.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer al novembre. Foto: Cedida

El veredicte del jurat es donarà a conèixer al novembre. Foto: Cedida

Tancat el termini d’inscripcions a la cinquena edició dels premis a la millor pràctica d’Economia Circular a Espanya, organitzats per BASF i el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat, conclou amb gran èxit en comptabilitzar 100 candidatures presentades en projectes d’economia circular en les diferents categories.

Les iniciatives que contribueixen a circularitzar l’economia han estat presentades per part de les administracions públiques, grans empreses, petites i mitjanes empreses, start up, i també organitzacions del món acadèmic i del sector de la divulgació. Aquests projectes es plantegen per a fer front al desaprofitament dels recursos naturals limitats, a més de contribuir de manera molt efectiva a l’estratègia de negoci, afavorint l’estalvi en materials i desenvolupant un procés més sostenible i estable en el temps.

Sumades a les candidatures de les edicions anteriors des de 2019, any que es van convocar els premis per primera vegada, s’han presentat en total més de 550 bones pràctiques d’economia circular per part de diferents organitzacions i entitats a Espanya.

L’economia circular és un dels grans pilars en l’estratègia de BASF. Els seus principals focus apunten a la recerca i innovació, que desenvolupen per a millorar la gestió dels residus, l’energia intel·ligent, l’alimentació, la mobilitat i la vida urbana.

“A BASF portem molts anys compromesos amb l’economia circular i la sostenibilitat. Per aquest motiu, estem molt satisfets amb el centenar de projectes presentats en aquesta cinquena edició, la qual cosa demostra el gran interès que existeix en tots els àmbits de la societat. Hem de compartir i col·laborar entre les administracions públiques i el món privat a fi d’aconseguir la circularitat en cadascun dels nostres àmbits d’actuació. Aquest és el propòsit d’aquests premis i el propòsit de BASF és ajudar a aconseguir-lo”, declara Carles Navarro, director general de BASF Espanyola i màxim responsable de les activitats del Grup en la península ibèrica.

En l’edició anterior van ser premiats els projectes d’Aigües de Barcelona, com a millor pràctica de l’administració pública, Heineken en la categoria de Gran Empresa, Signus com a representant Pime, Circoolar com Start Up, Universitat Francesc de Vitòria en el món acadèmic i Expansió com a mitjà de divulgació.

El jurat, format per experts de l’àmbit empresarial, acadèmic i institucional i amb representació dels guanyadors de l’edició anterior, donarà a conèixer el verdicte al mes de novembre. Començaran a avaluar cadascuna de les candidatures que han participat en les diferents categories i es tindrà en compte la visió estratègica de l’Economia Circular, l’impacte econòmic, social i ambiental, la perdurabilitat en el temps, la replicabilitat del model, el caràcter innovador de la proposta, l’abast del projecte, la disseminació en la cadena de valor i l’existència d’indicadors de seguiment.