TARRAGONA 21

El Govern obrirà un nou centre d’emergència per a menors a Tarragona

Imatge de la directora de la DGAIA, Georgina Oliva, atenent els mitjans de comunicació. Foto ACN

La directora d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Georgina Oliva, ha anunciat aquest dilluns que el Govern vol obrir en breu cinc nous centres d’emergència, dos a la demarcació de Barcelona i un a les altres tres, que serveixin de porta d’entrada al sistema de protecció als menors estrangers no acompanyats que arriben a Catalunya. En aquests centres, com en els ja existents a Girona i Barcelona, és farien les revisions mèdiques i un primer anàlisi de la situació de cada jove per després derivar-los als centres d’acolliment del sistema de protecció. Oliva ha avançat que un d’aquests centres podria entrar en funcionament aquesta mateixa setmana.

Aquest anunci s’ha produït finalitzada la primera reunió diària que des d’avui faran diversos departaments del Govern amb els Mossos d’Esquadra i entitats del tercer sector per abordar aquesta emergència “en un marc de màxima col·laboració”. “Es tracta de treballar coordinadament la integració als nostres municipis d’aquests joves que han vingut per quedar-se”, ha afegit Oliva.

Capella diu que el Govern vol donar “resposta immediata”

Per la seva banda, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha assegurat des de Reus que el Govern treballa per donar una “respost immediata i acurada” a la situació “d’emergència” dels menors no acompanyats. En declaracions a la premsa, Capella ha explicat que el Govern té “l’obligació immediata” d’oferir als joves “tota la cobertura, perquè són menors”, amb un “tractament adequat” i “totes les garanties”. Capella ha admès que la situació actual és “d’emergència”. “No ens movem en paràmetres de normalitat”, ha indicat la consellera, que ha recordat que tot i que les competències de tutela són de Treball i Afers Socials, tot l’executiu treballa per garantir “una coordinació efectiva”.

“Hem de buscar la manera idònia per fer la primera acollida per comprovar la seva edat, identificar-los i fer-ho amb les condicions que requereix l’atenció als menors”, ha explicat Capella, admetent que cal “activar mecanismes més enllà” dels que estan en marxa en aquests moments.

ACN

 

 

Altafulla viu un cap de setmana instens amb cineclub, jazz i bicicletada popular

‘The Florida Project’ és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Sean Baker, estrenada el 2017, que mostra la vida real que hi ha en aquest estat nord-americà mes enllà del parc d’atraccions de Disney World.

Programa d’actes intens per passar aquest cap de setmana a Altafulla, on destaca l’inici de la nova temporada del Cineclub Altafulla Link, les activitats per a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018, i el concert d’Altafujazz a la sala Dansclas.

Divendres, 21 de setembre

20:30h – Casal La Violeta (carrer de l’Hostal, s/n). Projecció de la pel·lícula ‘The Florida Project’. De Sean Baker. Per a majors de 16 anys. Entrada de 5€ per als socis, i de 2€, per als menors de 25 anys. Organitza Cineclub Altafulla Link. Més informació 

Dissabte, 22 de setembre

20:00h – Des de davant del Castell d’Altafulla. Caminada nocturna saludable. En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018. Organitzen Atletes d’Altafulla i Ajuntament d’Altafulla. Més informació

Diumenge, 23 de setembre

10:00h – Sortida des de davant el Castell d’Altafulla. Bicicletada Popular. En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018. Organitzen Penya Ciclista d’Altafulla i Ajuntament d’Altafulla. Més informació

20:00h – Carrer Ronda d’Altafulla, 70. Concert amb Alexis Alonso Quartet. El pianista i compositor Alexis Alonso lidera aquesta magnífica banda que estarà a la sala Jamboree de Barcelona el 21 de setembre i en el cicle Altafujazz el 23 a Altafulla. Es tracta d’una formació poc convencional en jazz, amb un grandíssim talent i amb una premissa: “Un humil intent de capturar el que s’amaga sota la superfície de les coses”. A la sala de ball Dansclas. Organitza Altafujazz i Dansclas

Molinera i Muntadas, coalcaldables dels republicans a Altafulla

Alba Muntadas i Jordi Molinera.

L’EINA (la coalició d’ERC a Altafulla) ha escollit amb un procés d’eleccions primàries obertes a la ciutadania, a Jordi Molinera i Alba Muntadas per encapçalar, els dos en igualtat de condicions com a coalcaldables, la candidatura republicana a les eleccions municipals de 2019.

Els dos regidors republicans es presentaran com a coalcaldables, un sistema de lideratge cooperatiu i que defuig de pràctiques individualistes. Per la coalcaldable Alba Muntadas el sistema de coalcaldia “és una manera diferent de governar Altafulla, prioritzant el treballant en equip on tothom pugui aportar les seves idees i oferint una Alcaldia paritària, amb un home i una dona al capdavant del govern.”

Des de la seva sortida del govern al 2016, l’EINA és el principal partit de l’oposició altafullenca, i després de que ERC guanyés a Altafulla les darreres eleccions al Parlament del 21D els republicans altafullencs encaren les properes eleccions municipals amb l’objectiu de guanyar. Per al coalcaldable Molinera, “al poble es respira una necessitat de canvi en les maneres de governar, i l’EINA tenim la il·lusió i l’experiència de govern que Altafulla necessita”.

Promoure la participació ciutadana

Un total de 101 altafullencs i altafullenques van participar a les primàries, dels quals 98 van avalar la candidatura conjunta que van presentar Molinera i Muntadas. Després d’un mandat on el govern d’Alternativa ha eliminat el Consell de Participació i les Audiències Públiques, la participació ciutadana serà un dels eixos del programa electoral de l’EINA al seu govern si guanyen les properes eleccions municipals.

Aldarulls en un alberg d’Altafulla que la Generalitat usa per col·locar 30 menors immigrants sense avisar

Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla

L’Ajuntament d’Altafulla ha manifestat el seu malestar després que la Generalitat hagi allotjat a l’Alberg de la Casa Gran, enmig de la Vila Closa, una trentena de menors immigrants sense haver avisat al consistori.

Els menors, d’entre 14 i 17 anys, estan sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya. El consistori, que s’ha posat a disposició del Govern, denuncia que s’ha assabentat de l’arribada dels joves arran de “les queixes per aldarulls i molèsties que veïns havien denunciat a la Policia Local, i on els agents han hagut d’intervenir en dues actuacions”.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha manifestat que, des del coneixement dels fets, ha intentat posar-se en contacte amb responsables de DGAIA sense èxit. També ha recriminat l’actitud passiva dels Mossos d’Esquadra que, “ja sigui perquè no donen l’abast, o pel que sigui, no han actuat amb la diligència que es requereix per un tema tan sensible com aquest”, segons el batlle.

Segons un comunicat de l’Ajuntament, la Policia Local ha hagut d’intervenir en dues ocasions. La darrera, dimarts, arran d’un incident entre ells i on un membre del grup va haver de ser evacuat en ambulància cap a l’hospital. La Policia Local d’Altafulla enviarà en les hores vinents informes sobre les incidències que s’han produït a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya, i també ho posarà en coneixement de la Fiscalia de Menors.

Alonso ha posat a disposició d’aquest grup les aules de l’Escola Municipal d’Adults, el pavelló poliesportiu i el camp de futbol, i ha lamentat que des del govern català no se’ls hagi informat prèviament d’aquesta actuació amb la finalitat de prendre les precaucions per a “mantenir l’harmonia i la convivència ciutadana”. A més, ha apuntat que l’alberg del municipi “no es pot convertir en un centre d’acollida” perquè “en cap cas reuneix les condicions” per atendre els joves “en les condicions correctes i adequades”.

També ha demanat que l’enviament de menors immigrants sigui proporcional a la població, i “en cap cas, que sigui com s’ha fet fins ara”. La majoria de menors immigrants, arribats a l’Estat espanyol en haver creuat l’Estret de Gibraltar en pasteres o amagats a dins de vehicles, no tenen referents familiars coneguts i no saben parlar ni català ni castellà. Els joves fa més de sis mesos que estan a Catalunya i ja han passat per diversos centres d’acollida, com per exemple el Casal de l’Espluga de Francolí.

L’alcalde d’Altafulla també ha avançat que està en contacte amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per coordinar i pressionar, juntament amb els altres municipis afectats, i crear un comitè de crisi que es reuneixi de forma immediata perquè “la Generalitat no pot tenir una actitud passiva cap a aquest problema”.

Està previst que divendres es convoqui una reunió amb la responsable de Suara Cooperativa, empresa contractada per la Generalitat per gestionar el servei d’acollida d’aquests menors, amb tots els portaveus dels grups municipals a l’Ajuntament d’Altafulla perquè estiguin informats de l’assumpte.

Altafulla posa en marxa una nova edició del programa “Créixer en Família”

El programa “Créixer en Família”, que impulsa la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Altafulla, tindrà lloc de nou al mes de novembre.

Es tracta d’un programa formatiu, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, dirigit a orientar, reforçar i donar eines a les famílies per exercir el seu paper educatiu de forma positiva, amb l’objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors. Ofereix cicles de tallers, que pretenen ser espais d’intercanvi d’experiències entre pares i mares amb fills i filles d’edats similars, guiats per professionals experts en la formació de famílies en què les prioritats són reflexionar en relació amb el per què educar, què fer i com fer-ho.

Igual que la primera vegada que es van celebrar, i després que les anteriors edicions se centressin en franges d’edat diferents, aquest cop el programa va dirigit a pares i mares amb infants d’entre 0 i 3 anys. La primera sessió, el 6 de novembre, es titula “Mama! Papa! Upa!”; la segona, el 8 de novembre, “Deixa’m, jo sol”; la tercera, el 13 de novembre, “A dormir, no, que hi ha un monstre”; la quarta, el 15 de novembre, “Per menjar, li poso la televisió i fora problemes!”; la cinquena, el 20 de novembre, “El meu fill no para. Ho toca tot, ho remena tot… és un trasto!”; i la sisena i última, el 22 de novembre, serà un monogràfic sobre un tema triat per les famílies, a diferència de la resta de sessions.

Les diferents sessions s’impartiran a la llar d’infants Hort de Pau de 15 a 17h. Per participar-hi cal contactar amb l’Ajuntament d’Altafulla i formalitzar la inscripció, mitjançant el telèfon 977650008 o bé el correu electrònic mriambau@altafulla.altanet.org .

Altafulla prepara la Setmana de la Mobilitat 2018

Imatge d’una de les activitats dutes a tgerme l’any passat en motiu de la Setmana de la Mobilitat.

Durant aquest període a Altafulla es  duran a terme activitats diverses per  fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i amb transport públic i aconseguir un municipi més humà i amable. Per aquest motiu, les regidories de Medi Ambient i Participació de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Montse Castellarnau, tornen a posar en marxa el projecte “A peu al cole”.

Des de l’Ajuntament, es demana que del 17 al 22 de setembre els pares i les mares acompanyin a l’escola els seus fills i filles a peu, en patinet o en bicicleta amb l’objectiu de contribuir en el foment d’uns hàbits saludables tant per ells i elles com per l’entorn.

També es demana que aquells alumnes que visquin fora d’Altafulla i s’hagin de desplaçar amb vehicles, que estacionen el seu cotxe uns carrers abans d’arribar al centre per tal de fer el darrer tram a peu.

L’Ajuntament d’Altafulla ha pintat uns peus de color verd als carrers perquè els nens i les nenes visualitzin de forma divertida els diferents recorreguts que poden fer per anar a l’escola.

Un any més, a les aules, es valorarà la seva participació mitjançant semàfors que indicaran el percentatge de nens i nenes que han completat l’objectiu en finalitzar la setmana. La classe amb millor índex de participació serà obsequiada amb diferents premis.

D’altra banda, també s’organitzaran al llarg de la setmana sortides, caminades nocturnes i bicicletades amb la col·laboració de les escoles La Portalada i El Roquissar, la Policia Local, els Atletes d’Altafulla, la Penya Ciclista i voluntariat. L’activitat que culmina el programa serà la tradicional Cursa de transports.

D’altra banda, des del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, s’ha organitzat el concurs de fotografia “ClicMob!” que, a través de la xarxa Instagram amb l’etiqueta #mobilitat2018, es podrà optar a dos tipus de premis: un a la millor fotografia i un altre al millor vídeo, el qual inclou boomerang i gif animat. Així mateix, se sortejarà una entrada per a dues persones a Port Aventura pels que en facin difusió.

Programa d’activitats a Altafulla

A PEU AL COLE

De dilluns 17/09/2018 a divendres 21/09/2018

Animem a la canalla que arribi a l’escola caminant, en patinet o en bicicleta!

Col·laboren Escoles Roquissar i La Portalada.

SORTIDA ESCOLA LA PORTALADA AMB LA POLICIA LOCAL

Dimecres 19/09/2018 – De 10:00 a 11:00

Els alumnes de 6è de Primària sortiran al carrer amb la Policia Local per observar diferents infraccions de mobilitat i de caràcter mediambiental.

Col·laboren Policia Local i Escola La Portalada.

SORTIDA ESCOLA EL ROQUISSAR AMB LA POLICIA LOCAL

Dijous 20/09/2018 – De 10:00 a 11:00

Els alumnes de 6è de Primària sortiran al carrer amb la Policia Local per observar diferents infraccions de mobilitat i de caràcter mediambiental.

