TARRAGONA 21

Vols entrar al sorteig de dues inscripcions gratuïtes per al triatló Just Tri Series d’Altafulla que se celebrarà el 10 d’octubre?

La prova se celebrarà el proper 10 d’octubre. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Altafulla i Sport No Limit sortegem dues inscripcions gratuïtes per al triatló Just Tri Series d’Altafulla que se celebrarà el proper 10 d’octubre.

Per a participar al concurs només has de seguir la pàgina de Facebook de l’Ajuntament d’Altafulla (https://www.facebook.com/ajuntament.altafulla), compartir la publicació que anuncia el concurs i clicar ‘M’agrada’ a la publicació. Els que ja siguin seguidors de la pàgina només hauran de compartir i clicar ‘M’agrada’ a la publicació.

Les dues persones guanyadores podran escollir en quina de les dues curses volen participar:

– Sprint

– Super Sprint

El concurs es tancarà el proper divendres 25 de setembre de 2020 a les 12:00 hores; i el sorteig es realitzarà el mateix divendres 25 a les 14:00 hores.

Els guanyadors s’anunciaran el mateix dia 25 de setembre a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Altafulla que també es compartirà a la pàgina de Facebook.

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla es posarà en contacte amb les dues persones guanyadores del concurs a través d’un missatge privat de Facebook per poder tramitar correctament la seva inscripció.

En cas que no responguin a aquest missatge en un termini de 24 hores, el premi s’atorgarà a un altre participant del concurs.

Per a més informació i inscripcions, visiteu el web https://justriseries.com/ca/altafulla. La inscripció inclou un record commemoratiu, avituallament post-meta i foto de meta gratuïta. Cal destacar que, per seguretat arran de la Covid-19, les inscripcions no es podran fer a última hora.

Redacció

 

La campanya ‘Let’s clean up Europe’ i les visites a la vil·la romana dels Munts, actes de cap de setmana a Altafulla

Guia dels actes més destacats per a aquest cap de setmana a Altafulla, on cal remarcar el cineclub, la campanya ‘Let’s clean up Europe’, i les visites teatralitzades a la Vil·la romana dels Munts.

Dissabte, 19 de setembre

11.00 h. Campanya «Let’s clean up Europe»

Suma’t a la campanya de retirada de residus a nivell europeu i afavoreix la conservació dels espais naturals. L’actuació es durà a terme a l’espai de l’abalisament dunar del Vinyet.

Més informació.

18.30 h. Caius i Faustina us conviden a la Vil·la. Vine a conèixer la residència de la Faustina i el seu espòs Caius, duumvir de Tàrraco, en les proximitats d’aquesta gran ciutat romana.

Més informació.

22.00 h. Cineclub Altafulla Link: «The Breadwinner (El pan de la guerra)». A la plaça de l’Església.

Més informació.

Tota la informació la podeu trobar a https://www.altafulla.cat/agenda-altafulla

Redacció

 

El Servei de primera acollida organitza quatre nous cursos a Altafulla

L’objectiu és promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya posa a l’abast de la ciutadania un servei de primera acollida ‘Lletres per a Tothom’ en col·laboració amb la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Altafulla, el Consell Comarcal del Tarragonès, l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC), i diferents entitats locals amb l’objectiu de promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

Aquest servei tracta d’un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació dels usuaris potencials. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Els continguts a acreditar es divideixen en quatre mòduls: un mòdul per aprendre català amb un mínim de 90 hores; un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores; un tercer mòdul sobre coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic amb un mínim de 15 hores, i un quart curs de conversa en català amb una durada de 30 hores.

La totalitat d’hores són 150 que es reparteixen en formació presencial, amb un màxim de sis persones, i on line, simultàniament, segons criteri de connectivitat i salut. Els cursos es duran a terme del 28 de setembre de 2020 al 28 de febrer de 2021, i es desenvoluparan a l’Era de l’Esteve, al carrer de les Bruixes s/n, de dilluns a divendres, de 09:30 a 12:00 hores. El servei de primera acollida és un servei gratuït i està cofinançat al 50 per cent pel Fons Social Europeu de la Unió Europea.

La data límit d’inscripció és el 24 de setembre. Cal escriure un correu electrònic a aj.altafulla@altanet.org indicant:

 Estic interessada en el cursos del circuit d’acollida
 Nom i Cognoms
 Número de passaport o NIE
 Telèfon de contacte
 Adreça de correu electrònic

Un cop s’acabi la formació, es lliurarà el certificat de Primera Acollida.

Consulta el programa.

Redacció

 

Torna el circuit popular de triatló d’Altafulla Just Tri Series

Avui dimecres 16 de setembre a les 20:00 s’obriran les inscripcions. Foto: Sport No Limit

Després de molt esforç, finalment es podrà celebrar el proper dissabte 10 d’octubre el Triatló d’Altafulla, una de les proves del circuit popular de triatló Just Tri Series. L’esdeveniment va a càrrec de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala Àlex Cañas, i compta amb la direcció tècnica de Sport No Limit. Avui dimecres 16 de setembre a les 20:00 s’obriran les inscripcions.

A conseqüència de la pandèmia, quatre de les cinc proves de circuit Just Tri Series 2020 es van haver de cancel·lar: Castelldefels, Tarragona, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant. L’última prova del circuit, el Triatló d’Altafulla, segueix endavant, però sota unes mesures molt estrictes per a la seguretat de tots.

Per a aquest esdeveniment, els participants podran escollir entre dues distàncies: Sprint (individual i relleus) i Super Sprint (individual). La modalitat de Sprint individual i relleus consta de 0,75 km de natació, 20 km de bicicleta i 5 km de cursa a peu; mentre que la Super Sprint individual compta amb 0,35 km de natació, 10 km de bicicleta i 2,5 km de cursa a peu.

Les places estan limitades a 100 participants per a la prova de Super Sprint, mentre que la participació en les distàncies de Sprint individual i relleus és de 150 places. Les inscripcions es podran realitzar via online a la web oficial www.justriseries.com/ca/altafulla. La inscripció inclou un record commemoratiu, avituallament post-meta i foto de meta gratuïta. Cal destacar que, per seguretat, les inscripcions no es podran fer a última hora.

Pel que fa a les mesures de seguretat per al Covid-19, s’han de respectar els dos metres de distància de seguretat en tot moment, utilitzar la mascareta a la recollida de dorsals i a l’entrada a boxes, netejar-se les mans en el moment de recollir els dorsals i a l’entrada a boxes, i respectar les normes i fer cas en tot moment de les indicacions que facin les persones de l’organització.

La participació total no superarà les 250 persones. A més a més, les sortides seran esglaonades i per grups reduïts i a la meta es comptarà amb espais amplis per respectar les distàncies.

L’organització prega als participants que tinguin paciència, respecte i tolerància en el transcurs del triatló. És responsabilitat de totes i tots que la prova es pugui desenvolupar en tota seguretat.

#EsdevenimentEsportiuSegur

#EsResponsabilitatDeTots

Pàgina web: https://justriseries.com/

Facebook: https://www.facebook.com/justriseries/

Instagram: https://www.instagram.com/justriseries/

Redacció

 

Dimecres 16 s’obren les inscripcions per al Triatló d’Altafulla del circuït popular de triatló Just Tri Series

La participació total no superarà les 250 persones. Foto: Sport No Limit

Aquest dimecres 16 de setembre s’obrirà el període d’inscripcions per a poder participar en el Triatló d’Altafulla, una prova del circuït popular de triatló Just Tri Series, que es durà a terme el proper 10 d’octubre, i que va a càrrec de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament, que encapçala l’edil Àlex Cañas, i la direcció tècnica de Sport No Limit. Els participants poden escollir d’entre dues distàncies, Sprint i Super Sprint individuals, i Sprint Relleus.

La modalitat d’Sprint individual i relleus consta de 0,75 km de natació, 20 km de bicicleta, i 5 km de cursa a peu; mentre que la Super Sprint individual compta amb 0,35 km de natació, 10 km de bicicleta, i 2,5 km de cursa a peu.

Les places estan limitades als 100 participants per a la prova de Super Sprint amb un preu de 39 € per persona; mentre que la participació en les distàncies d’Sprint per a individuals i de relleus és de 150 places, i el preu és de 43 € i 65 €, respectivament.

Les inscripcions s’han de tramitar via on line al web https://justriseries.com/ca/altafulla i la inscripció inclou un record commemoratiu, avituallament post-meta i foto de meta gratuïta. Cal destacar que, per seguretat arran de la Covid-19, les inscripcions no es podran fer a última hora.

Quant a les mesures de seguretat per la Covid-19, caldrà respectar els 2 metres de distància de seguretat en tot moment, utilitzar la mascareta en la recollida de dorsals i en l’entrada a boxes, netejar-se les mans en el moment de recollir els dorsals i en l’entrada a boxes, i respectar les normes i fer cas en tot moment de les indicacions que facin les persones de l’organització.

La participació total no superarà les 250 persones, les sortides seran escalonades i per grups reduïts, en la meta es comptarà amb espais amplis i respectant les distàncies.

L’organització prega als participants que tinguin paciència, respecte i tolerància durant el transcurs del triatló. És responsabilitat de totes i tots que la prova es pugui desenvolupar en tota seguretat.

Redacció

 

El Pavelló Poliesportiu d’Altafulla reobrirà les seves portes el pròxim dilluns 14 de setembre

No podrà accedir-hi ningú si prèviament no s’ha registrat i es realitzarà un registre diari per controlar la traçabilitat d’usuaris. Foto: Ajuntament

El poliesportiu reobrirà les seves portes el dilluns 14 de setembre, tot i que de moment, només estarà en funcionament la sala de musculació.

Les activitats dirigides, es reprendran a l’octubre, “ja que cal buscar un espai perquè la sala on habitualment es feien no pot donar resposta a tothom amb l’aforament que marca la llei pel que fa les activitats dirigides i a més s’utilitza com a reforç de la sala de musculació, per poder complir amb les distàncies entre màquines”, com ha assenyalat el regidor d’Esports, Àlex Cañas, en una carta enviada als usuaris de la instal·lació.

Aquestes activitats s’han pogut realitzar durant l’estiu a l’Institut gràcies a la cessió que ha fet el Departament d’Ensenyament de l’espai, “però amb la represa del curs escolar, de moment no sabem si hi podrem comptar”. L’edil d’Esports ha explicat que s’està treballant per buscar un espai que s’adeqüi a la normativa i poder reprendre el servei de les activitats dirigides.

Quant a les inscripcions per poder fer ús del gimnàs, s’hauran de fer mitjançant instància al Registre Municipal, enlloc del correu electrònic com s’havia fet anteriorment. Aquesta instància es podrà fer presencialment a l’Ajuntament amb cita prèvia, o bé, electrònicament mitjançant l’IdCAT Mòbil, opció que es recomana des del consistori.

L’IdCAT Mòbil és un certificat d’identificació digital necessari per fer telemàticament determinats tràmits amb l’Ajuntament d’Altafulla. Adjunt amb la instància, caldrà entregar el formulari específic del gimnàs que trobareu en el següent enllaç.

Es realitzarà un registre diari per qüestions de traçabilitat per la Covid-19

Pel que fa als carnets que antigament s’utilitzaven, amb la fotografia, nom, cognoms i DNI, deixaran, de moment, de fer-se servir, i el funcionament d’entrada i registre serà de la següent manera:
A l’entrada hi haurà el llistat de tota la gent que s’ha registrat i que se li cobrarà la mensualitat.

Cal portar el DNI (ja sigui el carnet físic, fotocòpia, foto al mòbil…) per poder comprovar les dades dels usuaris, si els responsables de l’entrada us ho requereixen.

Es portarà registre diari per qüestió de traçabilitat, i no podrà entrar ningú a la instal·lació que no hagi fet el registre.

Al mateix temps, el regidor d’Esports, Àlex Cañas, ha informat que a inici d’octubre de 2020 es procedirà a realitzar la regularització de la temporada 19-20, període comprès de setembre 2019 fins a juliol 2020. Aquesta regularització té la finalitat d’ “ajustar les possibles diferències existents entre el que s’ha pagat i el que s’hauria d’haver pagat”.

Aquest mes de setembre, només es cobrarà la meitat de la quota que pertoca a cadascú. Per qualsevol dubte, envieu un correu a poliesportiualtafulla@gmail.com.

Els usuaris estan obligats a complir amb les mesures d’higiene i protecció establertes per les autoritats sanitàries en relació a la Covid-19. És obligatori per l’entrada i la sortida del recinte la utilització de mascareta. No serà obligatori mentre es faci l’activitat, tot i que és recomanable.

L’entrada a la instal·lació quedarà supeditada a la disponibilitat de places d’aforament. No caldrà cita prèvia, i el temps màxim d’estada al gimnàs per usuari serà de 120 minuts, entre d’altres mesures.

Redacció

 

Proposta musical singular a Altafulla amb Ominira i Egosex

Towntobe conjuntament amb l’Ajuntament d’Altafulla organitza OMINIRA+EGOSEX. Una proposta musical singular on cada un dels dos grups destaquen per tenir un estil propi que no deixarà indiferent a ningú. Els concerts es faran el dissabte 12 de setembre a l ‘Envelat del Parc del Comunidor, formant part del programa de la FM.

20h30 OMINIRA: El nom del grup significa llibertat en yoruba. Show elèctric, explosiu i captivador en la qual la natura te una presència inequívoca.

22h00 EGOSEX: Música Trance Jungle Blues, barregen sons africans i sons d’actualitat que indaguen en els encreuaments entre lo polític, lo espiritual i la fugacitat de l’amor en el present.

Comptaran amb les mesures de seguretat e higiene necessàries, oferta de beguda i menjar, aforament limitat, i entrada gratuïta.

Per aconseguir les entrades es pot fer, de forma presencial a l’Ajuntament i/o a l’Oficina de Turisme d’Altafulla o de forma online, a través de la web eventbrite:

https://www.eventbrite.es/e/entradas-ominira-i-egosex-a-altafulla-118688944829?aff=eand

Redacció

 

Altafulla enceta divendres el primer tram de ‘La Petita’ amb la nit de monòlegs com a novetat

Altafulla ja està només a hores de viure la Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni 2020 ‘La Petita’, que se celebrarà del 4 al 13 de setembre amb una programació limitada i adaptada a l’actual situació provocada per la Covid-19, sense grans cercaviles ni revetlles i amb activitats d’entrada lliure i aforament limitat. Els actes es concentraran especialment a la plaça de l’Església i a l’envelat que s’instal·larà al Parc del Comunidor.

L’agenda festiva comença aquest divendres a les 13:00 hores amb els coets d’esclat de festa major a la plaça de l’Església, a càrrec del Grup de Diables. Aquest primer cap de setmana de festes, cal destacar la Nit d’Humor amb monòlegs com a novetat d’enguany.

Tot seguit us reproduïm el programa sencer:

Divendres 4 de setembre

13.00h – Plaça de l’Església. Coets d’esclat de Festa Major i repic de campanes.

Organitza: Grup de Diables d’Altafulla.

Col·labora: Ajuntament i Parròquia d’Altafulla.

22.30h – Plaça de l’Església. Nit d’humor amb Javi Sancho i Guillem Estadella presentat per Júlia Creus.

Aquests monologuistes tarragonins ens faran riure una bona estona sota la presentació de la Júlia Creus, actriu reconeguda pel paper de Mònica a la popular sèrie Merlí de TV3, entre altres.

Aforament limitat. Entrada 30 min. abans de l’acte per evitar aglomeracions.

Organitza: Ajuntament.

Dissabte 5 de setembre

09.00h – Darrere de l’Ermita de Sant Antoni. Concurs de Tir al Plat.

Organitza: Societat de Caçadors La Coma.

Col·labora: Ajuntament.

09.00h – Pont de Mar. XXII Pujada a l’Ermita. Memorial Baltasar Rabassa.

Organitza: Atletes d’Altafulla.

Col·labora: Ajuntament.

De 10.00h a 13.30h – Club Marítim d’Altafulla. Sortides de 30 min en paddle surf, caiac, catamarà o laser bahia. Preu: 5€/pax.

Més informació: cma@clubmaritimaltafulla.com  tel. 977 65 02 63 i whatsapp : +34 977 65 02 63

Organitza: Club Marítim d’Altafulla.

Col·labora: Ajuntament.

22.00h – Plaça de l’Església. Concert acústic amb Julián i tot seguit  Maria Vidal Music.

Aforament limitat. Entrada 30 min. abans de l’acte per evitar aglomeracions.

Organitza: Ajuntament.

Diumenge 6 de setembre

09.00h – Darrere de l’Ermita de Sant Antoni. Concurs de Tir al Plat.

Organitza: Societat de Caçadors La Coma.

Col·labora: Ajuntament.

22.00h – Plaça de l’Església. La nova cançó Catalana amb Jaume Calatayud i Vicente Monera.

Aforament limitat. Entrada 30 min. abans de l’acte per evitar aglomeracions.

Organitza: Ajuntament.

Dimarts 8 de setembre

21.00h – Plaça de l’Església. Projecció del documental d’en David Arasa:  ‘Quan el moviment va per dins. Altafulla’.

Aforament limitat. Entrada 30 min. abans de l’acte per evitar aglomeracions.

Organitza: Ajuntament.

Dimecres 9 de setembre

19.00h – Envelat Parc Comunidor. Espectacle Infantil ZUM, cançons i danses amb La Tresca i la Verdesca.

Aforament limitat. Entrada 30 min. abans de l’acte per evitar aglomeracions.

Organitza: Ajuntament.

22.00h – Plaça de Església. Havaneres amb Vent Fort i Xató. En acabar, Rom Cremat per tothom a càrrec de Pepe Caro i Magdeta Bonachí.

Aforament limitat. Entrada 30 min. abans de l’acte per evitar aglomeracions.

Organitza: Ajuntament.

Dijous 10 de setembre

19.00h – Plaça de Església. Conta Contes amb Carles Cuberes: ‘Un país de contes’.

Aforament limitat. Entrada 30 min. abans de l’acte per evitar aglomeracions.

Organitza: Ajuntament.

23.00h – Envelat Parc Comunidor. Concert amb el grup de versions Bocamolls.

Aforament limitat. Entrada 30 min. abans de l’acte per evitar aglomeracions.

Organitza: Ajuntament d’Altafulla.

Divendres 11 de setembre

10.00h – c/ Clot de Torrell cantonada amb Marquès de Tamarit. Ofrena floral i Acte institucional Diada Nacional de Catalunya.

Organitza: Ajuntament.

Col·labora: Grallers d’Altafulla.

De 10h a 14h – Vil·la romana dels Munts. Jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts en motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Organitza: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Col·labora: Ajuntament.

11.00h – Ermita de Sant Antoni. Missa Solemne en motiu de la Festa votiva del quadre de Sant Antoni.

Organitza: Parròquia d’Altafulla.

Tot seguit, Entrada a plaça dels Castellers d’Altafulla i ballada del toc de vermut amb els Grallers d’Altafulla.

Organitza: Castellers i Grallers d’Altafulla.

En acabar, Presentació del domàs dels 200 anys del vot de poble a Sant Antoni. Seguidament, baixada de la representació del Quadre de Sant Antoni fins a l’Església de Sant Martí, acompanyats per la Cobla Reus.

El domàs es podrà recollir a l’Ermita o a la Plaça de l’Església el mateix dia 11 o a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic a partir de dilluns 14.

Organitza: Voluntaris dels 200 anys del Vot a Sant Antoni.

Col·labora: Ajuntament.

13.00h – Plaça de l’Església. Concert de Cobla amb la Cobla Reus.

Organitza: Associació Altafulla Sardanista.

Col·labora: Ajuntament.

19.00h – Carrer de la Bassa (davant Castell). Mostra dels Diables d’Altafulla.

Davant la situació actual, el correfoc es reformula en una mostra de foc per part de petits i grans de l’Entitat. La mostra és realitzarà en dues passades. A les 19h. els Diables petits i a les 19.40h els grans.  Es demana als assistents que es col·loquin de manera distanciada a la zona verda del castell i/o a l’Era del Senyor per mantenir el distanciament físic i gaudir de l’actuació. També recordem, que tal i com marca el PROCICAT davant les mostres de Diables, queda prohibit saltar sota el foc.

Organitza: Ajuntament.

Col·labora: Grup de Diables d’Altafulla.

21.30h – Plaça de Església. Cinema a la fresca: ’10 dies sense mama’.

Aforament limitat. Entrada 30 min. abans per evitar aglomeracions.

Organitza: Ajuntament.

Col·labora: Cine Club Link.

Dissabte 12 de setembre

De 11h a 14.00h, de 16h a 18h i de 18h a 20h- Piscina Municipal. Inflables aquàtics. Es disposarà de tres torns per poder gaudir de l’activitat.

Aforament limitat al que marca la Piscina Municipal. Cal seguir les normes i protocol de la instal·lació que podeu trobar a la web de l’ajuntament, ebando o a la mateixa entrada de la instal·lació. Recordem, menors de 16 anys han d’anar acompanyats.

Entrada gratuïta amb invitació que es podrà adquirir a l’ajuntament o Oficina de Turisme. No es podrà entrar amb l’abonament, ja que cal controlar estrictament l’aforament. Disculpeu les molèsties.

Durant el matí estarà disponible la parada amb marxandatge del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple.

Organitza: Ajuntament.

Col·labora: Fundació Esclerosi Múltiple.

20.30 h – Envelat Parc Comunidor. Concert amb Ominira i Egosex.

Aforament limitat. Entrada 30 min. abans per evitar aglomeracions.

Organitza: Towntobe.

Col·labora: Ajuntament.

Diumenge 13 de setembre

21.00h – Era de l’Ixart. Castell de focs.

Organitza: Grup Diables d’Altafulla.

Col·labora: Ajuntament.

Altres: 

19 de setembre Plaça de l’Església: 22.00h Cine Club Link: ‘The Breadwinner’ (El pa de la guerra). Aportació 3€ a taquilla 30 min. abans de l’inici de la projecció.

Informació pràctica per participar als actes:

  • Tots els actes de la Festa Major seran gratuïts si no s’especifica el contrari.
  • Els actes amb aforament limitat (son tots asseguts), caldrà recollir les invitacions a l’Ajuntament o a l’Oficina de Turisme en horari d’atenció al públic. Per tal de facilitar el registre i amb la finalitat de poder identificar les persones que es contagiïn pel  COVID-19 durant els actes festius que organitza l’Ajuntament d’Altafulla i poder controlar la cadena de contagis és necessari que s’empleni el dors de cada invitació amb les dades personals següents: nom, cognoms, DNI i telèfon mòbil. L’Ajuntament d’Altafulla garanteix la confidencialitat i protecció de les dades personals.
  • Els actes que no tenen aforament limitat, demanem als assistents que respectin les mesures de distanciament de seguretat.
  • L’accés als actes es recomana fer-lo amb antelació per evitar aglomeracions.
  • En cas d’inclemències meteorològiques els actes es traslladaran a l’Envelat del Parc del Comunidor.
  • L’Ajuntament d’Altafulla es reserva el dret a fer canvis o suspendre els actes per motius derivats de la COVID-19 o altres de força major. També es reserva el dret de variar les condicions de l’acte per raons organitzatives. Al mateix temps podran ser expulsades de l’acte aquelles persones que no compleixin amb les normes establertes.

Mesures genèriques per a tots els actes:

  • L’Ajuntament d’Altafulla, recorda que l’ús de mascareta a tots els actes programats és obligatori encara que siguin a l’aire lliure. Així com respectar les mesures de seguretat i higiene que marca l’organització. Cal mantenir les distàncies i arribar als actes amb suficient antelació per no generar aglomeracions.
  • No es pot participar en les activitats si es presenten símptomes compatibles amb la Covid-19 (febre, tos, diarrea, vòmits, nàusees, malestar general, etc).
  • Cal utilitzar el dispensador de gel hidroalcohòlic ubicat a l’entrada de cada recinte.

Per una Festa Major cívica:

El civisme és cosa de tots i totes. Viu la Festa des del Respecte. Per una Festa Major cívica, es demana a tota la ciutadania que mantingui l’ordre públic i respecti la tranquil·litat veïnal. Es recorda que no està permès el consum de begudes alcohòliques a la via pública. Qualsevol alteració de l’ordre públic pot comportar amonestacions o sancions.

Per una Festa Major lliure d’agressions sexistes, racistes i LGTBIfòbiques :

Només SÍ és SÍ! Si veus o vius alguna agressió, truca:

112 Emergències 24h

977650280 Policia Local

900 900 120 Contra la violència masclista. Atenció 24h.

Xarxes Socials

Si penges fotos, vídeos o comentes sobre la Festa Major utilitza el hashtag #FMLaPetita2020 i etiqueta’ns a Facebook: @ajuntament.altafulla ,Twitter: @ajaltafulla o Instagram: ajuntamentdaltafulla

#FMLaPetita2020 #FMAltafulla #CulturaSegura #FestaSegura

Redacció

 

La Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni d’Altafulla es durà a terme amb aforament limitat i reserva prèvia

L’alcalde, Jordi Molinera, amb els regidors de Festes i Cultura, Àlex Cañas i Gemma Maymó. Foto: Cedida

Altafulla viurà la Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni 2020 “La Petita” del 4 al 13 de setembre amb una programació limitada i adaptada a l’actual situació provocada per la Covid-19, sense grans cercaviles ni revetlles i amb activitats d’entrada lliure, aforament limitat i reserva prèvia.

Els regidors de Festes i Cultura, Àlex Cañas i Gemma Maymó, respectivament, han presentat aquest matí el programa d’actes que es concentrarà especialment a la plaça de l’Església i a l’envelat que s’instal·larà al Parc del Comunidor.

El programa d’actes s’iniciarà aquest divendres 4 de setembre amb els coets d’esclat de Festa Major i repic de campanes, i tancarà el diumenge 13 amb el castell de Focs a càrrec del Grup de Diables d’Altafulla.

En la vessant més festiva, el regidor de Festes ha destacat com a grans novetats d’aquesta edició la Nit d’humor amb monòlegs de Javi Sancho i Guillem Estadella, presentat per Júlia Creus, actriu reconeguda pel paper de Mònica a la popular sèrie Merlí de TV3, i la Festa d’Inflables a la Piscina Municipal.

En la vessant més cultural, la regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha subratllat la presentació del domàs dels 200 anys del vot de poble a Sant Antoni i la baixada de la representació del Quadre fins a l’Església de Sant Martí, acompanyats per la Cobla Reus. Enguany es compleix l’aniversari 200 de l’efemèride sobre el fet que l’aparició del Quadre de Sant Antoni va suposar la desaparició de la pesta a la vila.

L’edil de Festes, Àlex Cañas, ha fet una crida al civisme i a la responsabilitat “de tothom” per mantenir i respectar les mesures de seguretat sanitàries en el transcurs dels actes.

En aquesta línia, ha recordat que l’ús de mascareta a tots els actes programats és obligatori encara que siguin a l’aire lliure, així com respectar les mesures de seguretat i higiene que marca l’organització mantenint les distàncies i arribar als actes amb suficient antelació per no generar aglomeracions.

Els actes amb aforament limitat, caldrà recollir les invitacions a l’Ajuntament o a l’Oficina de Turisme en horari d’atenció al públic, i facilitar les dades personals que es demanin. L’Ajuntament d’Altafulla garanteix la confidencialitat i protecció de les dades personals.

Consulteu la programació en aquest enllaç.

Altafulla impulsa un estudi per conèixer quin ús fan els banyistes de la platja i com valoren la seva gestió

Se’ls pregunta sobre qüestions molt variades com ara la neteja de la sorra, eliminació de vegetació invasora, els serveis i equipaments o l’estona que passen a la platja

L’Ajuntament d’Altafulla vol copsar com viuen veïns i visitants els canvis que s’han introduït enguany a les platges amb el pla de gestió de l’espai que ha impulsat l’actual equip de govern.

Per fer-ho, han volgut preguntar directament als usuaris de les platges quina és la seva opinió al respecte. Se’ls pregunta sobre qüestions molt variades com ara la neteja de la sorra, eliminació de vegetació invasora, els serveis i equipaments o l’estona que passen a la platja. També s’ha tingut en compte la situació d’excepcionalitat que es viu per la pandèmia, cosa que, com ha assenyalat la coalcaldessa i responsable de platges, Alba Muntadas, ha provocat que «alguns dels aspectes de la gestió de la platja hagin patit modificacions».

A l’enquesta també s’hi pregunten altres qüestions de caràcter més general com ara l’ús que fan els usuaris de la platja de serveis de restauració de la zona o l’ús dels contenidors de recollida selectiva. Igualment també es vol saber la manera com els usuaris es traslladen a la platja, ja sigui a peu, en bicicleta, en transport privat. També si usen el trenet ja que enguany, com ha destacat Muntadas, «s’ha potenciat com a servei de transport municipal». En total són 24 preguntes tant de resposta tancada com oberta o múltiple i que es responen d’una manera ràpida.

Per fer arribar aquestes qüestions a peu de platja, el consistori compta amb els informadors de carrer, que informen els usuaris sobre la possibilitat de fer aquesta enquesta accedint a una plataforma web a través d’un codi QR que es pot llegir des de qualsevol dispositiu mòbil

Tothom qui ho desitgi pot fer l’enquesta, ja que l’accés és lliure i està disponible també a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents. Hi ha temps per participar-hi fins al 20 de setembre. Amb els resultats de l’enquesta el consistori comptarà amb una eina més per continuar treballant en la millora de les platges cada dia i cada any.

 

‘Els Safranars’ tindrà més habitatge de protecció oficial, més zones verdes i tots els seus vials s’urbanitzaran al mateix temps

L’Ajuntament d’Altafulla aposta per un creixement sostenible de la trama urbana i és per aquest motiu que ha impulsat una modificació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) pel que fa a l’àmbit dels Safranars. Una zona pendent d’urbanitzar que es troba entre la llera del riu Gaià i l’ermita de Sant Antoni, amb el camí de Ferran al seu pas.

La modificació del POUM, com ha explicat la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, preveu la creació d’una gran zona verda a tocar de la llera del riu que permetrà una ‘transició més amable’ amb el límit del terme. Igualment es crearà un gran passeig en aquesta àrea, amb voreres amples, per al gaudi de tots els veïns de la vila. Un augment de zones verdes que també es veurà a tocar del turó que hi ha a l’altra banda de l’àmbit de Safranars. Aquí es mantindrà un mur de pedra seca que és ‘testimoni dels conreus que hi havia anys enrere i d’aquesta manera es preserva part del patrimoni cultural de la vila’, com ha destacat Muntadas. Igualment es conservaran alguns peus arboris significatius presents a la zona. Creix, doncs, la superfície de zones verdes i també d’equipaments.

Pel que fa a les construccions, s’ha augmentat el nombre d’habitatges protegits respecte a la planificació anterior, que data del 2004, i actualment es comptarà amb gairebé 5.000 metres quadrats destinats a aquest ús, amb un total de 42 habitatges als quals també s’ha ampliat la superfície. Així, hauran de ser d’aproximadament 110 metres quadrats, una mesura que ‘evitarà que es quedin petits’ com ha explicat el regidor d’Habitatge Àlex Cañas. Es tracta, com han assenyalat tant Cañas com Muntadas, de respondre a la demanda actual.

El nou planejament prioritza, doncs, aquesta tipologia d’habitatge que no pas la unifamiliar, com es preveia anteriorment. S’aposta, en aquest sentit, per un ‘urbanisme intensiu en comptes d’extensiu’, com ha declarat Muntadas, combinant edificabilitat vertical en bloc i en filera amb horitzontal d’una manera més sostenible. Igualment la disposició d’aquestes construccions serà més harmònica respecte a les altres zones ja urbanitzades de l’entorn i li donarà continuïtat.

Una continuïtat que també es busca amb el canvi en la manera com es realitzarà la urbanització de l’àmbit de Safranars, ja que es preveu que sigui l’Ajuntament qui dirigeixi l’actuació i s’encarregui d’urbanitzar tots els vials i els espais municipals de la zona. Un ‘canvi significatiu i molt important’ respecte a l’anterior planejament, com ha destacat el regidor Àlex Cañas. D’aquesta manera es farà la intervenció al mateix temps i s’afavorirà la connexió entre tots els sectors. És a dir, s’evita que es doni la circumstància que dins el mateix àmbit hi hagi zones urbanitzades i altres que no, depenent de la voluntat dels propietaris dels terrenys de construir-hi.

Redacció

 

Un gos porta de retorn a casa seva a una nena de 18 mesos a Altafulla

Imatge d’un pastor belga.

El que podria haver estat un motiu de preocupació es va acabar en una anècdota que invita a un somriure, necessari com mai en els temps que corren. Un veí d’Altafulla van trucar a la Policia Local per alertar que havien vist prop del seu domicili una menor que semblava tenir poc més d’un any, acompanyada d’un gos que anava sense lligar.

Els efectius del cos es van mobilitzar de seguida i van arribar a la zona, on l’home que havia donat l’avís custodiava la menor però sense rastre de l’animal. Els agents van decidir iniciar la seva recerca i també preocupar-se pel domicili de la noieta de 18 mesos, però en qüestió de segons van veure com el pastor belga de color negra pujava pel carrer, es posava al seu costat, i tot xino-xano els guiava cap a casa seva. Les rutines de la mascota havien ajudat a que la passejada tingués final feliç.

Redacció

 

Més d’un miler de persones han gaudit enguany del 33è FIM d’Altafulla

L’edició d’enguany del FIM ha estat marcada per la pandèmia. Foto: Ajuntament

El 33è Festival Internacional de Música d’Altafulla ja ha abaixat el teló després d’un cap de setmana intens en què s’han celebrat dos concerts a la plaça de l’Església. Divendres amb un quartet de saxos, els Kebyart Ensemble que van sorprendre per la seva frescor i el registre de les seves composicions. I diumenge amb les cordes de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i la violinista Lana Trotovsek, que han executat amb solidesa un programa basat en Johann Sebastian Bach i els colors musicals d’Europa.

Anteriorment havien passat per l’escenari de la plaça de l’Església propostes de tot tipus, amb una combinació d’estils i instruments que han agradat el públic, segons ha copsat l’organització del certamen. Un aspecte que ha volgut destacar la regidora de Cultura d’Altafulla, Gemma Maymó. Igualment també es valora positivament la bona organització pel que fa, sobretot, a les mesures de prevenció per la Covid-19.

Unes mesures que no han fet tirar enrere el públic, que ha valorat l’aposta de l’Ajuntament d’Altafulla per tirar endavant el certamen i fer que la vila gaudeixi d’una ‘cultura segura’, com ha afirmat la regidora de Cultura. Igualment Maymó s’ha mostrat ‘molt satisfeta’ sobre com s’ha desenvolupat el certamen, i per la resposta del públic. Així, amb els set concerts programats s’ha superat el miler d’espectadors totals amb una mitjana de gairebé un centenar i mig d’espectadors per concert. Recordem que l’aforament enguany estava limitat a 185 persones, per poder preservar les distàncies.

Per la seva banda el codirector artístic del Festival, Claudi Arimany, ha destacat la ‘capacitat de reacció’ de l’organització quan, amb tan sols 48 hores d’antelació, els artistes del concert dedicat a Beethoven van declinar traslladar-se a Altafulla des d’Itàlia a causa del coronavirus.

L’edició d’enguany del FIM ha estat marcada per la pandèmia. A la reducció de l’aforament cal sumar-hi el fet que tots els assistents ho han hagut de fer amb mascareta, sotmetent-se a un control de temperatura a l’entrada i havent de donar les seves dades personals per facilitar el rastreig en cas d’un eventual contagi per Covid-19.

Redacció

 

Altafulla inicia el projecte per rehabilitar l’antiga casa del director de l’Alberg i traslladar-hi el Centre Obert Les Bruixes

El conveni de cessió d’aquest immoble a l’Ajuntament, estableix un ‘ús compartit’ de l’espai, segons ha explicat Molinera, entre Generalitat i administració local. Foto: Ajuntament

Nova passa endavant per traslladar el Centre Obert d’Atenció a la Infància i les Famílies d’Altafulla a l’antiga casa del director de l’Alberg. Tècnics de l’Ajuntament començaran en breu a redactar el projecte de rehabilitació de l’immoble un cop s’han posat sobre la taula quines són les necessitats d’espai i estructurals que tindrà el Centre Obert, que actualment compta amb un local de dimensions reduïdes a la planta baixa de les antigues Escoles Teresa Manero.

Així s’ha acordat en la visita que han realitzat a l’edifici, el director de Serveis a la Joventut de la Generalitat de Catalunya, Pep Serrano, i els coalcaldes d’Altafulla Jordi Molinera i Alba Muntadas, acompanyats de l’arquitecte municipal i tècnics de Joventut de l’administració catalana.

Amb aquest compromís, establert inicialment a principis d’any, l’Ajuntament d’Altafulla aconsegueix ‘dotar d’activitat un espai públic que no tenia vida des de feia 8 anys’, com ha assenyalat el coalcalde Jordi Molinera. Aleshores es va tancar la casa perquè la seva funció havia quedat obsoleta. Antigament era la llar del director de l’Alberg de Joventut Casa Gran, ubicat al carrer de la Placeta i que continua en funcionament.

El que es rehabilitarà ara és la casa que es troba a escassos metres de l’equipament juvenil. Una estructura de casa convencional, amb dues plantes, que ara, canviarà de fesomia interior i que tindrà una nova vida.

I el projecte per fer-ne la rehabilitació ja està en marxa amb una dotació pressupostària inicial de 60.000 euros de les arques municipals a més d’una aportació de la Generalitat. Aquest pressupost ha de permetre realitzar les obres i el trasllat de Les Bruixes.

El conveni de cessió d’aquest immoble a l’Ajuntament, estableix un ‘ús compartit’ de l’espai, segons ha explicat Molinera, entre Generalitat i administració local per permetre, per una banda, la instal·lació del Centre Obert, i, per l’altra, l’ús de l’espai per reunions o altres activitats similars que es requereixin des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, que manté la propietat de l’edifici.

Al seu torn, la planta baixa de les antigues Escoles Teresa Manero serà aprofitat per ampliar la seu de Càritas, que es troba actualment a la primera planta de l’edifici.

Redacció

 

Una veïna d’Altafulla guanya la beca d’equinoteràpia per a infants amb autisme de ‘Todos En Azul’

La primera convocatòria de la beca obté un alt èxit de participació, amb 52 persones inscrites en el sorteig. Foto: Cedida

L’associació tarragonina Todos En Azul, que dona suport a les famílies amb nens i nenes amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), va realitzar ahir dilluns el sorteig de la nova nova beca d’equinoteràpia per a infants amb autisme. El sorteig, realitzat a través del Facebook de l’entitat, va atorgar el premi a la bola número 4 del bombo, que correspon a la veïna d’Altafulla, Esther E.M.

La beca està valorada en 1.200 euros i permetrà a l’infant de la persona agraciada gaudir, a partir del mes de setembre, de classes i sessions setmanals d’equinoteràpia durant un any al Club Hípico Tomás Santiago de Cambrils.

Cal recodar que la nova beca de teràpia amb cavalls ha estat possible gràcies als donatius rebuts per la Perruqueria Somnis de Torreforta i el Club Hípico Tomás Santiago.

La importància de l’equinoteràpia

La teràpia assistida amb cavalls «no tan sols proporciona beneficis físics, sinó que sobretot, aporta beneficis emocionals, de comunicació, habilitats socials, regulació de la conducta, control d’estrés i angoixa», segons explica la terapeuta Sandra Ramírez. L’evolució d’aquests beneficis es poden observar entre els nens i nenes amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), ja que «en ells hem observat una millora significativa en tots els aspectes», afegeix Ramírez.

El cavall és un dels millors coterapeutes que existeix. La seva sensibilitat, percepció i equilibri fan d’aquest animal el perfecte ajudant per aconseguir reforçar totes les seves habilitats.

Qualsevol persona pot realitzar teràpia amb els cavalls, tan sols necessita adaptar les activitats a les necessitats individuals de cadascú.

Redacció

 

Es cancel·la el concert del FIM Altafulla en homenatge a Beethoven previst per aquest dimecres

Imatge del cartell amb la reprogramació duta a terme.

El Festival Internacional de Música d’Altafulla anuncia la cancel·lació del concert ‘Homenatge a Beethoven – 250è aniversari del seu naixement’ a càrrec dels artistes internacionals  Nicola Bulfone (clarinet),  Valentino Zuchiatti (fagot) i Andrea Rucli (piano).

Les restriccions de mobilitat a causa de la pandèmia i les mesures preventives que han d’adoptar els viatgers que surten de l’Estat i arriben a altres països com pot ser, en aquest cas, Itàlia, ha fet tirar enrere els músics que havien d’actuar aquest dimecres a Altafulla.

La cancel·lació del concert, doncs, es fa per causes alienes a l’organització. Amb tot, com ha explicat la regidora de Cultura d’Altafulla, Gemma Maymó, s’ha volgut «mantenir una oferta de música de qualitat» per aquest dia.

Els amants de la música clàssica, doncs, no quedaran orfes de bona música, ja que s’ha programat un nou concert que s’espera «també sigui de l’interès dels melòmans». Es tracta de ‘Flautes, virtuosisme i belcanto’, un recital per a flauta i piano a càrrec de reconeguts intèrprets. Així, al mateix lloc, a la plaça de l’Església i a la mateixa hora, a les 22h, els encarregats de pujar dalt de l’escenari seran Claudi Arimany i Eduard Sánchez (flauta) i Pedro José Rodríguez (piano).

Tots tres solistes oferiran un recital en què també hi tindrà part de protagonisme qui havia de ser homenatjat aquella nit, Ludwig Van Beethoven, compositor que treurà el cap al repertori en forma de duo a dues flautes.

Mendelssohn, Verdi o Doppler, són alguns dels altres compositors la música dels quals sonarà aquest dimecres a la plaça de l’Església gràcies a les flautes i el piano dels artistes Arimany, Sánchez i Rodríguez.

Pel que fa a les entrades ja venudes per a l’anterior concert, dedicat a Beethoven, qui ho desitgi pot demanar la devolució del seu import tot escrivint un mail a l’adreça participaaltafulla@gmail.com. En cas de voler assistir al nou concert programat, es podrà accedir al recinte amb l’entrada ja adquirida.

Redacció

 

Altafulla s’adhereix a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública per promoure la transició energètica

L’AMEP és una  nova entitat en la que prenen part una cinquantena de municipis catalans amb un objectiu comú. Foto: Ajuntament

Altafulla ha fet una passa més en la seva voluntat de treballar en favor d’una vila energèticament més sostenible i s’ha adherit a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). Es tracta d’una nova entitat nascuda aquest juliol i en la que prenen part més d’una cinquantena de municipis catalans, entre els que hi ha les quatre capitals catalanes, amb un objectiu comú.

Es pretenen impulsar accions per afavorir la transició energètica en el marc d’uns eixos de treball com són impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, així com també assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.

La coalcaldesa d’Altafulla i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas, assenyala que aquests objectius es podrien anar materialitzant amb accions dirigides als ciutadans com ara l'»elaboració d’ordenances que afavoreixin que els ciutadans usin energies renovables», mitjançant per exemple, algun tipus de subvenció per la instal·lació de dispositius d’energia verda.

