TARRAGONA 21

El Parc dels Avellaners d’Altafulla renova els equipaments lúdics i esportius

La intervenció s’ha centrat en la substitució d’antics elements malmesos pel pas dels anys i poc segurs, com per exemple les porteries de futbol sala.

Si fa pocs dies la Brigada Municipal d’Altafulla enllestia l’adequació de l’entorn del Castell, on antigament hi havia una bassa dedicada al reg, per tal d’obrir l’espai totalment renovat a la ciutadania i dotar-lo de valor patrimonial, aquesta setmana l’Ajuntament d’Altafulla ha presentat una nova intervenció de millora d’espais. És el Parc dels Avellaners, entre els carrers dels Avellaners, de la Rasa i Via Roviano.

Es tracta d’unes millores que han consistit en la total renovació dels espais lúdics dedicats a la pràctica de l’esport, i que segons la regidora de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau, “tenen molt d’ús per part dels veïns del poble”. “És per aquest motiu”, ha explicat la regidora, “que s’hi ha destinat una partida econòmica total de 16.000 euros”.

En aquest sentit la intervenció s’ha centrat en la substitució d’antics elements malmesos pel pas dels anys i poc segurs, com per exemple les porteries de futbol sala. En el seu lloc s’hi ha instal·lat una pista multiesportiva de 20×10 metres amb tanques laterals d’1 metre d’alçada.

La pista disposa de dues porteries de futbol sala amb xarxa antivandàlica incorporades a l’estructura així com de dos taulells i cistelles de bàsquet. A l’actuació s’hi suma també la instal·lació d’una taula de ping-pong i la completa una xarranca de cautxú que s’instal·larà properament. Paral·lelament també s’han col·locat dues noves taules a la zona de pícnic, que se sumen a les que ja hi havia, a tocar dels elements del parc infantil.

La regidora de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau, i l’alcalde, Fèlix Alonso.

L’actuació que ha dut a terme l’Ajuntament d’Altafulla ha estat proposada pels veïns de la zona i acceptada pel consistori amb la voluntat d’arranjar i millorar els espais d’esbarjo i lleure de la població. De fet, Montse Castellarnau ha explicat que “amb aquesta obra s’ha aprofitat per desplaçar uns metres la pista multiesportiva, amb la finalitat que els usuaris causin les menors molèsties possibles als veïns que hi viuen a tocar”.

En un futur la intenció és completar la millora del parc amb canvis a la zona de jocs infantils. Castellarnau ha detallat que “cal seguir desenvolupant el pla de millores de parcs i zones infantils amb l’objectiu de modernitzar i ampliar tots els elements de lleure per a la canalla que hi ha al municipi”.

Aquesta intervenció se suma a les que el consistori ja porta realitzant a diversos punts del municipi des de fa mesos, amb la voluntat de recuperar espais pel poble i fer-los accessibles al veïnat. Alguns exemples es troben a la urbanització de Brises del Mar amb la renovada zona d’esbarjo i lleure o al complet i recent estrenat parc multiesportiu de Safranars.

Altafulla millora l’entorn de la zona verda de davant el Castell

Els treballadors han dut a terme tasques d’arranjament i d’enjardinat i hi han instal·lat mobiliari urbà

La Brigada Municipal de l’ajuntament d’Altafulla ja ha enllestit les actuacions que els darrers dies ha dut a terme a l’entorn de la zona verda de davant del Castell.

En aquest punt a tocar de la Vila Closa, els treballadors han dut a terme tasques d’arranjament i d’enjardinat i hi han instal•lat mobiliari urbà per al gaudi de la ciutadania. La regidora de Parcs i Jardins a l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau, ha explicat que aquesta zona “antigament era una bassa destinada al reg i fa uns quants anys ja es va intentar donar-li el valor patrimonial que es mereix tot col·locant-hi una escultura”.

En aquesta ocasió l’actuació, que segons Castellarnau “ja fa mesos que estava programada”, pretén difondre el patrimoni històric i el passat de la vila així com fer-lo més visible als vilatans i turistes. És per això que, per una banda s’ha procurat que l’espai sigui accessible a tothom mitjançant rampes i bancs, i per altra que els colors dels materials utilitzats inspirin i traslladin a èpoques en què el lloc i els usos eren totalment diferents als actuals.

La regidora de Parcs i Jardins d’Altafulla ha explicat que les intervencions se sumen a les que el consistori ja porta realitzant a diversos punts del municipi des de fa mesos, amb la voluntat de recuperar espais pel poble i fer-los accessibles al veïnat. L’Ajuntament ha destacat amb aquesta nova obra que segueix “apostant per millorar, dia a dia, la qualitat de vida a Altafulla, el poble dels parcs per a tothom”.

‘Eclipsi d’arròs’, del restaurant Voramar, la proposta més ben valorada de la 3a ruta ‘La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla’

La xef de l’establiment, Sara Nicolás, ha rebut el reconeixement a una deconstruccció d’arrossos amb fumet negre i allioli thai que l’acredita per segon cop en tres anys com a vencedora de la mostra gastronòmica

La regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla ha lliurat aquest divendres el reconeixement a la tapa més votada pels comensals a la 3a edició de la ruta gastronòmica “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla”. Un primer premi que ha recaigut al restaurant Voramar per la seva proposta ‘Eclipsi d’arròs’, una deconstruccció d’arrossos amb fumet negre i allioli thai.

La xef de l’establiment, Sara Nicolás, ha rebut el guardó de mans de l’Alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, el regidor de Comerç i Turisme, Jaume Sánchez, i la mateixa Xoixeta, la bruixa protagonista de la ruta de tapes. La guanyadora ha aprofitat l’acte per explicar la creació que ha presentat l’equip que encapçala, que ha consistit en una especialitat dels plats d’arrossos que el restaurant inclou a la seva carta. Amb el reconeixement, Nicolás torna al primer caixó del podi després que en la primera edició també fos la vencedora i l’any passat quedés segona.

Per la seva banda, el regidor de Comerç ha afegit que la variant d’aquests arrossos ha estat la proposta que més ha agradat als participants que han completat tota la ruta de tapes, gairebé una trentena. Jaume Sánchez, a més, ha afegit que “el tret distintiu de la ruta d’Altafulla és la qualitat i l’elaboració de cada platet”, i que “és positiu que les tapes amb més èxit s’incorporin a la carta dels establiments i la gent conegui els restaurants i bars locals a través d’aquesta iniciativa”.

En tres setmanes de duració de la “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla”, s’han repartit un total de 7.512 racions entre els 18 bars i restaurants participants, cosa que significa que s’ha superat l’anterior xifra de 7.000 racions, tenint en compte que la ruta no ha caigut en Setmana Santa. La mitjana de tapes servides ha estat de 400 racions amb un volum total de negoci de 21.000 euros.

