.

.

TOTS 21

Ja es coneixen els guanyadors de l’11è Concurs de contes del Lluert de Castellvell

A la imatge superior, l’alcade, Josep Manel Sabaté, dirigint-se als assistents. A sota, els guanyadors. Fotos: Cedides

El passat divendres 23 de febrer a la tarda va tenir lloc la cerimònia del veredicte del Jurat de l’11è Concurs de contes del Lluert, convocat per l’Associació Timbals i Bestiari de Castellvell, amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castellvell del Camp. Aquesta edició ha comptat amb un total de 17 participants. El conte guanyador s’editarà pròximament i, el 19 d’abril, es presentarà en públic en un acte en què l’autor i la il·lustradora signaran els exemplars.

Una cerimònia divertida

Cal Baranxó es va omplir de gent que va assistir a l’acte on es van fer públics els noms dels premiats i premiades de l’edició d’enguany. La cerimònia va estar protagonitzada per una divertida perfomance del Jurat –Mònika Escuer Ros, Maria Bravo Font i Lorena Garriga Garrido-, que entrevistaven als participants i a les seves famílies a mesura que anaven entrant. L’espai es va vestir per a l’ocasió amb una gran catifa vermella i un photocall ben il·luminat.

L’acte va continuar amb l’entrega dels diplomes de participació a tots els 17 participants en el concurs, a càrrec de l’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, i els regidors Jordi Jové, Pere Carrasco i Maria del Mar Barriach.

El veredicte

Tot seguit, la presidenta del jurat, Mònika Escuer, va procedir a la lectura del veredicte amb els nom dels guanyadors/res:

Primer premi: El Lluert construeix un teatre al poble, d’Oriol Beltran Taus.
Segon premi: Veus contra el bullyng, de Ruth Lluís Puigdomènech.
Tercer premi: El Lluer alça la veu per un món millor, de Pol Còrdova Domingo.
Primer accèssit: El Lluert sempre verd, de Marc Robles López.
Segon accèssit: El Lluert amb els drets dels infants, de Júlia Casellas Tomás
Tercer accèssit: El Lluert amb els refugiats a Castellvell, d’Isona Boix Prats.
Quart accèssit: El Lluert millora la vida dels animals, de Valentina Mármol Nogueira.
Cinquè accèssit: Ve un nen nou a l’escola, de Marina Segarra Moreno.

L’acte va comptar amb la presència de Nerea Borrell Cedó, que serà la il·lustradora del conte guanyador de l’edició d’enguany.

Des de l’organització del concurs, es vol agrair a la direcció de l’Escola Santa Anna i, molt especialment als mestres de cinquè, per la seva col·laboració que ha fet possible realitzar un any més aquest concurs.

 

L’escola de Castellvell renova els patis fruit dels pressupostos participatius

Vista del nou pati d’infantil del CEIP Santa Anna de Castellvell. Foto: Tots21

L’escola pública Santa Anna de Castellvell del Camp ha inaugurat aquest divendres dos patis completament remodelats: el d’infantil i el de primària. Però es tracta d’uns patis diferents, uns espais de natura per aprendre jugant i de benestar emocional, adaptats a les necessitats actuals en els processos d’aprenentage, socialització i alhora, renaturalitzats. A més a més, són fruit de la democràcia directa: fou la proposta guanyadora de les dues primeres edicions dels processos participatius organitzats per l’Ajuntament.

La proposta havia sorgit dels propis alumnes i el consistori hi ha invertit un total de 70.000 euros, dividits en 30.000 euros de la primera actuació i 40.000 euros de la darrera edició.

Professors i regidors, a l’espai Àgora. Foto: Tots21

El resultat són dos patis per una comunitat de 197 alumnes que presenta des d’un hort, una caseta per les eines, un camp de bitlles, una muntanyeta de jocs per a infantil i una altra per a primària, una àgora de relació entre l’alumnat, un rocòdrom, un tendal cobert per evitar l’impacte del sol -justament el primer que havien demanat-, però també taules i bancs tipus pic-nic i una cuina a infantil.

L’alcalde, durant el seu parlament. Foto: Tots21

La muntanyeta de jocs del pati de primària. Foto: Tots21

L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Manel Sabaté, junt a la resta de regidors, han assistit a la inauguració per agrair “a l’escola aquest projecte i també la celeritat i la professionalitat de l’empresa adjudicatària dels treballs (Reicons), que ha realitzat la gran part de les obres en el període de vacances de Nadal”, ha subratllat a Tots21.

En una jornada de plena satisfacció a l’escola, Sabaté s’ha dirigit a la comunitat educativa, als pares i mares i als alumnes per recordar-los que “l’Ajuntament està al vostre costat per allò que necessiteu”.

Al seu torn, la directora del CEIP Santa Anna, Montserrat Anglès, ha anunciat que “el proper pas serà l’arribada de més arbres per tal de crear un refugi climàtic“. D’arbres ja n’hi ha de plantats, però es fixarà un espai nou per a tal fi. El sistema de reg ja està preparat.

Jaume Garcia

 

El Carnaval de Castellvell s’amplia a tot el cap de setmana

Una imatge del Carnaval de Castellvell

Els actes de Carnaval de Castellvell del Camp s’ampliaran enguany fins al diumenge. El cap de setmana del 17 i 18 de febrer, els carrers del municipi s’ompliran de festa i disbauxa amb actes destacats com el Pregó del Rei Carnestoltes, la Rua pel Centre del poble, la Rua infantil o el concurs de disfresses. Els actes estan organitzats per l’Ajuntament de Castellvell del Camp i les entitats col·laboradores (Castellhell, Colla La Penya, Colla del Drac de Carnaval i Protecció Civil de Castellvell).

El passat divendres 9 de febrer, els nens i les nenes de l’Escola Santa Anna ja ens van oferir un “tastet” de Carnaval, amb una rua al voltant del centre educatiu.

El Pregó i la Rua

El Carnaval arrencarà el proper dissabte 17 de febrer, a les 17:00 h, amb la concentració de colles i participants a la Placeta. A les 17:45 h, Sa Majestat el Rei Carnestoltes farà el pregó que donarà inici a la disbauxa carnavalesca.

La Rua recorrerà els carrers del centre del poble, de les 18:00 a les 20:00 h. Es preveu la participació de prop de 400 persones de Castellvell i comarca, i amb la presència de dues comparses de Reus convidades.
Cap a les 21:00 h, se celebrarà el tradicional Sopar de motxilla a La Pista, que estarà amenitzat per un DJ i on no hi faltarà el sorteig de premis. Per assistir-hi, cal fer la reserva de taula a l’Ajuntament.

La Rua infantil

Els actes es reprendran l’endemà diumenge 18 de febrer, a les 10:00 h, amb l’esmorzar al Parc de les Oliveres. La Rua infantil arrencarà a les 10:30 h pels carrers de Castellvell i també inclourà el Concurs de disfresses. Per acabar, a les 12:00 h, s’oferirà un vermut popular.

 

Castellvell acull una mostra per descobrir la disponibilitat dels recursos hídrics

La mostra es podrà visitar fins al 19 de febrer. Foto: Comaigua

El Parc de les Oliveres de Castellvell del Camp acull, fins al dia 19 de febrer l’exposició “Operació Aigua” de l’empresa Comaigua. L’objectiu de la mostra és descobrir la disponibilitat dels recursos hídrics, més important encara en aquesta situació de sequera. Els visitants podran conèixer els usos que Comaiga fa amb l’aigua i l’impacte de les seves accions.

La mostra ofereix visites concertades durant els matins de 9h a 14h.

El Concurs Literari “El Portal” de Castellvell arriba a la desena edició

Lliurament de premis del concurs de la passada edició. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Castellvell del Camp i el Club Lector de Castellvell han convocat un any més el Concurs Literari “El Portal” d’obres en català, que arriba a la seva desena edició. Com a novetat destacada, enguany s’equipara la quantia d’ambdós premis, el de narrativa lliure en llengua catalana i el premi de poesia en català.

Així doncs, es convoca un concurs de narrativa lliure en català, amb un primer premi de 700 euros i un accèssit de 300 euros, i, per segona vegada, es convoca un premi de poesia en català amb un primer premi de 700 euros i un accèssit de 300 euros. La data límit de recepció d’obres finalitzarà el 4 de març de 2024.