Muntadas ha assenyalat que cal tenir en compte que el model energètic actual genera grans costos ambientals, socials, econòmics i de salut que, en el context actual d’emergència climàtica, cal modificar-lo per anar cap a una transició energètica. Així mateix apunta a la voluntat de tots els municipis integrats en l’AMEP d’intervenir en la pressa de decisions respecte a les intervencions que s’han de fer a la xarxa de distribució elèctrica i prendre part en l’elaboració de les noves reglamentacions que estan sorgint al respecte. En aquest sentit, cal tenir en compte que Europa ha aprovat recentment un paquet normatiu per afavorir la transició energètica i reduir la producció de CO2 amb fites concretes per als anys 2030 i 2050.

Així, en un futur, es podrien impulsar comunitats ciutadanes d’energia a Altafulla tal com ja s’estan desenvolupant en alguns pobles petits i tendir així a «l’autosuficiència energètica». S’ aposta, per exemple, perquè els terrats dels edificis puguin acollir una instal·lació de plaques solars per poder cobrir les necessitats d’electricitat pública del municipi. La coalcaldessa assegura que la voluntat del consistori és anar cap a les energies renovables però «que no siguin sempre les mateixes empreses les que t’ofereixin aquesta energia sinó que l’energia que pugui produir l’Ajuntament pugui ser pública».

Altafulla té previst aprovar els estatuts de l’entitat i la seva adhesió a l’AMEP en el plenari del pròxim mes de setembre.

Redacció

 

La Policia Local d’Altafulla posa 14 denúncies per no portar mascareta i 17 per ‘botellón’

Imatge d’una operació conjunta de policia local i mossos. Foto: Policia Local Altafulla

La Policia Local d’Altafulla ha informat que «en els darrers dies», juntament amb tasques d’informació a la ciutadania, ha denunciat 14 persones per no portar mascaretes, 17 per fer ‘botellón’ i quatre més per conducció sota els efectes de l’alcohol.

Precisament pel que fa a la prohibició debeure en la via pública, el Govern de la Generalitat ha decidit prorrogar 15 dies més la prohibició de fer el ‘botellón’ a Catalunya amb multes que van dels 3.000 als 15.000 euros, segons va publicar el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) aquest dimarts. 

Redacció

 

Altafulla rebutja donar el seu romanent de tresoreria a l’Estat perquè ‘és un abús de poder’

Imatge d’arxiu de l’ajuntament d’Altafulla.

Altafulla no donarà el seu romanent de tresoreria a l’Estat espanyol tal com es desprèn de la proposta pactada entre el govern central i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per tal que sigui l’Estat qui decideixi a què es destinen aquests diners. El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, considera que l’Estat està exercint un «abús de poder» i que sembla que s’estigui «castigant» als ajuntaments per haver fet bé la seva feina mentre que «l’administració central no ho ha fet i busca tenir liquiditat espoliant als ajuntaments».

Molinera lamenta que el govern espanyol vulgui apropiar-se dels estalvis generats en els ajuntaments amb l’esforç de l’administració local i dels veïns, per després retornar-ne una part en forma d’ajuts i d’una manera fraccionada. Creu que aquesta és una pràctica «centralista» i que no s’adiu amb la idea de govern progressista que es propugna des de la Moncloa.

Jordi Molinera assegura que el que cal és que l’Estat autoritzi els ajuntaments a invertir el seu romanent directament en polítiques socials i a cobrir les necessitats del seu poble

Així, Molinera assegura que el que cal és que l’Estat autoritzi els ajuntaments a invertir el seu romanent directament en polítiques socials i a cobrir les necessitats del seu poble, ja que és l’administració que li és més propera.

Molinera ha criticat igualment que aquesta proposta d’acord entre govern central i Federació Espanyola de Municipis i Províncies contempli que només els ajuntaments que donin el seu romanent rebin després ajuts. Una mesura que considera «insolidària» i que representa un «xantatge» evident per forçar els ajuntaments a donar els seus estalvis.

Per fer sentir la seva veu i fer força contra aquesta mesura, Altafulla s’ha adherit al manifest de l’Associació de Municipis per la Independència que insta a tots els ajuntaments catalans a negar-se a donar aquest romanent per nodrir les arques de l’Estat. El manifest es farà arribar tant a la Generalitat com al Parlament i a institucions espanyoles com el mateix president del govern de l’Estat, al Congrés i al Senat.

Redacció

 

El Baix Gaià promociona el nou web turístic i estrena un plànol de rutes

L’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià ha iniciat una campanya de promoció a les xarxes socials del nou web www.baixgaiaturisme.cat. Amb el lema «Baix Gaià. Un espai per a tothom» es promouen els municipis d’Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà, Renau, Vespella de Gaià, la Riera de Gaià, Salomó, la Pobla de Montornès, La Nou de Gaià, Tarragona i el Catllar, en els àmbits de platges, castells, cultura, oci, festes, serveis, on dormir, on menjar, gastronomia i comerços.

A més, aquests dies han estrenat el nou plànol de rutes a peu i amb BTT del Baix Gaià «Ronda verda, Ruta dels Castells i Pic de la Mola». Està fet a escala 1:20.000 i hi ha marcats els següents itineraris:

– Sender de Gran Recorregut
– Sender de Petit Recorregut
– Ruta dels Castells del Baix Gaià
– Ronda Verda
– Aproximació als Miradors del Baix Gaià
– Camí de Sant Jaume
– Xarxa de camins d’Altafulla i Tarragona
– Itineraris Saludables

S’han imprès un total de 2.500 unitats, repartides entre tots els ajuntaments que formen part de l’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià i es poden adquirir a un preu de 2 €.

D’altra banda, a principis del mes de juliol es va dur a terme una nova reunió de l’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià després d’uns mesos aturats per la Covid-19. Es van tractar qüestions relacionades amb la promoció turística del territori i també accions per a la difusió de la nova pàgina web del Baix Gaià.

També es va fer un repàs de les accions que s’han portat a terme en els darrers mesos com la reparació dels punts d’observació paisatgística i l’edició del nou plànol de rutes.  També es van tractar noves fórmules de funcionament de l’Agrupació perquè aquesta sigui molt més àgil i eficaç a l’hora de desenvolupar accions.

Actualment, la presidència de l’Agrupació recau en l’alcalde de la Pobla de Montornès, Francesc Larios, i la vicepresidència, en la regidora de Turisme de Torredembarra, Marina Riudeubas.

Redacció

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies