.

Pere Granados i Mario García s'han assegut junt al ple per darrera vegada aquest mandat

El PP de Salou ha abandonat avui l’equip de govern i s’ha passat a l’oposició, minuts abans de celebrar-se el ple d’aquest dimecres. Ho han fet “per coherència i dignitat davant d’un Govern que ens ha traït”. Mario García, portaveu del PP a Salou, ha afirmat a la premsa que davant “la incoherència i falta de valentia” de l’alcalde Pere Granados ha decidit passar a l’oposició, cosa que ha anunciat per escrit aquest mateix matí a l’alcalde salouenc.

CiU va anunciar ahir que dona per trencat el pacte amb el PP. Segons els populars, Granados és “un covard que no té honor ni paraula per trencar un pacte signat el 2011 entre CiU i PP, i ho fa sense retirar les competències delegades als regidors del PP”. García ha titllat “d’il·legítim” Granados, en una compareixença on ha estat acompanyat dels altres dos regidors del PP, Marc Alarcón i Pedro A. José Lavilla.

García ha acusat de forma reiterada a Granados i CiU de “deslleialtat” i de “mentir” afirmant que són falses les acusacions de Granados de “deslleialtat” per part del PP i negant que el partit estigués preparant una moció de censura. “Granados ja no sap què inventar ni quines mentires dir”, ha afirmat Mario García al respecte de la moció de censura.

García també ha afirmat que a partir d’ara “s’obre un escenari diferent a l’Ajuntament de Salou en el qual CiU haurà de governar en minoria i arribar a pactes puntuals per mantenir l’estabilitat”. Preguntat sobre si a partir d’ara s’obre la possibilitat que el PP prepari una moció de censura, García ha afirmat que “no busquem revenja. Nosaltres no som partidaris de mocions de censura i menys quan queda menys d’un any de mandat”.

García no ha aclarit si es presentarà de nou com a candidat del PP però sí ha dit que en properes eleccions “sabem amb qui podem confiar i qui ha traït al PP”. El portaveu del PP ha dit també que “des de fa molt de temps tenien un full de ruta per no donar relleu a l’alcaldia”.

Davant aquests fest, García ja ha rebut el suport del seu Partit Popular a nivell provincial, en forma d’un comunicat. En concret, el PP defensa el regidor de Salou i demana al conjunt de CiU al Camp de Tarragona que “desautoritzi Granados per l’incompliment de l’acord de govern”. Paral·lelament, els populars recorden que Granados consta a la Junta Electoral com a regidor i diputat provincial per CiU, no de FUPS. En segon terme, el PP provincial acusa l’alcalde de Salou de “no ser de fiar” i li recorda que si ocupa l’alcaldia és gràcies als vots del PP. Per últim, el comunicat reitera el suport a García després que el PP guanyés les passades europees a Salou.

Un reduït grup de persones ha increpat els regidors de CiU un cop acabat el ple

Primer ple amb el PP a l’oposició

D’altra banda, en el primer ple en que l PP es considera en l’oposició, Mario García ha començat amb la nova política d’atac a l’equip de govern, demanant explicacions a l’alcalde de per què es reedita ara el butlletí municipal a un any de les eleccions municipals. Garcia ha dit que el cost de 12 mil euros del butlletí es un dispensi innecessari.

Granados ha respost dient que l’edició de butlletins es fan a tots els ajuntaments que coneix i ara es tira endavant perquè hi ha un romanent de tresoreria.

En el proper plenari, els tres regidors del PP deixaran la cadira presidencial i seran canviats de lloc.

García s’ha limitat a llegir el full de renúncia i no s’ha extès en el ple relatant el que havia dit abans a la roda de premsa. Ha acusat de nou Granados de deslleial i d’haver traït el pcte, i aquest s’ha defensat dient que García “té una obsessió amb la meva persona” i afirmant que el PP ha estat sempre informat de tot el que passava.

Al seu torn, el PSC havia intentat visualitzar la minoria en què es queda a partir d’ara CiU presentant una moció que des de feia vuit anys havia estat rebutjada, en el sentit de demanar que els plens se celebrin a les set de la tarda, en comptes dels matins, perquè la població hi pugui assistir. CiU ha accedit a negociar-la prèviament i la resta de partit han votat també a favor.

Al final del ple, un grup de tres persones han increpat els regidors de CiU. El saló de plens ha enregistrat un ple a vessar, amb la presència d’unes 90 persones.

J.Garcia