Comencen els treballs de reposició de sorra a la platja d’Altafulla

Treballs de reposició de sorra a Baix a Mar

El Servei Provincial de Costes a Tarragona de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, depenent del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha començat aquest matí els treballs de reposició de sorra a la platja d’Altafulla, arran dels episodis de temporal que es van produir a mitjans de gener i que van ocasionar una pèrdua d’arena a les zones del Fortí i Botigues de Mar de Baix a Mar.

Els treballs que es portaran a terme consisteixen en la reposició del dèficit sedimentari a la platja on més ha incidit el temporal, en aquest cas, a les zones del Fortí i Botigues de Mar, mitjançant la redistribució de la sorra que s’ha erosionat a aquestes zones i s’ha depositat en altres com és el cas de la Roca de Gaià. Com a norma general, la sorra s’erosiona a Llevant del tram de costa (Fortí i Botigues de Mar) i s’acumula a Ponent (Roca del Gaià).

Per aquest motiu, es traslladaran uns 27.000 metres cúbics de sorra acumulada a la Roca del Gaià i es transvasaran a través de camions a les zones del Fortí i Botigues de Mar del Barri Marítim. També es faran treballs per estendre i anivellar la platja, de la sorra natural transvasada. Aquestes tasques tindran una durada de cinc dies.

El propòsit de les regidories de Turisme i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla és que la platja estigui en perfecte estat per a ús i gaudi del públic per Setmana Santa.

Marina Rossell tanca l’1 d’abril la particiació d’Altafulla al festival Barnasants

Cartell, de ‘actuació de Marina Rossell

Després de l’èxit assolit en les dues primeres actuacions de l’espectacle “Les Kol·lontai” i la de Lídia Pujol, la Sala la Violeta d’Altafulla ja es prepara per acollir el proper dissabte 1 d’abril, a les 21h, la tercera i última actuació al municipi de la 22a edició d’aquesta mostra de cançó d’autor ja referent a Catalunya. Es tracta del concert que oferirà la cantautora catalana Marina Rossell amb l’espectacle “Marina Rossell canta Moustaqui”.

L’amistat i la complicitat amb el seu amic “Mousta” i el gran resultat de vendes i crítica dels dos discos publicats amb les cançons de George Moustaki han fet possible que Marina Rossell celebrés una extensa gira per Catalunya, Espanya, França i Canadà, amb èxit de públic. És un repertori en gira permanent al qual s’hi afegeixen els clàssics catalans i cançons del seu nou disc, Cançons de la resistència, que també ha portat a l’Atlàntida de Vic dins el Barnasants.

Marina Rossell arriba amb aquest nou disc que s’ha realitzat amb la complicitat de l’associació catalana de dones supervivents del camp de concentració nazi de Ravensbrück. Les cançons d’aquest darrer treball tenen la voluntat de preservar la memòria de les dones retingudes al camp de concentració nazi i de retratar un moment històric i de difícil oblit.

Les entrades es poden adquirir a un preu de 8 euros a través de l’enllaç http://barnasantstickets.cat/entradas. El cost a taquilla serà de 10 euros.

Altafulla incorpora un agent dinamitzador per als Jocs Mediterranis

Logotip d’Altafulla com a subseu dels Jocs Mediterranis

L’Ajuntament d’Altafulla ha incorporat també des de principis d’aquest mes una agent dinamitzadora per als Jocs Mediterranis Tarragona 2018, en el marc del programa per impulsar noves oportunitats d’ocupació i de dinamització econòmica territorial mitjançant models cooperatius en el marc dels JJMM Tarragona 2018. Recentment, Salou també va contractar un agent, subvencionat per la Diputació.

Aquest programa està integrat per diversos projectes que desenvolupa l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, i amb la col·laboració de la Fundació Tarragona 2017, i està subvencionat per la Diputació de Tarragona i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa de projectes innovadors i experimentals.

Un d’aquests projectes és la “Xarxa d’Agents Dinamitzadors d’oportunitats socioeconòmiques generades a l’entorn dels Jocs”, que ha de permetre desenvolupar un programa d’accions de dinamització que tindrà com a objectiu principal implementar un pla d’actuació de cada municipi envers els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018, així com potenciar la implicació ciutadana en l’esdeveniment mitjançant el treball transversal en els diferents àmbits de cada ajuntament.

En el cas d’Altafulla, l’agent dinamitzadora és Maria Jesús Ortega Pérez, veïna del municipi i que ja hi treballa des de principis de mes. Les seves tasques són donar suport al municipi d’Altafulla com a seu dels JJMM Tarragona 2018 en la definició i implementació de l’estratègia de llegat dels Jocs a nivell municipal; coordinar les activitats vinculades a la dinamització municipal envers els Jocs i el seu llegat, i facilitar l’intercanvi d’informacions i experiències; fomentar la implicació i participació ciutadana i del teixit associatiu d’Altafulla en els Jocs, i donar suport al Director de seu en la comunicació entre la Fundació Tarragona 2017 i Altafulla per tal de maximitzar les oportunitats i donar visibilitat a totes les iniciatives promogudes al voltant dels Jocs. L’horari de treball és a mitja jornada, de 9 a 14h, els dimarts, dimecres i dijous.

Els altafullencs Porto Bello trepitgen fort: surt el primer disc amb les entrades del debut esgotades

D'esquerra a dreta Roger Vila (baix), Raul Castro (trombó), Toni Blázquez (veu), Nano Negrié (bateria), Sergi Moreno (guitarra) i Kai Stroink (trompeta).

D’esquerra a dreta Roger Vila (baix), Raul Castro (trombó), Toni Blázquez (veu), Nano Negrié (bateria), Sergi Moreno (guitarra) i Kai Stroink (trompeta).

Porto Bello, el nou projecte dels germans altafullencs Toni i Joan Blázquez, comença fort. Les entrades pel seu primer concert es van esgotar en una setmana i mitja, més de dos mesos abans de la data (el 29 d’abril a la sala Lo Submarino de Reus). El seu primer videoclip, Hem nascut castellers, ja ha superat les 20.000 visites a YouTube. El seu segon, Fantàstica, és obra d’Ivan Mulero, guanyador recent guanyador del premi Enderrock al millor videoclip. I el seu primer disc, Basat en fets reals (que des d’avui es pot trobar a totes les plataformes digitals) surt amb el segell de qualitat d’ haver estat produit per David Rossell, que també aporta la seva veu a Fantàstica.

