TARRAGONA 21

L’Ajuntament de Castellvell acaba amb les contribucions especials heretades de l’anterior govern

El ple telemàtic de l’ajuntament de Castellvell ha aprovat aquest dimecres la suspensió definitiva de les contribucions especials imposades durant l’anterior mandat als veïns del nucli antic per les obres de pavimentació de la zona. Els vots de l’equip de govern han estat suficients per desestimar les al·legacions de Junts per Castellvell, promotor de la polèmica mesura quan tenia l’alcaldia i que ha acabat votant en contra. El PSC, per la seva banda s’ha abstingut.

L’alcalde, el republicà Josep Manel Sabaté, i el portaveu d’Ara per Castellvell, Josep Carretero, han defensat el seu posicionament argumentant que donaven així compliment al seu programa electoral. El regidor Daniel Llevat, en representació de Junts, ha manifestat la «perplexitat» del seu grup pel rebuig per part de l’equip de govern de les al·legacions presentades «sense cap informe tècnic ni jurídic que ho avali amb arguments. Els regidors de l’equip de govern han acabat fent de jutge i part», ha afegit, recordant a més l’existència d’un informe desfavorable del secretari.

Per la seva banda, el batlle ha assegurat que des de Junts «vau passar olímpicament dels informes dels tècnics quan manaveu. I llavors el que deien és que el deteriorament de les clavegueres i de les canonades era degut a la manca de manteniment de l’Ajuntament. I si és així, això vol ddir que qui ha de pagar és l’Ajuntament, assumint les conseqüències». Sabaté ha deixat clar que no hi haura discriminació respecte a altres urbanitzacions «recepcionades pel consistori» on s’han de dur a terme arranjaments similars, perquè també quedaran exemptes de les contribucions especials. Finalment ha reconegut que «potser la solució trobada no és la millor, però tenim claríssim que és el què hem de fer. I si porta conseqüències, les assumirem i buscarem altres fórmules».

Carretero també ha carregat contra Junts deixant clar que l’actual és «una decisió política» i ha demanat a l’oposició «passar pàgina». Entre altres coses perquè, a parer seu, la imposició de les contribucions es fonamentava en unes ordenances fiscals que ha dubtat fossin legals i perquè el cost de les obres, 1,2 milions d’euros, «ja estaven dins del pressupost municipal. Aquesta partida ja cobria totalment el cost. Llavors, la conclusió és que no calia demanar els 200.000 euros que demanàveu als veïns». Des de Junts s’han defensat al·legant que les ordenances estaven vigents per haver estat publicades al butlletí de la província i que si existia una partida era per garantir-se el pagament de les subvencions.

Per la seva banda, el representant socialista, Pere Carrasco, ha defensat la seva abstenció posant en dubte les prioritats de les obres dutes a terme el centre de la vila respecte a la resta de nuclis habitats, ha advertit sobre l’advertiment del secretari però també ha reconegut que els dos partits de govern havien defensat al seu programa la decisió presa aquest dimecres. «Teniu la legitimitat de les urnes», ha assegurat.

El ple també ha aprovat el nou ROM, que converteix la Junta de Portaveus en un òrgan col·legiat amb presència del secretari i aixecament d’acta (així com indemnitzacions per presència) i la modificació de l’ordenança de venda no sedentària per permetre la venda de carn i peix (prohibida fins ara) amb totes les garanties sanitàries.

Alhora, el plenari ha acordat que el nou Jutge de Pau sigui Esteban Fernández Arribas en substitució de Palmira Güell (amb el vot en contra de Junts i el suport del PSC), així com nomenar com a festes locals per l’any vinent el divendres 22 de gener i el dilluns 26 de juliol.

J.S.

 

Castellvell aprova aquest dimecres suprimir les contribucions especials per les obres al casc antic

Façana de l’ajuntament de Castellvell del Camp.

L’Ajuntament de Castell del Camp celebrarà aquest dimecres un plenari que el mateix alcalde de la localitat, el republicà Josep Manel Sabaté, reconeix de contingut atípic. El consistori, governat pels quatre regidors d’ERC i els dos d’Ara Castellvell, acordarà suspendre el pagament de contribucions especials als veïns imposades durant l’anterior mandat per les obres al casc antic de la població per un valor de poc més d’1 milió d’euros. «Fins i tot els juristes que hem consultat de la Diputació ens han dit que no existeixen antecedents d’una decisió similar a la província», explicava el batlle en declaracions a Tarragona21 hores abans del plenari.

La decisió té antecedents que calen ser explicats. «Tot va començar quan l’anterior equip de govern va pressupostar les contribucions especials sense avisar als veïns ni reunir-se amb ells. Quan se’n van assabentar -explica Sabaté- resulta que havien de pagar una forquilla d’entre 1.000 i 5.000 euros depenent dels metres lineals de façana. De fet, una veïna que només cobra 600 euros de pensió havia d’arribar a fer front a un pagament de 6.000 euros. Això no és de rebut».

Els afectats van començar a mobilitzar-se, buscant assessorament legal, «però no els van fer cas. Nosaltres, que llavors estàvem a l’oposició, els vam ajudar tot el que vam poder. I al final van poder determinar que, com el caràcter de les obres de pavimentació del nucli antic tenien com finalitat dur a terme el manteniment de les canonades ja gastades pel temps que hi passen per sota, el pagament l’havia d’assumir l’Ajuntament».

Els republicans, que van incorporar la supressió d’aquesta doble imposició al seu programa electoral, governen precisament amb el partit creat pels veïns afectats per fer front a aquesta decisió. La solució legal trobada, «malgrat l’informe desfavorable del secretari», va passar per convocar un primer plenari per resoldre la supressió provisional de les contribucions especials (encara no abonades pels veïns perquè les obres estaven en curs) i la presentació d’al·legacions. «Des de l’oposició se n’han presentat afirmant que la nostra resolució pot tenir efectes administratius i penals. Ens han amenaçat fins i tot dient que estaríem prevaricant i que estaríem exposats a fer front al cost amb el nostre propi patrimoni», afirma l’alcalde. «Però els informes jurídics que tenim no li donen possibilitats a aquesta via. Com a molt l’únic que podria passar és que un jutge obligués finalment els veïns a pagar. Però nosaltres creiem, malgrat tot, que estem fent el que s’ha de fer».

El plenari d’aquest vespre acabarà desestimant les al·legacions i suprimirà definitivament el pagament.

J.S.

 

Arranca amb èxit el Castellvell MusicFest

Daniel Sanxis i Sarah Hill, en un moment del concert. Foto: Tarragona21

Amb èxit de públic i d’intèrprets ha arrencat la primera edició del Castellvell MusicFest, que fins al 22 d’agost oferirà un ampli repertori de música clàssica i que tindrà el plat fort en l’actuació del baríton tarragoní Àngel Òdena i la soprano Ximena Agurto el dia 15 a l’ermita de Santa Anna.

La Plaça de Rosa Maria Solé -on hi ha el Consultori- s’ha estrenat com a escenari i així continuarà, menys en el cas d’Òdena-Agurto i de Cinc Quarteres, donat l’excel.lent resultat que ha donat en acústica i altres factors positius. Prop d’un centenar de persones han omplert el recinte en una nit de divendres que començava amb plena canícula i acabava de manera suau, atractiva i gairebé refrescant.

El concert de presentació del festival el protagonitzaven Daniel Sanxis i Sarah Hill a les cordes -viola i violí/viola, respectivament-, amb la selvatana -i amb arrels de Castellvell- Júlia Fortuny al piano, un diamant en brut. Una selecció d’obres de Max Bruch, Miklós Rózsa, Mozart, Debussy o Shostakovich ompliren de bellesa musical i bona acústica la nit de Castellvell en una llarga actuació que acabà amb una interpretació familiar de bisos per part de Sanxis, la seva companya Sarah Hil i les seves dues filles.

Sanxis i Hill, amb Júlia Fortuny al piano. Foto: Tarragona21

Sanxis i Hill, amb les seves filles. Foto: Tarragona21

Sanxis i Hill són dos grans intèrprets reconeguts internacionalment que aborden sense por peces complicades i tenen per la mà autors com Rózsa. Sanxis és també el director artístic del festival.

Aquest neix per avalar la cultura en temps de restriccions econòmiques a l’amplíssim sector que la representa i que està patint la desconsideració dels governs en aquests moments tan durs. ‘Volem que el mes d’agost sigui eminentment cultural a Castellvell i l’any que ve serà encara millor’, subratllava el regidor de Cultura, Jordi Jové, abans de l’inici del concert. L’Ajuntament s’ha fixat com a meta que el festival ‘sigui el primer de Castellvell i el referent cultural del Baix Camp’. De fet, el Castellvell MusicFest es plantejava abans de la pandèmia com ‘un festival de les arts amb el fil conductor de la música’, subratllava a Tarragona21 el seu director artístic, Daniel Sanxis, on hi prenguin part també artistes plàstics de Castellvell.

El regidor de Cultura, Jordi Jové, abans del concert. Foto: Tarragona21

Amb aquesta ambició, el consistori ha anat de la mà de l’Associació Cultural Musical Ars Aurea Sonora, que encapçala Jordi Borràs i té la seva seu a Castellvell, i també de la mà de Daniel Sanxis, un intèrpret valencià estretament lligat a la Royal Liverpool Philarmonic Orquestra -la seva companya n’és membre des de 2005 i ell n’és col.laborador.

Jaume Garcia

 

Les ‘Annes’ no fallen per venerar la patrona de Castellvell

Imatge de les ‘Annes’ que van reunir-se per venerar la patrona de Castellvell, aquest cop amb mascaretes. Foto: Cedida

Malgrat la pandèmia, la por als contagis, alguns rebrots que s’han produït al Baix Camp i la reducció d’actes festius, les noies i dones anomenades Anna no van voler fallar en l’acte tradicional de trobada conjunta a l’ermita de Santa Anna de Castellvell, en el context de la Festa Major.

L’afluència es va veure lògicament reduïda donades les cicumstàncies, i la trobada es va haver de fer amb mascareta, però tot i això, 13 ‘Annes’ van respondre aquest diumenge, 26 de juliol, a la crida de la trobada i ofrena floral a la Verge. De les 13 presents, 12 eren de Castellvell. Es tracta de les següents:

Anna Barrocal, Anna Monné, Anna Galindo, Anna Escudé, Anna Maria Montserrat, Anna Ibáñez, Anna Purqueras, Anna Auñón, Anna Jordán, Anna Ma Sugranyes, Anna Saiz i Anna López.

Consulteu la programació de la Festa Major de Santa Anna en aquest enllaç.

Redacció

 

Martina Sangenís guanya el 7è concurs de contes del Lluert de Castellvell

Foto de família dels guanyadors. A l’esquerra, la il.lustradora, i al seu costat, la guanyadora, Martina Sangenís. Foto: Tarragona21

La Martina Sangenís, d’onze anys d’edat, ha resultat la guanyadora de la setena edició del concurs de contes del Lluert de Castellvell del Camp i amb tal condició ha estat premiada amb l’edició del seu conte, a més a més, il.lustrat per la terrassenca Txus Astilleros. El conte porta per títol ‘Som-hi, tots podem’. Un total de 29 nens i nenes hi han pres part.

Es tracta d’un guardó on hi poden concursar tots els nens i nenes de Catalunya d’entre 10 i 11 anys i que té sempre el fil conductor que el protagonista és l’element del bestiari característic de Castellvell, un llangardaix anomenat Lluert. La temàtica d’enguany era la solidaritat -el tema es va fixar abans de la pandèmia, però aquesta va impedir que es fes el lliurament dels guardons durant la diada de Sant Jordi-. L’Ajuntament de Castellvell i l’Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell -la representant de la qual, Núria Sardà, ha copresidit l’acte amb el regidor Jordi Fortuny-, no han volgut deixar passar ‘l’altra data’ de Sant Jordi, aquest 23 de juliol, per fer l’acte de lliurament dels guardons.

La Martina ha fet un relat on els nens de col.legi de Castellvell -el CEIP Santa Anna- es desplacen per diferents indrets de la vila per tal d’ajudar col.lectius vunerables o necessitats.

La Martina no ha estat l’única guardonada. Els altres finalistes han estat Ivet Sisteré i Arnau Figuerola, mentre que quatre accèssits han anat a parar a Arnau Brumós, Marc Cansado, Kayden Knight i Eric Triquell. Finalment, hi ha hagut una menció especial per a Marcel.la Roca.

Redacció

 

Àngel Òdena, gran estrella aquest estiu de la primera edició del Castellvell MusicFest

Àngel Òdena. Foto: Jordi Gómez

El baríton tarragoní Àngel Òdena, reconegut internacionalment, torna a actuar al Camp de Tarragona, i ho farà en el marc de la primera edició del Castelll Music Fest, una aposta valenta que vol posar a la primera divisió de les activitats culturals i musicals la població de Castelvell del Camp, molt sovint oculta sota el potent focus de la seva veïna Reus.

Òdena actuarà en la primera Nit d’Òpera i Sarsuela, que tindrà lloc el 15 d’agost a les 21 hores a l’ermita de Santa Anna. No ho farà sol, actuarà també la reconeguda soprano Ximena Agurto, guanyadora del tercer premi del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñes, i amb el piano d’Alan Branch. Ximena Agurto és vencedora també del premi especial al millor intèrpret de sarsuela, atorgat pel Teatro Nacional de la Zarzuela, i premi extraordinari de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell.

Ximena Agurto. Foto: Cedida

El Castellvell MusicFest vol ser ‘un esdeveniment que esperem veure ben arrelat en la iniciativa cultural del nostre poble, créixer i fer-se gran en edicions d’anys propers’, ha destacat a Tarragona21 el regidor de Cultura, Jordi Jové. Una proposta ‘en la que volem oferir la gran qualitat d’artistes professionals de renom, amb els que pugueu gaudir de la música. Seran cinc actuacions que oferirem de l’1 al 22 d’agost, a Castellvell del Camp’.

Jové ha destacat que a l’Ajuntament ‘sempre ens hem proposat que Castellvell sigui un referent cultural al Camp de Tarragona’, consolidant el festival de música. ‘Hem buscat també que en la mesura que puguéssim, fos gratuït, de manera que grans artistes hi puguin actuar i a la vegada, premiar d’aquesta manera el comportament que ha tingut la ciutadania de Castellvell durant la pandèmia, quan ha respectat les mesures sanitàries imposades per les autoritats’. L’Ajuntament garantirà les mesures de seguretat en el festival, amb control de temperatura, subministrament de gel hidroalcohòlic i distanciament social.

Cartell del programa del festival

El Festival arrencarà l’1 d’agost amb un concert de presentació, amb Sarah Hill -violí/viola-, Daniel Sanxís -viola- i Júlia Fortuny al piano. Serà al Pati del Consultori. El 8 d’agost se celebrarà el segon concert, a la Pista del Centre de Dia Puig de l’Àliga. Serà ‘Notes amb colors d’estiu’, amb el Trio Pléyades, format per Nèlia Sanxis -flauta-, Carles Pertegaz -clarinet- i Liana Baronaite, al piano. El menú passa a l’endemà, diumenge 9 d’agost, on al mateix lloc actuarà el Grup Aba Taano, un quintet de gospel. El dia 15 arribarà la Nit d’Òpera i Sarsuela i el dia 22, clourà el festival amb l’actuació de Cinc Quarteres, amb Esteban Donadio, Esther Cabré i Joan Pujol, també a l’ermita de Santa Anna.

Òdena fa dos anys que no actua a les nostres comarques. Ho va fer el juny de 2018, i en el marc dels actes culturals que Constantí celebrava en els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018  -d’on n’era subseu olímpica-. El mateix any, el mes de febrer, havia actuat a Vila-seca. Òdena ha estat diversos cops al Teatre Tarragona, i molt especialment en la seva inauguració, i ha promogut un festival a Cambrils.

Com assistir-hi

L’entrada a les actuacions és gratuïta. Les persones assistents podran fer efectiu un donatiu en acabar el concert, o de manera anticipada a través de la web www.arsaureasonora.org.

Degut a les restriccions d’aforament amb motiu de la crisi sanitària actual, es prega que les persones que vulguin assistir als concerts es registrin d’aquesta manera:

Per correu electrònic: a info@arsaureasonora.org amb les següents dades: nom i cognoms, municipi de procedència i e-mail o telèfon de contacte. Per telèfon: al 630 742 613. De 10:00 a 20:00 hores. (trucada,missatge o Whatsapp).

L’organització recorda que cal evitar aglomeracions als accessos dels espais dels concerts i caldrà aplicar solució desinfectant per a les mans abans de l’accés a l’espai del concert. També caldrà fer ús de les mascaretes en els termes de la normativa legal vigent, estar atents a mantenir la distància interpersonal mínimia de seguretat (1,5 m), especialment en l’accés i la sortida dels espais.Finalment, caldrà seguir les indicacions del personal de Protecció Civil, que en tot moment atendrà les necessitats dels assistents, en matèria de prevenció.

Mayo Lorda

 

Un contagi obliga a reduir l’activitat de l’ajuntament de Castellvell a l’atenció telefònica

Segons fonts municipals, «la font del contagi original no te relació amb el poble».

L’ajuntament de Castellvell del Camp ha confirmat per mitjà d’un ban comunicat als veïns i veïnes de la localitat l’existència d’un positiu asimptomàtic entre els treballadors municipals. Un fet que, mentre es treballa en el seguiment intensiu dels contactes, «condiciona l’activitat presencial» i obliga a substituir-la per «atenció telefònica en horari habitual entre 10.00-14.00 hores».

«Agraïm als Serveis Sanitaris de l’ICS, l’Equip de Castellvell i Reus 3 la celeritat en la determinació de proves PCR que permetran si tot va bé reprendre l’activitat de forma segura tan aviat com es pugui», continua l’anunci del consistori.

Segons fonts municipals, «la font del contagi original no te relació amb el poble i el que hem fet nosaltres es actuar amb celeritat tancant l’atencio presencial, que ja funcionava amb cita prèvia, i fer prova PCR als contactes de forma ràpida per tal de controlar totes les possibilitats».

Redacció

 

Castellvell arranca la Festa Major de Santa Anna sortejant el coronavirus

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castellvell, Jordi Jové. Foto: Tarragona21

Castellvell del Camp inicia aquest divendres, 17 de juliol, la Festa Major de Santa Anna, una de les commemoracions més emblemàtiques de l’any que tenen lloc a la localitat del Baix Camp. Ho farà tècnicament amb l’inici del programa del concurs PeTitsCURts 2020 de cinema, però a nivell de carrer serà dissabte, 18 de juliol, quan es començarà a visualitzar una festa que el consistori ha volgut mantenir tot i  les enormes restriccions que la pandèmia provoca. Perquè dir Santa Anna és dir Castellvell.

Jordi Jové, regidor de Cultura de l’Ajuntament, subratlla a Tarragona21 que actes tradicionals com el pregó de Festa Major o la cercavila no es podran celebrar per la impossibilitat de garantir el control d’accessos. Aquest dissabte tindrà lloc la baixada de la imatge de Santa Anna. Les Quinquennals es traslladen, malgrat tot, a l’any vinent. Hi haurà, per tant, devoció a la imatge de Santa Anna. Es mantindran els trasllats de la imatge amb precaució, i les ‘Annes’ del municipi i de fora vila podran celebrar al data de la festivitat a l’ermita i fer-se la foto tradicional. ‘L’Anna més jove i l’Anna més gran seran reconegudes per l’alcalde, com cada any’, subratlla Jové. Castellvell segueix mantenint el nom d’Anna en les noves fornades.

La missa i la missa major seran dos referents el dia de Santa Anna, tot i que abans, el 23 de juliol, haurà tingut lloc aquest desplaçament de la diada de Sant Jordi. Es presentarà el conte del Lluert, el personatge mític de Castellvell, la bèstia d’aigua, amb Xus Astilleros com a il.lustradora.

Les activitats culturals esclataran el mes d’agost amb l’arribada de la primera edició del CastellvellMusicFest. Poca broma, actuacions en primícia com la del baríton tarragoní internacionalment reconegut, Àngel Òdena, ompliran les jornades musicals de Castellvell en el que busca convertir-se en el referent musical i cultural de la comarca. Temps tindrem per detallar-ho. D’entrada, comencem pel tastet de la Festa Major. Benvinguts a Castellvell. No us oblideu de la mascareta i seguiu les instruccions de l’organització.

El programa complet de les Festes de Santa Anna de Castellvell del Camp és el següent:

DIVENDRES 17 DE JULIOL

PeTitsCURts 2019
A les 24.00 h. del divendres 17 de juliol finalitza el termini d’inscripció al concurs PeTitsCURts 2020. Inscripcions a la web: www.visualfestivalcurtmetratges.com El motiu del curt es comunicarà a partir de les 9.00 h. del dissabte 18 de juliol i es disposarà de 48 hores per a fer el rodatge. A les 9.00 h. del dia 20 de juliol finalitza el termini per a presentar el PeTitCURt.

DISSABTE 18 DE JULIOL

Tot i que no es celebraran les Festes Quinquenals, la Imatge de Santa Anna baixarà a l’Església Parroquial
LLOC: Església de Sant Vicenç Màrtir.
HORA: 18.15 h
Rosari i Novena HORA 19:00 Missa de Vigília

DIUMENGE 19 DE JULIOL

LLOC: Església de Sant Vicenç Màrtir.
HORA 12:30 Missa Dominical
HORA: 19.00 h Rosari i Novena

DILLUNS 20 DE JULIOL

LLOC: Església de Sant Vicenç Màrtir.
Missa i Novena. HORA: 19.00 h.

DIMARTS 21 DE JULIOL

LLOC: Església de Sant Vicenç Màrtir.
Missa i novena. HORA: 19.00 h.
DIMECRES 22 DE JULIOL
LLOC: Església de Sant Vicenç Màrtir.
HORA: 19.00 h.
Missa i Novena

DIJOUS 23 DE JULIOL

LLOC: Església de Sant Vicenç Màrtir. HORA: 19.00 h.
Missa i Novena
LLOC: Parc de les Oliveres
HORA: 19:00
Celebració de la Diada de Sant Jordi
Presentació del Conte del Lluert 2020 i recital Musico-Poètic. .

LLOC: Cal Barantxó
Exposició dels treballs de pintura “CastellvellArt” i Treballs amb ferro elaborats durant el confinament per Esteve Sugranyes
Degut a la situació de pandèmia, no es farà Inauguració oficial:
L’exposició romandrà oberta del dia 23 de juliol al 2 d’agost, en horari de 18.00 a 21.00 h.

LLOC: Ermita de Santa Anna
HORA: 21:00
Club de Lectura
Sessió Final de Curs..

DIVENDRES 24 DE JULIOL

LLOC: Església de Sant Vicenç Màrtir. HORA: 19.00 h.
Missa i Novena
LLOC CASC ANTIC HORA: 21.30 h.
ENCESA (Correfoc Estàtic) a càrrec de la Colla de Diables Banyuts
El grup de Diables Banyuts es repartirà pels carrers del Casc Antic de Castellvell perquè pugueu gaudir des dels balcons de l’Encesa d’inici de Festa Major

DISSABTE 25 DE JULIOL

LLOC: Església de Sant Vicenç Màrtir. HORA: 17:45 h
Rosari i Novena
HORA: 19:00
Missa de Vigília
LLOC PARC INFANTIL DE LA PISCINA HORA: 18.30.
CONTACONTES I BERENAR PER A NENES I NENS
LLOC PISTA POLIESPORTIVA HORA: 21.00.
CONCERT DE FESTA MAJOR
El Grup Gina & The Tonics oferirà un concert amb versions de la Música dels anys 70s i 80s i posteriors
L’espectacle es farà amb el públic assegut amb distància de seguretat tot i que hi haurà la possibilitat d’ocupar una taula per un màxim de 4 persones que pertanyin al mateix grup de convivència i es vulguin portar un sopar fred. Aquestes taules respectaran la distància i no es podran ajuntar sota cap concepte.

Trobada d’Annes de 2019. Foto: Cedida

DIUMENGE 26 DE JULIOL

LLOC: Ermita de Santa Anna. HORA: 9.00 h.
Missa votiva en honor de la nostra patrona Santa Anna

LLOC: Església de Sant Vicenç Màrtir. HORA: 12.00 h.
Missa solemne en honor de Santa Anna

LLOC: Ermita de Santa Anna. HORA: 20.00 h.
Tradicional Trobada d’Annes i ofrena floral a la nostra patrona Santa Anna
En acabar gaudirem de la fresqueta i les bones vistes per a prendre un petit refrigeri.

LLOC: Ermita de Santa Anna. HORA: 21.30 h.
V Concurs PeTitsCURts
Projecció i votació popular dels Curtmetratges participants al IV Concurs PeTitsCURts, organitzat per Visual Festival de Curtmetratges de Castellvell, l’Associació Timbalers i Regidoria de Cultura.

LLOC: Ermita de Santa Anna. HORA: 22.00 h.
Cinema a la fresca
Pel·lícula familiar a determinar

En acabar la pel·lícula…
Magnífic castell de focs artificials.
(Es tiraran des del terrat de l’Ajuntament)

DILLUNS 27 DE JULIOL

LLOC: Carrers Sant Jaume i Sant Vicens. HORA: de les 16:00 a les 19:00
Tobogan aquàtic per a tots els públics
L’aigua estarà desinfectada, en tot moment es mantindran les distàncies de seguretat i aquest any no cal portar cap tipus de flotador
En acabar es repartirà coca i xocolata en bossetes individuals

DIMARTS 28 DE JULIOL

LLOC PISTA POLIESPORTIVA HORA: 20:00.
CONCERT DE MUSICA TRADICIONAL VERSIONADA DE MANERA FRESCA I DIVERTIDA
El Grup Fenya Rai oferirà un concert amb versions fresques i divertides de Música Tradicional Catalana
L’espectacle es farà amb el públic assegut amb distància de seguretat

DIMECRES 29 DE JULIOL

LLOC PISTA POLIESPORTIVA HORA: de les 17:30 a les 20:30
SCAPE ROOM IKAL.
Endinsa’t a la GRAN BOMBOLLA i allibera el món de la Maledicció Maia
Adreçada a joves a partir de 12 anys i es podrà realitzar amb unitats familiars o grups de màxim 10 persones respectant les mesures preventives d’higiene i es obligatori l’ús de mascareta Caldrà respectar en tot moment les instruccions de l’organtzació

DIJOUS 30 DE JULIOL

LLOC PISTA POLIESPORTIVA HORA: de les 18:00
ESPECTACLE DE CIRC
A càrrec del Grup BEATBOX CIRC
LLOC: Cal Barantxó. HORA: 20.30 h.
Entrega dels premis del V Concurs de
PeTitsCURts 2020

DIVENDRES 31 DE JULIOL

LLOC PISTA POLIESPORTIVA HORA: de les 21:00
ESPECTACLE DE TEATRE
TEATRE DE MALETA presenta l’espectacle “Ai Cony” Un monòleg d’amor, humor i ovaris, que pretén donar veu a les emocions, inquietuds i vivències de les dones del Segle XXI. Recomanat a partir de 13 anys

L’organització de les Festes de Santa Anna fa un esforç per programar espectacles que s’adaptin a la situació de Pandèmia que estem vivint. Per la qual cosa es reserva el dret de prohibir-ne la participació a les persones que no respectin les mesures preventives.

Redacció

 

Arriba el concurs de curmetratges PeTitCURtS de Castellvell

Cartell del concurs de curmetratges PeTitsCURts 2020

Els concurs de curmetratges PeTitsCURts 2020 de Castellvell del Camp tindrà lloc enguany entre el 18 i el 20 de juliol. Hi ha temps per a participar-hi fins aquest divendres, 17 de juliol, a les 24 hores.

El concurs PeTitCURtS pretén donar una oportunitat a qualsevol realitzador o realitzadora, que vulgui participar en el Festival amb un curtmetratge gravat i editat en un termini màxim de 48 hores i en català i que enguany tindrà lloc entre el 18 i el 20 de juliol de 2020.

Les bases indiquen que hi pot participar qualsevol persona o grup de persones sempre i quan s’hagin inscrit prèviament al concurs. Per a fer la inscripció cal fer-ho des de la web de VISUAL, www.visualfestivalcurtmetratges.com, amb el nom, cognoms, població, telèfon mòbil i e-mail de la persona o persones que vulguin participar en el concurs fins a les 24:00 hores del divendres 17 de juliol de 2020.

La inscripció és gratuïta. En el cas de menors de 18 anys que participin com a realitzadors/directors caldrà emplenar a més a més el full d’autorització dels pares i/o tutors i enviar-lo adjunt a la inscripció. Sense aquesta autorització els menors de 18 anys no hi podran participar.

Un cop inscrits, els participants rebran una confirmació de la seva inscripció per e-mail. Correspon al participant fer el seguiment d’aquesta
confirmació.

La temàtica del PeTitCURt és lliure, però VISUAL facilitarà un motiu que s’haurà d’incloure en el PeTitCURt de manera protagonista o no, però
haurà de tenir una relació directe amb el film, be sigui mitjançant el guió o les imatges. Aquest motiu serà comunicat als inscrits, el dia 18 de
juliol a les 9:00 hores. Tambè és penjarà a la web de VISUAL aixì com a la resta de xarxes socials on VISUAL està present.

Els participants tindran 48 hores per gravar, editar i entregar el PeTitCURt. Els participants hauran de disposar de tot l’equip tècnic i humà per a realitzar el curtmetratge, fins les 9:00 del dia 20/07/2020.

El PeTitCURt en cap cas excedirà els 3 minuts de durada -crèdits inclosos- i pot ser manipulat digitalment amb els elements tècnics i artístics que es creguin necessaris.

Cal fer arribar el PeTitCURt al Comité organitzador abans de les 9:00 hores del dilluns dia 20 de Juliol de 2020. Per això cal allotjar el PeTitCURt a través d’un Youtube personal, Vimeo o similar i tramete el link per e-mail a visualfestivalcurmetratges@gmail.com.

L’autor o autors mantindran el seu dret intel·lectual i serà la seva responsabilitat que no estiguin sotmesos a cap responsabilitat legal i que no existeixin drets a tercers.

Premis: un primer premi de 150 €, un segon premi de 100€, un tercer i quart de 50 € cadascun ambdós atorgats per un jurat professional i un premi del públic consistent en un lot de productes de l’Agrobotiga.

L’exposició de les obres i la votació del públic és farà en la sessió de Cinema a la Fresca del dins els actes de la Festa Major 2020, diumenge 26 de juliol de 2020.

El lliurament de premis tindrà lloc en un acte públic el dia 30 de juliol de 2020 a les 21:00 a Cal Baranxó.

 

Preocupació a pobles del Baix Camp per l’efecte que tindrà que Reus no obri les piscines d’estiu

Imatge de les piscines municipals de Reus. Foto: Ajuntament de Reus

Preocupació entre els municipis propers a Reus per la decisió del consistori de la capital del Baix Camp de no obrir les seves piscines municipals d’estiu, situades al parc dels Capellans, i que cada estiu són un atractiu tradicional a Reus. L’opció de Reus té conseqüències en aquests municipis, que temen veure incrementada l’afluència de reusencs a les seves piscines municipals.

Els consistoris ja tenien problemes abans que se sabés el cas de Reus per definir com obririen els recintes limitant l’aforament i gestionant el control sanitari per evitar la propagació de la pandèmia, i ara s’ha sumat el cas de Reus.

És l’efecte dominó temut per diferents municipis del Camp de Tarragona: que no obri la piscina del poble veí i que tu en rebis les conseqüències en uns moments de pandèmia. La gestió d’aquests recintes s’està convertint en un maldecap a molts pobles, tal com va avançar Tarragona21. 

Riudoms

L’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, reconeixia a Tarragona21: ‘És evident que la decisió -de Reus- ens afecta. Estem a una distància de 4,5 quilòmetres en línia recta i ho hem de tenir present’. L’Ajuntament està encaminant-se ‘a donar un servei municipal als ciutadans de Riudoms amb totes les condicions, d’aforament, de distàncies de seguretat, d’accés, amb una declaració responsable dels usuaris informant que no siguin factor de risc’. El consistori està estudiant si legalment pot obrir només per als veïns de Riudoms i socis de l’entitat que la gestiona. ‘No podem esdevenir una piscina comarcal’, recalca Pedret sobre el fet que Reus no obri les seves. ‘La decisió de Reus ens fa reflexionar. Hem de ser molt conscients que no podem absorbir aquesta població‘.

A Riudoms, la piscina és municipal, es troba al Parc dels Amics de Riudoms, però està gestionada pel col.lectiu Amics de Riudoms. Això fa que legalment sigui l’entitat qui pugui decidir sobre l’accés, fins i tot podria reservar el dret d’admissió. És ella qui fa el servei, des de contractar el socorrista, gestionar l’aforament, la neteja, els cursets de natació,…

La decisió final que es prengui sobre com s’obrirà haurà de ser consensuada entre l’Ajuntament i l’entitat. ‘En tot cas, la decisió s’anunciarà aquesta setmana’, informa l’alcalde. A part dels veïns del poble, també hi podran accedir els socis de l’entitat. L’alcalde assegura que si la gestió fos municipal, prohibir l’accés als veïns d’altres poblacions ‘seria il.legal’, tot i que subratlla que limitar l’accés ‘és totalment contrari als objectius de Riudoms d’atreure població, però hem d’entendre que és una situació excepcional derivada de la pandèmia’.

Obrir o no la piscina de Riudoms ‘era un dels grans dubtes que teníem’. Ara es farà amb les garanties sanitàries, des de control de la temperatura, a entrar amb calçat diferent, marcar les zones per distàncies, desinfecció, entre d’altres condicionants. En tot cas, sí que està clar que ‘Riudoms no es quedarà sense piscina aquest estiu’.

Almoster

A Almoster ja coneixen el públic de Reus. A part de ser un municipi on molts reusencs hi tenen la segona -o primera- residència, també era usada pels reusencs a l’estiu. Hi hagué casos en què l’Ajuntament hagué de contractar seguretat a l’entrada per evitar problemes. Castellvell és el municipi més proper a Reus, distant només dos quilòmetres i on molta gent fa la ruta a peu des de Reus. A Almoster, el seu alcalde, Àngel Xifré, afirma que ‘com a la resta de municipis’ també els preocupa el tancament de les piscines de Reus.

L’Ajuntament d’Almoster està treballant amb la idea de limitar els abonaments. El consistori busca la manera que només es pemeti l’entrada als veïns del poble, però amb l’afegit que ho puguin fer els residents d’estiu, és a dir, ‘els que passen l’estiu a Almoster’. El calendari s’endarrereix uns dies i obrirà el 26 en comptes de fer-ho el 15 de juny. Tancarà, com sempre, pels volts de la Diada de l’Onze de Setembre, concretament el dia 13. L’aforament quedarà limitat a 59 persones. ‘No s’entendria que bona part dels banyistes fossin de Reus i en canvi, els d’Almoster, que paguen els impostos amb els quals es fa el manteniment de la piscina, no ho poguessin fer’, diu Xifré. ‘Caldrà prendre mesures, tindrem el socorrista més una persona que faci el control d’accés, fixarem espais de quatre metres, un passadís de dos metres d’accés, etcètera’, recalca l’alcalde, que no culpa a l’Ajuntament de Reus per no haver-los avisat que no obririen: ‘Nosaltres tampoc els avisem. No tenen per què fer-ho’.

Riudecanyes

A Riudecanyes també hi ha preocupació. El seu alcalde, Ernest Roigé, destaca a Tarragona21 que el consistori ‘prendrà totes les mesures de seguretat, d’higiene, de desinfecció, de manteniment de les distàncies, de parcel.lació de l’espai, amb els vestidors tancats i modulant horaris per ajustar l’aforament, tancant una hora al migdia’. El cas de Reus ‘ens afecta per la proximitat que hi ha, que pot fer que la gent vingui a Riudecanyes’. Què faran al respecte? ‘Garantirem que la gent del poble, amb abonament, tinguin accés a la piscina. És possible que segons avanci la demanda ho haguem de regular per prioritzar. És un servei municipal pagat pels veïns i veïnes. Estem contents que vingui tothom, però estem en una situació excepcional’. Riudecanyes obrirà dilluns, 22 de juny.

Castellvell del Camp

A Castellvell del Camp, l’Ajuntament ha decidit limitar els abonaments a la meitat dels habituals. Seran 250 en comptes dels 500 de cada estiu, i amb preferència d’adquisicó per als veïns, que tenen fins al dia 23 per a fer-ho. Encabat s’obre el període per als foranis. A banda, es podrà adquirir una entrada per un dia de manera telemàtica o anant a l’Ajuntament. No hi haurà pagament en metàl.lic. Era un clàssic anys enrere pagar al bar de la piscina. L’any passat es feia en mà al vigilant.

L’alcalde, Josep Manuel Sabaté, afirma que aquest sistema evita ensurts amb la previsible arribada de molts reusencs. El consistori, a qui amb aquest sistema no preocupa l’arribada de gent de Reus, no ha volgut filtrar les entrades només a la gent del poble perquè té dubtes de si la mesura seria legal. Les piscines obriran el 27 de juny i tancaran el 12 de setembre, com en molts llocs, també una mica més tard de l’habitual.

Jaume Garcia

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies