.

Els Nanos Nous. Foto: Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona

La Comissió Tècnica del “Projecte T-6000” ha decidit concedir els 7.000 € de dotació econòmica a la proposta “Els Nanos Nous Petits de Tarragona”, presentada per l’Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona.

Els Nanos Nous Petits de Tarragona seran una reproducció reduïda en un 25% dels sis nanos nous actuals, portats tots ells per un total de 20 nens i nenes. El vestuari serà idèntic al de les figures grans i els portants vestiran també la indumentària pròpia de cada personatge, si bé es confeccionaran dos vestits de cada un dels Nanos petits, per tal de tenir dos portants per cada element amb la finalitat de poder canviar-se durant el recorregut de la cercavila. En la seva sortida al seguici aniran acompanyats, igual que els Nanos grans, del seu propi acompanyament musical, tal i com estableix el Protocol del Seguici Popular de la Ciutat.

Els sis Nanos Nous Petits son obra de l’escultor Manuel Llaurador Fortuny, nascut a Reus l’any 1959 i amb un important currículum de participacions en exposicions individuals i col·lectives. Llaurador s’ha centrat en els darrers anys en escultura pública però, pel que fa al projecte que ens ocupa,  es autor d’un important nombre de peces d’imatgeria popular.

És la primera vegada que un projecte de l’Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona rep la dotació econòmica del Projecte T-6000, tot i que no és la primera vegada que Repsol col·labora amb l’entitat.

Recordar, finalment, que la dotació econòmica de la convocatòria de l’any passat va recaure en el projecte de creació del Ball de Cossis Petit, promogut per l’Esbart Dansaire de Tarragona, afegint-se, axis, al llistat dels diferents elements del seguici popular que han rebut la col·laboració econòmica de Repsol: el Ball de Diables infantil, el Ball d’en Serrallonga, la Cucafera Petita, la Moixiganga de Tarragona,  el Ball dels Set Pecats Capitals, el Ball de Cossis, els “Negritus” petits, la Víbria Petita de Tarragona “La Serrallenca”, El Bou Petit, l’Àliga Petita i el Ball de Cercolets Petits, són exemples clars del compromís de Repsol amb la tradició i cultura popular de Tarragona.