.

https://twitter.com/sdelcampocs/status/1029742976078176256

Una avioneta que duu penjada de la cua una pancarta de grans dimensions on es convida a retirar llaços grocs ha sobrevolat aquest dimecres la Costa Daurada. Els impulsors de la iniciativa, la plataforma España Ciudadana (que es presenta com “un espai obert de llibertat per parlar sense complexos dels que ens uneix als espanyols”), ha anunciat a través del seu web que la campanya es durà a terme durant les pròximes setmanes tant a les costes catalanes com a les de la resta de l’Estat. La pancarta inclou el logotip de la plataforma i dues expressions: ‘¡A quitar lazos amarillos!’ i ‘Las playas #sondetodos’.

L’avioneta ha estat vista aquest dimecres a Salou, i alguns internautes se n’han fet ressò a les xarxes socials amb vídeos de l’aparell en ple vol i missatges a favor i en contra de la iniciativa. També n’ha parlat el diputat de Ciutadans al Congrés per Tarragona Sergio del Campo, que a través de Twitter ha aplaudit la iniciativa. Per aquest representant del partit taronja, “las playas son para tomar el sol, para disfrutar, para relajarse..también en #Cataluña aunque a algunos se empeñen en lo contrario… y sobre todo las playas #SonDeTodos. Gran iniciativa de @ESPCiudadana @Albert_Rivera @InesArrimadas”.

Al seu web España Ciudadana assegura que els llaços grocs o les creus clavades a les platges catalanes pretenen “coaccionar i reduir l’espai de llibertat de tots els ciutadans”. I afirma que és “un altre intent” de trencar la igualtat entre espanyols i de “posar barreres que ens prenguin drets bàsics”.

ACN