.

.

TOTS 21

Marchers wave Catalonian nationalist flags as they demonstrate during Catalan National Day in Barcelona September 11, 2012. Demonstrators from across the region, some urging full independence, others calling for more autonomy from Madrid, marched on Tuesday under the slogan "Catalonia, a new European state."  REUTERS/Albert Gea (SPAIN - Tags: CIVIL UNREST SOCIETY POLITICS TPX IMAGES OF THE DAY)

Imatge de la manifestació de l’11 de setembre FOTO: REUTERS/Albert Gea

La llista unitària per la independència que han presentat CDC, ERC i la societat civil encapçalada per Omnium i ANC, busca candidat i membres de la llista a Tarragona.

Sobre la taula i encara amb un interrogant gran diferents noms. Ara mateix els que han sonat amb més força són els del sindicalista d’UGT, Jordi Salvador i el de l’economista Germà Bel. Els dos s’han significat per poder encapçalar una llista on els dos primers seran independents i no de cap partit polític.

A aquests noms cal sumar-hi també els de Manolo Tomàs de la plataforma en defensa de l’Ebre, el de Rosa Maria Codines presidenta d’Omnium a Tarragona o el de Francesc Grau entre d’altres.

De fet ni ANC, ni Omnium, ni cap dels dos partits representats a Tarragona tenen clar qui serà el cap de llista ni tampoc quins seran els representants de CDC i ERC.

Els republicans podrien apostar per l’alcalde de Vilallonga, Ignasi Valera, que podria anar de quatre o cinc a la llista unitària a Tarragona.

Per part de Convergència noms com els de l’actual conseller d’interior, Jordi Jané o el de l’ex alcalde de Valls Albert Batet podrien ser dos dels noms més ben posicionats per ocupar el primer lloc dels convergents a Tarragona.

CDC decidirà a finals de juliol amb assemblees de les seves agrupacions qui ha de ser el candidat de la llista.

La decisió final podria arribar també des de Barcelona on s’especula amb noms de pes per liderar les llistes a les altres tres demarcacions catalanes al costat del número 1 per Barcelona, Raül Romeva.

Un Raül Romeva que ha suspès la seva agenda prevista per les pròximes setmanes quan el proper dijous 23 de juliol havia de donar el tret de sortida a la campanya “Ara és l’Hora” a Tarragona en un acte organitazat per l’ANC als jardins del Metropol.  L’acte a hores d’ara es podria suspendre o optar per substituir a Romeva.