.

El brindis inaugural de la nova fira gastronòmica. Foto: DiariTots21

El Parc del Pescador ha estrenat aquesta tarda de divendres la primera edició de la Romesco Food & Drink, una nova iniciativa liderada per l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Cambrils (AEHC) amb el suport de l’Ajuntament. Un brindis de les autoritats i organitzadors ha obert un cap de setmana ple de gastonomia local i begudes diverses en un marc irrepetible.

S’han encarregat d’obrir el foc l’alcalde, Alfredo Clúa; la regidora de Turisme, Camí Mendoza, i el representant de AEHC, Xavier Martí. Com deia l’alcalde, “els ingredients del romesco uneixen agricultura, pesca i restauració”, tres eixos molt cambrilencs d’una població que en paraules de Martí “és més que la capital gastronòmica de la Costa Daurada“. El romesco és, en paraules de Camí Mendoza, un plat “molt cambrilenc, amb ingredients de la mar i de la terra”.

La mostra Romesco Food & Drinks és un projecte personal de la junta i de l’associació, inspirat en el model d’èxit de la Fira del Vi.  Compta amb 12 estands de restaurants cambrilencs que ofereixen fins diumenge degustacions creatives del tradicional plat del romesco, platillos i tapes variades amb salsa de romesco, i 12 paradetes més de diferents empreses de cerveses artesanes cambrilenques i catalanes, corpinnats, i caves del territori.

Durant els tres dies de fira, els i les visitants també poden gaudir de demostracions de cuina tradicional i tastos de cerveses artesanes i caves, una programació lúdica de música en directe, havaneres i rom cremat dels pescadors cambrilencs, una mostra d’artesans, un espai VIP per a gent gran, i activitats infantils i familiars, entre altres. A més, el dissabte 18 de maig, el xef Arnau Bosch impartirà una MasterClass per a nens d’entre 7 i 12 anys a la zona de la barca, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Cambrils.