.

La colla de familiars i amics de l’alcalde, Gerard Gené. Foto: Diari Tots21

Vilallonga del Camp ha reviscut l’esperit col.laboratiu aquest dissabte amb una celebració de la festa de les paelles que ha reunit més de mil persones al Parc de les Parades.

Colles de familiars i amics s’han apuntat un any més a una celebració de germanor gastronòmica i musical en què l’Ajuntament posava 42 paelles a disposició dels comensals, que es distribueixen en grups de 30 comensals o bé de 15 i que s’ocupaveen de farcir la paella a partir de les dues de la tarda, seguint el so d’un coet que anunciava que ja es podia vessar aigua a les paelles d’arròs de carn i peix preparades per  a l’ocasió.

Es tracta d’una tradició força consolidada al municipi que uneix els grups d’amics de tots la vida, sigui de gent de Vilallonga o de coneguts s’altres poblacions properes que se sumen a la festa. Un temps excel.lent ha acompanyat una festa que va començar a celebrar-se com un incentiu per despertar l’interès pel carnaval i va acabar separant-se de la festa de carnestolendes per tenir entitat pròpia.

 

Una de les colles presents era justament la de l’alcalde, Gerard Gené, que reunia familiars i  també amics de tota la vida, com el president de la Cooperativa de Vilallonga, Ramon Fortuny, la seva germana Aracel.li, o l’alcalde del Milà, Antonio Agüera, l responsable de cuinar la paella.

Han estat 42 les paelles servides per l’Ajuntament. Els grups de comensals s’havien d’encarregar de portar el caldo i la llenya. “Temps enrera, l’Ajuntament es feia càrrec de totes les despeses, però ara cada grup participant col.labora econòmicament”, referia l’alcalde a Diari Tots21.

A continuació us oferim un recull d’imatge de la celebració: