.

Josep Fèlix Ballesteros

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va renunciar en el seu moment a percebre dietes com a vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya, en l’etapa anterior en què l’organisme era presidit per l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, encausat per la justícia, com en l’actual, on continua gaudint del càrrec.

Segons ha pogut saber Tarragona21 i després que s’estudiessin totes les despeses de l’alcalde de Tarragona, s’ha pogut confirmar finalment que no va percebre cap quantitat en concepte de dietes, justament perquè hi va renunciar expressament.

Ballesteros considerà que tot i que legalment hi tenia dret, preferia no fer percebre les dietes donada que la seva presència a les reunions de la Federació de Municipis -que habitualment es fan a Barcelona- podria no ser regular.

La jutge del cas Mercuri ha obert una peça separada per investigar un presumpte delicte de malversació de fons a la Federació de Municipis, entitat municipalista amb predomini d’ajuntaments socialistes. En una interlocutòria que va avançar el diari ARA el passat 27 de juny, la jutge apunta que 44 membres de la direcció de la federació podrien haver cobrat dietes amb independència de si assistien o no a les reunions, uns diners que sospita que podrien haver estat “cobraments il·lícits”.

Segons la interlocutòria, membres del comitè executiu de la federació rebien “una quantitat fixa mensual en concepte de dietes d’òrgans de govern”, un fet que considera que podrien tractar-se de “sous encoberts”. Una pràctica que la jutge considera “irregular i perllongada en el temps” que hauria permès “satisfer una quantitat dinerària fixa mensual” als membres del comitè executiu “encoberta sota diversos conceptes”.

J. Garcia