Al llarg dels dies de ruta, els participants han anat omplint un llibret amb el segell de cada establiment. Aquells que han aconseguit completar-lo, gairebé una trentena han rebut un petit obsequi i han estat inclosos en el sorteig de 10 lots del Grup Estrella Damm. Els guanyadors són: Manuel Diego, Carmelo Correa, Pepe Naval, Robert Cuñat, Margarita Badia, Eduard Virgili, Natalie Guilliano, Inmaculada Sanz, Eva Hernández i Josep Maria Ferré.

Els 18 restaurants i bars que han participat a la ruta són Voramar “Cal Vitali”, Pont de mar, Maritime Beach Club, La taberna del mar, Hotel Yola “El tiberi”, Bolero, Salsa Gastrobar, La taberna del Quatre, La toque, Les bruixes, Solocomo, Cal Cano, K la yaya, Gastrobar Faristol, Hotel Oreneta, El mercadet, La Violeta i La Terracita de Elena. La ruta ha estat organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració d’Estrella Damm, Tarragona 2018 i el Consorci Turístic del Baix Gaià.

La ruta gastronòmica d’Altafulla reparteix més de 7.500 racions en tres setmanes

La bruixa Xoixeta, amb el regidor de Comerç, Jaume Sànchez

La regidoria de Comerç i Consum de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Jaume Sànchez, ha fet un balanç “molt positiu” de la tercera edició de la ruta gastronòmica “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla”. Durant aquestes tres setmanes de la mostra (del 13 al 29 d’abril), s’han repartit un total de 7.512 racions d’entre els 18 bars i restaurants participants. Aquesta xifra supera lleugerament la de l’anterior edició, que es va situar en les 7.000 racions. Aquest fet li dóna un valor afegit perquè a diferència de la passada ruta, aquesta vegada s’ha organitzat fora del període de Setmana Santa i amb la participació de dos establiments menys.

Més enllà del número de tapes servides, el regidor de Comerç ha destacat la qualitat de les propostes, i el fet que, tot i no coincidir enguany amb el període de vacances, la resposta de la ciutadania ha estat excel·lent “ja que coneixen La Xoixeta i surten expressament a tastar les diferents especialitats”. La mitjana de tapes servides ha estat de 400 racions amb un volum total de negoci de 21.000 euros.

Tal i com ha assenyalat Sànchez, la ruta gastronòmica de tapes serveix especialment per donar a conèixer la restauració d’Altafulla i a què gent del Camp de Tarragona i el Penedès “vinguin expressament a Altafulla per aquesta mostra”. “La bruixa… Pata pop!”, “Eclipsi d’arròs” i “Kikets de llom” han estat les tapes que més sortida han tingut de les que s’han ofert a un preu de 2,8 €.

Vilatans i turistes han pogut gaudir d’una tapa i una cervesa Estrella Damm inspirades en la Xoixeta, la bruixa més popular del municipi, que ha tornat a fer de fil conductor de la mostra.

Aquells que han aconseguit omplir tot el llibret podran anar a l’oficina de Turisme de l’Ajuntament abans del 8 de maig fins les 14h, per poder votar la tapa que més els ha agradat, rebre l’últim segell i ser obsequiat amb un regal.

Tots els que hagin acabat la ruta participaran en un sorteig de 10 lots del Grup Estrella DAMM. L’establiment de la tapa guanyadora rebrà un reconeixement recordatori de l’organització, que serà un quadre inspirat en la Xoixeta. Les votacions i entrega de premis es durà a terme la setmana vinent.

Els 18 restaurants i bars que hi ha participat han estat Voramar “Cal Vitali”, Pont de mar, Maritime Beach Club, La taberna del mar, Hotel Yola “El tiberi”, Bolero, Salsa Gastrobar, La taberna del Quatre, La toque, Les bruixes, Solocomo, Cal Cano, K la yaya, Gastrobar Faristol, Hotel Oreneta, El mercadet, La Violeta i La Terracita de Elena. Està organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració d’Estrella Damm, Tarragona 2018, i el Consorci Turístic del Baix Gaià.

Altafulla reinvertirà 1,8 MEU del romanent del 2017 per a projectes del municipi i situar el deute a zero

Un moment del pe municipal d’Altafulla

L’Ajuntament d’Altafulla reinvertirà un total d’1.846.712,14 € del romanent de tresoreria positiu del 2017 (2.299.524,82 €) per a diferents projectes i millores urbanes per al municipi, així com també situar el deute municipal a zero. Així ho va aprovar per unanimitat el Ple municipal celebrat el passat dijous 26 d’abril.

Les principals inversions són les obres de construcció del gimnàs de la Portalada (706.711 €); la remodelació del Casal La Violeta (499.537,54 €); la renovació total de l’enllumenat públic del carrer Santa Marta, al barri dels Munts (150.000 €); una nova màquina escombradora per a la Brigada Municipal (118.000 €), i l’expropiació dels terrenys per a la construcció d’una bassa de laminació per reduir notablement les inundacions al Barri Marítim (100.000).

D’aquesta modificació de crèdit d’1,8 milions d’euros, també es destinarà un total de 175.000 € a eixugar totalment el deute de l’Ajuntament d’Altafulla, cosa que liquidarà un préstec del mateix import, fet que donarà com a resultat tenir una administració absolutament sanejada i autosuficient.

Quant a les inversions amb menor partida, destaquen l’adequació de la plaça Major d’Altafulla (40.000 €); la rehabilitació de la Pallissa de l’Era de l’Ixart, local dels Castellers d’Altafulla (30.000 €); la pista multiesportiva del Carrer Avellaners (16.080,90 €); la realització d’un projecte per a la millora de l’enllumenat de Brises del Mar (5.000 €); la renovació total de l’escenari per al Festival Internacional de Música de la plaça de l’Església (4.682,70 €), i el lloguer de contenidors per a escombraries (1.700 €).

La línia fèrria de la Costa, tallada per la troballa d’una cama humana

La cama ha estat trobada a l’alçada de Cala Romana i entre les estacions de Tarragona i Altafulla-Tamarit.

Les línies R14, R15 i R16 de Rodalies de Renfe, així com les regionals RT1 i RT2 presenten retards de més d’una hora en els seus combois després que s’hagin trobat restes humanes a la via al tram entre Tarragona i Altafulla-Tamarit. L’avís s’ha donat prop de les cinc de la tarda, quan el conductor d’un tren ha sentit un cop a la màquina i l’ha aturat. Ha estat aleshores quan s’ha trobat primer una cama i després altres restes. La circulació de trens ha estat interrompuda prop de dues hores en aquest tram mentre els serveis d’emergència desenvolupaven les seves tasques. Cap a tres quarts de set de la tarda s’ha reobert una de les dues vies del tram i se circula per via única.