Basat en fets reals és un recull heterogeni de dotze temes entre els que s’hi pot trobar des d’una cançó salsa fins a Hem nascut castellers, un homenatge punk-rock a aquest món, que van tocar en directe a la Nit de Castells de Valls. Parlem de l’èxit de la cançó castellera i del projecte en general amb el seu cantant, el Toni Blázquez. Completen el grup Roger Vila (baix), Sergi Moreno (guitarra), Nano Negrié (Bateria) i Kai Stroink (trompeta).

Primer de tot, felicitats. Poseu les entrades a la venda pel vostre primer concert dos mesos i mig abans, i les esgoteu en una setmana i mitja…

És el resultat d’estar dos anys dedicant-nos total o parcialment a aquest projecte. Sembla que els ha fet molta il·lusió, tant als que ja ens coneixien d’altres grups com els que ens han sentit per primer cop. Gent del meu poble (Altafulla) amb qui quasi no tenia relació, perquè vaig marxar a Reus fa molt temps, em demana entrades. És una sorpresa molt agradable. No m’ho esperava.

Ha estat una barreja entre la solera que portàveu, i l’èxit que ha tingut la cançó Hem nascut castellers?

Sí, sobretot per la cançó, que ha arribat a moltíssima gent que, d’altra manera, no se n’haguessin assabentat del nostre grup.

En la cançó del vostre segon videoclip, Fantàstica, compteu amb la col·laboració estel·lar de David Rosell…

Sí. A més, és el nostre productor. També és el de Txarango, Búhos, Doctor Prats, Catarres… És una màquina, i ens ha aportat molt al disc. Hem après molt en les hores que hem compartit amb ell, i els seus comentaris ens han orientat molt. És el ‘sensei’, i que canti una cançó amb nosaltres és un honor. És el secret a l’ombra de grups molt exitosos. Tots els que porta tenen èxit. Nosaltres som l’excepció [riu]. Qui sap què passarà.

Tenir-lo darrere fa que el disc surti amb un segell de qualitat?

Sí, està clar és que el fet que el produeixi és un reconeixement. Ell té un volum de feina molt gran, i a molts grups els ha de dir que no. Per sort, a nosaltres ja ens coneixia d’altres projectes. Som ‘de la casa’.

Parleu de ritmes jamaicans, balcànics, heu fet una versió punk-rock de la cançó dels castellers… Com us agrada que defineixin la vostra música?

En la varietat està al gust. N’hi ha una de salsa, dues de ritmes balcànics, n’hi ha de més tranquil·les, de més roqueres… Fins i tot en alguns temes es combinen diversos estils. No és que estigui malament tenir una línia definida, però jo quan surto de festa m’agrada escoltar de tot: des de rap espanyol fins a salsa, passant per reaggeton. Amb el disc ens passava una mica el mateix: cada vegada que fèiem una cançó nova, ens venia de gust un estil diferent. Per mi, això dona riquesa. És com fer l’amor: no et pots quedar tota l’estona fent el mateix [riu]. Algú es confondrà, pensarà ‘no trobo el fil de Porto Bello’, però no ens preocupa gens ni mica, més aviat tot el contrari.

I pel que fa a les lletres?

Com diu el títol, totes les cançons estan relacionades amb un fet real, sigui nostre, d’algun conegut, o del conegut d’algun conegut. No hi ha cap història inventada. Pel que fa a les lletres també hi ha variació: parlem de la vida, de l’amor, de nits de festa, de castells… En general, de gent. Això li dona molta frescor. També és qüestió de donar-li una mica de ganxo, un fil conductor.

Potser d’aquesta varietat ve el nom, Porto Bello, que fa referència a un lloc de trobada de cultures?

Com a concepte de grup, volíem localitzar. El que ens uneix a tots és que som gent de costa, i això influeix en la nostra música. Quan sents alguns dels ritmes balcànics, tens la sensació que estàs navegant amb un vaixell pirata, que estàs en una festa a alta mar. A banda, ens va agradar el nom: fort, atractiu i fins i tot sensual.

Suposo que el vostre somni és dedicar-vos en exclusiva a això…

Des de fa molts anys. I feia temps que no ens sentíem tan i tan còmodes. Potser precisament pel fet de barrejar-hi tanta música. Penses ‘aquest és el meu producte preferit de tot el que he fet’.

Esteu d’acord els dos germans, amb això?

I tant, i amb diferència. És el que més ens ha omplert. Sents el disc una vegada i una altra, i el sents fresc. I som nosaltres, els que l’hem gravat i composat! Sempre tinc ganes de tornar-lo a sentir, no com altres discos, que al cap de 5 vegades ja vas passant cançons, i busques números. Aquí les escolto totes amb gust, sense problemes.

Sent tant heterogenis, potser encara us molestaran més les etiquetes que us puguin posar…

Ja ens n’han penjat algunes, de bastant incomprensibles. Que si som Txarango 2.0, que si hem fet un remix de la cançó dels castellers… A vegades és al contrari, i segons quines etiquetes t’ajuden a fer-te adonar de coses que no havies notat i dius ‘té raó!’. En certa manera, és un autocorrector.

Quina és exactament la vostra relació amb el món casteller?

El meu germà va estar a la Jove i als Xiquets de Tarragona. De fet, va ser el terç del pilar caminant dels Xiquets de Tarragona que va anar des del Pla de la Seu fins a la plaça dels Carros, el més llarg que s’ha fet fins ara. Jo vaig estar a la Jove i també amb els Castellers d’Altafulla. Vaig ser casteller des dels 4 fins els 12. Això ha calat fons.

L’altre dia parlava amb un casteller dels Xicots de Vilafranca, i m’explicava que a ell li agradava pujar, estar a la moguda, i que allà no tenia oportunitats, que li tocava estar a la pinya. A nosaltres, almenys a mi, ens passa una mica el mateix: a mi el que m’agrada és pujar, i m’he fet alt i prim i ja no tinc mesures per fer-ho, perquè desequilibraria qualsevol estructura i no sóc gaire robust per aguantar molts pisos a sobre meu. Sona molt egoïsta, però no vull anar a la pinya: a mi em va l’adrenalina.

Però m’ho estic repensant. Avui mateix he somiat que estava a la Rambla Nova i em trobava un estand de la Jove. Jo m’asseia allà, en un tamboret, i li demanava que em tornés a apuntar a la colla. Com feia de petit quan estava al local, buscava entre els carnets per a veure si encara tenien el meu. Serà un missatge del subconscient, que m’està dient que m’he de tornar a apuntar a una colla…

Seguint amb les etiquetes, us fa por que us etiquetin com ‘els de la cançó dels castellers’?

Al contrari, és un honor. De fet, ara que tenim els mànagers intentant aconseguir-nos actuacions, el fet de poder dir ‘som els de la cançó dels castellers’ ens obre les portes automàticament. La bona feina del nostre mànager i aquesta cançó han fet que la gent confïi i digui ‘va, els contractem!’.

Quants concerts més teniu programats?

Ja en tenim més de deu.

Per aquí, o per fora d’aquí també?

Per tot Catalunya. La més llunyana, als Pirineus.

Com vau pensar la idea del videoclip de Fantàstica? Això de que els protagonistes segueixin un recorregut de posicions futures queda molt bé amb allò que diu la lletra de “som instants en suspensió”…

Això és l’Ivan Mulero, que és una màquina, i un coco incomformista. Ell coneixia l’efecte, però no l’havia aplicat mai, i no va parar fins a aconseguir-lo. Per alguna cosa és el guanyador del premi Enderrock per Barcelona s’il·lumina, dels Buhos. A més, tot el que surt al video és d’Altafulla.

Els que us volen veure per aquí, on han d’anar, tenint en compte que el concert de Reus ja està tot venut?

Que ens contactin per Facebook o per on sigui, perquè pel fet de vendre-les tan aviat i que cau en pont, hi ha gent que després se n’adona que tenia un compromís (bodes, vacances, etc.) i li revenem l’entrada per ell. Hi ha una llista d’espera força gran, i els venem les entrades de persones que els han sorgit compromisos ineludibles.

ESCOLTEU ‘BASAT EN FETS REALS’ A SPOTIFY:

Visita de la directora territorial d’Ensenyament a Altafulla

Un moment de la visita de la directora territorial d’Ensenyament

La directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes, ha visitat aquest matí les escoles de La Portalada i El Roquissar i l’Institut d’Altafulla.

L’han acompanyat el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Altafulla, Xavier Rofas; la regidora de Participació Ciutadana, Montse Castellarnau, els responsables dels diferents centres educatius, i representants d’Inspecció del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

La visita ha estat marcada en tot moment per la cordialitat i la voluntat política de treballar conjuntament pel món local i copsar la realitat dels projectes i activitats que duen a terme els tres centres educatius. De fet, la directora dels Serveis Territorials a Tarragona ha explicat que una de les prioritats del departament són els projectes educatius i els professors que els encapçalen. En el cas concret d’Altafulla, ha volgut subratllar la implicació de l’equip docent i l’entorn humà a l’hora de liderar projectes educatius “molt potents”. Ho ha manifestat després de reunir-se amb els respectius equips directius, que li han donat a conèixer la metodologia de treball, el professorat, els punts forts dels seus centres i les dificultats amb què es troben.

El regidor d’Educació a l’Ajuntament d’Altafulla, Xavier Rofas, ha aprofitat la visita de Rodes per avançar-li detalls sobre el projecte de construcció d’un gimnàs a l’escola La Portalada, en què l’edil altafullenc ha assegurat que treballaran amb la voluntat d’arribar a un punt de trobada entre ambdues administracions perquè sigui una realitat al 2018.

El Punt d’Informació Juvenil d’Altafulla visita l’Institut per donar a conèixer les eines i els serveis que ofereix

Un moment de la visita cursada a l’Institut d’Altafulla

Monitors i la tècnica del Punt d’Informació Juvenil (PIJ) de l’Ajuntament d’Altafulla han visitat aquest divendres, al llarg del temps d’esbarjo, l’alumnat de l’Institut d’Altafulla amb la finalitat d’informar-los sobre els serveis que ofereix el centre i de les eines amb què disposa per tal d’assessorar en diferents àmbits els joves del municipi i de l’entorn.

Així ho ha explicat Sandra Ballester, tècnica de Joventut de l’Ajuntament d’Altafulla que, acompanyada d’una de les dinamitzadores del centre, han pogut recollir també diferents propostes de tallers i activitats que els joves del centre els han traslladat i que es podrien posar en marxa de cara al segon trimestre d’aquest any, entre els mesos d’abril, maig i juny. Aquesta acció s’ha batejat com a “caixa de propostes”.

La trobada amb els joves estudiants també ha servit per donar-los a conèixer les activitats que s’organitzen des de l’Aula Jove del PIJ d’Altafulla, amb la col·laboració de la Fundació Privada En Xarxa, que s’emmarquen dintre del programa d’activitats del Pla Local de Joventut 2016-2020, i que van des de tallers de reforç escolar fins a activitats de cuina, manualitats o zumba.

La propera activitat és la segona edició de l’Esquiada Jove 2017, que s’organitza des dels Punts d’Informació Juvenil (PIJ) de la Zona TRAC –Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla, i Creixell- i que tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de març. Una quarantena de joves del Baix Gaià ja van prendre part en la cita del passat mes de febrer, i la intenció és tornar a omplir les places en aquesta segona convocatòria. De fet, ha estat a demanda dels mateixos usuaris que enguany s’ha impulsat aquesta nova cita. Els joves interessats poden reservar la seva plaça al correu electrònic pijaltafulla@gmail.com. El preu per participar-hi és de 135 euros, i inclou el transport, el forfait per als dos dies, l’assegurança i l’allotjament a mitja pensió a l’Hotel Panorama, a Andorra.

Altafulla allarga fins al 25 de març els actes del Dia de les Dones

La regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Marisa Méndez-Vigo, ha programat un ampli ventall d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, que s’allargarà fins el 25 de març. Per això ha comptat amb la implicació de moltes entitats del municipi amb l’objectiu comú de reivindicar el paper important i destacat de la dona en la societat del segle XXI.

La primera activitat començarà aquest divendres, 3 de març, amb la conferència “Professions, aficions i dona”, a càrrec de l’actriu i directora de teatre Joana Badia. Aquest acte, organitzat per l’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla, començarà a les 18:30h al Centre d’Entitats, al Parc del Comunidor. A aquest acte, el seguirà, el dilluns, 6 de març, el taller “Vine a cosir u n ós per als nens i nenes refugiats de Grècia”, organitzat per l’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla, en favor de l’ONG Acción Planetaria. Serà de 18h a 19.30h al Centre d’Entitats.

Els actes centrals de la commemoració seran el dimecres 8 de març, Dia Internacional de les Dones, on al matí s’organitzarà, també a càrrec de l’Ateneu, la caminada des d’Altafulla fins al Far de Torredembarra, amb dinar i lectura del manifest de l’Institut Català de la Dona; i a les 19h, es procedirà a l’acte institucional que organitza l’Ajuntament d’Altafulla, amb la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones. En acabar, tindrà lloc la projecció de la pel·lícula “Les sufragistes”, dirigida per Sarah Gavron, amb Meryl Streep, Carey Mulligan i Helena Bonham Carter.

Ja dissabte 11 de març, a la sala de plens del consistori i a les 17h, hi haurà la xerrada col·loqui “Deficiencias del mercado laboral desde la perspectiva de genero”, amb la participació de Loli Reviriego, Verónica Masdeu, Justine Abellan i Marianella Yanes. És un acte que organitza Podem Altafulla.

La setmana següent, divendres, 17 de març, a les 18.30h al Centre d’Entitats, tindrà lloc una nova conferència sota el títol “Què és la macrobiòtica i la dietètica energètica? Quin benefici té per a les dones?”, a càrrec de Xavier Español, del Centre de Teràpies Requilibri. És un acte que organitza l’Ateneu Cultural de Dones.

L’endemà, dissabte 18 de març, a les 18h al Casal Maria Porter (Placeta 16), se celebrarà la xerrada “El moviment d’alliberament de la dona al kurdistan”, a càrrec d’Azadi, Plataforma en Solidaritat amb el Poble Kurd. Organitza l’EINA.

El programa acabarà el dissabte 25 de març, a les 19h a la Pallissa de l’Era del Senyor, amb el Teatre-Fòrum “Teatre+Dona”, amb el grup +Aprop, que organitza l’ONG Mans per l’Acció Solidària d’Altafulla.

D’altra banda, en la vessant esportiva, el dimarts 7 de març, a partir de les 18h al Castell d’Altafulla, s’oferirà l’entrenament de Naturfit, a càrrec del Consell Comarcal del Tarragonès i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla.

Des del Club Bàsquet Altafulla també participaran en la “9a Setmana de la Igualtat: Dones i Esport 2017”, amb l’activitat “De nena a dona, creixent jugant a bàsquet”, que se celebrarà el dimecres 8 de març, de 20h a 21h al Pavelló Municipal d’Altafulla, i consistirà en una sessió d’entrenament a portes obertes. També organitzarà a les escoles del municipi una xerrada sobre l’equip Junior Femení del club.

La Diputació aportarà 250.000 euros a Altafulla per als Jocs Mediterranis

Josep Poblet i Fèlix Alonso, durant la signatura del conveni

La Diputació de Tarragona ha signat aquest divendres un conveni amb l’Ajuntament d’Altafulla per millorar i condicionar alguns espais del municipi amb motiu de les accions d’adequació d’equipaments per a la celebració de les competicions de triatló previstes en aquesta localitat en el marc dels Jocs Mediterranis 2018.

L’acord signat amb l’Ajuntament d’Altafulla regula la concessió d’una aportació de 252.000 euros. Aquesta es destinarà als treballs d’urbanització del tram central de la Via Augusta per acollir les proves de triatló dels Jocs Mediterranis 2018. En el marc d’aquesta intervenció, es realitza el condicionament d’una àrea de aparcament, l’adequació de la zona verda la Fassina i el tall del carrer Boga. El president de la Diputació, Josep Poblet, i l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, han estat els encarregats de signar aquest conveni.

Altafulla emprendrà accions per reduir la contaminació un 20% fins a 2020

Façana de l’Ajuntament d’Altafulla

L’Ajuntament d’Altafulla ha finalitzat la primera fase de l’elaboració d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), que serà l’eina que guiarà al municipi a arribar al 2020 amb un 20 % menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005, complint amb els compromisos adquirits en el marc del Pacte d’Alcaldes.

Aquesta primera fase ha consistit en realitzar un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de GEH associades als principals sectors d’activitat. L’inventari ha permès detectar els sectors que tenen major impacte a nivell d’emissions, com són el transport i el sector domèstic, causants del 44% i 27% de les emissions, respectivament.

En aquesta mateixa línia, l’inventari ha permès conèixer el total d’emissions de GEH del 2005, que es comptabilitzen en 23.191 t CO2, i calcular el 20 % de reducció pel 2020 a què es van comprometre el 2015 quan van signar el Pacte
d’Alcaldes.

Per aconseguir aquesta reducció del 20 % que correspon a 4.638 t CO2, l’Ajuntament d’Altafulla portarà a terme diverses accions, tant en l’àmbit municipal, com del propi Ajuntament, sobre els sectors d’afectació del PAES com són el terciari, el residencial, el transport i el tractament de residus.

L’Ajuntament d’Altafulla ja ha iniciat la segona fase on es definirà el Pla d’Acció que ha de permetre assolir els objectius de reducció establerts. Properament es convocarà un procés de participació ciutadana per definir el Pla d’Acció.

Altafulla acaba la restauració del Fòrum, datat al segle XVI

Un moment de la presentació de les obres de restauració

L’Ajuntament d’Altafulla i la Parròquia de Sant Martí han presentat aquest migdia la finalització de les obres de restauració del Fòrum Parroquial, edifici construït el 1716, i que, amb el pas del temps ha passat de ser la casa rectoral a una sala d’exposicions.

El 1964 se la va batejar amb el nom de Fòrum per artistes locals d’Altafulla a proposta d’Antoni Gelabert, mestre gravador. S’ha fet una restauracio acurda respectant l’estructura medieval de l’edifici, situat a la Vila Closa. L’acte ha comptat amb l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo; Jaume Gené, mossèn de la Parròquia de Sant Martí, i el Mestre d’Obres d’Altafulla, Enric Barceló.

L’encàrrec de les obres, a càrrec de la Parròquia de Sant Martí, ve donat per la degradació dels acabats superficials de les parets interiors a causa de la falta de manteniment i la humitat, així com també per l’erosió dels murs de pedra i argamassa. Així ho ha confirmat Mossèn Jaume Gené, que ha volgut agrair també la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla i la Diputació de Tarragona per al finançament de les obres.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha qualificat el Fòrum “com el bressol de la cultura d’Altafulla”, i ha sentenciat: “És la nostra responsabilitat apostar i conservar el patrimoni arquitectònic i cultural del municipi, a més, d’un espai des d’on neixen moltes manifestacions culturals de les entitats del poble”.

Per la seva banda, la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, ha recordat que “aquesta actuació segueix la línia de recuperació d’espais emblemàtics del municipi com les pallisses, les eres i el mateix Fòrum que formen part de tot el conjunt arquitectònic del municipi”.

Les obres de restauració han consistit en sanejar totes les parets per evitar el despreniment progressiu de les juntes, i eliminar al màxim els revestiments existents per permetre que les parets puguin transpirar millor, i el seu comportament sigui més adient per afrontar la humitat, tal i com ha explicat Enric Barceló, Mestre d’Obres.

En totes aquestes actuacions, s’ha respectat la construcció inicial, tal i com marca la normativa municipal vigent per a la protecció del conjunt medieval de la Vila Closa. Aquestes accions han anat a càrrec del Mestre d’Obres d’Altafulla, Enric Barceló; i el projecte de restauració és de l’arquitecte, Xavier Mercadé.

El cost de les obres ha ascendit als 14.520 €, finançats per la Parròquia de Sant Martí, amb una subvenció de l’Ajuntament d’Altafulla, en el marc de la protecció del Patrimoni Arquitectònic d’Altafulla, de 6.000 €; i una altra ajuda de la Diputació de Tarragona, de gairebé 6.000 € més. La durada de la intervenció ha estat d’un mes i mig.

El mercat vintage i de segona mà d’Altafulla s’amplia enguany a dues jornades

Imatge d’una edició anterior del mercat. Foto: Salva Pou

El que és el primer mercat d’articles de segona mà i vintage de la Costa Daurada, el Pleamar Vintage Market d’Altafulla, s’ampliarà en aquesta tercera edició a dues jornades de celebració que es desenvoluparan els dies 15 i 16 d’abril al recinte habitual del Parc Voramar, a Baix a Mar.

L’Associació Cultural Pleamar, organitzadora del certamen, i l’Ajuntament d’Altafulla, ja han obert el període d’inscripcions per a aquesta 3a edició. La mostra està oberta a qualsevol persona o entitat que disposi d’articles de segona mà de caràcter vintage. Les persones interessades poden omplir el formulari de preinscripció que es pot trobar a l’inici de la pàgina de Facebook de “Pleamar Vintage Market”. També es poden adreçar al correu electrònic pleamarmarket@gmail.com. D’entre totes les persones que s’hi apuntin, l’organització en farà una selecció. Des de l’organització, s’ha deixat clar que “es prioritzarà la gent del municipi per fomentar el comerç local sempre i quan s’adeqüi a la filosofia del mercat”.

La principal novetat d’aquesta edició és l’ampliació del mercat a dos dies. L’horari serà de 10:30h a 21:00h, el dissabte; i 10:30h a 14:00h, el diumenge. En les properes setmanes es donaran a conèixer els grups musicals vintage que participaran a la trobada. Més enllà de la música en directe amb un ampli cartell al llarg de les dues jornades, la mostra tornarà a acollir foodtrucks, la zona de vinils “vinil corner”, i la zona infantil “kids zone”.

Primers passos per instal·lar la telefonia mòbil 4G a Altafulla

El nou sistema permetrà més i millor cobertura

Les operadores de telefonia mòbil Telefónica, Vodafone i Orange han començat a oferir a Altafulla serveis sobre la xarxa 4G a la banda 800MHz, que permetrà als altafullencs gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l’interior dels edificis i major extensió geogràfica.

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.

Amb l’arribada del nou 4G a Altafulla continua el procés d’implantació que s’està realitzant de forma gradual per tota la geografia estatal des del passat mes de juliol i que culminarà al març del 2018, data prevista per al desplegament total de la tecnologia . Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

El desplegament 4G s’emmarca en els que estableix el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d’abril de 2015 en què es va procedir a l’alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 de UHF) que fins llavors es feien servir per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Dividend Digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la xarxa 4G s’ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d’enviament de dades -fotos, música o continguts audiovisuals d’alta definició- o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis en l’àrea empresarial i de les administracions públiques, com aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l’ús de la videotrucada, entre d’altres. A més, la major cobertura que arriba al 4G a la banda de 800MHz millorarà el servei a l’interior d’edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.

Per garantir la compatibilitat

Llega800 és l’entitat gestora encarregada d’oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l’emissió del 4G a la banda 800 MHz i la recepció del servei de TDT.

Per garantir aquesta compatibilitat, Llega800 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclouen, d’una banda, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que resideixin en zones de major afectació rebran una comunicació al seu domicili que els informarà que a partir d’aquest moment podran sol·licitar de forma gratuïta l’adaptació de l’antena del seu edifici per evitar possibles incidències.

I, d’altra, un procediment correctiu, després de l’encesa de les estacions, pel qual Llega800 s’encarregarà d’atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions també sense cap cost.

Per gestionar aquests serveis, s’ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d’atenció gratuït (900.833.999), una pàgina web www.llega800.es, i un correu electrònic ayuda@llega800.es.

Tot a punt per al Carnaval 2017 a Altafulla

Imatge d'arxiu del Carnaval d'Altafulla. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu del Carnaval d’Altafulla. Foto: Cedida

Les regidories de Cultura i Festes ja ho tenen tot apunt per al Carnaval 2017 d’Altafulla. El programa contempla quatre actes principals com l’Arribada de Sa Majestat Carnestoles (dijous 23 de febrer, a les 20:15h); la Rua de Carnaval (dissabte 25 de febrer, a les 21:30h); la Rua de Carnaval per a grans i petits i la Guerra del Confeti (diumenge 26 de febrer, a les 17:30h), i l’enterrament de la sardina (dimecres 1 de març, a les 20h).

En aquesta edició hi prendran part cinc carrosses i tres comparses, incrementant-se així en una carrossa més. Quant a comparses, el grup de la “Jet Set” no hi participarà arran de la recent pèrdua del veí Paco Cañas, molt vinculat a aquesta companyia. Aquest 2017, la subvenció per a les carrosses s’ha incrementat dels 400 als 450 €, i per a les comparses s’ha reduït dels 200 als 175 €. La regidora de Cultura i Festes, Montse Castellarnau, ha destacat que una de les carrosses la composen una setantena de persones.

Per rebre la totalitat de la subvenció, a banda de participar a totes les activitats que organitza l’Ajuntament, també cal que com a mínim un 60% dels membres de cada grup siguin d’Altafulla.

 

EL PROGRAMA
Dijous 23 de febrer, 20.15 h.

ARRIBADA DE SA MAJESTAT CARNESTOLTES

Des del casal La Violeta fins a la plaça del Pou amb la batucada ENGRESCATS i els Gegants d’Altafulla. A la plaça del Pou podreu escoltar el pregó del Rei Carnestoltes i a continuació, degustació de truita i beguda per 1€. Els homes que vinguin disfressats de dona i les dones que vinguin disfressades d’home, la degustació els sortirà gratis!

 

Dissabte 25 de febrer, 21.30 h, plaça de la Portalada

RUA DE CARNAVAL

La rua començarà a la plaça Portalada i anirà pels carrers del poble fins a la Violeta, on tindrà lloc el Ball de Carnaval amb el DJ MON, que s’allargarà fins a la matinada.

 

Diumenge 26 de febrer, 17.30 h, plaça de la Portalada

RUA DE CARNAVAL

Rua de Carnaval per a grans i petits, des de la plaça Portalada fins a la plaça del Pou, on es farà la guerra del confeti i l’espectacle infantil i familiar de carnaval CONFETTI EXPRESS.

 

Dimecres 1 de març, 20.00 h.

ENTERRAMENT DE LA SARDINA

Acomiadarem el Carnestoltes i enterrarem la sardina amb els Diables Petits i Grans d’Altafulla, des de la Violeta fins a les escoles Teresa Manero. Degustació d’arengada o llonganissa i beguda per 1,50€.

Detingut per entrar de matinada a robar en una casa habitada d’Altafulla, endur-se un cotxe i atropellar dues noies dos anys després

Un vehicle dels Mossos d’Esquadra. Foto: SME

Agents dels Mossos d’Esquadra del Camp de Tarragona van detenir el 13 de febrer un home com a presumpte autor d’un robatori amb força en un domicili d’Altafulla.

El dia 26 d’agost de 2014 els Mossos van tenir coneixement que durant la matinada s’havia produït un robatori en una casa d’Altafulla mentre tots el membres de la família, un matrimoni i els dos fills menors d’edat, dormien.

Quan es van despertar al matí es van trobar l’interior de l’immoble regirat i van veure una cartera del pare i la bossa de mà de la mare a la terrassa amb tota la documentació escampada per terra. També es van adonar que havien desaparegut les claus i el cotxe, que estava aparcat al carrer just davant de la porta del domicili.

Arran d’aquests fets, els Mossos van iniciar una investigació amb l’objectiu de localitzar l’autor i el turisme sostret.

El 6 d’agost de 2016 els investigadors van saber que un cotxe de la mateixa marca, model i color que el denunciat al robatori havia tingut un accident en una àrea de servei de l’AP-7. El vehicle va atropellar i ferir dues menors d’edat que estaven descansant al costat del cotxe estacionat amb el qual viatjaven. Diversos testimonis van informar als agents que el vehicle que s’havia donat a la fugida tenia matrícula alemanya.

Finalment el dia 13 de febrer d’enguany els agents van localitzar i detenir a Salou el conductor implicat en l’accident i van intervenir el vehicle que tenia la matrícula alemanya doblada d’un altre turisme amb característiques similars. Un cop a dependències policials els mossos van constatar que l’arrestat era l’autor material del robatori amb força al domicili d’Altafulla i que el vehicle implicat en el sinistre era el que havia sostret de l’habitatge.

El detingut, un home de 30 anys, de nacionalitat marroquina i amb diversos antecedents policials per altres delictes va passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Aquesta mateixa Àrea d’Investigació Criminal va detenir el 8 de febrer un home per robar en dos domicilis del Vendrell per forçar els bombins de les portes principals dels immobles.

Aquests robatoris els va cometre el mes de setembre de 2016 en dos domicilis del mateix bloc d’on va sostreure diners, joies i electrodomèstics de valor.

El detingut és un home de 50 anys i nacionalitat xilena i acumula una dotzena d’antecedents policials. Va passar a disposició judicial el 9 de febrer i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

El Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla impulsa un concurs per decidir el cartell promocional de la XX Fira d’Artesans

Els preparatiu de la XX Fira d’Artesans d’Altafulla ja estan en marxa. La mostra, impulsada pel Col·lectiu d’Artesans del municipi amb la col·laboració de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament, tornarà a fer parada a l’entorn de les Eres els dies 17, 18, 19, i 20 d’agost.

Enguany, coincidint amb la celebració del 20è aniversari, el Col·lectiu d’Artesans ha posat en marxa un concurs per decidir quin serà el cartell promocional. El certamen s’adreça a qualsevol persona major de 18 anys que hi vulgui participar. Les obres han de ser originals i inèdites i de temàtica lliure, i cal que hi figuri la inscripció ‘XX Fira d’Artesans d’Altafulla, 17, 18, 19 i 20 d’agost de 2017’. Els treballs no poden anar signats, de manera que s’han d’identificar amb un títol, que és el que servirà de referència en el procés de votacions. De fet, l’autor haurà d’emplenar una butlleta d’inscripció en el moment de l’entrega, que haurà d’adjuntar en un sobre tancat.

Les obres s’han de presentar mitjançant suport digital d’alta qualitat, i han d’estar realitzades de tal manera que puguin ser reproduïdes a quatre tintes, mitjançant el sistema de quadricromia. No seran admeses tintes metal·litzades ni fluorescents.

Les bases del concurs es poden consultar al següent enllaç: https://drive.google.com/file/d/0B8KSWQVHUYuVdmdxdGtOWHhpZlk/view?usp=sharing

Segons ha avançat el coordinador, Diego Spano, el guanyador rebrà un premi en metàl·lic de 200 euros i un sopar per a dues persones. El jurat el conformaran membres del Col·lectiu d’Artesans i un representant d’Altafulla Ràdio.

Les persones interessades en participar-hi tenen temps per fer-ho fins el 31 de març. Els treballs s’han d’entregar a la Gelateria La Perla d’Altafulla, en horari de 9h a 21h.

Per a més informació, les persones interessades poden posar-se en contacte amb l’organització a través del correu electrònic artesansaltafulla@gmail.com, o del perfil de Facebook Artesans Fira Altafulla.

Més enllà de posar en marxa aquest concurs per decidir el cartell promocional, l’organització fa mesos que treballa en la selecció de paradistes, en la coordinació de les ubicacions, i en la definició dels espectacles que s’oferiran en aquesta vintena edició de la mostra. Diego Spano ha assegurat que, tot i no voler “llençar la casa per la finestra perquè no hem d’oblidar que es tracta d’una fira d’artesans per a artesans”, sí que ha avançat que aquesta nova edició presentarà “novetats, però sobretot molts secrets”.

El Festival Barnasants posa a la venda les entrades pel concert de Lídia Pujol a Altafulla

Cartell del concert de Lídia Pujol

El Teatre Casal La Violeta d’Altafulla acollirà aquest divendres 17 de febrer a les 20:30h una nova actuació del Festival Barnasants 2017. En aquesta ocasió, l’encarregada d’amenitzar la vetllada serà Lídia Pujol, que, acompanyada del guitarrista Pau Figueres, oferirà el recital revolucionari ‘tretze maneres de cantar les quaranta’.

El repertori inclourà temes que la cantautora coneix a fons, com ara ‘La mala reputació, de Georges Brassens, ‘País petit’, de Lluís Llach, o ‘Todo cambia’, de Julio Numhauser.

Es tracta d’una de les artistes amb més aura del panorama català actual, i amb l’extraordinària sensibilitat i la gran capacitat comunicativa que la caracteritzen tornarà a oferir al municipi una actuació de primer ordre.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, s’ha mostrat convençut que esdevindrà “tot un èxit”. El batlle ha recordat que el nou concert torna a tenir un nom femení, i ha insistit que “és un element fonamental que la dona ocupi espais culturals en una societat que, desgraciadament, continua sent molt masclista”. Sota, el lema ‘Visca l’Assemblea’, aquesta 22a edició del Barnasants té un marcat caràcter femení.

Les entrades es poden adquirir a un preu de 8 euros a través de l’enllaç http://barnasantstickets.cat/entradas. El cost a taquilla serà de 10 euros.

La primera actuació al municipi va tenir lloc el passat mes de gener en el marc de l’espectacle inaugural de ‘Les Kol·lontai’. Una inauguració col·lectiva que també es va presentar a Vic, a Barcelona, a Gelida, i a Terrassa, i que ara s’ha recollit en una maqueta que presenta quatre cançons de l’espectacle. La previsió és que properament se n’editi un disc.

El festival de cançó d’autor Barnasants és una de les mostres més consolidades al nostre territori. A dia d’avui té un gran ressò a tots els nivells, i representa la reivindicació de la cultura catalana. Fèlix Alonso ha explicat que “en un context com l’actual, és un bon moment per protestar i per reivindicar els nostres drets socials”. De fet, ha destacat que “la cançó d’autor té els seus orígens en la cançó de protesta”.

També ha remarcat que “acollir un festival d’aquestes característiques ens posa a l’alçada de grans poblacions com Badalona, Castelldefels, Barcelona, o Terrassa, i ens dóna un gran prestigi”.

La tercera i darrera proposta del cartell d’enguany a Altafulla tindrà lloc l’1 d’abril a les 9 del vespre al Casal La Violeta. En aquesta ocasió el nom de dona serà el de Marina Rossell.

Altafulla acull la fase classificatòria del Campionat d’Scrabble Escolar dels Països Catalans

Un grup de nens, jugant a l’Scrabble

El Casal La Violeta d’Altafulla acollirà demà divendres 10 de febrer, a partir de les 15:30 fins les 18h, la fase classificatòria per al 8è Campionat d’Scrabble Escolar en Català dels Països Catalans. Hi participaran un total de 30 parelles d’Altafulla i Torredembarra de les quals se’n classificaran deu per a la final que se celebrarà el 25 de març al Prat de Llobregat.

El passat 19 de gener uns 150 nois i noies de 5è i 6è de Primària dels col·legis La Portalada i El Roquissar d’Altafulla ja van realitzar un assaig del joc d’scrabble amb la intenció de preparar-se per a aquesta fase prèvia que es durà a terme demà a Altafulla. Abans de començar, en Francesc Gallén, de la Federació Internacional d’Scrabble en Català, va explicar el reglament, la normativa i la importància de ser respectuós amb els altres jugadors i jugadores. Segons Àngels Ribé, responsable del Club d’Scrabble Altafulla Link, “tots i totes van construir força paraules, es va fer algun scrabble i algunes parelles van acabar el joc completament”. “La gran majoria van gaudir molt d’aquesta experiència, pensant quines paraules es podien formar amb les set fitxes amb què disposaven, entrecreuant paraules i, sobretot, sumant punts i més punts”, ha explicat.

Aquest nou contacte amb el joc haurà servit per escalfar motors abans de la fase classificatòria que es farà demà a la Violeta. Aquesta prèvia és classificatòria per al 8è Campionat d’Scrabble Escolar en Català dels Països Catalans, que se celebrarà al Prat de Llobregat el proper 25 de març. Els anys 2015 i 2016 Altafulla ja va tenir representació al Campionat de Catalunya, i s’espera, des de l’organització, que aquest any se n’incrementi el nombre. La inscripció és gratuïta.

L’organització va a càrrec del Club Scrabble Altafulla Link amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla.

L’Escola Municipal d’Adults d’Altafulla posarà en marxa dos nous mòduls d’escriptura creativa i jardineria

L’Escola Municipal d’Adults d’Altafulla ampliarà el proper mes de març l’oferta educativa del centre amb la posada en marxa de dos nous mòduls d’escriptura creativa i jardineria. Pel que fa al primer, es tracta d’un curs de 30 hores que s’impartirà a l’Aula de Formació Aldara (carrer Boga, 4) tots els divendres al matí, de 9 a 11h, a partir del 10 de març.

El mòdul d’escriptura creativa treballarà l’observació dels detalls com a eines per a expressar emocions, situacions que ens commouen; com desenvolupar una idea, pensament, emoció, així com també s’aprofundirà en els recursos literaris, no com a tècnica a imitar o reproduir, sinó com a eina per trobar la nostra pròpia veu, la nostra manera de comunicar. En les sessions es compartiran els textos que es produeixin i caldrà aprendre a valorar-los de manera positiva i motivadora.

Pel que fa al de jardineria, es tracta d’un curs de 30 hores que s’impartirà a l’Era de l’Esteve (carrer Onze de Setembre) tots els dimecres a la tarda, de 17 a 19h, a partir de l’1 de març. El mòdul de jardineria s’estructura en quatre eixos principals:

Disseny i projecció d’un jardí: Teoria i pràctica del disseny d’un jardí i realització del projecte.

Arboricultura moderna: Biologia de l’arbre, tipus de creixement, i gestió integral de l’arbrat ornamental.

Jardineria sostenible: Normes i fonaments d’un jardí sostenible.

Maquinària de jardineria: Manteniment de moto-serra, desbrossadora, entre d’altres eines.

Les inscripcions per ambdós cursos ja es poden formalitzar a l’Aula de Formació Aldara, a la planta baixa del carrer Boga número 4 d’Altafulla, al barri marítim, tots els dimarts de 16 a 19h; per telèfon, al 977 65 10 85; o enviant un correu electrònic a escolaadults@altafulla.altanet.org.

La Policia Local d’Altafulla es manifesta en silenci durant el ple per reclamar millors horaris

Els agents, vestits de negre durant el ple

El planter de la Policia Local d’Altafulla s’ha manifestat aquesta tarda-nit durant la celebració del ple municipal i ho ha fet en silenci i amb els agents vestits de negre.

Segons han indicat a Tarragona21 fonts dels agents, aquests demanen que l’Ajuntament “accepti reunir-se amb els seus representants per negociar un nou quadrant” horari “i no imposin un que ningú no vol perquè no permet conciliar la vida familiar i laboral”.

En el ple d’avui es passava a aprovació el pressupost municipal de 2017, que puja a 7,9 milions d’euros, i que inclou una partida d’inversions de 280.000 euros.

En finalitzar el ple i en el torn de precs i preguntes, un portaveu policial ha llegit un manifest en el que demanava el canvi en el quadrant d’horaris per conciliar la vida familiar dels agents. L’alcalde, Fèlix Alonso, ha afirmat que la distribució de l’horari “no és negociable”, sí en canvi com s’aplica la jornada. Alonso ha dit que per a 2017 hi ha reservada una partida d’un u per cent per al cos i ha emplaçat el sis de febrer a una reunió entre ell i delegats sindicals per debatre el quadrant, però ha advetit d’entrada que “no puc acceptar un increment slrial encobert.

Alonso ha respost també que la proposta dels sindicats de treballar “un de cada tres caps de setmana ” no és assumible “perquè triplicaria la plantilla”. Els representants policials ho han negat, demanant que es treballi “un cap de setmana sí i un altre, no”, i assegurant que “cap ajuntament de Catalunya té les condicions laborals de la Policia Local d’Altafulla”. Afirmen que treballen dos caps de setmana i en descansen un. “Amb el planter que hi ha es pot modificar això”, han dit.

Altrament, el ple ha aprovat el pressupost de 2017 amb els vots favorables de l’equip de govern. Marisa Méndez-Vigo,  regidora d’Hisenda, ha definit com a “equilibrat i de contenció” la proposta de pressupost. “Real i prudent” és la previsió d’ingressos, ha subratllat. El capítol de personal suma 3,6 milions d’euros de despesa. Quant a ingressos, els impostos suposaran una entrada de 4,5 milions d’euros.

La Marxa dels Castells del Baix Gaià reuneix 500 participants de més de 70 municipis catalans

Imatge de la marxa. Foto: Cedida

Imatge de la marxa. Foto: Cedida

L’Ajuntament d’Altafulla està més que satisfet amb els bons resultats, una vegada més, de la 6a Marxa dels Castells del Baix Gaià que, en aquesta edició, ha reunit a un total de 500 participants provinents de 74 municipis d’arreu de Catalunya. El regidor d’Esports i Activitat Física, Jaume Sànchez, ha qualificat d’“èxit rotund” la prova, una previsió de resultats que ja s’estimava ja que un mes abans ja s’havien tancat les inscripcions.

Quant a la valoració dels participants, l’edil d’Esports ha destacat la “satisfacció” amb què marxen els participants, i la bona organització del voluntariat que fa possible el bon desenvolupament de la prova. Mostra d’això, “són els aplaudiments que s’han tornat a repetir dels participants cap a tots els voluntaris i les voluntàries que treballen desinteressadament per la marxa”.

Els participants van recórrer 27 quilòmetres. Foto: Cedida

Els participants van recórrer 27 quilòmetres. Foto: Cedida

En aquest sentit, els participants valoren “molt positivament” l’organització respecte els avituallaments i les indicacions, i destaquen principalment el recorregut posant èmfasi a l’entorn natural i paisatgístic, així com també al llegat patrimonial, com són els castells i la resta d’elements de la vida rural que es troben a llarg de la marxa.

La marxa combina l’esport, la cultura, i el lleure i uneix els castells d’Altafulla, Tamarit, el Catllar, la Riera i Ferran en un recorregut de prop de 27 quilòmetres.

L’organització ha anat a càrrec de l’Ajuntament d’Altafulla i Athletic Events, i ha comptat amb la col·laboració del grup Atletes d’Altafulla, la Penya Ciclista Altafulla, Altafulla Bloc, Athletic Events, Tarragona 2018, Altafulla Ràdio i la Geladeria La Perla d’Altafulla.

La prova va acabar amb la tradicional Calçotada Popular al Parc del Comunidor. Foto: Cedida

La prova va acabar amb la tradicional Calçotada Popular al Parc del Comunidor. Foto: Cedida