.

Àlex Cañas, Alba Muntadas i Saül Garreta, en la presentació de l’etapa altafullenca. Foto: Cedida/Ajuntament d’Altafulla

Altafulla viurà aquest divendres 22 de març un autèntic espectacle sobre rodes. El municipi ha fet història en matèria esportiva en diferents esdeveniments de caràcter nacional i internacional. I aquest 2024, la vila donarà un pas més en acollir la línia de sortida de la 5a etapa de la 103a edició de La Volta Ciclista a Catalunya, convertint-se en un referent de l’esport en bicicleta.

La coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, acompanyada pel president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta, i el regidor d’Esports, Àlex Cañas, han fet aquest dimecres la presentació d’aquesta històrica prova esportiva des del mateix entorn del Castell des d’on sortiran els ciclistes dels 25 equips participants a La Volta, entre els quals es troben els 18 equips més importants del món i més de 170 ciclistes internacionals com el dues vegades guanyador del Tour de França, Tadej Pogacar.

La coalcaldessa Alba Muntadas s’ha mostrat molt orgullosa que Altafulla ‘tingui una sortida pròpiament dita de La Volta amb tot el que això comporta i la gran afició ciclista que hi ha a la nostra vila’. ‘Es tracta d’un espectacle únic al món que donarà una imatge ben bonica d’Altafulla’. Muntadas espera que el 22 de març tothom surti a veure la prova esportiva, siguin o no aficionats, de totes les edats.

Per la seva banda, el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta, ha destacat els valors de La Volta ‘on el Port s’hi sent identificat amb l’esforç, la constància, i especialment, en la sostenibilitat, que relaciona la bicicleta com un dels mitjans de transport avui en dia més rellevants en les ciutats més importants del món i que, des del Port, hi apostem fent plans de mobilitat on la bicicleta hi juga un paper clau’.

La línia de sortida s’ubicarà al carrer de la Pedrera, a l’altura del Castell, i l’hora de sortida serà a les 13:35h. Els corredors sortiran des d’Altafulla i enfilaran carretera amunt cap a la T-214 en direcció a Torredembarra, la Riera de Gaià i Brises del Mar. Així el perfil de la 5a etapa, amb un ascens de 2.306 metres i un total de 167,5 quilòmetres, passarà per Altafulla, Nulles, la Bisbal del Penedès, Coll de les Ventoses, Pontons, Sant Martí Sarroca, Sant Llorenç d’Hortons, Alt de la Creu d’Aragall, Sant Vicenç dels Horts i l’arribada finalitzarà a Viladecans.

Aquest és un pas més per consolidar Altafulla com a referent esportiu català, ja que ha estat escollida pel seu fort caràcter esportiu i la seva aposta per l’esport local i base. Més enllà d’això, el regidor d’Esports, Àlex Cañas, ha posat èmfasi en l’impacte mediàtic i el retorn econòmic de la prova al municipi en què, a tall d’exemple, ha concretat que “dels 25 equips participants, 13 s’allotjaran a Altafulla, una bona manera d’avançar la Setmana Santa turística a la nostra vila’.

El regidor d’Esports també ha subratllat que Altafulla aposta per un estil de vida saludable, que és també un dels eixos de l’estratègia de promoció de la vila amb l’organització d’esdeveniments esportius tant de caràcter popular com professional, obrint camí perquè el municipi sigui un referent esportiu i saludable. Àlex Cañas ha volgut agrair també a l’Autoritat Portuària de Tarragona i la Diputació de Tarragona la seva col·laboració en aquesta fita històrica per Altafulla.

Visita altafulla.cat/volta amb tota la informació de la 5a etapa a Altafulla.