.

Manifestació d'estudiants en contra de les retallades en l'eduació pública a Tarragona

Més de 300 estudiants s’han manifestat avui a Tarragona en defensa de l’educació pública. Retallades en beques, la pujada de taxes a universitats i FP, la pretensió d’establit el copagament al batxillerat, l’obligatorietat d’ampliar la durada dels màsters o les baixades de beques a canvi del préstec universitari per pagar les matrícules són alguns dels motius pels quals s’han manifestat els estudiants al Camp de Tarragona. A la manifestació, a part d’estudiants, han participat persones de la Plataforma d’Afectats per la Hipotèca i alguns pares d’alumnes al crit de “Volem beques i no hipoteques”.

Amb aquesta manifestació el Sindicat d’Estudiants també demana a l’Ajuntament de Tarragona un local perquè es puguin realitzar les seves reunions i guardar materials per poder donar una assistència als estudiants que ho desitgin.

Segons Beto Matanza, Portaveu del Sindicat d’Estudiants, el seguiment que està tenint aquesta vaga de 3 dies és positiu, “amb una participació dels instituts de Tarragona d’entre el 90 i 95%, una participació del 80% als instituts del Camp de Tarragona i una participació del 70% a la universitat”. Malgrat aquestes dades, a la manifestació només s’han pogut veure unes 300 persones de les 60.000 que hi havia convocades, on la majoria dels participants eren estudiants d’instituts de Tarragona.

Jordi Chico, responsable del Sindicat d'Estudiants a Tarragona, dins de l'oficina de l'OMAC

La manifestació ha començat a les 12 del migdia a la Plaça Imperial Tàrraco i ha pujat tota la Rambla Nova, vorejant el Balcó del Mediterrani en direcció a l’OMAC, on el responsable del Sindicat d’Estudiants, Jordi Chico, ha entregat un document dirigit al Regidor de Relacios Ciutadades, Francisco Zapater, per reivindicar el local que demanen. En fer l’entrega del manifest, des de l’OMAC han informat a Chico que “li enviarien una còpia directa a l’Alcalde”.

Per acabar, el grup de manifestants s’han dirigit al Carrer de Sant Francesc per fer una sentada davant d’Ensenyament. Allà han fet parlaments un representats de Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, un pare treballador, el responsable del Sindicat Jordi Chico ha llegit un manifest d’uns estudiants mexicants que estan també manifestant-se per retallades, i finalment el portaveu del sindicat Beto Matanza ha tancat aquesta manifestació d’estudiants reivindicant uns canvis que són necessaris “per estudiar i viure en unes condicions dignes”.

Manifestants davant d'Ensenyament a Tarragona

Per tancar aquests tres dies de vaga queda la realització d’una assemblea oberta a l’Espai Kesse on es farà balanç de la mobilització i es debatrà quines accions s’han de dur a terme per seguir amb les reivindicacions.

AnnaMG