El Castellvell MusicFest 2024 arrenca aquest dissabte amb la Sant Andreu Jazz Band

La Sant Andreu Jazz Band, en una actuació al Palau de la Música Catalana. Foto: Cedida/L.Bomatí

El Castellvell MusicFest (CMF) 2024 arrencarà aquest dissabte 27 de juliol, a les 21 h, a la Pista Poliesportiva, amb el concert inaugural de la Sant Andreu Jazz Band. La formació barcelonina dirigida per Joan Chamorro està integrada per músics entre 10 i 21 anys, amb un repertori vinculat als estàndards del jazz. Aquesta serà una bona oportunitat per gaudir de la big band més joves d’Europa en directe. El CMF, que tindrà lloc del 27 de juliol al 4 d’agost, presenta la cinquena edició que consolida el festival com un referent musical d’estiu al Baix Camp i al Camp de Tarragona.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castellvell del Camp i l’Associació Cultural Musical Ars Aurea plantegen un festival que incorpora cada any nous estils musicals per a tots els públics i amb un cartell format per músics de prestigi internacional i per talents locals. Entre les propostes dels festival, destaquen noms d’artistes coneguts com Carles Cases, Borja Penalba o Montserrat Seró, que es combinaran amb el talent de formacions locals com el Cor Lianna i Kriba o la castellvellenca Manon Balensi, que col·laborarà amb el Hail String Quartet.

L’Ars Aurea Festival Ensemble (Diumenge 28 de juliol, 21 h), oferirà un concert a l’església Sant Vicenç, amb un recital intens amb obres de Boccherini, Borodin i el Quintet Pòstum de Schubert, que anirà a càrrec de Josep Colomé, Sarah Hill, Dani Sanxís, Rafal Jezierski i Mikolaj Konopelski (10 euros).

El talent local no hi faltarà en aquest festival. El Cor Lianna (Dimecres 31 de juliol, 22 h), actuarà a la Pista Poliesportiva. Dirigit per Rosa Sanahuja i format per apassionats de la música, interpretaran repertoris de cinema, musicals, swing i cants espirituals negres. Una posada en escena dinàmica amb coreografies i projeccions captivadores (5 euros).

Cases i Penalba, dos dels noms del festival

La plaça Rosa Maria Solé Gaspà (Pati del Consultori) serà l’escenari del concert ‘ParísCasablanca-New York’, de Carles Cases Strings Band (Dijous 1 d’agost, 21 h). El concert ofereix una fusió elegant de jazz i música clàssica, amb composicions que reflecteixen les influències culturals de diverses ciutats i que inclou peces com ‘El Gaucho’ i ‘5TH Avenue’ (10 euros).

El guitarrista que ha acompanyat durant tants anys a Maria del Mar Bonet, Borja Penalba (Divendres 2 d’agost, 20 h), arriba al Castellvell MusicFest 2024 per presentar el seu disc ‘Giròvag’, que marca una nova etapa en la seva carrera en solitari. En el concert al Pati del Consultori presentarà una col·lecció de catorze cançons que combinen folk, jazz i música clàssica. Acompanyat per quatre músics, oferirà una experiència sonora rica i emotiva (10 euros).

Torna el ‘Cava Concert’, concert en miniatura

L’església Sant Vicenç serà l’escenari per segon any del ‘Cava Concert’, un concert de petit format que estarà protagonitzat per l’Ensemble de Violes de Castellvell (Divendres 2 d’agost, 18 h). Els assistents podran gaudir d’una brillant actuació de músics de reputació internacional com Dani Sanxis, Sarah Hill, Paul Cortese i Montserrat Vallvé. Acompanyat de cava exquisit, ofereix una tarda inoblidable en un entorn íntim i elegant. Una bona manera de maridar la música amb els vins escumosos (5 euros).

En aquesta cinquena edició del Castellvell MusicFest no hi podia faltar la presència del Hail String Quartet de Liverpool (Dissabte 3 d’agost, 12 h), que oferirà un concert familiar a l’església Sant Vicenç. La màgia de la música Disney captivarà a petits i grans, amb melodies emblemàtiques: des de ‘Blancaneus’ fins a ‘Frozen’; interpretada per músics de prestigi i enguany amb la col·laboració de la castellvellenca Manon Balensi. Coneguts per la seva habilitat i emotivitat, ens endinsaran en mons fantàstics (Gratuït).

El grup local Kriba (Dissabte 3 d’agost, 22 h) actuarà a l’escenari de la plaça Rosa Maria Solé Gaspà (Pati del Consultori). La banda de rock ha captivat els amants del gènere amb les seves interpretacions enèrgiques. Mike Rivera, Ángel Galán, Julià Autèntic, Anuska i Jordi Bonfill Ramon ofereixen una experiència poderosa. Coneguts per la seves versions de clàssics com Iron Maiden i Warcry, cada actuació és un homenatge de talent. (Gratuït).

Nit d’Òpera per cloure el CMF 2024

Per tancar el Castellvell MusicFest amb elegància, l’últim dia s’ha programat la ‘Nit d’Òpera (Diumenge 4 d’agost, 21 h), al Pati del Consultori. La Nit d’Òpera comptarà amb les excepcionals actuacions de Montserrat Seró (soprano), Antoni Lliteres (tenor) i Llum Colomer (piano). El públic podrà gaudir de les àries i duets més bells del repertori operístic en una vetllada inoblidable. (10 euros).

El festival organitzat per l’Ajuntament de Castellvell del Camp amb Ars Aurea Sonora, compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, sense el quals, no seria possible tirar endavant un festival d’aquesta magnitud.

Tant les entrades i abonaments per als concerts del festival com les reserves dels espectacles gratuïts es poden adquirir a través de: https://www.castellvellmusicfest.cat/

 

Un homenatge a l’acollliment familiar obre el pregó de la Festa Major de Castellvell

L’Eusebio, durant el pregó. Foto: DiariTots21

Castellvell del Camp està de Festa Major -dedicada a la seva estimada patrona, Santa Anna-, i no només inicia uns dies de gresca, que a més enllaçaran amb el CastellvellMusic Fest, sinó que enceten un any de celebració molt especial per a la localitat: els 600 anys de Santa Anna, que clouran en 2025 amb les Quinquennals.

Un homenatge a les famílies d’acollida ha servit per encetar oficialment la festa ja que el pregó l’han pronunciat una parella, l’Eusebi Vidal Bleda i l’Agustina Abad Alberge, que fa anys van venir a viure a Castellvell, s’hi van integrar, i finalment han esdevingut una família acollidora. El món de l’acollida té una significació i sensibilitat molt especials per quant s’han d’encarregar de marrecs que procedeixen d’entorns molt complicats.


Altres notícies:


D’això en feia  referència l’alcalde, Josep Manel Sabaté, en presentar-los, subratllant que la parella “ens mostra la solidaritat, l’amor i el compromís amb els altres”, i “la bellesa de la seva tasca”, un “exemple a seguir per tots nosaltres”.

L’Eusebi, al seu torn, destacava en el pregó: “Nosaltres som una família forastera que va arribar al Nadal del 1999 i a poc a poc, entre penyes, sardinades, sopars de carrer, bitlles, patchwork i algunes coses més, anem fent lligams, i ens sentim integrats en aquesta meravellosa població, perquè un no és d’on neix, més aviat és d’on pastura. I ja ens sentim com uns més de Castellvell”.

El Lluert, durant la seva actuació. Foto: DiariTots21

Les autoritats i els pregoners, fent camí cap al balcó de l’Ajuntament. Foto: DiariTots21

La ballaruca del Lluert i els gegants -que en 2025 celebraran 40 anys de vida- van acompanyar el seguici d’autoritats cap al balcó de l’Ajuntament, on es va llegir el pregó, i van amenitzar-lo amb un ball a la mateixa plaça.

La festa havia començat amb actes previs. Així, dijous tenia lloc a l’Ateneu un Monòleg feminista a càrrec de l’actriu Maria Bravo, de Teatrosfera. I el mateix divendres, abans del pregó, l’Associació de Dones Santa Anna obria la tradicional mostra anual dels treballs manuals realitzats durant el curs.

Les membres de la junta de l’Associació de Dones presents a la inauguració. La segona per l’esquerra és Graciel.la Monné. Foto: DiariTots21

Un moment de la inauguració de l’exposició de manualitats. Foto: DiariTots21

Es tracta d’un repàs d’obres fetes totes a mà de disciplines com el patchwork, la costura, la mitja, el ganxet, manualitats, el brodat, les puntes de coixí, un taller lliure de bolsos, pintura i teules decorades, explicava a DiariTots21 la presidenta de l’associació, Graciel.la Monné.

Entre les peces destacaven un grup de teules decorades a modus de façanes d’habitatges, confeccionades per la Tutu Galvan, Maribel Mateu, Anna  Maria Sugranyes i Isabel Molina. Es tracta de petites obres d’art en el que les autores aprofiten teules d’obra per convertir-les en maquetes de façanes de cases, amb tots els detalls inclosos, com el d’una cigonya al seu nit a dalt de tot d’una de les vivendes.

Uns exemples de teules decorades. Foto: DiariTots21

El taller de bolsos ha estat conduït per Katy Figuereo -professora-, i ha comptat amb les alumnes Graciel.la Monné, Isabel Molina, Maribel Mateu, Tutu Galván, Roser Felip, Isabel Aguilar, Anna Sancho, Manoli Domínguez, Maite Alcaraz, Andrea Juanpere i Thais Cartayà.

En la inauguració de la mostra, el regidor de Cultura, Jordi Jové, ha fet vots perquè l’Associació de Dones “segueixi creixent cada cop més i amb dones de totes les edats”. L’entitat compta amb la gens menyspreable xifra de 140 associades i a més de manualitats, ofereix pràctiques d’esport i manteniment, com pilates, ioga, zumba o gimnàstica.

El correfoc amb els Banyuts, el Lluert i la colla convidada. Foto: Cedida

No faltaria en la jornada atapeïda d’actes la sortida dels Diables de Castellvell, els Banyuts, comandada per Marc Martí, el cap de colla, amb les Tabaleres, que comptaren amb la participació de la colla convidada dels Diables de Fontrubí. El sopar de motxilla al poliesportiu clouria els actes inaugurals de la festa, sense oblidar l’esclat musical posterior.

Consulteu la programació d’actes de la Festa Major de Santa Anna en aquest enllaç.

 

El Castellvell MusicFest es consolida en la seva cinquena edició

Borja Penalba és un dels caps de cartell del festival de Castellvell del Camp. Foto: Cedida/A.Munujos

El Castellvell MusicFest (CMF) 2024, que tindrà lloc del 27 de juliol al 4 d’agost, presenta la cinquena edició, que consolida el festival com un referent musical d’estiu al Baix Camp i al Camp de Tarragona. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castellvell del Camp i l’Associació Cultural Musical Ars Aurea plantegen un festival que incorpora cada any nous estils musicals per a tots els públics i amb un cartell format per músics de prestigi internacional i per talents locals.

Entre les propostes dels festival, destaquen noms d’artistes coneguts com Carles Cases, Borja Penalba o Montserrat Seró, que es combinaran amb el talent de formacions locals com el Cor Lianna i Kriba o la castellvellenca Manon Balensi, que col·laborarà amb el Hail String Quartet. El regidor de Cultura de Castellvell del Camp, Jordi Jové, ha destacat que el cartell d’enguany del Castellvell MusicFest “el consolida com un festival transversal de qualitat, obert a estils i a públics diversos”, alhora que ha remarcat que “facilita a tothom l’accés al festival i a la cultura en general” i que “cada cop té més acceptació entre la població ”.

Jordi Jové també ha posat l’accent en “l’aposta per la proximitat” amb la programació de músics i grups locals. Per la seva banda, el president d’Ars Aurea Sonora, Jordi Borràs, i el director artístic del Castellvell MusicFest 2024, Dani Sanxís, expliquen que aquesta cinquena edició barreja talent emergent locai i internacional. Alhora posen en valor que “mantenim el nostre compromís amb la diversitat musical i la qualitat artística. Hem treballat molt per oferir una experiència especial al públic, amb una escenografia renovada i una programació emocionant”, assenyala Sanxis.

La Sant Andreu Jazz Band obre el festival

El concert inaugural del Castellvell MusicFest 2024 anirà a càrrec de la Sant Andreu Jazz Band (Dissabte 27 de juliol, 21h), a la Pista Poliesportiva. La formació barcelonina dirigida per Joan Chamorro està integrada per músics entre 10 i 21 anys, amb un repertori vinculat als estàndards del jazz. (10 euros). L’Ars Aurea Festival Ensemble (Diumenge 28 de juliol, 21 h), oferirà un concert a l’Església Sant Vicenç, amb un recital intens amb obres de Boccherini, Borodin i el Quintet Pòstum de Schubert, que anirà a càrrec de Josep Colomé, Sarah Hill, Dani Sanxís, Rafal Jezierski i Mikolaj Konopelski. (10 euros).

L’Ars Aurea Festival Ensemble oferirà un concert amb peces de Boccherini, Borodin i el Quintet Pòstum de Schubert. Foto: Cedida

El talent local no hi faltarà en aquest festival. El Cor Lianna (Dimecres 31 de juliol, 22 h), actuarà a la Pista Poliesportiva. Dirigit per Rosa Sanahuja i format per apassionats de la música, interpretaran repertoris de cinema, musicals, swing i cants espirituals negres. Una posada en escena dinàmica amb coreografies i projeccions captivadores. (5 euros).

La plaça Rosa Maria Solé Gaspà (Pati del Consultori) serà l’escenari del concert ‘París-Casablanca-New York’, de la Carles Cases Strings Band (Dijous 1 d’agost, 21 h). El concert ofereix una fusió elegant de jazz i música clàssica, amb composicions que reflecteixen les influències culturals de diverses ciutats i que inclou peces com ‘El Gaucho’ i ‘5TH Avenue’. (10 euros).


Altres notícies:


El guitarrista que ha acompanyat durant tants anys a Maria del Mar Bonet, Borja Penalba (Divendres 2 d’agost, 20 h), arriba al Castellvell MusicFest 2024 per presentar el seu disc ‘Giròvag’, que marca una nova etapa en la seva carrera en solitari. En el concert al Pati del Consultori presentarà una col·lecció de catorze cançons que combinen folk, jazz i música clàssica. Acompanyat per quatre músics, oferirà una experiència sonora rica i emotiva. (10 euros).

Torna el ‘Cava Concert’

L’Església Sant Vicenç serà l’escenari per segon any del ‘Cava Concert’, un concert de petit format que estarà protagonitzat per l’Ensemble de Violes de Castellvell (Divendres 2 d’agost, 18 h). Els assistents podran gaudir d’una brillant actuació de músics de reputació internacional com Dani Sanxís, Sarah Hill, Paul Cortese i Montserrat Vallvé. Acompanyat de cava exquisit, ofereix una tarda inoblidable en un entorn íntim i elegant. Una bona manera de maridar la música amb els vins escumosos. (5 euros).

En aquesta cinquena edició del Castellvell MusicFest no hi podia faltar la presència del Hail String Quartet de Liverpool (Dissabte 3 d’agost, 12 h), que oferirà un concert familiar a l’Església Sant Vicenç. La màgia de la música Disney captivarà a petits i grans, amb melodies emblemàtiques: des de ‘Blancaneus’ fins a ‘Frozen’; interpretada per músics de prestigi i enguany amb la col·laboració de la castellvellenca Manon Balensi. Coneguts per la seva habilitat i emotivitat, ens endinsaran en mons fantàstics. (Gratuït).

El grup local Kriba (Dissabte 3 d’agost, 22 h) actuarà a l’escenari de la plaça Rosa Maria Solé Gaspà (Pati del Consultori). La banda de rock ha captivat els amants del gènere amb les seves interpretacions enèrgiques. Mike Rivera, Ángel Galán, Julià Autèntic, Anuska i Jordi Bonfill Ramon ofereixen una experiència poderosa. Coneguts per la seves versions de clàssics com Iron Maiden i Warcry, cada actuació és un homenatge de talent. (Gratuït).

Nit d’Òpera per cloure el CMF 2024

Per tancar el Castellvell MusicFest amb elegància, l’últim dia s’ha programat la ‘Nit d’Òpera (Diumenge 4 d’agost, 21 h), al Pati del Consultori. La Nit d’Òpera comptarà amb les excepcionals actuacions de Montserrat Seró (soprano), Antoni Lliteres (tenor) i Llum Colomer (piano). El públic podrà gaudir de les àries i duets més bells del repertori operístic en una vetllada inoblidable. (10 euros).

El Castellvell MusicFest va néixer després de l’esforç d’Ars Aurea Sonora per consolidar les actuacions musicals impulsades a Castellvell del Camp i al Camp de Tarragona, entre els anys 2013 i 2019, i gràcies al suport del Liverpool String Quartet i el suport financer d’empreses com Comaigua o entitats com Òmnium Cultural, quan es promogueren els concerts a favor dels presos polítics, l’estiu de 2018. Actualment el festival, organitzat per l’Ajuntament de Castellvell del Camp amb Ars Aurea Sonora, compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, sense el qual, no seria possible tirar endavant un festival d’aquesta.

Tant les entrades i abonaments per als concerts del festival com les reserves dels espectacles gratuïts es poden adquirir a través de: https://www.castellvellmusicfest.cat/

 

 

La Festa Major de Castellvell, el preludi de la commemoració dels 600 anys de Santa Anna

El Lluert de Castellvell, en acció durant les festes de l’any passat, és un dels elements més estimats del Seguici. Foto: Cedida

Castellvell del Camp celebrarà la Festa Major de Santa Anna, del 12 al 30 de juliol, amb una multitud d’actes per a tothom, organitzats per les regidories de Festes, Cultura i Joventut, amb el suport de les entitats. Tot i que hi ha diversos actes previs, les festes arrencaran oficialment el 19 de juliol amb el Pregó de la Festa Major, que anirà a càrrec de l’Eusebi Vidal Bleda i l’Agustina Abad Alberge, uns veïns del poble que són família d’acollida d’infants.

A banda dels actes més tradicionals, cal destacar activitats com el 10è Concurs de PeTitsCURts, la XXXI Caminada Nocturna, la Trobada Gegantera, la Diada Castellera, el monòleg feminista o el musical familiar ‘Supercalifragilistico’ dedicat a la pel·lícula ‘Mary Poppins’. Enguany els actes de la Festa Major s’allargaran fins el 30 de juliol, dia en què tindrà lloc el Gran Concert Commemoratiu dels 600 anys de Santa Anna, que donarà inici als actes de celebració de l’efemèride. Tots els actes seran gratuïts.

L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, ha convidat a tots els veïns i veïnes “a gaudir d’una festa feta i pensada per a tothom”. El batlle ha destacat que enguany “la festa major és encara més especial perquè celebrem els 600 anys de la nostra estimada Santa Anna”. També ha agraït “a totes les entitats associatives del nostre municipi la seva col·laboració, sense la qual, les nostres festes no serien tan especials i participatives com són avui en dia”. Sabaté ha fet un esment especial a “l’esperit solidari de la nostra festa”, que enguany es veurà representat per la família d’acollida que oferirà el Pregó.

Activitats prèvies

Els actes previs de la Festa Major arrencaran aquest divendres 12 de juliol, a les 18 h, a la Pista Poliesportiva, amb el ‘Montarmats’, amb activitats per gaudir en família, inflables i atraccions, “montaditos” i altres begudes, rifes i el sorteig d’un pernil. Tot a 1 euro.

A les 19 h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició de treballs del col·lectiu “Castellvellart”, a Ca’l Barenxó, que romandrà oberta fins al diumenge dia 14, d’11 a 13 h i de 18 a 21 h.

La XXXI Caminada Nocturna presenta dos recorreguts

El dissabte 13 de juliol, arriba la XXXI Caminada Nocturna. A les 21:30 h, els participants sortiran des de la Pista Poliesportiva per gaudir un any més d’una passejada nocturna, amb bona companyia i bon ambient entre els boscos de Castellvell. Aquest any, com  a novetat, hi haurà dos recorreguts de diferent longitud i dificultat per tal d’adaptar-se a tots els participants. Per participar-hi, cal apuntar-se al bar de la piscina. El preu de 10 euros inclou camiseta, entrepà, aigua i la possibilitat de banyar-se a la piscina en acabar el recorregut.

L’endemà diumenge 14 de juliol, a les 09 h, se celebrarà el Torneig de Pàdel.

Monòleg feminista i exposició de l’Associació de Dones      

Una altra de les novetats serà el Monòleg feminista, a càrrec de l’actriu Maria Bravo, de Teatrosfera, que tindrà lloc el dijous 18 d’agost, a les 19 h, a l’Ateneu.

L’endemà divendres 19 de juliol, a les 19 h, s’inaugurarà a Ca’l Barenxó l’exposició de treballs de l’Associació de Dones. La mostra romandrà oberta , del 19 al 21 de juliol, d’11 a 13 h i de 18 a 21 h.

10è aniversari del Concurs de PeTitsCURtS

Coincidint amb els actes de la Festa Major, se celebrarà ‘Visual’, el Festival de Curtmetratges de Castellvell 2024.

La 10a edició del Concurs de PeTitsCURtS es presentarà el dijous 18 de juliol, amb la projecció dels PeTitsCURts presentats i amb la posterior votació del públic, que tindrà lloc a les 21:30 h, a la plaça Maria Rosa Solé Gaspà (Pati del consultori). Aquest any d’aniversari es convoca també la primera edició de la secció “Mini PeTitCIRts” per a realitzadores i realitzadors de menys de 17 anys. Tant la inscripció al concurs com la projecció són gratuïtes i cal fer-les a la web www.visualfestivalcurtmetratges.com

Finalment, el dijous 25 de juliol, a les 21:30 h, a la plaça Maria Rosa Solé Gaspà, se celebrarà el Lliurament de Premis de la 10a edició del PeTitsCURts.

Prèviament, el dilluns 15 de juliol, a les 21:45 h, es podrà gaudir de Cinema familiar a la Fresca, amb la projecció de la pel·lícula ‘La Canción del Mar’, nominada als Premis Oscar 2014. A les 21:30 h, s’obriran les portes i els assistents podran portar-se el sopar o el que els vingui de gust.

El Pregó de l’Eusebi i l’Agustina

Com és tradició, el divendres 19 de juliol, a partir de les 19 h, el Passacarrers dels elements festius sortirà de la plaça Jacint Verdaguer i ens conduirà fins a la plaça Catalunya, on es podrà escoltar el Pregó.

Un cop a la plaça Catalunya, s’iniciarà l’acte del Pregó de la Festa Major al balcó de l’Ajuntament, que anirà a càrrec dels veïns Eusebi Vidal Bleda i Agustina Abad Alberge, que des de fa molts anys són família d’acollida de nadons i infants derivats per la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència) de la Generalitat. El seu testimoni ens aportarà un bri de solidaritat i d’esperança enmig d’un món on, per desgràcia, encara hi ha molts conflictes bèl·lics. Després del Pregó, es podrà gaudir d’un petit refrigeri a la plaça Jacint Verdaguer.

Un cop acabat el Pregó, a les 21:30 h, els Banyuts de Castellvell del Camp i el Lluert faran la tradicional encesa pels carrers del poble, amb la colla convidada, El Ball de Diables de Font-Rubí. Cap a les 22:30 h, se celebrarà el Sopar de senalló a la Pista Poliesportiva. I per acabar, Go Back to The 90’s amenitzarà la nit i ens farà reviure l’època més daurada de les discoteques de “la ruta”.

El dissabte 20 de juliol, a les 23:30h, arriba el Gran Ball de Festa Major, a la Pista Poliesportiva, amb el ritme de la històrica Orquestra Girasol. Els tiquets de les taules pel ball s’hauran d’haver reservat, el diumenge 14 de juliol, de les 13 a les 15 h, al bar La Caseta de les Piscines, a un preu de 15 euros. Posteriorment també es podran adquirir a l’Ajuntament fins el dia 19 de juliol.

Diada Castellera i musical Mary Poppins

El diumenge 21 de juliol arrencarà, a les 10 h, amb la tirada de bitlles catalanes corresponent al Campionat de Bitlles Intercomarcal, al camp de bitlles “Benjamí Martorell”.

La Diada Castellera tornarà a celebrar-se, a les 12 h, a la plaça de Catalunya. La jornada castellera tornarà a comptar amb la participació dels Xiquets de Reus i dels Xiquets de Cambrils. A partir de les 13 h, la ciutadania podrà gaudir d’un bon i fresquet vermut i uns pinxos que oferiran algunes entitats del poble, tot amanit amb la Xaranga Bufacanyes.

La jornada de diumenge es tancarà a les 21 h, amb l’espectacle familiar ‘Supercalifragilistico. El Musical’, a La Pista Poliesportiva. Un espectacle entranyable que porta més de 7 anys a la cartellera i que ens farà descobrir la màgia de la pel·lícula ‘Mary Poppins’.

Diada de Santa Anna

El divendres 26 de juliol, Santa Anna, s’iniciarà a les 09h amb la Missa votiva en honor a la patrona, a l’ermita de Santa Anna, i continuarà, a les 12 h, amb la Missa solemne en honor a Santa Anna, a l’Església Sant Vicenç Màrtir.

Com ja és tradició, a les 20h, se celebrarà la Trobada d’Annes de Castellvell del Camp, a l’Ermita de Santa Anna. A continuació, a les 21 h, en aquest mateix escenari, es podrà gaudir dels ‘Monòlegs Cinèfils’ del monologuista Jordi Sardinya. Quan es faci fosc, es llençarà el Castell de Focs d’artifici des de l’ermita.

Trobada Gegantera

El dissabte 27 de juliol, a les 18 h, es farà la Plantada de Gegants a la plaça Jacint Verdaguer, que enguany comptarà amb la participació de les colles geganteres de Castellvell del Camp, Constantí, Sant Pere i Sant Pau (Tarragona), Supera’t (Reus) amb el gegant Pere Ganxet, Colldejou, Colla nostra de Fraga i el Lluert. Cap a les 19h, des de la plaça Jacint Verdaguer, s’iniciarà la cercavila que reunirà els Gegants de Castellvell i el Lluert, acompanyats de la resta de colles participants. En acabar la cercavila es farà una ballada a la plaça Catalunya.

Inauguració del Castellvell MusicFest 2024

La Sant Andreu Jazz Band de Barcelona serà l’encarregada d’inaugurar el Castellvell MusicFest 2024, el mateix dissabte a les 21 h. Dirigida per Joan Chamorro i formada per músics d’entre 10 i 21 anys, interpretarà peces de jazz clàssic amb un repertori vibrant d’estàndards del gènere.

Concert dels 600 anys de Santa Anna

El plat fort de la Festa Major de Castellvell del Camp 2024 arribarà el dimarts 30 de juliol, amb el Gran Concert Commemoratiu dels 600 anys de Santa Anna, que tindrà lloc, a les 20 h, a l’església de Sant Vicenç Màrtir. El concert estarà protagonitzat per Sasha Amorós (violí), Martina Homedes (soprano) i l’Orquestra Cum Jubilo del Camp de Tarragona. El concert serà gratuït amb taquilla inversa.

El concert serà el primer dels actes de commemoració del 600 aniversari, que s’allargaran fins el 2025, any de celebració de les Quinquenals. Al llarg de l’any, hi haurà actes culturals, lúdics recreatius, etc…

La Festa Major també ha programat un berenar de coca amb xocolata i jocs tradicionals per a la canalla per al dilluns 22 de juliol, a les 19 h, a la plaça Catalunya, amb la col·laboració de l’Associació de Joves Trencalòs.

El dimarts 23 de juliol, a les 19 h, a La Pista, arriba la Let’s Dance, la minidisco per a nenes i nens. Amb animadors i cançons de Descendientes, Pharrel Williams, Baby Shark, Disney i molt més. El dimecres 24, a les 19 h, els Diables Banyuts de Castellvell organitzen un taller de foc i tabals per a nens, que es durà a terme a la plaça Maria Rosa Solé Gaspà. Finalment, el dijous 25 de juliol, a les 19:30 h, a la mateixa plaça, es podrà gaudir de l’espectacle de circ ‘Mary Jones la Grandiosa’, amb l’artista Maria Cavagnero.

Podeu consultar el programa complert de la Festa Major al web www.castellvelldelcamp.cat

Castellvell posa en marxa els concursos del seu VISUAL.Festival de curmetratges

Cartell del concurs PetitsCurts d’enguany, amb la novetat dels MiniPetits. Foto: Cedida

Castellvell del Camp ha posat en marxa el VISUAL.Festival de curmetratges, que se celebrarà del 13 al 25 de juliol de 2024 i que enguany arriba ple de novetats per gaudir d’un temps de cinema gratuït al cor del Baix Camp.

VISUAL. Festival de curtmetratges de Castellvell es va estrenar l’estiu 2015 amb una primera activitat anomenada PeTitsCURts. Els PeTitsCURts és un concurs de curts de petit format que pretén donar una oportunitat a qualsevol “realitzador” o “realitzadora”, que vulgui participar amb un curtmetratge d’una durada màxima de 3 minuts, en català i que s’hagi gravat i editat en un termini màxim de 48 hores a partir que la organització publica el motiu i la frase (cada any diferent) que ha de ser de ser incorporat al curt. La participació és gratuïta i cal tenir més de 17 anys. Aquest 2024 celebrem la 10ena edició del concurs PeTitsCURtS.

Enguany, com a novetat, s’inicia la 1era edició de la Secció de MiniPeTitS per  a directors o directores de menys de 17 anys, aquesta edició està pensada com una activitat familiar.

Per a participar als PeTitsCURtS cal inscriure’s abans de les 24 hores del 12 de juliol de 2024. La inscripció és gratuïta. A les 9 del matí del 13 de juliol de 2024 la organització publicarà el motiu i la frase del concurs d’enguany i a partir de llavors els concursants tenen 48 hores per a fer el seu PeTitCURt o MiniPeTit, és a dir fins les 9 hores del 15 de juliol de 2024.

El dia 18 de juliol de 2024 a la plaça del Consultori de Castellvell del Camp, es projectaran els curts a concurs i el públic assistent escollirà el “Premi de Públic”.

El dia 25 de juliol tindrà lloc la cerimònia de lliurament de premis. Els premis per als PeTitsCURtS consisteixen en 200€ el primer, 150€ el segon, 100€ el tercer i 50€ el quart, els MiniPeTitS tindràn tres premis als 3 millors consistents en productes de l’Agrobotiga i entrades per anar al cinema. El premi de públic consisteix en un lot de productes de l’Agrobotiga.

El jurat professional 2024 de la 10ena edició dels PeTitsCURtS i 1era Secció dels MiniPeTitS està format per:

– Cris Gambín, Periodista i realitzadora audiovisual. Codirectora del Festival FIC-CAT.

– Albert Bermúdez, Cantant, dansaire, actor i creador

– Jordi Agràs, Advocat i escriptor

 

El 3r Festival de Curtmetratges de Castellvell arriba aquest cap de setmana al Celler

El Frame Film Festival es projectarà entre els dies 15 i 16 de juny i el vot del públic decidirà el curt guanyador. Foto: Cedida

La 3a edició del Festival de Curtmetratges de Castellvell del Camp presentarà aquest cap de setmana al Celler una selecció dels curts de més qualitat produïts a Catalunya els anys 2023 i 2024. El municipi projectarà de forma gratuïta, el dissabte 15 i el diumenge 16 de juny, les sessions de la fase classificatòria del Frame Film Festival, el festival de curtmetratges itinerant que enguany compta amb la participació de 16 poblacions.

A Castellvell, com a la resta de seus del festival, el vot del públic decidirà el curt guanyador que es classificarà per la fase final dels Premis Talent Frame.

L’antic Celler de Castellvell del Camp (carrer Joan Maragall, 1) acollirà la projecció gratuïta de 20 curtmetratges dividits en quatre sessions. El dissabte 15 de juny es projectaran els següents curts: Sessió 1 (19h): ‘The fruter and the husband (+7 anys)’; ‘Ésser’ (+7 anys); ‘Fideuà’ (+12 anys); ‘Superhost (+7 anys) i ‘Pathos’ (+12 anys) / Sessió 2 (20:30h): ‘Obra de Arte’ (Apta); ‘Welcome Tahiya’ (+12 anys); ‘La Compañía’ (+12 anys); ‘La ley del más fuerte’ (+16 anys) i ‘Madreselva’ (+16 anys).

El diumenge 16 de juny es projectaran els curts següents: Sessió 3 (19h): ‘Trato hecho’ (Apta); ‘Los domingos que quedan’ (Apta); ‘Colorado’ (Apta); ‘La piscina vacía’ (+7 anys); ‘Blava terra’ (+12 anys) / Sessió 4 (20:30 h): ‘La niña tatuada’ (+12 anys); ‘L’Aliat’ (+12 anys); ‘Cuarentena’ (+7 anys); ‘Simón’ (+16 anys) i ‘Normas de Higiene’ (+16 anys).


Altres notícies:


El vot del públic decidirà el film guanyador. Entre el públic assistent es sortejarà un tastet de vermouth Yzaguirre. La fase classificatòria se celebrarà fins al novembre del 2024 en un total 16 municipis. A la fase final hi accediran tots els curtmetratges guanyadors en cadascuna de les seus col·laboradores de la fase classificatòria del Frame i optaran als Premis Talent Frame, que s’entregaran al mes de gener de 2025. La projecció dels curts finalistes serà a l’Auditori de la Diputació de Tarragona.

Els premis que es lliuraran seran: Premis del Públic de la Fase Classificatòria; Premi Talent Frame al millor curtmetratge; Premi Talent Frame a la millor direcció; Premi Talent Frame al millor guió; i Premi del Públic de la Fase Final. L’objectiu principal del Frame Film Festival és difondre i promoure la cinematografia en general i el curtmetratge en particular, fent costat a les directores i els directors de curts i creant un espai de referència on puguin donar a conèixer els seus treballs. Un altre motiu és ampliar l’oferta d’esdeveniments culturals i fer arribar el curtmetratge a poblacions que no tinguin l’oportunitat de gaudir del nostre cinema en format curt.

Els setze municipis que acullen les projeccions són, en aquest ordre: Riudoms, Castellvell del Camp, l’Ampolla, Vila-rodona, la Pobla de Montornès, Cabra del Camp, Alforja, Riba-roja d’Ebre, El Catllar, la Canonja, Montbrió del Camp, Sant Jaume d’Enveja, Albinyana, l’Arboç i Ascó.

 

Castellvell del Camp dona la benvinguda als nounats nascuts el 2023

Imatge de família després de la recepció als 18 nadons de l’últim any a Castellvell. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Castellvell del Camp ha celebrat, aquest dijous 30 de maig, al Parc de les Oliveres, l’acte de benvinguda als 18 nadons de l’any 2023 que resideixen al municipi. En la tradicional recepció, l’alcalde Josep Sabaté va lliurar a les seves famílies un obsequi amb peces de roba per a nadons elaborades per una artesana del poble.

Un any més, es va aprofitar la coincidència de la recepció amb la festivitat de Corpus per convidar amb coca amb cireres a les famílies i amb coca dolça als nounats, compartint una copa de cava o un refresc plegats. Algunes d’aquestes famílies nouvingudes ja es coneixien de la llar d’infants i d’altres es van conèixer per primera vegada.

L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, acompanyat de gran part dels regidors del consistori, explica que l’acte de benvinguda “és una celebració molt agraïda, on es fa partícips a les famílies dels nadons, amb l’objectiu de passar una estona agradable i d’emportar-se un bon record”. Sabaté i la resta de regidors van posar en valor que actes com aquest “afavoreixen la cohesió veïnal i el sentiment de pertinença al poble”.


Altres notícies:


Castellvell del Camp ha viscut en els últims anys un creixement progressiu de població, especialment, a la franja jove de la piràmide. Des del 2010 fins a l’actualitat, s’ha registrat un nou repunt de població, passant dels 2.600 habitants (2010) als més de 3.000 actuals. L’increment és fonamentalment de famílies joves amb fills en edat escolar o preescolar. Això també es tradueix amb un augment significatiu del nombre d’inscrits a la llar d’infants i a l’escola Santa Anna. De fet, cada any es registra al municipi una mitjana de 18 a 21 nounats.

Josep Sabaté explica que “observem que en els últims anys està venint molta gent a viure a Castellvell”. L’alcalde considera que aquest increment demogràfic es deu principalment a la qualitat de vida que ofereix el municipi: “La gent ve a Castellvell per la qualitat de vida, per les comunicacions, per la infraestructura social i equipaments com l’escola o la llar d’infants, per les seves activitats i perquè aquestes persones es troben ben acollides”. En definitiva, “quan hi ha qualitat de vida hi ha salut i, quan hi ha salut, hi ha benestar”, conclou el batlle.

 

Castellvell presenta una mostra fotogràfica sobre els infants de les presons del Nepal

Una imatge de ‘La lluita de la Indira’, que s’inaugurarà l’1 de juny i es completarà amb una xerrada i un vermut popular. Foto: Cedida

El proper dissabte 1 de juny, a Cal Barenxó, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica ‘La lluita de la Indira’, que denuncia la situació de les presons del Nepal, a càrrec del fotògraf Xevi Abril, la reusenca Anna Perostes i el músic i activista Alguer Miquel, impulsor del projecte Casa Terra.

El mateix dia els promotors del projecte faran una xerrada, a les 11:30 h, al Casal d’Entitats (c./ Pompeu Fabra, 1) i, de 12 a 15 h, es podrà gaudir d’un vermut popular a la pista de les Escoles Velles, que estarà amenitzat pel grup Els Tets i els DJs Dídac i Titi. Les fotografies mostren la vida de l’activista Indira Ranamagar, impulsora de l’organització Prisoners Assistance Nepal, que des de fa més de 30 anys lluita per acabar amb la presència de nens i nenes innocents vivint a les presons d’aquest país asiàtic.

L’exposició està organitzada per Casa Terra i l’Ajuntament de Castellvell del Camp i els actes compten a amb la col·laboració dels Diables Banyuts de Castellvell, l’Associació de gent gran l’Era i Protecció Civil. L’exposició estarà oberta els caps de setmana del 31 de maig, 1 i 2 de juny; 7, 8 i 9 de juny; i 14, 15 i 16 de juny; de 18:00 a 20:30 h.


Altres notícies:


Al Nepal, els fills i les filles dels presos i preses viuen tancats amb les mares i els pares en presons precàries i superpoblades. La societat nepalesa funciona per castes i per creences culturals com el karma. Per això, les persones preses i les seves famílies són durament estigmatitzades i marginades. La presó els fa pertànyer a la casta més baixa de totes, la casta de les intocables, i creuen que l’energia del crim pot portar la destrucció a la família. Per aquest motiu, els fills i les filles de les persones preses hereten aquest karma i ningú se’n vol fer càrrec, tampoc els familiars més pròxims. Així, per aquests infants, l’única manera d’evitar quedar-se sense ningú al carrer és viure dins de la presó.

Les condicions de les presons del Nepal són molt dures. Els drets fonamentals de les persones preses i de les seves famílies són ignorats per part del govern i la societat nepalesa. Les persones internes hi viuen abandonades, dormint a terra per falta d’espai i en condicions higièniques i sanitàries deplorables. En alguns casos ni tan sols tenen accés a aigua potable. Moltes d’elles pateixen greus malalties de salut mental que resten desateses i és en aquest entorn on també viuen infants.

Prisoners Assistance Nepal

L’organització Prisoners Assistance Nepal (PA Nepal) ha rescatat més de 2.000 nens i nenes que vivien en condicions inhumanes a dins de les presons. PA Nepal ha construït escoles per tot el país i ha creat una línia educativa pròpia basada en l’acompanyament emocional, l’ecologisme i la sostenibilitat. Es tracta de les escoles ‘Junkiri’, que en nepalès vol dir ‘Cuca de llum’. Simbolitza la llum única i singular que té a dins cada persona. En l’actualitat, aquest sistema educatiu ofereix escolarització al voltant de tres-cents nens i nenes.

L’educació ‘Junkiri’ es basa en la vivència i la pràctica i, a part de les assignatures tradicionals i estàndards del sistema educatiu del país, es treballa l’agricultura, la cuina, la creativitat, etc. PA Nepal acompanya de manera integral a les persones preses més vulnerables i a les seves famílies, tant dins de les presons, com en la difícil reintegració posterior. L’entitat vetlla per cobrir les necessitats més bàsiques d’aquest col·lectiu i per mantenir el vincle familiar entre els infants escolaritzats a l’organització i els seus pares presos per afavorir la futura reunificació familiar. A més, al costat mateix d’alguns dels centres penitenciaris, PA Nepal ha construït diversos centres de dia perquè els nens i nenes que continuen vivint a la presó puguin gaudir d’un espai educatiu durant unes hores al dia. PA Nepal també ha aconseguit que les persones preses tinguin garantit un àpat diari. Pel que fa a la situació de les dones, PA Nepal treballa en programes específics per combatre la discriminació que pateixen.

Casa Terra, impulsada pel músic i activista Alguer Miquel l’any 2019, és un projecte de cooperació responsable de la Fundació Cívica Esperanzah, una organització sense ànim de lucre que neix amb la voluntat de potenciar i consolidar el sector de l’economia social, solidària i el desenvolupament sostenible al Prat de Llobregat, que acompanya de manera conscient diferents comunitats, amb la voluntat d’esdevenir un espai respectuós de cooperació alternativa, ètica, horitzontal i responsable. Des de Casa Terra es fa un acompanyament integral a l’organització PA Nepal.

 

La MOMA de cervesa artesana de Castellvell es consolida entre tots els públics

La mostra va tenir un públic molt familiar gràcies al trenet turístic que va unir Reus i Castellvell durant tot el dissabte. Foto: Cedida

La 4a Mostra de Maig de Cervesa Artesana (MOMA), organitzada per l’Associació de Cervesers del Baix Camp (AC/BC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellvell del Camp, s’ha consolidat enguany com un esdeveniment gastronòmic de referència al territori i amb capacitat per atraure tot tipus de públic.

Es calcula que gairebé 2.000 persones van visitar la mostra al llarg del dissabte, tot i la nombrosa oferta cultural i gastronòmica que hi havia aquest cap de setmana al Camp de Tarragona. Enguany, com a novetat, destaca la posada en funcionament d’un trenet turístic entre Reus i Castellvell que va atraure un nou públic familiar.


Altres notícies:


Tant l’Associació de Cervesers del Baix Camp (AC/BC) com l’Ajuntament de Castellvell del Camp es mostren satisfets amb el resultat de la MOMA 2024. El representant de l’AC/BC, Jaume Margalló, destaca que la incorporació del trenet turístic “va animar molt el matí i el migdia amb nou públic familiar que va aprofitar la MOMA per passar el dia amb les activitats, la ludoteca i el concert del migdia”. Pel que fa a la tarda, Margalló considera que, de cara a la propera edició, caldrà replantejar la programació musical de manera que no hi hagi franges horàries que quedin buides. Amb tot, l’organització posa en valor que, un any més, s’hagi tornat a fregar el sostre dels 2.000 visitants, tenint en compte la coincidència amb altres esdeveniments culturals i gastronòmics del territori.

La MOMA va servir per presentar una desena de cervesers i més de cinquanta referències de cervesa. Foto: Cedida

La quarta edició de la MOMA va servir per presentar una desena de cervesers i va haver-hi representades més de cinquanta referències de cerveses. Enguany els assistents també van poder gaudir d’un bon nombre d’activitats paral·leles: Concurs de Cornhole, concurs de Galets, ludoteca i les actuacions de H.O.T. Covers Band, Canelita en Rama i el DJ Alflafrench.

‘Ermita’, la cervesa solidària de Castellvell

Coincidint amb la celebració de la MOMA, enguany també es va presentar l’Ermita, la cervesa artesana de Castellvell del Camp. La cervesa, d’edició limitada, es va poder adquirir a la mostra per un preu solidari de 3 euros, que aniran destinats a finalitats socials.

La nova cervesa ha estat elaborada i envasada per l’Anjub Cerveses de Vinebre (Ribera d’Ebre). L’ampolla, dissenyada per Juan Francisco Martín, està inspirada en un element emblemàtic del patrimoni de Castellvell, com és l’ermita de Santa Anna.

Pel que fa a les seves característiques, l’Ermita és una cervesa rossa, completament transparent i de color groc palla, que es caracteritza per la seva escuma esponjosa i de bombolla fina.

 

Obertes les inscripcions per la ‘Trenkakames’, la primera cursa de muntanya de Castellvell

La prova se celebrarà el 25 de maig i consistirà en pujar i baixar set vegades de l’ermita de Santa Anna. Foto: Cedida

El proper dissabte 25 de maig se celebrarà la primera edició de la ‘Trenkakames‘, la cursa de muntanya de Castellvell del Camp, un circuit tancat que tindrà com a escenari l’ermita de Santa Anna. La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Castellvell del Camp ha obert les inscripcions per poder participar en aquesta prova d’ultra trail, que consistirà en pujar i baixar set vegades corrent a l’ermita sense parar. Les persones que vulguin també podran participar en una segona modalitat per completar una ruta més fluixa, amb dues pujades i baixades al turó.

La sortida serà el dissabte, ales 09:30 h, des del carrer de Pompeu Fabra, 1. Els participants a la primera ‘Trenkakames‘ tindran el repte de completar els 9,1 km d’ultra trail, mentre que la ruta més fluixa serà de 2,5 km. La prova comptarà amb un punt d’avituallament per als participants.


Altres notícies:


El regidor d’Esports de Castellvell del Camp, Jordi Fortuny, explica que “la idea era fer una cursa de muntanya que fos emblemàtica del poble i vam considerar que el turó de Santa Anna era el lloc idoni per fer-la”. A més, aquesta primera edició coincideix amb el 600 aniversari  de l’ermita de Santa Anna. Fortuny assenyala que, després de l’experiència d’aquesta primera edició, s’acabarà de definir com serà la cursa amb l’objectiu que formi part del calendari  de proves d’ultra trail de Catalunya.

Les inscripcions

El preu de les inscripcions serà de 12 euros (15 euros el mateix dia). Els dorsals s’entregaran el mateix dia, mitja hora abans de l’inici de la cursa. L’Ajuntament també habilitarà un servei de ludoteca a les Escoles Velles per als pares i mares que necessitin portar els seus fills mentre fan la cursa. La data límit per fer la inscripció és el 24 de maig i aquesta serà gratuïta per als menors de 12 anys. Les inscripcions cal fer-les a: https://bit.ly/trenkakames

 

Castellvell posa un trenet per assistir a la 4a Mostra de Maig de Cervesa Artesana

Un trenet turístic connectarà durant tot el dia Reus i Castellvell per tal de facilitar l’arribada a la MOMA. Foto: Cedida

Castellvell del Camp acollirà, el pròxim dissabte 18 de maig, la 4a Mostra de Maig de Cervesa Artesana (MOMA), organitzada per l’Associació de Cervesers del Baix Camp (AC/BC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellvell del Camp.

Aquesta quarta edició de la mostra, que tindrà lloc a la Pista de Castellvell de les 11 del matí a la 1 de la matinada, presenta 10 elaboradors i hi haurà representades més de 50 referències de cerveses diferents. Un any més, també es presenta una nova edició limitada de L’Ermita, la cervesa artesana de Castellvell, que ha estat elaborada per l’Anjub Cerveses de Vinebre.

Una de les principals novetats de la MOMA d’enguany és que l’organització posarà a disposició del públic un trenet turístic que unirà durant tot el dia Reus i Castellvell i Castellvell i Reus. El trenet sortirà, a partir de les 10 h, des d’una parada situada a l’avinguda de Sant Jordi (davant del casal d’avis), que traslladarà a tothom que vulgui a Castellvell del Camp i, de tornada, també hi haurà el trenet fins a les 21 h. Els horaris seran: Reus-Castellvell (10h, 11h, 12h, 13h, 14h, 15h, 17:30h, 18:30h, 19:30h i 20:30h) i Castellvell-Reus (10:30h, 11:30h, 12:30h, 13:30h, 14:30h, 17h, 18h, 19h, 20h i 21h). El preu del bitllet serà d’un euro i per als menors de 5 anys serà gratuït. La baixada a Reus serà gratuïta amb el got de la MOMA.


Altres notícies:


La MOMA potencia un any més les activitats paral·leles. En aquesta edició no hi podran faltar el Concurs de Cornhole (17h) i el Concurs de Galets (18:30 h). Pel que fa a la música en directe, enguany s’aposta per tres esdeveniments musicals enlloc d’un concert final: H.O.T. Covers Band (versions Synthpop 80s’), a les 13h; el trio Canelita en Rama (rumba, Reus), a les 17h; i el DJ Alflafrench, a partir de les 23h. Durant tot el dia també hi haurà la presència de food trucks que oferiran una àmplia oferta gastronòmica, jocs tradicionals i alguna sorpresa més. Com l’any passat, també hi haurà un servei de canguratge.

Els cervesers participants i l’Ermita

Els deu cervesers presents a la mostra provenen de diverses procedències: Les Clandestines (Montferri), Rústika Bufona (Escaladei), Pyrene (Lo Grau), Cervesa Espiga (Sant Llorenç d’Hortons), La Calavera (Sant Joan de les Abadesses), Bierboi (Sant Boi de Llobregat), Reptilian (El Vendrell), Garage (Barcelona), 1312 (Montbrió del Camp) i La Renaixença (Santa Coloma de Queralt).

La nova cervesa artesana de Castellvell en edició limitada, Ermita. Foto: Cedida

Coincidint amb la celebració de la MOMA, enguany també es presentarà Ermita, la cervesa artesana de Castellvell del Camp. La cervesa, d’edició limitada, es podrà adquirira a la mostra per un preu solidari de 3 euros, que aniran destinats a finalitats socials. La nova cervesa ha estat elaborada i envasada per l’Anjub Cerveses de Vinebre (Ribera d’Ebre)

L’ampolla, dissenyada per Juan Francisco Martín, està inspirada en un element emblemàtic del patrimoni de Castellvell, com és l’Ermita de Santa Anna. Pel que fa a les seves característiques, Ermita és una cervesa rossa, completament transparent i de color groc palla, que es caracteritza per la seva escuma esponjosa i de bombolla fina.

 

Cinquanta anys després, El Pinar podrà dir adéu a les torres elèctriques

La directora de l’ICAEN, Marta Morera, amb representants municipals de Reus i Castellvell i amb els dels veïns del Pinar. Foto: Cedida

La directora de l’Institut Català d’Energia, Marta Morera, ha celebrat amb els representants dels ajuntaments de Reus i de Castellvell del Camp i amb els dels veïns de la urbanització El Pinar l’acord per al soterrament de la línia d’alta tensió que travessa aquesta zona urbana. En una reunió per abordar els detalls del projecte, Morera ha assegurat que “dimarts va ser un dia important pel Pinar, per Reus i per aquest Govern”. El soterrament de les línies elèctriques estarà enllestit en un termini màxim de cinc anys.

De fet, havia estat l’Ajuntament de Castellvell el que li va donar un nou impuls amb l’entrada del nou govern, en 2019.

El Consell Executiu va autoritzar dimarts l’ICAEN a atorgar 2,46 milions d’euros mitjançant una subvenció exclosa de concurrència a l’Ajuntament de Reus per tal d’abordar el projecte. L’actuació permetrà soterrar 1,43 quilòmetres de la línia de 110 kV Reus-Valls i Reus-Seròs al seu pas per la urbanització El Pinar i per una part del municipi de Castellvell, que compta amb un pressupost inicial de 4,3 milions d’euros. D’aquesta manera, s’eliminen els impactes urbanístic i paisatgístic d’aquesta infraestructura sobre aquesta trama urbana, i donarà l’oportunitat de recuperar espais per a la ciutadania.

Tot i que el Govern va aprovar aquest dimarts la subvenció de 2,46 milions d’euros, ara falta que els ajuntaments signin el conveni amb Endesa, qui executarà les obres. Des del consistori reusenc esperen arribar a un acord abans d’acabar l’any. Els veïns han celebrat que s’hagi reprès el projecte després de 50 anys de reivindicacions.


Altres notícies:


Morera ha recordat que “les infraestructures elèctriques són fonamentals per a materialitzar la transició cap a un nou model energètic més net, sostenible, just i participatiu”, però ha insistit que s’han de fer bé. “Com a societat, hem de ser capaços d’arribar a un acord per fer instal·lacions de generació d’electricitat i línies elèctriques, i aconseguir que el seu impacte ambiental, paisatgístic i social sigui el mínim possible”. En aquest sentit, ha explicat que el Govern està treballant en l’elaboració del Pla Territorial Sectorial per al desenvolupament de les energies renovables (Plater), que ha de permetre avançar en aquesta línia i garantir l’equilibri i la cohesió territorial.

El soterrament de la línia elèctrica que travessa El Pinar ja havia estat prevista en un conveni signat entre l’ICAEN i l’Ajuntament de Reus l’any 2006. La manca d’un projecte tècnic va posposar la seva execució, i l’arribada de la crisi econòmica va fer que l’obra es desestimés. La voluntat del Govern per solucionar aquesta situació, sumada a la iniciativa de l’ajuntament de Reus per dotar-se d’un projecte tècnic viable, ha fet possible recuperar el compromís inicial que figurava en el conveni i l’aportació econòmica que hi estava prevista.

A més del cas de Reus, el Govern també va autoritzar dimarts que l’ICAEN atorgués dues subvencions excloses de concurrència als ajuntaments de Begues i de Rubí per dur a terme el desviament de línies elèctriques que travessen zones urbanes dels seus municipis.

Publicar un conte amb 10 anys a Castellvell

Oriol Beltran, al centre, jun t amb la resta de premiats, membres del jurat i el regidor de Cultura, Jordi Jové. Foto: DiariTots21

Cada any un alumne de deu anys estrena llibre a Castellvell del Camp. El d’enguany es diu Oriol Beltran, li diuen el Leo Messi del Santes Creus i no només mou amb destresa els peus, sinó també la mà: acaba de guanyar l’onzena edició del conte del Lluert, l’animalet de grans dimensions que anima les festes de Castellvell del Camp. Amb el conte ‘El lluert construeix un teatre al poble’, s’ha endut els 40 euros del premi, consistent en poder adquirir llibres a la llibreria Gaudí de Reus. El seu treball ha estat il.lustrat per Nerea Borrell i publicat en format llibret. El tema del concurs d’enguany era ‘Veus per un món millor’.

El parc de les Oliveres s’ha omplert de canalla, pares, mares i parades d’entitats de la vila per viure el lliurament del premi, que cada any organitza l’Associació de timbals i bestiari de Castellvell del Camp, que presideix Núria Sardà.

El guanydor, amb el jurat, la cap de l’organització, la dibuixant i de fons el lluert. Foto: DiariTots21

El segon premi ha recaigut en Ruth Lluís Puigdomènech i el tercer, en Pol Córdoba Domingo. Hi ha hagut, a més, cinc accèssits -habitualment eren tres-, que han anat a parar a Marc Robles, Júlia Casellas, Isona Boix, Valentina Mármol i Marina Segarra. El jurat, format sempre i únicament per dones, ha estat presidit per l’escriptora Mònica Escuer i format a més per l’actriu Maria Bravo i per la membre dels timbalers Lorena Garriga. Disset han estat els participants, l’alumnat de cinquè del CEIP Santa Anna, sense excepció.

La parada de l’Associació Protectora Mius de Castellvell,. Foto: DiariTots21

El parc ha mostrat també una diversitat d’articles en les seves parades: productes per als gats de l’Associació Protectora Mius de Castellvell, que es responsabilitza de les colònies de gats de la vila. També s’oferien llibres, punts de llibre, articles de bijuteria, dolços, i un col.lecció de joguines de cliks en forma de sant Jordi i de drac, on s’hi podia veure l’alcalde, Josep Manel Sabaté, preparant-los. Un contacontes i un concert del cor Lianna has clos la sessió.

L’alcalde, servint clicks de sant Jordi. Foto: DiariTots21

Acabaria la jornada amb la presentació d’un llibre molt especial donat qui és el seu protagonista. Es tracta de ‘Petites memòries d’un infant de Castellvell del Camp‘, del periodista Josep Maria Martí i Martí, a càrrec del regidor de Cultura, Jordi Jové i Balanyà, i amb la lectura de fragments del llibre, a càrrec de Francina Baldrís.

 

ERC, PSC i ARA signen un nou pacte de govern a l’Ajuntament de Castellvell

Façana de l’Ajuntament de Castellvell, que a partir d’ara estarà governat pel nou tripartit ERC-PSC-Ara. Foto: Cedida

ERC Castellvell, PSC Castellvell i ARA Castellvell han signat aquest mes d’abril un nou acord de col·laboració de govern que tindrà una durada per a tot el que resta de mandat. D’aquesta manera, els grups municipals que formaven l’actual govern –ERC (4 regidors) i PSC (1)– incorporaran els dos regidors d’ARA Castellvell, Jordi Barenys i Anna Huguet, per la qual cosa, l’equip de  municipal estarà format per set membres.

L’aprovació de la modificació del cartipàs municipal derivat del nou acord de govern es debatrà en el Ple extraordinari convocat pel pròxim dimecres 17 d’abril, en què també es farà el sorteig dels membres de les meses electorals de les Eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig.

L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, explica, en nom dels tres partits signants, que “amb aquest acord es dona compliment al mandat del poble, amb un govern “ample” que prové de la voluntat de la ciutadania”. Durant tota la negociació s’ha pogut pogut constatar “les moltes similituds existents entre els programes electorals dels tres partits, ja que tots els grups busquem la mateixa finalitat, que és el benestar de la gent del poble”.

Els tres grups també consideren molt important aquest acord perquè donarà “estabilitat” al govern municipal i garantirà els projectes del municipi per aquest mandat: “El benefici d’aquesta sinergia de diversitats repercutirà en projectes conjunts i en el progrés de Castellvell”.