Pel que fa a les restes del cos, de moment des dels Mossos d’Esquadra no s’aventura cap hipòtesi sobre el seu origen, tot i que no es descarta que hi hagi hagut un atropellament.

ACN

Altafulla millora la Via Augusta que acollirà les proves de triatló

Les autoritats, vistant l’avinguda

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i el president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Josep Fèlix Ballesteros, han visitat aquest divendres a la tarda la Via Augusta del municipi. Aquest carrer, que serà l’epicentre de les competicions de triatló dels Jocs Mediterranis, ha estat recentment millorat per adaptar-se al certamen.

Fèlix Alonso ha subratllat el “suport” que ha rebut per part de les altres administracions i l’entesa que s’ha viscut entre institucions diferents per tirar endavant les obres dels Jocs. “Nosaltres ens haguéssim conformat a ser espai per als entrenaments de l’esport que fos, i finalment som la seu de Triatló”. Alonso ha destacat el llegat que deixarà els Jocs Mediterranis especialment en salut i esport. El mateix argument ha fet servir el president de la Diputació, Josep Poblet, que ha posat en valor la unió dels diferents municipis i institucions per fer realitat els Jocs. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha celebrat que amb l’arribada dels Jocs Altafulla pugui gaudir d’una via ampla i pensada per als vianants.

A la visita també hi han assistit el diputat de la Diputació de Tarragona, Mateu Montserrat; la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Carmen Mansilla, el tinent d’alcalde comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, representants dels municipis seus dels Jocs i presidents d’entitats i associacions d’Altafulla. Durant l’acte, els assistents han recorregut per la Via Augusta i han descobert una placa commemorativa.

Un moment de la descoberta de la plaça. Foto: Tarragona21

Més de 800.000 euros d’inversió

Les actuacions a Altafulla han consistit en la urbanització del tram central de la Via Augusta, carrer principal de la façana marítima del municipi, i en la remodelació de l’àrea d’aparcament nord, i la zona verda de la Fassina.

La Via Augusta s’ha reformat per reorganitzar el trànsit i millorar-ne la fluïdesa. Per aquest motiu s’hi ha fet dos carrils de circulació per als vehicles, així com mesures que permetin evitar velocitats elevades. La reordenació d’aquesta zona també afavoreix l’ús per part dels vianants gràcies a l’eixamplament de les voreres, on s’ha habilitat un carril bici de doble sentit, s’hi ha plantat vegetació arbrada i s’hi ha instal·lat àrees amb canvis de paviments. L’eliminació d’aparcaments en aquest tram central també afavorirà la dinamització del comerç i la restauració.

La millora Via Augusta, a banda de la profunda remodelació i redistribució dels espais, suposa una important actuació d’integració urbanística tant de la plaça dels Vents com de la renovada Oficina Municipal de Turisme i de l’església, espai on se li ha tret el mur de separació per tal d’integrar-la dintre del vial.

L’actuació al tram de la Fassina ha permès la creació d’una nova zona d’estacionament que concentra l’aparcament en aquest punt del barri marítim i completa la reorganització de la Via Augusta. En el tram oest que limita amb la via del tren, s’ha creat una àrea asfaltada per a 68 places permanents d’aparcament degudament senyalitzada, a més s’ha habilitat una altra àrea de terra i sauló que limita amb la zona verda pública amb 60 places més.

Pel que fa a l’actual zona verda, aquesta actua com a únic element que uneix les dues àrees verdes que, abans de les obres, estaven separades pel carrer Boga. Això ha permès organitzar de forma unitària tot aquest àmbit amb recorreguts per a vianants i creant espais més generosos pel passeig i el gaudí dels veïns amb espais amplis i arbrat.

Les obres han tingut un cost de 849.274,80 euros. El projecte urbanístic ha comptat amb una de la Diputació de Tarragona de 178.772,35 euros i una altra del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya de 229.868,07 euros. Aquest tram central de la Via Augusta és l’escenari principal del Triatló que tindrà lloc el proper 23 de juny en el marc dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

La Diputació de Tarragona ha col·laborat en la millora dels equipament esportius dels 14 municipis que són seu dels Jocs Mediterranis. És per això que Altafulla, Calafell, Cambrils, Constantí, el Morell, la Pobla de Mafumet, Reus, Salou, la Selva del Camp, Tarragona, Torredembarra, Valls, Vila-seca i el Vendrell gaudeixen avui d’unes excel·lents instal·lacions per als esportistes professionals que participaran en els Jocs. I una vegada finalitzi aquest esdeveniment, la ciutadania es beneficiarà d’uns equipaments d’alt nivell que contribuiran a fomentar l’esport, el lleure i la salut.

Últims dies per inscriure’s a l’11a Cursa 1 de Maig d’Altafulla que organitzen els Atletes i l’Ajuntament

A falta de quatre dies per a la prova, ja hi ha més de 200 inscrits per a la cursa Open; i més de 400 participants a les curses infantils.

Els Atletes d’Altafulla i l’Ajuntament d’Altafulla ja ho tenen tot a punt per celebrar l’11a edició de la Cursa 1 de Maig, que tindrà lloc a la zona de les eres del Castell dimarts vinent. Tot indica que la prova tornarà a ser un èxit rotund, una cita ineludible no només pel municipi, sinó també pel Baix Gaià.

A falta de quatre dies per a la cursa, les inscripcions per l’Open d’adults van a bon ritme, segons el director de la prova, Guillermo Alonso, i que se situen en les més de 200. Quant a les curses infantils, la xifra ja supera els 400 participants. L’organització, a càrrec dels Atletes d’Altafulla i la regidoria d’Esport de l’Ajuntament, espera arribar als 350 inscrits en la categoria Open, i pel que fa a les proves dels més petits, a les 600 inscripcions. E

El preu per participar-hi és de 12€ fins a tancar inscripcions, i el mateix dia de la cursa, 15€. Les inscripcions es poden fer al portal web athleticevents.net, i de forma presencial, a la Gelateria La Perla, d’Altafulla, i a la botiga Bikila, de Tarragona.

L’esdeveniment es divideix en dues parts. La primera, que començarà a les 10 del matí i està dedicada exclusivament als infants amb diverses curses i distàncies, en funció de l’edat dels participants, i combina l’activitat física amb un ambient lúdic i festiu que fa gaudir als més menuts d’un dia d’esport i els inicia en la pràctica de l’atletisme.

I la segona, dedicada als més grans, que consisteix en una cursa que començarà cap a les 11:30h en un circuit urbà que passa per dintre de la Vila closa i acaba al Castell. Aquest circuit té una distància total de cinc quilòmetres, i és apte per a totes les edats i per a tots els estats de forma. La cursa està cronometrada amb xip i se surt des de davant del Castell d’Altafulla.

