TARRAGONA 21

‘Toni Erdman’, nova proposta del Cineclub d’Altafulla

Segona sessió de cinema d’aquest mes de gener al Cineclub d’Altafulla, amb una deliciosa pel.licula que arriba de la mà de la directora Maren Ade: ‘Toni Erdman’.

La vida d’Inès es estressant i plena de ritme desde que treballa per una consultora alemanya a Bucarest. Sembla que tot ho te perfectament organitzat i controlat, fins que es retroba amb el seu extrovertit i bromista pare. Winfried li pregunta: “Bé, i així tu, aquí, ets feliç?” Això descol.loca a Inès, qui no sap que dir. A partir d’aquell instant, la seva vida es veu conmocionada per la presencia del seu pare. Un  pare del qual a vegades s’avergonya i que la fa sentir incòmoda. Un pare, però, que l’ajudarà a dotar la seva vida novament de sentit, per mitjà d’un personatge imaginari: el divertit i inesperat Toni Erdmann.

Divendres 19 de Gener a la Violeta.

20:30 h. Donada la durada de la pel.licula, es prega la máxima puntualitat.

El Pleamar Vintage Market d’Altafulla se celebrarà el 31 de març i l’1 d’abril al Parc Voramar

El Pleamar Vintage Market d’Altafulla se celebrarà el 31 de març i l’1 d’abril al Parc Voramar, en la que esdevindrà la 4a edició del que es considera el mercat de referència en aquest àmbit de la Costada Daurada.

Com a grans novetats per aquesta nova edició, l’organització ampliarà els horaris arran de la demanda del públic que va superar les 12.000 persones l’any passat. D’aquesta manera, la trobada s’allargarà més enllà de les 21h de la nit el dissabte; i fins les 20h del vespre el diumenge.

Els visitants podran gaudir de música en directe, parades d’alimentació “eat street”, zona de discos vinil “vinil corner”, i la zona infantil “kids zone”, a més d’una setantena de parades de diferents articles. L’organització ha avançat també que inclourà una segona actuació musical el diumenge, i la possibilitat d’una nova activitat programada.

Les preinscripcions per als paradistes que vulguin participar-hi s’obriran a finals d’aquest mes de gener. Podran trobar el formulari al perfil de Facebook de “Pleamar Vintage Market”, o sol·licitar més informació al correu electrònic pleamarmarket@gmail.com . La convocatòria s’obrirà a parades d’articles de segona mà i vintage, antiguitats, roba de segona mà, articles d’upcycling, artesania, vinils, llibres, bicicletes, i mobles.

El Pleamar Vintage Market està organitzada per l’Associació Pleamar i la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla.

Barnasants portarà Paco Ibáñez a Altafulla

El cantautor Paco Ibáñez. Foto: cancioncontodos.com

En la 23a edició del Baranasants, el projecte cultural de cançó d’autor manté l’aposta per descentralitzar la seva programació i teixir aliances i col·laboracions amb pobles i ciutats de fora l’àrea metropolitana de Barcelona. D’aquesta manera, continua programant una part dels seus concerts a Altafulla, en concret el de Paco Ibáñez i el de Rusó Sala & Sakapatú, artistes que actuaran a la sala La Violeta de la localitat del Tarragonès.

Paco Ibáñez actuarà el 25 de febrer a les 19h a la sala La Violeta i farà un repàs a la seva extensa carrera musical. El valencià és un referent de la cançó en castellà i tota una icona del compromís polític i social. En el seu repertori ofereix dosis d’amor i llibertat, sense oblidar la lluita contra la violència i la injustícia. La universalitat del seu missatge, que obté dels versos de grans poetes espanyols d’entre els segles XIII i XXI, arriba als temps actuals. La poesia no s’hauria difós amb la mateixa força sense Paco Ibáñez, perquè pocs han cantat millor la dignitat i anhels de la classe treballadora.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha celebrat que aquest any esdevingui el setè consecutiu que Altafulla acull concerts del Barnasants, i ha assegurat que “és un orgull que un municipi de les nostres dimensions pugui gaudir dels millors cantautors d’àmbit nacional i estatal com són el que programa el Barnasants”.

Per la seva banda, el director artístic del Barnasants, Pere Camps, ha remarcat el suport de l’Ajuntament d’Altafulla cap al festival, i especialment, en la voluntat comuna de “territorialitzar la seva programació i posar en el mateix nivell seus tant diferents i diverses per tal de teixir aliances i col·laboracions arreu dels Països Catalans”. En referència als concerts a Altafulla, Camps ha destacat la figura de Paco Ibáñez com a referent per a molts cantautors catalans i castellans, i que, per Altafulla, “és tot un luxe poder-lo tenir aquí en un espai on el públic el tindrà a tocar”.

Rusó Sala & Sakapatú presentaran el seu últim disc el 8 d’abril a les 19h, un treball on canten a Víctor Jara i Violeta Parra. La dolça veu de l’empordanesa Rusó Sala i les sonoritats i harmonies renovades de Sakapatú –amb músics xilens, argentins i peruans residents a Barcelona– presentaran un concert d’homenatge a dos referents poètics amb aires mediterranis i sud-americans.

Ramon Muntaner

Més de cent concerts

En total, aquesta nova edició del Barnasants programarà més de 100 concerts del 26 de gener al 14 d’abril reunint un any més el bo i millor de la cançó d’autor dels Països Catalans, Europa i Llatinoamèrica. El gruix principal de la programació està format per artistes dels Països Catalans amb la presentació de diversos projectes molt especials: un tribut de diversos artistes a Ramon Muntaner (autor de la cançó ‘La plaça del Diamant’); un record a les revoltes del 68 de la mà de Joan Isaac; Cesk Freixas farà un homenatge a Pedrolo i Maria del Mar Bonet realitzarà tres concerts a Castelldefels, Vic i Cuba, on tancarà els 50 anys d’escenaris. I, a nivell europeu, el Barnasants presenta un focus centrat en artistes d’Euskal Herria (Muguruza, Junkera, Gotzan i Ordorika) i un cicle de programació italiana encapçalat per una actuació molt especial de Giovana Marini, un dels grans referents de la cançó social italiana.

Enguany, aniversari dels 15 anys de la mort de Manuel Vázquez Montalbán, el projecte cultural vol recordar aquest escriptor, un dels personatges més compromesos amb el pensament crític a través del periodisme, la novel·la negra, l’assaig o les seves innombrables aparicions en diversos mitjans de comunicació. A través de la figura de l’escriptor, el Barnasants es presenta, un any més, com un projecte més enllà de la programació musical, fent gala del pensament crític que caracteritza la proposta: defensant la igualtat de drets, fent una crida a l’inconformisme davant la situació política i social del nostre país, i donant veu a lluites i reivindicacions cada vegada més necessàries en els temps que corren.

En aquesta 23a edició, el Barnasants s’estén cada vegada més i enguany arriba a les 22 sales diferents, la majoria al Principat (Barcelona, Altafulla, Celrà, L’Hospitalet de Llobregat, Gelida, Terrassa, Sant Llorenç d’Hortons, Castelldefels, Vic, Subirats) però també a l’Alguer i Cuba.

L’Ajuntament d’Altafulla demana a Foment que es mantingui l’enllaç a Brises del Mar i dos camins rurals en el desdoblament de l’N-340

Fèlix Alonso es mostra satisfet amb el projecte de desdoblament de l’N-340, una reivindicació dels alcaldes del Pacte de Berà que espera “desencalli les retencions a l’entrada de l’AP-7 a Torredembarra i les llargues cues”.

L’Ajuntament d’Altafulla ha presentat dues al·legacions en l’aprovació provisional del projecte de traçat de l’autovia A-7 en el tram que va des de La Móra a La Pobla de Montornès.

Quant a la primera, es tracta de l’enllaç denominat ‘Altafulla’ tal i com consta en el projecte, i que, el Ministeri de Foment té la intenció d’eliminar. Aquest enllaç correspon en l’actualitat a una via que connecta el poble d’Altafulla amb la urbanització Brises del Mar i el nord del municipi, molt transitat pels veïns i veïnes de la zona en aquests darrers anys, a causa de l’increment de població de la localitat.

Tal com argumenta el consistori altafullenc, va ser construït per connectar futurs desenvolupaments urbanístics que s’ubiquen entre el marge nord de l’autopista AP-7 i el marge sud de l’actual carretera N-340, com és el cas de Brises del Mar, i que ja estan tramitats urbanísticament. Estan pendents únicament de les obres d’urbanització.

Per aquests motius, l’Ajuntament demana que es mantingui i desenvolupi l’enllaç denominat ‘Altafulla’, i que també s’executin les obres complementàries d’adequació del vial que dóna servei a aquest enllaç, definides en el projecte del vial nord d’accés al municipi d’Altafulla.

Quant a la segona al·legació, l’Ajuntament d’Altafulla sol·licita que els dos camins rurals, denominats en el projecte “Eje-82” i “Eje-84”, es mantinguin i romanguin en consonància amb les característiques de l’entorn natural que els envolta com és la muntanya de Sant Antoni.

Aquests vials, que actualment no estan pavimentats i que tenen un marcat caràcter rural, són utilitzats majoritàriament per senderistes i ciclistes, i al mateix temps, permet als serveis de seguretat municipal controlar l’accés de vehicles en aquest entorn natural.

La pavimentació d’aquests vials, o la transformació d’aquests perquè els vehicles hi puguin accedir de manera més fàcil i còmode, no només perjudicaria la integració d’aquests camins en l’entorn natural, sinó que també produiria un augment dels abocadors incontrolats amb vessaments de restes d’obra i electrodomèstics, que ja pateix malauradament aquest entorn natural d’Altafulla.

Per aquests raonaments, l’Ajuntament d’Altafulla demana a Foment que no només mantingui el caràcter rural d’aquests camins, sinó que també incorpori la senyalització adequada i necessària perquè s’integrin en el conjunt de vies verdes del municipi.

Tot i les al·legacions, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, es mostra satisfet amb el projecte de desdoblament de l’N-340, i ha recordat que es tracta d’una reivindicació dels alcaldes del Pacte de Berà i la ciutadania, que espera que “desencalli el problema de retencions a l’entrada de l’AP-7 a Torredembarra i les llargues cues, i redueixi l’elevada sinistralitat”.

En aquest sentit, ja és sabut que els alcaldes del Pacte de Berà enviaran una carta al ministre Íñigo De la Serna perquè fixi una data per al desviament obligatori de camions a l’AP-7, solució acordada amb el ministre a l’agost i que s’aplicaria com a mesura prèvia a les obres del projecte. Els alcaldes del Pacte de Berà esperen que aquesta primera mesura s’apliqui abans de Setmana Santa.

Què fer aquest cap de setmana a Altafulla?

Entre els actes més destacats per aquest cap de setmana a Altafulla destaca la presentació del llibre ‘El canvi global. Un peu a les institucions i mil als carrers’, del politòleg Jesús Gellida, que tindrà lloc divendres 12, a la Pallissa de l’Era del Senyor, a les 19h. El llibre estarà presentat per l’alcalde, Fèlix Alonso. L’obra, com explicarà el seu autor, és una radiografia de les transformacions polítiques i de la realitat social dels darrers anys, que pot ajudar a crear consciències per assaltar els cels i canviar el món de base.

Dijous, 11 de gener

CINECLUB LINK ‘WHITE GOD’

20:30 | Altafulla – Casal La Violeta. Pel·lícula de Kornél Mundruczó. Entrada 5 €. Socis i menors de 25 anys 2 €. Recomanada per a majors de 16 anys.

Una nova regulació imposa forts impostos als amos de gossos que no son de raça pura. Aviat, els carrers i les residències canines s’omplen d’animals abandonats. Lili, de 13 anys, lluita per protegir el seu estimat Hagen, pero el seu pare l’acaba deixant anar al carrer. Hagen i Lili es busquen desesperadament, fins que Lili es rendeix convençuda que no el trobarà. Hagen lluita per sobreviu-re i aviat es donarà compte que no tots els humans estimen els gossos. Capturat i portat a la gossera, Hagen i els seus companys aprofitaran una oportunitat per escapar i encetar una revolució vers als èssers humans.

Una metàfora social sobre el racisme, l’opresió, la xenofòbia i la desigualtat. Una espectacular pel.licula ideal per tots els amants dels animals i particularment dels gossos.

Divendres, 12 de gener

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL CANVI GLOBAL”

19:00 | Altafulla – Camí de l’Ermita, 10. Presentació del llibre “El canvi global. Un peu a les institucions i mil als carrers”, del politòleg Jesús Gellida. Una radiografia de les transformacions polítiques i de la realitat social dels darrers anys, que pot ajudar a crear consciències per assaltar els cels i canviar el món de base.

Dimecres, 17 de gener

CAPSA DELS CONTES

17:30 | Altafulla – Parc del Comunidor ‘Refugiada’, a càrrec de Pepi Miró; i xerrada, a càrrec d’Activistes d’Altafulla. Al Centre d’Entitats.

Dissabtes i diumenges

MUSEU ETNOGRÀFIC D’ALTAFULLA

Consulteu l’horari | Altafulla – Pallissa de l’Era del Senyor. Obert tots els dissabtes, de 17:30 a 19:30h, i els diumenges, d’11 a 13:30h. Organitza voluntariat del museu amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla.

Durant tota la setmana

ACTIVITATS DE SALUT PER A LA GENT GRAN 2018. Fins el 22/06/2018

GIMNÀSTICA AL PARC DE SALUT. Activitat Física a l’aire lliure on a través dels diferents aparells treballem per mantenir i millorar la força, la flexibilitat, la resistència, l’equilibri i la coordinació, afavorint d’aquesta manera una vida activa i saludable. A més, es promouen les relacions socials i es facilita l’autonomia personal en la vida diària amb la realització d’exercicis físics suaus. Dilluns i dimecres de 9h a 10h, de 10h a 11h i d’11h a 12h. Al Parc de Salut (davant la llar d’infants Hort de Pau)

REEDUCACIÓ POSTURAL I FISIOTERÀPIA. 1 hora d’exercici físic suau en grup per aconseguir una correcta postura del cos quan caminem, ens asseiem, agafem i deixem objectes, etc. També treballem tècniques de relaxació i respiració i fem un treball de prevenció, tractament i rehabilitació. Dimarts de 9h a 11h i d’11h a 13h. A l’Aula de formació Aldara, Carrer Boga, 4, baixos

BENESTAR EMOCIONAL I RISOTERÀPIA. Activitat d’estimulació cognitiva i emocional dirigida per un psicòleg/a on es debaten temes de l’actualitat i es parla de situacions personals. Exercicis i jocs de risoteràpia en grup. Dijous de 9h a 11h i d’11h a 13h. A l’Aula de formació Aldara, Carrer Boga, 4, baixos

 

Unes 2.500 persones visiten el Parc de Nadal d’Altafulla

El Parc de Nadal d’Altafulla, que enguany complia la setena edició, ha acabat tres dies d’obertura al Pavelló Municipal amb un èxit de públic indiscutible. Unes 2.500 persones, segons l’organització, han passat pel parc que ha comptat amb un ampli ventall d’atraccions inflables per a la canalla, així com tallers i activitats diverses. La regidora de Festes, Montse Castellarnau, ha fet una valoració molt positiva de l’edició d’enguany en què només ha lamentat que no poguessin comptar amb les unitats mòbils d’Ambulàncies i Bombers de la Generalitat perquè van haver d’efectuar diferents sortides d’emergència.

Una de les novetats en aquesta edició que ha valorat més el públic infantil ha estat el Super Bigotis, un tobogan gegant inflable que ha estat el gaudi per excel·lència de la canalla. La regidora de Festes ha agraït la col·laboració de la Brigada Municipal, la Policia Local, present també en el parc, i d’altres entitats i particulars per convertir el Parc de Nadal en un referent a la comarca. L’entrada del parc durant els tres dies ha estat lliure.

L’Ajuntament d’Altafulla i ATECA reediten el conveni de col·laboració 

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor de Comerç i Consum de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sànchez, i el president de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA), Josep Maria Lloret, han signat aquest dijous el conveni de col·laboració entre ambdues parts. L’acord estableix una subvenció de 3.000 euros per fer front a algunes de les accions que s’impulsen des de l’associació de comerciants. Sànchez ha explicat que, principalment, aquesta quantitat es destina a l’edició dels planells informatius dels diferents establiments que en prenen part, i que se n’editen al voltant dels 5.000 exemplars.

Per la seva banda, el president d’ATECA, Josep Maria Lloret, ha valorat molt positivament l’entesa amb el consistori, fet que aquesta signatura “demostra que l’ajuntament ens dóna suport amb allò que volem impulsar des de l’entitat”. En aquesta mateixa línia, Josep Maria Lloret ha expressat la “il·lusió” de la nova junta directiva que encapçala l’entitat empresarial de cara a aquest 2018 que acaba de començar i que se’l prenen com un any “per participar amb moltes accions en favor del teixit comercial d’Altafulla”.

L’entitat ha recuperat recentment la campanya ‘Un Nadal de regal’ per fomentar la compra en el comerç local, i que finalitzarà el proper dissabte 6 de gener. Els premiats es donaran a conèixer el proper dijous 11 d’aquest mateix mes. ATECA també col·labora en una nova acció conjunta amb els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i les escoles d’Altafulla amb la campanya ‘De l’Escola als Aparadors’, que començarà dilluns vinent 8 de gener i que s’allargarà fins al dia 21.

La Cavalcada de Reis sortirà a les 18.00 hores des de la plaça dels Vents

El Patge del Rei Baltasar s’ha apropat aquest dimecres al Parc de Nadal d’Altafulla per rebre les cartes dels nens i nenes de la localitat.

Els Reis Mags estan preparant la seva arribada a Altafulla. Per això, el seu Patge Reial farà presència aquest dimecres al Parc de Nadal (Poliesportiu Municipal) entre les 17.30 hores fins a les 20.00 hores per recollir les cartes dels nens i nenes.

La Cavalcada que servirà per donar la rebuda que es mereixen Ses Majestats començarà divendres dia 5 a les 18.00 hores des de la plaça dels Vents. L’itinerari serà el següent: Via Augusta, Pont de damunt la Via, Alcalde Pijuan, Marquès de Tamarit, carrer de l’Hostal, carrer de Dalt, carrer Escoles, carrer del Clos, Cantó de la Vila, Carrer de Dalt, carrer de l’Hostal, Martí d’Ardenya, Sant Martí i Plaça del Pou.

Altafulla tanca l’any amb 300.000 euros de superàvit

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso

L’Ajuntament d’Altafulla tanca l’any 2017 amb un superàvit de 295.522 €. D’acord amb la legislació vigent, un cop s’inicia el nou exercici econòmic sense que hagi entrat en vigor el Pressupost Municipal corresponent, els comptes de l’exercici anterior es consideren automàticament prorrogats.

Uns números que tanquen l’actual exercici amb un total de 7.574.350,80 € de despeses i amb 7.869.873,78 € d’ingressos.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, assegura que aquesta xifra demostra “una política molt correcta i una molt bona gestió, que és possible gràcies a l’equip de govern i als funcionaris i treballadors municipals”. El batlle es mostra molt satisfet de gaudir d’un “poble sanejat, amb serveis i que avança”.

El consistori podrà destinar part d’aquests prop de 300.000 euros a inversions i a altres despeses que ja han estat aprovades i pressupostades amb anterioritat, com és el cas del projecte de renovació dels vestidors de l’Estadi Municipal Joan Pijuan o l’arranjament de l’entorn de la futura Biblioteca Municipal.

Una altra dada que destaca l’alcalde d’Altafulla és la reducció del deute viu fins el 0%. “Un mèrit de tots que s’ha de reconèixer i que, a diferència de molts municipis, hem aconseguit sense reduir serveis ni acomiadant ningú, i guanyant en qualitat de vida”. En aquesta mateixa línia, també ressalta els quatre darrers anys sense incrementar l’Impost de Béns Immobles (IBI).

Fèlix Alonso fa un balanç molt positiu de l’any 2017 a nivell d’obra pública i d’inversions. En destaca la renovació del carrer Via Augusta, l’arranjament del Cementiri Municipal, la millora de parcs infantils i zones verdes, o l’asfaltat de carrers; així com altres projectes que ja hi ha sobre la taula com ara el del gimnàs de l’escola La Portalada, el del Casal La Violeta, el de la Biblioteca, el dels vestuaris del camp de futbol, o el de museïtzació de les Termes de Mar.

Altafulla també continua sent capdavantera en l’àmbit esportiu, havent estat aquest 2017 l’escenari de la Copa del Món de Paratriatló i de la Copa d’Europa de Triatló, i aquest 2018 una de les seus dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

L’any que ara s’acaba també ha estat important en l’àmbit gastronòmic i comercial, amb la reedició de la ruta ‘La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla’, les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa, el conveni amb la URV Emprèn, o l’acord de col·laboració amb l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA).

Pla d’Energia Sostenible

Cal destacar també l’aprovació del Pla d’Energia Sostenible (PES) per avançar en la reducció de la contaminació i de la despesa elèctrica.

A nivell supramunicipal, el batlle recorda el conveni de col·laboració amb el Ministeri d’Agricultura per poder aportar sorra cada any a la platja i gaudir d’un espai en condicions; l’acord amb la Conselleria de Territori sobre el desviament obligatori de camions de l’N-340 a l’AP-7; el projecte de desdoblament de l’N-340 des de La Móra a la Pobla de Montornès; o les inversions en les línies ferroviàries R-15 i R-16.

Per l’alcalde d’Altafulla, “el 2018 es presenta amb molta incertesa”, no únicament al municipi sinó també a Catalunya i a Espanya. El seu desig per afrontar aquest nou any és “posar sentit comú i molta política perquè els problemes no derivin en una situació de tancament o de retrocés econòmic”.

A Altafulla, el primer pas passa per aprovar el Pressupost Municipal de l’exercici 2018. Fèlix Alonso espera poder celebrar un ple a finals de gener en què tiri endavant “amb la voluntat manifesta de l’equip de govern i per la responsabilitat de l’oposició”. El batlle desitja que “Altafulla pugui continuar en el camí i el full de ruta que hem marcat i que estem seguint”.

Què podem fer aquest cap de setmana a Altafulla?

La pel·lícula ‘Cigüeñas’ es podrà veure aquest dissabte al Casal Violeta.

Agenda amb els actes més destacats per aquest cap de setmana a Altafulla, on destaquen el Concert de Nadal de totes les agrupacions de l’Escola Municipal de Música, que tindrà lloc divendres 22 a les 19h a la Violeta, així com el Caga Tió de dissabte 23, a les 12h, a la plaça del Pou.

Divendres, 22 de desembre de 2017

CONCERT DE NADAL, 19:00, Carrer de l’Hostal, s/n: Amb totes les agrupacions de l’Escola Municipal de Música d’Altafulla. Al Casal La Violeta. La recaptació es destinarà a la Marató de Tv3.

Dissabte, 23 de desembre de 2017

Fem cagar el Tió, 12:00, Plaça del Pou: A ritme de Nadales acompanyats pels Gegants d’Altafulla i els Grallers del Catllar. A la plaça del Pou.

Cinema de Nadal, 18:00, Carrer de l’Hostal, s/n: Amb la projecció de la pel·lícula ‘Cigüeñas’ (apta per a tots els públics). Organitza LINK i col·labora Ajuntament d’Altafulla. Entrada lliure. Al Casal La Violeta.

Museu Etnogràfic d’Altafulla 

Dissabtes i diumenge, Pallissa de l’Era del Senyor. Obert tots els dissabtes, de 17:30 a 19:30h, i els diumenges, d’11 a 13:30h. Organitza voluntariat del museu amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla.

 

 

 

Dimecres, 27 de desembre de 2017

 

 

 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL CANVI GLOBAL”

 

18:00 | Altafulla – Camí de l’Ermita, 10

 

 

 

Presentació del llibre: “EL CANVI GLOBAL, un peu a les institucions i mil als carrers”, de Jesús Gellida.

 

A la Pallissa de l’Era del Senyor.

 

 

 

NOTES INFORMATIVES

 

 

 

∗ CONCURS  DE  PESSEBRES.  Inscripcions:  concurspessebresaltafulla@gmail.com  o  geladeria  La  Perla.  Valoració  del jurat: 27 de desembre a partir de les 17.00.

 

∗ EXPOSICIÓ DE PESSEBRES al Fòrum d’Altafulla, a càrrec de pessebristes d’Altafulla, dissabte 23 i diumenge 24.

 

∗ MISSA DEL GALL a les 23.30h. a l’Església de Sant Martí.

 

∗ ATENEU DE DONES D’ALTAFULLA: Vine al “CABARET”! El musical el dia 2 de febrer de 2018 a les 17.00 hores. Preu: 55€ associats, 60€ no associats. El preu inclou entrada+transport. Reserves al Centre d’Entitats en horari de classes. Més informació a 626 79 93 14.

L’Ajuntament d’Altafulla, les escoles i les Ampes de La Portalada i El Roquissar i el CM Altafulla presenten el projecte que promou la vela escolar

Segons ha explicat l’alcalde, Fèlix Alonso, durant la presentació, “donem continuïtat a les activitats de vela que fa nou anys que els nostres nens i nenes gaudeixen del mar fent esport”. Foto: Ajuntament d’Altafulla

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor d’Educació i Esport de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sànchez; el president del Club Marítim Altafulla, Xavier Garrote; els directors de les escoles La Portalada i El Roquissar d’Altafulla, Cristina González i Germán Martínez, i els presidents de les Ampes de la Portalada i El Roquissar, Meritxell Tutusaus i José Juan González, respectivament, han signat aquest matí el conveni de col·laboració que permet oferir el projecte de Vela Escolar als alumnes de 3r fins a 6è curs de Primària de La Portalada i El Roquissar, amb el suport de les Associacions de Mares i Pares (AMPA).

El projecte de vela escolar fa arribar les activitats de vela que ofereix el Club Marítim Altafulla a tots els nens i les nenes que estudien a les escoles del poble. Es vol aconseguir que els alumnes del Roquissar i de la Portalada coneguin les tècniques de navegació a vela, tant a nivell teòric com pràctic.

Els objectius del projecte són:

1.- Fomentar l’equilibri, l’orientació i la capacitat d’observació i anàlisi del que succeeix quan es maniobra amb el timó, o quan es pilota l’embarcació en rumbs directes.

2.- Implicar el medi natural proper com a formatiu.

3.- Dotar totes les escoles d’Altafulla d’una eina didàctica complementària que permeti difondre el coneixement del medi marí, mitjançant la pràctica de la navegació a vela.

4.- Implicar de manera directa o indirecta altres disciplines que es van entrellaçant com ara l’educació física, la meteorologia, les matemàtiques (navegació sobre una carta, o com es munta un camp de regates), la tecnologia (taller de nusos, construcció d’una embarcació de fusta o fibra, construcció d’una vela), la llengua materna o bé estrangera (nomenclatura en català i en altres idiomes), el medi ambient (contaminació), entre d’altres aspectes.

Tal com ha explicat Alonso, “donem continuïtat a les activitats de vela que fa nou anys que els nostres nens i nenes gaudeixen del mar fent esport”, i ha sentenciat: “És un orgull fer polítiques de cohesió que amplien la qualitat de vida del poble”.

Concretament, la metodologia es divideix en dues parts: El bateig de mar, adreçat als alumnes de 3r i 4t de Primària, que consisteix en una sortida en catamarà col·lectiu amb un monitor que guia l’activitat i explica als nois i les noies com es navega a vela.

I una altra, l’activitat de vela escolar, adreçat als alumnes de 5è i 6è de Primària, que es divideix en dos cursos, primer el que realitza l’alumnat de 5è i posteriorment, el curs següent continua quan els alumnes realitzen 6è, on s’amplien els coneixements entorn a la navegació  i s’intenta, si les condicions ho permeten, que els nois i les noies siguin cada cop més autònoms i segueixin sumant hores  de navegació en els catsys i amb els catamarans col·lectius.

Altafulla i l’Empresa Mixta d’Aigües inicien la instal·lació de telecomptadors a tot el municipi

L’Ajuntament d’Altafulla i l’Empresa Mixta Aigües d’Altafulla han iniciat la substitució de tot el parc de comptadors domiciliaris del municipi instal·lant comptadors intel·ligents equipats amb sistema de telelectura.

La durada prevista d’aquesta actuació es d’uns sis mesos en què es preveu, tal i com ha assenyalat el cap de servei de la companyia, Jordi Aran, que a principis d’estiu estiguin tots els comptadors canviats i la xarxa de comunicacions totalment operativa d’entre un total de 5.100 habitatges.

La implantació d’aquesta tecnologia proporcionarà al servei un nombre molt elevat de dades, que permetran realitzar un seguiment exhaustiu i complert del consum, detectant si és normal o per contra, si s’ha produït alguna alteració remarcable, com ara possibles fuites internes, manca continuada de consum, entre d’altres causes. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha remarcat que “Altafulla torna a ser pioner en l’àmbit de la tecnologia, a l’hora que instal·la telecomptadors d’aigua que permetran que l’usuari no se’n digui un ensurt en el rebut per causa d’alguna fuita interna”.

Fèlix Alonso també ha subratllat que aquesta millora, amb una inversió de mig milió d’euros per part de l’empresa, no tindrà cap cost per l’usuari. L’experiència en serveis on s’ha instal·lat la telelectura amb anterioritat posa de manifest un important estalvi d’aigua per la detecció pràcticament immediata de fuites internes o del mal ús en domicilis particulars, instal·lacions municipals com poliesportius o col·legis, regs de parcs i jardins, entre d’altres àmbits.

D’altra banda, la implantació d’aquesta tecnologia obre al municipi un gran ventall de possibilitats com ara la monitorització i control del consum en col·laboració amb serveis socials, de llars amb gent gran que viuen sols, ocupació il·legal de propietats, entre d’altres situacions.

L’Empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla ha posat a disposició d’aquesta implantació l’experiència del seu soci privat, GLOBAL OMNIUM, empresa líder en la implantació de la telelectura amb mes de 650.000 comptadors instal·lats en municipis complerts com ara Tortosa, municipi amb més de 30.000 habitants, amb tot el parc de comptadors equipat amb telelectura.

L’Ajuntament d’Altafulla comença l’ampliació de la zona esportiva del Parc dels Safranars

El cost d’aquestes obres és de 47.000 €.

L’Ajuntament d’Altafulla ha començat aquesta setmana les obres per a l’ampliació de la zona esportiva i de lleure del Parc dels Safranars. Els treballs consistiran en la construcció d’una pista de voleibol, un camp que permetrà jugar a bàsquet i futbol, i una recta d’atletisme. Aquestes millores se sumaran a les que ja hi ha actualment com el circuït de BTT, i la zona esportiva destinada a la pràctica de la cal·listènia a l’aire lliure o l’street workout. Aquesta ampliació també significarà l’arranjament de l’entorn, tal com ha explicat la regidora d’Urbanisme i Via Pública, Marisa Méndez-Vigo.

El cost d’aquestes obres és de 47.000 €. D’altra banda, l’Ajuntament d’Altafulla posarà en marxa també l’arranjament de l’Hort del Senyor les obres del qual finalment començaran dimecres que ve. S’hi destinarà una partida de 15.000 €, que inclou l’arranjament dels safarejos, la bassa, i el mur perimetral de pedra seca, entre d’altres treballs.

Dos focs en poques hores de diferència a la zona dels Munts

Dos incendis que se sospiten intencionats han afectat aquest divendres i amb només hores de diferència a la zona dels Munts, a cavall dels termes d’Altafulla i Torredembarra.

Imatge del primer incendi, prop de les 13.00 hores i al costat de les vies del tren.

El primer s’ha produït a les 13.00 hores, al costat de les vies del tren, amb tres focus diferents, i s’ha extingit després de la activació d’efectius de Mossos, de les policies locals de totes dues localitats i de quatre dotacions dels Bombers.

El segon incendi, declarat al voltant de les 19.00 hores, que se sospita podria haver estat atiat amb benzina.

El segon ha tingut l’origen al voltant de les 19.00 hores, amenaçant en un primer moment una casa habitada. L’alcalde altafullenc, Fèlix Alonso, afirmava a través de twitter que l’incendi estava controlat sense provocar danys i donava les gràcies als veïns i a la resta de cossos de seguretat i extinció que hi han intervingut. Alhora apuntava que “aquest segon punt podria haver estat amb benzina, atès que ha cremat molt rapidament. Esperem confirmació dels Agents Rurals de la Generalitat”.

L’empresa Estudios y Contratas Sílvicolas SL s’encarregarà del servei de poda d’arbrat públic d’Altafulla

ECOSIL, Estudios y Contratas Sílvicolas és una empresa dedicada a la realització de serveis forestals i execució d’obres de tipus mediambiental i paisatgístic.

Estudios y Contratas Sílvicolas SL serà l’empresa que s’encarregarà a partir d’ara del servei de poda de l’arbrat públic d’Altafulla després que fos la companyia que més punts ha sumat en el concurs públic d’adjudicació que es va iniciar el passat mes de setembre.

L’adjudicació del contracte a l’empresa és per un import total de 32.709,90 € amb l’IVA inclòs, amb el desglossament de 27.032,98 € com a pressupost net, i 5.676,92 € en concepte de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) al tipus del 21%.

En el concurs públic s’hi van presentar un total de tres empreses on Estudios y Contratas Sílvicolas SL va aconseguir 10 punts, per davant de la segona empresa concursant, L’Agulla Construcció i Serveis de Paisatge SL, que va sumar 8,57 punts, i la darrera, Joan Maria Vidal Mateu, que en va sumar un total de 8,44 punts.

ECOSIL, Estudios y Contratas Sílvicolas és una empresa dedicada a la realització de serveis forestals i execució d’obres de tipus mediambiental i paisatgístic. Originàriament de la Rioja, compta amb una llarga experiència arreu de l’Estat, i disposa d’un equip disciplinat format per enginyers i professionals dintre de l’agronomia forestal i del medi ambient, complementat per una àmplia maquinària especialitzada per oferir aquest servei.

Nou sistema d’estacionament gratuït de temps limitat a l’entorn de les zones comercials

La Policia Local d’Altafulla ha implementat un nou sistema d’estacionament gratuït de temps limitat a l’entorn de les diferents zones comercials del municipi. Segons informa Altafulla Ràdio, el sistema habilita diversos aparcaments a la plaça dels Vents, al carrer de Dalt, al carrer de les Escoles, i al carrer Mossèn Miquel Amorós. Les places funcionen com si fossin zones de càrrega i descàrrega i permeten a la ciutadania estacionar-hi els seus vehicles durant 15 minuts per fer les seves compres. La intenció és promocionar el comerç local, i la voluntat és mantenir-lo un cop passades les festes de Nadal.

Alhora, policia local i Mossos possaran de nou en marxa aquest cap de setmana el Pla Grèvol. Una campanya que s’activa entre ambdós cossos de seguretat durant el període nadalenc amb la voluntat de garantir la seguretat i la convivència ciutadana i potenciar la proximitat en un moment de gran activitat comercial.

Els agents locals reforçaran durant aquestes setmanes els serveis habituals d’obertura i tancament dels comerços, amb una major presència policial al llarg de tot el dia. Un dispositiu que s’ampliarà amb patrulles conjuntes d’un Policia Local i un Mosso d’Esquadra, en funció de la disponibilitat de la policia catalana.

 

L’agenda d’activitats nadalenques a Altafulla s’enceta aquest divendres

Altafulla ja té llesta la programació d’actes organitzats tant pel consistori com per les entitats de cara a aquest Nadal. El primer tast s’enceta precisament aquest cap de setmana.

Divendres 8 de desembre a les 18:00h. a la plaça del Pou: Benvinguda al tió, amb coca i xocolata per als infants. Organitza: Ajuntament d’Altafulla.

Divendres 8 i dissabte 9 de desembre, de 18:00h. a 21:00h., i diumenge 10 de desembre, d’11:00h. a 14:00h., a la plaça de l’Església: XIX Fira de Nadal. Organitza: Ajuntament d’Altafulla.

Dissabte 23 de desembre,12 hores, Plaça del Pou: ‘Fem cagar el Tió’. A ritme de Nadales acompanyats dels Gegants d’Altafulla i Grallers del Catllar.

Cinema de Nadal, Casal la Violeta, 18. hores: ‘Cigüeñas’, de Nicholas Stoller i Doug Sweetland. Pel·lícula d’animació apta per a tots els públics.

Cap d’Any, diumenge 31 i gener 1, Casal la Violeta, 00.30 hores: Festa de Cap d’Any amb el grup Zapping. 

Dilluns 1 de gener, Pont de mart, 13 hores: 1er Bany de l’Any 2018. Desena edició. Organitza: Atletes d’Altafulla.

Dimarts 2, dimecres 3 i dijous 4 de gener, Poliesportiu Municipal, de 17.30 hores a 20 hores: Parc de Nadal. El dimecres 3 de gener, el Patge Reial recollirà les cartes dels nens i nenes d’Altafulla per als Reis de l’Orient.

Divendres 5 de gener, 18 hores: Cavalcada de Reis.

  1. Recorregut: Sortida de la plaça dels Vents, Via Augusta, Alcalde Pijuan, Marquès de Tamarit, C/ de l’Hostal, C/de Dalt, C/ de les Escoles, C/ del Clos, Cantó de la Vila, C/ de Dalt, Martí d’Ardenya, Sant Martí i Plaça del Pou

Un mort en una topada entre dos turismes i un camió a l’N-340 al seu pas per Altafulla

El Servei Català de Trànsit informa que ahir a la nit es va registrar un sinistre viari mortal a l’N-340 al punt quilomètric 1175.3, al terme municipal d’Altafulla (Tarragonès). Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 23.40 h.

Per causes que encara s’estan investigant, dos turismes van topar frontalment amb un camió. Com a conseqüència de l’accident, va morir el conductor d’un dels turismes, Es tracta de Diego Coma González, advocat veí de Tarragona de 34 anys molt apreciat dins del col·lectiu de juristes segons avançava ‘Diari de Tarragona’. El conductor del segon turisme va resultar ferit menys greu i va ser traslladat a l’hospital de Santa Tecla. Pel que fa al conductor del camió, va resultar il·lès.

L’N-340 va estar tallada fins les tres de la matinada, però es van poder habilitar desviaments.

Arran de la incidència, s’han activat sis patrulles dels Mossos d’Esquadra, dos dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

La primera edició de la Trobada Empresarial d’Altafulla acull una vintena de professionals

La iniciativa ha estat impulsada per l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA) amb el suport de l’Ajuntament d’Altafulla i PIMEC Comerç Tarragona.

Aquest dilluns passat una vintena d’empresaris, autònoms i responsables del petit comerç d’Altafulla s’han aplegat al casal La Violeta en el marc de la primera edició de la Trobada Empresarial d’Altafulla (TEA).

La iniciativa ha estat impulsada per l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA) amb el suport de l’Ajuntament d’Altafulla i PIMEC Comerç Tarragona.

L’objectiu de la TEA és que tots els participants puguin donar a conèixer la seva activitat i intercanviar experiències amb la finalitat d’afavorir, en un futur, el comerç local. En aquest sentit, la regidoria de Comerç i Consum d’Altafulla, ATECA i PIMEC han destacat la força, ganes i necessitat d’establir sinergies entre el ventall de serveis que existeix al municipi. Des del consistori s’espera, també, que la iniciativa tingui continuïtat.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies