El trenet turístic d’Altafulla canvia de recorregut i de tarifes

Un moment de la sortida inaugural del trenet turístic

La regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla ha donat el tret de sortida aquesta tarda a la nova temporada del trenet turístic del municipi, que enguany estrena nova gestió, nou recorregut i canvia les tarifes.

Serà l’empresa valenciana Viajes Transvia Tours la que gestionarà aquest estiu el servei, després que fos la companyia que guanyés el concurs públic que va licitar l’Ajuntament d’Altafulla el passat mes d’abril.

El regidor de Comerç, Jaume Sànchez, ha explicat que, a banda del canvi de gestió, el servei variarà el recorregut amb una nova parada a la plaça Martí Royo, a més de la de la plaça dels Vents, Piscina Municipal, plaça de la Pedrera, Ajuntament, Castell, carrer Traginers, cruïlla entre els càmpings Santa Eulàlia i Don Quijote, i plaça Consolat de Mar.

El preu del viatge únic per als adults és de 4,5€; per als menors d’entre 4 i 12 anys, de 2€; i per als grups de més de 20 persones, de 3,5€. També s’ofereixen abonaments de 10 viatges, amb un preu de 35€ per als adults; i de 15€ per als menuts. El servei de trenet turístic ha començat aquesta tarda i s’allargarà fins a finals d’agost. La durada de tot el trajecte és de 50 minuts, és a dir, d’anada i tornada al punt de sortida de la plaça dels Vents. Funcionarà de dilluns a divendres, de 18 a 21h; i els dissabtes i diumenges, d’11 a 13h; i de 18 a 23h. Els dies festius en l’horari entre setmana s’allargarà fins les 23h.

Viajes Transvia Tours és l’empresa que actualment ofereix la ruta turística Tàrraco Tren a la ciutat de Tarragona, i té una llarga trajectòria en l’oferta de rutes amb servei de trenet turístic.

Altafulla posa en marxa pantalles tàctils turístiques en sis idiomes

L’alcalde i el regidor de Turisme, provant la pantalla tàctil. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament d’Altafulla ha posat en marxa un conjunt de pantalles tàctils, una al nulic i una a la zona de la platja, mitjançant les quals els visitants i turistes podran informar-se on line dels serveis municipals, de l’oferta turística del municipi, dels serveis de transport públics com ara  els horaris dels aeroports de Reus i Barcelona, o poder adquirir entrades a Port Aventura World.

S’accedirà a tota la informació de la pàgina web d’Altafulla Turisme (visites guiades, punts d’interès, horaris de restaurants, serveis), esdeveniments de poblacions del voltant o horaris de vols dels aeroports de Barcelona i Reus. “Tot allò que un visitant necessiti ho podrà aconseguir al moment”, ha destacat el regidor de Turisme, Pere Gomés.

Amb una aplicació de venda de bitllets es podran comprar entrades als esdeveniments que se celebrin a Altafulla o ofertes destacades d’altres poblacions, des del Museu Dalí a Port Aventura World.

La pantalla tàctil, explotada per Infotactile, està disponible en sis idiomes, català, castellà, anglès, francès, alemany i rus, els més habituals d’Altafulla entre els residents, i estarà operativa tots els dies de l’any les 24 hores del dia.

L’alcalde, junt als regidors de Turisme i de Comerç, davant la remodelada Oficina de Turisme. Foto: Tarragona21

És una de les grans novetats de l’oferta turística municipal d’enguany, junt a la renovació, ampliació i major apertura de l’Oficina Municipal de Turisme. “Era necessari obrir-la a la gent”, ha destacat el regidor de Turisme, “perquè l’oficina era molt antiga i no disposava de tots els serveis adecuats a una oficina moderna, i també perquè davant la remodeació de la Via Augusta, l’espai desentonava a nivell d’imatge”.

L’Oficina  de Turisme quedava tancada de cara al públic a la zona de Via Augusta, i ara resta oberta als quatre vents. L’obra ha tingut un cost de 40.000 euros.

La nova oficina i el tòtem han estat presentats avui a la premsa per l’alcalde, Fèlix Alonso; el regidor de Turisme, Pere Gomés, i el de Comerç i Consum, Jaume Sánchez.

Turisme de qualitat

Al respecte de les previsions de la Diputació de Tarragona que situen un increment de cinc milions de visitants aquesta temporada a les nostres comarques, el regidor de Comerç ha reiterat el compromís del municipi amb un turisme “sostenible i de qualitat”, que fugi de cercar increments de visitants. “Al juliol i a l’agost ja arribarem al 100 per cent d’ocupació. No busquem el 120 per cent”, ha dit de manera gràfica.

J. Garcia

 

Altafulla serà l’escenari de dos dels concerts del I Festival Internacional de Música de la Costa Daurada

Svetlana Tovstukha és un dels dos artistes que actuaran a Altafulla. Foto: Cedida

Svetlana Tovstukha és un dels artistes que actuaran a Altafulla. Foto: Cedida

La plaça de l’Església d’Altafulla, a través de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, que encapçala l’edil Montse Castellarnau, serà l’escenari els dies 12 i 26 de juliol de dos dels concerts de música clàssica del I Festival Internacional de Música de la Costa Daurada, que tindrà lloc aquest estiu, del 8 de juliol al 15 d’agost, a diversos espais del litoral tarragoní, comptant, en la seva primera edició, amb la participació dels municipis de Tarragona, Torredembarra, Santa Coloma de Queralt, Altafulla, Creixell, Montblanc, Roda de Berà, Vilanova d’Escornalbou, Valls, Cambrils i Salou, epicentre de l’esdeveniment.

D’aquesta manera, Dúo Leopolis, amb violí i piano (12 de juliol); i Svetlana Tovstukha (26 de juliol), amb violoncel, seran els encarregats de portar al bell mig de la Vila Closa el programa simfònic a partir de les 20:30h, i amb una entrada simbòlica de 5€. La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha remarcat que Altafulla segueix apostant per un programa cultural i festiu de qualitat amb la finalitat de democratitzar la cultura i fer-la més propera i amena a la ciutadania en espais d’un elevat interès patrimonial. Prova d’això, és l’aposta ferma de continuar organitzant certàmens com el Barnasants, el Festival Internacional de Música d’Altafulla, l’Altacústic o el cicle Escena Teatre, on aquests tres darrers tornaran a aterrar a Altafulla un estiu més.

Precisament, el Festival Internacional de Música de la Costa Daurada (www.saloumusicfestival.com) compleix també aquests objectius com ara promoure i divulgar la música clàssica amb una oferta musical d’alta qualitat tot descobrint espais emblemàtics; apropar la formació musical especialitzada a l’àmbit de la interpretació professional; oferir programes de proximitat, assequibles i oberts a tots els públics, i al mateix temps, disposar d’un programa proper, amè i de proximitat en espais de gran bellesa.

El cartell a Altafulla

Dúo Leopolis

Duet de violí i piano format a Ucraïna i Espanya amb la voluntat de divulgar el repertori dels compositors més representatius dels nacionalismes musicals d’Espanya i Ucraïna, com és el cas d’Enric Granados, Enric Morera, Pau Casals, Victor Kosenko, Mykola Lysenko, Stanislav Lyudkievich, entre molts d’altres. Han actuat a gran part de la geografia europea així com a diverses ciutats de Mèxic i Sud-Amèrica.

Svetlana Tovstukha

Llicenciada en violoncel pel Conservatori Superior de Música de Kazan, ha desenvolupat una brillant activitat concertista per tota Europa, actuant en prestigiosos festivals de música, on rep una clamorosa ovació de públic i crítica.

Va guanyar diferents premis nacionals i internacionals de gran prestigi. Als anys 90 va realitzar un Màster al Trinity College of Music i va formalitzar els seus estudis a l’Escola Superior de Música “Reina Sofia” de Madrid. Ha actuat com a solista amb formacions tant prestigioses com l’Orquestra Filharmònica de Kazan, l’Orquestra de la Societat de Concerts de Barcelona, l’Orquestra del Festival de Bromley, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Barcelona Simfonieta i l’ Orquestra Filharmònica Estatal de Rivne, entre d’altres.

Actualment és professora de l’AIMB – Acadèmia Internacional de Música de Barcelona.

La Bibliomar d’Altafulla obrirà a partir del 4 de juliol al Parc de Voramar, al Barri Marítim

Cada estiu, des de fa quatre anys, la Biblioteca d’Altafulla porta la lectura a la platja, al Parc de Voramar, amb la Bibliomar, oferint als seus usuaris la possibilitat d’apropar els seus fons fora de l’edifici de la biblioteca, a les antigues escoles Teresa Manero.

A la Bibliomar es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d’actualitat i la literatura d’imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les. També es pot tenir accés a la lectura i al préstec. D’aquesta manera, amb la proximitat de la platja i aquest servei, formen un bon binomi per combatre aquestes temperatures i suportar millor la calor. L’accés als espais es pot fer amb qualsevol document d’identificació, i l’usuari pot fer-se el carnet de la Bibliomar si així ho desitja. La voluntat de la responsable de la Biblioteca, Helena Cobos, és vincular el fet de tenir vacances amb la lectura, per fer de la lectura un hàbit tan quotidià com banyar-se, bronzejar-se o prendre un refresc.

A banda d’accedir als llibres i la premsa, els usuaris també disposen d’activitats, des d’on s’organitzen conferències, jocs, concerts, recitals, presentacions, tallers, xerrades i narracions de contes. L’objectiu és captar nous lectors, contribuir a promocionar la lectura, i vincular-la al temps d’oci. Pel que fa a la Biblioteca d’Altafulla, aquest estiu reduirà el seu horari d’obertura a tres tardes, destinant els matins a les tasques de revisió del fons i reorganització del dipòsit de llibres. Per dur a terme les tasques de revisió del fons de la Biblioteca, es demana la col·laboració de voluntaris. Podeu trucar al 977651176 o bé adreçar-se directament a la Biblioteca, al carrer de les Escoles, s/n.

Els horaris

Bibliomar: del 4 de juliol al 31 d’agost, de dilluns a divendres, de 17 a 20h, al Parc de Voramar

Biblioteca Martí Magrinyà: del 4 de juliol al 31 d’agost, dilluns, dimarts i dijous, de 16 a 20h, al carrer de les Escoles s/n

El mercat d’estiu es traslladarà al carrer Vinyet a partir del 27 de juny

Imatge del carrer Vinyet

El mercat de parades que fins aquest passat estiu s’ubicava al carrer de la Fassina, a Baix a Mar, es traslladarà a partir del proper 27 de juny i fins al 12 de setembre, al carrer Vinyet, des de l’inici del carrer Camí del Prat fins als límits del càmping Santa Eulàlia.

Aquest canvi d’ubicació ve motivat, segons ha explicat la regidora de Via Pública d’Altafulla, Marisa Méndez-Vigo, per la recent urbanització de la Fassina, amb la finalitat de no eliminar places d’aparcament els dimarts de mercat. L’edil ha subratllat també que s’ha escollit el Vinyet per la proximitat amb la Fassina, l’estació de tren i alterar “el menys possible” els costums dels usuaris.

La regidora de Via Pública ha assegurat que tot i la disposició de les parades, també es deixarà una filera per a l’estacionament de vehicles, i ha remarcat especialment que els veïns “estiguin tranquils” quant a la neteja viària, ja que ha avançat que tal i com es fa amb el mercat del pàrquing Alcalde Pijuan durant la resta de l’any, el servei de neteja de la via pública de l’Ajuntament actuarà immediatament un cop finalitzi el mercat.

Està previst que el mercat s’hi instal·li tots els dimarts amb una vintena de parades de tot tipus com hi havia fins ara. L’horari d’obertura és de quarts de nou del matí fins a les dues de la tarda. El mercat s’obrirà tots els dimarts a excepció dels dies festius en què enguany serà el 15 d’agost.

Detenen un camioner begut a Altafulla que va obligar a tallar l’N-340 per la seva conducció temerària

En primer pla, el camioner detingut. Foto: Mossos d'Esquadra

En primer pla, el camioner detingut. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dissabte a Altafulla un home de 48 anys, de nacionalitat espanyola i sense domicili conegut, que va donar una taxa d’alcoholèmia vuit vegades superior a la permesa. El van aturar després d’una bona estona de circular fent ziga-zagues, cosa que fins i tot va obligar a tallar la circulació per l’N-340. Se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària i conducció sota els efectes de l’alcohol.

Els fets van tenir lloc sobre les 20.00 hores del passat dissabte a l’autovia A-7, al terme municipal d’Altafulla, quan ens van alertar que un camió circulava fent ziga-zagues posant en greu risc a la resta d’usuaris. Ràpidament, una patrulla va localitzar el camió per intentar aturar-lo, mentre que una altra dotació va fer un punt de control a la rotonda elevada que hi ha a l’A-7, al punt quilomètric 1173, des d’on va confirmar la temeritat del camioner.

Poc després, el camioner va fer un canvi de direcció per deixar l’A-7 i continuar la marxa per la carretera N-340. Durant el seu recorregut per aquesta via, va envair el voral del seu sentit de la marxa i el carril en sentit contrari. Tot i aquesta conducció temerària no es va produir cap accident perquè els mossos havien tallat prèviament la circulació per evitar col·lisions.

Quan el camió va arribar al punt on els mossos havien muntat el control, a l’altura del punt quilomètric 1173, entre les diverses patrulles  van aconseguir aturar-lo.

Els mossos van comprovar que el conductor presentava símptomes evidents d’anar sota els efectes de l’alcohol. En la prova d’alcoholèmia, va donar una taxa d’1,23 mg/l d’aire expirat, una xifra 8 vegades superior a la permesa ja que els conductors professionals no poden superar els 0,15 mg/l.

El detingut, que no té antecedents policials, va ser citat a judici ahir dilluns al Jutjat d’Instrucció número 5 de Tarragona.

Un ritual previ a la Nit de Bruixes celebrarà la nit de Sant Joan a Altafulla

Imatge d'arxiu de la Nit de Bruixes d'Altafulla. Foto: Tarragona21.cat

Imatge d’arxiu de la Nit de Bruixes d’Altafulla. Foto: Tarragona21.cat

L’edició d’enguany de la nit de Sant Joan a Altafulla destaca per la celebració d’un ritual previ a la 17a Nit de Bruixes, i la participació dels Diables Petits. Les diferents activitats se centraran a la plaça Consolat de Mar a Baix a Mar.

21.30h | Correfoc dels Diables Petits d’Altafulla. De Pont de Mar a Consolat de Mar.

22.00h | Arribada de la flama del Canigó, lectura del manifest de Sant Joan, encesa de la foguera i Sopar Popular amb coca de Sant Joan i copa de cava. Preu 6€ – Venda de tiquets a l’Estanc Pijuan, Quiosc Lluís i Gelateria La Perla.

23.30h | Ball a càrrec de l’Orquestra “Tangara”.

01:00h | Ritual de Sant Joan on unirem les energies dels 4 elements: La terra de la platja, l’aigua del mar, el foc màgic vingut del Canigó i l’aire de la brisa nocturna. Ho farem d’una manera divertida i màgica. Escola Mariló Casals.

Les bruixes i bruixots amb els seus rituals prendran Altafulla aquest cap de setmana

L’alcalde i el regidor de Turisme, envoltats d’elements malèfics

Les bruixes i els bruixots prendran el protagonisme a Altafulla aquest cap de setmana en el marc de la 17a Nit de Bruixes.

Per sisè any consecutiu, la fira es durà a terme al llarg de dos dies, dissabte 24 i diumenge 25, amb un ampli programa carregat d’espectacles, conferències i rituals tots ells vinculats al món esotèric i místic. La presentació ha tingut lloc aquest matí a la plaça del Pou, i ha comptat amb l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor de Turisme, Pere Gomés; el coordinador de la mostra, Diego Spano, i la bruixa protagonista del cartell d’aquesta edició.

Com a novetats d’enguany destaca l’ampliació de la fira, l’obertura del Museu Etnogràfic i el ritual de la matinada de divendres a dissabte que obrirà l’edició, a banda de totes les novetats quant a noves disciplines esotèriques i del naturisme, i una renovada imatge de la Nit de Bruixes d’Altafulla.

Així, el dissabte 24 de juny, a la una de la nit, tindrà lloc el ritual de Sant Joan (dintre de la revetlla del divendres 23 de juny), que anirà a càrrec de Xavier Tort, de l’Escola Mariló Casals, que explicarà com aprofitar les energies màgiques d’aquesta nit tan especial per deixar enrere allò que ja no es vol, i demanar allò que es vol assolir en aquest nou any, fins al proper Sant Joan, de manera divertida, però a la vegada màgica.

Fomentar els espectacles

Precisament, el coordinador de mostra, Diego Spano, ha explicat que l’objectiu per aquesta edició és fomentar els espectacles per incentivar la interacció i participació amb el públic. D’aquesta manera, la fira ofereix enguany quatre rituals, set conferències especialitzades, una cercavila dels Gegants d’Altafulla pels carrers embruixats de la Vila Closa i dos actuacions musicals en directe. A banda, com a novetat aquest any, s’incorpora l’obertura del Museu Etnogràfic d’Altafulla, i una exposició artística de fotografies de les bruixes més encantadores del municipi, a càrrec de Joan Casas.

Està previst que unes 10.000 persones visitin aquesta edició. Respecte a aquesta xifra, el regidor de Turisme, Pere Gomés, ha remarcat que més enllà del número de visitants, “el que pretenem és transmetre al visitant allò que organitzem des de la qualitat més que la quantitat. És a dir, el que volem és sorprendre amb les activitats que organitzem de manera especial”.

Com ja es va produir l’any passat, la Nit de Bruixes d’Altafulla tornarà a comptar amb la participació d’un dels mestres més coneixedors d’aquest món com és Sebastià d’Arbó; així com també amb la Mostra d’Oficis i el Mercat Encantat, amb una quarantena de parades, on tot el centre històric es vesteix per l’ocasió, decorant els carrers per recrear un ambient adequat, on es podrà trobar gats negres, mussols i aranyes penjats de fanals o finestres, carrerons plens de teles d’aranya o gegantines bruixes de cartró pedra que sortiran a dansar durant el cap de setmana.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha subratllat també que “més enllà d’organitzar una festa, el que volem és reivindicar la figura de la dona, i en aquest cas, de les bruixes que, com sabeu, eren dones amb una visió de futur que en molts dels seus casos van ser discriminades injustament”. En referència a això, ha apuntat sobre la conferència que oferirà David Martí, el diumenge 25 de juny a la Placeta, que porta per títol “Històries i llegendes de bruixes a Catalunya”.

La Nit de Bruixes d’Altafulla amplia enguany la seva superfície a la gespa del Castell amb la finalitat d’encabir-hi l’oferta gastronòmica amb la suma de les food trucks, com a novetat d’aquesta edició. D’aquesta manera, la mostra es distribueix en sis espais diferenciats com la gespa del Castell (oferta gastronòmica), la plaça de Sant Antoni, plaça del Pou, La Placeta i la plaça de l’Església (mercat esotèric), i el carrer dels Oracles.

La Nit de Bruixes d’Altafulla és una fira organitzada per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla i compta amb la col·laboració d’Altafulla Ràdio, l’Escola Mariló Casals, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada de la Diputació de Tarragona i l’Escola de Vida Tàlem.

Comença el servei de socorrisme a la platja d’Altafulla, distingida un any més amb Bandera Blava

La bandera blava llueix a la platja d'Altafulla. Foto: Cedida

La bandera blava llueix a la platja d’Altafulla. Foto: Cedida

Demà dissabte 17 de juny entrarà en funcionament el servei de socorrisme i salvament a la platja d’Altafulla, que un any més ha rebut la distinció de Bandera Blava. El mateix regidor de Turisme, Pere Gomés, ha presentat els nous serveis que tindrà aquesta temporada la platja altafullenca juntament amb la Bandera Blava 2017.

Prestat per l’empresa adjudicatària Provita SCM, el servei tindrà lloc des del 17 de juny fins al 15 de setembre, de 10:30 a 19:30h, de dilluns a diumenge. Constarà de quatre socorristes, que es faran càrrec de la vigilància a la platja; i d’un altre, a la Piscina Municipal, que s’obrirà a partir del 24 de juny fins al 31 d’agost. El centre operatiu estarà ubicat a la plaça Consolat de Mar, i hi ha dues torres de vigilància instal·lades a la sorra, a l’alçada d’aquesta mateixa plaça; i una segona, a l’alçada del Pont de Mar.

El servei incorpora una moto d’aigua, un quad amb taula de rescat, una cadira amfíbia per a les persones amb mobilitat reduïda per tal d’acompanyar-los al bany, un programa de control de polseres adreçat als menors per tal d’identificar-los en cas de pèrdua, i un registre del número de banyistes diari. Com a novetat d’aquest any, el servei incorporarà un mòdul que servirà per emmagatzemar el material de socorrisme, i especialment, els vehicles aquàtics.

El regidor de Turisme, Pere Gomés, creu que “la platja d’Altafulla ha arribat a un punt d’excel·lència adequada al perfil del nostre turista, i això ho demostra també la distinció de la Bandera Blava que ens posiciona com a platja neta, sostenible, dotada amb serveis de qualitat, requisits que, com a municipi turístic, hem de complir”.

Precisament, aquest divendres han acabat els treballs de condicionament de la sorra que ha dut a terme el Ministeri de Medi Ambient, així com les tasques de millora de la platja que ha dut a terme la Brigada Municipal amb la instal·lació de les dutxes, els lavabos i les passarel·les de fusta.

Les novetats per aquesta nova temporada

La platja d’Altafulla incorpora per aquesta nova temporada tres nous lavabos amb cabina de fusta adaptats a les persones amb mobilitat reduïda, que s’han instal·lat aquest matí a les alçades del Parc Voramar, Plaça Consolat de Mar i en les proximitats del Club Marítim. També s’han renovat les plataformes de les dutxes i les fonts per a una major accessibilitat dels banyistes, i s’ha adquirit un nou sistema de megafonia que també s’estrenarà enguany al llarg dels 1.100 metres de platja que s’estén des del Cap Gros fins a la Roca del Gaià.

El regidor de Turisme, Pere Gomés, ha destacat la forta inversió que s’ha fet enguany per a la platja, amb un pressupost que, en la seva globalitat, entre adquisició de nous elements i servei de socorrisme s’eleva als 40.000 euros.

La 4a Mini-Tri-Atletes d’Altafulla tindrà lloc el diumenge a la Piscina Municipal

Participants d'una edició anterior del mini-triatletes. Foto: Cedida

Participants d’una edició anterior del mini-triatletes. Foto: Cedida

Els Atletes d’Altafulla ja ho tenen tot a punt per la 4a edició de la Mini-Triatles que es disputarà aquest diumenge 11 de juny a la Piscina Municipal a partir de les 10:30h. Com a novetat enguany, la prova s’ha avançat a aquest diumenge amb l’objectiu de que formés part de la 1a edició del Circuït de Mini-Triatló del Tarragonès, que ha organitzat l’Ajuntament d’Altafulla, el Consell Esportiu del Tarragonès i els Atletes d’Altafulla.

El circuït es va estrenar a Vila-seca amb la prova de Mini-Duatló a Vila-seca. Més tard, s’havia de celebrar la segona prova d’aquest circuït amb la Mini-Aquatló de Tarragona, però finalment es va haver de suspendre. Ara serà el torn d’Altafulla on els Atletes ja hi tenen experiència. L’organització destaca el caràcter educatiu i no competitiu de la iniciativa i l’ha qualificat de “molt atractiva i amb projecció de futur” per als més joves.

De fet, l’objectiu és familiaritzar els infants amb les diferents modalitats d’aquest esport, potenciar la seva pràctica i generar un calendari estable amb diferents jornades d’àmbit escolar dins del marc dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Està obert a nens i nenes nascuts entre el 2003 i el 2008. Els Atletes d’Altafulla són part activa de l’organització ja que s’encarreguen de coordinar el circuit, i hi aporten la seva experiència. A més, durant les darreres setmanes han preparat alumnes de les escoles del municipi perquè prenguin part de la competició.

L’Ajuntament d’Altafulla i el Consell Esportiu del Tarragonès organitzaran al llarg dels mesos de maig i juny el primer Circuït Escolar de Mini-Triatló de la comarca. Es tracta d’un conjunt de proves d’iniciació, no competitives, amb l’objectiu de familiaritzar els nens i les nenes del territori en l’esport del triatló.

Altafulla adjudica la redacció del projecte bàsic del gimnàs de l’Escola La Portalada

Representació virtual de la proposta guanyadora.

Representació virtual de la proposta guanyadora.

El despatx Esparó Arquitecte serà l’encarregat de redactar el projecte bàsic del gimnàs municipal que estrenarà l’Escola La Portalada després que s’hagi signat el contracte amb l’Ajuntament d’Altafulla. De les cinc propostes que s’havien presentat al concurs públic, aquesta ha estat la que ha sumat més punts amb un pressupost total de 18.066,86 €, amb IVA inclòs. El termini d’execució és de quatre mesos, comptats des d’ahir quan es va formalitzar el contracte dels serveis.

El gimnàs proposat fa front de façana a les pistes actuals del centre, augmenta la flexibilitat de l’espai i incrementa la connectivitat entre ambdós elements. Es manté la idea de porxo central com a element vertebrador entre l’escola i l’ampliació projectada. La nova ubicació del gimnàs també conserva el flux de circulació proposats a l’avantprojecte que connecten l’escola amb les pistes de la zona oest, a través del porxo central.

Finalment es crea una zona de grades, adaptant-se al desnivell existent. S’allibera la franja d’espai verd a sud, tant per possibles futurs creixements com per mantenir la connexió dels patis est i oest situats al sud de la parcel·la. També permet crear un futur accés secundari per al gimnàs i les zones de pistes, que permetria l’ús dels equipaments de manera independent fora de l’horari lectiu de l’escola.

La superfície total construïda serà de 407,53 m2; i la superfície útil serà de 366,42 m2. A banda de la sala per al gimnàs, l’equipament també disposarà d’un escenari, dos magatzems, vestíbul, vestidor i bany per als monitors, vestidors i banys per als homes i les dones, dutxes, i un bany adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda. La previsió és que les obres s’executin a finals del mes de juny de l’any vinent.

Altafulla s’uneix a la xarxa URV Emprèn per promoure l’emprenedoria al municipi

Pere Segarra i Fèlix Alonso, després de signar el conveni. Foto Tarragona21.cat

Pere Segarra i Fèlix Alonso, després de signar el conveni. Foto Tarragona21.cat

Altafulla s’ha adherit aquest matí a la Xarxa URV Emprèn, que promourà l’impuls de les iniciatives emprenedores al municipi. L’alcalde altafullenc Fèlix Alonso i el director de la Càtedra URV d’Emprenedoria i Creació d’Empreses, Pere Segarra, han signat el conveni que oficialitza un lligam que ja fa dos anys que s’estava produïnt.

“Ja fa dos anys que la URV col·labora amb aquest servei, i hem organitzat mitja dotzena de sessions d’impuls a l’emprenedoria”, ha explicat el regidor de Comerç i Consum, Jaume Sànchez, que ha destacat entre els que han tingut més èxits els relacionats amb les xarxes socials, el comerç local i el networking.

“Les nostres missions són sensibilitzar, formar i assessorar els emprenedors, així com divulgar el coneixement sobre la matèria”, ha afirmat Segarra, que ha destacat el consistori d’Altafulla com un dels més dinàmics en l’impuls de l’emprenedoria.

Dimarts, jornada sobre càmpings i turisme rural

El proper dimarts 13 de juny a les 19h a la sala de plens de l’Ajuntament d’Altafulla se celebrarà la propera jornada de treball, enfocada als càmpings i cases rurals. “Ens afecta molt perquè, com sabeu, n’estem rodejats”, ha apuntat Sànchez. El taller porta per títol La reinvenció dels clàssics i les noves realitats: Càmpings i turisme rural, i anirà a càrrec de la Dra. Marta Nel·lo, que moderarà una taula rodona amb representants dels diferents sectors.

Les inscripcions ja es poden fer a  http://events.urv.cat/go/130617dimartsemprenedors

L’únic concert de Mazoni acompanyat de la seva banda tancarà el festival Altacústic d’Altafulla

Mazoni és un dels caps de cartell del Minipop d'enguany. Foto: Bankrobber

Mazoni és un dels caps de cartell del Minipop d’enguany. Foto: Bankrobber

El festival Altacústic espera rebre al voltant de 6.000 espectadors per escoltar els tretze cantants i grups de música independent que tocaran entre el 20 i el 22 de juliol al conjunt històric-artístic de la Vila Closa d’Altafulla. Mazoni, cap de cartell del festival, oferirà en aquest festival un concert exclusiu, ja que serà l’únic d’aquesta gira en què tocarà acompanyat de la seva banda.

Pau Vallvé, Reynaldo y Clara y The Prussians són altres propostes destacades de l’Altacústic d’enguany, que manté la seva aposta pel talent emergent i local, i també amplia fronteres amb la inclusió de grups de les Illes Balears. Tres d’ells han estat escollits gràcies a la plataforma Gigmit. “Es van rebre més de 500 propostes musicals d’arreu d’Europa”, ha explicat el director artístic del festival, Kike Colmenar.

Els responsables i promotors de l'Altacústic, en la presentació del festival. Foto: Tarragona21.cat

Els responsables i promotors de l’Altacústic, en la presentació del festival. Foto: Tarragona21.cat

Fèlix Alonso: “El que es fa a Altafulla és de qualitat”

“La gent sap que les propostes que es fan a Altafulla són de qualitat, i aquest és el model que hem de seguir”, ha explicat l’alcalde altafullenc, Fèlix Alonso. El batlle ha insistit en la necessitat que el festival no deixi de ser mai de petit format, per no perdre la seva essència. “La gent ve a actuar aquí pel paisatge i pel valor de la gent que els escolta, que té molt criteri”, ha afegit.

L’increment de públic de les anteriors edicions ha obligat a redistribuir els escenaris, que enguany seran a la plaça del Pou, la plaça de l’Església i a les escales de la Placeta.

L'artista local Jay Lem'on ha mostrat el seu talent durant la presentació. Foto: Tarragona21.cat

L’artista local Jay Lem’on ha mostrat el seu talent durant la presentació. Foto: Tarragona21.cat

L’horari dels concerts serà a partir de les 20h i tindran l’entrada lliure. El festival està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, el patrocini d’Estrella Damm, i la col·laboració de Gigmit i Illenc. El pressupost de la mostra és d’uns 15.000 €. Al web del festival www.altacustic.cat ja es pot veure tota la programació.

 

 

Dijous 20 de juliol

A la Plaça de l’Església

20:00 MARIA VIDAL

L’altafullenca Maria Vidal presenta, a través de la seva veu, un repertori d’estàndards de jazz, soul, pop d’autor i folk en format acústic i arranjaments molt personals. L’artista ens arriba amb el seu nou format, acompanyada d’Oscar Vidal a la guitarra i Luís Chacón a la percussió́ amb qui conforma una banda el caire molt íntim.

www.facebook.com/mariavidalmusic

 

21:00 JAY LEM’ON  

Jay Lem’on presenta el seu àlbum de debut ‘Shake Your Mind’, publicat el passat mes d’abril d’aquest any. Un viatge ‘pop-rock’ entre cançons que explora moments de vida. Sincer i amb energia sobre l’escenari, l’àlbum arriba amb molta força i es presenta en format TRIO, per mostrar l’essència de cadascuna de les cançons, acompanyat del bateria tarragoní Joan Torné i el baixista reusenc David Cuenca.

http://www.jaylemonmusic.com/

 

22.30 ARIANA ABECASIS 

“Philosophades” és un disc personal i intimista. Són melodies que cal consumir lentament per assaborir-ne tota la dolçor i copsar-ne totes les subtileses. És un sac de pensaments teixits delicadament amb el fil de seda d’una veu dolça. Hi trobareu ressons de rock progressiu i simfònic, però també la influència de la formació clàssica de l’Ariana i referents més contemporanis, com Patrick Watson o Bon Iver.

https://arianaabecasis.bandcamp.com/album/philosophades

 

Divendres 21 de juliol

 

20:00 Escales de la Placeta DAVID PHILIPS

David Philips és un músic multi-instrumentista, compositor i productor amb una extensa carrera que l’ha portat a recórrer el món portant la seva música als festivals més importants. Ha treballat amb llegendes del jazz i el blues com ara Brian Jackson, George Braith o Charlie Wood. En aquesta edició ens visita per presentar el seu cinquè treball en solitari “The Rooftop Recordings 2” gravat i produït per Philils, on exposa també el seu talent com a pintor fent servir les seves aquarel·les d’ocells pel disseny del disc. Un treball molt íntim i personal.

http://www.davidphilips.net

 

20:45 Plaça de l’Església DONALLOP 

El duet dels mallorquins Pere Bestard i Joana Pol enceta aquest 2017 una nova etapa. Nou disc i nou segell “Misteris de sa vida” (Mésdemil 2016), i nou productor, Paco Loco. Una nova passa que els permet jugar amb les intensitats i els matisos a cada cançó. Per ells la música “és una expressió tràgica de la vida que ha d’acabar en una catarsi”.

http://donallop.com

 

21:45  Plaça de l’Església ESCARTEEN SISTERS  

La Flavia, la Laia, el violoncel i el violí, un quartet de cordes. Ens presenten una compilació de cançons eclèctiques. Algunes improvisacions per refrescar-ho, arranjaments per arrodonir-ho, i un relat per a enllaçar-ho. Hi ha temes coneguts però es capgiren amb l’arranjament i s’adapten a la formació i tot això assaonat amb temes propis. Tal vegada desperten un “dejavu”, tal vegada un nou punt de vista… Han guanyat el primer premi del concurs acústic de Barcelona 2016 i el premi del públic, que els  permet fer un primer disc

https://www.facebook.com/theescarteensisters/

 

22.30 Plaça del Pou RENALDO Y CLARA 

Renaldo & Clara segueixen escrivint precioses tonades pop, però ara han decidit obrir finestres, amagar les cortines i deixar que el que abans era una escletxa de llum sigui un focus de generosa projecció. Els afores els presenta provant amb naturalitat textures, afegint ritme i vigor i mirant més enllà del seu jardí. Encanteri i mudes noves”. “Una explosió de pop càlid, vital, amb una tornada que se t’enganxa i una producció plena de detalls i matisos que recorda al millor dels primers discos de The Cardigans o als últims de The Bird & The Bee.”

https://renaldoiclara.bandcamp.com

 

23:30 Plaça del Pou PAU VALLVÉ 

Pau Vallvé torna amb un nou disc, bé, no un, sinó dos. Un disc doble amb 22 cançons. El 15è de la seva discografia i el 4t signat sota el seu nom. Després d’haver fet una gira de 90 concerts amb el seu anterior disc incloent gira europea, ara torna als escenaris i, com ja és habitual en ell, ho fa amb una nova formació. Aquest projecte ja consolidat dins l’escena musical del nostre país, torna als escenaris amb un concert més elèctric i potent que mai.

www.pauvallve.com

 

Dissabte 22 de juliol

 

20:00 Escales de la Placeta PISTOLA 

És el projecte en solitari del músic mallorquí Roger Pistola.

Després de passar per diferents formacions tant a l’illa com a la península i de col·laborar amb artistes com Xarim Aresté, Manolo García o Joan Bibiloni,

s’endinsa en un nou viatge personal amb “A punt i a part”; un exercici d’introspecció sincera i gens pretensiosa, mostrant-se a si mateix com a un cantautor amb ànima, i una manera de compondre, tocar i cantar molt personal.

www.rogerpistola.bandcamp.com

 

20:45 Plaça de l’Església CASA DAS FERAS

No anar a cavall ni beure en cantines mexicanes embruta les nostres ments i perjudica el bon fer. Casa das Feres l’assumeix i suporta seguint el seu estricte manual de supervivència: portar petaca, fer servir el cor i seguir tocant quan els hi tallen la llum.

https://casadasferas.bandcamp.com

 

21:45 Plaça de l’Església PAVVLA 

Pavvla és el projecte musical de l’actriu i compositora Paula Jornet, que debuta amb el disc Creatures, una proposta íntima i personal, que balla a mig camí entre el folk, l’electrònica i el pop. L’artista, que desprèn potència, delicadesa àcida i caliu, ja ha commogut la indústria musical estatal i internacional.

http://luup.cat/pavvla/

 

22.30 Plaça del Pou THE PRUSSIANS 

The Prussians és un miracle. Una rocambolesca sort d’orígens i influències que han resultat en grup esplèndid. Brillants i insultants joves, la mitjana d’edat del grup no arriba als 22 anys, no existeix en aquest país una combinació així de guitarres fosques i distorsió al servei del ball, d’atmosferes denses trepades per una robusta maquinaria rítmica que comanda el exuberant torrent vocal del seu líder. Un directe tan fresc com aclaparador acaba d’arrodonir aquest prodigi.

https://www.facebook.com/Theprussians/

 

23:30 Plaça del Pou MAZONI 

Menys és més. Després de consolidar-se com un dels grans noms de l’escena pop a Catalunya, Mazoni sorprèn amb un nou disc  íntegrament en català “Carn, os i tot inclòs”. Amb aquesta nova aventura, Mazoni, refunda el seu projecte per encarar nous reptes sense oblidar les cançons que l’han fet conegut com “Eufòria”, “No tinc temps”, “La promesa”, “Never Push a sailor” o la recent “Ailodiu”.

http://www.bankrobber.net/es/mazoni

Reconeixement als equips de bàsquet i gimnàstica rítmica de l’escola La Portalada d’Altafulla

Els equips que han rebut el reconeixement de l'Ajuntament. Foto: Cedida

Els equips que han rebut el reconeixement de l’Ajuntament. Foto: Cedida

L’Ajuntament d’Altafulla ha fet un reconeixement als equips de bàsquet i de gimnàstica rítmica de l’escola la Portalada per les seves recents fites esportives.

Per una banda, el trio benjamí de l’AMPA Escola La Portalada s’ha proclamat campió de la Final Nacional per Conjunts de gimnàstica rítmica on es va imposar amb 10,55 punts al CG Sarrià, segon; i al CGC Creu Alta, tercer, en la prova que es va celebrar el dissabte 27 de maig a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya de Sabadell, en el marc dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Pel que fa al trio aleví, es va endur el tercer premi amb una puntuació de 10,65, per darrera de l’Associació Gimnàstica Rítmica Ribera Baixa, segona, i l’EM Rítmica Tortosa, primera.

I per altra banda, l’equip aleví masculí del Bàsquet La Portalada s’ha proclamat campió territorial de la Lliga Conjunta que organitza la Federació Catalana de Bàsquet i el Consell Esportiu del Tarragonès. Ho van aconseguir el passat 20 de maig al Pavelló del Serrallo en una final a quatre amb els equips de l’AMPA El Carme (segons), el CB Morell (tercers) i el Sagrat Cor-TGN (quarts). A més a més, el títol li dóna accés al Campionat de Catalunya, que es disputarà aquest cap de setmana a Figueres on s’enfrontaran als representants de Barcelona, Lleida i Girona.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor d’Educació, Xavier Rofas, i el regidor d’Esports, Jaume Sànchez, que han estat acompanyats per l’entrenador de l’equip de bàsquet, Fernando Arias; l’entrenadora de l’equip de gimnàstica rítmica, Sònia Virgili; la directora del centre, Cristina González; la vocal de Bàsquet de l’AMPA La Portalada, Sílvia Prieto, i la vocal de gimnàstica rítmica, Mònica Tutusaus.

Altafulla enllesteix un dels projectes urbanístics centrals, la reforma de Via Augusta

L’alcalde i regidors del consistori, passejant per la zona recepcionada

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, acompanyat de la regidora de Via Pública i Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo; el regidor de Turisme, Pere Gomés, i tot l’equip de govern de l’Ajuntament d’Altafulla, han formalitzat aquest matí la signatura de l’acta de recepció de les obres d’urbanització del tram central de Via Augusta, àrea d’aparcament nord, zona verda la Fassina i tall del carrer Boga, al Barri Marítim, culminant així un dels projectes urbanístics cabdals d’aquest mandat.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha qualificat el dia d’avui com a “històric perquè hem fet una inversió molt important al Barri Marítim que, per nosaltres, és un element dinamitzador de l’economia d’Altafulla”. Fèlix Alonso ha afegit també “que esperem que algun dia es pugui continuar amb el pla especial de millora del barri perquè s’ha renovat tot un carrer per al gaudi de tothom”, i ha sentenciat: “Això també ha estat possible a l’esforç de molta gent, i especialment, a un equip de govern que sempre s’ha mantingut unit”.

Aquest carrer principal de la façana marítima, la Via Augusta, s’ha reformat per organitzar millor l’estacionament a tot el barri, i s’ha deixat dos carrils, un en cada sentit de circulació per als vehicles. D’aquesta manera es concentra al màxim l’espai destinat al trànsit rodat, evitant que assoleixin velocitats elevades i es doni el màxim espai possible a les voreres, una de les quals s’hi ha habilitat un carril bici de doble sentit amb un sòl estructural, que permet la filtració de les aigües pluvials amb la mateixa funció dels escocells dels arbres i la vegetació.

L’amplada de les voreres ha permès també la inclusió de vegetació arbrada, així com àrees amb canvis de paviments. L’ampliació de voreres i l’eliminació d’aparcaments en aquest tram central, també afavorirà la dinamització del comerç i la restauració.

Juntament amb la transformació del carrer de la Fassina, recentment inaugurat, el projecte d’urbanització del tram central de Via Augusta, àrea d’aparcament nord, zona verda la Fassina i tall del carrer Boga, al Barri Marítim ha permès concentrar el màxim nombre de places d’aparcament en aquest lloc per tal d’absorbir les places que s’han eliminat a Via Augusta, així com també embellir la zona verda.

Les actuacions en aquest tram de la Fassina han estat la creació, en el tram oest, que limita amb la via del tren, d’una nova bossa d’aparcament d’asfalt de 68 places permanents degudament marcada amb senyalització horitzontal; i una altra zona d’aparcament, que s’integra dintre del vial amb terra de sauló, en el tram est, que limita amb la zona verda pública, i que forma una altra bossa d’aparcaments d’unes 60 places més.

Cal remarcar també que l’actual zona verda actua com a únic element que uneix les dues àrees verdes que, abans de les obres, estaven separades pel carrer Boga. Això ha permès organitzar de forma unitària tot aquest àmbit amb recorreguts per a vianants i creant espais més generosos pel passeig i el gaudi dels veïns amb espais amplis i arbrat.

El projecte de Via Augusta, a banda de la profunda remodelació i redistribució dels espais, contempla una important actuació d’integració urbanística tant de la plaça dels Vents com l’Oficina Municipal de Turisme i l’església, on se li ha tret el mur de separació per tal d’integrar-la dintre del vial. Aquesta darrera actuació finalitzarà cap a finals de juny.

Visites a les escoles d’Altafulla per sensibilitzar els alumnes de la prevenció del mosquit tigre

Imatge de mosquit tigre.

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla iniciarà a partir de demà divendres 2 de juny una de les principals accions de la campanya de prevenció i de lluita contra la proliferació del mosquit tigre, i que es tracta de les visites que durà a terme l’empresa encarregada d’aquest pla, Blau i Verd, Serveis Ambientals, a les escoles del municipi, tant de la Portalada (de 9h a 11h, el divendres 2 de juny) com la del Roquissar (a partir de les 9h, el dimecres 7 de juny).

Aquesta acció, que forma part d’un conjunt d’actuacions que contempla la campanya, té com a finalitat proporcionar a l’alumnat i professorat, els coneixements i les eines per mostrejar i identificar les larves de mosquit i, al mateix temps, aprendre a ubicar-se en l’entorn on es viu, a habitar-lo, a respectar-lo i a millorar-lo.

D’aquesta manera, es pretén transmetre a la població escolar de l’ Educació Primària, els conceptes bàsics sobre la biologia dels mosquits en general i de l’ecologia, morfologia, comportament i implicacions sanitàries de l’espècie anomenada Aedes albopictus o popularment mosquit tigre. Aquest projecte també ha de permetre a l’alumnat d’incidir en la millora del seu entorn i fer-ne un ús més sostenible.

Per cinquè any consecutiu, l’empresa especialitzada Blau i Verd s’encarregarà conjuntament amb l’Ajuntament de la campanya de prevenció i de lluita contra la proliferació del mosquit tigre, que ja va començar a desenvolupar diferents accions a principis d’aquest mes de maig i que s’allargaran fins a mitjans d’octubre. L’empresa Blau i Verd també ha posat a disposició de la ciutadania un correu electrònic per alertar de la presència de mosquit tigre a l’adreça mosquittigrealtafulla@gmail.com.

Les actuacions que s’han dut a terme inicialment han estat la visita dels tècnics a aquells indrets tendenciosos a ser focus de criança a la via pública, i en les properes setmanes, es posarà en marxa una campanya de comunicació porta a porta amb cartelleria i díptics informatius on s’aconsella un seguit de recomanacions per a la prevenció de l’espècie. A les escoles, es faran diferents tallers de sensibilització.

La regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, ha insistit que “l’Ajuntament posa en marxa els mitjans tècnics per prevenir la presència de mosquits, però també és molt important la col·laboració ciutadana per evitar els entollaments d’aigua, que són els principals punts de creixement durant la primavera i l’estiu”.

Les campanyes preventives executades fins ara pel consistori han donat els seus fruits en aquests darrers cinc anys. Zones com Brises del Mar, Hort de Pau o Sant Antoni s’havien convertit en zones problemàtiques, i en l’actualitat, no existeix cap zona conflictiva al municipi.

Cal destacar que en els casos que és necessari l’aplicació de tractaments larvicides, l’Ajuntament i l’empresa utilitzen mètodes biològics que protegeixen absolutament la resta de fauna de la zona. També es realitzen controls periòdics dels tractaments per verificar-ne els resultats i corregir-los en cas que sigui necessari.

Campanya escolar a Altafulla de sensibilització contra el mosquit tigre

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla iniciarà a partir del divendres 2 de juny una de les principals accions de la campanya de prevenció i de lluita contra la proliferació del mosquit tigre, i que es tracta de les visites que durà a terme l’empresa encarregada d’aquest pla, Blau i Verd, Serveis Ambientals, a les escoles del municipi, tant de la Portalada (de 9h a 11h, el divendres 2 de juny) com la del Roquissar (a partir de les 9h, el dimecres 7 de juny).

Aquesta acció, que forma part d’un conjunt d’actuacions que contempla la campanya, té com a finalitat proporcionar a l’alumnat i professorat, els coneixements i les eines per mostrejar i identificar les larves de mosquit i, al mateix temps, aprendre a ubicar-se en l’entorn on es viu, a habitar-lo, a respectar-lo i a millorar-lo.

D’aquesta manera, es pretén transmetre a la població escolar de l’ Educació Primària, els conceptes bàsics sobre la biologia dels mosquits en general i de l’ecologia, morfologia, comportament i implicacions sanitàries de l’espècie anomenada Aedes albopictus o popularment mosquit tigre. Aquest projecte també ha de permetre a l’alumnat d’incidir en la millora del seu entorn i fer-ne un ús més sostenible.

Per cinquè any consecutiu, l’empresa especialitzada Blau i Verd s’encarregarà conjuntament amb l’Ajuntament de la campanya de prevenció i de lluita contra la proliferació del mosquit tigre, que ja va començar a desenvolupar diferents accions a principis d’aquest mes de maig i que s’allargaran fins a mitjans d’octubre.

Les actuacions que s’han dut a terme inicialment han estat la visita dels tècnics a aquells indrets tendenciosos a ser focus de criança a la via pública, i en les properes setmanes, es posarà en marxa una campanya de comunicació porta a porta amb cartelleria i díptics informatius on s’aconsella un seguit de recomanacions per a la prevenció de l’espècie. A les escoles, es faran diferents tallers de sensibilització.

Prevenció

La regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, ha insistit que “l’Ajuntament posa en marxa els mitjans tècnics per prevenir la presència de mosquits, però també és molt important la col·laboració ciutadana per evitar els entollaments d’aigua, que són els principals punts de creixement durant la primavera i l’estiu”.

Les campanyes preventives executades fins ara pel consistori han donat els seus fruits en aquests darrers cinc anys. Zones com Brises del Mar, Hort de Pau o Sant Antoni s’havien convertit en zones problemàtiques, i en l’actualitat, no existeix cap zona conflictiva al municipi.

Cal destacar que en els casos que és necessari l’aplicació de tractaments larvicides, l’Ajuntament i l’empresa utilitzen mètodes biològics que protegeixen absolutament la resta de fauna de la zona. També es realitzen controls periòdics dels tractaments per verificar-ne els resultats i corregir-los en cas que sigui necessari.

Altafulla acollirà quatre representacions de ‘DIOS.La Comedia’

Eugenia González La Rosa, actriu i productora altafullenca, presenta, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil, Montse Castellarnau, el seu nou espectacle “DIOS.La Comedia” a la Pallissa de l’Era del Senyor (Camí de l’Ermita, 10).

Seran un total de quatre representacions que tindran lloc, a les 21h, els divendres 2, 9 i 16 de juny, i el dissabte dia 17.

DIOS, una comèdia metafísica i trapella que pretén demostrar (o no) l’existència de Déu en les nostres vides. Angoixa, mambo i alegria interpretats per una actriu tot terreny que domina amb passió l’escenari. És pur entusiasme.

Una dramaturga/directora/actriu que posa al descobert la seva ànima i que interpreta, canta, balla i gaudeix interactuant amb el públic i convertint-lo en partícip de la trama. Un èxit de crítica i públic que sedueix pel ritme trepidant, el seu humor hilarant i l’extraordinària interpretació de Eugenia González La Rosa.

El preu de l’entrada és de 10€, i es pot adquirir a la taquilla, una hora abans de la funció. També es poden fer reserves a eugenia@eugeniagonzalez.com

‘DIOS. La Comedia’ s’estrenarà en 6 actuacions a Altafulla i Creixell

Imatge promocional de 'DIOS. La comedia'.

Imatges promocionals de ‘DIOS. La comedia’.

Amb el suport de l’àrea de Cultura de l’ajuntament de Creixell, els propers dies 3 i 10 de juny de 2017 a les 21h. tindrà lloc al Casal Municipal de Creixell la representació de DIOS. La Comedia, que també es representarà a Altafulla durant el proper mes.

L’actriu solista i comediant lleidatana afincada a Altafulla, Eugènia González La Rosa, ens presentarà el seu nou espectacle, una comédia metafísica i gamberra que pretén demostrar (o no) l’existéncia de Déu a les nostres vides.

Preu de l’entrada: 10€.

Actuacions a Altafulla:

2, 9, 16 i 17 de juny a les 21h a la Pallissa de la Era del Senyor (Camí de l’Ermita, 10 a d’Altafulla)

Actuacions a Creixell:

3 i 10 de juny a les 21h al Casal Municipal (Av.Doctor Pujol, 15 de Creixell)

Trobareu més info a:www.eugeniagonzalez.com

L’escola La Portalada d’Altafulla celebra aquest divendres la gran festa dels 25 anys del centre

Imatge del concurs per dissenyar el logotip de l'aniversari. Foto: Cedida

Imatge del concurs per dissenyar el logotip de l’aniversari. Foto: Cedida

L’Escola La Portalada d’Altafulla organitza aquest divendres 26 de maig una gran festa per commemorar els 25 anys del centre educatiu. Al llarg d’aquest curs s’han organitzat diferents actes per celebrar l’efemèride com ara el concurs sobre el disseny del nou logotip que recull aquest quart de segle, o la mini-disco que van organitzar els alumnes de 6è de Primària en el marc de la Festa Major de Sant Martí, el novembre passat.

Ara és el moment de posar la cirereta al pastís amb la gran festa dels 25 anys que celebraran conjuntament professorat, alumnat, famílies, ex-alumnes i representants municipals de l’Ajuntament d’Altafulla aquest divendres. Està previst que el programa d’actes de commemoració comenci a les 17:45h amb l’arribada dels alumnes a les aules, i segueixi amb la descoberta de la placa commemorativa dels 25 anys a l’entrada del centre, a les 18h; presentació de l’acte i parlaments de les autoritats, a les 18:15h; a les 18:30h, hi haurà un conjunt d’actuacions dels alumnes i un homenatge a la primera promoció d’estudiants de l’any 1992, i tot seguit, sopar de germanor, sorteig de diferents obsequis i, per finalitzar la festa, una disco mòbil.

Un repàs a la història del centre

De les antigues escoles Teresa Manero a la Portalada. Van haver de passar catorze anys perquè Altafulla disposés d’un nou centre educatiu que donés resposta al creixement demogràfic de la població i veiés com les antigues escoles Teresa Manero es quedaven petites. El projecte de nova escola es va començar el 1987, però un cop es van iniciar les obres el 1988, mesos més tard, el febrer de 1989, es van haver d’aturar com a conseqüència de diversos incompliments i dificultats de tresoreria de l’empresa constructora, que finalment va fer fallida.

El 16 de setembre de 1991, després de diferents accions reivindicatives, una gran manifestació que va congregar a 400 persones, entre pares, mares, escolars i representants municipals, van tallar l’antiga N-340 (avui, Avinguda Marquès de Tamarit) i van reclamar la finalització de les obres del nou centre.

L’11 de gener de 1992, data de la inauguració. Una vegada la Generalitat va actualitzar el projecte inicial, es van reprendre les obres al novembre de 1989, adjudicant-les a una altra companyia, amb la intenció de tenir l’escola enllestida per al curs 1990-1991. Però, un cop més, el retard i la crispació entre el món escolar es feia evident.

Les obres acabarien finalment a l’octubre de 1991, amb el curs ja iniciat a les Teresa Manera i en diferents barracons com el que s’ubicava a l’espai actual de la llar d’infants Francesc Blanch, i a les aules de l’antiga fàbrica de Cintes. El llavors president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, va inaugurar l’11 de gener de 1992 la nova escola La Portalada, premiada també pel projecte arquitectònic de Pau Pérez i Jordi Bergadà.

El 22 de gener de 2003, data de l’ampliació. Les necessitats demogràfiques requerien d’una ampliació de la nova escola, ja que es tornava a optar per barracons al que avui és la pista de futbol sala que limita amb el carrer Marquès de Tamarit.

Una vegada més, l’Associació de Mares i Pares, conjuntament amb l’Ajuntament, es posaven a treballar el 1998 perquè finalment el 2003 s’inaugurés l’ampliació del que avui són les aules del cicle inicial i infantil del centre. La consellera d’Ensenyament, Carme-Laura Gil, inaugurava l’ampliació amb la rebuda d’un col·lectiu de pares i mares que ja li reclamaven el que en l’actualitat és l’Institut d’Altafulla.

Alumnes que avui són pares i mares de més alumnes. Molts dels alumnes dels cursos de 6è, 7è i 8è de la llavors Educació General Bàsica (EGB) del curs 1991-1992, són pares i mares que en l’actualitat duen els seus fills i les seves filles al centre educatiu que elles i ells van estrenar, després de molts anys de paciència i reivindicacions.