Un any més, i per tercera edició consecutiva, es comptarà amb la prova “Corre amb un amic” per a nens i nenes amb discapacitat, que participaran, acompanyats amb un amic o sols, en una cursa de 130 metres no competitiva, i que va ser premiada amb el Premi Auriga Fuscus, del Consell Esportiu del Tarragonès, per als valors i la integració social.

La Cursa 1 de Maig no és només una prova esportiva, sinó que es converteix en un dia d’esport familiar clarament marcat per un ambient festiu, amb castells inflables i batucada, i envoltats d’un marc incomparable com és l’entorn de les eres de la vila d’Altafulla.

L’Escola Municipal de Música treu els Pianos al carrer 

L’Escola Municipal de Música d’Altafulla (EMMA) organitza demà divendres, de 17:30h a 19:30h, l’activitat “Pianos al carrer”. Es tracta d’una activitat que duran a terme tots els i les alumnes de les classes de piano del centre, i que s’adrecen a tots els aficionats a la música. L’acte tindrà lloc al carrer de l’Hostal, just davant la seu de l’EMMA, a la Violeta. L’activitat va a càrrec de Marina Ciuró, professora de piano de l’Escola de Música, que ha destacat que aquests actes pretenen mostrar a la ciutadania els coneixements dels estudiants de piano del centre.

L’activitat s’emmarca dintre de la Setmana d’Activitats Musicals obertes a la ciutadania que ha programat el centre, i que ja és tradicional fer-ho a principis de la primavera. Els actes van començar el passat dilluns amb un taller de percussió reciclable a càrrec dels alumnes de 1r a 4t de llenguatge musical, i un concert de cambra.

Dimarts, el professor de percussió del centre, Luis Chacón, va oferir un taller de caixó dels alumnes d’Iniciació II a Adults. I aquest dimecres, les activitats s’han centrat en els més petits, amb el taller “Un món d’instruments”, una activitat dels alumnes de 3 a 7 anys. L’aula de l’escola va acollir també una classe col·lectiva de percussió, i una altra, d’audició de guitarra per a tots els públics.

Avui dijous es farà la segona sessió del taller de caixó, de 19 a 20h, i una petita audició dels alumnes de l’Escola de Música d’Iniciació II a Adults.

Què pots fer aquest cap de setmana a Altafulla?

Del recull dels actes més destacats per al cap de setmana a Altafulla remarquem la Cursa 1r de Maig, que se celebrarà el dimarts vinent a les Eres del Castell a partir de les 10h del matí; l’activitat Pianos al carrer, que organitza l’Escola Municipal de Música d’Altafulla, demà divendres a partir de les 17:30h; la pel·lícula “La tortuga Roja”, del Cineclub Altafulla Link, de divendres a les 20:30h, i la IX Marxa de les Terres del Gaià, que se celebrarà al llarg del cap de setmana i que l’Ajuntament d’Altafulla hi dóna suport.

Dijous, 26 d’abril

CLUB DE LECTURA ADULTS

19:00  |  Altafulla – Carrer de les Escoles, s/n

“Digues que m’estimes encara que sigui mentida”, de Montserrat Roig.

“Cementiri de Sinera”, de Salvador Espriu.

A la Biblioteca Municipal, a les antigues escoles Teresa Manero.

TALLER DE CAIXÓ

19:00 | Altafulla – Carrer de l’Hostal, s/n

Segona sessió del taller de caixó, de 19 a 20h, i una petita audició dels alumnes de l’Escola de Música d’Iniciació II a Adults.

Al pati de l’Escola de Música, al Casal La Violeta.

Divendres, 27 d’abril

EL 7è LLIBRE CLUB DE LECTURA I CINEMA

18:00 a 20:oo  |  Altafulla – Carrer de les Escoles, s/n

“La ventana indiscreta” de Cornell Woolrich, dirigida per Alfred Hitchcock.

A la Biblioteca Municipal, a les antigues escoles Teresa Manero.

PIANOS AL CARRER

17:30 a 19:30 | Altafulla – Carrer de l’Hostal, s/n

Activitat de les classes de piano de l’Escola Municipal de Música d’Altafulla.

Adreçat als aficionats de la música i obert a la ciutadania.

S’actuarà al carrer davant la seu de l’EMMA al Casal La Violeta.

CINECLUB LINK: “LA TORTUGA ROJA”

20:30  |  Altafulla – Carrer de l’Hostal, s/n

Entrada 5€ per a socis; i menors de 25 anys 2€.

Pel·lícula d’animació per a tots els públics.

Al Casal La Violeta.

Diumenge, 29 d’abril

VISITA GUIADA DESEMBOCADURA DEL GAIÀ I HORT DE LA SÍNIA

11:00 a 13:00  |  Altafulla – Club Marítim Altafulla

Activitat gratuïta.

Cal inscripció prèvia al telèfon 655486115, o bé, al correu electrònic  joan@hortdelasinia.com

Dimarts, 1 de maig

CURSA PRIMER DE MAIG

10:00 | Altafulla – Eres del Castell

Cursa Open a les 11:30 h.

Curses infantils gratuïtes. Horari de la cursa a partir de les 10:00 h.

Recollida de dorsals cursa 5 km dilluns a Atheltic Events ( Rambla  Francesc Macià 5, Tgn. )  : de 12:00 h. a 13:15 h. i de 17:15 h. a 19:00 h. Dimarts a la zona de sortida de 8:30 h. a 10:45 h.

Tota la informació a http://atletes.wixsite.com/cursaprimavera

Organitza Atletes d’Altafulla i Ajuntament d’Altafulla

Cronometratge cursa open Crono Athletic Events.

Dies 28, 29 i 30 d’abril

IX MARXA TERRES DEL GAIÀ

Marxa a peu pels pobles de les Terres del Gaià per a reivindicar la conservació i protecció d’aquest territori i del cabal ecològic del riu Gaià.

Consulteu el programa

Organitza Associació Terres del Gaià.

Amb el suport de l’Ajuntament d’Altafulla.

Fins el 29 d’abril

EXPOSICIÓ “EN BUSCA DE UN SUEÑO”

17:00  |  Altafulla – Carrer de l’Hostal, s/n

Exposició “En busca de un sueño”, del fotògraf cubà Iván Soca. Comissari de l’exposició Juan Miguel Morales.

Del 8 al 29 d’abril, de dilluns a diumenge, de 17 a 20 hores, al Casal La Violeta. En el marc del projecte cultural Barnasants.

TAPES BRUIXES ALTAFULLA LA XOIXETA

Un total de 18 bars i restaurants d’Altafulla participen en la ruta gastronòmica “Tapes Bruixes Altafulla. La Xoixeta”.

Tapa + quinto 2,8€.

 

 

L’Ajuntament d’Altafulla recupera i arranja un camí rural a la urbanització de Brises del Mar

L’abans (imatge superior) i el després (inferior) de la intervenció. Fotos: Ajuntament d’Altafulla

L’Ajuntament d’Altafulla ha enllestit els treballs d’arranjament d’un camí de 439,83 metres de longitud de la urbanització de Brises del Mar. Aquest sender rural es trobava en molt mal estat i totalment intransitable per la gran quantitat de pedres de grans dimensions que havien caigut dels marges cap a la via, així com també per la gran presència de branques que obstaculitzaven el pas de vianants.

La regidora responsable de Parcs i Jardins, Montse Castellarnau, ha explicat que l’objectiu de les tasques d’arranjament ha estat “recuperar un camí rural de Brises del Mar i fer-lo, com abans, transitable pels veïns i els visitants”. Els treballs han consistit en la reconstrucció dels marges de pedra seca, la neteja i el desbrossament del brancatge que envaïa el camí i que obstaculitzava totalment el pas de vianants.

Aquesta actuació se suma a la millora i ampliació del parc infantil de Brises del Mar les tasques del qual van finalitzar el passat mes de març, i que va comptar amb la instal·lació d’un multijoc amb tobogan i escalada adreçat per a menors de 3 a 12 anys, dos jocs de molles nous, i dues cistelles de bàsquet fixes amb protecció anti-vandàlica, a la pista poliesportiva.

El recinte firal de Marquès de Tamarit acollirà una nova edició de la Fira de Sant Jordi 2018 d’Altafulla

A banda de la vintena de parades de roses, entitats, empreses, associacions i partits polítics que conformaran la fira, es duran a terme un seguit d’activitats.

El recinte firal de l’Avinguda Marquès de Tamarit d’Altafulla esdevindrà un any més, aquest dilluns 23 d’abril, l’escenari de la Fira de Sant Jordi 2018. La jornada començarà, a les 9:15 hores, amb la hissada de l’estelada a la rotonda de Marquès de Tamarit/carrer de Dalt, tal com es va acordar en el Ple Municipal en record a les persones que van fer possible el 9-N ara fa quatre anys.

A banda de la vintena de parades de roses, entitats, empreses, associacions i partits polítics que conformaran la fira, es duran a terme un seguit d’activitats. Al matí Altafulla Ràdio farà un programa especial en directe des de l’espai firal. Al llarg del dia, el col·lectiu d’Artesans d’Altafulla realitzarà tallers per la canalla i Mans per l’Acció Solidària realitzarà una representació de titelles.

D’altra banda, la Biblioteca d’Altafulla ha organitzat una presentació d’autors locals amb Magalí Vincke (10:30 a 13:30h); la contacontes Pepi Miró (10 a 13h); Samuele Arba, a la tarda; Mons Buyó i Oriol Jordana (10 a 12h), i pel matí, es presentarà la nova Associació SAW-T, que inclourà una actuació de rap a les 19h.  A més, es farà un taller de roses i punts de llibres, i un taller literari “L’arbre de les paraules”, d’11 a 13h.

Ja a la tarda, el grup de fotògrafs d’Altafulla BLOC hi serà en directe per tal de treure alguna imatge dels millors moments de la diada. Per acabar, a les 17:00h es farà l’entrega de premis i diplomes del Concurs Escolar de Sant Jordi i hi haurà un berenar per a la canalla a l’espai firal. Quan acabi aquest acte, la contacontes local Pepi Miró explicarà les populars històries de “Les aventures d’en Pepitu”.

Com a actes previs a la diada de Sant Jordi, el Centre d’Estudis d’Altafulla presentarà dissabte, 21 d’abril, el volum 42 dels Estudis Altafullencs. La presentació anirà a càrrec de l’altafullenc Joan Prat Carós, professor emèrit d’Antropologia Social de la URV, a partir de les 19:30h a la seu de l’entitat, al carrer de les Escoles, a les antigues Escoles Teresa Manero.

Diumenge 22, serà el torn de la diada castellera de Sant Jordi, a les 12:30h a la plaça del Pou, amb els Castellers d’Altafulla, els Xiquets de Reus i els Xiquets de Cambrils.

En el marc de la celebració del 45 è aniversari dels Castellers d’Altafulla, la colla també s’ha volgut sumar a la celebració de Sant Jordi amb la presentació del llibre “Pit i Amunt!”. El seu autor, Benet Íñigo, visitarà Ca l’Ixart dissabte 21 d’abril a les 17:30h.

El Casal La Violeta acollirà la Gran Final del Campionat d’Scrabble escolar dels Països Catalans

En aquesta 9a edició, hi participaran un total de vuit centres de Sabadell, Castelló, Altafulla, l’Hospitalet de Llobregat, Castelldefels i Elx.

L’Ajuntament d’Altafulla està ultimant aquests dies els darrers detalls per acollir aquest dissabte, a la Violeta, la Gran Final de 1r i 2n de Secundària del Campionat d’Scrabble escolar dels Països Catalans. Alumnes de 1r i 2n d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de vuit centres diferents de Sabadell, Castelló, Altafulla, l’Hospitalet de Llobregat, Castelldefels i Elx disputaran la final d’aquest joc de taula que cada vegada està prenent més protagonisme en el nostre territori.

Quant a la participació altafullenca, seran set les parelles de l’Institut d’Altafulla que hi participaran en una jornada que obrirà les portes a les 10h; i a les 10:15h, començaran les inscripcions al torneig. A les 11h es donarà el tret de sortida al campionat on es disputaran tres rondes de joc: la primera, d’11:15 a 11:45h; la segona, de 12:00 a 12:30h, i la tercera, de 12:45 a 13:15h.

Està previst que l’entrega de premis es dugui a terme de 13:30 a 14:00h. Cal destacar que va ser la Federació Internacional d’Scrabble en Català qui va proposar Altafulla com a seu de la gran final de Secundària d’aquest joc.

Altafulla ja té experiència en l’organització d’aquest tipus de campionats. El Casal La Violeta va acollir precisament el passat 2 de març la fase classificatòria per al 9è Campionat d’Scrabble Escolar en Català dels Països Catalans, en aquest cas, d’alumnes de 5è i 6è de Primària.

L’Scrabble és un joc de tauler lingüístic. L’objectiu és acumular la màxima puntuació possible formant paraules en una graella de 15×15 caselles, algunes d’elles bonificades, fent servir fitxes individuals que s’agafen aleatòriament d’un saquet o bossa.

La iniciativa de crear un campionat d’Scrabble en Català per a estudiants va començar l’any 2008 amb unes partides duplicades per a escoles del Prat de Llobregat i, a poc a poc, es va anar organitzant tallers a diferents ciutats i municipis de parla catalana fins a dia d’avui.

L’organització a Altafulla va a càrrec de l’Ajuntament d’Altafulla i el Club d’Scrabble Altafulla Link, i compta amb la col·laboració de la Federació Internacional d’Scrabble en Català, el Consorci de Normalització Lingüística, la Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural, i diferents ajuntaments, organitzacions culturals, escoles i biblioteques de Catalunya.

Simulacre d’accident d’un camió cisterna de mercaderies perilloses amb ferits a Altafulla

Protecció Civil de la Generalitat i l’Ajuntament d’Altafulla han organitzat aquesta aquesta tarda un simulacre d’accident entre un camió de transport de mercaderies perilloses de l’empresa Transquality que ha xocat frontalment amb un turisme a la N-340 al punt quilomètric 1.175, en el terme municipal d’Altafulla. A conseqüència de l’accident s’ha activat el Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya TRANSCAT, així com el DUPROCIM o Document únic de protecció civil municipal del municipi d’Altafulla en el que s’inclouen els plans d’actuació municipal i els plans específics municipals d’Altafulla.

L’objectiu d’aquest exercici ha estat provar l’activació dels dos plans, el municipal i el de la Generalitat, així com la coordinació entre cossos d’emergències i institucions implicades en la resolució de l’emergència

El simulacre ha consistit en un xoc frontal entre un turisme i un camió cisterna compartimentat de Gasoil/Gasolina a la N-340 al punt quilomètric 1.175, en el municipi d’Altafulla. A conseqüència de l’accident, el conductor del turisme ha quedat atrapat. Posteriorment, la fuita de gasolina s’ha acabat inflamant provocant un incendi.

El conductor del camió quan ha detectat la fuita a trucat al telèfon d’emergències 112 Catalunya informant del lloc del accident, que la cisterna patia una fuita. També ha trucat al responsable tècnic de Transquality i després ha perdut el coneixement. El conductor del turisme accidentat també ha trucat al 112 per dir que havia patit un accident i estava ferit.

Per part de Protecció Civil de la Generalitat han participat el personal de guàrdia del CECAT, que en un cas real hagués coordinat i efectuat els avisos a la població de la zona afectada, i un tècnic dels serveis territorials.

Pels Bombers de la Generalitat, l’exercici en el que han participat amb 2 vehicles del parc de Bombers de Tarragona (amb 1 comandament i 2 bombers de torn), 1 vehicle Bomba Rural Pesant (BRP) amb 4 Bombers Voluntaris, 1 vehicle lleuger adscrit a la Regió d’Emergències de Tarragona amb 2 Bombers que han realitzat les tasques d’observadors, a més de diversos aspirants a la categoria de sots-inspector i inspector del Cos de Bombers de la Generalitat que fan la capacitació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), ha servit per practicar el Pla d’acció de la intervenció (PAI) per part dels comandaments.

A banda de la possibilitat de posar en pràctica l´ús de les eines que permetin el control del PAI, el simulacre també ha pretès entrenar les actuacions dels Bombers per resoldre una actuació complexa de llarga durada, com solen ser els accidents de vehicles de mercaderies perilloses amb afectació a la població, al trànsit i amb persones ferides i entrenar les maniobres concretes associades a l’escenari que es planteja. Així mateix, al llarg de l’exercici s’han posat en pràctica els principis bàsics del Sistema de Comandament dels Bombers de la Generalitat (SISCOM).

Els Mossos d’Esquadra han participat amb 4 dotacions de trànsit de l’Àrea Regional de Trànsit del Camp de Tarragona; 3 efectius de la Sala Regional del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre; i 7 observadors. Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb una dotació de la Policia Local d’Altafulla, han comprovat la situació i la fitxa de transport de MMPP, han limitat l’accés a la zona de l’accident, i han gestionat els desviaments del transit a la rotonda del vial de servei.

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha desplaçat dues unitats, una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) amb dos Tècnics en Emergències Sanitàries (TES) i un Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR) amb un metge i un TES amb la finalitat de valorar el temps de resposta i la correcta accessibilitat al lloc de l’incident.

L’Ajuntament d’Altafulla ha activat el DUPROCIM, ha avisat de la seva activació al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil, ha activat el comitè d’emergència municipal mitjançant trucada telefònica als constituents del comitè (Alcalde, regidor de Protecció Civil, Sotsinspector de la Policia Local, i Cap de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil) i s’ha activat el CECOPAL i la xarxa RESCAT.

També s’ha simulat l’existència d’un núvol tòxic derivat de l’incendi, que  per l’acció del vent s’ha trasllat en direcció a l’escola Roquissar i l’Institut d’Altafulla. En aquest sentit s’ha activat el protocol d’evacuació per part de la Policia Local, amb el suport de voluntaris de Protecció Civil i els centres (l’evacuació ha estat “virtual” i no efectiva, és a dir, els escolars no han hagut de sortir del centre).

En l’exercici, ha participat personal tècnic de Protecció Civil de la Generalitat del Servei Territorial de Tarragona fent d’observadors en el lloc del accident, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Sistema d’Emergències Mèdiques, Ajuntament d’Altafulla i hi ha col·laborat l’empresa de transport Transquality.

La llevantada fa estralls a Altafulla i Salou

Imatgte dels estralls provocats per la pujada de la marea a les platges de Salou. Foto: Facebook Millorem Salou

La llevantada viscuda al litoral tarragoní aquesta passada matinada s’ha fet notar de valent en localits com Salou i Altafulla. A la capital de la Costa Daurada, la zona on els efectes són més visibles és l’entorn de les platges, fins el punt que els xiringuitos de la de Ponent i la de Llevant han patit greus danys, fruit d’una pujada de la marea que ha arribat a afectar també el Passeig de Jaume I.

L’alcalde, Pere Granados juntament amb la Regidora de Platges, Júlia Gómez, i la regidora de Manteniment de la ciutat, Maria José Rodríguez, han visitat les platges del municipi aquest matí per interessar-se del seu estat. Des de l’Ajuntament s’han intensificat els serveis de neteja i manteniment, així com altres intervencions, per tal de restablir el més ràpid possible la normalitat i els serveis. Per tal de prevenir que nous temporals afectin els equipaments, s’estan instal·lant unes barreres de protecció amb arena de la mateixa platja davant de cada xiringuito.

Imatges dels estralls del temporal a Altafulla.

A Altafulla el temporal, a més d’afectacions importants a les platges, ha deixat temporalment l’estació de tren sense llum i la Policia Local ha hagut de tallar temporalment l’accès a Via Augusta des de Camí de la Platja per culpa dels efectes de la forta pluja. En aquest sentit, i segons informa Altafulla Ràdio, el dipòsit de pluvials soterrat que s’hi va construir ara fa tres anys continua sent insuficient en dies de precipitacions abundants. La infraestructura no té prou capacitat per absorbir l’aigua que baixa des de l’antiga N-340, així com la que ve del mateix Barri Marítim i del canal de la rasa, que també ha quedat obstruït per la pluja.

L’Ajuntament fa mesos que treballa en una altra alternativa que, si no ha d’esdevenir la definitiva, com a mínim ha de minimitzar al màxim els problemes d’inundacions que pateix aquesta zona. El ple de la corporació va aprovar amb caràcter definitiu en la sessió extraordinària del passat 28 de març el projecte de construcció d’una bassa de laminació. Donar llum verda a aquest projecte ha permès al consistori iniciar els tràmits d’expropiació dels terrenys on s’ha de construir, així com moure els fils necessaris per demanar possibles subvencions.

Comença el període de preinscripcions per al Casal Jove d’Estiu que organitza el PIJ d’Altafulla

El Punt d’Informació Juvenil d’Altafulla, servei municipal dependent de la regidoria de Joventut que encapçala l’edil Xavier Rofas, ha obert el període de preinscripcions per al Casal Jove d’Estiu que organitza l’entitat, en el marc del Pla Local de Joventut. El casal té una durada d’unes cinc setmanes, i inclou un ampli ventall d’activitats, com ara sortides a la platja i a la piscina, en caiac o excursions, reforç escolar de cara al setembre, entre d’altres. La data límit per a les preinscripcions finalitzarà el 15 de juny.

El calendari d’activitats no es limita exclusivament al casal. Gràcies al conveni de col·laboració que existeix entre Altafulla, Torredembarra, Roda de Berà i Creixell, i que properament en formarà part també La Riera de Gaià, s’organitzen diferents activitats sota el paraigües de la zona TRAC. Per a més informació i preinscripcions, cal adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil, a l’Era de l’Esteve d’Altafulla, de dilluns a divendres, de 16 a 19h; i al correu electrònic pijaltafulla@gmail.com.

El Baix Gaià s’uneix per donar a conèixer un patrimoni comercial, natural i monumental desconegut

Reunió preparatòria d’alcaldes i representants de comerços avui a Altafulla

Els 11 municipis del Baix Gaià posaran en marxa un projecte pioner a Catalunya a nivell de subcomarca per tal d’impulsar el comerç d’un territori encara desconegut per molts visitants, al que se li suma un entorn monumental i natural espectacular.

La primera pedra de l’impuls que se li vol donar tindrà lloc el 20 d’abril quan s’encetarà la Taula pel Começ del Baix Gaià amb una jornada que reunirà a Altafulla ajuntaments, la Generalitat, el sector professional i la patronal Pimec.

De la jornada en sortirà un memoràndum que serà lliurat a la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, “perquè comenci a treballar”, han destacat avui els impulsors d’aquesta proposta pionera. Es compta “amb el suport de la Generalitat”, vital per emprendre accions.

El Baix Gaià, que feu de frontera entre territoris cristians i musulmans -i d’aquí la proliferació de castells i torres de defensa-, presenta també un espectacular contínuum de platges verges que no tenen res a veure amb les massificades de la Costa Daurada central, i un seguit de propostes comercials mot àmplies.

L’alcalde accidental d’Altafulla, Pere Gomés; el regidor de Comerç, Jaume Sànchez; el president de PIMEComerç Tarragona, Florenci Nieto, i el president de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA) han presentat aquest matí, a la sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla, la Taula de Comerç del Baix Gaià, impulsada des d’aquestes tres organitzacions.

L’alcalde accidental ha destacat l’interès a “anar de la mà” del sector empresarial. El regidor de Comerç ha subratllat al seu torn que es tracta de buscar “el nostre espai propi”, mentre que el president de Pimec parla que el Baix Gaià “ha de jugar la Champions” comercial.

El projecte de la Taula del Comerç del Baix Gaià vol ser una eina transversal que pretén aglutinar administracions públiques i organitzacions privades amb l’objectiu d’analitzar la situació del comerç dels municipis del Baix Gaià amb la participació de tots aquests agents que actuïn per millorar-la i avaluar els possibles projectes conjunts per incentivar el comerç i al mateix temps, promocionar el turisme, l’economia i el desenvolupament local.

Per fer aquesta anàlisi, és necessari conèixer quines característiques té cada municipi, com els habitants, turistes,s egones esidències, comerços, restaurants, bars, hotels, serveis municipals, transports públics, etcètera. “També es busca determinar els atractius turístics i comercials de la zona, quina és la història i a partir d’aquí fr la fotografia de l’actualitat i buscar possibles solucions per al desenvolupament local des del punt de vista comercial”, destacava Florenci Nieto.

Aquest anàlisi ha de determinar els aspectes en què s’ha de treballar “de manera transversal, integral i conjunta” per tal de desenvolupar el projecte Comerç del Baix Gaià, on les associacions i organitzacions públiques i privades i PIMEComerç coordinaran i en donaran vida.

Per fer tot això, i amb la taula prèvia que s’ha organitzat avui amb tots els representants dels ajuntaments del Baix Gaià, està previst pel divendres 20 d’abril, el desenvolupament de la I Taula de Comerç del Baix Gaià que se celebrarà a l’Ajuntament d’Altafulla, de 9:30 a 13:30h.

En aquesta primera edició del 20 d’abril, s’hi ha convocat a tots els ajuntaments i associacions de comerciants i empresaris del Baix Gaià, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal i altres convidats com la Cambra de Comerç i el Departament de Turisme de la Generalitat.

El Baix Gaià compta ja amb un Consorci Turístic, impulsat des del Consell Comarcal del Tarragonès. No es pretén laminar-lo, sinó complementar-lo perquè tal vegada es puguin plantejar objectius més amplis en el futur, destacava Pere Gomés.

PIMEComerç, patronal del sector del Comerç de Catalunya, que associa a 45.000 comerços d’arreu del territori català, donarà suport i assessorament per al desenvolupament d’aquest projecte amb la finalitat de desenvolupar l’economia i el comerç territorial.

J. Garcia

Altafulla trasllada la ruta de tapes més enllà de Setmana Santa per desestacionalitzar l’oferta

Restauradors i la bruixa Xoixeta, durant la presentació de la ruta de tapes. Foto: Tarragona21

Altafulla ha decidit traslladar la ruta de tapes que fa a la primavera més enllà de les dates de Setmana Santa, que era quan ho organitzava, amb la intenció de desestacionalitzar l’oferta gastronòmica local i donar opció a ampliar-ne l’activitat. Així, la ruta coneguda com La Xoixeta -tapes bruixes- tindrà lloc del 13 al 29 d’abril, un format que prefereixen els 18 restauradors del municipi que s’han sumat enguany a la cita.

Avui s’ha fet la presentació a la plaça Consulat de Mar. El regidor de Comerç i Turisme, Jaume Sànchez, ha explicat que la ruta abraça tres caps de setmana complets i permet els usuaris de la mateixa participar-hi segellant una butlleta i podent votar la millor tapa. “Cada establiment oferirà una tapa diferent i totes tindran noms relacionats amb el món de la bruixeria”, ha destacat. La històrica relació d’Altafulla amb la bruixeria és un dels trets característics propis de la població i la Xoixeta ha acabat essent la bruixa més popular.

La pròpia Xoixeta, encarnada per una actriu, es desplaçarà als establiments que participen a la mostra, ambientant les jornades els divendres i repartint fins a 150 invitacions. Anirà a més amb un reclam dels Jocs Mediterranis d’enguany, on Altafulla serà la seu de triatló.

Cada tapa amb una cervesa tindrà un preu de 2,8 euros. Estrella Damm n’és la col·laboradora oficial.

Entre els participants destaca el restaurant Voramar, considerat el millor en arrossos d’Espanya en 2017. Sara Nicolás recorda que van resultar vencedors de la primera edició de la ruta de tapes, segons classificats en la segona edició i ara “volem emportar-nos el primer premi de nou”. La Setmana Santa “ha anat molt bé, amb gent per tot arreu i ara ens anirà bé desplaçar la ruta més enlà del calendari”, afirma. La seva proposta de tapa? “Una desconstrucció amb arrossos”.

L’oferta de tapes parteix d’una carta ben imaginativa que fa volar la inspiració dels restauradors altafullencs amb propostes tant creatives com els “Ulls de granota”, trufes de formatge de cabra amb gelatina de pebrot i melmelada de fruits vermells; “Boscus”, rosbif a la cervesa, suflé xucrut, baconessa i polvorons de pebrot fumat, o bé, “Vareta màgica de porc senglar”, delícies de porc senglar fregides a l’estil de la casa, d’entre moltes altres.

Sorteig de premis

Els participants de la ruta podran omplir un llibret amb el segell de cada establiment si es consumeix la tapa corresponent. Aquells que aconsegueixin omplir-lo tot podran anar a l’oficina de Turisme de l’Ajuntament i rebre l’últim segell. Rebran un petit obsequi i podran votar la tapa que més els ha agradat. La data límit per posar l’últim segell a l’oficina de Turisme serà el dia 8 de maig de 2018 fins a les 14:00h. Tots els que acabin la ruta participaran en un sorteig de 10 lots del Grup Estrella DAMM. L’establiment de la tapa guanyadora rebrà un reconeixement recordatori de l’organització, que serà un quadre inspirat en la Xoixeta.

Els 18 establiments participants són els següents: Voramar, El Mercadet, Hotel Yola, Pont de Mar, Maritime Beach Club, La Taberna del Mar, Bolero, La Taverna del Quatre, La Violeta, La Toque, Solocomo, La Terracita de Elena, Salsa Gastrobar, Les Bruixes, Gastrobar Faristol, Ka la Yaya, Cal Cano i Hotel Oreneta.

J. Garcia

Uns 150 pilots d’arreu d’Europa competiran aquest diumenge a Altafulla en la Copa Catalana de Trial

Una imatge de la competició celebrada l’any passat. Foto: Rubén Domínguez

Si el temps acompanya, l’entorn de les Eres del Castell d’Altafulla i el Parc del Comunidor es convertiran aquest diumenge, a partir de les nou del matí, en un particular escenari de trial per acollir la segona prova de la Copa Catalana d’aquesta modalitat. De fet, ja s’hi pot veure una zona artificial de formigó, bobines i diferents elements d’equilibri per on transcorreran els participants.

Està previst que uns 150 pilots provinents de Catalunya, l’Estat i d’arreu d’Europa competeixin aquest diumenge a Altafulla, garantint així la presència dels millors pilots d’aquesta disciplina. Seran les categories Aleví, Open, Màster, R2 i R3, les que començaran a partir de la primera hora, i s’allargaran fins a les 11:30h. Cap a les 12h, serà el torn de les categories Principiant, Pre-Benjamí, que finalitzaran a les 13:30h. Entre aquestes dues franges, es disputaran les categories d’Elit i R1, que començaran a les 11:00h i acabaran a les 13:30h. De fet, l’entrega de premis serà a partir de les 13:30h.

Un cop acabada la prova, la Copa Catalana de Trial seguirà el seu itinerari amb les dues darreres: a Girona, el 9 de juny; i a Matadepera, el 16 de setembre.

Barnasants porta a Altafulla l’exposició ‘Silvio por los Barrios’, del fotògraf cubà Iván Soca 

L’exposició d’Iván Soca (imatge) és una mostra i un testimoni fotogràfic de la important gira que el músic cubà Silvio Rodríguez Domínguez va fer per diferents barris de la illa caribenya.

El Casal La Violeta acollirà a partir d’aquest diumenge 8 d’abril l’exposició ‘Silvio por los Barrios’, del fotògraf cubà Iván Soca, en el marc del festival de cançó d’autor Barnasants. La mostra s’inaugurà diumenge, a les 18:15h, tres quarts d’hora abans del concert de Rusó Sala i Sakapatú, i anirà a càrrec del comissari de l’exposició, el fotògraf Juan Miguel Morales; el director del Barnasants, Pere Camps, i l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso. A partir de diumenge, es podrà visitar totes les tardes de la setmana fins al 29 d’abril, de 17 a 20h.

L’exposició és una mostra i un testimoni fotogràfic de la important gira que el músic cubà Silvio Rodríguez Domínguez va fer per diferents barris de la illa caribenya. Silvio Rodríguez (San Antonio de los Baños, Cuba, 29 de novembre de 1946) és un músic cubà, i un dels líders del moviment de la “nueva trova” cubana.

És conegut per les seves lletres altament eloqüents i simbòliques. Moltes de les seves cançons han esdevingut clàssics de la música llatino-americana, com Ojalá, Playa Girón, Unicornio i La maza. L’ambigüitat d’algunes de les seves cançons de crítica social ha aixecat les sospites del govern cubà i dels grups d’exiliats cubans als Estats Units en diverses ocasions.

En torn seu s’ha integrat una mena d’internacional de la cancó latinoamericana de text, en la que participen compositors i cantants de tot el continent, com Chico Buarque, de Brasil, Daniel Viglietti, d’Uruguai, Fito Páez, de l’Argentina o Jeanette Macari, de Mèxic.

D’altra banda, i tres quarts d’hora després de la inauguració de la mostra, la Violeta serà l’escenari del segon i darrer concert del Barnasants a Altafulla amb l’actuació de Rusó Sala i Sakapatú, que hi presentaran el seu darrer disc. Es tracta d’un treball on canten a Víctor Jara i Violeta Parra de la mà de la dolça veu de l’empordanesa Rusó Sala i les harmonies renovades de Sakapatú, amb aires mediterranis i sud-americans. Les entrades es poden adquirir a un preu de 7 € a taquilla, i de 5 € en venda anticipada a través de barnasantstickets.cat.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies