Tot a punt per a l’organització del 6è Torneig d’Scrabble d’Altafulla

Foto de família dels participants al torneig

El Club d’Scrabble d’Altafulla de l’entitat Link Enllaç Social i l’Ajuntament d’Altafulla ja ho tenen tot a punt per celebrar aquest diumenge 24 de setembre la sisena edició del Torneig Local, que se celebrarà al Centre d’Entitats a partir de les nou del matí.

A dia d’avui, s’hi ha inscrit una trentena de persones, i les inscripcions es mantindran obertes fins el mateix dia de la competició. Tal com ha explicat la presidenta del Club d’Scrabble d’Altafulla, Àngels Ribé, les inscripcions es tancaran oficialment a les deu del matí del mateix diumenge. Quant als participants ja inscrits, n’hi ha d’Altafulla, Creixell, Tarragona i Salou, i de la resta del territori català. També s’espera que, com s’ha produït en anteriors edicions, hi participin jugadors i jugadores d’arreu de l’Estat, especialment d’Aragó. Està previst que l’entrega de premis es dugui a terme a la tarda.

Els membres del Club d’Scrabble d’Altafulla es reuneixen dues vegades al mes per jugar, i alguns d’ells participen en altres campionats que s’organitzen al nostre territori. Altafulla és capdavantera en aquest tipus d’organitzacions. A finals d’abril i principis de maig de l’any passat, el municipi va acollir el 18è Campionat d’Espanya d’Scrabble.

Altafulla torna a posar en marxa la campanya ‘A peu al cole’

Imatge de la Cursa de Transports de 2016

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Sota el lema “Mobilitza’t per un aire més net!”, la Setmana del 2017 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l’hora de contribuir al desenvolupament econòmic.

Per aquest motiu, les regidories de Medi Ambient i Participació de l’Ajuntament d’Altafulla tornen a posar en marxa en aquesta nova edició el projecte “A peu al cole”. Des de l’Ajuntament, es demana que del 18 al 22 de setembre els pares i les mares acompanyin a l’escola els seus fills i filles a peu, en patinet o en bicicleta amb la finalitat de contribuir en el foment d’uns hàbits saludables tant per ells i elles com per l’entorn. També es demana que aquells alumnes que visquin fora d’Altafulla i s’hagin de desplaçar amb vehicles, que estacionen el seu cotxe uns carrers abans d’arribar al centre per tal de fer el darrer tram a peu.

Per aconseguir aquest objectiu, l’Ajuntament d’Altafulla ha pintat uns peus de color verd als carrers perquè els nens i les nenes visualitzin de forma divertida els diferents recorreguts que poden fer per anar a l’escola. En les classes, es valorarà la seva participació mitjançant semàfors que indicaran el percentatge de nens i nenes que han completat l’objectiu en finalitzar la setmana. La classe amb millor índex de participació serà obsequiada amb diferents premis.

D’altra banda, també s’organitzaran al llarg de la setmana diferents activitats amb la col·laboració de les escoles La Portalada i El Roquissar, la Policia Local, els Atletes d’Altafulla, la Penya Ciclista i voluntariat.

Programa d’activitats a Altafulla

SORTIDA ESCOLA EL ROQUISSAR AMB LA POLICIA LOCAL
Dimecres 20/09/2017 – De 10:00 a 11:00
Els alumnes de 6è de Primària sortiran al carrer amb la Policia Local per observar diferents infraccions de mobilitat i de caràcter mediambiental.

SORTIDA ESCOLA LA PORTALADA AMB LA POLICIA LOCAL
Dijous 21/09/2017 – De 10:00 a 11:00
Els alumnes de 6è de Primària sortiran al carrer amb la Policia Local per observar diferents infraccions de mobilitat i de caràcter mediambiental.

CAMINADA NOCTURNA SALUDABLE
Dissabte 23/09/2017 – 20:00 | Altafulla – Castell d’Altafulla
Sortida des del Castell d’Altafulla. Recorregut pels camins i senders del municipi. Es recomana portar llanternes. Col·labora Atletes d’Altafulla.

BICICLETADA POPULAR
Diumenge 24/09/2016 – 10:00 | Altafulla – Castell d’Altafulla
Sortida des del Castell d’Altafulla. Pedalada familiar en bicicleta pels camins d’Altafulla (durada aprox. 1 hora). Al final hi haurà un petit refrigeri per als participants. Col·labora Penya Ciclista.

CURSA DE TRANSPORTS
Dimarts 26/09/2016 – 09:00 | Altafulla – Plaça del Pou
Sortida des de l’Ajuntament d’Altafulla. Col·labora Penya Ciclista, Atletes d’Altafulla i Voluntariat.

La Cursa de Tardor 1 de Novembre d’Altafulla celebra la tercera edició amb diferents novetats

Imatge d’una edició anterior de la cursa

La Cursa de Tardor d’Altafulla, que organitzen els Atletes d’Altafulla i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament, ha obert el període d’inscripcions per participar-hi l’1 de novembre.

La iniciativa arriba enguany a la tercera edició i ho fa amb diverses novetats. En primer lloc, la cursa serà puntuable per a la Lliga Trail TgnNord. I en segon lloc, tindrà un caràcter solidari perquè per cada inscripció realitzada, es donarà 1 euro a l’Associació ANiNATH, de nens i nenes amb trasplantament hepàtic. El director de la cursa, Guillermo Alonso, també ha explicat que tots aquells que vulguin contribuir amb la causa poden comprar un dorsal solidari per 10 euros.

Una altra de les novetats és que augmenta el nombre d’inscripcions que passarà de les 250 fins a les 275. Aquest canvi ve motivat perquè la prova serà puntuable per a la Lliga Trail TgnNord i això pot provocar que molts corredors d’aquesta competició vulguin participar-hi. Guillermo Alonso recorda que “les inscripcions no arriben mai obertes a l’últim dia perquè s’esgoten abans”. Ha animat els participants a no esperar-se a l’últim moment per formalitzar-les. L’objectiu principal de l’organització és oferir una prova molt suau de 10 km per a tots aquells que s’inicien en les curses de muntanya.

Els organitzadors també intenten que el recorregut passi pels indrets més bonics que ofereix els voltants d’Altafulla, com la desembocadura del riu Gaià o la Pujada de l’Ermita de Sant Antoni. Les inscripcions es poden fer mitjançant el portal web www.athleticevents.net, o de forma presencial, a la gelateria La Perla. El preu de la inscripció serà de 10 euros fins al 17 de setembre; a partir d’aquí, de 12 €, i els darrers dies abans de la cursa augmentarà fins als 15 €.

La Policia Local d’Altafulla es nega a obrir el pas al correfoc de la Diada en dur estelades

Els Diables d’Altafulla, amb una estelada. Foto: Grup de Diables d’Altafulla

La sortida en correfoc dels Diables d’Altafulla la Diada de l’Onze de Setembre ha provocat una polèmica feta pública pels propis Diables.

El Grup de Diables ha denunciat públicament l’Ajuntament del municipi per no haver posat a disposició del grup la Policia Local ni l’ambulància durant el correfoc de la Diada tal com es feia cada any, obrint i tancant el correfoc, perquè els Diables van actuar amb estelades. L’Ajuntament nega la versió dels diables i afirma que sí hi va haver Policia Local i ambulància.

Els diables consideren aquesta actuació un “atac a la llibertat d’expressió”. En el correfoc de la Festa Major de l’11s, abans de començar “la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ens ha comunicat que si duiem estelades penjades de les forques, la Policia Municipal no ens obriria pas pels carrers ni l’ambulància ens acompanyaria al darrera, com es fa habitualment. Segons ella, portar estelades és un acte polític i com a tal no se’n feien responsables i que la decisió era nostra”, afirma el col·lectiu en un comunicat.

Els Diables han mantingut el seu correfoc amb l’estelada i han denunciat que els membres de la Policia Local els han fet “reiterades fotografies, suposem que per demostrar que duiem dues estelades”.

Els Diables afirmen ser “una entitat apolítica” i els seus membres “s’expressen com creuen convenient, lliurement i en el sentit que els propis diables volen en cada moment”. L’actuació de l’Ajuntament “atempta greument a la llibertat d’expressió de les persones”, afirmen en el comunicat.

Així mateix sostenen que la Policia Local i el servei de l’ambulància contractat des de l’Ajuntament “han eludit greument la seva responsabilitat”, que és “vetllar per la seguretat de tots els presentes a l’acte ja siguin diables com tot el públic assistent”.

La “incoherència” d’aquest Ajuntament “és tant gran”, sosté el col·letiu, que l’11s al matí i inclòs en el programa de festes “hi havia la hissada de l’estelada institucional al qual hi ha assistit tot l’equip municipal en ple. En canvi, el mateix dia per la tarda no han donat servei un acte de les festes perquè alguns diables portaven l’estelada”.

Els Diables acaben afirmant que “no cedirem davant d’aquests atacs a la llibertat d’expressió”. “Tampoc cedirem a la nostra independència i llibertat per participar de la Festa de la manera que nosaltres creguem convenient al nostre tarannà”.

La resposta municipal

Al seu torn, Montse Castellarnau ha afirmat a Tarragona21 que en cap cas no es van absentar la Policia Local ni l’ambulància. “No hi va haver deixadesa de funcions en absolut ni perill per la seguretat, això va quedar resguardat”.

“La Policia Local es va posar en contacte amb mi i em van comunicar que en haver estelades, l’acte ja no es considerava un acte festiu, sinó polític, i per això no obririen el pas”. En no obrir-lo, l’ambulància no pot tancar-lo per motius de seguretat en la circulació.

“Però la Policia Local va seguir tot el correfoc i en les cruïlles més confictives hi havia agents”, afirma Castellarnau. Al seu torn, “l’ambulància es va situar a la plaça del Pou durant tot el recorregut”. Davant la comunicació de la Policia Local, la regidora es va posar en contacte amb el cap de colla dels diables “i em va dir que no hi havia cap poblema que la Policia Local no obrís el pas i l’ambulància no el tanqués”, ha assegurat la regidora de Cultura. “No hi va haver cap conflicte i jo mateixa vaig seguir el correfoc. A mi no em molesten les estelades”.

Al respecte de les fotos que va fer la Policia Local, aquesta es tracta “d’una actuació pautada, que sempre es porta  terme quan hi ha pancartes o banderes. Forma part de la seva feina”, ha destacat la regidora de Cultura.

J. G.

Coets i repic de campanes per iniciar ‘La Petita’ a Altafulla

Aquest cap de setmana serveix per donar el tret de sortida a la Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni, ‘La Petita’, d’Altafulla. Es tracta d’una celebració que enguany arriba amb més d’una trentena d’actes per a grans i petits i que donarà el tret de sortida oficial el proper divendres 8 de setembre, a la 1 del migdia a la plaça de l’Església, amb els ja tradicionals coets d’esclat i repic de campanes.

El cartell manté actes tan típics com són la Pujada a l’Ermita de Sant Antoni-‘Memorial Baltasar Rabassa’, que enguany celebra la seva XIX edició; la ‘Jornada de dibuix infantil Josep Sala’, les cercaviles del seguici popular; els correfocs; la mostra de dansa ‘Altafulla Balla’, en aquesta ocasió amb la participació del Grupo Folklórico Alto Aragón; o la Fira de les Cultures, que arriba a la seva XVII edició.

La jornada central de la festivitat se celebrarà el dilluns 11 de setembre, tot coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. Les sardanes, la missa solemne de la mà de la Coral Nous Rebrots i l’actuació dels Castellers d’Altafulla seran els protagonistes de la vessant més festiva de la celebració, a l’Ermita de Sant Antoni. Pel que fa a la part més institucional, s’hissarà l’estelada a la rotonda situada a la cruïlla entre Marquès de Tamarit i el carrer de Dalt, i enguany, com a novetat, s’inaugurarà l’escultura ‘Al•legoria a l’11 de Setembre’, donació de l’antic arquitecte municipal, Josep Maria Roca Tarragó. L’obra s’ubicarà a la cantonada entre el carrer Clot de Torrell amb Marquès de Tamarit, on també se celebrarà l’ofrena floral i l’acte institucional en motiu de la Diada.

A la tarda, el programa es traslladarà a la plaça Martí Royo amb l’espectacle infantil ‘Anima’t i balla’, a càrrec del grup ‘Plàstics’. I la jornada culminarà amb el Correfoc dels Diables d’Altafulla, a la plaça del Pou.

Un altre dels actes destacats del programa serà l’ingrés del fons i la presentació de l’exposició ‘L’Arxiu de la família Martí: testimoni de la història’ del 8 de setembre. Una activitat, en aquest cas, organitzada des del departament de Cultura de la Generalitat i l’Arxiu Històric de Tarragona, que compta amb la col•laboració de l’Ajuntament.

