.

.

TOTS 21

Part del complex de Repsol de la Pobla de Mafumet

La Generalitat ha alertat l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) perquè les empreses associades evitin les arrencades que es puguin endarrerir, les proves de torxes, i les pràctiques programades de funcionament que es puguin planificar per a dies posteriors, a més de les proves antiincendis.

El Departament de Territori i Sostenibilitat torna a activar aquest dilluns el protocol anticontaminació atmosfèrica a Barcelona i rodalies, que ja va estar actiu dimecres i dijous passat. A causa d’un episodi ambiental que dificulta la dispersió del contaminant diòxid de nitrogen (NO2), la Generalitat recomana seguir una sèrie de consells com deixar el transport privat i fer ús del transport públic, reduir la velocitat per evitar l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera, no realitzar activitats físiques a l’aire lliure i tenir cura de les persones més vulnerables als efectes de la contaminació atmosfèrica.

La decisió s’ha pres davant la previsió que les emissions generades per la mobilitat quotidiana en trànsit urbà, interurbà i l’activitat industrial augmentin, en ser dia laborable, i les condicions atmosfèriques continuïn sent desfavorables a la dispersió.