TARRAGONA 21

#posatela, una campanya de l’Ajuntament d’Altafulla per promoure l’ús de la mascareta entre la població

Des del consistori s’han editat dos vídeos, cartelleria i falques de ràdio amb l’objectiu de combatre el relaxament de part de la població i evitar la propagació de la pandèmia de la Covid-19.

“Posa-te-la”. És el missatge que a partir d’avui promou l’Ajuntament d’Altafulla mitjançant dos vídeos en què apareixen veïns i veïnes de tots els sectors de població del municipi perquè la ciutadania dugui la mascareta posada.

La campanya #posatela, que s’havia encarregat abans que la Generalitat de Catalunya obligués l’ús de la mascareta per a totes les persones majors de 6 anys, promou així l’ús de la mascareta entre la ciutadania d’Altafulla amb l’objectiu de combatre el relaxament de part de la població i evitar la propagació de la pandèmia de la Covid-19.

S’han editat dos vídeos d’un minut de durada que es poden visualitzar a les xarxes socials oficials de l’Ajuntament d’Altafulla a través de Youtube, Twitter, Facebook, Instagram i Telegram, així com també pel servei de comunicació eBando, la pàgina web del consistori i els mitjans de comunicació municipals d’Altafulla Ràdio i la revista ‘Plaça del Pou’.

La campanya de conscienciació també inclou, a banda dels dos vídeos, falques de ràdio i un conjunt de cartells que es distribuiran pels establiments comercials i equipaments municipals de la vila.

Redacció

 

El Club Marítim Altafulla pren mesures amb el concessionari del bar-restaurant de l’entitat arran de la relaxació contra les mesures anti-covid

Des del Club manifesten que «actituds com les realitzades en les passades setmanes no ens representen com a entitat i vulneren, en tot moment, l’acord contractual amb l’actual l’arrendatari». Foto: Captura de TAC12

L’actual Junta del Club Marítim Altafulla (CMA), ha requerit a l’arrendatari de les instal·lacions de bar-restaurant que ajusti la seva activitat a la descrita en el contracte que té actualment amb el Club. La passada matinada de dissabte a diumenge la Policia Local hi va fer acte de presència i va comprovar que  hi havia més de 150, als diferents espais del local. En aquest cas, segons informava TAC12, es va declinar el desallotjament del local, però es va redactar un informe amb les presumptes irregularitats existents. Des de l’ajuntament altafullenc es reuniran amb els propietaris perquè aquests fets no tornin a produir-se.

La Junta del CMA ha expressat per mitjà d’una nota de premsa el seu «absolut desacord amb les accions que s’han realitzat reiteradament en les passades setmanes i que han malmès la imatge de l’entitat. Si bé el bar-restaurant es del Club, aquest està gestionat per un concessionari mitjançant contracte d’arrendament».

Per tot el que ha succeït darrerament «s’ha requerit a l’arrendatari que es respectin les mesures d’higiene necessàries per garantir la seguretat tant dels clients com dels socis, més en l’estat de pandèmia en què ens trobem. Així mateix, s’ha requerit a l’arrendatari per tal que respecti els horaris d’obertura segons el contracte i d’acord amb el que estipula l’ordenança municipal d’Altafulla».

Des del Club manifesten que «actituds com les realitzades en les passades setmanes no ens representen com a entitat i vulneren, en tot moment, l’acord contractual amb l’actual l’arrendatari».

Un cop fets aquests requeriments a l’actual arrendatari, «des del Club ens reservem el dret a prendre mesures més dràstiques si aquestes persisteixen. Així mateix des de la Junta ens desvinculem absolutament dels fets ocorreguts més quan aquests han estat realitzats per un tercer i han malmès part del bon nom del Club».

Mesures preses des del CMA per la COVID-19

Des del CMA durant els mesos de confinament s’ha optat pel teletreball en aquells treballadors que han pogut fer-ho i pel que fa a manteniment s’han seguit tots els protocols fixats.

Des del 25 de maig, data en què la Regió Sanitària Camp de Tarragona va entrar a la Fase 2 el Club ha posat en marxa iniciatives per tal de promoure la vela a la població com el lloguer de material a preu simbòlic per als veïns d’Altafulla i una jornada de portes obertes amb les màximes garanties de gestió i control. El president de l’entitat, Roger Olivet afirma que “sabíem que hi havia una necessitat de gaudir de l’aire lliure i de la natura, en un entorn de confiança, després dels mesos que havíem passat i per aquesta raó van prendre aquestes mesures”.

Els cursos de vela que s’estan realitzant compten amb les mesures de control com la presa de temperatura a tots els alumnes i la declaració responsable que s’ha de d’emplenar diàriament. A més, tots els equips que s’utilitzen es desinfecten després de cada ús per personal dedicat específicament a aquesta tasca.

Al link podeu observar com s’apliquen aquestes mesures: https://www.youtube.com/watch?v=W9fTrXU0avA

Finalment Olivet afirma que “no permetrem que es tornin a repetir les imatges que s’han vist aquests dies al Club i seria una llàstima que després de tot el treball que s’ha dut a terme per part de la Junta i de tot l’equip del Club seria una llàstima que la imatge que quedi a la memòria d’aquest estiu 2020 sigui la relaxació en matèria de segureta”.

El Club Marítim Altafulla va ser fundat fa 48 anys, és un club beneficiari habitual de la Vela platí, el màxim reconeixement que atorga la Federació Catalana de Vela a l’excel·lència.

Redacció

 

Tornen les visites guiades a la Vila Closa d’Altafulla aquest estiu

La reserva s’ha de tramitar a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents o per telèfon al 977651426.

Tornen les visites guiades a la Vila Closa d’Altafulla. La regidoria de Turisme, que encapçala l’edil Natalia Sanz, ha posat en marxa novament les reserves per visitar el Conjunt Històric i Artístic de la vila, on a cada racó s’amaga una història. 

La Vila Closa és l’antic nucli medieval emmurallat. La major part de les cases que s’hi poden contemplar van ser bastides durant el decurs del segle XVIII. L’any 1998 la Generalitat de Catalunya va declarar Bé Cultural d’Interès Nacional el seu conjunt historicoartístic.

De les antigues muralles, remodelades durant els segles XVII i XVIII, se’n pot resseguir el perímetre,  especialment per la banda de ponent, voltant el castell. Es conserven restes importants, com les dues torres cantoneres. Darrera de l’església reposa també un bloc de pedra de Colsero de l’època romana. Un màgic passeig per la història d’Altafulla i els seus racons més emblemàtics, amb visita inclosa a l’Església de Sant Martí.

Les visites a l’estiu, que comencen a la porta reixada del Castell, es realitzen tots els dilluns a les 19:00 hores. Tenen una durada d’una hora i 30 minuts, i el preu és de 4 €. Cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme situada a la plaça dels Vents. El telèfon és el 977651426. L’entrada és lliure per als menors de 12 anys. En cas de pluja, la visita queda ajornada.