El programa d’activitats s’allargarà fins el 24 de setembre. Al llarg de tots aquests dies el programa inclourà cinema a la fresca, concursos, tornejos, exposicions, tallers infantils, àpats populars i actuacions musicals en directe.

Podeu trobar tot el programa aquí.

 

Altafulla es prepara per a la Festa Major Petita votiva del Quadre de Sant Antoni

Altafulla ja ho té tot a punt per a la Festa Major Petita votiva del Quadre de Sant Antoni. El programa d’activitats, de fet, ja fa dies que és al carrer. Es tracta d’una celebració que enguany arriba amb més d’una trentena d’actes per a grans i petits i que donarà el tret de sortida oficial el proper divendres 8 de setembre, a la 1 del migdia a la plaça de l’Església, amb els ja tradicionals coets d’esclat i repic de campanes.

El cartell manté actes tan típics com són la Pujada a l’Ermita de Sant Antoni-‘Memorial Baltasar Rabassa’, que enguany celebra la seva XIX edició; la ‘Jornada de dibuix infantil Josep Sala’, les cercaviles del seguici popular; els correfocs; la mostra de dansa ‘Altafulla Balla’, en aquesta ocasió amb la participació del Grupo Folklórico Alto Aragón; o la Fira de les Cultures, que arriba a la seva XVII edició.

La jornada central de la festivitat se celebrarà el dilluns 11 de setembre, tot coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. Les sardanes, la missa solemne de la mà de la Coral Nous Rebrots i l’actuació dels Castellers d’Altafulla seran els protagonistes de la vessant més festiva de la celebració, a l’Ermita de Sant Antoni. Pel que fa a la part més institucional, s’hissarà l’estelada a la rotonda situada a la cruïlla entre Marquès de Tamarit i el carrer de Dalt, i enguany, com a novetat, s’inaugurarà l’escultura ‘Al·legoria a l’11 de Setembre’, donació de l’antic arquitecte municipal, Josep Maria Roca Tarragó. L’obra s’ubicarà a la cantonada entre el carrer Clot de Torrell amb Marquès de Tamarit, on també se celebrarà l’ofrena floral i l’acte institucional en motiu de la Diada.

A la tarda, el programa es traslladarà a la plaça Martí Royo amb l’espectacle infantil ‘Anima’t i balla’, a càrrec del grup ‘Plàstics’. I la jornada culminarà amb el Correfoc dels Diables d’Altafulla, a la plaça del Pou.

Un altre dels actes destacats del programa serà l’ingrés del fons i la presentació de l’exposició ‘L’Arxiu de la família Martí: testimoni de la història’ del 8 de setembre. Una activitat, en aquest cas, organitzada des del departament de Cultura de la Generalitat i l’Arxiu Històric de Tarragona, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament.

El programa d’activitats s’allargarà fins el 24 de setembre. Al llarg de tots aquests dies el programa inclourà cinema a la fresca, concursos, tornejos, exposicions, tallers infantils, àpats populars i actuacions musicals en directe.

Unes 1.300 persones gaudeixen dels 30 anys del Festival Internacional de Música d’Altafulla

L’actuació de Tango Passione, entre les més destacades. Foto: Gemma Soldevila

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla ha fet una valoració molt positiva del 30è Festival Internacional de Música on l’edil responsable, Montse Castellarnau, ha reconegut que era tot un repte l’edició número 30 pel fet de la commemoració, i també, per l’aposta enguany d’oferir altres propostes vingudes del Mestre Albert Sardà on s’ha combinat la música clàssica, aportada per l’altre responsable artístic, el Mestre Claudi Arimany, amb altra de més contemporània. “Veiem altra tipus de música que no hi estàvem acostumats fins ara i que també té el seu valor cultural, al costat de la música clàssica pròpiament del festival”, ha remarcat Montse Castellarnau.

Més de 200 persones van assistir al concert de flauta i arpa de Mozart, amb Claudi Arimany. Foto: Josep Maria Recasens

D’aquesta manera, un total de 1.224 persones han passat enguany per als set concerts programats dintre del Festival Internacional de Música. Han destacat, com ha remarcat l’edil de Cultura, l’espectacle ‘And the winner is’, amb música de pel·lícules, amb més de 300 persones ocupant els seients de la plaça de l’Església; l’actuació de Tango Passione, amb música i dansa; i el concert de flauta i arpa de Mozart, amb Claudi Arimany, amb més de 200 localitats. A aquestes tres actuacions, les han acompanyat quatre més com el quartet de corda Moana Quartet; Arts Quartet, amb obres de Schubert, Toldrà i Weber; el pianista Diego Fernández Magadleno, i l’actuació ‘Amb l’ànima del cant popular’, amb la soprano Verónica Granatiero i Luciano Pompilio, a la guitarra clàssica.

L’Ajuntament d’Altafulla obrirà dilluns vinent el període de preinscripció de nous alumnes per al curs 2017-18 de l’Escola Municipal d’Adults

L’Ajuntament d’Altafulla obrirà dilluns vinent el període de preinscripció de nous alumnes per al curs 2017-18 de l’Escola Municipal d’Adults. Seran un total de 39 les matèries que s’impartiran al centre educatiu on destaquen els idiomes d’anglès, italià, alemany, xinès i francès.

D’aquesta manera, la reserva provisional de nous alumnes es podrà sol·licitar els dies 4, 5, 6, 7 i 8 de setembre de forma presencial en horari d’oficina, de dilluns a divendres de 10 a 14h; per via telefònica al 977 65 10 85 en el mateix horari; o enviant un correu electrònic a escolaadults@altafulla.altanet.org.

Les persones interessades han d’indicar nom i cognoms, DNI, matèria, lloc d’empadronament, si treballen a l’Escola d’Adults o si tenen parella o fills que hi treballin; si treballen a l’Ajuntament o treballen en algun dels centres d’ensenyament del municipi, o si estan en situació d’atur laboral, que caldrà que ho acreditin amb un justificant.

Les proves de nivell per a les assignatures d’Anglès, Conversa en anglès, Italià, Conversa en Italià, Alemany, Conversa en Alemany, Xinès, Francès i Conversa en Francès es duran a terme els dies 12, 13 i 14 de setembre, i el llistat d’admesos es publicarà el dia 21.

Les matrícules es podran formalitzar a partir del 22 de setembre. La matrícula a l’Escola d’Adults Aldara, situada al carrer Boga, 4, de Baix a Mar, es durà a terme els dies 25, 26, 27 i 28 de setembre, de 9 a 14h; i el mateix dia 26, també es podrà atendre a la tarda, de 16 a 19h. Mitjançant el correu electrònic, s’haurà de tramitar els dies 25, 26 i 27 de setembre.

Es farà un únic pagament per matèria i curs, a excepció dels casos de persones en atur o jubilades i famílies nombroses o monoparentals, que podran fer el pagament en dos terminis. També es permetrà el pagament fraccionat a aquelles persones que s’inscriguin a cursos que s’allarguin d’octubre a maig. Tota la informació de les assignatures que s’impartiran estan disponibles al web de l’Ajuntament d’Altafulla (www.altafulla.cat), a l’apartat d’Educació.

Altafulla declina cedir espais municipals per l’1-O

L’alcade, Fèlix Alonso, en una imatge d’arxiu

De cara al referèndum del pròxim 1-O sobre la independència de Catalunya, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, està decidit a que “sigui el govern català el màxim responsable” de la seva organització “i que no ens passin la pilota i la responsabilitat als alcaldes i alcaldesses com ja ho van fer pel 9-N”. En aquest sentit,el també diputat d’En Comú Podem ha avançat a Altafulla Ràdio la possibilitat de que els espais per instal·lar urnes dins del municipi siguin l’Institut i de l’Alberg de Joventut, depenents de la Generalitat, i que no són els utilitzats en les processos electorals ‘habituals’.

Alonso també s’ha posicionat sobre la petició de l’executiu català reclamant que siguin els alcaldes els que designin els coordinadors de la celebració de la consulta i passin ser les figures d’enllaç entre els ajuntaments i la Generalitat l’1-O. En aquest sentit, l’alcalde ha afirmat que el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, ja li ha insistit en dues ocasions, des del passat mes de juliol, que aquesta figura recaigui en la seva persona. Una petició que Alonso ha rebutjat perquè tot i considerar que és “una mobilització en urnes molt respectable i que ajudarem en tot el que puguem, el que no farem mai és incomplir la llei”. Serà el segon tinent d’alcalde, Pere Gomés (PdeCat) qui assumeixi la figura de coordinador al municipi. Un nomenament que no es farà formal fins que no se signi el decret de convocatòria del referèndum per part de la Generalitat.

 

 

Altafulla estrena el seu primer parc destinat a la pràctica de la cal·listènia

El parc urbà, situat al conegut Parc dels Safranars, significa també l’ampliació d’aquesta zona amb més equipaments esportius ja existents.

L’Ajuntament d’Altafulla ha inaugurat aquest matí el primer parc del municipi destinat a la pràctica de la cal·listènia a l’aire lliure o ‘street workout’. A l’acte hi ha assistit l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor d’Esport, Jaume Sánchez, i un grup de joves de la comarca encapçalats per l’atleta altafullenc Isaac Martínez, com a practicants d’aquesta disciplina esportiva. Aquest particular parc urbà, situat al conegut Parc dels Safranars, a la Ronda d’Altafulla, significa també l’ampliació d’aquesta zona amb més equipaments esportius ja existents, al costat del circuït de BTT i de running.

Tal com ha explicat el regidor d’Esports, Jaume Sànchez, aquest nou equipament “sorgeix de la demanda d’un grup de joves que trobaven a faltar aquests tipus d’elements”. D’aquesta manera, els nous equipaments complementen l’oferta de parcs saludables d’Altafulla com són els casos d’Hort de Pau i Parc Voramar, on també hi ha instal·lats altres tipus d’aparells per a la pràctica esportiva.

Per la seva banda, la cal·listènia és un sistema d’exercicis físics amb el propi pes corporal on l’interès està en els moviments de grups musculars més que en la potència i l’esforç. L’objectiu és l’adquisició de gràcia i bellesa amb el cos en moviment i l’exercici. Es tracta d’una disciplina d’entrenament que amb el pas del temps està guanyant molta popularitat en el món del fitness. Segons Isaac Martínez, la quantitat d’usuaris a Altafulla ronda la cinquantena.

El nou parc disposa de diferents elements per enfortir els braços, les cames i l’esquena, entre d’altres parts del cos. Els usuaris podran realitzar els exercicis en cada aparell, completant un circuit, o aprofitar el parc per escalfar abans de fer la pràctica esportiva desitjada. La cal·listènia és una disciplina física que té molta acceptació entre la gent jove i adulta que vol mantenir-se en forma.

Balanç molt positiu del II Open Multivoley d’Altafulla amb una vuitantena de participants

Un total de 22 equips i 73 jugadors i jugadores van prendre part d’aquesta prova.

El II Open Multivoley d’Altafulla ha tornat a ser un èxit de participació tal i com va esdevenir en la seva primera edició. Un total de 22 equips i 73 jugadors i jugadores van prendre part d’aquesta prova aquest passat dissabte a la platja de Voramar. Una prova que es va allargar fins a les dotze hores de competició amb les modalitats del vòlei i watervoley.

Tant és la satisfacció de l’organització, a càrrec de Multivoley i la regidoria d’Esport de l’Ajuntament, que malgrat que els atemptats de Barcelona i Cambrils obliguessin a ajornar per aquest cap de setmana els campionats de vòlei de Tarragona i Torredembarra, no han estat cap impediment perquè el II Open Multivoley d’Altafulla gaudís d’una bona participació, tal com ha fet referència el regidor d’Esport, Jaume Sànchez, que ha titllat aquesta segona edició de “molt exitosa”. Una de les novetats que s’havia introduït enguany ha estat el canvi d’ubicació. En referència a aquesta qüestió, tant el regidor d’Esport com el director de la competició, Diego Carreras, han coincidit que de cara a properes edicions s’intentarà que s’organitzi en una altra zona, ja que, segons han remarcat l’espai a Voramar “no té les infraestructures adequades”.

De cara a properes edicions s’intentarà que s’organitzi en una altra zona, ja que l’espai a Voramar no té les infraestructures adequades.

Amb tot, Diego Carreras ha subratllat l’alt nivell dels participants d’aquest any i el bon ambient que s’ha viscut, i ha elogiat el fet d’organitzar aquesta prova a Altafulla perquè “és una experiència especial i diferent que ens agrada molt i ens permet sortir del nostre àmbit on ens desenvolupem habitualment”. Els campions de les modalitats de vòlei platja i watervoley han estat ‘Los abuelos cebolletas’, i els ‘Señores y Barbas’, respectivament. El primer equip el van integrar Sylvana De Philippis, Carlos Ceña i Miguel Ángel Rodríguez, mentre que el segon el van formar Alberto Herrero, Beatriz Molinos i Víctor Peral. Marta Villadelprat es va endur el Premi Ambar 0,0 a les xarxes socials.

Altafulla repetirà com a seu del II Open Multivoley aquest dissabte a la zona de Voramar

Aquest dissabte 26 d’Agost, es disputarà el II Open Multivoley d’Altafulla de vòlei platja i watervoley sota el format 3 × 3 mixt. El torneig, que compta amb la col·laboració de la regidoria d’Esport de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Jaume Sànchez, Cerveses La Zaragozana, Cambaro Sports i Hervic, es disputarà a la zona de Voramar de la platja d’Altafulla pel que canviarà la seva ubicació respecte a l’any passat quan es va desenvolupar a l’entorn del CM Altafulla.

Els participants inscrits competiran en vòlei platja i watervoley de forma simultània, tal com és habitual en les proves del circuit multivoley que es duen a terme a la comunitat d’Aragó i la Costa Daurada durant tot l’estiu.

El preu per participant és de 10 € que inclou samarreta del torneig, aigua durant la competició i fruita. Per poder inscriure-s’hi cal complimentar el formulari online o el full d’inscripció, que es pot trobar a la pàgina web https://www.watervoley.net i remetre-la al correu electrònic multivoley@gmail.com. Les inscripcions ja estan obertes i es tancaran fins al dia 25 d’agost a les 13:30 hores.

L’Ajuntament d’Altafulla se suma a la manifestació unitària contra el terror del dissabte 26 d’agost a Barcelona

Ada Colau i Carles Puigdemont dipositant dues veles al lloc de l’ofrena per a les víctimes de l’atac. Foto: ACN

L’Ajuntament d’Altafulla s’adhereix a la crida de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona de mobilitzar-se pels carrers de la capital catalana el proper dissabte 26 d’agost per condemnar els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils del passat dijous 17 d’agost.

Amb el lema ‘No tinc por’, la manifestació unitària contra el terror sortirà a les 18h de la tarda des de Jardinets de Gràcia, baixant pel passeig de Gràcia fins a plaça Catalunya.

La voluntat és que s’hi sumin totes les administracions, les entitats, la societat civil i la ciutadania, per dignitat, i com a mostra de condol i solidaritat a les víctimes i les seves famílies.

Per tal de mobilitzar el màxim nombre de vilatans i vilatanes, l’Ajuntament d’Altafulla posa a la seva disposició un servei d’autocar gratuït. Les persones interessades en fer-ne ús han de reservar la seva plaça a través del telèfon 977 65 14 26, abans d’aquest dijous 24 d’agost a les 14h del migdia. Hi ha 55 seients disponibles.

L’autocar sortirà el dissabte 26 d’agost a les 15h del migdia des del Castell. L’hora prevista de tornada serà les 21h del vespre, amb arribada a Altafulla a les 22:30h.

La convocatòria vol demostrar el compromís d’Altafulla amb la defensa de la convivència, la pluralitat, la democràcia, la pau, i la llibertat.

La XX Fira d’Artesans d’Altafulla rep més de 30.000 visitants

La Fira d’Artesans d’Altafulla ha tancat la seva 20a edició aquest diumenge amb més de 30.000 visitants, segons dades de la Policia Local. Després d’un inici convuls arran dels fets ocorreguts a Barcelona i Cambrils, la mostra, que va donar el tret de sortida el dijous i es va mantenir a mig gas fins el divendres, ha tornat a la normalitat el dissabte i el diumenge amb una gran afluència de públic.

El portaveu del Col·lectiu d’Artesans, Diego Spano, ha parlat de “dues de les jornades més potents que es recorden en les darreres edicions”. Una situació que ha permès mantenir la xifra dels anys anteriors que es marcaven des de l’organització.

Diego Spano ha agraït “la col·laboració dels paradistes, el públic, l’Ajuntament d’Altafulla, i la Policia Local d’Altafulla”, i ha destacat “la gran coordinació entre el Col·lectiu d’Artesans i la Policia Local”. També ha donat les gràcies als visitants “per la comprensió mostrada davant de la cancel·lació de les activitats lúdiques”.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Pere Gomés, també n’ha fet “una valoració molt positiva, tant a nivell d’organització, com de visitants i paradistes”. Un cap de setmana que “tanca el pont d’agost amb unes sensacions molt positives i amb ple total, i amb ganes d’afrontar el que resta d’estiu”.

La fira arrenca amb un minut de silenci

La fira va arrencar el dijous amb un minut de silenci davant de les portes del Castell i amb una cercavila dels xanquers i la batucada Tympanum, que va recórrer les diferents zones instal·lades a les Eres. Durant la primera jornada també es va mantenir el contacontes del Patufet, a càrrec de Joana Badia, i el concert de la formació ‘Cèltic Quartet’.

La programació es va modificar a partir del divendres. En una reunió de crisi entre l’Ajuntament, el Col·lectiu d’Artesans, i la Policia Local, es va decidir suspendre tot tipus d’espectacle i d’acte lúdic; així com incrementar la presència policial als accessos i reforçar totes les possibles entrades amb vehicle per garantir-ne la seguretat ciutadana. Les parades, les mostres d’ofici, i l’espai d’oci infantil s’han mantingut fins aquest diumenge amb total normalitat.

120 estands i renovació de les mostres d’oficis

Enguany, hi han pres part 120 estands, i la principal novetat ha estat la renovació del 80% de les mostres d’oficis, la majoria amb un espai dedicat a la canalla. Petits i grans han participat de diferents demostracions com ara picapedrer, fuster, ferrer, ceramista, o sarroner. Els visitants també han pogut gaudir de parades de joieria, moda, complements, pintura, sabons naturals, decoració, i joguines, entre moltes d’altres, així com d’una àmplia varietat gastronòmica.

Com és habitual, el públic també ha pogut visitar l’Exposició Col·lectiva del Cercle Artístic, i el Museu Etnogràfic. I coincidint, a més, amb la celebració del 20è aniversari, enguany s’ha instal·lat a les Eres la Mostra d’Art Martí Royo, en record al ceramista i escultor altafullenc, quan també es compleixen 20 anys de la seva mort. Amb motiu de la celebració, el Col·lectiu d’Artesans també ha editat un miler de monedes commemoratives de la mostra.

El nou èxit d’aquesta 20a edició, tant a nivell d’organització com de participació, torna a situar la Fira d’Artesans d’Altafulla entre les cinc millors mostres de tota Catalunya en aquest àmbit.

El Col·lectiu d’Artesans i l’Ajuntament tenen previst reunir-se en els propers dies per acabar-ne de fer balanç, i per començar a preparar un projecte que pretén dedicar una de les jornades de la Festa Major a aquests 20 anys de trajectòria. La voluntat és incloure-hi totes aquelles actuacions i aquells espectacles que s’han anul·lat al llarg d’aquests quatre dies de fira.

 

Altafulla manté la Fira d’Artesania però supèn tots els espectacles i els tallers infantils

Actuació infantil en una edició anterior de la Fira

L’Ajuntament d’Altafulla ha convocat cinc minuts de silenci aquest divendres 18 d’agost a les 12 del migdia a les portes del consistori per condemnar l’atemptat terrorista que ha patit la capital catalana aquest dijous a la tarda.

La Corporació Municipal fa una crida a la ciutadania a sumar-hi per mostrar el seu rebuig, i per donar el seu suport als familiars de les víctimes. Les banderes també onejaran a mig pal en senyal de condol.

La proposta arriba des de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i des de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Paral·lelament, en una reunió de crisi celebrada a primera hora d’aquest matí entre el govern, l’oposició, el sotsinspector de la Policia Local, i el coordinador de la Brigada Municipal, s’ha decidit mantenir la celebració de la XX Fira d’Artesans fins diumenge 20 d’agost, en horari de 18h a 24h. Com a mesura cautelar i de respecte a les víctimes, però, s’ha decidit suspendre tot tipus d’espectacle, ja siguin tallers i activitats infantils o actuacions musicals.

Durant els tres dies que resten de fira, s’incrementarà la presència policial als accessos, i es reforçaran totes les possibles entrades amb vehicle per garantir-ne la seguretat ciutadana.

Tot a punt a Altafulla per donar el tret de sortida a la XX Fira d’Artesans

Imatge d’arxiu d’una edició anterior de la fira.

Aquest cap de setmana ve marcat a Altafulla per la XX Fira d’Artesans, que se celebrarà des d’aquest dijous 17 d’agost (amb el tret de sortida oficial a les 19.00 hores) fins el diumenge 20 d’agost, de 18h a 24h, a la zona de les Eres, darrere del Castell. Tot seguit podeu consultar el programa de l’esdeveniment, que aquest 2017 celebra la seva 20ena edició. Per commemorar l’efemèride, el Col·lectiu d’Artesans (entitat responsable de l’organització) ha encarregat la confecció d’un miler de monedes amb un gravat en record de la fita i amb les quals s’obsequiarà els paradistes, a banda d’altres productes artesanals de marxandatge. Enguany esperen tornar a acollir entre 30.000 i 35.000 visitants.

Dijous, 17 d’agost

XX FIRA D’ARTESANS D’ALTAFULLA

18:00 -24:00  |  Altafulla – Zona de les Eres (darrere del Castell)

Tarda (Parc del Comunidó)

Joana Badia, contacontes i directora de teatre infantil. ‘El Patufet celebra el XX aniversari de la Fira d’Artesans amb els seus contes’.

Vespre

Actuació sorpresa

Nit (Gespa del Castell)

Concert ‘Cèltic Quartet’

Document adjunt

MUSEU ETNOGRÀFIC D’ALTAFULLA

19:00 – 22:00  |  Altafulla – Pallissa de l’Era del Senyor

Organitza voluntariat del museu, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla.

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA

19:00 – 22:00 | Altafulla – Pallissa de l’Era del Senyor

Organitza: Cercle Artístic d’Altafulla.

VISITES GUIADES A LA VILA CLOSA

Fins el 14/09/2017 – 19:00  |  Altafulla – Castell d’Altafulla

Visita guiada a la Vila Closa d’Altafulla

Recorregut pels carrers i les places de la Vila Closa d’Altafulla. Centre històric emmurallat declarat Bé d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya l’any 1998. Visita a l’interior de l’Església de Sant Martí. Tots els dilluns i dijous d’estiu fins al 14 de setembre.

Preu de la visita 4 €

Punt de sortida: Porta reixada del Castell d’Altafulla

Durada de la visita: 1 hora i mitja

Hora: 19h

Menors de 12 anys gratuït, i menors de 18 anys, 50% de descompte.

Reserves a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents (977650752)

 

Divendres, 18 d’agost

XX FIRA D’ARTESANS D’ALTAFULLA

18:00 -24:00  |  Altafulla – Zona de les Eres (darrere del Castell)

Tarda

Programa KMO de la Xarxa en directe

Vespre (Parc del Comunidó)

Espectacle infantil

Nit (Gespa del Castell)

Concert ‘Sardina’s Golden Rule’

Document adjunt

MUSEU ETNOGRÀFIC D’ALTAFULLA

19:00 – 22:00  |  Altafulla – Pallissa de l’Era del Senyor

Organitza voluntariat del museu, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla.

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA

19:00 – 22:00 | Altafulla – Pallissa de l’Era del Senyor

Organitza: Cercle Artístic d’Altafulla.

TALLER ‘COM ESCRIURE LA MEVA HISTÒRIA! LA VIDA DES DE L’IMAGINARI HISTÒRIC’

18:00 | Altafulla – Parc de Voramar

A càrrec de l’escriptora i periodista Marianella Yanes.

Organitza: Bibliomar Altafulla.

 

Dissabte, 19 d’agost

XX FIRA D’ARTESANS D’ALTAFULLA

18:00 -24:00  |  Altafulla – Zona de les Eres (darrere del Castell)

Tarda (Parc del Comunidó)

Espectacle infantil

Vespre (Sota els pins)

Concert ‘Gaià Gospel’

Nit (Gespa del Castell)

Concert ‘Caleidoscope

Rom cremat gratuït per tothom

Document adjunt

MUSEU ETNOGRÀFIC D’ALTAFULLA

19:00 – 22:00  |  Altafulla – Pallissa de l’Era del Senyor

Organitza voluntariat del museu, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla.

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA

19:00 – 22:00 | Altafulla – Pallissa de l’Era del Senyor

Organitza: Cercle Artístic d’Altafulla.

