.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de l’alcalde, Pau Ricomà, i els consellers Xavi Puig i Jordi Fortuny. Foto: Tarragona21

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona inclou una partida de 200.000 euros al pressupost per l’any vinent destinats a l’encàrrec d’un estudi de la qualitat de l’aire que es respira a la ciutat i quins efectes té sobre les persones.

El conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, assegura: “Per aquest Govern Municipal és clau la sostenibilitat i el medi ambient. Per això, els comptes municipals per 2020 inclouen partides concretes en el control de l’aire, però no és l’únic”. I avança: “També hi haurà un increment important de la col·laboració amb entitats ambientals i del sector de la discapacitat -Aurora i la Sínia- per millorar la gestió forestal de l’Anella Verda, de 21.000€ a més de 100.000€”.

Una altra de les mesures de foment del desenvolupament sostenible i mediambiental és la renovació de la flota d’autobusos municipals amb una partida d’1 milió d’euros. També s’inclou al pressupost la construcció d’un carril bici educatiu que enllaçarà els campus Catalunya amb el de Sescelades passant per la Plaça Imperial Tàrraco. Aquesta obra tindrà un cost de 550.000 euros. “La col·locació d’un semàfor i un pas de vianants a Cala Romana (100.000€) és un altre dels eixos claus que demostren que aquest Equip de Govern aposta per als vianants”, conclou Fortuny.

Justament, en el documental ‘És a l’aire’, que TV3 va emetre la nit de dimecres, l’exalcalde del Morell, Pere Guinovart, reclamava a l’Ajuntament de Tarragona i a la Generalitat estudis ambientals al respecte. El documental es va gravar quan Guinovart era alcalde, abans del mes de maig.