El concurs literari s’ha anat consolidant amb els anys amb un increment de participació tant d’autors locals com d’altres poblacions del Camp de Tarragona i dels Països Catalans. Després de deu edicions, el regidor de Cultura, Jordi Jové, es mostra satisfet d’haver complert amb l’objectiu de “fomentar la literatura en català entre la població, especialment el jovent, i a la vegada, donar una oportunitat als nous talents”.

La presentació de les obres

Els participants hauran de ser persones majors d’edat i cada concursant hi pot participar amb una única obra a cada categoria. Caldrà  que presentin els seus treballs dins d’un sobre tancat a l’exterior del qual constarà “X Concurs Literari El Portal”.

En la categoria de narrativa, els relats hauran de tindre una extensió màxima de 15 pàgines, en format DIN-A4, escrits a doble espai i en font Arial (mida 12).

En la categoria de poesia, es podrà presentar un sol poema, o bé un conjunt de 3 poemes que estiguin relacionats entre ells, amb una extensió màxima de 3 pàgines en format DIN-A4, escrites a doble espai i en font Arial (mida 12).

Dins del sobre hauran d’incloure tres còpies de la seva obra, a la qual constarà el seu títol. Dins del sobre tancat també s’inclourà un sobre petit on constarà, a l’exterior, el pseudònim i el títol de l’obra, i a l’interior les dades personals de l’autor/a (nom, cognoms, adreça, telèfon de contacte i adreça de correu electrònic).

Els treballs es lliuraran a la recepció de l’Ajuntament de Castellvell del Camp, ja sigui per correu postal (Plaça de Catalunya, 1 CP 43392); o presencialment -de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 h i dilluns tarda de 16:00 a 20:00 h.

El veredicte es farà públic el 2 d’abril. L’acte de lliurament de premis es durà a terme  el 19 d’abril de 2024, en el marc de la celebració de la Diada de Sant Jordi.

Podeu consultar les bases del concurs a la web www.castellvelldelcamp.cat.

 

Torna la Cursa dels Nassos a Castellvell del Camp

Una imatge de l’edició passada de la Cursa dels nassos. Foto: Cedida

Tot és a punt per a la tercera edició de la Cursa dels Nassos de Castellvell del Camp, que se celebrarà el proper diumenge 31 de desembre, a les 10:30 h. Com és costum, la cursa proposa dos recorreguts diferents, un per a majors de 12 anys i l’altre per als menors. La inscripció és gratuïta i es pot fer, fins el dia 30, a www.tretzesports.org . Els participants podran portar llet per col·laborar amb el Banc dels Aliments de Castellvell.

Itinerari

Els participants a la cursa podran recollir els seus dorsals, a partir de les 09:30 h, al Parc de les Oliveres (davant de l’Escola Santa Anna). A les 10:30 h, la III Cursa dels Nassos sortirà des d’aquest punt, pujarà fins a l’Ermita de Santa Anna, baixarà pel Clot de la Pedrera, entrarà a la urbanització El Pinar i tornarà a la zona escolar. En total, els participants completaran un recorregut de prop de 5 km. Tant a la sortida com a l’arribada comptaran amb la presència de l’Home dels Nassos.

L’Home dels Nassos de Castellvell del Camp. Foto: Cedida

Una vegada finalitzada la Cursa els Nassos, s’iniciaran les curses infantils per a nens i nenes de 10 a 12 anys, de 7 a 9 anys i de 0 a 6 anys, que faran un circuit que no arribarà als 1.000 m. Els circuits es faran  a la zona del camí de la Mineta i de la urbanització El Pinar de Reus, amb sortida i arribada a l’escola.

La Cursa dels Nassos va començar ara fa tres anys per satisfer la demanda dels joves del municipi perquè tinguessin una cursa per celebrar el Cap d’any. La cursa s’ha fet popular entre la població de Castellvell i comarca i s’ha convertit en una cita indispensable del calendari de les festes nadalenques.

La Cursa dels Nassos està organitzada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Castellvell del Camp i Tretze Sports i compta amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Reus i de Protecció Civil de Reus i de Castellvell.

 

Castellvell gaudeix d’elements de Nadal en 3D i més il.luminació

Un dels ossos 3D instal.lats a Castellvell

Un detall lumínic de Nadal en un dels carrers de la vila

Castellvell del Camp gaudeix aquestes festes de Nadal i Reis d’elements decoratius il.luminats en tres dimensions, a més de més il.luminació als carrers i places i un arbre de Nadal de cinc metres d’altura.

En el cas novedós dels elements 3D es tracta de dos ossets i un iglú. Un dels ossets es troba ubicat en una rotonda, al costat de l’iglú, i un altre, on apareix un os polar esquiant, a l’entrada de la vila des d’Almoster.

L’iglú amb l’altra osset

Altrament, la programació nadalenca continua a Castellvell. Així, del 21 al 23 i del 27 al 30 de desembre, l’Escola Santa Anna acollirà la Ludoteca de Nadal, un espai ple d’alegria i diversió per a infants d’1 a 12 anys. Amb una àmplia varietat de tallers, activitats i jocs, l’horari d’acollida serà, de 8 a 9 del matí, mentre que la ludoteca obrirà, de 9 a 13 h i de 16 a 19 .

Un scape-room per gaudir en família

L’Antic Celler presenta, del 22 al 24 i del 29 al 31 de desembre, l’scape-room infantil ‘Un Món Màgic’, una aventura per a tota la família. Els participants tindran el repte d’impedir que el Grinch arruïni el Nadal. El preu de l’entrada és de 5 euros i l’horari d’obertura és els divendres, de 16 a 18 h, i dissabtes i diumenges, de 10 a 13 h i de 16 a 18 h.

El Cant de la Sibil·la

Justament divendres 22 de desembre, a les 19:30 h, a l’Església, es podia gaudir de l’hipnòtic Cant de la Sibil·la, obra de Sergi Planas, una oportunitat única per viure la tradició de forma gratuïta i immersiva.

Avui dissabte dia 23, arriba l’humor amb l’enginyosa i divertida representació de ‘Don Joan i l’espaguetti’, a les 18:30 h, al Casal l’Era.

Pel que fa a les misses tradicionals a l’Església, cal recordar la Missa del Gall (dia 24, a les 19 h), la Missa de Nadal (dia 25, a les 12 h), la Missa de la vigília de Cap d’Any (dia 31, a les 19 h) i la Missa de l’Epifania (6 de gener, a les 12 h).

Fem Cagar el Tió

El dia 25 de desembre, a partir de les 12:45 h, en sortir de la Missa de Nadal, les nenes i els nens podran fer cagar el Tió, una activitat organitzada per l’associació de Joves Trencalòs.

Espectacle-concert participatiu

El dimecres 27 de desembre, a les 19:30 h, el teatre de l’escola presentarà l’espectacle-concert participatiu ‘Sobre taula de Nadal’, a l’estil “karaoke”, que ha estat creat per passar-s’ho bé, cantar, riure i celebra el Nadal amb música, teatre, festa i humor.

La Festa de la Banya

Un dels actes característics del Nadal a Castellvell és la Festa de la Banya, que començarà el 28 de desembre, a partir de les 9 del matí, a la plaça Jacint Verdaguer, on es podrà gaudir d’un merescut esmorzar per començar bé el dia i la festa.

A les 19:30 h, la Colla de Diables Banyuts de Castellvell protagonitzarà una encesa especial, a la plaça Catalunya, per celebrar els 15 anys de la colla. Tot seguit, es farà el tradicional sopar popular.

XXV Concert de Nadal

Un dels actes més destacats del programa és el Concert de Nadal, que enguany celebrarà el seu 25è aniversari, els dies 30 de desembre i 2 de gener, a l’Església Sant Vicenç.

Es tracta d’una experiència inoblidable amb l’Orquestra Cum Jubilo del Camp de Tarragona, que estarà acompanyada del prodigiós violinista Sasha Amorós, la destacada soprano Ana Puche i la brillant presència de Sebastian Mueller com a concertino. El programa, que comptarà amb la direcció magistral d’Alexander Frey, inclourà obres mestres de Lalo i Tchaikovsky, a més de l’estrena de la commovedora peça ‘Puer natus in Bethlehem’. Les entrades s’hauran d’adquirir a https://aas.cat.

Per acabar l’any, hi haurà una nova cita amb la Popular Cursa dels Nassos, el diumenge 31 de desembre, a les 11 h, que proposa dos recorreguts diferents: un per als més petits i un altre per als més atrevits.

Redacció

 

El Concert de Nadal de Castellvell del Camp celebra el 25è aniversari

El Concert de Nadal de l’any passat. Foto: Cedida

Castellvell del Camp presenta per aquest Nadal una vintena d’activitats per a tothom, petits i grans, organitzades per l’Ajuntament de Castellvell del Camp i diverses entitats. Amb l’arribada dels Tions al municipi, el passat diumenge 3 de desembre, s’inicia la programació complerta en què destaca el Concert de Nadal –que celebra el 25è aniversari– o novetats com el Cant de la Sibil·la, el concert-espectcale participatiu, l’escape room, o el “Caga Tió”, el mateix dia de Nadal.

Les activitats arrenquen aquest mateix dilluns 11 de desembre, amb un taller especial per aprendre a crear l’art de les llums d’origami, que té lloc, a les 18:30 h, a l’Ateneu. Cal Baranxó acollirà, del 15 al 17 de desembre, d’11 a 14 h i de 18 a 21 h, l’exposició d’art ‘Kandko’, a càrrec de Dolors Olivé Vernet.

Encesa de l’enllumenat

El proper divendres 15 de desembre, quan es faci fosc, els veïns i les veïnes estan convidats a l’encesa de l’enllumenat de Nadal que omplirà d’esperit nadalenc els carrers del poble.

L’endemà dissabte 16 de desembre, a les 19:30 h, a l’Església de Sant Vicenç Màrtir, es podrà gaudir del màgic concert de Nadal, que oferirà la Coral l’Era.

El diumenge dia 17, a les 18:00 h, a la Sala Polivalent, es farà el tradicional ‘Quina-Bingo’ en benefici de La Marató de TV3. Les persones que vulguin col·laborar poden fer les seves aportacions a l’Ajuntament, abans del 15 de desembre.

Del 21 al 23 i del 27 al 30 de desembre, l’Escola Santa Anna acollirà la Ludoteca de Nadal, un espai ple d’alegria i diversió per a infants d’1 a 12 anys. Amb una àmplia varietat de tallers, activitats i jocs, l’horari d’acollida serà, de 8 a 9 del matí, mentre que la ludoteca obrirà, de 9 a 13 h i de 16 a 19 .

Tions anant cap al bosc. Foto: Cedida

Un scape-room per gaudir en família

L’Antic Celler presenta, del 22 al 24 i del 29 al 31 de desembre, l’scape-room infantil ‘Un Món Màgic’, una aventura per a tota la família. Els participants tindran el repte d’impedir que el Grinch arruïni el Nadal. El preu de l’entrada és de 5 euros i l’horari d’obertura és els divendres, de 16 a 18 h, i dissabtes i diumenges, de 10 a 13 h i de 16 a 18 h.

El Cant de la Sibil·la

El proper divendres 22 de desembre, a les 19:30 h, a l’Església, es podrà gaudir de l’hipnòtic Cant de la Sibil·la, obra de Sergi Planas, una oportunitat única per viure la tradició de forma gratuïta i immersiva.

L’endemà dissabte dia 23, arriba l’humor amb l’enginyosa i divertida representació de ‘Don Joan i l’espaguetti’, a les 18:30 h, al Casal l’Era.

Pel que fa a les misses tradicionals a l’Església, cal recordar la Missa del Gall (dia 24, a les 19 h), la Missa de Nadal (dia 25, a les 12 h), la Missa de la vigília de Cap d’Any (dia 31, a les 19 h) i la Missa de l’Epifania (6 de gener, a les 12 h).

Fem Cagar el Tió

El dia 25 de desembre, a partir de les 12:45 h, en sortir de la Missa de Nadal, les nenes i els nens podran fer cagar el Tió, una activitat organitzada per l’associació de Joves Trencalòs.

L’escape room per gaudir en família.

Espectacle-concert participatiu

El dimecres 27 de desembre, a les 19:30 h, el teatre de l’escola presentarà l’espectacle-concert participatiu ‘Sobre taula de Nadal’, a l’estil “karaoke”, que ha estat creat per passar-s’ho bé, cantar, riure i celebra el Nadal amb música, teatre, festa i humor.

La Festa de la Banya

Un dels actes característics del Nadal a Castellvell és la Festa de la Banya, que començarà el 28 de desembre, a partir de les 9 del matí, a la plaça Jacint Verdaguer, on es podrà gaudir d’un merescut esmorzar per començar bé el dia i la festa.

A les 19:30 h, la Colla de Diables Banyuts de Castellvell protagonitzarà una encesa especial, a la plaça Catalunya, per celebrar els 15 anys de la colla. Tot seguit, es farà el tradicional sopar popular.

XXV Concert de Nadal

Un dels actes més destacats del programa és el Concert de Nadal, que enguany celebrarà el seu 25è aniversari, els dies 30 de desembre i 2 de gener, a l’Església Sant Vicenç. Una experiència inoblidable amb l’Orquestra Cum Jubilo del Camp de Tarragona, que estarà acompanyada del prodigiós violinista Sasha Amorós, la destacada soprano Ana Puche i la brillant presència de Sebastian Mueller com a concertino. El programa, que comptarà amb la direcció magistral d’Alexander Frey, inclourà obres mestres de Lalo i Tchaikovsky, a més de l’estrena de la commovedora peça ‘Puer natus in Bethlehem’. Les entrades s’hauran d’adquirir a https://aas.cat.

Per acabar l’any, hi haurà una nova cita amb la Popular Cursa dels Nassos, el diumenge 31 de desembre, a les 11 h, que proposa dos recorreguts diferents: un per als més petits i un altre per als més atrevits.

Cartell del concert de Nadal.

El dia de Cap d’Any, l’1 de gener, a les 19 h, a la Sala Polivalent, arribaran els Patges Reials per recollir totes les cartes dels nens i nenes de Castellvell per ser entregades a SS.MM els Reis Mags. Tot seguit es farà el lliurament els Premis del Concurs de Pessebres 2023. Tots els participants tindran el seu premi.

L’arribada dels “Reixos”

El divendres 5 de gener, a la tarda, està prevista l’arribada de SS.MM els Reis Mags d’Orient a Castellvell del Camp i, a les 19 h, començarà la tradicional cavalcada pel centre del poble i la rebuda a l’Ajuntament. Posteriorment, un cop l’alcalde hagi lliurat a SS.MM la clau que obre totes les cases del poble, recorreran tots els carrers per portar els regals als infants.

Concurs de Pessebres 2023

Com cada any, es convoca el Concurs de Pessebre 2023, una de les activitats tradicionals del Nadal a Castellvell del Camp. Tothom qui vulgui es pot inscriure al concurs trucant a l’Ajuntament (977 85 50 08) o enviant un correu a ajuntament@castellvelldelcamp.cat indicant: nom i cognoms, adreça i telèfon de contacte. Podeu fer-ho fins el 22 de desembre de 2023. La visita del jurat es farà el dia 29 de desembre per la tarda.

D’altra banda, també es pot visitar el pessebre solidari de Nadal a l’Ajuntament fet íntegrament de Playmobil.

Si compres a casa, hi guanyes!

Torna un any més la campanya nadalenca més pionera de Castellvell per impulsar el consum en els comerços locals. Els clients dels 14 establiments participants poden guanyar fins a 1.000 euros per gastar en qualsevol comerç del municipi.

 

La campanya de Nadal ‘Si compres a casa, hi guanyes’ torna a Castellvell del Camp

Butlletes de la campanya de Nadal a Castellvell del Camp. Foto: Cedida

Aquest dilluns arrenca la quarta edició de la campanya de Nadal “Si compres a casa, hi guanyes”, promoguda per l’Ajuntament de Castellvell del Camp, que durarà des del 4 de desembre de 2023 fins al 8 de gener de 2024. Enguany hi participaran 14 botigues, comerços i bars-restaurants, que oferiran als seus clients un tiquet per cada 5 euros de compres. Aquests tiquets (números) participaran en un sorteig de set premis per un valor total de 1.000 euros: un premi de 300 euros, un premi de 200 euros i cinc premis de 100 euros, els guanyadors dels quals podran bescanviar en compres als establiments del municipi adherits a la campanya.

Com s’hi pot participar?

En aquesta campanya promocional hi podrà participar qualsevol persona que sigui clienta de les botigues i comerços de Castellvell del Camp.

Els establiments adherits a la campanya disposaran de talonaris amb números per al sorteig dels premis. Cada client que faci una compra, consumició o pagui per algun servei al llarg del termini de durada de la campanya rebrà una butlleta per al sorteig per cada 5 euros de compra, consumició o servei, fins a un màxim de 5 butlletes per persona i operació comercial.  Discrecionalment, els establiments podran donar una butlleta al client que faci diverses compres o consumicions per sota del valor mínim de 5 euros.

Cada botiga o comerç adherit a la campanya portarà una relació de les butlletes entregades. En total, s’imprimiran 12.000 números per al sorteig que es distribuiran entre tots els establiments participants, que es repartiran fins a final d’existències. Finalitzada la campanya, les butlletes sobrants s’hauran de retornar a l’Ajuntament amb la relació de números entregats.

La campanya durarà fins al 7 de gener.

El sorteig

El sorteig dels set premis esmentats es realitzarà en un termini màxim d’una setmana natural, a comptar des de la finalització de la campanya, el 7 de gener de 2024. El resultat del sorteig s’anunciarà a la pàgina web de l’Ajuntament, a les xarxes socials i mitjançant cartells als comerços participants. S’atorgarà un termini màxim de dues setmanes perquè els guanyadors presentin els seus números a l’Ajuntament de Castellvell del Camp (Plaça Catalunya, 1) i reclamin el seu premi. En cas que algun premi no es reclami, el consistori podrà optar entre realitzar un nou sorteig dels premis no reclamats o declarar-los deserts. Els premis esdevindran nuls si no es reclamen en dues setmanes.

Els premis

Els guanyadors/es de cada premi rebran un o diversos talonaris de tiquets pel valor equivalent al seu premi, que es podran fer servir exclusivament per realitzar compres, consumicions o obtenir serveis entre els establiments adherits a la campanya.

Establiments adherits a la campanya

Enguany aquests han estat les botigues i comerços adherits: Agrobotiga Castellcoop, Telecomunicacions None-tec Telecom, Tu Super, Perruqueria Lisbet, Bar Manolo, Taller mecànic Auto Punt, Perruqueria Lidia i Gemma, Auto pintura Cal Derone, Taller mecànic Fuentes, Restaurant Sanromà, Bar restaurant “La caseta de les Piscines”, Farmàcia Salamanca , Forn de pa Racionero i Fruiteria Manuel.

 

Castellvell avança en la lluita contra la violència envers les dones

Alcalde, regidors i veïns de Castellvell, amb el senyal situat a la carretera de Reus. Foto: Tots21

L’Ajuntament de Castellvell del Camp ha instal.lat dues senyals a les entrades del municipi amb el lema “Municipi protegit contra la violència de gènere”. Coincidint amb els actes de commemoració del 25-N, l’Ajuntament ha descobert aquest dissabte el cartell a l’entrada del poble, a la carretera TP-7049 de Reus a Castellvell. L’altra es troba a la carretera d’Almoster.

La proposta havia sorgit del regidor del PP David Marcos, present a l’acte, on també hi han estat diversos regidors i ciutadans de Castelvell.

El ple ordinari de l’Ajuntament de Castellvell del Camp celebrat el passat dimecres 27 de setembre va aprovar per unanimitat una moció per a la instal·lació de senyals a les entrades del municipi amb el lema

L’alcalde, Josep Sabaté, ha senyalat a Tots21 que l’acció vol ser “un acte simbòlic i visible de tot el què s’està fent al municipi per abordar aquest tipus de violències que malauradament encara estan molt presents a la nostra societat”, tal com indicava el text de la moció, a més “d’una declaració de principis, una mostra del posicionament que l’Ajuntament adopta davant qualsevol tipus de violència que pateixen les dones”, afegeix.

L’alcalde ha expressat el compromís del consistori de continuar implantant mesures concretes per fer front davant possibles casos de violència de gènere. En aquest sentit, l’alcalde s’ha referit a futures actuacions com el desenvolupament del Pla d’Igualtat, recursos com els Punts Lila o l’organització d’activitats com el curs de defensa personal.

A més a més, coincidint amb la commemoració del 25-N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, l’Ateneu de Castellvell havia programat per al mateix dissabte 25 de novembre, a les 12 h, l’acció teatral ‘La Senyora X’, a càrrec de Teatrosfera. L’Ajuntament de Castellvell del Camp també descobrirà el cartell “Municipi protegit contra la violència de gènere”.

El consistori ha tirat en marxa els darrers anys l’anomenat ‘City walking‘, una manera de moment informal per la qual els veïns caminaires informen dels punts foscos existents a la vila, espais a millorar per a la seguretat de les dones.

Jaume Garcia

 

Castellvell del Camp congela els impostos i taxes per al 2024

El ple municipal de Castellvell del Camp. Foto: Cedida

El Ple ordinari de l’Ajuntament de Castellvell del Camp va donar llum verda, aquest dimecres 22 de novembre, a l’aprovació inicial d’un pressupost de 2.910.398,37 euros per a l’exercici del 2024, un 8,35% menys respecte al pressupost anterior. Els comptes van ser aprovats amb els vots favorables de l’equip de govern (ERC-AM i PSC), Ara Castellvell i PP (8) i els vots en contra de Junts per Castellvell (3). Per quart any consecutiu, el govern congelarà els impostos i taxes municipals.

Inversions

En el capítol d’inversions, el pressupost contempla les més necessàries, com ara una partida reservada per al soterrament de les línies elèctriques (150.000 euros), la segona fase del vial peatonal de Castellmoster (40.000 e), l’ampliació de la sala de vetlles (61.731,13e), el canvi de les lluminàries del sector SAU-8 (51.648,09 e), la creació de tallafocs per a la prevenció d’incendis forestals (16.446,74e) o el tancament de l’àrea d’emergència del carrer dels Recs (15.947,16 e). Amb tot, el govern espera poder incrementar les inversions en aquells projectes cofinançats per altres institucions.

L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, ha destacat que, un any més, els impostos municipals s’han congelat, així com les taxes. Sabaté ha posat en valor que “la tresoreria de l’Ajuntament està sanejada i l’endeutament és zero; això ens ha permès no augmentar la pressió fiscal sobre la ciutadania”.

Pel que fa a l’increment de la despesa corrent, que el 2024 serà un 8,84% superior a l’any anterior, el batlle ha explicat que aquest es deu principalment a l’augment previst en despeses de personal, a l’increment del cost de l’energia o del cost del servei de neteja viària i el de la llar d’infants. Tot i així, es preveu que el cost del subministrament elèctric i de gas baixin significativament quan entrin en funcionament les plaques solars instal·lades al sostre de la pista poliesportiva, que donaran servei a tots els edificis municipals.

Taxes d’aigua i d’escombraries

L’equip de govern de Castellvell del Camp ha aconseguit congelar la tarifa de l’aigua per al 2024. L’empresa subministradora COMAIGUA va preveure un augment del 19,4% del preu de l’aigua, degut a l’increment de l’energia elèctrica. Però l’Ajuntament treballarà per compensar aquest cost, o bé amb el rescat dels comptadors de l’aigua o bé oferint una disminució del cost energètic mitjançant la cessió d’energia fotovoltaica a aquestes estacions de bombeig. Amb aquesta mesura, es preveu frenar considerablement l’increment del preu de l’aigua o, fins i tot, congelar-lo.

Pel que fa a la taxa d’escombraries, l’empresa comarcal SECOMSA va estimar un encariment molt alt del servei en el cas de Castellvell, ja que no contemplava ni el tancament d’àrees d’emergència ni la bona evolució del servei de recollida “Porta a porta”. El govern municipal, però, ha decidit congelar la taxa per al 2024 ja que es comprovarà quina és la “tarifa justa” que haurà de pagar cada llar, en funció de la brossa que generi. L’Ajuntament confia que, de cara al 2025, en què aquesta tarifa justa serà d’obligat compliment, el cost de la taxa sigui similar a l’actual.

El Pla d’Acció Municipal

L’alcalde també va avançar durant el plenari quines seran les grans línies del Pla d’Acció Municipal per aquest mandat, que contempla actuacions i inversions en matèria de medi ambient, eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic, social, habitatge, cultura i patrimoni, mobilitat o urbanisme. L’alcalde també va anunciar que el 2024 se sabrà quin és l’ajut que li correspondrà a Castellvell del Camp procedent del Pla ImpulsDipta, el nou pla quadriennal de la Diputació de Tarragona per a inversions i despesa corrent que concentrarà en una partida totes les subvencions que fins ara se sol·licitaven per separat.

V.Tapias

 

Castellvell descobrirà, el 25N, un cartell a l’entrada del poble contra les violències masclistes

Pancarta del 25N a la façana de l’Ajuntament de Castellvell. Foto: Cedida

Coincidint amb la commemoració del 25-N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, l’Ateneu de Castellvell ha programat per al mateix dissabte 25 de novembre, a les 12 h, l’acció teatral ‘La Senyora X’, a càrrec de Teatrosfera. L’Ajuntament de Castellvell del Camp també descobrirà el cartell “Municipi protegit contra la violència de gènere”.

‘La Senyora X’: una proposta atrevida sobre els “micromasclismes” de la vida quotidiana

L’Ateneu Popular de Castellvell ha programat per al 25 de novembre l’acció teatral ‘La Senyora X’, que representarà el grup Teatrosfera a la plaça Catalunya. Teatrosfera ens porta una proposta atrevida i que evoca a la reflexió sobre els micromasclismes i la violència contra les dones a la vida quotidiana. Les actrius són les que, amb les seves intervencions i amb la col·laboració del públic, ajudaran a definir qui és “La Senyora X” -que representa l’actriu Maria Bravo Font– i la resta de personatges espontanis.

Sinopsis: ‘La Senyora X’, és una dona qualsevol. Podries ser tu, podria ser jo. Ella vol fer coses que no fa. Vol dir molt més del que diu. Voldria silenciar les veus internes que li diuen que ha de complir uns patrons de conducta que ara qüestiona, una violència invisible que li fa entrar en conflicte amb si mateixa.

Una imatge de l’acció teatral “La Senyora X”. Foto: Cedida

“Municipi protegit contra la violència de gènere”

El Ple ordinari de l’Ajuntament de Castellvell del Camp celebrat el passat dimecres 27 de setembre va aprovar per unanimitat una moció per a la instal·lació de senyals a les entrades del municipi amb el lema “Municipi protegit contra la violència de gènere”.  Coincidint amb els actes de commemoració del 25-N, l’Ajuntament descobrirà un cartell a l’entrada del poble, a la carretera TP-7049 de Reus a Castellvell.

L’acció vol ser “un acte simbòlic i visible de tot el què s’està fent al municipi per abordar aquest tipus de violències que malauradament encara estan molt presents a la nostra societat”, tal com indicava el text de la moció, a més “d’una declaració de principis, una mostra del posicionament que l’Ajuntament adopta davant qualsevol tipus de violència que pateixen les dones”, afegeix.

L’alcalde de Castellvell el Camp, Josep Sabaté, ha expressat el compromís del consistori de continuar implantant mesures concretes per fer front davant possibles casos de violència de gènere. En aquest sentit, l’alcalde s’ha referit a futures actuacions com el desenvolupament del Pla d’Igualtat, recursos com els Punts Lila o l’organització d’activitats com el curs de defensa personal.

V.Tapias

 

Castellvell se submergeix en un cap de setmana de terror

S’han programat dos passatges del terror. Foto: Cedida

Els amants de les emocions fortes i les experiències terrorífiques tenen una cita ineludible a Castellvell del Camp durant el cap de setmana del 27 al 29 d’octubre. Per segon cap de setmana consecutiu, el poble es transformarà en l’epicentre de la por amb la tercera edició de Terror Nights, el passatge del terror dissenyat per Funeral Creations.

Aquest esgarrifós esdeveniment tindrà lloc a l’antic i enigmàtic celler de Castellvell del Camp, ubicat al Carrer Joan Maragall, i promet una experiència única i aterridora. “Terror Nights” es compon de dos passatges que faran que els visitants visquin moments inoblidables de terror i suspens.

Una altra imatge del passatge del terror. Foto: Cedida

Horror Carnival: Endinsa’t al món del circ macabre amb “Horror Carnival“, el primer dels passatges de “Terror Nights“. Els assistents seran testimonis d’un dels espectacles més sinistres que hagin presenciat mai. Els pallassos que passegen per aquest passatge no busquen el riure del seu públic, sinó que revelen un inquietant futur que podria canviar les seves vides per sempre. Tot i que no tothom sortirà viu d’aquesta experiència, una cosa és segura: l’espectacle ha de continuar.

Hunter: En el segon passatge, conegut com a “Hunter“, els valents assistents s’enfrontaran a una apocalipsi zombi. En un món devastat pels no morts, hauran de lluitar per sobreviure i arribar fins al final sense ser infectats. Cada pas serà un repte en aquesta lluita per la supervivència

Serà del 27 al 29 d’octubre. Foto: Cedida

L’experiència completa dura aproximadament una hora i té un preu d’entrada de 10 euros. No obstant això, aquests 10 euros no només us donaran accés als passatges del terror, sinó que també podreu gaudir de shows en viu, animació que farà que se us posi la pell de gallina, un fotomató interactiu per capturar moments terrorífics i fins i tot un servei de bar per ajudar-vos a mantenir els nervis a ratlla.

Entrades i horaris

Les entrades per a “Terror Nights” es poden adquirir amb antelació a través del lloc web oficial de l’esdeveniment, https://terrornights.es, o el mateix dia a taquilla. Els horaris seran els següents:

  • Divendres, 27 d’octubre: de 20:00 a 00:00 hores
  • Dissabte, 28 d’octubre: de 20:00 a 00:00 hores
  • Diumenge, 29 d’octubre: de 18:00 a 22:00 hores

Per a aquells que busquen una experiència intensa i plena de terror, “Terror Nights” promet ser un esdeveniment per aquells que estan disposats a desafiar els seus pitjors malsons.

V.Tapias

 

Tanca amb èxit la I Fira de literatura i il·lustració infantil i juvenil de Castellvell

La inauguració de la fira. Foto: Marian Bonillo

La inauguració de la fira. Foto: Marian Bonillo

La I Fira de literatura i il·lustració infantil i juvenil, celebrada aquest dissabte 7 d’octubre a Castellvell del Camp coincidint amb els 10 anys del Concurs de contes del Lluert, va resultar un èxit tant de públic com de participació. Durant tot el matí, diversos carrers i places del municipi van acollir activitats diverses com una marató de contes, la taula rodona amb autors i il·lustradors, contacontes, llibreries, la biblioteca, l’exposició d’il·lustadors, l’escape room, jocs, tallers i la cercavila del Lluert, entre altres.

Les parades de la fira. Foto: Marian Bonillo

Les parades de la fira. Foto: Marian Bonillo

Núria Sardà, en representació de l’organització, explica que la fira “ha esdevingut un acte festiu i familiar que ha comptat amb una alta participació i presència de públic en totes les activitats”. A falta de fer una valoració més detallada de l’esdeveniment, Sardà considera que “com a organització estem convençuts que va anar prou bé i que podem plantejar-nos fer una segona edició amb tot el seu pes, ja que creiem que ha complert amb el seu objectiu principal de dinamitzar la lectura i l’escriptura entre els nens i les nenes”. Sardà també posa en valor que la fira omple un buit en el segment de població infantil i juvenil, ja que és la primera d’aquestes característiques que s’ha organitzat al Camp de Tarragona.

Una jornada plena de contes, llibres i activitats

La I Fira de literatura i il·lustració infantil i juvenil va arrencar dissabte al matí amb un esmorzar de benvinguda als participants a la plaça Rosa M. Solé i Gaspà (abans plaça del Consultori) i la inauguració.

La Marató de contes del Lluert. Foto: Cedida

La Marató de contes del Lluert. Foto: Cedida

La plaça Catalunya va ser l’escenari de la Marató de Contes del Lluert, a càrrec d’alumnat de l’Escola Santa Anna, que va fer lectura de les deu històries guardonades durant aquests deu anys. La canalla també va poder gaudir dels contacontes de Karmelez a la mateixa plaça.

Una imatge de la taula rodona. Foto: Cedida

Una imatge de la taula rodona. Foto: Cedida

La fira va acollir una taula rodona, moderada per Santi Jiménez (bibliotecari dels serveis infantils de les Biblioteques Municipals de Reus), que va tenir lloc a Cal Barantxó i que es va omplir de públic. A la primera part hi van participar escriptors/es, autors/es de contes publicats del Lluert i representants de l’escola Santa Anna, que van posar en valor el pes que ha tingut el Concurs de contes del Lluert durant aquests anys a l’hora de fomentar l’esperit literari i la lectura entre els infants. Durant aquests 10 anys s’han presentat un total de 298 històries, 10 de les quals han resultat guanyadores, a més de les que han rebut un accèssit. A la segona part va ser el torn del debat entre els il·lustradors/es dels contes. La taula rodona va esdevenir un acte entranyable entre tots els presents que va cloure amb el lliurament d’una ampolla d’oli als participants.

