.

.

TOTS 21

La delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès, durant el seu discurs en l’acte institucional de la Diada al Camp de Tarragona. Foto: Eloi Tost

La delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès, ha reclamat que “ningú posi límits” a les aspiracions i ambicions dels ciutadans del Camp de Tarragona i de Catalunya. Ho ha afirmat en el seu discurs en l’acte institucional de la Diada al Camp de Tarragona que organitza la delegació del Govern i que enguany s’ha celebrat al parc de Mas Miarnau, a Reus. La glossa ha anat a càrrec del president de la Fundació puntCAT, Genís Roca, que ha advertit que la revolució digital que ha d’encarar la societat durarà dècades. També hi ha intervingut l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que ha manifestat que des de la ciutat se senten “orgullosos de ser escenari de la reivindicació” que “clama llibertats i ambició nacional”.

Pallarès ha començat la seva intervenció lloant la tasca de Pellicer al capdavant del consistori reusenc en la seva última Diada com a alcalde, ja que ha anunciat que no es presentarà a la reelecció. La delegada del Govern ha posat també en valor la “resistència” dels catalans el 1714 i les “accions valentes i extraordinàries” com l’1 d’octubre del 2017, que en la seva opinió fan que siguin admirats arreu del món.

Posteriorment ha reflexionat sobre el paper de les administracions i el servei públic que presten i ha animat a “no ajornar la transformació”. També ha deixat clar que cal que els ens siguin “excel·lents en la prestació de serveis”. “No es poden repetir episodis com el de divendres”, ha dit en referència a l’avaria de Renfe. Finalment, ha animat els ciutadans del Camp de Tarragona a “abandonar la queixa” i treballar per “fer valdre” les potencialitats “sense complexos” i en “una única direcció”.

Pellicer, per la seva banda, ha apuntat que l’Onze de Setembre és un dia “de projecció nacional i internacional” i una jornada “cívica de reflexió col·lectiva amb el referent de la lluita pels drets i llibertats dels pobles”.

Finalment, Genís Roca ha reflexionat sobre els canvis socials que comporta la revolució digital i ha indicat que la generació actual no la veurà completada. “Serà una nova manera d’organitzar la societat i no està clar si en sortirem ben o mal parats”, ha dit.

Eloi Tost