.

.

TOTS 21

Els Mossos d'Esquadra s'emporten un venedor de l'Once que ha irromput en el pregó. Foto: Tarragona21

Els Mossos d’Esquadra s’emporten un venedor de l’Once que ha irromput en el pregó. Foto: Tarragona21

El grup de teatre La Teca ha convertit aquesta tarda el pregó de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de Cambrils en un veritable vodevil digne dels millors films de José Luis Berlanga. ‘La escopeta nacional’ o ‘Bienvenido Míster Marshall’ s’han presentat de sobte a la plaça de l’Ajuntament per escenificar una lectura imposible, plena d’interrupcions, que ha acabat en un autèntic caos amb personatges estrafolaris acostant-se a la tribuna i al faristol.

Allí, un pobre representant de La Teca, Joan Francesc Cerrato, veia com li era impossible pronunciar el pregó per al qual havia estat convidat i tractar d’explicar què és aquest grup teatral local que enguany acompleix 50 anys de vida i que per això era el protagonista de la jornada.

Dones de fer feina s'han presentat per interropre també la lectura. Foto: Tarragona21

Dones de fer feina s’han presentat per interropre també la lectura. Foto: Tarragona21

Primer ha estat un inopinat grup de dones de fer feina, que vestides d’uniforme granota blau, han començat a netejar obsessivament la tribuna de l’orador i a molestar-lo visiblement. Aleshores s’ha presentat un rocambolesc venedor de cupons de l’Once. Dos agents dels mossos d’esquadra han hagut d’intervenir. Reprès el pregó, s’hi ha presentat un grup de turistes comandat per dues guies que anaven a mostrar i explicar l’apassionant història de l’edifici consistorial.

Com som a Cambrils no podien faltar les manifestacions, i n’hi ha hagut dues protagonitzades per socorristes que afirmaven sentir-se prou avorrits treballant a les platges. Cerrato intentava reconduir el fil del pregó quan s’ha presentat una arquitecte i un grup d’operaris amb la sana intenció d’iniciar la reforma de la plaça de l’Ajuntament, tema que sempre té recorregut a Cambrils. Però els permisos per iniciar les obres no eren per avui sinó per dintre de cent anys, com els mossos els han fet veure. Una errada burocràtica.

Un cap d'obra, histèric. Foto: Tarragona21

Un cap d’obra, histèric. Foto: Tarragona21

Aleshores l’escena que es veia a la tribuna era pròpia dels germans Marx: operaris descarregant sacs de ciment, menjant entrepà i protestant perquè no podien començar els treballs, un cap d’obra histèric, una arquitecta parlant amb els Mossos, les dones de fer feina netejant les vidrieres de l’Ajuntament i el venedor de l’Once fent la seva feina.

Cerrato ha acabat el pregó de l’única manera que ho podia fer: engegant-ho tot a dida, i La Teca s’apuntava un altre efecte sorpresa amb una actució coral que ha deixat molt bon sabor de boca.

Encesa simbòlica de la tronada, amb l'alcaldessa, Camí Mendoza, i el sofert pregoner. Foto: Tarragona21

Encesa simbòlica de la tronada, amb l’alcaldessa, Camí Mendoza, i el sofert pregoner. Foto: Tarragona21

Els Bastoners de Cambrils, la Farnaca i la Galera (els elements festius), una actuació dels Xiquets de Cambrils, que han descarregat el 3 de 6, la batucada de Cop de Cap i la tronada han posat punt i final al pregó possiblement més accident de la història de Cambrils.

La Farnaca i la Galera, les bèstis de foc de Cambrils. Foto: Tarragona21

La Farnaca i la Galera, les bèstis de foc de Cambrils. Foto: Tarragona21

J. Garcia