La cercavila del Lluert. Foto: Marian Bonillo

La cercavila del Lluert. Foto: Marian Bonillo

En acabar, la cercavila del Lluert es va dirigir fins a la plaça Rosa M. Solé Gaspà, on es va celebrar la ballada final.

Durant tot el matí, hi va haver un espai de venda amb les llibreries i un estand amb els contes del Lluert, al llarg dels carrers Sant Vicenç i Major, que va estar molt freqüentat. La terrassa de l’Ajuntament es va habilitar com a espai de biblioteca i, a Cal Barantxó, es va poder visitar l’exposició ’10 anys de Contes del Lluert’.

El taller de maquillatge. Foto: Cedida

El taller de maquillatge. Foto: Cedida

La fira també va acollir propostes lúdiques com l’Escape Room literari ‘Un mort a la festa’ al voltant dels contes del Lluert, que va reunir 64 participants a l’Ateneu, o una selecció de jocs del món, a la plaça Rosa M. Solé Gaspà. També va resultar un èxit els tallers lliures com el de maquillatge del Lluert, a la Sala Polivalent de l’Ajuntament. La fira també va disposar d’un espai gastronòmic, amb les Foodtrucks ItalTruck i Eat & Click.

Els contes del Lluert guardonats. Foto: Cedida

Els contes del Lluert guardonats. Foto: Cedida

La I Fira de literatura i il·lustració infantil i juvenil ha estat organitzada conjuntament per l’Associació Timbals i Bestiari de Castellvell, l’Ateneu, l’Escola Santa Anna i l’Ajuntament de Castellvell del Camp.

V.Tapias

 

Castellvell organitza la I Fira de literatura i il·lustració infantil i juvenil del Camp de Tarragona

Imatge d'arxiu del jurat i la guanyadora del Conte del Lluert per Sant Jordi. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu del jurat i la guanyadora del Conte del Lluert per Sant Jordi. Foto: Cedida

Castellvell del Camp estrenarà, el proper dissabte 7 d’octubre, la I Fira de literatura i il·lustració infantil i juvenil, coincidint amb el desè aniversari del Concurs de contes del Lluert. Durant tot el matí, diversos carrers i places del municipi acolliran activitats diverses com una marató de contes, contacontes, llibreries, biblioteca, exposició d’il·lustadors, converses amb autors i il·lustradors, escape room, jocs, tallers, animació musical i la cercavila del Lluert, entre altres.

L’objectiu de la fira és la dinamització de la lectura i l’escriptura entre els nens i les nenes. Neus Sardà, en representació de l’Associació Timbals i Bestiari de Castellvell  -entitat coorganitzadora-, explica que “aquesta fira neix amb la voluntat de quedar-se i de trobar un petit espai on les famílies puguin gaudir d’activitats lúdiques en un entorn en el que impregna són els llibres, els contes o les il·lustracions”. Sardà també posa en valor que la fira omple un buit en el segment de població infantil i juvenil, ja que és la primera d’aquestes característiques que s’organitza al Camp de Tarragona.

El programa de la Fira

La I Fira de literatura i il·lustració infantil i juvenil obrirà dissabte, a les 09:30 h, amb un esmorzar de benvinguda als participants, a la plaça Rosa M. Solé Gaspà (abans plaça del Consultori). Seguidament, tindrà lloc la inauguració de la fira en el mateix espai.

De les 10:30 a les 11:15 h, la plaça Catalunya serà l’escenari de la Marató de Contes del Lluert, a càrrec d’alumnat de l’Escola Santa Anna. De les 11:30 a les 12:00 h i de les 13:00 h a les 13:30 h, Karmelez oferirà una sessió de contacontes a la mateixa plaça.

La parada del Conte del Lluert per Sant Jordi. Foto: Cedida

La parada del Conte del Lluert per Sant Jordi. Foto: Cedida

L’acte central de la fira serà una taula rodona que comptarà amb la participació d’escriptors/es i il·ulstradors/es i que tindrà lloc, a les 12:15 h, a Cal Barantxó.

La fira clourà a les 14 h amb una cercavila festiva a la plaça Rosa M. Solé Gaspà, que estarà protagonitzada pel Lluert, un dels elements festius més emblemàtics de Castellvell.

Durant tot el matí, hi haurà un espai de venda de llibreries i un estand amb els contes del Lluert, que s’ubicaran al llarg dels carrers Sant Vicenç i Major. La terrassa de l’Ajuntament s’habilitarà com a espai de biblioteca i, a Cal Barantxó, es podrà visitar l’exposició ’10 anys de Contes del Lluert’.

La fira també acollirà propostes més lúdiques com l’Escape Room ‘Un mort a la festa’, a l’Ateneu, o una selecció de jocs del món, de 12 a 15 h, a la plaça Rosa M. Solé Gaspà. A més, es podrà participar en diversos tallers lliures a la Sala Polivalent de l’Ajuntament. La fira també disposarà d’un espai gastronòmic, amb les foodtrucks ItalTruck i Eat & Click.

La I Fira de literatura i il·lustració infantil i juvenil està organitzada conjuntament per l’Associació Timbals i Bestiari de Castellvell, l’Ateneu, l’Escola Santa Anna i l’Ajuntament de Castellvell del Camp.

V.Tapias

 

Vídeo i imatges: Una passejada pel III Mercat Medieval de Castellvell del Camp

El III Mercat Medieval de Castellvell ha obert les portes aquest divendres. Fotos: Tots21

El III Mercat Medieval de Castellvell ha obert les portes aquest divendres. Fotos: Tots21

Castellvell del Camp torna aquest cap de setmana a l’època medieval amb la tercera edició del mercat, que s’ha inaugurat aquest divendres. Fins diumenge, més de 30 paradetes s’han instal·lat al carrer Pompeu Fabra amb ofertes de bijuteria, alimentació i restauració, entre d’altres. Els visitants poden trobar parades d’embotits, de formatges, forn de pa, olives, artesania, una taverna de 30 metres per agafar forces i una foodtruck que ofereix “tacos”.

Els visitants poden escollir entre la taverna o una foodtruck. Fotos: Tots21

Els visitants poden escollir entre la taverna o una foodtruck. Fotos: Tots21

El III Mercat Medieval de Castellvell del Camp també compta amb la presència de 4 mostres d’oficis (encunyació de monedes, fabricació de paper, fuster i picapedrer). El Joan Mateu, el picapedrer, participa al mercat per segon any. Explica que el primer any va anar molt bé i espera que aquest cap de setmana també li surtin força encàrrecs. “Puc fer qualsevol cosa: gravats, escultures, mandales…”. Per a ell, l’organització de la fira sempre ha funcionat molt bé, però enguany potser és millor que en l’edició passada: “Han augmentat la decoració i la gent que està al càrrec de la fira està molt pendent de nosaltres”.

El Joan Mateu a la seva parada. Foto: Tots21

El Joan Mateu a la seva parada. Foto: Tots21

Aquesta sensació també la tenen el Rubén i l’Emilia, que regenten una parada d’artesania natural. Han participat en el mercat en les tres edicions. Vinguts de Santes Creus, consideren que “l’evolució s’ha notat en petits detalls. Altres anys ha estat més diversificat i enguany les paradetes estan més properes. Això és molt bo per a la interacció entre els paradistes i la gent. Aquest és l’any que ho estem veien millor”.

El Rubén i l'Emilia. Foto: Tots21

El Rubén i l’Emilia. Foto: Tots21

La Mònica i la Raquel venen de Sabadell i han muntat una paradeta de pastisseria artesana. És el primer cop que participen al mercat i tenen una oferta molt variada: “Tenim de tot i boníssim: muffins, pastissos casolans, rosquilles d’anís… Pots tastar el que vulguis perquè tot t’agradarà”, comenta la Mònica.

La Raquel i la Mònica venen de Sabadell. Foto: Tots21

La Raquel i la Mònica venen de Sabadell. Foto: Tots21

Tots21 ha fet una passejada pel mercat i això que mostrem en el següent vídeo és el que podeu trobar:

El III Mercat Medieval de Castellvell del Camp arriba amb una imatge totalment renovada i amb importants novetats. Entre les més destacades, hi ha la recreació d’un campament medieval, un campament de bruixes amb passatge infantil per als més petits i “la plaga” passatge del terror per als més valents. Aquestes dues darreres activitats es faran a l’antic Celler de Castellvell, que s’estrena com a nou espai de la fira medieval.

El passatge del terror "La Plaga" és una de les novetats d'aquesta edició. Foto: Tots21

El passatge del terror “La Plaga” és una de les novetats d’aquesta edició. Foto: Tots21

Enguany, a més, el mercat aposta per la participació de quatre entitats del municipi: l’Associació de Voluntaris de Protecció CivilLa Teatrera, el Club Patina Castellvell i l’Associació Protectora Mius. La Lorena, d’aquesta última associació, és el primer any que participa en una parada, però sempre ha visitat el mercat. Enguany ha decidit vestir-se d’època medieval per estar a la parada. “Sempre m’ha agradat venir a visitar el mercat, però enguany hem decidit que també havíem de ser-hi amb una paradeta”.

La Lorena davant de la parada. Foto: Tots21

La Lorena davant de la parada. Foto: Tots21

Per la seva banda, l’associació La Teatrera ofereix al públic del mercat medieval un tastet de l’obra ‘Un dia qualsevol‘ i al seu estand se sortegen 4 entrades per assistir a la presentació íntegra de l’obra, el 21 d’octubre, al Teatre de l’Orfeó Reusenc.

Els membres de La Teatrera. Foto: Tots21

Els membres de La Teatrera. Foto: Tots21

L’horari d’obertura de la fira per a dissabte és d’11 a 23h i el diumenge, d’11 a 22h. La restauració romandrà oberta fins més tard de l’hora de tancament si la situació ho requereix.

A continuació, una galeria d’imatges del III Mercat Medieval de Castellvell del Camp.

V.Tapias

 

Pugen a 24 els detinguts en l’operatiu a Tarragona i Barcelona contra el cultiu i tràfic de droga

Una de les detencions que s'han fet durant l'operatiu. Foto: Arnau Martínez

Una de les detencions que s’han fet durant l’operatiu. Foto: Arnau Martínez

La Guàrdia Civil ha detingut 24 persones en l’operatiu contra una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana a nivell internacional iniciat aquest dimecres a Barcelona i Tarragona. Fonts de l’institut armat han indicat a l’ACN que el grup estava establert en localitats d’aquestes dues demarcacions. A Cambrils, per exemple, la policia ha intervingut dues armes i també un silenciador de pistola. A banda, s’han desmantellant 8 plantacions indoor molt sofisticades amb 6.686 plantes. A més s’han comissat 33.460 euros en metàl·lic. La companyia elèctrica Endesa calcula que hi ha hagut un frau elèctric equivalent al consum de 1.052 habitatges.

S'han fet 16 entrades en diferents localitats. Foto: Arnau Martínez

S’han fet 16 entrades en diferents localitats. Foto: Arnau Martínez

S’han executat setze entrades i escorcolls a Cambrils, Mont-roig del Camp, la Bisbal del Penedès, Castellvell, Salou, Perafort, Tarragona, Bràfim, Prats del Rei, el Masnou, Sant Pere de Ribes, Palau-solità i Plegamans, Sabadell i Abrera.

Un total de 220 agents de la Guàrdia Civil de diferents especialitats, incloent mitjans aeris, han pres part en aquest dispositiu. De les setze entrades i escorcolls que s’han fet, encara n’hi ha dues que estan actives.

Es tracta d’una actuació coordinada per les unitats de Recerca Fiscal i Delinqüència Organitzada de l’institut armat a Tarragona. El jutjat d’instrucció número 2 de Reus ha obert diligències judicials.

ACN

 

Castellvell instal·larà senyals amb el lema “Municipi protegit contra la violència de gènere”

Pancarta del 25N a la façana de l'Ajuntament de Castellvell del Camp. Foto: Cedida

Pancarta del 25N a la façana de l’Ajuntament de Castellvell del Camp. Foto: Cedida

El Ple ordinari de l’Ajuntament de Castellvell del Camp celebrat aquest dimecres 27 de setembre va aprovar per unanimitat una moció per a la instal·lació de senyals a les entrades del municipi amb el lema “Municipi protegit contra la violència de gènere”. Durant el plenari també es va donar compte de les línies fonamentals del pressupost del 2024, que serà de 3.004.800 euros.

La moció, a iniciativa del grup municipal del PP  i amb l’adhesió de tots els grups municipals (ERC i PSC -govern-, Junts i Ara Castelvell), vol ser “un acte simbòlic i visible de tot el què s’està fent al municipi per abordar aquest tipus de violències que malauradament encara estan molt presents a la nostra societat”, tal com indica el text de la moció, a més “d’una declaració de principi, una mostra del posicionament que l’Ajuntament adopta davant qualsevol tipus de violència que pateixen les dones”, afegeix.

L’alcalde de Castellvell el Camp, Josep Sabaté, va expressar el compromís del consistori de continuar implantant mesures concretes per fer front davant possibles casos de violència de gènere. En aquest sentit, l’alcalde es va referir a mesures de seguretat preventives com les càmeres lectores de matrícules que es van instal·lar al municipi o a la millora de l’enllumenat per tal d’evitar “punts negres” de llum. També va anunciar que es continuarà treballant en el desenvolupament del Pla d’Igualtat, en recursos com els Punts Lila o en l’organització d’activitats com el curs de defensa personal, que va tenir molt bona acceptació. De cara al 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, també es promouran actes que donin veu a persones que hagin estat víctimes o testimonis de casos de violència de gènere.

Línies fonamentals del pressupost del 2024

En el plenari celebrat aquest dimecres, l’alcalde de Castellvell del Camp també va donar compte de les línies fonamentals del pressupost de l’exercici del 2024, que serà de 3.004.800 euros.

L’alcalde va dir que aquest serà “un pressupost equilibrat amb despeses i ingressos i mantenint la despesa corrent corresponent”. També va anunciar que es faran “les inversions que ens permeti aquest pressupost, aprofitant subvencions sobretot en allò tant important com la mitigació dels efectes del canvi climàtic i les energies”. El batlle també va afirmar que el pressupost donarà prioritat a actuacions que millorin “la qualitat de vida, la mobilitat i les prestacions en educació, salut, benestar i cultura”.

Les línies fonamentals d’aquest pressupost es remetran al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, tal com preveu la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.

V.Tapias

 

Castellvell del Camp torna a l’època medieval aquest pròxim cap de setmana

El III Mercat Medieval de Castellvell del Camp s'inaugurarà divendres. Foto: Cedida

El III Mercat Medieval de Castellvell del Camp s’inaugurarà divendres. Foto: Cedida

El III Mercat Medieval de Castellvell del Camp s’inaugurarà el proper divendres 29 de setembre, a les 19 h, amb la tradicional cercavila inaugural. Enguany la fira medieval, que se celebrarà els dies 29, 30 de setembre i 1 d’octubre, arriba totalment renovada i amb importants novetats. Entre les més destacades, hi ha la recreació d’un campament medieval, un campament de bruixes amb passatge infantil per als més petits i “la plaga” passatge del terror per als més valents. Aquestes dues darreres activitats es faran a l’antic Celler de Castellvell, que s’estrena com a nou espai de la fira medieval.

Més de 30 paradetes, mostres d’oficis i tallers

El carrer Pompeu Fabra seguirà sent l’eix central de la fira medieval, que aplegarà més d’una trentena de parades de bijuteria, alimentació i restauració. Hi trobarem parades d’embotits i formatges, forn de pa, encens, olives, minerals, una taverna de 30 metres i la foodtruck reusenca “La Ganxeta”, que es decorarà per l’ocasió i ens oferirà els seus “tacos”.

Una haima del Mercat Medieval. Foto: Cedida

Una haima del Mercat Medieval. Foto: Cedida

El mercat medieval comptarà amb la presència de 4 mostres d’oficis (encunyació de monedes, fabricació de paper, fuster i picapedrer). També hi hauran 4 tallers de fabricació d’espelmes, pintar gots, beuratges màgics i de pintar galetes, que es faran al pati de les escoles velles en horari de matí i tarda (d’11 a 13 h i de 18 a 20 h).

A més, els infants podran gaudir de diverses atraccions infantils.

Presència d’entitats locals

La fira medieval d’enguany també aposta per la participació de quatre entitats del municipi: l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, La Teatrera, el Club Patina Castellvell i l’Associació Protectora Mius. L’associació La Teatrera oferirà al públic del mercat medieval un tastet de l’obra ‘Un dia qualsevol‘ els dies següents: divendres (19:45 h), dissabte 12:15 h i 20:15 h) i diumenge (13:00 h). Al seu estand també sortejaran 4 entrades per assistir a la presentació íntegra de l’obra, el 21 d’octubre, al Teatre de l’Orfeó Reusenc.

Per la seva banda, el Club Patina Castellvell organitza una jornada de portes obertes durant la fira medieval i l’Associació Protectora Mius es donarà a conèixer amb projectes com la colònia de gats.

El forn de pa. Foto: Cedida

El forn de pa. Foto: Cedida

A l’estand de Protecció civil es farà també recollida d’aliments amb destinació al Banc d’aliments de Castellvell.

Les novetats

El III Mercat Medieval estrena novetats importants. En primer lloc, es recrearà un campament medieval al pati de les escoles velles amb 10-12 persones fent vida quotidiana. S’hi faran diversos passis i espectacles de carrer.

L’antic Celler de Castellvell es convertirà en un campament de bruixes, el dissabte 30 de setembre i el diumenge 1 d’octubre, de les 11 a les 14 h. Els més petits podran gaudir d’un passatge infantil, fotomató infantil, taller de bombolles, carreres d’escombres i una àmplia zona de jocs. El passatge tindrà un preu de 2 euros i  les activitats a 1 euro.

Finalment, l’antic celler també es transformarà en una “plaga” passatge del terror les tardes i vespres del divendres, dissabte i diumenge, de 18 a 22 h. Serà un recorregut per un hospital medieval, amb metges i monjos infectats per la pesta, i en el què els visitants s’endinsaran en allò més profund de la pesta negra. El de Castellvell esdevindrà un dels primers passatges de la temporada de “Halloween” 2023 al territori. El preu de l’entrada és de 3 euros.

Horari de la fira

L’horari d’obertura de la fira serà el divendres, de les 18 a les 23h, el dissabte d’11 a 23h, i el diumenge, d’11 a 22h. La restauració romandrà oberta fins més tard de l’hora de tancament si la situació ho requereix.

Presentació de la tercera edició del Mercat Medieval. Foto: Cedida

Presentació de la tercera edició del Mercat Medieval. Foto: Cedida

On aparcar?

L’organització ha habilitat una sèrie de llocs per a poder aparcar durant la celebració del mercat medieval de Castell del Camp.

Si hi aneu per la carretera de Reus, teniu tres opcions per a poder aparcar. El carrer de la Mineta, el pàrquing del carrer de l’Hostelera, el mateix carrer de l’Hostelera i l’avinguda President Companys:

Si hi aneu des d’Almoster o per la carretera de la Selva del Camp, l’aparcament serà al Camí dels Recs. Recordeu que per arribar-hi no podreu passar pel carrer Pompeu Fabra, ja que estarà tallat pel mercat medieval. L’accés serà pel carrer Sant Jaume o pel carrer Sant Jordi.

L’organització demana que es respectin els llocs habilitats en funció des d’on s’arribi per tal de garantir una circulació fluida i evitar possibles embussos.

Els sortejos

Per estar informats de totes les novetats del mercat medieval i participar en els sortejos que es realitzaran podeu seguir-los a les xarxes socials oficials de l’associació cultural Reus medieval.

V.Tapias

 

El III Mercat Medieval de Castellvell estrena un passatge del terror i un campament medieval

Imatge del Mercat Medieval de Castellvell. Foto: Cedida

Imatge del Mercat Medieval de Castellvell. Foto: Cedida

El III Mercat Medieval de Castellvell del Camp, que se celebrarà els dies 29, 30 de setembre i 1 d’octubre, arriba totalment renovat i amb importants novetats. Entre les més destacades, hi ha la recreació d’un campament medieval, un campament de bruixes amb passatge infantil per als més petits i “la plaga” passatge del terror per als més valents. Aquestes dues darreres activitats es faran a l’antic Celler de Castellvell, que s’estrena com a nou espai de la fira medieval.

L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, ha dit a la roda de premsa de presentació que “un any més Castellvell demostra amb el mercat medieval un esforç i una aposta per la cultura i perquè el nostre municipi sigui un pòl d’atracció a la comarca gràcies a esdeveniments com aquest”. Sabaté ha destacat que enguany s’han incorporat nous espais per a la celebració del mercat, com l’antic Celler de Castellvell, i ha celebrat que “entitats del poble s’hagin incorporat a la fira”.

El representant de l’associació cultural Reus Medieval, Alejandro Yeste, ha destacat que “hem apostat per una tercera edició molt diferent a la d’altres anys. Hem treballat amb una empresa de la terra amb molta experiència i molta visibilitat al territori”.

Més de 30 paradetes, mostres d’oficis i tallers

El carrer Pompeu Fabra seguirà sent l’eix central de la fira medieval, que aplegarà més d’una trentena de parades de bijuteria, alimentació i restauració. Hi trobarem parades d’embotits i formatges, forn de pa, encens, olives, minerals, una taverna de 30 metres i la foodtruck reusenca “La Ganxeta”, que es decorarà per l’ocasió i ens oferirà els seus “tacos”.

Espectacle de foc a la fira. Foto: Cedida

Espectacle de foc a la fira. Foto: Cedida

El mercat medieval comptarà amb la presència de 4 mostres d’oficis (encunyació de monedes, fabricació de paper, fuster i picapedrer). També hi hauran 4 tallers de fabricació d’espelmes, pintar gots, beuratges màgics i de pintar galetes, que es faran al pati de les escoles velles en horari de matí i tarda (d’11 a 13 h i de 18 a 20 h).

La fira medieval d’enguany també aposta per la participació de tres entitats del municipi. A més, els infants podran gaudir de diverses atraccions infantils.

Les novetats

El III Mercat Medieval estrena novetats importants. En primer lloc, es recrearà un campament medieval al pati de les escoles velles amb 10-12 persones fent vida quotidiana. S’hi faran diversos passis i espectacles de carrer.

L’antic Celler de Castellvell es convertirà en un campament de bruixes, el dissabte 30 de setembre i el diumenge 1 d’octubre, de les 11 a les 14 h. Els més petits podran gaudir d’un passatge infantil, fotomató infantil, taller de bombolles, carreres d’escombres i una àmplia zona de jocs. El passatge tindrà un preu de 2 euros i  les activitats a 1 euro.

Finalment, l’antic celler també es transformarà en una “plaga” passatge del terror les tardes i vespres del divendres, dissabte i diumenge, de 18 a 22 h. Serà un recorregut per un hospital medieval, amb metges i monjos infectats per la pesta, i en el què els visitants s’endinsaran en allò més profund de la pesta negra. El de Castellvell esdevindrà un dels primers passatges de la temporada de “Halloween” 2023 al territori. El preu de l’entrada és de 3 euros.

Cartell del III Mercat Medieval. Foto: Cedida

Cartell del III Mercat Medieval. Foto: Cedida

Horari de la fira

L’horari d’obertura de la fira serà el divendres, de les 18 a les 23h, el dissabte d’11 a 23h, i el diumenge, d’11 a 22h. La restauració romandrà oberta fins més tard de l’hora de tancament si la situació ho requereix.

On aparcar?

L’organització ha habilitat una sèrie de llocs per a poder aparcar durant la celebració del mercat medieval de Castell del Camp.

Si entreu per la carretera de Reus, teniu tres opcions per a poder aparcar. El carrer de la Mineta, el pàrquing del carrer de l’Hostelera, el mateix carrer de l’Hostelera i l’avinguda President Companys:

Si entreu des d’Almoster o per la carretera de la Selva del Camp, l’aparcament serà al Camí dels Recs. Recordeu que per arribar-hi no podreu passar pel carrer Pompeu Fabra, ja que estarà tallat pel mercat medieval. L’accés serà pel carrer Sant Jaume o pel carrer Sant Jordi.

Els sortejos

Per estar informats de totes les novetats del mercat medieval i participar en els sortejos que es realitzaran podeu seguir-los a les xarxes socials oficials de l’associació cultural Reus medieval.

V.Tapias