.

Constantí, Vila-seca, Reus i Salou han presentat el logotip i preveuen constituir l’organisme a la tardor. Foto: ACN/N.Bertola

La nova funerària supramunicipal FuneCamp, compartida entre els municipis de Reus, Vila-seca, Salou i Constantí, vol reduir en prop d’un 30% el preu del servei que ofereixen les empreses privades del sector. Com ha detallat la regidora reusenca Montserrat Flores, actualment, el preu base que ofereix l’organisme públic Serveis Funeraris Reus i Baix Camp és de 1.800 euros, i el mitjà de 2.800 euros. A l’empresa privada s’encareix fins als 2.400 euros i 4.100 euros, respectivament. Els quatre ajuntaments preveuen aprovar definitivament la constitució del nou organisme entre el setembre i l’octubre, perquè pugui començar a operar abans d’acabar l’any. El servei, que serà pioner a l’Estat, comptarà amb 50 treballadors i 15 sales de vetlla.

FuneCamp va començar a caminar fa gairebé dos anys, quan Reus, que ja disposa d’un servei funerari municipal, va decidir ampliar-ho a altres municipis del Camp de Tarragona. Des de llavors, l’Ajuntament de la capital del Baix Camp ha treballat amb els consistoris de Vila-seca, Salou i Constantí perquè el nou servei funerari supramunicipal esdevingui una realitat. Actualment, els quatre consistoris ja han aprovat la seva constitució inicial en sessió plenària i s’espera que ho facin definitivament entre el setembre i l’octubre, un cop acabat el termini d’exposició pública.


Altres notícies:


“Hem sigut molt atrevits i això serà molt positiu per a la ciutadania”, ha destacat el regidor de Salou, Yeray Moreno, durant una trobada entre els quatre consistoris i la premsa. I és que el nou servei mancomunat esdevindrà pioner a l’Estat. Segons la regidora de Bon Govern, Transparència i Administració Oberta de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Flores, fins ara a Catalunya només Reus i Terrassa comptaven amb una empresa municipal de serveis funeraris, però no existia una mancomunitat entre diversos ajuntaments per crear una empresa funerària.

En aquest sentit, Flores, acompanyada dels regidors de Salou, Vila-seca i Constantí, Yeray Moreno, Josep Toquero i Vicenç Maceira, han celebrat que FuneCamp sigui el primer servei que entrarà en funcionament de la nova Àrea Metropolitana de Tarragona. La previsió és que ho faci abans d’acabar l’any. Serà a partir de llavors, quan els ciutadans d’aquestes quatre ciutats podran gaudir d’uns preus “raonables i justos”, segons ha detallat el regidor de Vila-seca. En la mateixa línia, s’ha mostrat el representant de Constantí, qui ha subratllat que l’experiència de més de trenta anys de l’empresa municipal Serveis Funeraris Reus i Baix Camp els garanteix que una bona qualitat del servei.

Reus, Vila-seca, Constantí i Salou també han celebrat que altres municipis del territori ja hagin mostrat el seu interès per unir-se al projecte en un futur

ACN/Neus Bertola