Col·laboren Policia Local i Escola Roquissar.

CAMINADA NOCTURNA SALUDABLE

Dissabte 22/09/2018 – 20:00  |  Altafulla – Castell d’Altafulla

Sortida des del Castell d’Altafulla. Recorregut pels camins i senders del municipi. Es recomana portar llanternes. Col·labora Atletes d’Altafulla.

BICICLETADA POPULAR

Diumenge 23/09/2018 – 10:00  |  Altafulla – Castell d’Altafulla

Sortida des del Castell d’Altafulla. Pedalada familiar en bicicleta pels camins d’Altafulla (durada aprox. 1 hora). Al final hi haurà un petit refrigeri per als participants. Col·labora Penya Ciclista.

CURSA DE TRANSPORTS

Dimecres 26/09/2018 – 08:30  |  Altafulla – Plaça del Pou

Sortida des de l’Ajuntament d’Altafulla. Col·labora Penya Ciclista, Atletes d’Altafulla i Voluntariat.

L’Ajuntament d’Altafulla millorarà l’abastament d’aigua al sector del Comunidor

Les obres suposaran una millora en el servei de subministrament d’aigua de tota la zona del Parc del Comunidor i voltants.

L’Empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla, de la qual l’Ajuntament en té el 51 % de la titularitat, començarà dilluns vinent 17 de setembre els treballs de renovació de les canonades d’abastament d’aigua del carrer de Oliverot, i tindran una durada d’un mes.

Segons ha explicat la regidora de Via Pública, Marisa Méndez-Vigo, les obres suposaran una millora en el servei de subministrament d’aigua de tota la zona del Parc del Comunidor i voltants, on se substituiran les antigues canonades per unes de noves amb més capacitat d’aigua, al mateix temps que significarà una millora en la pressió del subministrament.

Aquests treballs es duen a terme arran del creixement de població d’aquest sector en els darrers anys, fet que també se suma a què la xarxa ha quedat obsoleta, amb la necessitat creixent de canviar-la per millorar el servei públic d’aigua. Les obres de renovació de les canonades del carrer Oliverot també comportaran la nova pavimentació i pintura horitzontal de tot el vial.

Afectacions en el trànsit

A partir d’aquest mateix dilluns vinent, i mentre durin tot els treballs, hi haurà diverses afectacions al trànsit en la zona escolar i esportiva del Roquissar pels vehicles que vinguin des de Torredembarra. Per accedir a la zona escolar, al Poliesportiu o al camp de futbol, s’haurà d’entrar per la plaça Martí Royo i pujar pel carrer de la Barceloneta seguint pel carrer Comunidor.

Els vehicles que surtin de la zona escolar i esportiva del Roquissar podran fer-ho com fins ara i no hi haurà cap afectació en el trànsit en aquest sentit. La companyia d’Aigües d’Altafulla, qui executa les obres, i la Policia Local d’Altafulla informaran de les restriccions del trànsit, i els veïns també podran conèixer les prohibicions de pas i estacionament amb els cartells de senyalització que s’hi posaran, així com també pels canals d’informació municipals habituals.

Polèmica després que l’ocupant d’un turisme mori en una col·lisió lateral a l’N-340 a Altafulla 

Pla obert del vehicle on viatjava la víctima mortal al punt de l’N-340, a Altafulla, on s’ha produït l’accident. Foto: ACN

El Servei Català de Trànsit informa que aquest matí s’ha registrat un sinistre viari mortal a l’N-340 al punt quilomètric 1.1175,2 al terme municipal d’Altafulla (Tarragonès). Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 13:09 h.

Per causes que encara s’estan investigant, hi ha hagut una col·lisió lateral entre un cotxe i un camió. Com a conseqüència de la topada, ha mort la passatgera posterior del turisme, M. M. H, de 24 anys i nacionalitat romanesa.

Arran de la incidència, s’han activat set patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que també ha activat el servei de suport psicològic.

A conseqüència de l’accident, se circula a través de pas alternatiu.

Foc creuat

L’accident arriba enmig del debat no ja sobre la gratuïtat de l’AP-7, sinó sobre el desdoblament de l’N-340. En aquest sentit l’alcalde d’Altafulla i diputat per En Comú Podem, Fèlix Alonso, ha fet públic un tuit on afirma que “el tràgic accident” confirma “la urgència del desdoblament previst per aquest 2019. Les alcaldies del Pacte de Berà ja ho veiem: Un punt negre que queda fins que l’enllaç amb l’AP-7 a Torredembarra sigui una realitat”.

Per la seva banda, des de la FEAT es feia públic un vídeo d’avui mateix, poc abans de l’accident, que vol refermar les advertències dutes a terme pels transportistes de la FEAT sobre la perillositat del punt de la N-340 a Altafulla on hi ha hagut l’accident mortal arran  “del tall de la rotonda de Torredembarra, de les rotondes fantasma i del pervers sistema de bonificacions”.

ENFILA’T posarà música en directe al 45è aniversari dels Castellers d’Altafulla

El festival se celebrarà aquest dissabte just després de la Diada Castellera amb la Colla Joves Xiquets de Valls, Minyons de Terrassa i la colla local

L’Associació Towntobe acaba la temporada 2018 amb ENFILA’T, un festival de música en directe amb motiu del 45è aniversari dels Castellers d’Altafulla, coincidint amb la Festa Major votiva del Quadre de Sant Antoni “La Petita” 2018.

El dissabte 15 de setembre, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa vindran a festejar l’aniversari de la colla local, on s’iniciarà a la plaça del pou a les 18 hores amb la Diada del 45è aniversari dels Castellers d’Altafulla; i acte seguit, la celebració finalitzarà davant del Castell d’Altafulla, a partir de les 21h fins les 2:30h de la matinada, a l’aire lliure i amb accés lliure.

El públic no només gaudirà de l’entorn de la Vila Closa amb vistes al Castell, sinó també de la música i la gastronomia a càrrec de les caravanes “foodtrucks”.

Els artistes que protagonitzaran el festival:

  • Pallaretti & Gruyere, Dj Tarragonès d’estil musical Boogaloo.
  • Caipirinhas Rumberus, cap de cartell procedent de Terrassa, coincidint amb l’origen d’una de les colles castelleres participants a la diada.
  • Música comercial amb DJs Bonk3rs.

Des de Towntobe, associació sense ànim de lucre, es mostren “orgullosos i satisfets de poder organitzar esdeveniments que dinamitzin la cultura i l’entreteniment al nostre poble i, en aquest cas en concret, estem encantats de poder comptar amb la col·laboració d’una de les associacions més destacades del nostre poble, la Colla Castellera d’Altafulla.”

Aquesta primera edició de l’ENFILA’T compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla, Castellers d’Altafulla i Solucions.

La Cursa de Tardor 1 de Novembre d’Altafulla prepara la quarta edició

Per segon any consecutiu, la cursa serà puntuable per a la Lliga Trail TgnNord amb un límit d’inscripcions tancat als 275 participants.

La Cursa de Tardor d’Altafulla, que organitzen els Atletes d’Altafulla i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament, ha obert el període d’inscripcions per participar-hi l’1 de novembre. La iniciativa arriba enguany a la quarta edició i ho celebra amb l’objectiu de mantenir la progressió que ha tingut des de la primera cursa.

Per segon any consecutiu, la cursa serà puntuable per a la Lliga Trail TgnNord amb un límit d’inscripcions tancat als 275 participants. Tal com es va produir en l’edició del 2017 i les dues anteriors, es van tancar les inscripcions abans del termini previst. Per això, des de l’organització, recorden a “no esperar a l’últim moment per formalitzar-la”. Les inscripcions es poden fer mitjançant els portals web www.athleticevents.net i www.atletesaltafulla.com; o de forma presencial, a la gelateria La Perla. El preu de la inscripció serà de 12 € fins al 21 d’octubre, i del 22 d’octubre al 29 i el mateix dia de la cursa, de 15 €. La recollida de dorsal es farà el dimecres 31 d’octubre a la botiga Athleticevents, de Tarragona, a la Rambla Francesc Macià, 5; i el mateix dia de la prova, entre les 8h i les 9:30h, al punt de sortida.

En la vessant solidària, com ja s’ha fet en anteriors edicions, de totes les inscripcions formalitzades, 1 € anirà destinat a l’Associació de Nens i Nenes amb Transplantament Hepàtic (Aninath). L’organització també recorda que es pot fer una aportació voluntària de 10 € amb el dorsal 0.

La Cursa de Tardor se celebra cada 1 de novembre, amb sortida a les 10h des del castell d’Altafulla. El recorregut és de 10 km, passant per llocs emblemàtics com la desembocadura del Gaià, el castell de Tamarit, la platja d’Altafulla, els espais protegits de la desembocadura del Gaià i la Muntanya de Sant Antoni. Tot per senderons i camins d’entre diferents tipus de vegetació. Un recorregut espectacular que finalitza a l’Ermita de Sant Antoni, i que, a més, forma part de la Lliga de curses Trail Tarragona Nord.

Nou curs per als tallers de les regidories d’Acció Social i Gent Gran d’Altafulla

La regidories d’Acció Social i Gent Gran de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Xavier Rofas, ha iniciat un nou curs dels tallers centrats especialment per a la gent gran, la majoria dels quals donaran el tret de sortida a finals de setembre i primers d’octubre.

Per una banda, s’ha endegat una nova edició del curs d’horticultura ecològica. La iniciativa va a càrrec dels professionals de l’Hort de La Sínia, que són els que s’encarreguen d’apropar als assistents les eines necessàries per introduir-se a l’hort d’autoconsum, una pràctica cada vegada més generalitzada entre la ciutadania. L’activitat donarà el tret de sortida el 5 d’octubre, i es farà tots els divendres d’11 a 13h, fins al desembre.

El passat 3 de setembre, van començar les activitats de salut per a la gent gran, que es fan durant tot l’any al Parc de Salut del carrer Cabana i a l’Aula de Formació Aldara. Les sessions tenen lloc tots els dilluns i dimecres, en tres torns diferents: de 8:30 a 9:30h; de 9:30 a 10:30h, i de 10:30 a 11:30h.

Una altra de les propostes que repeteix és el curs de reeducació postural i fisioteràpia, un treball en grup amb la finalitat d’aconseguir una postura correcta per prevenir. L’activitat es fa els dimarts, de 9 a 11h, i d’11 a 13h, a l’Aula de Formació Aldara. També ho ha fet el taller de benestar emocional i risoteràpia, unes sessions amb un psicòleg, on es parla de situacions personals, amb exercicis i teràpies de grup. Té lloc els dijous, de 9 a 11h, i d’11 a 13h, també a l’Aldara.

I per últim, la regidoria ha reprès el curs d’informàtica, el taller d’entrenament de la memòria i creativitat, el de ball social per la gent gran, el taller d’aromateràpia i cosmètica natural i el de teatre social per a la gent gran, que ha fet durant els darrers anys amb èxit d’assistència, i que començaran els dies 4 i 5 d’octubre. Les persones interessades en participar-hi poden apuntar-se a través del telèfon 977 65 00 08, o mitjançant correu electrònic a mriambau@altafulla.altanet.org.

Uns 1.200 espectadors gaudeixen del 31è Festival Internacional de Música

L’espectacle que que més entrades va expedir va ser el de la formació ‘Passió Andalusa’.

El Festival Internacional de Música ha tornat a ser un èxit. Els clàssics i la música contemporània han anat de la mà aquest agost a Altafulla en la 31a edició del certamen que ha posat de manifest el seu interès per les posades en escena musicals de luxe. Música per a guitarra del segle XX, recitals de soprano i baríton, música de cambra, instruments de vent o música i ball d’arrel andalusa han estat algunes de les propostes que entre el 2 i el 29 d’agost han passat per l’escenari de la plaça de l’Església.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau, està “novament més que satisfeta per l’èxit de la proposta musical d’aquest estiu”. I és que el certamen ha acollit uns 1.200 espectadors en una de les cites amb més pes de la programació d’estiu. L’edil de Cultura ha explicat que “el balanç és satisfactori tant pel que fa a l’assistència de públic com a la qualitat musical”.

La mitjana de públic en els set concerts programats ha estat d’unes 170 persones. El que més entrades va expedir va ser el de la formació “Passió Andalusa”, de la mà dels germans José Manuel i Francisco Cuenca, al piano i a la guitarra, i l’acompanyament de la ballarina Raquel Parrilla, amb 250 seients ocupats. Amb les xifres a la mà, l’Ajuntament d’Altafulla i la direcció artística del festival, a càrrec de Claudi Arimany i Albert Sardà, es reuniran en els propers dies per fer balanç definitiu i començar a pensar en l’edició de l’estiu vinent

Surt al carrer el programa d’actes de ‘La Petita’ d’Altafulla

Com a actes destacats, es commemorarà el 15è aniversari dels Bastoners d’Altafulla.

Aquest divendres surt al carrer el programa d’actes de la Festa Major votiva del Quadre de Sant Antoni “La Petita” d’Altafulla. Els actes centrals de la festivitat se celebraran del 7 a l’11 de setembre. La programació recull una trentena d’actes per a petits i grans amb un important paper de les entitats altafullenques i amb la celebració del 15è aniversari dels Bastoners i del 45è aniversari dels Castellers d’Altafulla.

Tot i que “La Petita” donarà el tret de sortida oficial el divendres 7 de setembre, a les 13h a la plaça de l’Església, amb el tradicional llançament de coets d’esclat del grup de Diables d’Altafulla i el repic de campanes, el programa encetarà els actes previs aquest dissabte 1, amb dues activitats.

Per una banda, a les 19:30h, s’inaugurarà l’exposició del pintor local Josep Maria Bellido, a la Pallissa de l’Era del Senyor, a càrrec del Cercle Artístic d’Altafulla. I per una altra banda, al vespre, a les 20h a la Violeta, tindrà lloc l’espectacle musical “El somni blau, una història d’amor”. Es tracta d’una història d’amor musicada, amb veu i cançó, sobre un català i una cubana que s’enamoren. La idea original i el guió és d’Elisa Viura, que també acompanya com a narradora a Xavier Pardina, a la veu i al piano.

La història succeeix a Cuba, i com no podria ser d’altra manera, l’acompanyament musical és a ritme d’havaneres, combinat amb boleros, vals i balades, amb onze composicions musicals del mateix Pardina i d’altres autors catalans. Pardina és conegut a Altafulla per organitzar la Cantada d’Havaneres, i reconegut investigador dels orígens de l’havanera a Catalunya.

Per la seva banda, Elisa Viura col·labora i condueix diversos programes radiofònics a Ràdio Blanes, on resideix. L’entrada a l’espectacle és lliure.

“La Petita” manté els actes tradicionals com la Pujada a l’Ermita de Sant Antoni – “Memorial Baltasar Rabassa”, que enguany celebra la seva 20a edició; la “Jornada de dibuix infantil Josep Sala”; les cercaviles del seguici popular; els correfocs; o la Festa Gastronòmica de les Cultures, que es durà a terme el 8 de setembre i arriba enguany a la seva 18a edició.

El 15è aniversari dels Bastoners d’Altafulla

Com a actes destacats, es commemorarà el 15è aniversari dels Bastoners d’Altafulla -dissabte 8 de setembre- dins de la 10a Festa Bastonera de les comarques meridionals, amb una cercavila conjunta de les colles participants que sortirà de la plaça de l’Església a partir de les 18:30h. A la nit, els Bastoners celebraran el seu aniversari al Parc del Comunidor, amb el concert del grup Pop’n Roll.

Els Castellers d’Altafulla celebraran també durant “La Petita” el seu 45è aniversari. La colla de Ca l’Ixart ja ho té tot a punt per actuar el dissabte 15 de setembre a la plaça del Pou, amb la participació de la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa a partir de les 18h. Els liles acabaran la festa d’aniversari davant del Castell, amb el concert Amunt-Enfila’t, que organitzen amb la col·laboració de l’associació de joves Towntobe.

La jornada central de la Festa Major Petita d’Altafulla se celebrarà el dimarts 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. Les sardanes, la missa solemne amb la Coral Nous Rebrots i l’actuació dels Castellers d’Altafulla seran els protagonistes de la vessant més festiva de la celebració, i que es farà a l’Ermita de Sant Antoni.

Celebració institucional de la Diada Nacional

Pel que fa a la celebració institucional de l’11 de Setembre, començarà amb la hissada de l’estelada a la rotonda situada a la cruïlla entre Marquès de Tamarit i el carrer de Dalt; i a la tarda, el programa es traslladarà a la plaça Martí Royo amb l’espectacle musical infantil  “Pinxa i punxa”.

El Correfoc dels Diables d’Altafulla, a les 19:30h a la plaça del Pou, tancarà la festivitat de la Diada i els actes centrals de “La Petita” d’Altafulla, que també ha programat sessions de cinema a la fresca, tornejos, exposicions, tallers infantils, i actuacions musicals en directe a càrrec del cicle Altafujazz.

Altafulla acull dissabte el 3r Open Multivoley amb sis pistes de vòlei i dues piscines de watervoley

Aquest dissabte, 25 d’Agost, a partir de les deu del matí, Altafulla serà la seu del 3r Open Multivoley d’Altafulla de vòlei platja i watervoley. El torneig, que compta amb la col·laboració de la regidoria d’Esport i Activitat Física de l’Ajuntament d’Altafulla, es tornarà a fer a la platja d’Altafulla, al davant del Club Marítim, i recupera així  la ubicació de la seva primera edició.

Els participants inscrits competiran en vòlei platja i watervoley de forma simultània, tal com és habitual en les proves del circuit multivoley que es duen a terme a la comunitat d’Aragó durant tot l’estiu.

El torneig, organitzat per Watervoley, l’Ajuntament d’Altafulla i Cervezas Ambar, disposarà de sis pistes de vòlei platja i dues piscines de watervoley a la platja d’Altafulla. L’organització espera superar l’èxit de les dues edicions anteriors, que van tenir fins a 30 equips participants.

El preu per participant és de 12 € que inclou samarreta i  aigua i fruita durant la competició. Per poder inscriure-s’hi cal emplenar el formulari online que es pot trobar a la pàgina web https://www.watervoley.net i enviar, adjunt, el justificant de pagament. El termini acaba aquest divendres, 24 d’agost,  a dos quarts de 12 del matí. L’organització ha posat a disposició dels interessats un correu electrònic per a més informació: multivoley@gmail.com

El regidor d’Esport i Activitat Física a l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sánchez, ha destacat “la bona acollida que ha tingut el Multivoley en els anys anteriors” i ha convidat els vilatans i vilatanes a participar en aquesta nova edició.

Per a inscriure’s: formulari online

La Fira d’Artesans d’Altafulla consolida la seva aposta “per la qualitat”

A la fira s’hi poden trobar dos artesans que faran una demostració de vidre bufat durant els dies de la mostra i també treballaran el trencadís.

La Fira d’Artesans d’Altafulla (oberta fins diumenge de 18.00 hores a 24.00 hores) arriba aquest cap de setmana a la zona noble de la seva 21ena edició com a bon exemple de la “marca Altafulla que ens diferencia” de la resta de propostes turístiques de la Costa Daurada, i que es fonamenta en “oferir qualitat”. El seu alcalde, Fèlix Alonso, defensa l’aposta per un esdeveniment que “fregant els 40.000 visitants ens situa al límit” del que pot assumir la localitat. Precisament per això enguany manté les 120 parades, si bé un 30% s’han renovat per mantenir-ne el dinamisme fruit d’una selecció acurada per part dels organitzadors, el Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla.

“Des de fa anys entenem que una de les fòrmules per superar la situació de crisi és apostar per la qualitat”, afegeix Alonso, recordant el “plus aportat des de que estem al govern” a activitats de nova incorporació o que s’havien generat en el passat com poden ser la inclusió dins del circuit de Barnasants i el Festival Internacional de Música. “Aquesta és la la millor forma per mantenir-se quan les coses no van bé. I el resultat és que els artesans estiguin encantats amb la nostra oferta, amb uns criteris rigorosos que fa que la gent s’hi trobi molt a gust”.

La Fira mantè les 120 parades, encara que n’ha renovat un 30% respecte l’anterior edició per mantenir-ne el dinamisme.

El secret de la consolidació de la mostra dins del programa d’activitats estiuenc “és que hem treballat molt el boca a orella” dins del col·lectiu. “No fem gaire promoció perque es promociona sola”, assegura el batlle. I el producte resultant per al visitant és una cita de caràcter “molt familiar amb artesans que ensenyen oficis pràcticament desapareguts amb afegits com petites atraccions per als més menuts, la possibilitat de menjar i de comprar productes de qualitat i, en definitiva, poder passar una tarda agradable”.

Enguany la Fira dona molt de joc a l’espectacularitat “de poder bufar el vidre. Una activitat que per als més joves, que venen de ciutat, els permetrà descobrir oficis que ara com ara estan arraconats a la memòria”. En aquest sentit, s’hi poden trobar dos artesans que faran una demostració de vidre bufat durant els dies de la mostra i també treballaran el trencadís. Juntament amb ells es podrà tornar a veure el ferrer, el fuster, la filadora, el pica-pedrer i la ceramista. Amb l’afegit “que els menuts podran munyir una vaca, encara que sigui de cartró-pedra. Una experiència que molts d’ells no hauran viscut mai”, comenta Alonso.

L’alcalde vivint l’experiència de fer munyir una vaca de cartró-pedra.

La pluja de divendres ha obligat a reprogramar les dues activitats següents: Vintage s’ha traslladat a aquest dissabte a les 20 hores, a la gespa del Castell, i Trio 114 cordes actuaran diumenge a les 20 hores sota els pins. Res de nou perquè “estem acostumats a que la primera tormenta de l’estiu coincideix amb la Fira. I per això cal destacar l’experiència del col·lectiu d’artesans per reaccionar amb celeritat així com la dels serveis municipals de l’ajuntament, que no cal oblidar que han estat capacitats per organitzar una competició de tant nivell com la Triatló dels Jocs Mediterranis”, afegeix Alonso.

Pel que fa a l’aparcament, es mantenen les 400 places d’estacionament a la zona, que estaran senyalitzades amb plànols, i enguany dos agents controladors ajudaran a facilitar l’aparcament als visitants. El trenet turístic també servirà com a mitjà de transport per facilitar la mobilitat de les persones que visitin la fira.

Cal destacar també que el Museu Etnogràfic d’Altafulla estarà obert de 19 a 22h i s’oferiran visites guiades per aquest espai identificat amb la vida rural i d’oficis antics del municipi.

 

Altafulla espera 40.000 persones per la Fira d’Artesans

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el portaveu del Col·lectiu d’Artesans, Diego Spano; i el regidor de Turisme, Jaume Sànchez, durant la presentació de la Fira d’Artesans.

El Col·lectiu d’Artesans i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla ja ho tenen tot enllestit per endegar els motors de la Fira d’Artesans d’Altafulla, que enguany celebra la seva 21a edició amb més ganes que mai. L’edició de l’any passat, que havia de ser especial pel 20è aniversari de l’esdeveniment, es va portar a terme amb un clima marcat pels atemptats del 17 i 18 d’agost a Barcelona i Cambrils, i la tristor va emprendre a suspendre tota l’activitat cultural i de les entitats.

La 21a Fira d’Artesans d’Altafulla arriba, un estiu més i amb més força que mai. Aquest dimarts al matí, el Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla, que organitza l’esdeveniment en col·laboració amb l’Ajuntament d’Altafulla, ha presentat aquesta edició especial que farà parada a la zona de les Eres d’Altafulla, del 16 al 19 d’agost, en horari de 18 a 24 hores.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el portaveu del Col·lectiu d’Artesans, Diego Spano; i el regidor de Turisme, Jaume Sànchez, han explicat tots els detalls de l’esdeveniment referència al territori en fires d’artesania de qualitat.

Alonso ha destacat el paper dels organitzadors i el retorn que reben dels artesans i paradistes, “que són els primers en valorar la qualitat de la fira”. A més, ha posat en valor “el seu creixement sostingut, que fa que mantingui la qualitat i que, a la vegada, sigui una trobada familiar, amb un èxit consolidat, i una fira que es promociona sola”.

Aquesta 21a edició serà “especial i molt esperada”, com ha assegurat el regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sànchez, qui també ha recordat els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, que van suposar un xoc per Altafulla i per la Fira i ha afegit que “enguany gaudirem tranquils i en pau”. En aquest sentit, Alonso ha afegit que els visitants gaudiran de la fira “amb tota la seguretat garantida”.

El regidor de Turisme ha assegurat que esperen, en aquesta 21 edició, més de 40.000 persones a Altafulla, superant les xifres d’altres edicions. Com ha assegurat durant la presentació de la Fira aquest dimarts Diego Spano, membre del Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla i coordinador de la Fira d’Artesans, aquesta 21a edició  serà “com si fos un 20è aniversari” perquè a Altafulla i a tot el territori “hi ha més ganes de fira que mai”.

Diego Spano ha afegit que aquesta és “un fira referència al territori de la creació artesana i un aparador de la marca Altafulla”. El número de parades es manté en aquesta 21 edició de la Fira d’Artesans amb l’objectiu de “no saturar la fira”, ha afegit. Enguany, però, se’n renoven un 30% de les 120 parades per mantenir la fira “ben viva i dinàmica”.

Enguany es potenciarà la zona infantil

El programa d’activitats de la Fira d’Artesans celebra aquesta edició 21a amb una proposta atractiva, variada i per a tots els públics. Com a novetats en aquesta edició, es potenciarà la zona infantil amb activitats noves i s’ampliarà la zona de la granja, una de les que té més èxit entre els més petits.

Pel que fa a la mostra d’oficis, enguany es podrà tornar a veure el ferrer, el fuster, la filadora, el pica-pedrer, la ceramista i, a més, enguany es dedicarà la fira a l’ofici del vidre, amb dos artesans que faran una demostració de vidre bufat durant els dies de la mostra i també treballaran el trencadís.

Les entitats culturals locals també tindran un paper important durant els quatre dies i la música serà un dels plats forts, com és habitual. Una barreja de creació artesana i artística que fan de la Fira d’Altafulla un espai de creació.

La Fira obrirà amb la rapsoda i actriu Joana Badia

La Fira obrirà dijous, 16 d’agost, amb la rapsoda i actriu Joana Badia, amb contes per a petits i grans. Al vespre hi haurà un espectacle de clown i a la nit la cantautora vallenca Maria Jacobs passejarà la seva veu a la gespa del Castell.

El concert d’arpes Trio 114 Cordes i el grup Vintage Cover Band són les propostes de divendres. El grup Julivert, els Gegants d’Altafulla, la contacontes Pepi Miró i Jay Lem’on són altres dels protagonistes del programa cultural i musical de la fira.

Record a les víctimes dels atemptats de l’estiu passat

Els organitzadors han decidit, a més, tenir enguany un record especial a les víctimes dels atemptats de l’estiu passat i han convocat un minut de silenci a  l’escenari de la gespa del Castell, aquest divendres, 17 d’agost, a les 8 del vespre, en el que seran presents els paradistes i entitats que no van poder fer-ho l’any passat.

Pel que fa a l’aparcament, es mantenen les 400 places d’estacionament a la zona, que estaran senyalitzades amb plànols, i enguany dos agents controladors ajudaran a facilitar l’aparcament als visitants. El trenet turístic també servirà com a mitjà de transport per facilitar la mobilitat de les persones que visitin la fira.

Cal destacar també que el Museu Etnogràfic d’Altafulla estarà obert de 19 a 22h i s’oferiran visites guiades per aquest espai identificat amb la vida rural i d’oficis antics del municipi.

El JazzFest presentarà de forma inèdita a Altafulla el so postindustrial de ((Seismic)), del trompetista Ivan Sáez

El Festival de Jazz d’Altafulla comença aquest dimecres, 8 d’agost, a l’exterior de l’Era del Senyor, amb el latin jazz de la formació Guillermo Calliero South American Project.

El cicle estable de concerts de jazz que organitza durant tot l’any l’entitat altafullenca Oiljazz, l’Altafujazz, es transforma aquest mes d’agost i pren el format de festival. “Un festival per fer de l’art la teva expressió”, en paraules de Toni Pla, programador musical de l’Altafujazz i del Jazzfest.

L’entitat Oiljazz, que organitza aquest cicle estable de concerts durant tot l’any, reinventa la programació i ha preparat la segona edició del Jazzfest, un festival de curta durada que es farà aquest dimecres, 8 d’agost i dijous, 9 d’agost a l’exterior de la Pallisa de l’Era del Senyor i en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla.

Un festival petit per la seva curta durada però que esdevé gran per la programació de luxe que ha preparat, com ha explicat el programador del Jazzfest, Toni Pla.

La idea del Jazzfest, com ha sintetitzat Toni Pla,  és “portar en dos dies seguits dos estils molt diferenciats dins el jazz, el latinjazz i el jazz postindustrial”

La perla del festival, ((Seismic))

La perla del festival és el septet de Jazz postindustrial ((Seismic)), un projecte liderat pel saxofonista de Miranda de Ebro afincat a Reus, Ivan Sáez, que es podrà veure aquest dijous 9 d’agost a partir de les 9 de a nit a Altafulla, de manera inèdita i per primera vegada a tot el territori.

Aquest és el projecte del saxo baríton Iván Sáez, que oferirà en un paper de solista i que junta en secció a quatre instruments de vent de to greu: el saxòfon baríton, la tuba, el trombó i el flugabone.

El nom del grup ((Seismic)), vol dir sisme en anglès i s’escriu en doble parèntesi, és un giny al so de freqüència més greu que pot produir un terratrèmol.

El septet de jazz defineix el seu so com a postindustrial. Per això, van gravar el videoclip de presentació del seu treball a una antiga fàbrica de biodièsel a un polígon de Reus.

((Seismic)) són Carles Lorente (tuba); Aureli Andrés (trombó); Esteve Molero (flugabone) i Ivan Sáez (saxòfon baríton), que formen la secció de vents. Jordi Mestres (contrabaix), Federico Mazzanti (piano) i Ignacio Mazzanti (bateria) completen la formació.

((Seismic)) “és un projecte inèdit”, com ha definit Toni Pla, i que presentaran per primera vegada al Festijazz d’Altadulla, amb composicions del mateix saxofonista baríton Iván Sáez i arranjaments d’Iñaki Askunze.

Calliero, Fusió de música sudamericana amb jazz

El Jazzfest, però, l’inaugurarà aquest dimecres 8 d’agost el trompetista Guillermo Calliero South American Project (S.A.P). Cinc músics de llarga trajectòria dins l’espectre jazzístic català, estatal i internacional,  que han unit el seu bagatge musical per presentar el projecte del trompetista argentí resident a Barcelona, Guillermo Calliero. Calliero és un dels trompetistes més respectats de l’escena jazzística sudamericana i europea, gràcies a una tècnica depurada i un sentit del ritme intel·ligent.

La formació fusiona amb encert la música sudamericana amb el jazz.

La proposta que en resulta és “dinàmica i suggerent; un  mestissatge d’estils com el tango argentí, la milonga, la samba, la chacarera i la salsa que viatgen en forma de jazz per convertir la cançó en pura elegància musical”, segons  Toni Pla, programador del Festijazz.

Presentaran el seu treball South American Project Vol. 1 (Fresh Sound World Jazz, 2017), un disc que compta amb col·laboracions tan especials com la de Bobby Shew, Luis Salinas, Horacio Fumero, Roger Blàvia, Toni Belenger i Humberto Caballo Perdomo.

Callirero ha compartit escenari amb noms destacats de l’escena jazzística com Paquito D’Rivera, Bobby Shew, Roy Hargrove, Wynton Marsalis, Jesse Davis, Kurt Elling, Perico Sambeat, Jordi Rossy, Horacio Fumero o José Reinoso, entre d’altres.

Els dos concerts del JazzFest es faran a l’exterior de la Pallisa de l’Era del senyor, a partir de les 9 de la nit, en col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla,  i s’acompanyaran d’un maridatge de vi i delicatessen. Els concerts no tenen un preu fixat, l’entitat organitzadora Oiljazz funciona amb aportacions voluntàries dels assistents als concerts.

A banda, però, l’Altafujazz ha preparat dos concerts de jazz més durant aquest mes d’agost  a l’espai Dansclass d’Altafulla, amb Kanan, Foster & Arnedo Trio el 18 d’agost i la cantant Tina Raymon, que actuarà el dia 19.

Quatre ocasions de luxe per sentir jazz de qualitat a Altafulla durant aquest mes d’agost.

Tot a punt per la 17a edició de la Cantada d’Havaneres d’Altafulla, a la platja del Fortí

Les havaneres tornaran a omplir d’ambient mariner el Racó del Fortí d’Altafulla aquest diumenge 5 d’agost a partir de les 22h. Serà en el marc de la ja tradicional i esperada Cantada d’Havaneres, que arribarà enguany a la seva dissetena edició.

Es tracta d’un dels actes més esperats de l’agenda estival pels amants de la cançó de taverna, i si fa bon temps les previsions apunten, com l’edició passada, a superar el mig miler d’espectadors. La regidora de Cultura i Festes d’Altafulla, Montse Castellarnau, ha explicat que “molta gent ja ve amb la cadira preparada de casa perquè saben que les que posa a disposició l’ajuntament s’acaben omplint”.

La 17a edició de la Cantada d’Havaneres d’Altafulla comptarà aquest any amb l’actuació de les formacions Vent Fort, Barca de Mitjana i Veles i Vents. I, com no podria ser d’una altra manera, també hi haurà rom cremat per a tothom. Com cada any, la presentació de la cantada anirà a càrrec del periodista altafullenc i director de Tarragona Ràdio, Josep Suñé.

Cal destacar, a més, que l’Ajuntament d’Altafulla, a través del trenet turístic, oferirà un servei de transport gratuït per a la gent gran del municipi fins al Parc Voramar, d’anada i tornada.

Per fer ús d’aquest servei cal realitzar una reserva prèvia, que es pot formalitzar a l’Oficina de Turisme de la Plaça dels Vents de manera presencial fins dissabte, de 10 a 13h; i de 17 a 20h, o bé, per telèfon trucant al 977651426.

El trajecte d’anada serà a les 21:30h des de la plaça del Castell, en sentit de baixada, i la tornada està prevista a les 23:30h des de la plaça Consolat de Mar.

El Festival Internacional de Música d’Altafulla dona demà el tret de sortida 

 La presentació ha comptat amb l’alcalde accidental d’Altafulla, Pere Gomés; la regidora de Cultura, Montse Castellarnau; el codirector artístic del festival, el Mestre Albert Sardà, i el coordinador de la programació, Josep Maria Recasens. Foto: Ajuntament d’Altafulla

Demà 2 d’agost, a les 22h, es donarà el tret de sortida al 31è Festival Internacional de Música d’Altafulla a la plaça de l’Església. En aquest mateix escenari s’ha presentat aquest matí la mostra musical que, fins al 29 d’agost, acollirà un total de set concerts que combina la música clàssica i el cant coral en un marc incomparable com és la Vila Closa. La presentació ha comptat amb l’alcalde accidental d’Altafulla, Pere Gomés; la regidora de Cultura, Montse Castellarnau; el codirector artístic del festival, el Mestre Albert Sardà, i el coordinador de la programació, Josep Maria Recasens.

El festival, sota la direcció artística del prestigiós flautista Claudi Arimany i el Mestre compositor Albert Sardà, es durà a terme del 2 al 29 d’agost, i aposta en aquesta edició amb posades en escena musicals de luxe. Música per a guitarra del segle XX, recitals de soprano i baríton, música de cambra, instruments de vent o música i ball d’arrel andalusa són algunes de les propostes per aquest estiu musical.

Per l’alcalde accidental, Pere Gomés, “el Festival Internacional de Música dóna continuïtat a la programació de les activitats d’estiu elevant-les a una qualitat indiscutible. Cada any ens feliciten per la millora i l’oferta musical amb posades d’escena diferents i diverses”.

José Antonio López, reconegut baríton, serà l’encarregat d’obrir el festival el proper 2 d’agost, interpretant obres de Schumann, Enric Granados, Ravel i Tchaikovsky. Els seus recents èxits cantant la Matthäus-Passion a la Musikverein de Viena acredita el gran moment de l’artista.

El Mestre Albert Sardà, un cop més, ha aprofitat per reivindicar els compositors més contemporanis del segle XX i XXI que, segons ell, “és la música més deixada si tenim en compte les programacions de la majoria de festivals”, i ha sentenciat: “Per això, el d’Altafulla, marca la diferència perquè no els té oblidats”.

En aquest sentit, el coordinador de la programació, Josep Maria Recasens, ha ratificat la diversitat de què disposa el Festival Internacional de Música “on hi ha interpretacions per a tots els gustos i públics de gran qualitat”.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha posat l’èmfasi en la introducció, des de l’edició del 2017, “d’una més àmplia diversitat i oferta musical que abraci més públic amb la incorporació del Mestre Albert Sardà al festival, i des d’un punt de vista tècnic, la millora i renovació de l’escenari a la plaça de l’Església”.

El dissabte 4 d’agost serà el torn de la música per a guitarra del segle XX amb el duo de guitarristes Miguel Ángel Sanz i Juan Santiago canals. L’Arts Symphony Orquestra actuarà el dimarts 7 d’agost portant a escena obres musicals de Haydn, Mozart o Vanhal.

Els instruments de vent ompliran l’escenari de la plaça de l’Església l’11 d’agost amb el Ventus Quintet. La soprano Soledad Cardoso, acompanyada d’un grup de música de cambra, interpretarà Bach o Haendel el 14 d’agost. La música i el ball andalusos tindran el seu espai en el concert del 21 d’agost, amb la formació “Passió Andalusa”. EL Festival acabarà el 29 d’agost amb el Friedrich Piano Trio que portarà a la plaça de l’Església “L’Herència del Romanticisme en la música de Cambra del segle XX”.

Les entrades ja es poden comprar a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, a www.tarracoticket.cat, www.altafulla.cat, i a les pantalles tàctils Infotactile de la plaça del Pou i plaça dels Vents. El preu d’un concert és de 15 €; el pack de 4 concerts surt a 49 € i l’abonament pel festival, 65€. Els titulars del carnet jove tenen un 50% de descompte en les entrades. Per a consultar la programació detallada, es pot fer al web www.fimaltafulla.cat.

 

 

 

El 31è Festival Internacional de Música està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès.

Altafulla modifica la circulació als carrers Vinyet i Sínies per ampliar la zona d’aparcament al sector Hort de Pau

Imatge del carrer Vinyet. Foto: Ajuntament d’Altafulla

L’Ajuntament d’Altafulla canviarà a partir de demà dimecres 1 d’agost a sentit únic de circulació els carrers Vinyet i Sínies del sector Hort de Pau amb l’objectiu “de guanyar places d’aparcament en aquesta zona i descongestionar l’estacionament al barri marítim”. Així ho ha transmès la regidora de Via Pública, Marisa MéndezVigo, que al mateix temps, ha assegurat que és una prova pilot que amb el temps es veurà si s’acaba implantant, o només s’utilitzarà en els períodes de major afluència de visitants.

D’aquesta manera, el carrer Vinyet serà de sentit únic des del carrer Cabana en direcció cap a Torredembarra, mentre que el carrer Sínies serà també de sentit únic des del carrer Camí del Prat en direcció cap a Tarragona. Arran d’aquesta modificació, els vehicles podran estacionar en els dos laterals d’aquestes vies, i així permetrà descongestionar l’acumulació de vehicles estacionats a Baix a Mar.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies