.

Agustí Mallol en un moment de la seva roda de premsa. Foto: Tarragona Ràdio

Els periodistes veterans viuran un déjà vu a la campanya de les properes municipals parlant de nou de Nadal (versió 2.0)… i d’Agustí Mallol. En aquest cas del de sempre, que les noves tecnologies són al capdavall un simple substitut del jeep amb megàfon que utilitzava per fer campanya a favor dels convergents quan era dirigent veïnal. Resorgit de les cendres polítiques del nadalisme post-traumàtic, congelat el seu posterior apropament als socialistes (o no, perquè un jugador com ell dins de la partida resta vots a la competència) i amb intenció d’aprofitar el forat de vot estrictament municipalista existent a la ciutat (Ara Tarragona ho tornarà a intentar), Mallol ha fet públic aquest migdia en un dinar amb periodistes en un restaurant del Serrallo la seva intenció de presentar-se l’any vinent en una llista pròpia o rellogada. La seva pretensió és fer-ho com alcaldable “si Déu vol”, però si fem cas a les cròniques que parlen de la seva intervenció, ha deixat totes les portes obertes perquè amb la calor que fa sempre és necessari que corri l’aire. La cita ha tingut com a excusa l’anunci de la seva reactivació política anunciada en un mitjà digital.

Mallol ha volgut rescatar el millor llegat dels Jocs Mediterranis, els voluntaris, anunciant la seva voluntat d’impulsar mocions a tots els ajuntaments que en van ser subseu per demanar que els concedeixin la Creu de Sant Jordi. Però també n’ha estat sorneguer afirmant que “a les olimpiades inter-barris hi anava més gent que als Jocs”. Alhora, ha deixat anar que té previst reunir-se amb l’alcalde per instaurar el Dia de Tarragona. Una proposta que ha de permeter als ciutadans “deixar les banderes i estar units per la ciutat”. Un posicionament a mig camí dels uns i dels altres que ha reiterat assegurant que Tarragona “ha patit molt en els darrers dos anys. Ha rebut pals tant de l’Estat com de la Generalitat”.

Finalment, tot heroi necessita un enemic a l’altura. Potser per aixó ha criticat el programa de La Sexta ‘El Intermedio’, dirigit pel Gran Wyoming, acusant d’anar massa lluny en les seves mofes sobre els Jocs. Per aquest motiu l’ha titllat “d’irresponsable, impresentable” i ha reclamat que se’l consideri persona non grata a la ciutat.

J.S.