.

.

TOTS 21

Una imatge de l’acte de signatura del conveni. Foto: Cedida

Pere Segura, alcalde de Vila-seca, Ramón Valeriano, delegat de la Delegació Local de la Creu Roja a Vila-seca, i Felipe Campos, director d’Acció Social d’Agbar, han signat avui el conveni per posar en marxa el Programa ONA Activa’t (Ocupació, Necessitats bàsiques i Acompanyament), dirigit a fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de persones beneficiàries del fons de solidaritat i de la tarifa social d’aquest municipi de Tarragona.

A través d’aquest programa social, es volen potenciar les competències personals i laborals de les persones en situació de vulnerabilitat, donant-los suport en la cobertura de les necessitats bàsiques, perquè puguin accedir a feines de qualitat. L’objectiu és fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de les persones participants i acompanyar-los en el procés de recerca de feina i treball digne.

El programa ONA Activa’t contempla les diferents fases d’acompanyament de la persona que es troba en situació d’atur. Així, el projecte parteix d’un diagnòstic inicial de situació respecte de l’ocupabilitat i les necessitats bàsiques de cada participant del programa. A partir d’aquí, el programa preveu accions d’orientació laboral, càpsules formatives per a la millora de competències bàsiques, formació tècnica i específica, intermediació, prospecció laboral i acompanyament a l’entrevista, amb la cobertura de necessitats bàsiques i una avaluació d’impacte per conèixer els canvis generats per la participació en el programa.

A través d’aquesta aliança entre l’Ajuntament de Vila-seca, la Creu Roja i Agbar, el programa ONA Activa’t acompanyarà i potenciarà les competències personals i laborals de 10 persones en situació de vulnerabilitat del municipi. Per ser elegibles, les persones participants han de ser perceptores del fons de solidaritat i de la tarifa social de Vila-seca. Aquest conveni té una durada d’un any.

Els representants de les tres parts signant el contracte. Foto: Cedida

En paraules de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura: “Per a nosaltres la signatura del programa ONA Activa’t implica reforçar tot el que són unes polítiques de sensibilització i de reincorporació al món laboral de persones que estan en una situació de màxima vulnerabilitat. En aquest sentit, establir aquest tipus de col·laboracions amb el món privat, a banda de les pròpies polítiques públiques que gestiona l’Ajuntament, considero que és un cercle que es retroalimenta en positiu. Per a nosaltres projectes com aquests són estratègics i molt bons pel municipi.”.

Per la seva part, el delegat de la Delegació Local de la Creu Roja a Vila-seca, Ramón Valeriano, ha destacat: “Aquesta gran aliança ens permet mantenir el compromís de posar les persones al centre i acompanyar aquelles que troben més obstacles per accedir al mercat laboral. Treballem activament per eliminar les barreres que impedeixen que les persones accedeixin a oportunitats laborals justes i equitatives. Som ferms defensors de la igualtat d’oportunitats i tracte en l’ocupació. L’ONA Activa’t ens permetrà fortificar les competències de les persones participants, formar-les perquè estiguin millor preparades per al nou mercat laboral, promovent la seva autonomia i l’autoestima perquè tinguin l’oportunitat de prosperar i assolir el seu màxim potencial.”

Finalment, el director d’Acció Social d’Agbar, Felipe Campos, ha remarcat: “És clau reforçar la unió i el treball col·laboratiu entre el sector social, públic i privat per impulsar accions i programes com l’ONA Activa’t, i accelerar una transformació social que garanteixi un futur més pròsper i digne per a totes aquelles persones que més ho necessiten”. Campos ha remarcat l’impuls d’iniciatives com aquesta “dirigides a tenir un impacte social positiu i que pretenen contribuir a una recuperació econòmica, sostenible i justa a través del diàleg i les taules de treball centrades en la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda.”

L’Ajuntament de Vila-seca i Agbar també han signat avui el fons de solidaritat a Vila-seca, adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front. L’import que es destinarà és de 5.000 euros per pagar el rebut de l’aigua a persones en situació de vulnerabilitat del municipi.

V.Tapias