.

Un moment de la inauguració de l'espai, el setembre de 2013. Foto: Tarragona Ràdio

La guerra de la nit tarragonina no s’atura i té en les denúncies judicials i administartives una arma constant. Aquest cop, la propietat de Tótem Café ha acusat un llogater de presentar-li denúncies per soroll mogut per la mala fe i per estar relacionat amb el pub Highland. La propietat acusa aquest de ser un “fals veí” ja que assegura que no viu damunt del bar que ell denuncia. Tótem se sent “indefens” davant aquestes acusacions i ha emès un comunicat de premsa per fer-ho públic. El local d’oci nocturn es troba al número 15 de Rambla Vella i va obrir fa 13 mesos. Forma part de l’empresa que des de fa 40 anys explota la discoteca Tótem i altres negocis.

L’empresa sosté que “la provada mala fe de Carlos Araújo –contra qui s’han empès accions legals- ha fet impossible que poguem exercir lliurament i satisfactòria el nostre treball”, tot i que la voluntat de l’empresa ha estat sempre “la de solucionar qualsevol molèstia que estés ocasionant”.

Així, assegura haver demanat al Departament de Llicències de l’Ajuntament que fes de mitjancer amb el veí, “sense cap resultat, lamentablement”.

L’empresa afirma que el veí va llogar un habitatge al tercer pis damunt del cafè i després es traslladà al primer pis, més a prop del soroll, però “mai no ha viscut allí. Senzillament ha maniobrat amb aquest lloguer per utilitzar l’Administració coma a arma llencívola contra Tótem Café”.

També s’ha negat “a qualsevol medició acústica del seu habitatge” i a qualsevol millora en l’aïllament, fet que ha obligat l’empresa a treballar en l’aïllament del propi local i a actuar semblantment en unes oficines situades a l’entresol.

“El Sr. Araújo defensa uns altres interessos aliens al seu benestar com a veí”, afirma Tótem Café, ja que “està vinculat al pub Highland de manera incontestable”, sosté. “Així ho hem acreditat davant el jutge i ho sap qualsevol ciutadà que conegui mínimament l’ambient nocturn de la ciutat”.

L’11 d’octubre passat, l’Ajuntament va citar el veí per fer una nova medició acústica, però no s’hi va presentar. Tótem Café demana una agilització de les eines legals “per reconèixer aquests fets”. “No és el moment de retallar impunement activitats econòmiques, posant en perill la inversió d’empresaris i els llocs de treball”.