.

.

TOTS 21

Una imatge de la visita. Foto: Cedida

Una imatge de la visita. Foto: Cedida

Carburos Metálicos, companyia líder en el sector de gasos industrials i medicinals a Espanya que forma part del grup Air Products, ha rebut la visita d’un grup de 18 estudiants i quatre professors del cicle formatiu de grau superior de Química Industrial que s’imparteix a l’IES Comte de Rius. Aquesta visita forma part de les activitats que la companyia realitza dins de l’eix ‘Cuidar’ de la seva política de sostenibilitat, que té a veure amb la participació en les comunitats en les quals opera, entre altres aspectes. A través d’aquesta iniciativa, Carburos Metálicos pretén acostar el món de la química als futurs professionals i despertar vocacions en l’àmbit de les carreres STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

Mar Carmona, directora de la Planta del Morell, ha acompanyat al grup durant la visita en la qual els ha explicat el funcionament d’una ASU (Unitat de Separació de l’Aire, per les seves sigles en anglès). Aquest sistema s’utilitza per a separar els diferents components de l’aire com són l’oxigen, el nitrogen i l’argó per al seu ús posterior en sectors tan diversos com la sanitat o la metal·lúrgia.

Durant el recorregut per la planta del Morell, el grup d’estudiants ha visitat també l’OSC (Operating Service Center) des del qual es controlen quatre plantes ASU -a més de la pròpia del Morell- situades en diferents localitats del sud d’Europa (Canàries, Sevilla, Sagunt i Madrid), així com més de 40 plantes de menor grandària dedicades a la producció d’oxigen o nitrogen situades en les instal·lacions dels clients de la companyia.

Així mateix, el grup d’estudiants ha tingut l’oportunitat de veure com es realitza el manteniment de la flota de cisternes i isocontenidors per al transport per carretera, vaixell i/o tren de gasos de l’aire liquats, CO₂ i hidrogen, atès que al Morell es troba també el principal taller de manteniment de flota de Carburos Metálicos al sud d’Europa.

“Els gasos són invisibles, però sense ells moltes coses no serien possibles tal com les coneixem: des del tractament de persones amb patologies respiratòries, a la congelació i conservació d’aliments, la producció de begudes o fins i tot la propulsió de tota mena de vehicles, per posar només alguns exemples. Com a especialistes en gasos industrials i medicinals, volem obrir les nostres plantes de producció al sector educatiu per a convidar als professionals del demà a conèixer una activitat essencial per a la societat ara i en el futur”, ha comentat Miquel Lope, director general de Carburos Metálicos.