.

Vista del nou pati d’infantil del CEIP Santa Anna de Castellvell. Foto: Tots21

L’escola pública Santa Anna de Castellvell del Camp ha inaugurat aquest divendres dos patis completament remodelats: el d’infantil i el de primària. Però es tracta d’uns patis diferents, uns espais de natura per aprendre jugant i de benestar emocional, adaptats a les necessitats actuals en els processos d’aprenentage, socialització i alhora, renaturalitzats. A més a més, són fruit de la democràcia directa: fou la proposta guanyadora de les dues primeres edicions dels processos participatius organitzats per l’Ajuntament.

La proposta havia sorgit dels propis alumnes i el consistori hi ha invertit un total de 70.000 euros, dividits en 30.000 euros de la primera actuació i 40.000 euros de la darrera edició.

Professors i regidors, a l’espai Àgora. Foto: Tots21

El resultat són dos patis per una comunitat de 197 alumnes que presenta des d’un hort, una caseta per les eines, un camp de bitlles, una muntanyeta de jocs per a infantil i una altra per a primària, una àgora de relació entre l’alumnat, un rocòdrom, un tendal cobert per evitar l’impacte del sol -justament el primer que havien demanat-, però també taules i bancs tipus pic-nic i una cuina a infantil.

L’alcalde, durant el seu parlament. Foto: Tots21

La muntanyeta de jocs del pati de primària. Foto: Tots21

L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Manel Sabaté, junt a la resta de regidors, han assistit a la inauguració per agrair “a l’escola aquest projecte i també la celeritat i la professionalitat de l’empresa adjudicatària dels treballs (Reicons), que ha realitzat la gran part de les obres en el període de vacances de Nadal”, ha subratllat a Tots21.

En una jornada de plena satisfacció a l’escola, Sabaté s’ha dirigit a la comunitat educativa, als pares i mares i als alumnes per recordar-los que “l’Ajuntament està al vostre costat per allò que necessiteu”.

Al seu torn, la directora del CEIP Santa Anna, Montserrat Anglès, ha anunciat que “el proper pas serà l’arribada de més arbres per tal de crear un refugi climàtic“. D’arbres ja n’hi ha de plantats, però es fixarà un espai nou per a tal fi. El sistema de reg ja està preparat.

Jaume Garcia