.

.

TOTS 21

Una seixantena de persones s'ha concentrat contra la llei d'avortament

Una seixantena de persones s'ha concentrat contra la llei d'avortament

Amb crits com “Nosaltres parim, nosaltres decidim”, també present a les pancartes, i cants diversos contra la nova llei d’avortament del ministre Gallardón, una seixantena de persones s’ha concentrat aquest matí a la Plaça Imperial Tàrraco davant la Subdelegació del Govern de l’Estat a Tarragona.

Després de la participació d’uns 300 tarragonins diumenge passat a la manifestació a Madrid contra la reforma de la llei en l’anomenat ‘Tren de la llibertat’, el col·lectiu feminista ‘Nosaltres decidim’ ha convocat una concentració aquest matí per seguir fent mostra de rebuig contra “una reforma insensata i unilateral de la llei de l’avortament que pretén fer un salt enrere de 30 anys situant-nos, a més, a la cua d’Europa pel que fa a aquesta qüestió” comenta la secretaria d’acció política dels socialistes tarragonins, Rocío León.

Rocío León atenent als mitjans

Rocío León atenent als mitjans

Sobre poca afluència o no, León, també de la Plataforma Comando Feminista, que engloba diverses organitzacions similars, valora que “això tan sols és el començament i per ser Tarragona està força bé” i pretenen preparar “algo gros” per al 8 de març. “No ens aturarem, seguirem endavant contra la nova llei que està carregada d’ideologia de la més rància, i de la dreta més reaccionària”.

També ha explicat que faran noves mobilitzacions, i no descarten registrar els seus cossos, com ja han fet altres dones en alguns indrets.

Rostres com la protaveu dels socialistes a l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, s'han sumat a la causa

Rostres com la protaveu dels socialistes a l'Ajuntament, Begoña Floria (a l'esquerra de la imatge) o Carme Crespo (darrera la pancarta), s'han sumat a la causa

Rostres polítics com Begoña Floria, Carme Crespo o Xavier Sabaté

D’altra banda, León critica que “el PP vol tornar al nacional catolicisme i no ho tolerarem, no permetrem que s’hagi de tornar a avortar en la clandestinitat, posant-nos en risc en taules de carnisers, i coma delinqüents, les dones som les úniques amb dret a decidir sobre el nostre cos, ni polítics ni església”.

I afegeix: “som els socialistes els que defensem que les dones tenen dret a decidir sobre el seu propi cos i la seva sexualitat. Han estat governs socialistes els que han garantit i ampliat els drets de les dones en aquests darrers 35 anys. En cas de tirar endavant la reforma il·lògica de Gallardón i Rajoy la nova legislació deixarà fora de l’avortament legal proper de 100.000 dones a tot el país”.

A la imatge, altres rostres com Arga Sentís o Carles Castillo

A la imatge, altres rostres com Arga Sentís o Carles Castillo

En aquest sentit, a la concentració s’han pogut veure rostres polítics socialistes com Begoña Floria, Victoria Pelegrín, Carme Crespo, Xavier Sabaté, Carles Castillo o Ivana Martínez, i altres com Arga Sentís, dels ecosocialistes.

-Adrià Recasens-