.

Avui s'ha donat a conèixer aquest reconeixement

Avui s'ha donat a conèixer aquest reconeixement

La Secretaria d’Estat d’I+D+I, depenent del Ministeri d’Economia i Competitivitat, ha lliurat cinc noves acreditacions de centres d’excel·lència Severo Ochoa entre els quals es troba l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) ubicat al campus Sescelades de la URV. Aquesta iniciativa, en la seva tercera edició, reconeix la importància internacional d’investigació científica realitzada per l’ICIQ així com l’interès global dels programes de recerca i contractació personal proposat per als propers quatre anys. Gràcies a aquesta acreditació el centre podrà comptar amb un milió d’euros anuals durant els quatre anys dels que consta el programa.

També han estat reconeguts l’”Instituto de Neurociencias de Alicante”, el “Centro Nacional de Biotecnologia”, l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i el la BCAM “CentroVasco de Matemàtica Aplicada-BCAM. Una part significativa de la financació es destinarà a la contractació de nous investigadors (el 56 per cent del pressupost sol·licitat).

Aquesta distinció és el major reconeixement de la investigació científica dirigida a  centres d’excel·lència a Espanya i s’atorga després d’un procés d’avaluació dut a terme per comitès científics internacionals agrupats en tres àrees: ciències de la vida i medicina, ciències experimentals, matemàtiques i enginyeria, i ciències humanes i socials.

Davant d’aquesta important notícia, el Subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, ha manifestat la seva satisfacció al comprovar que “el Govern de l’Estat segueix  invertint en investigació i distingeix a centres de prestigi internacional com l’ICIQ amb seu tarragonina”.

Carmen Vela, Secretària d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació ( I+D+I) del Ministeri d’Economia i Competitivitat va visitar el 15 de març de 2013 la seu de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).

Fou acompanyada pel Subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, i pel portaveu a la Comissió d’I+D+I al Congrés, Alejandro Fernández. Durant la visita va comprovar i destacar l’excel·lència dels dos instituts. La Secretària d’Estat fou rebuda pel Rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau així com pels respectius directors de l’IPHES, Eudald Carbonell, i de l’ICIQ, Miquel Pericàs que la van informar de les activitats de recerca i investigació que realitzen aquestes dues institucions amb seu a Tarragona.