.

Programa de la setmana de l’Orgull LGTBI+ a Constantí. Foto: Cedida

Aquest dijous 27 de juny, a les 19.00 h, a la plaça dels Drets Humans de Constantí, comencen les activitats de la Setmana de l’Orgull LGTBIQ+ d’aquest any amb el conte infantil “Orgullosament diversos”, a càrrec de Sílvia Palazón. Demà divendres 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, a les 12 del migdia es farà la Lectura del Manifest al davant de l’Ajuntament de la localitat.

Amb el lema “Constantí, orgull de poble!”, del 27 al 30 de juny es realitzaran diverses activitats culturals i festives organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de les Forques Teatre per reivindicar públicament la lluita per la igualtat i la dignitat dels col·lectius de persones gais, lesbianes, bisexuals i transexuals

Els actes del dia 28 continuaran a les 19 hores, amb la xerrada: “Tinc un fill/a trans, i què?”, a càrrec de Chrysallis, de l’Associació de famílies d’infància i joventut trans. El mateix divendres a la nit, a partir de les 22.30 hores i al davant de l’Ajuntament, tindrà lloc un show de cabaret i màgia amb la Drag Queen il·lusionista Astra Bomb (del concurs Got Talent España).


Altres notícies:


Les activitats continuaran el dissabte 29 de juny, a les 20 hores, amb la Mani-Rua de l’Orgull LGTBIQ+, que sortirà des de la plaça de les Escoles Velles i recorrerà i tenyirà de colors diferents carrers. Ja a la nit, a les 22.30 hores, tindrà lloc l’espectacle “Hola Raffaella”, un tribut musical a Rafaella Carrà. La vetllada finalitzarà amb l’actuació d’un DJ. Els actes finalitzaran el diumenge 30 de juny, amb el vermut de l’orgull, a les 12 del migdia al carrer Major, amb actuacions, sorpreses i amenitzat per les drags Zafiro i Odisea Onassis.

Amb aquesta setmana d’activitats culturals i festives, Constantí referma un any més el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

El Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ té lloc entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquesta data en què es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.