Altres notícies:


Els tres partits signants es comprometen a fer una revisió anual de l’acompliment de l’acord, així com dels objectius establerts pels programes electorals de cada partit, amb l’objectiu de garantir “la coherència i l’eficàcia de l’acció de govern”.

L’equip de govern municipal de Castellvell del Camp estarà compost per set membres, distribuïts de la següent manera:

ERC Castellvell, amb Josep M.Sabaté Papiol, alcalde i regidories d’Educació i d’Hisenda. Maria del Mar Barriach Sugranyes, regidoria d’Urbanisme. Jordi Fortuny Sisniega, regidories d’Esports i adjunt a Cultura i Festes. Jordi Jové Balañà, regidories de Sanitat, Cultura i Festes.

PSC Castellvell: Pere Carrasco Gené, regidories de Gent Gran, Serveis Socials i Participació Ciutadana.

ARA Castellvell: Jordi Barenys Pomé, regidoria de Joventut i adjunt d’Hisenda. Anna Huguet Parrilla, regidoria de Medi Ambient i Transició Energètica i adjunta d’Educació.

 

Castellvell celebra Sant Jordi amb un mes d’abril farcit d’activitats literàries i culturals

Els actes van arrencar el 5 d’abril, amb la presentació del llibre ‘Miscel·lànies castellvellenques’, d’Esteve Sugranyes. Foto: Cedida

Castellvell del Camp celebra enguany la diada de Sant Jordi amb un programa d’activitats literàries i culturals que s’allargarà durant tot el mes d’abril.  L’acte central serà la tradicional Diada al Parc de les Oliveres, que tindrà lloc el divendres 19 d’abril, amb parades, intercanvis de llibres, la presentació del Conte del Lluert 2024 i l’actuació del Cor Lianna. Durant tot el mes es presentaran llibres, contacontes i es podrà gaudir de concerts.

Els actes del programa de Sant Jordi van arrencar divendres passat, 5 d’abril, amb la presentació del llibre ‘Miscel·lànies castellvellenques‘, d’Esteve Sugranyes i Martí, que va anar a càrrec de l’arqueòleg i historiador, Jaume Massó Carballido.

El proper dijous 11 d’abril, a les 19 h, a la Biblioteca Municipal, l’escriptora Isabel Olesti parlarà sobre el seu llibre ‘Àlbum d’amors complicats‘, dins dels contactes amb autors i i lectors del Club de Lectura de Castellvell. L’acte és obert a tothom.

L’endemà divendres 12 d’abril, a les 19:30 h, la Sala Gran del Casal d’Entitats acollirà la presentació del llibre ‘La Nostra Cançó‘ d’Antoni Batista. El periodista, que va exercir de crític musical durant els anys d’auge de la Cançó, explica en el llibre les claus d’aquest fenomen i l’impacte popular que va tenir tant al nostre país com arreu del món.

El món del conte també tindrà protagonisme amb els contacontes adreçats al públic familiar. El 16 d’abril, a les 17 h, a la Biblioteca Municipal, es podrà gaudir del contacontes i l’activitat ‘Rei i Rei‘.


Altres notícies:


L’activitat musical no hi faltarà a la programació d’activitats d’aquest mes d’abril.  El proper diumenge 14 d’abril, a les 19 h, a Cal Barantxó, es podrà gaudir d’un concert de ‘Tangos Clàssics Instrumentals‘, amb adaptacions musicals i la interpretació de Jordi Domingo Argilaga.

Presentació del Conte del Lluert 2024

Com és tradicional, la Diada de Sant Jordi de Castellvell del Camp se celebrarà el divendres anterior a Sant Jordi, el 19 d’abril, a partir de les 16:30 h, a la sortida de l’Escola Santa Anna, al Parc de les Oliveres. L’espai comptarà amb les habituals paradetes de les entitats, el punt d’intercanvi de llibres de la Biblioteca, un berenar, el contacontes, la presentació del Conte del Lluert 2024 i el concert del Cor Lianna.

Acte per acte, a les 17:00 h es farà la presentació del Conte del Lluert 2024El lluert construeix un teatre al poble‘, d’Oriol Beltran. L’autor i la il·lustradora del conte, Nerea Borrell Cedó, signaran exemplars personalment. Una hora més tard, a les 18 h, la companyia Els Homenots oferirà un dels seus ‘Contes amb Bateria’, en aquest cas ‘En Bum i l’estel dels desitjos‘.  A les 19 h, al mateix Parc de les Oliveres, el Cor Lianna ens oferirà una mostra del seu repertori a mode de cloenda.

El mateix divendres 19 d’abril, a les 20 h, hi haurà encara una última presentació. Es tracta de la presentació del llibre ‘Petites memòries d’un infant de Castellvell del Camp‘, de Josep Maria Martí i Martí, a càrrec del regidor de Cultura, Jordi Jové i Balanyà, i amb la lectura de fragments del llibre, a càrrec de Francina Baldrís. L’acte es durà a terme a la Sala Gran del Casal d’Entitats.

L’endemà dissabte 20 d’abril, a les l’església de Sant Vicenç, el Quintet Momentum, format per cinc cantants del Conservatori Superior de Música del Liceu i especialitzat en música del Renaixement i Primer Barroc, oferirà l’espectacle musical i poètic ‘Del Molet al Madrigal‘. Finalment, el 21 d’abril, la Coral de l’Associació de Gent Gran l’Era de Castellvell del Camp oferirà la tradicional Cantada de Caramelles en diferents llocs del poble.

 

Castellvell del Camp torna al seu refugi antiaeri 85 anys després

Inevitablement, a algú li havia de caure una llàgrima en evocar un passat tant dolorós com el de la guerra civil i la devastació física, però sobretot moral, que suposaven els bombardejos aeris de l’aviació feixista sobre la població indefensa. Castellvell del Camp reobria dissabte el refugi que ha recuperat els darrers anys amb un seguit de visites guiades, amanides amb una excel.lent recreació històrica, que incloïa la presència de sanitaris de l’època, oficials de l’exèrcit, milicians o membres de la Creu Roja.

Un desplegament rigorós i perfectament documentat, comandat pel regidor de Cultura, Jordi Jové, i el grup Recreació Històrica i Patrimoni Junts, per rebre els primers visitants a l’entrada de l’amagatall del carrer sant Jaume i que la setmana passada era inaugurat amb la presència de nou testimonis de l’època, nou supervivents que aleshores només tenien entre tres i cinc anys, però que encara recordaven amb emoció les pors que trasbalsaren Castellvell en aquells anys d’infausta memòria.

Dos moments de l’inici de la ruta, davant l’actual Ajuntament, mentre el regidor de Cultura reparteix diner emès per l’Ajuntament l’any 1937. Fotos: Tots21

La visita forma part d’una ruta per la memòria de la guerra civil a Castellvell i que tindrà continuïtat. Comença a la plaça de l’Ajuntament, on havia existit el segon refugi antiaeri -actualment colgat i inaccessible-. Allí s’informava que el lloc que ocupa actualment l’edifici consistorial va ser seu del flamant edifici de la societat El Casino, que reunia la gent de dretes del municipi, un immoble noble que incomprensiblement va anar a terra als anys 80. La guia de la ruta repartia fotografies antigues que mostraven la bellesa de l’edifici.


Altres notícies:


Des d’allí, la ruta fa parada a la Font Nova, on hi hagué els rentadors, que havien estat inaugurats en 1906 i que també van desaparèixer per a desesperació de l’historiador local Esteve Sugranyes, recuperador de la memòria del poble i present en una de les visites feta dissabte.

Façana de la bodega. Foto: Tots21

La tercera parada de la ruta bèl.lica la forma l’edifici de l’Espiga, que era la societat de la gent d’esquerres, situada a l’actual carrer Sant Vicenç i que un cop acabada la guerra fou incautat, com no, per la Falange. Sortosament, l’edifici es conserva i s’usa com a magatzem agrícola. La quarta parada és el celler cooperatiu, la bodega de vi aixecada en 1934 i adquirida per l’Ajuntament actual, que compta amb una façana d’un bell estil modernista. “L’any 1935 Castellvell va veure’s beneficiada per una gran collita de raïm i això permeté disposar de vi durant la guerra civil”, recordava la guia.

Un oficial de la República relatant els efectes dels bombardejos. Foto: Tots21

La cinquena i sisena parades són ja el refugi. En primer lloc, un oficial de la República explica què era el règim instaurat en 1931, com s’activaven les bombes d’aviació i els danys que provocaven, per donar pas al refugi en sí, on una sanitària abillada com si fóssim al 1936 relatava la història dels bombardejos de la veïna Reus i com Castellvell se sumaria en 1938 a la iniciativa de la capital del Baix Camp de construir refugis. Tot amanit amb un àudiovisual on es repassaven les fites cronològiques de la construcció dels dos refugis de Castellvell -un tercer no va arribar a reeixir en aparèixer aigües subterrànies-, com ho va afrontar l’Ajuntament de l’època i els moments claus de la guerra, com fou l’arribada de 28 refugiats vinguts de Madrid en l’any d’inici de la guerra o la vinguda de l’arquitecte dels refugis de Reus per construir els de Castellvell.

Descens al refugi antiaeri. Foto: Tots21

Imatge de l’interior del refugi i de la parada amb medicaments i material de guerra. Fotos: Tots21

 

A l’entrada del refugi es reunia material de guerra, des de bombes a metralla procedents de la batalla de l’Ebre, i una bala localitzada a Castellvell -una peça preuada de col.leccionista- , medicaments de l’època, una bandera republicana, premsa i propaganda del moment -del POUM, d’ERC, del PSU,…- o un fardell amb menjar que es repartia als vilatans que es refugiaven contra les bombes. Acabat l’àudivosual, un sanitari amb una escandalosa sirena de mà alertava de l’arribada de l’aviació, senyal que calia córrer cap al refugi.

Simulació del so real d’una sirena, que avisava de l’arribada dels bomarders. Foto: Tots21

Un ingent treball d’investigació que ha incorporat, a l’àudiovisual, el testimoni de les persones vives i mortes que residien en un Castellvell temblorós, alerta davant les ràzzies de l’aviació feixista sobre Reus i sobre Castellvell, i que havien de buscar consol davant una acció infame continuada que no van comprendre mai. El mateix dia de l’entrada de les tropes franquistes a Reus, el 15 de gener de 1939, entre 60 i 90 avions d’atac feixista van sobrevolar Reus i Castellvell, fent tremolar els seus edificis.

L’alcalde de Castellvell, Josep Manel Sabaté, amb gent vestida d’època a la cantina. Foto: Tots21

La ruta acaba amb un esmorzar tal com era als anys 30. Foto: Tots21

La ruta mor en la cantina dels soldats, amb esmorzar de campanya típic, que s’abona amb diner que emetí l’Ajuntament de Castellvell durant la guerra, amb vals a 10 cèntims el paper. Què menjaven els sodats? Clotxa amb oli, tomaca, sardina de la costa o arengades, acompanyats de vi, aigua i cafè.

 

Castellvell celebra el Dia Mundial de la Poesia amb poemes musicats amb veu de dona

El duet A1Veu serà el protagonista del Dia Mundial de la Poesia. Foto: Cedida

Coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, l’Església de Sant Vicenç de Castellvell del Camp acollirà el proper dijous 21 de març, a les 19 h, el concert-recital ‘Poemes musicats: amb veu de dona’. En aquest concert de petit format, la literatura i la música s’uniran en les obres interpretades pel duet A1Veu, amb Irene López i Alba Fortuny. Un concert-recital de caràcter íntim, només a una veu acompanyada pel caliu de la guitarra. El programa del concert ens descobrirà diferents paisatges sonors a través de quatre cicles de poemes escrits per poetesses de casa nostra.

La celebració del Dia Mundial de la Poesia coincideix amb el segon aniversari de la inauguració de la Biblioteca Municipal ‘Marina Capdevila Ollé’ i de la seva integració a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya. L’endemà divendres 22 de març, a les 17 h, a l’Ateneu Popular, es reprendran les activitats de l’aniversari amb un ‘Berenar dolç… i poètic!’, amb coca i poemes per a tothom. A continuació, a les 17:30 h, es farà l’entrega de premis del Concurs de Punts de Llibre 2024. Tot seguit, es podrà gaudir de l’espectacle ‘Pau Casals, l’amic dels ocells’. Enmig de sons, música i cançons, els ocells amics de Casals ens descobriran la vida del mestre. Un home de pau, solidari i compromès. L’espectacle, a càrrec de Còdol Educació de Reus, està recomanat per a infants a partir de 6 anys i té una durada d’una hora. Els actes del ‘Dia de la Poesia’ estan organitzats per la Biblioteca Marina Capdevila, l’Ajuntament de Castellvell del Camp i l’Ateneu Popular.

 

Ja es coneixen els guanyadors de l’11è Concurs de contes del Lluert de Castellvell

A la imatge superior, l’alcade, Josep Manel Sabaté, dirigint-se als assistents. A sota, els guanyadors. Fotos: Cedides

El passat divendres 23 de febrer a la tarda va tenir lloc la cerimònia del veredicte del Jurat de l’11è Concurs de contes del Lluert, convocat per l’Associació Timbals i Bestiari de Castellvell, amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castellvell del Camp. Aquesta edició ha comptat amb un total de 17 participants. El conte guanyador s’editarà pròximament i, el 19 d’abril, es presentarà en públic en un acte en què l’autor i la il·lustradora signaran els exemplars.

Una cerimònia divertida

Cal Baranxó es va omplir de gent que va assistir a l’acte on es van fer públics els noms dels premiats i premiades de l’edició d’enguany. La cerimònia va estar protagonitzada per una divertida perfomance del Jurat –Mònika Escuer Ros, Maria Bravo Font i Lorena Garriga Garrido-, que entrevistaven als participants i a les seves famílies a mesura que anaven entrant. L’espai es va vestir per a l’ocasió amb una gran catifa vermella i un photocall ben il·luminat.

L’acte va continuar amb l’entrega dels diplomes de participació a tots els 17 participants en el concurs, a càrrec de l’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, i els regidors Jordi Jové, Pere Carrasco i Maria del Mar Barriach.

El veredicte

Tot seguit, la presidenta del jurat, Mònika Escuer, va procedir a la lectura del veredicte amb els nom dels guanyadors/res:

Primer premi: El Lluert construeix un teatre al poble, d’Oriol Beltran Taus.
Segon premi: Veus contra el bullyng, de Ruth Lluís Puigdomènech.
Tercer premi: El Lluer alça la veu per un món millor, de Pol Còrdova Domingo.
Primer accèssit: El Lluert sempre verd, de Marc Robles López.
Segon accèssit: El Lluert amb els drets dels infants, de Júlia Casellas Tomás
Tercer accèssit: El Lluert amb els refugiats a Castellvell, d’Isona Boix Prats.
Quart accèssit: El Lluert millora la vida dels animals, de Valentina Mármol Nogueira.
Cinquè accèssit: Ve un nen nou a l’escola, de Marina Segarra Moreno.

L’acte va comptar amb la presència de Nerea Borrell Cedó, que serà la il·lustradora del conte guanyador de l’edició d’enguany.

Des de l’organització del concurs, es vol agrair a la direcció de l’Escola Santa Anna i, molt especialment als mestres de cinquè, per la seva col·laboració que ha fet possible realitzar un any més aquest concurs.

 

L’escola de Castellvell renova els patis fruit dels pressupostos participatius

Vista del nou pati d’infantil del CEIP Santa Anna de Castellvell. Foto: Tots21

L’escola pública Santa Anna de Castellvell del Camp ha inaugurat aquest divendres dos patis completament remodelats: el d’infantil i el de primària. Però es tracta d’uns patis diferents, uns espais de natura per aprendre jugant i de benestar emocional, adaptats a les necessitats actuals en els processos d’aprenentage, socialització i alhora, renaturalitzats. A més a més, són fruit de la democràcia directa: fou la proposta guanyadora de les dues primeres edicions dels processos participatius organitzats per l’Ajuntament.

La proposta havia sorgit dels propis alumnes i el consistori hi ha invertit un total de 70.000 euros, dividits en 30.000 euros de la primera actuació i 40.000 euros de la darrera edició.

Professors i regidors, a l’espai Àgora. Foto: Tots21

El resultat són dos patis per una comunitat de 197 alumnes que presenta des d’un hort, una caseta per les eines, un camp de bitlles, una muntanyeta de jocs per a infantil i una altra per a primària, una àgora de relació entre l’alumnat, un rocòdrom, un tendal cobert per evitar l’impacte del sol -justament el primer que havien demanat-, però també taules i bancs tipus pic-nic i una cuina a infantil.

L’alcalde, durant el seu parlament. Foto: Tots21

La muntanyeta de jocs del pati de primària. Foto: Tots21

L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Manel Sabaté, junt a la resta de regidors, han assistit a la inauguració per agrair “a l’escola aquest projecte i també la celeritat i la professionalitat de l’empresa adjudicatària dels treballs (Reicons), que ha realitzat la gran part de les obres en el període de vacances de Nadal”, ha subratllat a Tots21.

En una jornada de plena satisfacció a l’escola, Sabaté s’ha dirigit a la comunitat educativa, als pares i mares i als alumnes per recordar-los que “l’Ajuntament està al vostre costat per allò que necessiteu”.

Al seu torn, la directora del CEIP Santa Anna, Montserrat Anglès, ha anunciat que “el proper pas serà l’arribada de més arbres per tal de crear un refugi climàtic“. D’arbres ja n’hi ha de plantats, però es fixarà un espai nou per a tal fi. El sistema de reg ja està preparat.

Jaume Garcia

 

El Carnaval de Castellvell s’amplia a tot el cap de setmana

Una imatge del Carnaval de Castellvell

Els actes de Carnaval de Castellvell del Camp s’ampliaran enguany fins al diumenge. El cap de setmana del 17 i 18 de febrer, els carrers del municipi s’ompliran de festa i disbauxa amb actes destacats com el Pregó del Rei Carnestoltes, la Rua pel Centre del poble, la Rua infantil o el concurs de disfresses. Els actes estan organitzats per l’Ajuntament de Castellvell del Camp i les entitats col·laboradores (Castellhell, Colla La Penya, Colla del Drac de Carnaval i Protecció Civil de Castellvell).

El passat divendres 9 de febrer, els nens i les nenes de l’Escola Santa Anna ja ens van oferir un “tastet” de Carnaval, amb una rua al voltant del centre educatiu.

El Pregó i la Rua

El Carnaval arrencarà el proper dissabte 17 de febrer, a les 17:00 h, amb la concentració de colles i participants a la Placeta. A les 17:45 h, Sa Majestat el Rei Carnestoltes farà el pregó que donarà inici a la disbauxa carnavalesca.

La Rua recorrerà els carrers del centre del poble, de les 18:00 a les 20:00 h. Es preveu la participació de prop de 400 persones de Castellvell i comarca, i amb la presència de dues comparses de Reus convidades.
Cap a les 21:00 h, se celebrarà el tradicional Sopar de motxilla a La Pista, que estarà amenitzat per un DJ i on no hi faltarà el sorteig de premis. Per assistir-hi, cal fer la reserva de taula a l’Ajuntament.

La Rua infantil

Els actes es reprendran l’endemà diumenge 18 de febrer, a les 10:00 h, amb l’esmorzar al Parc de les Oliveres. La Rua infantil arrencarà a les 10:30 h pels carrers de Castellvell i també inclourà el Concurs de disfresses. Per acabar, a les 12:00 h, s’oferirà un vermut popular.