Redacció

 

L’Ajuntament habilita un canal de natació a la platja d’Altafulla

Té una llargada d’uns 600 metres i està situat davant de la plaça Consolat de Mar. Foto: Ajuntament

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Àlex Cañas, ha habilitat un canal de natació a la platja del municipi. El canal, de 600 metres de llargada, s’inicia al punt del Servei de Socorrisme i Salvament Marítim situat davant de la plaça Consolat de Mar.

Aquesta ubicació facilita, en cas d’emergència, l’actuació dels socorristes donada la seva proximitat. L’accés al canal és compartit amb els socorristes, i en casos d’actuació, aquests tindran preferència. És exclusiu per a nedadors, i en cap cas, hi poden accedir ni embarcacions ni paddle surf.

Es recomana nedar per la dreta, deixant les boies al costat dret per crear d’aquesta manera dos sentits, un d’anada; i un altre de tornada, i evitar creuaments.

Com ha assenyalat el regidor d’Esports, aquest canal de natació dona resposta a una demanda d’aficionats que podran practicar la natació a mar obert i oferir així noves possibilitats a aquesta disciplina sense interrompre la zona de bany.

El canal està instal·lat perpendicular a la platja i finalitza en forma de “L”. Està degudament senyalitzat per dues línies de boies de color groc. Amb aquest canal se segueix potenciant la pràctica esportiva a la vila.

Redacció

 

La piscina municipal d’Altafulla s’obrirà al públic el pròxim dilluns 6 de juliol

La piscina Municipal mantindrà el servei de bar i de socorrisme, a càrrec de PROVITA, la mateixa empresa que es fa càrrec del servei de salvament a la platja. Foto: Ajuntament

La piscina municipal d’Altafulla obrirà portes el pròxim dilluns 6 de juliol per donar resposta a les demandes dels usuaris que amb l’arribada del bon temps ja volen tornar a gaudir del bany recreatiu. Les instal·lacions s’han adaptat a les exigències de les noves normatives per prevenir el contagi de la Covid-19 i obriran amb totes les garanties de seguretat fins el 13 de setembre. 

La piscina Municipal mantindrà el servei de bar i de socorrisme, a càrrec de PROVITA, la mateixa empresa que es fa càrrec del servei de salvament a la platja. De fet, com cada any, es comptarà amb un socorrista.

Tal com es va avançar des de la regidoria d’Esports, que encapçala l’edil Àlex Cañas, enguany no s’organitzaran els cursets de natació per als més menuts, ja que no es poden garantir les mesures de seguretat i higiene per a la canalla necessàries per la pandèmia del coronavirus, tot i que es donarà cabuda puntualment als infants dels casals d’estiu.

Per al bon funcionament de l’equipament s’han establert les següents franges horàries:

De dilluns a divendres (juliol i agost*):

– 11h a 14h franja reservada per Casals d’Estiu.
– 14h a 16h tancada per neteja i desinfecció.
– 16h a 20h oberta al públic (sense cita prèvia, aforament limitat).

* En cas que a l’agost no hi hagi Casals d’Estiu, l’horari d’obertura al públic serà el mateix que dissabtes i diumenges, i s’informarà prèviament.

Dissabtes i diumenges:

– 11h a 14h i de 16h a 20h oberta al públic (sense cita prèvia, aforament limitat) .
– 14h a 16h tancada per neteja i desinfecció.

Mesures de seguretat i higiene establertes a causa de la COVID-19

Aforament màxim limitat a 69 persones:

– Es prendrà la temperatura a l’entrada del recinte.

– Desinfecció de mans a l’entrada i després de l’ús del lavabo.

– Portar mascareta en cas de no poder mantenir els 2 metres de seguretat.

– No es poden utilitzar materials que no siguin estrictament necessaris per als que no sàpiguen nedar.

– No es permet anar descalç per cap paviment de l’espai públic. Cal entrar al recinte amb calçat diferent del carrer.

– Vestuaris oberts amb aforament de 2 persones. Dutxes NO disponibles.

– Prohibida l’entrada a menors de 16 anys sense acompanyant major d’edat.

Es mantindrà una distància de dos metres tant a la zona de gespa (aforament màxim de 30 persones mantenint la distància de seguretat); a la piscina gran (aforament màxim de 36 persones mantenint la distància de seguretat), i a la piscina petita (aforament màxim de 3 persones mantenint la distància de seguretat).

Consideracions a tenir en compte: 

– Es recomana, per facilitar el registre d’assistència, comprar abonaments, sobretot els empadronats.

– El protocol exigeix dur a terme registre d’entrada ja que en cas de brot, s’ha de detectar persona, dia i assistents.

– Aquests es prodran adquirir, sense cita prèvia, a l’ajuntament els dies 1, 2 i 3 de juliol en horari d’atenció al públic. La resta de dies, caldrà cita prèvia.

– Els empadronats que comprin l’entrada diària a la Piscina, hauran d’acrediar aquesta condició amb el DNI.

– El mateix cas jubilats, menors de 16 anys i disminuits caldrà acreditació corresponent.

Protocol per al públic general.

Protocol per a tot el personal, usuaris i instal·lacions.

Redacció

 

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona reprèn la seva activitat cultural

Amb l’arribada de l’estiu, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona reprèn la seva activitat cultural, adaptada a la situació actual, amb totes les precaucions i mesures sanitàries necessàries, amb grups reduïts i aforament limitat adaptats a les necessitats de l’activitat i de l’espai, per poder continuar oferir interessants experiències en escenaris privilegiats:

Visita teatralitzada Caius i Faustina et conviden a la Vil·la. Vil·la romana dels Munts (Altafulla)

Activitat familiar i públic general, del 4 de juliol al 12 de setembre. Un any més, us convidem a conèixer la residència de la Faustina i el seu espòs Caius, duumvir de Tàrraco, en les proximitats d’aquesta gran ciutat romana. Ells mateixos seran els vostres amfitrions i us explicaran com és la seva vida en aquesta vil·la a la vora del mar.

Enguany, per tal d’ajustar-nos a les necessitats d’aforament, es realitzarà una primera sessió familiar de 18.30 a 19.30 h, i una segona dirigida al públic general, de 20.00 a 21.00 h.
Les sessions es realitzaran en català i en castellà.

Vacances a Tàrraco, al Tinglado 4 del Moll de Costa

A partir del dimecres 1 de juliol i fins el 9 de setembre, si voleu fer unes vacances diferents amb la vostra família, des del MNAT us proposem unes Vacances a Tàrraco, al Tinglado 4 del Moll de Costa de Tarragona.
Convertits en exploradors podreu conèixer com era la vida a la ciutat de Tàrraco en època romana, visitar els monuments, les botigues, passar una estona al circ…

Com a novetat, aquesta activitat es realitzaré en dos dies: els dimecres d’11.00 h a 12.00, i els dijous de 18.30 a 19.30 h, al Tinglado 4, en sessions alternes en català i castellà.

Finalment, tornen les visites guiades i els itineraris als nostres centres:

Visita guiada al teatre romà. Carrer de Sant Magí, 1, Tarragona

Activitat dirigida al públic general, que es durà a terme del 3 de juliol a l’11 de setembre. El teatre de Tàrraco fou un dels tres edificis d’espectacles dels que gaudien els seus habitants. Apropa’t i t’explicarem com era, quins eren els espectacles que es feien, i quin era el paper que jugava dins de la trama urbana. Les sessions es duran a terme els divendres, de 20.00 a 21.00 h, i s’oferirà una sessió complementària, de 19.00 a 20.00 h, subjecte a demanda. Les sessions s’ofereixen en català i castellà, i l’activitat és gratuïta.

Visita guiada al Conjunt monumental de Centcelles (Afores, s/n. Constantí)

Activitat dirigida al públic general, que es durà a terme del 5 de juliol al 13 de setembre. Coneix aquest important edifici de l’antiguitat tardana ubicat molt a prop de Tàrraco. T’explicarem les escenes representades en el mosaic de cúpula que es conserva, i la història que ha viscut aquest conjunt monumental al llarg del temps.  Les visites es duran a terme els diumenges, de 12.00 a 13.00, en Català i castellà, en sessions alternes.

Itinerari “Vida i mort a Tàrraco”

Lloc d’inici: Necròpolis Paleocristiana / Lloc de finalització: Centre comercial Parc Central. Activitat dirigida a públic general, que es durà a terme de l’1 de juliol al 8 de setembre. Un itinerari guiat per la Necròpolis Paleocristiana i les restes conservades al Centre Comercial Parc Central, per conèixer quina va ser l’evolució d’uns dels suburbis de Tàrraco, i quines activitats s’hi desenvolupaven. Les visites es realitzaran els dimarts, de 19.00 a 20.30 h, en català i castellà en sessions alternes.

Per a realitzar aquestes activitats, podeu reservar l’entrada a : https://www.mnat.cat/entrades/

Per a més informació: Tel. 977 25 15 15 / mnat@gencat.cat / www.mnat.cat

Redacció

 

Altafulla referma el seu compromís amb els drets de les persones LGBTI 

Amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI, que se celebra el 28 de juny, l’Ajuntament d’Altafulla ha promogut el manifest “Un pas endavant per la diversitat LGBTI”, on referma el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

Entre altres qüestions, el text fa referència a com la situació de confinament arran de la Covid-19 ha afectat el col·lectiu i destaca que durant aquest període a Catalunya s’han detectat alguns casos d’LGBTI-fòbia familiar, en especial persones trans* molt joves, així com mostres d’LGBTI-fòbia a les xarxes socials i algun cas en espais públics. En aquest sentit, el text recorda les eines que les administracions han desplegat arreu del territori per atendre, informar i oferir suport al col·lectiu de persones LGBTI i fa una crida a les víctimes per a denunciar les mostres l’LGBTI-fòbia encara presents avui a casa nostra.

El manifest, que es llegirà el pròxim diumenge 28 de juny, a les 11:00 hores a la plaça del Pou d’Altafulla, convida també el conjunt de la ciutadania a defensar els drets i les llibertats de les persones LGBTI, atès que el respecte envers els altres és un patrimoni compartit pel conjunt de la societat i no només dels col·lectius discriminats.

El consistori també ha fet visible el seu suport al col·lectiu tot pintant dos bancs del municipi, concretament els que estan situats a la parada de bus del Carrer Marquès de Tamarit –davant la el pàrquing Alcalde Pijuan, amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Redacció

 

L’Altacústic es manté amb una fórmula que no deixa de banda la qualitat musical

En un any difícil, marcat per les restriccions que imposen les actuals mesures sanitàries, la cita de la Vila Closa d’Altafulla amb algunes de les veus més singulars i originals del panorama musical català retorna amb una proposta que opta per les actuacions amb seient reservat, en una ocasió que suposa la possibilitat de gaudir d’un dels pocs festivals que aquest estiu es duran a terme a les comarques de Tarragona.

La regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha remarcat, en la presentació que s’ha fet aquest matí a la plaça de l’Església -l’únic escenari que hi haurà per les mesures de la Covid-19-, en l’aposta clara de l’Ajuntament d’Altafulla per «preservar l’Altacústic i apostar per la Cultura».

Seran un total de vuit concerts concentrats en tres dies, del 16 al 19 de juliol, amb doble actuació per jornada musical a la plaça de l’Església. Hi actuaran Roger Benet, Judit Neddermann, Anna Andreu, Mazoni, Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Magalí Sare i Joina.

La presentació del festival ha acabat amb una actuació de Roger Conesa, del grup Roger Benet, fent un petit tast del que el públic podrà sentir en la seva actuació. Foto: Ajuntament

El director artístic del festival, Kike Colmenar, ha recordat que, tot i l’excepcionalitat del moment, la setena edició de l’Altacústic és fidel a la programació musical sota el concepte d’Slow Festival, apostant per nous talents i repetint aquells grups que compleixen amb les condicions artístiques necessàries del festival, i que han deixat una bona empremta a Altafulla.

Per la seva banda, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, que s’ha mostrat molt orgullós de celebrar un cop més l’Altacústic, ha subratllat la importància que les administracions donin suport a festivals d’aquest tipus en un moment que cal recordar que la Cultura també és un dels motors econòmics que fan funcionar el país.

En aquest sentit, la regidoria de Cultura invertirà un total de 26.000 euros. Alguns dels concerts tindran una entrada de 3 euros, l’anticipada; i de 5, el mateix dia del concert, una hora abans al mateix recinte. En altres, s’haurà de recollir la invitació prèviament. És una de les mesures que farà viable controlar l’aforament, limitat a unes 150 persones per concert. Tota la informació està disponible al web www.altacustic.cat.

La presentació del festival ha acabat amb una actuació de Roger Conesa, del grup Roger Benet, fent un petit tast del que el públic podrà sentir en la seva actuació, com a representant d’artistes del Camp de Tarragona.

Protocol COVID-19

L’organització seguirà els següents protocols, sempre d’acord amb la normativa vigent:

•          Desinfecció de l’espai abans de cada concert.

•          A l’entrada de tots els espais hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic.

•          L’aforament i la disposició del seients compliran les distàncies de seguretat requerides.

•          L’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada i sota control del personal d’acomodació per garantir la distància de seguretat.

•          Als espais no es facilitarà cap full de mà ni programa en paper. La informació estarà únicament disponible en línia.

•          A tots els espais on sigui necessari s’habilitaran diferents accessos i sortides per tal de no produir aglomeracions de persones.

Recomanacions individuals:

•          Recordeu que a tots el espais cal mantenir una distància de seguretat entre persones de 2 metres.

•          L’ús de la mascareta és obligatori en espais tancats i en espais públics, i especialment quan no es pugui mantenir la distància de seguretat amb la resta de persones.

•          L’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada. Caldrà seguir sempre les senyalitzacions i indicacions del personal d’acomodació.

•          Serà necessari arribar als espais de representació amb un mínim de 30 minuts d’antelació per facilitar l’entrada esglaonada.

•          Us recomanem portar l’entrada descarregada al mòbil per evitar al màxim el contacte amb paper.

•          Si sospiteu tenir símptomes del covid-19 o heu estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, quedeu-vos a casa. Segur que tenim l’oportunitat de retrobar-nos ben aviat.

Venda d’entrades

Caldrà tenir entrada o invitació per poder accedir als concerts.

Venda d’entrades i invitacions per internet a https://plexo.entradium.com/es/events o al mateix recinte, 1 hora abans de cada concert. Pagament exclusivament amb targeta de crèdit.

Els aforaments son limitats, pel que es recomana adquirir les entrades amb la màxima anticipació.

Us recomanem portar l’entrada descarregada al mòbil per evitar al màxim el contacte amb paper.

Programació de concerts

DIJOUS 16 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

19:30 – GRATUÏT AMB INVITACIÓ

ROGER BENET

És músic, actor i artista plàstic. Des de 1996 ha liderat diversos projectes musicals d’autor i en els darrers anys ha tocat amb artistes com Roger Mas o Joan Dausà.

Beneteries és l’espectacle on Roger Conesa, creador del projecte Roger Benet, un espectacle que  fa un repàs per tot l’univers del seu alter ego, repassant les millor cançons dels 17 anys de projecte. A ‘Beneiteries’, el Roger juga des de la Infantesa Madura: sol a escena actua, canta, recita, toca diversos instruments, ens parla del procés creatiu perquè així rebem les cançons de la forma més semblant a com van ser compostes.

DIJOUS 16 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

21:00 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

JUDIT NEDDERMANN

Cantant i compositora, és una de les veus més rellevants de l’escena catalana dels darrers anys, compta amb tres discos publicats en solitari i un disc conjunt amb la seva germana Meritxell Neddermann.

Ha col·laborat amb molts artistes, destacant Alejandro Sanz, The Gramophone Allstars, Clara Peya o el Quartet Brossa. Ha compartit escenari amb artistes com Jorge Drexler, Joan Manel Serrat, Macaco, OBC, Txarango, Manu Guix, Blaumut, o The Sey Sisters, entre d’altres.

DIVENDRES 17 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

20:00 – GRATUÏT AMB INVITACIÓ

ANNA ANDREU

Després de diversos discos (i anys) liderant el projecte Cálido Home, Anna Andreu, originària de Sant Quirze del Vallès, debuta en solitari amb el seu disc «Els Mals Costums» (Hidden Track Rècords 2020).

Anna Andreu, que ha passat dos anys de silenci musical mentre atresorava noves idees, s’acompanya ara de la violinista Marina Arrufat, que per a aquest nou projecte s’aventura a la bateria, arrodonint un projecte ja de per si mateix replet de la calidesa i la màgia habitual que desprenen totes dues artistes.

DIVENDRES 17 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

22:00 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

MAZONI

Jaume Pla -podríem dir Mazoni, però diem Jaume Pla- és un artista que es despulla una mica més en cada disc. Si l’anterior, ‘Carn, os i tot inclòs’ (2017) era espartà en les formes, aquest amant ‘Desig imbècil’ aporta doble dosi de sinceritat, aquesta vegada a través de l’energia del rock. Actitut a raig i textos viscerals, sense domesticar, tot amb una bona dosi de mala llet.

‘Desig imbècil’ aporta onze cançons directes i sense filtres, enregistrades en cru pel trio essencial mazònic que, amb Pla, completen Aleix Bou (bateria) i Miquel Sospedra (baix).

DISSABTE 18 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

20:00 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

FERRAN PALAU

A finals del 2017, poc abans de publicar el seu aclamat disc Blanc (Halley Records 2018), Ferran Palau ja tenia pràcticament enllestides les cançons que formen part de ‘Kevin’ (Hidden Track Records, 2019), el seu quart disc en solitari. Gravat a principis d’aquest any 2019 entre la casa del seu productor i cosí Jordi Matas, la Casa Murada i l’estudi d’en Panxii Badii.

Un disc de pop que mira de reüll al soul, però, podem interpretar aquest disc com un disc de cançons d’amor? En l’univers Palau les preguntes mai tenen una resposta clara i no serà diferent en aquesta ocasió, però és evident que estem davant de l’obra més romàntica i colorista de l’artista, en la que el tu i el jo que sempre protagonitzen les seves lletres, es converteixen en un microunivers on cada punt de vista esdevé una possible nova dimensió.

DISSABTE 18 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

22:00 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

EL PETIT DE CAL ERIL

Sabem que l’expansió accelerada de l’univers no s’explicaria sense la presència d’una misteriosa energia fosca. Una energia que s’intueix, que ha d’existir però que ningú ha pogut percebre mai. El Petit de Cal Eril se suma a aquesta hipòtesi amb un nou recull de cançons que travessen el cosmos per generar al seu voltant una força gravitacional imparable. Com les esferes blaves que en presideixen la portada.

El nou disc ‘Energia fosca’ entra en íntima col·lisió amb els immediatament precedents. Ve a arrodonir un cicle de creixement forjat des de la base per un grup que defensa el seu projecte en primera persona, des de la trinxera i amb la màxima tenacitat: sense parar de tocar en directe i amb un inusitat ritme de producció de discos.

L’impacte de la radiació ultraviolada en la matèria obscura va acabar marcant el singular caràcter del disc, on s’alternen moments de màxima luminància amb atmosferes inquietants.

DIUMENGE 19 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

19:30 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

MAGALÍ SARE & MANEL FORTIÀ

Veu i contrabaix s’uneixen i interactuen dalt de l’escenari creant una sonoritat crua i despullada que juntament amb altres elements com les percussions menors, que creen una atmosfera càlida per a cada cançó.

L’espectacle esdevé un joc constant: l’experimentació i la improvisació lliure sempre hi són presents, cosa que capgira els ritmes i les melodies de les músiques folklòriques Catalanes, de la Península Ibèrica i de Sud Amèrica; també amb composicions pròpies. El repte consisteix a barrejar melodies d’una cultura amb ritmes d’una altra, descobrir tota mena de sonoritats i timbres de la veu i el contrabaix.

Magalí Sare va llençar el seu primer disc en solitari anomenat ‘Cançons d’amor i dimonis’ l’any 2018. El novembre del 2019, finalitzarà la seva gira, havent realitzat més de 60 concerts. També, se la coneix per ser la soprano del Quartet Mèlt (guanyadors de la 3era edició del programa de TV3, Oh Happy Day, l’any 2015). A més a més, és la cantant del disc ESTÓMAC de la pianista i compositora Clara Peya.

En Manel Fortià treballa entre Barcelona i Nova York amb una llarga trajectòria com a intèrpret, improvisador i compositor dins del jazz. Ha tocar amb grans figures com Dave Liebman, Marco Mezquida, Antonio Lizana, Emilio Solla, Eliot Zigmund entre d’altres. Ha gravat més d’una trentena de discos.

DIUMENGE 19 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

21:00 – GRATUÏT AMB INVITACIÓ

JOINA

Joina ens presenta ‘Companyes’, l’àlbum de debut d’aquesta pianista i compositora que arrenca amb força a l’escena musical catalana. Aquest treball neix amb l’objectiu d’utilitzar l’art com a eina transformadora per replantejar els rols de gènere, els poders fàctics i l’existència d’altres maneres de viure i estimar. A nivell musical, destaca per la original fusió d’estils: rap, funk, jazz i electrònica.

Redacció

 

Altafulla dona el tret de sortida a les activitats d’estiu aquest dissabte 20 de juny

Tot està preparat per a què Altafulla doni el tret de sortida a la programació d’activitats per aquest estiu, marcada per la pandèmia del coronavirus. Ho farà a la plaça de l’Església acollint el pròxim dissabte 20 de juny les dues primeres propostes d’aquests propers mesos de 2020.

El consistori altafullenc va adherir-se enguany, abans de l’eclosió de la pandèmia, a la iniciativa del ‘Liceu a la fresca’, per projectar l’obra ‘Carmen’, de Bizet, que retransmetrà el Canal 33 de Televisió Catalunya aquest dissabte a partir de les 22h.

La projecció correspon a la producció de Calixto Bieito que es va enregistrar el 2010 al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Una gravació especial i única perquè compta amb Béatrice Uria-Monzón com a Carmen, Robert Alagna com a Don José, i Marina Poplovskaya com a Micäela. Un repartiment de luxe que permetrà al públic altafullenc gaudir d’un muntatge que ha esdevingut referent a Europa.

L’Ajuntament d’Altafulla aprofitarà l’ocasió per presentar a partir de les 20 hores el documental de l’altafullenc David Arasa sobre el confinament a la vila, on els ciutadans podran visualitzar de primera mà com van ser aquests dies d’excepció per a tots els veïns i veïnes. Un documental sens dubte “molt interessant” com s’hi ha referit la regidora de Cultura, Gemma Maymó.

L’aforament tant per al ‘Liceu a la fresca’ com per a la projecció del documental sobre el confinament a Altafulla està limitat a 150 persones, que hi accediran havent recollit prèviament les invitacions a l’acte, que ja s’han exhaurit. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha remarcat que la plaça de l’Església resulta un espai on es poden tancar fàcilment tots els accessos i que permet complir amb totes les mesures de prevenció que marquen les autoritats sanitàries.

En aquesta línia, s’ha habilitat un codi QR perquè el públic pugui consultar la fitxa tècnica i artística de l’òpera ‘Carmen’ via telemàtica. A l’acte cal assistir-hi amb mascareta.

Redacció

 

Nova injecció de sorra a la platja d’Altafulla per curar les ferides dels temporals

Al llarg del matí d’aquest dijous 18 de juny es realitzarà el trasllat de sorra del reservori del Vinyet caps als trams centrals i del Fortí de la platja. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Altafulla no ha cessat en la seva activitat per millorar l’entorn natural de la platja amb l’objectiu d’equilibrar el seus valors naturals com a espai dinàmic i viu, i com a un dels principals atractius turístics de la vila, tal com es defineix en el pla de gestió sostenible per a la platja endegat pel consistori en aquest mandat.

Tal com s’havia anunciat mesos enrere, al llarg del matí d’aquest dijous 18 de juny es realitzarà el trasllat de sorra del reservori del Vinyet caps als trams centrals i del Fortí de la platja, acció que contempla el seu pla de gestió que s’ha posat en marxa en aquest mandat. Els treballs aniran a càrrec de la Direcció General de la Costa i el Mar, òrgan depenent de la Secretaria d’Estat de Medi Ambient del Ministeri per a la Transició Ecològica.

L’objectiu és consolidar i reforçar l’estructura natural de la platja debilitada pels temporals excepcionals que s’han produït des de l’octubre de l’any passat, i especialment el Glòria, i que s’han repetit durant els mesos de març, abril i maig; així com també condicionar la platja per a la temporada de bany.

Aquestes aportacions seran puntuals, ja que, segons la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, “el dinamisme de la platja implica que la sorra marxi i pugui tornar al cap d’un temps de manera natural”. Una circumstància que, de fet, ja s’ha donat en diverses ocasions, principalment en dies de mar de fons, quan el mar pot retornar la sorra a la platja.

Cal destacar que la pandèmia del coronavirus ha provocat certa demora en el calendari d’accions del pla de gestió sostenible per a la platja.

Un equip de quatre persones per a la neteja manual de la platja

Un dels acords a què es va arribar amb l’empresa adjudicatària del servei de recollida de la brossa (FCC) és la neteja manual de la platja. Aquesta es realitzarà cada dia, de dilluns a diumenge, amb quatre persones des del 15 de juny al 30 de setembre. Concretament, de dilluns a dijous, hi haurà tres persones encarregades per descans setmanal de la quarta, i de divendres a diumenge, hi treballarà tot l’equip complet.

L’objectiu és doble: reduir al màxim la neteja mecànica amb tractor com es feia fins ara per evitar al màxim l’impacte sobre la sorra com a espai viu i dinàmic, i al mateix temps, mantenir en bon estat la zona on trenquen les onades i garantir la vegetació que surt espontàniament a la zona alta de la platja que ajuda a fixar la sorra.

Tasques que s’han realitzat:

– Neteja en profunditat de tota la zona del Parc de Voramar amb la retirada de fulles seques d’atzavares, canyes i plàstics.

– Neteja i retirada d’elements fora de servei.

– Obertura d’un camí a la zona del Fortí que unifica els tres caminets que arribaven amb escales fins a la platja, de manera que s’eliminen aquestes escales que sempre quedaven descalçades pels forts temporals.

– Adequació dels accessos, col·locació de papereres a les entrades de la platja i condicionament dels serveis per al Servei de Salvament i Socorrisme, gandules i para-sols.

– Licitació pública per a la guingueta food-truck al Parc de Voramar.

– Acordonament del Parc de Voramar.

– Desplaçament de l’abalisament de la zona de nidificació al Vinyet.

– Trasllat de la sorra del Vinyet cap a Botigues de Mar i Fortí (previst per dijous 18 de juny).

Redacció

 

L’Ajuntament d’Altafulla tancarà la platja per la Revetlla de Sant Joan

L’Ajuntament d’Altafulla tancarà la platja per la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny a partir de les 20.00 hores i fins a la matinada del 24 per evitar concentracions de persones. La mesura presa durant la revetlla de Sant Joan s’emmarca en el pla de seguretat i sanitari marcat per la pandèmia del coronavirus, i d’acord amb la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible sota el lema “Gaudeix un Sant Joan amb seguretat”.

L’Ajuntament d’Altafulla no permetrà la celebració de revetlles de Sant Joan 2020 a la platja del municipi a causa de les mesures de seguretat i sanitàries marcades per la pandèmia de la Covid-19.

La coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha assegurat que “aquest any estem davant d’un moment excepcional que ens porta a celebrar una revetlla diferent. Hem de recuperar l’essència de revetlles petites i evitar grans concentracions de persones”.

Al mateix temps, els municipis litorals de la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible recorden a la població que la pandèmia de la Covid-19 encara no està sota control i “totes i tots hem de col·laborar per contenir-la”. El motiu d’aquest tancament és contenir la pandèmia evitant un efecte crida de residents d’altres regions sanitàries i evitar aglomeracions de persones a festes no autoritzades.

Per això apel·len a la col·laboració ciutadana mantenint les mesures de seguretat per ajudar a contenir la pandèmia durant aquesta revetlla i recomanen:

Celebrar una festa de Sant Joan de proximitat única en grups reduïts, evitant sortides i desplaçaments innecessaris.

Gaudir la revetlla amb família i amics fent consum als negocis locals, per evitar aglomeracions de persones.

Recordar respectar les mesures sanitàries mantenint el distanciament social de 2 metres, fent ús de les mascaretes i no compartir ni menjars ni begudes.

Respectar les mesures d’ús i prohibició de les platges i els espais públics.

Petició a Renfe

D’altra banda, l’Ajuntament d’Altafulla s’ha afegit a la sol·licitud a Renfe que el servei de rodalies no ampliï la freqüència de trens de les línies R-2 i R-4 cap a Sant Vicenç per la nit del 23 de juny. També es demana que es reforci els sistemes de seguretat a les estacions litorals per aquesta nit amb l’objectiu d’evitar les aglomeracions i l’arribada massiva de residents d’altres regions sanitàries donat el tancament de les platges de Barcelona.

Aquesta petició també s’ha fet per prevenir prejudicis mediambientals a les nostres platges i un repunt de contagis de la Covid-19 davant d’una situació excepcional en què “la preocupació més gran és que hi hagi un repunt de contagis davant d’una situació difícil de controlar”.

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Altafulla també recorda les següents recomanacions:

Si es llencen petards, cal fer-ho de forma segura amb les màximes precaucions. En aquest sentit, cal tenir en compte que el gel hidroalcohòlic és inflamable i, per tant, mantenir-lo allunyat dels petards i el foc.

Evitar els accidents i els incendis és el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris i d’emergència que fa molts dies que treballen intensament.

Cal evitar les festes amb grans concentracions de persones i les fogueres.

Consulteu aquí el posicionament de la resta de localitats costaneres tarragonines de cara a la Revetlla

Redacció

 

La Bandera Blava onejarà de nou a la platja d’Altafulla aquest estiu

Les aigües de la platja d’Altafulla són molt preuades per la seva tranquil·litat i transparència. Foto: Ajuntament

La Bandera Blava tornarà a onejar a la platja d’Altafulla aquest estiu. El municipi ha obtingut un any més aquesta distinció que atorguen l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, d’accés lliure, de sostenibilitat, de compliment de la legislació, l’atenció a persones amb discapacitat, i l’oferta complementària i educativa, entre d’altres.

Enguany, aquesta distinció està marcada per la pandèmia de la Covid-19, fet que han tingut en compte les entitats avaluadores a l’hora d’acceptar dins els seus estàndards de valoració, la voluntat de les administracions públiques d’evitar contagis i prescindir de serveis com les dutxes, els rentapeus o els lavabos.

Les aigües de la platja d’Altafulla són molt preuades per la seva tranquil·litat i transparència. Més enllà de la no disposició de dutxes ni lavabos per la situació excepcional per a aquesta temporada, la platja disposarà de senyalització, facilitats d’accés per a persones amb mobilitat reduïda, socorrisme i salvament, lloguer de gandules i patins, zona d’aparcament i una àmplia oferta de restaurants.

A més, s’instal·laran tòtems informatius que recordaran les mesures sanitàries i de distanciament social que caldrà garantir, i a més, hi hauran quatre informadors que reforçaran el servei de socorrisme i la Policia Local per comunicar els missatges establerts per les autoritats sanitàries en relació al coronavirus.

D’aquesta manera, la Bandera Blava tornarà a indicar als veïns i visitants que estan davant una platja de qualitat, en la què es poden banyar amb tranquil·litat i en la què compten amb els serveis necessaris per usar-la amb seguretat.

La recollida del cartró comercial augmenta en un dia més a la setmana a partir del mes de juny

Es recollirà els dimarts, dimecres i divendres. Des de la regidoria de Comerç es fa una crida als restauradors perquè notifiquen les incidències del servei que es puguin produir. Foto: Ajuntament

Des del passat mes d’abril, l’empresa adjudicatària del contracte de recollida de la brossa a Altafulla, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) Medioambiente, ha assumit el servei de recollida del cartró comercial que fins ara duia a terme la mateixa Brigada Municipal. És una de les millores que s’han incorporat al nou servei de la brossa a Altafulla, que s’emmarca dins del contracte del Consell Comarcal del Tarragonès i que va ser adjudicat a FCC Medioambiente.

Arran d’això, s’han modificat els horaris de recollida selectiva de cartró dels establiments que inicialment es van fixar en els dimarts i els divendres, de 17 a 18 hores de la tarda. Ara, amb la imminent arribada de l’estiu, i tal i com es va avançar en el seu dia, la freqüència de recollida s’incrementa en un dia més que s’ha fixat amb els dimecres, de 10.30 a 11.30 hores.

Des de la regidoria de Comerç, que encapçala l’edil Natalia Sanz, s’ha insistit que el “cartró s’ha de deixar doblegat davant de la porta de cada establiment”. La regidora també ha fet una crida als restauradors i restauradores perquè notifiquen les incidències del servei que es puguin produir.

Altafulla engega la seva pròpia campanya publicitària per dinamitzar el teixit comercial en la sortida de la covid-19

El Baix Gaià es reivindica com una destinació turística idònia per l’entorn i els productes de proximitat. Aquesta subcomarca tarragonina ha engegat per primer cop una campanya publicitària a fi de dinamitzar una temporada turística marcada pels efectes de la covid-19. El primer municipi en promocionar-se és Altafulla. L’Ajuntament vol fer publicitat del municipi, sense desmerèixer la promoció que porta a terme el Patronat de Turisme de la Diputació sobre la Costa Daurada. D’una banda, es difon un anunci en el qual es presenta Altafulla com una destinació de platja «tranquil·la» i «segura», destacant el comerç de proximitat. D’altra banda, els comerços han començat a sortejar des d’aquesta setmana xecs regals per valor total de 1.000 euros.

L’acció s’emmarca en la iniciativa promocional denominada ‘l’Oca del Baix Gaià’, inspirada en el tradicional joc de taula. Més d’una trentena de comerços participen en aquesta acció, en la qual es proposa al client que faci un itinerari per determinats establiments -que s’anirà canviant diàriament- a canvi d’optar a xecs regal de 10 i 50 euros. “L’objectiu és que la gent faci poble i gasti en els comerços d’Altafulla, tenim molts llocs on es pot comprar”, afirma a l’ACN la regidora de Turisme, Natàlia Sanz. La regidora explica que aquesta zona és visitada per un turisme de proximitat, sobretot català i també d’Aragó i País Basc, i que a l’estiu, la població es pot arribar a doblar i triplicar.

En aquesta campanya de l’oca, es proposen altres jocs amb la ciutadania amb el mateix propòsit d’incentivar el consum d’activitats i productes de proximitat. La idea és fer interactuar tant veïns com visitants amb la vila i el seu teixit comercial. L’Ajuntament ha invertit poc més de 7.000 euros en el vídeo promocional, en el qual hi participa l’actriu Ares Teixidó, i en finançar les accions comercials promogudes a través del canal de comunicació de ‘l’Oca del Baix Gaià’, impulsada per un grup d’empresaris locals. La iniciativa, que ha arrencat just aquest dilluns, es vol fer extensiva a la resta de la subcomarca del Baix Gaià i establir sinergies entre els diferents municipis.

Redacció

La platja d’Altafulla s’obre als banyistes aquest dimarts amb totes les garanties de seguretat

L’Ajuntament d’Altafulla no fixarà franges horàries ni zonificacions, ja que, segons ha assegurat la coalcaldessa Alba Muntadas, “s’apel·la a la responsabilitat ciutadana”. Foto: ACN

L’Ajuntament d’Altafulla està enllestint el pla d’obertura dels serveis a la platja del municipi per donar resposta a les mesures de seguretat previstes en l’actual situació de desescalada de la pandèmia provocada per la Covid-19. Precisament, la platja s’obrirà oficialment als banyistes aquest dimarts 9 de juny.

El servei de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme de la platja, que anirà a càrrec de l’empresa PROVITA SCM, començarà aquest dissabte 13 de juny fins el 27 de setembre. L’horari serà de 10.30 a 19.30 hores, de dilluns a diumenge. El servei estarà cobert per tres socorristes els mesos de juny i setembre, i es reforçarà amb un efectiu més els mesos de juliol i agost.

A més, des de l’Ajuntament d’Altafulla, es contractarà a quatre informadors de carrer i mercat amb l’objectiu de reforçar les mesures que s’han de garantir entre els banyistes com respectar la distància social de dos metres, evitar compartir menjar i estris de bany o reduir les concentracions; i comptarà també amb el reforç de la Policia Local.

El servei de neteja de la platja es realitzarà diàriament i començarà a partir del 15 de juny fins el 30 de setembre, i comptarà amb quatre operaris que faran neteja manual, i esporàdicament, serà reforçada amb maquinària per la zona central. Prèviament, ha estat la Brigada Municipal qui ha realitzat les primeres tasques de neteja i adequació. També a partir del dia 15, es procedirà a fer una aportació de sorra que executarà la Direcció General de Costa de l’Estat.

Passeres: S’han disposat passeres d’accés a la platja.

Megafonia: Es disposarà de megafonia en tota la platja per informar en diferents idiomes sobre les mesures de seguretat a seguir i informacions d’interès per als i les banyistes.

Guinguetes: Es recupera la guingueta que s’emplaçarà al Parc de Voramar, enlloc de damunt la sorra. Serà una food truck que complirà amb totes les mesures de seguretat, igual que la resta d’adjudicataris del pla d’usos com els serveis de gandules i patins.

Serveis que no s’instal·laran aquest estiu o que tindran ús limitat:

Dutxes, rentapeus i lavabos: No s’instal·laran dutxes ni rentapeus ni lavabos. Les mesures de neteja previstes en l’ús autoritzat no es poden garantir, tenint en compte el nivell de neteja i desinfecció que caldria realitzar.

Papereres: No s’instal·laran papereres enmig de la platja. Les papereres es trobaran als accessos. Es fa una crida al civisme dels usuaris i usuàries de la platja.

L’Ajuntament d’Altafulla no fixarà franges horàries ni zonificacions, ja que, segons ha assegurat la coalcaldessa Alba Muntadas, “s’apel·la a la responsabilitat ciutadana”. Muntadas també ha recordat que “no estarà permès reservar lloc a la platja a primera hora del matí plantant el para-sol”, i en cas que els informadors ho detectin, s’avisarà als responsables per a què retirin les seves pertinències. En cas de no fer-ho, se’ls retirarà.

També s’instal·laran tòtems informatius a través dels quals es recordaran les mesures a seguir. Aquest estiu també es comptarà amb el trenet turístic, que recentment ha sortit a licitació pública, així com el bar de la piscina municipal i la food truck del Parc de Voramar.

Pla de reobertura al Pavelló poliesportiu municipal d’Altafulla

Prèviament a l’obertura de portes del pròxim dilluns 8 de juny, s’han desinfectat les instal·lacions. Foto: Ajuntament

El Pavelló Poliesportiu d’Altafulla obrirà de nou les seves portes el pròxim dilluns 8 de juny, quan el municipi entra en la Fase 3 de la desescalada. L’horari durant la Fase 3 i fins a 31 de juliol (agost el centre estarà tancat per manteniment) serà de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 21.30 hores. De 14 a 15 hores, la instal·lació romandrà tancada ja que es procedirà a la desinfecció i neteja exhaustiva per part dels treballadors i treballadores.

Les entrades al recinte seran a cada hora (durant la resta de temps la porta romandrà tancada), per tal de poder controlar l’aforament. Els treballadors i treballadores del poliesportiu seran els encarregats d’acompanyar als usuaris fins a la sala. Aquests seran els responsables de controlar el seu bon ús i que tothom compleixi amb les normes.

Les activitats dirigides es realitzaran a la pista descoberta de l’Institut d’Altafulla. Els horaris d’aquestes seran els mateixos que hi havia abans de l’estat d’alarma, però poden patir algun canvi per pal·liar la calor. Aquests seran de mutu acord entre monitors i usuaris.

Es garantirà el distanciament físic mínim de 2 metres entre persones mitjançant la separació o alternança de màquines i equipaments; el marcatge de sòl; la vigilància per part de personal o qualsevol altre mètode efectiu. Aquest distanciament és l’adoptat en els principals països de la Unió Europea. Es reduirà l’aforament al 50%.

Prèviament a l’obertura de portes del pròxim dilluns 8 de juny, s’han desinfectat les instal·lacions, senyalitzat tot l’equipament adequadament i s’han pres les màximes mesures fixades per les autoritats sanitàries.

Els monuments i jaciments arqueològics de la Generalitat a Tarragona reobren dissabte

La Necropolis Paleocristiana de Tarragona en una imatge d’arxiu.

El Reial Monestir de Santes Creus, el Castell Monestir d’Escornalbou, el Castell de Miravet i la Cartoixa d’Escaladei, juntament amb els jaciments adscrits al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) —la necròpolis paleocristiana de Tarragona, la vil·la romana dels Munts a Altafulla i  el conjunt monumental de Centcelles a Constantí— obriran portes aquest dissabte, 6 de juny, un cop el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ja han entrat en la Fase 2 del pla de desconfinament de la COVID19. El Departament de Cultura, a través de la seva Agència Catalana del Patrimoni Cultural, ha dedicat importants esforços a implantar mesures que garanteixin la seguretat i protecció de les persones treballadores i visitants, i també del patrimoni.

Aquests són els primers monuments que obren portes després del seu tancament arran de l’emergència sanitària. Ahir ja van obrir els jaciments arqueològics adscrits al Museu d’Arqueologia de Catalunya i els del MNAT ho faran aquest dissabte. Es preveu que el dissabte 13 de juny també ho facin els monuments de les comarques de Girona i la Catalunya central, mentre que els de les Terres de Ponent encara no tenen data de retorn a l’activitat, a l’espera de l’evolució del pla de desconfinament.

Amb l’objectiu d’oferir espais segurs, s’han adoptat mesures específiques de protecció, informació i senyalització, alhora que s’han adequat els espais als actuals requeriments normatius. També s’han modificat i adaptat els  horaris i protocols, tant d’atenció al públic com de neteja, per garantir la correcta atenció als visitants.

Pel que fa als requisits que s’exigeix a les persones que visitin els monuments i jaciments, cal dur sempre la mascareta posada, seguir les indicacions de les persones responsables dels equipaments, respectar la distància física de 2 metres, i es prioritza el pagament amb targeta de crèdit. Durant la Fase 2, les visites només poden ser individuals o en grups familiars o de convivència.

Els monuments reobren sota el lema “Et mereixes un monument”, amb el qual es vol fer èmfasi en el civisme i responsabilitat que la ciutadania ha demostrat fent front a la COVID19. “Ens agradaria que un cop el desconfinament es va fent realitat, la ciutadania es retrobi amb els monuments, ja que són el seu patrimoni i una manera excel·lent de fer turisme mentre es coneix la història del país”, afirma el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda.

Per la seva banda, i sota el lema “Obrim el MNAT. Recuperem el nostre espai”, la ciutadania podrà tornar a gaudir d’una part important del Patrimoni Mundial de Tàrraco, el Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona (Tarragona), la Vil·la romana dels Munts (Altafulla) i el Conjunt monumental de Centcelles (Constantí).

Traslladen el parc infantil de la Caputxeta cap al pati de les antigues escoles Teresa Manero

L’espai que ara queda buit a la zona del PIJ, es destinarà a crear un parc de socialització d’animals. Foto: Ajuntament

El pati de les antigues escoles Teresa Manero d’Altafulla ja compta amb elements d’esbarjo per als més petits de la vila. Es tracta d’elements ja existents, ambientats en el conte de la caputxeta vermella i que es trobaven a la zona del Punt d’Informació Juvenil. L’espai anterior que acollia aquestes estructures era més enclotat i ombrívol a més de trobar-se en un lloc menys accessible. Ara, amb el canvi d’ubicació s’aconsegueix que estigui a l’abast de més gent ja que les Escoles es troben en un lloc de pas més freqüentat i cèntric, com ha subratllat la coalcaldessa Alba Muntadas. En breu, s’obrirà a les famílies perquè en puguin gaudir.

La intervenció en l’àmbit de les Escoles Teresa Manero ha consistit en l’arranjament de la jardineria i l’eliminació d’un muret que separava l’antic pati de la llar d’infants Francesc Blanch. Unes actuacions que han comptat amb una subvenció del Departament de Territori de la Generalitat, ja que es tracta d’intervencions favorables a la preservació del medi ambient. Per la seva banda l’espai que ara queda buit a la zona del PIJ, es destinarà a crear un parc de socialització d’animals, tal com ha avançat la regidora de Protecció Animal, Inma Morales.

Altafulla reprendrà bona part de la programació d’estiu que s’adapta a les mesures sanitàries

Una imatge d’arxiu de l’Altacústic. Foto: Ildefonso Cuesta

Les regidories de Cultura, Festes i Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, de la mà dels edils Gemma Maymó, Àlex  Cañas i Natalia Sanz, han decidit reactivar aquells actes per als mesos de juny, juliol i agost que puguin complir amb les mesures sanitàries per la pandèmia de la Covid-19.

D’aquesta manera, es cancel·len els esdeveniments que es desenvolupen a peu dret i que no es poden canviar ni adaptar de format com ara la Nit de Bruixes, la Fira d’Artesans, els correfocs i les cercaviles d’estiu, les diades castelleres, l’Afterbeach, la Cantada d’Havaneres, i la Ballada de Sardanes, entre d’altres.

D’altra  banda, es mantenen els actes previstos que permeten un control d’aforament i una adaptació a les mesures de seguretat que marca el pla de desescalada i la situació de nova normalitat.

20 de juny, a les 20h. Plaça de l’Església. Projecció del documental de David Arasa “Quan el moviment va per dins. Altafulla”. Dona el tret de sortida a les activitats d’estiu i tanca aquesta etapa de confinament causat per la pandèmia de la Covid-19.

20 de juny, a les 20h. Plaça de l’Església. Òpera a la fresca amb “Liceu a la fresca”.

23 de juny. Revetlla de Sant Joan virtual. Segueix-la a les xarxes socials de l’Ajuntament.

26 i 27 de juny. Nit de bruixes virtual.

16 de juliol. Diada de la Mare de Déu del Carme a la Plaça dels Vents.

16, 17, 18 i 19 de juliol. Altacústic.

Agost (dates pendents). Festival Internacional de Música.

30 d’agost. Nit de piano i poemes.

Per concretar. Fira de tapes amb cita prèvia.

Per concretar. Fira de productes del Gaià.

Altafulla cancel·la la 20a edició de la Nit de Bruixes

Imatge d’arxiu d’una de les passades edicions.

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Natalia Sanz, ha anunciat la cancel·lació de la 20a edició de la Nit de Bruixes que s’havia de celebrar els pròxims dies 26 i 27 de juny.

L’edil de Turisme ha agraït la confiança i les mostres d’interès dels paradistes per la seva participació, al mateix temps que ha explicat que «per poder mantenir les mesures de seguretat sanitàries de la desescalada, veiem impossible la realització d’aquest esdeveniment».

Amb tot, des de la regidoria responsable s’està treballant en l’oferta d’una mostra en forma de tast virtual per a tots els públics, i que s’anunciarà en les properes setmanes.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies