.

.

TOTS 21

Cartell de protesta de les treballadores aparegut aquests dies a Rambla Nova

Les quatre treballadores de l’Hemerotca de l’antiga Caixa Tarragona no perdran el lloc de treball. Ha calgut una mobilització espectacular, un escàndol a la premsa, una sortida en massa de partits polítics, unes declaracions contundents de l’alcalde maldant el tancamenrt del centre i una entrevista del president de la Diputació amb els caps de la Fundació La Pedrera. Finalment, les quatre treballadores no perdran la feina.

Així ho ha manifestat avui en un breu comunicat de premsa la Fundació Catalunya-La Pedrera, que s’ha quedat amb l’Hemeroteca. La institució ha manifestat que el seu objectiu “continua sent la definició d’un projecte que millori de manera substancial les condicions de manteniment i accés” a l’important fons documental de l’Hemeroteca, al temps que “lamenta la situació creada durant els darrers dies”.

“A l’espera de la concreció d’un nou projecte, el servei de l’Hemeroteca continuarà desenvolupant-se a les instal·lacions situades al carrer de Mossèn Ritort i Faus, 21”, afirma la nota. En aquest sentit, la Fundació informa que ha decidit mantenir “la relació laboral” amb les quatre empleades de l’Hemeroteca de Tarragona.

Satisfacció de l’alcalde

L’anunci de la Fundació ha provocat la reacció de l’Ajuntament. Així, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha mostrat “content i satisfet” per l’anunci de la Fundació Catalunya-La Pedrera de no tancar l’Hemeroteca de Tarragona. “És molt positiu per la ciutat que al final la Fundació Catalunya-La Pedrera hagi reculat en la decisió de tancar aquest equipament. És positiu per molts motius: perquè significa no acomiadar a cap de les treballadores de l’Hemeroteca i perquè significa garantir la unitat de tot el fons documental i, així evitar que el llegat es dispersi, que era una de les nostres principals preocupacions”.

Recordem que l’alcalde Ballesteros havia previst convocar una reunió amb totes les administracions implicades al territori a trobar una solució per evitar que es tanqui aquest equipament. Una reunió que ja no es celebrarà.