.

L’elenc està encapçalat per l’estrella emergent Aigul Akhmetshina, que ha esgotat les entrades a Covent Garden. Foto: Cedida

La Royal Opera House de Londres estrena als cinemes de tot el món la seva ardent nova producció de ‘Carmen’, de la mà de Damiano Michieletto. Arribarà en directe, via satèl·lit, des del Covent Garden londinenc a cinemes de quatre localitats de la província de Tarragona. Serà aquest dimecres, 1 de maig, a les 19.45 hores (hora peninsular).

Sales de Tarragona (Ocine Els Gavarres), Amposta (Amposta Cinemes), Vilallonga del Camp (Centre Recreatiu de Vilallonga del Camp) i Valls (Cinemes Valls) projectaran aquesta estrena mundial. També arribarà a més de 100 cinemes d’Espanya, i 970 cinemes de 21 països.

El director d’escena italià evoca en aquesta tòrrida producció (coproduïda amb el Teatro Real de Madrid i la Scala de Milà) tota la passió i la sensualitat de la música de Bizet, que inclou la seductora havanera de Carmen i l’estimulant cançó del toreador. La nova posada en escena és rica en dramatisme i potència, i actualitzada al segle XXI. Amb excel·lent crítica, ha esgotat les entrades en la Royal Opera House.


Altres notícies:


Un formidable elenc internacional, amb veus de primer nivell, encapçalat per l’estrella emergent, la mezzosoprano russa Aigul Akhmetshina, en el rebel paper protagonista de Carmen, i el tenor líric polonès, Piotr Beczala, com a Don José.

Amb els evocadors decorats de Paolo Fantin, que suggereixen una Andalusia rural, el vestuari de Carla Teti, i la direcció musical d’Antonello Manacorda, la tràgica Carmen llança una llum abrasadora i olla de pressió sobre la luxúria, la violència i les tensions d’una remota ciutat espanyola, on els límits del bé i el mal es difuminen perillosament.

L’òpera tracta la conflictiva relació entre Don José, jove soldat ingenu, i Carmen, la gitana d’esperit lliure. Una història atemporal de passió, gelosia, sensualitat i violència, que Kosky revoluciona amb una posada en escena innovadora.

Carmen va ser un escàndol en la seva estrena en 1875. No obstant això, àries tan populars com L’Havanera i La cançó del toreador van convertir a aquesta òpera en una de les més famoses, arribant-se a representar més de 500 vegades en Royal Opera House. Cantada en francès amb subtítols en anglès, la projecció dura 220 minuts, incloent dos intermedis. Es distribueix a Espanya gràcies a Versión Digital.