.

.

TOTS 21

Imatge de la trobada. Foto: Cedida

El Defensor del Pueblo ha obert diversos expedients informatius per abordar la problemàtica del pas de mercaderies ferroviàries per zones urbanes de Tarragona, segons la Plataforma Mercaderies per l’Interior en una nota de premsa que ha fet pública aquest dimarts. L’entitat ha difós la informació després d’una reunió presencial que representants del col·lectiu han mantingut avui a Madrid amb Francisco Fernández Marugán, que ostenta l’alt càrrec de l’administració espanyola. L’entitat valora de manera molt positiva la trobada, així com el fet que el Defensor del Pueblo s’hagi “compromès” a estudiar “a fons” el tema en tots els seus vessants, que inclou qüestions de patrimoni, natura, sorolls, vibracions, salut o seguretat de les persones.

Segons la plataforma, el primer pas que farà la institució és sol·licitar informes al Ministeri de Transports i a ADIF, responsables de la xarxa ferroviària per on es construeix el tercer carril que farà augmentar el pas de combois amb mercaderies, algunes de les quals qualificades de perilloses.

En el transcurs de la trobada l’entitat ha entregat al Defensor del Pueblo un informe de 30 pàgines que ha elaborat sobre la problemàtica i el manifest que dilluns van fer públic els alcaldes de Tarragona, Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Barà i el Vendrell.

El portaveu de la plataforma, Eugeni Sedano, ha explicat que un dels aspectes que més ha “impactat” Fernández Marugán és que les mercaderies circulin “a pocs metres de l’amfiteatre, un monument Patrimoni Mundial”.

ACN