns anys, un conveni de col·laboració amb el Ministeri d’Educació per tal que l’Escola d’Adults Municipal pogués ser una Aula Mentor, aquest servei ofereix una àmplia proposta de cursos online promoguts per la Subdirecció General d’Aprenentatge al llarg de la vida del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

Es tracta d’uns cursos que ofereixen una formació de qualitat, variada (més de 150 cursos) i a distància, i que permeten actualitzar el perfil professional, millorar les possibilitats d’inserció laboral o simplement iniciar un procés de formació. La majoria de cursos estan dissenyats perquè tinguin una durada de 2 a 5 mesos i el cost mensual és de 24 €uros. Al finalitzar el curs, l’alumne rep un a certificació atorgada pel Ministeri d’Educació.

Abans d’iniciar-se la situació de confinament, la formació online ja era una opció consolidada per aquelles persones que tenien problemes per adaptar-se a la modalitat de les classes presencials. Ara, l’aturada d’aquestes setmanes ha suposat per a molts la pèrdua temporal o definitiva de la seva feina o la reducció de la jornada laboral. Per això, molta gent ha vist en el confinament una bona ocasió per formar-se i adquirir coneixements que milloren les possibilitats laborals de trobar feina un cop hagi passat tot això. A més , en un moment en que la formació presencial ha estat paralitzada, els cursos online han cobrat molta importància per avaluar també noves formes d’aprenentatge i des de l’Escola d’Adults de Constantí s’ha observat que s’han incrementat les consultes i ha augmentat notablement el nombre de matriculacions durant aquestes setmanes dels cursos que s’ofereixen mitjançant la plataforma de Mentor.

Si voleu més informació podeu entrar a la pagina de l’aula mentor http://www.aulamentor.es/ o adreçar-vos a l’Escola d’Adults via correu electrònic on resoldran tots els vostres dubtes escolaadults@constanti.cat o constanti@aulamentor.es

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies