.

Presentació de la mostra, amb el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, i els expositors que hi participen. Foto: Cedida

Aquest dijous s’ha presentat, amb la presència dels expositors participants i del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, la VIII edició de la mostra del vehicle híbrid i elèctric Velèctric, que tindrà lloc els dies 24 i 25 de maig a la plaça de la Llibertat.

A més de donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i C02, ni sorolls mentre circulen, la mostra ha incorporat enguany un enfocament cap a la sostenibilitat energètica gràcies a la incorporació d’un major nombre de continguts com tallers i conferències per divulgar les noves utilitats dels vehicles elèctrics i dels combustibles alternatius envers la llar i la vida diària.

Una de les novetats destacades, vinculada a la sostenibilitat, serà que l’esdeveniment es proveirà d’energia amb un generador de pila de combustible d’hidrogen i un cotxe d’hidrogen. Aquest model de cotxe d’hidrogen és pioner i novetat a tot l’Estat, propietat de la marca d’HB2biotech, empresa especialista en solucions energètiques sostenibles, consultoria, disseny i manteniment d’instal·lacions. El generador funcionarà amb l’hidrogen de Carburos Metálicos, l’empresa líder en el sector de gasos industrials i medicinals a Espanya. H2Biotech farà diverses demostracions de com funciona el generador d’hidrogen i el cotxe al llarg dels dos dies que dura la mostra. Com és habitual, hi haurà gran presència de concessionaris que permetran provar els seus vehicles elèctrics.


Altres notícies:


El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat , Daniel Rubio, ha fet referència a les novetats d’aquesta edició. “Enguany hem impulsat un nou enfocament de la mostra per donar un major pes a l’aspecte divulgatiu i de conscienciació ciutadana i fer arribar a la ciutadania el missatge que caminem cap a un futur en què el vehicle elèctric i els nous combustibles com l’hidrogen han arribat per quedar-se i per substituir els combustibles fòssils”, ha manifestat.

La vuitena edició del Velèctric, organitzada per la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Reus, s’emmarca en les accions que desenvolupa l’Ajuntament de Reus per promoure la mobilitat sostenible i les energies renovables .

Xerrades i activitats

A les 12 carpes que es repartiran per la plaça de la Llibertat hi haurà conferències i activitats de tota mena i per a totes les edats. Divendres les conferències estaran dirigides al públic professional mentre que dissabte es dirigiran a tots els públics.

Per al públic infantil i familiar, l’Aula BGT organitzarà el joc de la sostenibilitat. També hi haurà un circuit de seguretat vial amb bicicletes.

La Ganxeta, el servei de bicicleta compartida de Reus, serà present a la mostra perquè  tothom s’iniciï en la mobilitat sostenible. Així, el públic assistent podrà connectar amb una forma de transport no contaminant.

A l’estand institucional de l’Ajuntament també hi haurà una conferència del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Daniel Rubio, dissabte a les 11.30 hores, sobre els avantatges de les instal·lacions d’energia fotovoltaica a les llars i les bonificacions a l’autoconsum que ofereix l’Ajuntament.

Per la seva banda, els concessionaris organitzaran també xerrades i activitat i en el decurs de la mostra, H2Biotech farà diverses demostracions de com funciona el generador d’hidrogen.

Divendres a la tarda i dissabte al migdia també hi haurà música i animació amb el DJ Eric Prous.

Expositors i marques

En la línea dels anys anteriors, els expositors confirmats són: Grup Nima (Audi Vilamòbil, Volkswagen Vilamòbil, Ford Tarraco Center, Full Traction Jaguar i LandRover, Nissan Nikko Center, Hyundai i Silenci); Grup Pons (Toyota Autoforum, Lexus Autoforum i Fiat); Baycar (Seat i Seat Mo, Cupra, Skoda, Suzuki, Ssang Yoing i Fantic- bicicletes); Autoxandri (Renault, Dacia ) i Grup Oliva (BMW, Citroën, Mini, Peugeot, Opel, Honda, MG i Omoda).

Velèctric ofereix als visitants la possibilitat de provar els models de vehicles elèctrics i híbrids, a banda de motos bicicletes i patinets, i alhora informar-se sobre els seus avantatges. La fira tornarà a comptar amb una zona de test drive per provar els vehicles.

Per fer el test drive caldrà fer una reserva prèvia a través del següent enllaç: https://www.reus.cat/velectric. També s’hi trobaran les principals novetats en bicicletes elèctriques, patinets elèctrics o qualsevol vehicle no contaminant.

Inauguració i horari

La vuitena edició del Velèctric estarà oberta al públic el divendres 24 de maig, de les 9.30 a les 14h i de 17.30h a 20 h., i el dissabte, 25 de maig, de 10:30 a 14:00 i de 17.30 a 20:00h.

L’acte oficial d’inauguració tindrà lloc aquest divendres, 24 de maig a les 9.30h a la plaça de la Llibertat, amb la presència de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Daniel Rubio.