TARRAGONA 21

S’instal·len tres fanals solars dotats amb tecnologia LED a l’entrada de Brises del Mar

Es tracta d'una prova pilot amb l'objectiu de fer-ho extensiu al nou enllumenat d'aquest nucli urbà ubicat al nord d'Altafulla

Es tracta d’una prova pilot amb l’objectiu de fer-ho extensiu al nou enllumenat d’aquest nucli urbà ubicat al nord d’Altafulla

La Brigada Municipal de l’Ajuntament d’Altafulla ha estat l’encarregada aquest matí d’instal·lar tres fanals que funcionen de forma autònoma amb energia solar i dotats amb tecnologia LED al pont d’accés a la urbanització de Brises del Mar, a Altafulla. Concretament s’ha instal·lat una lluminària a l’entrada de l’accés i dues més, a banda i banda del pont.

La instal·lació d’aquests tres fanals SOLAR LINE funcionarà com a prova pilot amb l’objectiu final de fer-ho extensiu a altres zones de la població. En aquest nucli també està previst que en els propers mesos es liciti el nou enllumenat públic, amb una inversió de 225.000 €. La tecnologia Solar line és la lluminària solar que funciona de forma autònoma al 100 %. Està dotada amb tecnologia LED d’alta potència que es conjuga amb un sistema que s’abasteix de la llum solar aconseguint un total estalvi energètic aprofitant-se d’una energia alternativa com el sol.

Una altra de les particularitats d’aquests fanals instal·lats és l’encesa automàtica quan no detecta llum i la reducció del nivell d’il·luminació quan no detecta presència. Les lluminàries integren panell fotovoltaic, bateries d’ió-liti d’alta capacitat, mòduls òptics LED i controlador de càrrega. També inclouen un sensor d’infrarojos per augmentar l’autonomia, en reduir el nivell d’il·luminació al 30 % quan no detecta presència. Aquest sistema fa que quan el sensor detecta presència, el nivell d’il·luminació s’eleva al 100 %. Per tal d’aconseguir un millor rendiment, els tres fanals s’han instal·lat amb una inclinació fixa de la consola per a un major aprofitament de la llum solar. El temps mitjà de càrrega és de 6/8 hores, mentre que el temps de descàrrega és superior a les 20 hores. La inversió ha estat de 1.422,53 €.

 

Allué advoca per una Altafulla capital de la comarca del Baix Gaià

Foto de Javier Allué

Foto de Javier Allué

El Baix Gaià, considera Javier Allué, «deber convertirse en comarca cuanto antes» y Altafulla «por qué no, puede convertirse en su capital». Para lograrlo, y tras las elecciones del próximo 26 de mayo, Allué exigirá una reunión al Gobierno Autonómico para tratar esta y otras cuestiones que, a su entender, son clave para el municipio. «De la comarca del Baix Gaià se lleva hablando años. Todos estamos de acuerdo en que el ámbito territorial y socioeconómico específico que forman Altafulla y nuestros municipios más cercanos debe articularse cuanto antes en forma de comarca. Desde el consistorio, y también desde ayuntamientos vecinos, se han impulsado acciones encaminadas a conseguirlo, pero lo cierto es que los resultados no han sido los que todos desearíamos. Yo sé que Torredembarra es la localidad más poblada de nuestro ámbito, pero también soy consciente de que, históricamente, Altafulla ha tenido un papel protagonista en esta reivindicación, así que, por qué no, debemos luchar para convertirnos en la capital de la futura comarca».

Con una Altafulla convertida en capital de comarca, las administraciones de rango superior con competencia en Sanidad o Servicios Sociales, tendrían «muchísimas más dificultades que hoy» para justificar agravios como los que suponen la inexistencia de un CAP, una residencia de ancianos pública o un Espacio Joven» en Altafulla y toda la población «saldría ganando». «Todos sabemos qué efecto ha tenido sobre poblaciones como Moià, el Pont de Suert o Mollerussa la creación de la Alta Ribagorça, el Moianès o el Pla d’Urgell; así que, por eso, exigimos ahora el Baix Gaià. Y me consta que, en este tema, vamos a ir todos los grupos municipales de la mano».

S’inicien els treballs per reparar les filtracions d’aigua que patien algunes aules de l’Institut d’Altafulla

És el compromís a què van arribar els Serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona amb l’Ajuntament en la darrera visita al centre del director Jean-Marc Segarra el passat 14 de febrer

És el compromís a què van arribar els Serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona amb l’Ajuntament en la darrera visita al centre del director Jean-Marc Segarra el passat 14 de febrer

Aquest matí s’han iniciat els treballs per solucionar les filtracions d’aigua que patien algunes aules de l’Institut d’Altafulla. De fet, és un dels acords en què es va comprometre el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Jean-Marc Segarra, amb l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i el regidor d’Educació, Jaume Sànchez, en la visita institucional que va dur a terme el passat 14 de febrer al centre, acompanyat per la direcció i membres de la junta de l’Institut.

Els treballs tindran un termini d’execució de tres dies, i s’espera que amb l’actuació, es solucioni la problemàtica de les filtracions, que han malmès part del sostre i les parets de les aules. La visita del director territorial va servir també per confirmar la mitja jornada de professorat que s’ha destinat al centre, amb la voluntat de recollir també les necessitats dels joves MENA escolaritzats a Altafulla.

De cara al futur, la visita també va posar sobre la taula l’ocupació del centre en els propers cursos escolars. Actualment, tot i funcionar amb un sistema de 4×2 línies, està dissenyat per 3×2. Les opcions que s’estudien per solucionar aquest problema d’espai passen per una ampliació del centre, fer ús de l’escola El Roquissar en cas que aquesta disposés d’espai lliure, o la instal·lació de barracons. Aquesta darrera opció, però, no es contempla, de moment, des del departament d’Ensenyament.

L’EINA proposa la creació de la Regidoria de Treball

La candidatura republicana aposta per impulsar plans d’ocupació i de formació per als aturats d’Altafulla

La candidatura republicana aposta per impulsar plans d’ocupació i de formació per als aturats d’Altafulla

L’EINA proposa la creació de la Regidoria de Treball a l’Ajuntament d’Altafulla perquè defensa que, des de l’administració local, es poden impulsar mesures per ajudar les persones que estan en situació d’atur o vulguin millorar la seva formació laboral. “Des de l’Ajuntament podem crear plans d’ocupació local coordinadament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya o cursos de formació per als més de 200 aturats que hi ha a Altafulla”, afirma el coalcaldable de l’EINA, Jordi Molinera. Una altra proposta del programa de l’EINA en matèria de treball és la creació d’una borsa de treball col·laborativa dins l’àmbit del Baix Gaià.

“El govern actual d’Altafulla sempre ha tombat aquesta proposta quan l’EINA  ho hem proposat, adduint que l’Ajuntament no té competències en aquest àmbit. Però que no tinguem competències no vol dir que no tinguem res a fer. Fins fa poc, Altafulla no tenia l’obligació de tenir una biblioteca pública o una policia local i eren serveis que si que oferíem. Els Ajuntaments hem d’anar més enllà del que ens toca a vegades i oferir serveis que ajudin a la ciutadania més enllà de les nostres competències”, assenyala Molinera.

Per la seva banda, la coalcaldable de l’EINA, Alba Muntadas, recorda l’exemple de l’Ajuntament d’Amposta, governat per Esquerra Republicana, que ha passat d’un pressupost el 2015 de 80.000 euros en polítiques d’ocupació a gairebé 1.400.000 quatre anys després. “És veritat que Altafulla i Amposta són dos municipis molt diferents, però és un exemple que si hi ha voluntat política i un regidor que ho treballa, pot trobar recursos, com ajudes i subvencions, d’altres administracions, que acabaran repercutint en la millora de les condicions laborals de la seva ciutadania”, comenta la co-alcaldable republicana.

 

Comunicat de l’Ajuntament d’Altafulla sobre les darreres notícies que afecten la Policia Local

Imatges d’arxiu de dos vehicles de la Policia Local d’Altafulla.

Davant la informació apareguda als mitjans de comunicació relacionada amb la Policia Local d’Altafulla a denúncia del Sector d’Administracions Locals de la FeSP-UGT, l’Ajuntament vol deixar clar diferents punts al respecte:

 1. Arran de l’aparició als mitjans de comunicació en relació a la denúncia del Sector d’Administracions Locals de la FeSP-UGT sobre les mancances i irregularitats per part de l’Ajuntament i la Policia Local d’Altafulla, l’Ajuntament d’Altafulla comunica que ni la Policia Local ni l’Ajuntament ni el Comitè d’Empresa, amb representació majoritària del sindicat UGT, han rebut cap queixa formal sobre aquesta situació.
 2. Que la Policia Local d’Altafulla representa gairebé un 26 % (1.005.211 €) del total del capítol 1 de Personal de l’Ajuntament amb un total de 20 efectius per una població de 5.120 habitants, i es reforça amb més efectius de cara la temporada estival.
 3. Que la ràtio de la Policia Local d’Altafulla és de 4 agents per mil habitants, molt per sobre de la mitjana catalana que se situa en un agent i mig per cada mil habitants, dades facilitades pel conseller Miquel Buch.
 4. Que la flota de vehicles està formada per 4 cotxes, dos dels quals adquirits mitjançant la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) l’octubre de 2017 (Nissan Qahsqai), i dues motos.
 5. Que cada sis mesos es realitza una actualització de la roba i el material per als efectius a petició pròpia de cada agent.
 6. Que la Policia Local d’Altafulla compta amb l’equipament i la tecnologia més avançada del territori en proporció de la plantilla amb la incorporació de càmeres personals per als agents, amb videovigilància a les dependències policials, armilles per a tots els efectius, una aplicació remota per dur a terme el servei des del telèfon de la Policia, i un simulador de tir en les mateixes instal·lacions únic al territori tarragoní.
 7. Que la Policia Local d’Altafulla manté un conveni signat amb el Servei Català de Trànsit per la utilització de l’etilòmetre, drogues i radar compartit amb altres municipis del Baix Gaià.

ERC: ‘Els governs municipals no permeten el debat televisiu a Salou, Altafulla i Vila-seca’

Salou, Vila-seca i Altafulla no tindran debat televisiu «perquè els respectius govern municipals no ho permeten», denuncia ERC. Els equips de govern en funcions de les esmentades localitats no accedeixen a fer el debat a la televisió pública del Camp de Tarragona, Tac 12, i «deixen aquestes poblacions sense la possibilitat d’exposar públicament els seus programes en aquest mitjà».

La televisió pública va oferir l’opció de dur a terme un debat amb totes les formacions polítiques que han tingut representació en el mandat que ara finalitza als nou municipis que conformen el consorci, pertanyents a les comarques del Tarragonès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Ara bé, les condicions marcades per la televisió contemplaven la premissa que almenys el 85% dels representants de cadascun dels consistoris havien d’estar d’acord en fer-lo per a que es realitzés. «Per tant, si els partits que han estat al poder durant aquests darrers 4 anys no mostraven interès en participar en el debat els municipis es quedava directament sense cap oportunitat. Això és el que ha passat a tres poblacions del Tarragonès: Salou, Vila-seca i Altafulla». Els representants d’Esquerra d’aquests tres municipis coincideixen en valorar aquest fet en què els alcaldes «no volen donar la cara i dialogar amb l’oposició» perquè no es regeixen per unes pràctiques netes i transparents sinó que s’han caracteritzat per impulsar les seves accions i decisions de govern de forma no consensuada, amb un caire en alguns casos, de tendència autoritària.

Els candidats d’Esquerra Salou, Decidim Vila-seca AM i l’EINA-Altafulla tenien màxim interès en poder fer els respectius debats perquè precisament l’explicació pública dels projectes que contenen els programes electorals per a les eleccions municipals del 26M és la millor fórmula per a que els ciutadans decideixen quina opció trien a l’hora d’anar a votar.

Jordi Molinera, coalcaldable d’Altafulla, assegura que en el cas d’aquesta població del Baix Gaià “sabem perfectament que Fèlix Alonso no és partidari de dialogar amb nosaltres. No ho ha fet des de que estem a l’oposició i el modus operandi del seu equip de govern s’ha anat tornant cada vegada menys participatiu amb la ciutadania, no s’ha escoltat la seva veu. No s’han prioritzat accions en pro dels altafullencs ni altafullenques sinó que han actuat pensant en clau d’interès electoral”.

Josep Forasté, que encapçala la llista de Decidim Vila-seca AM, afirma de la seva banda que “no ens estranya que l’actual candidat per Vila-seca Segura (PDeCAT) no accedeixi a fer el debat. Les majories absolutes del partit pel qual Pere Segura es presenta ara com a cap de llista no té per costum dialogar amb la resta de forces polítiques municipals però creiem que això és un error perquè es nega al poble la possibilitat de conèixer amb profunditat les propostes que cada partit té pensades pel municipi on viuen”.

El número u d’Esquerra Salou, Marçal Curto, manifesta que “l’alcalde Pere Granados ha tingut una manera de governar d’esquenes a la població. Han estat diversos els capítols de discrepàncies dins la seva pròpia formació i també amb els seus socis de govern i per això no ens ha vingut de la nou la seva negativa en participar en el debat televisiu”

La transparència i el diàleg són pilars fonamentals d’ERC i per això ni es pot ni es vol permetre que la negativa de determinats representants polítics impossibilitin a la resta d’expressar la seva veu. És molt poc democràtic privar a la ciutadania de nodrir-se de la confrontació d’idees de les forces que es presenten per governar als ajuntaments, ja que al cap i a la fi aquestes institucions són les gestores dels diners públic provinents, en part, dels habitants de cada municipi.

UGT denuncia ‘irregularitats’ de l’Ajuntament i la Policia Local d’Altafulla

Façana de l’Ajuntament d’Altafulla

La FeSP – UGT de Catalunya denuncia públicament «mancances i irregularitats» que s’estan duent a terme per part de l’Ajuntament i de la Prefectura de la Policia Local que «afecten directament la seguretat dels agents i dels veïns i visitants d’Altafulla», sosté en un comunicat.

Interinatge

Actualment, la plantilla de policia local d’Altafulla està composta, en un 25 %, per agents en situació d’interinatge que, «per una deficient gestió de l’Ajuntament, en alguns casos no han accedit al lloc de treball seguint les formes legals d’accés que estableix la normativa aplicable».

Aquesta situació, que no és nova i que s’està convertint «en l’eina habitual de contractació d’agents», afecta directament «la seguretat jurídica» de la seva situació pròpia, però a més afecta principalment el nivell de seguretat que pot donar el cos als ciutadans i ciutadanes, «atès que l’Ajuntament no ha format degudament aquests agents de policial local i ells mateixos tenen moltes limitacions per poder dur a terme les seves intervencions».

Vehicles

La policia local compta amb 3 vehicles tipus turisme i dues motocicletes. Dos dels tres vehicles van ser llogats en règim de renting mitjançant concurs públic, afirma el sindicat, però, per motius d’actuacions en dies de fortes aiguades i, en altre cas, per manca del manteniment oportú («manca de previsió per part de les persones encarregades») han sofert avaries que suposen llargues estades dels vehicles al taller, sense que el contracte prevegi la substitució dels vehicles, qüestió que a d’altres localitats està prevista.

Les dues motocicletes van ser adquirides de segona mà, procedents d’un ajuntament de la demarcació que les donava de baixa per finalització de la seva vida útil, i ara les utilitza la policia local quan no són al taller, que és la major part del temps. El seu ús diari «suposa un veritable perill per a la integritat dels policies locals», atès que tenen peces soltes, frenen de forma deficient i haurien de ser donades de baixa. A més, el manteniment constant que necessiten al taller suposa «una despesa excessiva que s’hauria estalviat mitjançant la compra de vehicles nous».

Aquesta situació provoca que la majoria dels serveis de la policia local «s’hagi de dur a terme a peu, per la qual cosa en ocasions no es poden atendre a temps alguns serveis i n’hi ha d’altres que, per la necessitat de tenir vehicle disponible, directament no es poder fer (senyalització, trasllat de persones detingudes, etc.)».

Material de servei

Els agents afirmen tenir «veritables problemes» per aconseguir roba de servei, ja que la prefectura constantment indica manca de pressupost quan rep les sol·licituds per part del personal. Quan s’incorpora un nou agent de servei habitualment és equipat amb roba usada i, a vegades, no coincideix amb la uniformitat de la resta del cos (com és el cas dels agents que són contractats per cobrir el servei de platges), afirma la UGT. Fins i tot se’ls obliga a fer ús de cascs utilitzats per altres agents, «que estan bruts, suats i en condicions deplorables».

Des de fa mesos, la policia local no disposa d’etil·lòmetre evidencial per fer proves d’alcoholèmia, «una eina imprescindible per tal d’acomplir la funció de vigilància en la seguretat del trànsit i que habitualment és el Servei Català del Trànsit el que la lloga o lliura en un altre règim als ajuntaments». FeSP-UGT de Catalunya desconeix el motiu pel qual la prefectura de policia local no dota els agents d’aquest aparell. Són els agents, durant el servei, els que han de demanar el suport del cos de Mossos d’Esquadra-Trànsit i la col·laboració de la Policia Local de Torredembarra quan han de fer una prova d’alcoholèmia, depenent de la seva disponibilitat, motiu pel qual, a la majoria dels casos, resulta impossible o, si més no, retarda i entorpeix el servei normal de cara a la resta de la població.

Serveis mínims

La «deficient planificació» de serveis per part de la prefectura suposa que als matins només hi hagi 2 agents de servei i al torn de nit també 2 agents, i que si per qüestió d’incapacitat temporal o d’haver d’anar qualsevol acte un d’aquests agents, el servei es cobreixi només amb 1 agent. A més, si la patrulla ha de desplaçar-se puntualment fora de població (judici, tir oficial, trasllat de detingut) la població resta sense patrulla durant tota l’estona que duri el desplaçament.

A vegades, aquesta patrulla està composta per dos d’aquests agents interins que no disposen d’arma (recordem que ens trobem en nivell 4 d’alerta terrorista) i que resta sol un o una agent interí o interina quan es dona la circumstància indicada.

L’EINA d’Altafulla comença la campanya electoral matinant

 Membres de la candidatura han repartit propaganda i cafè aquest matí a l’estació de tren d’Altafulla


Membres de la candidatura han repartit propaganda i cafè aquest matí a l’estació de tren d’Altafulla

L’EINA ha volgut començar la campanya de les eleccions municipals del proper 26 de maig aquest matí a l’estació de tren d’Altafulla. Diversos membres de la candidatura republicana han repartit propaganda entre els viatgers que agafaven el tren entre les set i les vuit del matí, i a més els han convidat a cafè.

Els candidats de l’EINA han repartit el número 34 de la revista L’independent, amb l’anunci de l’acte de la presentació de la llista a la contraportada. La presentació serà aquest dissabte, 11 de maig, a les 12 hores, a les Escoles Teresa Manero, l’”antiga” biblioteca.

“La gent s’ha sorprès que estiguéssim a l’estació a les set del matí, després de l’enganxada de cartells i estava encantada de poder prendre un cafè de bon matí. Però també ens feien preguntes sobre el nostre programa electoral. Diverses persones ens han mostrat la seva preocupació pel manteniment de carrers, perquè les voreres estiguin en bon estat i siguin accessibles, que de fet és un dels punts del nostre programa electoral”, explica el cap de llista de l’EINA, Jordi Molinera.

La co-alcaldable de la formació, Alba Muntadas, destaca també les ganes de vot republicà que han notat en els viatgers, no només altafullencs. “Hem notat que molta gent vol que a Altafulla hi hagi un canvi. Per això l’EINA entomem aquesta campanya electoral com la que farà realitat el canvi a Altafulla, que impulsi el moviment republicà cap al govern del poble. Estem convençuts que l’EINA és una opció guanyadora per fer realitat aquest canvi a l’Ajuntament”, afirma Muntadas, que convida a tothom a venir a l’acte de presentació de la candidatura aquest dissabte.

 

“Els Gladiadors. Les estrelles de l’Antiguitat”, a càrrec de la companyia Tarraco Lvdvs d’Altafulla

La vil·la romana dels Munts també oferirà tant dissabte com diumenge la visita teatralitzada amb “Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la”

La vil·la romana dels Munts també oferirà tant dissabte com diumenge la visita teatralitzada amb “Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la”

El Parc de Voramar d’Altafulla es convertirà per una tarda en un nou escenari del món antic romà. Ho farà a través de la recreació històrica que el grup Tarraco Lvdvs representarà el pròxim 12 de maig, a les 17:30h, amb l’espectacle “Els Gladiadors. Les estrelles de l’Antiguitat”. Altafulla participa d’aquest festival des de l’any 2012.

L’espectacle gira entorn dels valors i les creences més profundes dels romans, més enllà de la vessant més cruel i inhumana que el món del cinema i la literatura contemporània han mal interpretat. D’aquesta manera, el grup de recreació  històrica Tarraco Lvdvs intentarà contextualitzar el sentit i la pràctica d’aquells  gladiadors per entendre millor el món antic.

Per la seva banda, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona oferirà la visita teatralitzada de “Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la”, a la vil·la romana dels Munts d’Altafulla, en el marc del festival romà. Els amfitrions rebran els visitants a casa seva i els faran partícips de la seva vida quotidiana. L’entrada és lliure.

El festival Tarraco Viva celebra enguany la 21a edició, que se celebra a Tarragona del 5 al 19 de maig. La mostra de recreació històrica ofereix enguany 427 actes i 139 activitats diferents, que se centraran en la ciutat romana i el món urbà.

Altafulla ultima els darrers detalls per acollir dissabte la Gran Final del 10è Campionat d’Scrabble escolar

El gimnàs de l’Institut albergarà a 190 jugadors d’arreu de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears

El gimnàs de l’Institut albergarà a 190 jugadors d’arreu de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears

L’Ajuntament d’Altafulla està ultimant aquests dies els darrers detalls per acollir aquest dissabte, al gimnàs de l’Institut Altafulla, la Gran Final del 10è Campionat d’Scrabble Escolar dels Països Catalans 2019, en la categoria de 1r i 2n d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Serà la segona vegada consecutiva que el municipi acull aquesta competició de la mà del Club d’Scrabble Altafulla, i que compta amb la col·laboració de l’Associació Club d’Scrabble Escolar i la Federació Internacional d’Scrabble en Català.

D’aquesta manera, el gimnàs de l’Institut albergarà a 190 jugadors i jugadores d’arreu de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. La prova començarà a les 11:00h i està previst que l’entrega de premis es dugui a terme de 13:30 a 14:00h.

L’Scrabble és un joc de tauler lingüístic. L’objectiu és acumular la màxima puntuació possible formant paraules en una graella de 15×15 caselles, algunes d’elles bonificades, fent servir fitxes individuals que s’agafen aleatòriament d’un saquet o bossa.

La iniciativa de crear un campionat d’Scrabble en Català per a estudiants va començar l’any 2008 amb unes partides duplicades per a escoles del Prat de Llobregat i, a poc a poc, es va anar organitzant tallers a diferents ciutats i municipis de parla catalana fins a dia d’avui.

L’Escola Municipal d’Adults d’Altafulla emet un comunicat en relació a una inspecció

Foto d'arxiu de l'Ajuntament d'Altafulla

Foto d’arxiu de l’Ajuntament d’Altafulla

Davant la informació enviada als mitjans de comunicació de la Coordinadora Obrera Sindical del Camp de Tarragona sobre la situació del personal que imparteix classes a l’Escola Municipal d’Adults d’Altafulla, l’Ajuntament vol deixar clar diferents punts al respecte:

 1. Arran de la inspecció de treball en data 12 de febrer de 2019 a l’Escola Municipal d’Adults, l’Ajuntament d’Altafulla ha facilitat a Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya tota la documentació de l’Escola Municipal d’Adults que ha estat requerida des de gener de 2015 fins a l’actualitat; i resta a l’espera de la resposta.
 2. L’Ajuntament d’Altafulla acatarà la resolució que Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya en faci, com no podria ser d’altra manera.
 3. Que l’Escola Municipal d’Adults ofereix un servei de formació a la ciutadania que va des de l’oferta de classes d’alfabetització en català i/o castellà, com és el cas, per exemple, amb l’acolliment dels joves menors no acompanyats (MENA), fins a classes de conversa en xinès, italià, fotografia, entre d’altres.
 4. Que la relació contractual entre l’Ajuntament d’Altafulla i les persones que imparteixen aquestes classes a l’Escola d’Adults és un contracte de prestació de serveis per treballadors/es per compte propi i empreses, i que va en funció de la demanda de matèries que sol·licita la ciutadania, i que aquests mateixos presten a altres administracions i empreses privades.
 5. Que l’Ajuntament d’Altafulla encarrega treballs de forma habitual a autònoms i empreses locals amb feines tan diverses com fusteria, jardineria, so, entre d’altres, que fomenten l’economia local.
 6. En cap cas, s’ha rebut cap queixa ni a l’Ajuntament d’Altafulla ni al Comitè d’Empresa de cap persona i/o empresa que presta aquests serveis de formació a l’Escola Municipal d’Adults.

La Bandera Blava onejarà de nou a la platja d’Altafulla aquest estiu

El municipi ha obtingut un any més aquesta distinció que atorguen l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental

El municipi ha obtingut un any més aquesta distinció que atorguen l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental

La Bandera Blava tornarà a onejar a la platja d’Altafulla aquest estiu. El municipi ha obtingut un any més aquesta distinció que atorguen l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, d’accés lliure, de sostenibilitat, de compliment de la legislació, l’atenció a persones amb discapacitat, i l’oferta complementària i educativa, entre d’altres.

Les aigües de la platja d’Altafulla són molt preuades per la seva tranquil·litat i transparència. L’espai disposa de senyalització, facilitats d’accés per a persones amb mobilitat reduïda, socorrisme i salvament, dutxes, lloguer de gandules, zona d’aparcament i una extensa oferta de restaurants. Altafulla és així una de les 43 platges de la demarcació de Tarragona que han estat distingides amb aquest guardó.

Del 13 al 17 de maig, període de preinscripcions a l’Escola Municipal de Música i al Pla de Transició al Treball en Viver i Jardins

Tota la documentació necessària per fer els tràmits es pot descarregar al portal web www.altafulla.cat

Tota la documentació necessària per fer els tràmits es pot descarregar al portal web www.altafulla.cat

L’Ajuntament d’Altafulla ha obert el període de preinscripcions per al curs 2019-2020 de l’Escola Municipal de Música d’Altafulla. Les famílies poden presentar les sol·licituds del 13 al 17 de maig, de dilluns a divendres de 9 a 14h al registre del consistori, a la plaça del Pou. Els requisits per a l’admissió són tenir com a mínim 5 anys el 31 de desembre de l’any en curs i que la unitat familiar no tingui rebuts pendents amb l’Escola de Música. Els empadronats a Altafulla, tindran 10 punts per a la puntuació final. Per a alumnes de 5 a 17 anys, cal tenir la unitat familiar empadronada a Altafulla i els alumnes a partir dels 18 anys han d’estar empadronats al municipi.

Per a inscriure’s, cal portar la sol·licitud de preinscripció formalitzada i la documentació obligatòria, una informació que es pot consultar al web municipal www.altafulla.cat . L’entrada dels alumnes a partir dels 13 anys vindrà determinada per l’oferta de places d’instruments sol·licitats. Quant als alumnes que vinguin d’una altra escola de música i que vulguin accedir a partir del nivell de segon, hauran de fer una prova de nivell i presentar el certificat dels cursos que han realitzat.

Les llistes amb el barem es publicaran el 30 de maig i les reclamacions podran fer-se del 31 de maig al 5 de juny. El sorteig es farà el 7 de juny a les 9:30 a la sala de plens de l’Ajuntament, i la llista d’admesos es publicarà el 10 de juny.  Del 17 al 19 de juny, es podran fer les matriculacions directament a l’Escola Municipal de Música.

Pel que fa al Programa de Transició al Treball (PTT) en Auxiliar en Vivers i Jardins, el període preinscripcions s’obrirà del 13 al 24 de maig. Tornarà a oferir d’entre 15 i 17 places, adreçades a joves d’entre 16 i 21 anys que no disposen del Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que volen formar-se en una professió.

Del 13 al 31 de maig es duran a terme les entrevistes de valoració, i el 3 juny es publicarà el llistat de sol·licituds amb el barem. Del 5 a l’11 de juny, es podran presentar les reclamacions pertinents. La publicació de les llistes de sol·licituds baremades un cop resoltes les reclamacions s’efectuarà el 13 de juny, i la publicació de l’oferta final serà el 5 de juliol, així com també es publicaran les relacions d’alumnes admesos. Les matriculacions es realitzaran del 2 al 9 de setembre.

Blue Alfa Safety SL s’encarregarà del servei de control d’accés, manteniment i neteja de la piscina municipal d’Altafulla

La durada de l'adjudicació és de 3 anys, prorrogable a dos més, amb un preu de 45.084,60 €

La durada de l’adjudicació és de 3 anys, prorrogable a dos més, amb un preu de 45.084,60 €

L’empresa Blue Alfa Safety SL s’encarregarà del servei de control d’accés, manteniment i neteja de la piscina municipal d’Altafulla, després que hagi estat la companyia que més punts ha obtingut en el concurs de contractació pública convocat per aquests treballs i en el qual hi ha participat dues empreses.  De fet, ha estat aquesta empresa la que ha presentat la millor oferta econòmica després de rebaixar en 5.915,40 €, el pressupost inicial de licitació que se situava en els 51.000 €. En aquest sentit, el preu d’adjudicació ha estat de 45.084,60 €, amb l’IVA inclòs, i una durada del contracte de tres anys per a les temporades d’estiu compreses entre els anys 2019 i 2021, i prorrogable a dos anys més.

L’objecte per aquest contracte de serveis és el de control d’accés, manteniment i neteja de la piscina municipal, i inclou la neteja de l’entorn d’esbarjo, el control d’accés mitjançant el torn, i  el manteniment i anàlisi de la qualitat de l’aigua de les dues piscines quant al control microbiològic i fisicoquímic. Fins ara aquests treballs anaven a càrrec de la Brigada Municipal.

Està previst que la piscina municipal s’obri el pròxim dilluns 24 de juny, com és habitual per Sant Joan, i s’allargui fins a principis de setembre. L’horari serà d’11 a 15h, i de 16 a 20h.

S’obre el període de preinscripcions a les llars d’infants municipals d’Altafulla

La data límit de presentació de sol·licituds és el 10 de maig

La data límit de presentació de sol·licituds és el 10 de maig

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Altafulla ha obert avui el termini de preinscripcions a les llars d’infants municipals Francesc Blanch i Hort de Pau per al curs 2019-2020, i que s’allargarà fins el 10 de maig. Les persones interessades cal que es dirigeixin a les dependències municipals de l’Ajuntament d’Altafulla, a la plaça del Pou, 1, en horari de dilluns a divendres, de 9.00 h a 14.00 h, i que presentin la seva sol·licitud al Registre Municipal.

Les llistes provisionals amb el barem es publicaran el 20 de maig, es tindrà un període de reclamacions de quatre dies, del 20 al 24 de maig, i la publicació de les llistes definitives dels barems es faran públiques el 31 de maig. El sorteig en cas d’empats a punts se celebrarà a la sala de Plens el 3 de juny a les 9.15h, i la llista d’admesos es publicarà el 5 de juny.

El període de matriculació s’estendrà del 10 al 14 de juny. La documentació necessària a presentar es pot descarregar al portal web www.altafulla.cat i a l’apartat d’Educació.

 

Més de 900 persones, entre adults i infants, participen a la Cursa de l’1 de maig d’Altafulla

La prova principal, la Cursa Open de 5 quilòmetres, va acabar amb la victòria de Carles Montllor i Sandra Alonso

La prova principal, la Cursa Open de 5 quilòmetres, va acabar amb la victòria de Carles Montllor i Sandra Alonso

Més de 900 persones, entre adults i infants, van participar ahir dimecres 1 de Maig en la 12a edició de la la Cursa de l’1 de Maig a Altafulla. Les Eres del Castell i la Vila Closa van reunir a centenars de corredors i corredores de totes les edats i dividits per categories. La prova principal, la Cursa Open de 5 quilòmetres, va acabar amb la victòria de Carles Montllor i Sandra Alonso. Montllor va fer un temps de 16:01 minuts, i va quedar per davant de Dani Alonso i Lluís Mas.

Per la seva banda, Sandra Alonso va assolir la 28a posició en la classificació general i va ser la primera corredora a creuar la línia de meta amb una marca de 20:46 minuts. Yoli Bergada i Sandra Gimeno van pujar al segon i tercer esgraó del podi, respectivament.

Abans, però, va ser el torn dels petits esportistes que, dividits per edats, van afrontar recorreguts amb distàncies diverses. D’aquesta manera, l’activitat física es combina amb l’oci infantil i familiar, enmig d’un ambient completament festiu durant tot el matí a Altafulla. Tots els atletes van ser obsequiats amb una medalla amb disseny exclusiu.

La dotzena edició de la Cursa de l’1 de Maig va comptar per quarta edició consecutiva de la prova coneguda com a “Corre amb un amic” per a nens i nenes amb diversitat funcional i que durant 130 metres van córrer sols o acompanyats. Aquesta prova ha estat premiada en els Premis Avriga Fvscvs que atorga el Consell Esportiu del Tarragonès.

La tapa del restaurant Voramar torna a ser la més ben valorada de la 4a ruta «La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla»

En tres setmanes de mostra, fora de la Setmana Santa, s'han repartit un total de 6.800 racions entre els 20 bars i restaurants participants

En tres setmanes de mostra, fora de la Setmana Santa, s’han repartit un total de 6.800 racions entre els 20 bars i restaurants participants

La regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla ha lliurat aquest dilluns al matí el reconeixement a la tapa més votada pels comensals en la 4a edició de la ruta gastronòmica «La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla». El premi ha tornat a recaure en el restaurant Voramar, per la seva proposta «El joc de la Xoixeta», un melós de carxofa fumada a baixa temperatura i bacallà confitat amb l’escuma del seu pil pil i pols de romesco.

La xef Sara Nicolás ha rebut el guardó de mans de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, el regidor de Comerç i Turisme, Jaume Sánchez, i la mateixa Xoixeta, la bruixa protagonista de la ruta de tapes. És la tercera vegada que Nicolás aconsegueix el reconeixement després de fer-ho en la primera i tercera edicions.

En tres setmanes de mostra, fora de la Setmana Santa, s’han repartit un total de 6.800 racions entre els 20 bars i restaurants participants. La mitjana de tapes servides per establiment ha estat de 350 racions amb un volum total de negoci de 19.000 €.

Els 20 establiments que hi ha participat han estat Voramar «Cal Vitali», Maritime Beach Club, Hotel Yola «El tiberi», La taberna del Quatre, La toque, Les bruixes, Solocomo, K la yaya, Gastrobar Faristol, Hotel Oreneta, El mercadet, La Violeta, La Terracita de Elena, El Pozo, El Bruixot, Ares Pastisseria, La taverna del mar, Altafulla Lounge, Ca l’Anna i el Samuel i el Bolero. La mostra està organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració d’Estrella Damm, i el Consorci Turístic del Baix Gaià.

 

Comencen els treballs de renovació de l’enllumenat públic al carrer Santa Marta dels Munts, a Altafulla

La nova xarxa de lluminàries comptarà amb un avançat sistema de gestió remota que permetrà una il·luminació dinàmica, intel·ligent i flexible

La nova xarxa de lluminàries comptarà amb un avançat sistema de gestió remota que permetrà una il·luminació dinàmica, intel·ligent i flexible

L’empresa ETRA BONAL SA, companyia adjudicatària de les obres, ha començat aquest dilluns els treballs de renovació de l’enllumenat públic al carrer Santa Marta del barri dels Munts d’Altafulla, amb una inversió total de 61.358,87 €, amb IVA inclòs.

Els treballs consistiran, a banda de la renovació de la xarxa i els fanals, en la posada en funcionament d’un sistema Citytouch Lightwave de Philips. Aquesta eina de programació remota permet una il·luminació dinàmica, intel·ligent i flexible. És un sistema de gestió i administració on line que connecta de manera bidireccional els punts de llum amb la plataforma Citytouch i a la inversa. Les seves funcionalitats, entre altres, són la gestió remota, la mesura de l’energia i la supervisió de la llum.

El termini d’execució de les obres és de sis setmanes. ETRA BONAL SA és un gran grup empresarial dedicat a posar al servei de la societat les tecnologies més avançades en les àrees de mobilitat, xarxa de tràfic i transport, enllumenat, energia, seguretat i comunicacions amb una llarga experiència de més de 30 anys.

El conte “Martí i el fang” es presentarà a les escoles La Portalada i El Roquissar d’Altafulla

Es tracta d’una publicació que edita el Centre d’Estudis d’Altafulla, finançat pels ajuntaments d’Altafulla i Vespella de Gaià, amb motiu del 70è aniversari del naixement del ceramista i escultor altafullenc Martí Royo

Es tracta d’una publicació que edita el Centre d’Estudis d’Altafulla, finançat pels ajuntaments d’Altafulla i Vespella de Gaià, amb motiu del 70è aniversari del naixement del ceramista i escultor altafullenc Martí Royo

El Centre d’Estudis d’Altafulla presentarà el conte “Martí i el fang” els dies 29, 30 d’abril i 2, 3 i 16 de maig a les escoles La Portalada i El Roquissar d’Altafulla. Es tracta d’una publicació que edita el Centre d’Estudis d’Altafulla, finançat per les regidories de Cultura dels ajuntaments d’Altafulla i Vespella de Gaià, i imprès a la impremta altafullenca Quart Gràfica, amb motiu del 70è aniversari del naixement del ceramista i escultor altafullenc Martí Royo.

‘Martí i el fang’ és un conte adreçat al públic infantil, escrit per l’altafullenca Anna Muntaner, i il·lustrat pels artistes locals Marta Balañà, Laura Pijuan, Sió Virgili, Salvador Anton, Isaac Muñoz “Leim” i Marcel Socias, tots ells vinculats al Cercle Artístic d’Altafulla, amb l’objectiu de donar a conèixer la figura de Martí Royo, considerat un dels millors ceramistes de Catalunya i de l’Estat espanyol de finals del segle XX. L’edició ha estat de 2.200 exemplars.

La presentació a l’escola La Portalada tindrà lloc els dies 29 i 30 d’abril, i 2 i 3 de maig, de 15:00h a 16:30h; mentre que a l’escola El Roquissar se celebrarà el 16 de maig durant tot el dia, amb sessions de matí i tarda. La finalitat del Centre d’Estudis i d’ambdós ajuntaments és distribuir la publicació entre tots els alumnes escolaritzats a Altafulla i Vespella de Gaià.

D’altra banda, el Centre d’Estudis té previst organitzar, del 6 al 18 de juliol, una exposició que reunirà catàlegs, cartells, reculls de premsa i audiovisual, fotografies i obra de l’artista altafullenc al Fòrum de la plaça de l’Església. Precisament el 18 de juliol és la data de la mort de Martí Royo. Paral·lelament a aquesta activitat, el centre també té previst treure a la llum un plànol de carrers amb la ubicació de les més de 30 obres que Martí Royo té projectades a la via pública.

La biografia de Martí Royo

Martí Royo va néixer a l’Hospitalet de Llobregat  el 20 de gener de 1949 i va morir a Altafulla, el 18 de juliol de 1997. Va ser un ceramista i escultor referent de la ceràmica a nivell català i també estatal de la segona meitat del segle XX.

Obres seves es poden admirar en diversos punts del Camp de Tarragona, sobretot a Altafulla, però també al Museu de Ceràmica de Barcelona, al Museu Nacional de Ceràmica de València, al Museu de Manises o al Museu d’Art Modern de Tarragona.

Arrelat a la ceràmica tradicional, Martí Royo també es va interessar en les tendències de la ceràmica contemporània i va destacar en l’experimentació i la pedagogia de la tècnica “raku” d’origen oriental, basada en una cuita acurada del fang, i també per les obres de gran format.

Royo està considerat com un dels millors ceramistes de Catalunya i de l’Estat espanyol de finals del segle XX i en destaca el seu paper de renovador de la ceràmica catalana a partir de l’estudi de la geologia i de diferents tipus de terres. Va col·laborar amb diversos artistes, com Madola, Rafael Bartolozzi o Rufino Mesa.

A Altafulla és on podem trobar més obres de Martí Royo, com el Monument dels Castellers a la plaça del Pou, la Sargantana a la Gelateria la Perla, l’Oliverot de l’Ajuntament o l’escultura a la plaça que porta el seu nom, a més de diferents murals dins de cases particulars.

Les llars d’infants d’Altafulla, Francesc Blanch i Hort de Pau oferiran jornades de portes obertes

L’objectiu és donar a conèixer a les famílies les seves instal·lacions i el seu projecte educatiu, adreçat a nadons de 0 a 2 anys

L’objectiu és donar a conèixer a les famílies les seves instal·lacions i el seu projecte educatiu, adreçat a nadons de 0 a 2 anys

Les llars d’infants d’Altafulla ja ho tenen tot a punt per celebrar les seves tradicionals jornades de portes obertes. Unes sessions que ambdós centres convoquen cada any just abans del període de preinscripció per tal de donar a conèixer a les famílies les seves instal·lacions i el seu projecte educatiu, adreçat a nadons de 0 a 2 anys.

Més enllà d’oferir-los una visita guiada per les diferents estances, també presenten les places que ofereixen pel proper curs 2019-2020. La jornada de portes obertes a la llar d’infants Francesc Blanch tindrà lloc el pròxim dilluns 29 d’abril a les 17:30h; mentre que a la llar d’infants Hort de Pau se celebrarà el pròxim dimarts 30 d’abril a les 15:15h. Es preveu que les visites siguin d’una hora i mitja en ambdós centres. El període de preinscripció serà del 2 al 10 de maig, i la documentació es podrà sol·licitar a la recepció de l’Ajuntament, en horari d’oficina, de 9 a 14h.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies