.

.

TOTS 21

Imatge de la cinquena convocatòria del Fons d'Emprenedors de Fundació Repsol. Foto: Cedida

Imatge de la cinquena convocatòria
del Fons d’Emprenedors de Fundació Repsol. Foto: Cedida

El Fons d’Emprenedors de Fundación Repsol ha obert la cinquena convocatòria per a la presentació de propostes innovadores en l’àmbit de l’energia i l’eficiència energètica fins al 15 de novembre. En les passades edicions, els projectes procedents de Catalunya han destacat en nombre i en qualitat. En total l’empresa ha rebut 316 propostes, d’aquestes 15 projectes han estat els finalistes i un total de 10 projectes i idees incubades, entre les més d’1.800 propostes presentades.

Els projectes empresarials i idees que es trobin pendents de validació de la prova de concepte són les dues categories que presenta el Fons.

Entre els seleccionats en l’última convocatòria, més del 50% són iniciatives catalanes. Com és el cas de l’empresa elèctrica Energy Harvesting, Fuelium que treballa amb piles de paper ecològiques o Regenering que treballa amb la recuperació energètica de fluids.

El 28 d’octubre, Manuel Bravo, assessor del Fons d’Emprenedors, va acudir a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPV) i el divendres 30, Carolina Grases, coordinadora de projectes, assistí al Centre Tecnològic de la Química de Catalunya resolent els dubtes que petites i mitjanes empreses de ICQ puguin tenir de cara a presentar-se a la nova convocatòria.

A més de la Fundación, el Complex Industrial de Repsol a Tarragona també ha recolzat a tots aquests emprenedors, no només amb la difusió dels seus treballs, sinó oferint la possibilitat d’utilitzar les instal·lacions per al desenvolupament de prototips.