TROFEU COSTA DAURADA OPTIMIST

11:00 – 17:00 | Altafulla – Club Marítim

 

Diumenge, 20 d’agost

XX FIRA D’ARTESANS D’ALTAFULLA

18:00 -24:00  |  Altafulla – Zona de les Eres (darrere del Castell)

Tarda

Gegants i Grallers d’Altafulla.

Vespre

Contacontes amb Pepi Miró. ‘El Pepitu viu la Fira’ (Parc del Comunidó)

Sardanes (Gespa del Castell)

Nit

Concert ‘Jay lem’on + Maria Vidal’ (Gespa del Castell)

Exhibició i fi de festa amb el Grup de Diables d’Altafulla

Document adjunt

MUSEU ETNOGRÀFIC D’ALTAFULLA

19:00 – 22:00  |  Altafulla – Pallissa de l’Era del Senyor

Organitza voluntariat del museu, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla.

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA

19:00 – 22:00 | Altafulla – Pallissa de l’Era del Senyor

Organitza: Cercle Artístic d’Altafulla.

TROFEU COSTA DAURADA OPTIMIST

11:00 – 17:00 | Altafulla – Club Marítim

Presència del programa ‘KMO’, produït per ‘La Xarxa’

D’altra banda, el magazín ‘País KMO’ s’emetrà en directe des de la fira aquest divendres 18 d’agost. El programa, produït per ‘La Xarxa’ amb la col·laboració de TAC12, s’instal·larà a la zona de les Eres de 18h a 20h. L’equip de reporters encapçalats per Rosó Feliu (TV Girona) i Laura Alcalde (EMUN FM), i dirigits per Roser Marquès (TAC12), donaran a conèixer les tradicions, les festes, la gent i totes les curiositats que envolten el dia a dia dels altafullencs.

Tot plegat a través de les seccions ‘Cases particulars’, on descobriran aquelles construccions que per algun motiu destaquen de la resta; ‘La ruta’, amb visites pels indrets més emblemàtics de la vila; ‘L’influencer’, amb un convidat capaç de mobilitzar tot un poble, al qual li plantejaran un repte que haurà d’aconseguir en les dues hores que dura el programa; i ‘Entre fogons’, on cuinaran amb els principals productes autòctons de la vila. El programa també oferirà diferents reportatges i el testimoni de diversos veïns.

Tot aquest entramat també es podrà seguir a traveés del portal web www.laxarxa.com/paiskm0, i a les xarxes socials, des dels comptes de Twitter i Instagram @Paiskm0, i amb l’etiqueta #Paiskm0.

 

 

 

La Fira d’Artesans d’Altafulla commemorarà els 20 anys amb la confecció d’un miler de monedes gravades per l’efemèride

La mostra s’ha presentat a la Pallissa de l’Era del Senyor, amb presència de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el portaveu del Col·lectiu d’Artesans, Diego Spano; i el regidor de Turisme, Pere Gomés.

El Col·lectiu d’Artesans i la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla ja ho tenen tot a punt per la Fira d’Artesans d’Altafulla, que enguany celebra la seva 20a edició. Tornarà a fer parada a la zona de les Eres, del dijous 17 al diumenge 20 d’agost, en horari de 18h a 24h.

La mostra s’ha presentat aquest matí a la Pallissa de l’Era del Senyor, i ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el portaveu del Col·lectiu d’Artesans, Diego Spano; i el regidor de Turisme, Pere Gomés.

Per commemorar l’efemèride, Spano ha avançat que el Col·lectiu d’Artesans ha encarregat la confecció d’un miler de monedes amb un gravat en record dels 20 anys de la mostra i amb les quals s’obsequiarà els paradistes, a banda d’altres productes artesanals de marxandatge. La nova edició mantindrà el mateix format que els darrers anys, amb la voluntat de continuar sent “una fira d’artesans per a artesans”.

Coincidint amb la celebració d’aquest 20è aniversari, la voluntat dde l’entitat, segons el seu responsable, és “potenciar encara més l’artesania i oferir una fira viva amb quatre dies completament diferents per complaure un públic molt fidel”. Enguany, esperen tornar a acollir entre 30.000 i 35.000 visitants. Diego Spano ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i de les entitats que hi participen activament, així com la implicació de tot el poble.

El portaveu i membre del col·lectiu ha volgut destacar la participació dels Diables d’Altafulla que s’encarregaran de l’acte de cloenda de la Fira d’Artesans, i ho faran amb una de les seves infernals actuacions acompanyada per un Castell de Focs durant la tarda de diumenge.

Gomés ha felicitat el Col·lectiu d’Artesans per aquests vint anys al capdavant d’una fira que ha definit com “una de les cinc millors trobades artesanals d’aquest nivell que hi ha a Catalunya”. N’ha destacat “la qualitat per sobre de la quantitat”, i ha subratllat que “tot el que se selecciona, tant pel que fa a les exposicions artesanals, com als complements gastronòmics, i a les actuacions, és amb gust, amb estil i amb aquest segell de qualitat d’Altafulla”. Per l’edil, la clau està en “compaginar un municipi turístic amb un municipi amb vida pròpia”.

Una combinació que també ha destacat l’alcalde, considerant que és “el model del que ha de ser el turisme arreu de Catalunya”. Alonso ha aprofitat la celebració d’aquest 20è aniversari per felicitar el Col·lectiu d’Artesans i tothom que ha fet possible “una fira que és de tots i que manté el caire que es va marcar des de bon principi”.

Les principals novetats

La Fira d’Artesans comptarà amb un total de 120 parades i atraccions artesanals, que van des dels sectors de l’alimentació fins als de la moda i complements, i diferents mostres d’oficis com picapedrer, fuster, ferrer, ceramista, sarroner, i demostracions de seda i vidre emplomat.

La principal novetat esdevindrà la renovació del 80% de les parades d’ofici, moltes de les quals adaptaran part dels seus espais de demostració per la canalla. Els infants podran gaudir de mostres de ceramistes, fusters, picapedres o ferrers, entre d’altres.

La zona de les Eres del Castell d’Altafulla es repartirà en tres espais diferenciats amb la zona d’artesania infantil, al Parc del Comunidor, i els espais de l’alimentació i les atraccions i activitats per a la canalla.

Música: des de tocs celtes fins el funky

La música tampoc hi faltarà. Cada dia es podrà gaudir d’un gènere diferent: Dijous predominarà la música celta; divendres el funky, dissabte el rock, i diumenge, la vessant musical serà culminada per l’actuació de l’altafullenca Maria Vidal, participant en el darrer festival Altacústic.

Cal destacar també que el Museu Etnogràfic d’Altafulla restarà obert de 19 a 22h i s’oferiran visites guiades per aquest espai identificat amb la vida rural i d’oficis antics del municipi.

D’altra banda, el programa magazín de La Xarxa, ‘País KM0’, oferirà una edició especial en directe des de la Fira d’Artesans el divendres 18 d’agost, de 18 a 20h.

(Podeu consultar el programa sencer clicant aquí)

 

Visita teatralitzada ‘Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la’

El preu de l’activitat és de 8 € pels adults, 5 € pels nens de 5 a 16 anys, i gratuït pels menors de 5 anys.

Aquest dissabte 12 d’agost, a les 19:30 h, Caius i Faustina obren de nou la seva vil·la al capvespre per poder gaudir de l’activitat ‘Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la’, visita teatralitzada a la Vil·la romana dels Munts.

El mateix Caius, propietari de la Vil·la dels Munts i duumviri de la ciutat de Tàrraco al segle II, i la seva esposa i sen­yora de la casa, Faustina, faran d’amfitrions als visitants, mostrant els aspectes més interessants i curiosos de la seva residència: les seves estances, el seu funcionament, les tasques que s’hi feien i com era la vida en aquest entorn privilegiat.

En acabar el recorregut conviden els visitants a un aperitiu en què poden gaudir d’un vi elaborat amb mel i fruites, d’un refresc i de diversos productes de la terra.

El preu de l’activitat és de 8 € pels adults, 5 € pels nens de 5 a 16 anys, i gratuït pels menors de 5 anys.

Inclou l’entrada al jaciment, la visita i l’aperitiu.

Per a més informació i reserves: 977 25 15 15 / 977 65 28 06 / www.mnat.cat

Altafulla construirà una bassa per eliminar aigües i pal·liar les inundacions

L’alcalde d’Altafulla, mostrant la finca on es construirà la bassa. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament d’Altafulla expropiarà una finca per poder construir-hi una bassa d’eliminació d’aigües i pal·liar així el problema de les inundacions que es produeixen al càmping Santa Eulàlia i el seu entorn, al final de la Via Augusta. Així ho ha anunciat avui l’alcalde, Fèlix Alonso, durant una visita a la zona.

Es tracta del punt on s’acumulen les aigües abans d’entrar a la zona urbanitzada, al costat del kàrting Altafulla, el punt més sensible perquè és on s’acumula més aigua procedent de la muntanya i del poble.

“Hem estat negociant amb els propietaris de la finca, però desgraciadament no hem arribat a un acord. Ara, un tercer haurà de determinar el preu raonable de l’expropiació. Nosaltres consideràvem que oferíem un preu sensat, però el propietari, que està en el seu dret, no ho ha vist així”, ha destacat l’alcalde.

Aquests terrenys s’ubiquen a l’entorn del Puntet, limítrofes al local municipal on assagen els grups de música d’Altafulla i a la carretera N-340.

El consistori ha realitzat aquests darrers dos dies treballs de millora i neteja al canal de la rasa per evitar les acumulacions d’aigua en cas de pluges, especialment a l’entorn dels càmpings Santa Eulàlia i Don Quijote, al final de la Via Augusta. En el seu subsòl, davant del càmping Don Quijote i en el túnel ferroviari ja es va construir el nou dipòsit d’aigües pluvials en aquest punt “que ha aconseguir reduir les inundacions però no evitar-les”.

Justament, la pendent que el vial crea a l’entrada del túnel en sentit muntanya deriva les aigües cap al càmping Santa Eulàlia. “Sovint passa que quan soluciones un problema en tema d’aigües se’n poden generar d’altres”, recordava Alonso.

Els treballs que s’han fet ara han consistit en la neteja del canal de la rasa, i s’ha habilitat “una mena de colze perquè l’aigua que arriba, de forma no natural s’ha desviat, i amb aquesta corba evitarem que no inundi els càmpings” i que segueixi el seu camí cap al canal. L’alcalde d’Altafulla ha insistit que es tracta d’uns treballs provisionals que s’han fet arran de les darreres pluges.

La solució passaria per la construcció d’una bassa de laminació d’uns 20.000 m2, on l’aigua de pluja que arribés des de la rotonda del Puntet s’hi acumulés, i anés canalitzant progressivament cap a la rasa i el dipòsit. Els tècnics estudien encara quina ha de ser la profunditat d’aquest espai. El cost d’aquest projecte és de 403.721,70 euros.

Alonso ha recordat que el problema de les inundacions “és endèmic” i “cada any són pitjors”, com també el de la regressió de les platges i desaparició parcial d’alguns trams: “Són els efectes del canvi climàtic”, han subratllat. Altafulla reposa cada any sorra, com altres municipis de la costa afectats pel fenomen.

Altafulla acollirà aquest cap de setmana la 14a edició de la Regata Desafiament de Patí de Vela

Imatge d’un navegador a vela. Foto: CM Altafulla

La platja d’Altafulla acollirà aquest cap de setmana, 12 i 13 d’agost, la 14a edició de la Regata Desafiament de Patí de Vela Català, que organitza el Club Marítim Altafulla, amb la col·laboració de la regidoria d’Esport de l’Ajuntament d’Altafulla.

El Desafiament és una regata que enguany torna a organitzar el Club Marítim Altafulla, com a vencedor de l’edició de l’any passat. En principi estan previstes dues proves, on concorreran els equips de patí de vela del Club Marítim Altafulla, el Club Marítim Torredembarra i el Club Vela Platja Llarga de Tarragona, entitats que prenen part d’aquesta prova des dels seus inicis l’any 2004.

El número mínim d’embarcacions per club és de cinc; i per a la classificació, es prenen en consideració els resultats dels cinc millors classificats de cada entitat, si bé en l’edició d’aquest any, segons quin sigui el quòrum de participants, només es comptabilitzaran els dels tres millors classificats de cada club. La competició es disputarà en format travessia amb recorreguts sobrevent-sotavent en els extrems en les dues jornades de dissabte i diumenge.

Fins ara, en les tretze edicions anteriors, l’equip del CM Altafulla acumula nou victòries, mentre que el del CM Torredembarra n’ha sumat quatre. Com a anècdota, cal remarcar que el d’Altafulla no perd el liderat des del 2010.

Els patrons que conformaran l’equip altafullenc seran Eudald Puig, Pepe Sánchez Runde, Xavi Pujol, Ramon Felip de Montagut i Carlos Fernández de Castro.