PortAventura llança Pawla, un chatbot d’IA que ajuda a millorar l’experiència en el resort

L’objectiu és ajudar els visitants i respon en base a la informació oficial del resort, amb tecnologia GPT d’OpenAI. Foto: Cedida

PortAventura World ha llançat una nova eina d’intel·ligència artificial generativa per millorar l’experiència del visitant i satisfer totes les seves necessitats durant la seva estada al resort. Anomenat Pawla, és un chatbot dissenyat per comprendre i respondre a tota mena de consultes, fer recomanacions i guiar els visitants tenint en compte totes les especificitats de cadascun dels parcs i serveis de PortAventura World.

Per tal d’elevar l’experiència de l’usuari i satisfer totes les seves necessitats durant la seva estada al resort, el sistema respon de manera personalitzada als usuaris, proporcionant una atenció immediata i adaptada a les necessitats de cada visitant.

Gràcies a la tecnologia GPT d’OpenAI, Pawla ha estat entrenat amb tota la informació disponible al web del resort i altres fonts oficials per recopilar informació rellevant per a la visita. El chatbot aconsegueix entaular un diàleg fent servir un llenguatge natural per acompanyar el visitant en les diverses etapes, des de la recerca inicial de dates d’obertura o opcions d’hotel des de casa, fins als horaris dels espectacles o informació sobre les atraccions ja al parc.

Aquest nou assistent virtual ha estat desenvolupat i impulsat per l’equip d’Adventure Labs, el Hub d’innovació de PortAventura World, en una gran varietat d’idiomes, incloent-hi espanyol, català, anglès i francès. La nova eina s’allotja en l’aplicació mòbil de la companyia i complementa tots els seus serveis i informació. L’app està disponible de manera gratuïta tant per a mòbils Android com iOS.


Altres notícies:


Andreu Tobella, director digital de PortAventura World, ha apuntat que “Pawla és molt més que un assistent virtual. Volem que sigui una extensió de l’experiència dels nostres visitants, que faciliti la seva estada perquè la seva única preocupació sigui gaudir del resort i de les seves atraccions, espectacles, restaurants i botigues. Pawla és el resultat d’un intens treball que l’àrea d’innovació i digital de PortAventura World està duent a terme per revolucionar la indústria de l’entreteniment i situar-nos a l’avantguarda, amb el focus posat en les noves generacions i en l’aplicació de tecnologies capdavanteres”.

Conscients de la importància de garantir una interacció segura i respectuosa, PortAventura World ha implementat mesures rigoroses per minimitzar biaixos, comentaris inapropiats i comportaments inadequats. Pawla està pensada per implementar la interacció per veu en un futur, sempre que el to sigui educat, inclusiu i respectuós.

Per celebrar el llançament, la companyia ha impulsat la campanya #PAWLANCA, en la qual els usuaris de l’aplicació de PortAventura World que utilitzin Pawla tindran la possibilitat d’aconseguir un 50% de descompte en les seves entrades. Per això, fins al 21/06, podran fer-li la pregunta “Pawla, ¿em fitxes per entrar a PortAventura?” i si la resposta és afirmativa rebran un cupó de descompte.

 

Plana estrena tres autocars nous de doble pis pels serveis Costa Daurada-Barcelona

Joep Albet Vallcorba, l’alcalde de Vila-seca i Oriol Martori, director general de Transports i Mobilitat , en la presentació dels vehicles. Foto: Cedida

BusPlana continua renovant la flota d’autocars i avui ha presentat a Vila-seca 3 nous vehicles de doble pis. Els nous busos tenen 99 places per viatgers cadascun, gairebé el doble de capacitat que un autocar convencional, i afavoreixen l’estalvi energètic.

Els tres autocars han suposat una inversió d’un milió i mig d’euros per a Grup Plana i faran els trajectes de Costa Daurada – Tarragona – Barcelona Ciutat. Suposarà doblar places, passant de 55 a un centenar.

Josep Albert Vallcorba, president del Grup Plana, ha destacat que els nous vehicles han estat dissenyats expressament per a la companyia i compten amb mesures que milloren la sostenibilitat i la seguretat: “Estrenem aquests busos amb la il·lusió de poder donar el millor servei possible a la ciutadania”, ha destacat.

Vallcorba ha destacat que en el trajecte Garraf-Barcelona mou diàriament 10.000 passatgers, una xifra elevadíssima que mobilitza més de 70 autocars.

Per la seva banda, Pere Segura, alcalde de Vila-seca, ha posat de manifest la importància de reforçar el transport públic entre la Costa Daurada i la ciutat de Barcelona a les portes de l’estiu.

En aquest sentit, Oriol Martori, director general de Transports i Mobilitat, ha assenyalat l’esforç de renovació constant del Grup Plana. “En un context de creixement del transport de passatgers per carretera, necessitem empreses amb aquest esperit de qualitat i superació que demostra Grup Plana”, ha assegurat.

Autobusos adaptats

Els autocars, marca Scania i amb carrosseria de la catalana Beulas, estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda i disposen de sistemes de seguretat activa i passiva d’última generació. Inclús disposen de sistemes de càmera per cobrir angles morts i cinturons de seguretat adaptables segons l’alçada de l’usuari.

Certificació ambiental

Els tres vehicles compten amb la certificació ambiental Euro 6E, la més exigent actualment, que garanteix la màxima limitació de les emissions.

L’Euro6 significa una reducció del 80 % dels òxids nitrosos (NOx) i d’un 66 % de les partícules contaminants (PM), respecte a la ja molt exigent normativa mediambiental Euro 5.

Renovació constant de la flota

Grup Plana va substituir l’any passat 100 autocars i aquest any té previst renovar-ne 70 més; apostant per una flota Euro6, seguint el seu ferm compromís amb el medi ambient.

 

PortAventura World i Gravity Wave s’uneixen per netejar 10.800 kg de plàstic del Mediterrani

El complex retirarà 1kg de plàstic de les costa mediterrània per cada visitant que va rebre el passat 11 de juny. Foto: Cedida

El complex turístic PortAventura World s’ha unit a Gravity Wave, empresa d’impacte social, economia circular i conscienciació mediambiental, amb l’objectiu de col·laborar en la neteja de plàstic a les costes de Catalunya i la Comunitat Valenciana i el fons del mar Mediterrani.

El nombre de quilos de residus plàstics que es recolliran en les pròximes setmanes és l’equivalent al nombre de visitants que va rebre el resort el passat 11 de juny. Cada persona que va acudir a PortAventura World aquell dia ha contribuït a reduir en 1 kg la quantitat de plàstic de les costes més pròximes al resort. Aquesta recol·lecció de plàstic i xarxes es durà a terme juntament amb les confraries i la comunitat de pescadors tradicionals amb la que col·labora Gravity Wave, amb la missió d’aconseguir uns mars lliures de plàstic.

PortAventura World es converteix així en la primera empresa del seu sector a unir-se al Compromís Plastic Free Oceans, demostrant el seu ferm compromís amb la cura del medi ambient i la promoció de pràctiques sostenibles.


Altres notícies:


Choni Fernandez, directora de sostenibilitat, comunicació i client de PortAventura World, ha apuntat que “aquesta aliança és un exemple més de com a PortAventura World estem tractant de contribuir activament en la cura del nostre entorn i la nostra societat, conscients del paper fonamental que les empreses tenim per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats a l’Agenda 2030 de Nacions Unides”.

Per la seva banda, Alvaro G. Artiñano, responsable d’aliances a Gravity Wave ha afegit que “aquest projecte és molt especial per a nosaltres i estem molt feliços que PortAventura World s’uneixi al moviment #plasticfreeoceans. Són iniciatives pioneres com aquesta les que creen precedents i obren nous camins. Una aliança amb la qual esperem generar un gran impacte positiu en el nostre Mediterrani, arribar amb el missatge a milers de persones i que confiem també serveixi d’inspiració per a altres companyies, tant en el mateix sector com en altres”.

Amb aquesta iniciativa, PortAventura World, com a referent en matèria de sostenibilitat en la seva indústria, busca també conscienciar sobre la problemàtica de la contaminació per plàstic als mars i oceans, convidant la resta del teixit empresarial a ser part activa de la solució a través del moviment #plasticfreeoceans.

Aquesta acció s’emmarca en els compromisos de PortAventura World amb el medi ambient, que porta impulsant des de fa anys, amb l’objectiu d’implementar bones pràctiques, el consum responsable i la millora contínua del resort. Una de les seves accions més destacades en aquest àmbit és el projecte PortAventura Solar, la major planta fotovoltaica en un resort vacacional a Espanya, formada per més d’11.000 panells solars que proveeixen un terç de l’energia que necessita el resort per operar. A més, PortAventura World impulsa mesures relacionades amb el reciclatge, l’estalvi energètic, l’ús responsable de l’aigua i la mobilitat sostenible. El resort ha eliminat el plàstic d’un sol ús i ha instal·lat un dels hubs de recàrrega per a vehicles elèctrics més grans en un resort d’Europa. Així mateix, és operativament neutre en emissions de CO2.

 

L’Auditori de Vila-seca tanca la temporada amb la reconeguda ‘Rhapsody in Blue’

El Duo Voronkov està format per la violinista Ala Voronkova i el pianista i compositor Guerassim Voronkov. Foto: Cedida

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca acomiada la seva temporada amb el concert ‘Rhapsody in Blue’ amb el Duo Voronkov. La cita tindrà lloc el proper divendres 14 de juny a les 20.00 h i les entrades ja estan disponibles a https://entrades.vila-seca.cat

Després de la seva estrena el 12 de febrer de 1924, ‘Rhapsody in Blue’ de Gershwin es va convertir en un èxit de la nit al dia. Això la va convertir en un símbol de la música americana a l’estranger, en inspiració per a les generacions futures de compositors i una peça estimada del repertori de concerts a tot el món. Arrelat a la música popular nord-americana de l’època, la peça fusiona jazz, música del carib i europea amb influències en forma de flux lliure d’un concert romàntic. El nou arranjament de Guerrasim Voronkov per a violí i piano destaca la vessant lírica de la peça, mantenint l’emoció de la ‘Rhapsody in Blue’.

El Duo Voronkov està format per la violinista ucraïnesa Ala Voronkova, que toca amb un violí Giao Paolo Maggini de l’any 1600 i el director d’orquestra, pianista i compositor rus Guerassim Voronkov. Els acompanyaran els comentaris de la directora d’escena i divulgadora musical Maria Voronkova, que explicarà la història, el context i curiositats sobre les peces que escoltaran.

 

El Consell de Persones Grans de Vila-seca es reuneix per a tractar la salut i el benestar

El Consell de Persones Grans de Vila-seca vol aprofundir en les necessitats de benestar d’aquest grup d’edat. Foto: Cedida

Recentment el Consell Municipal de Persones Grans, amb la presència de la regidora d’Acció Social i Polítiques d’Igualtat, Lucía Teruel, va celebrar una nova sessió, durant la qual es van treballar els àmbits de la salut i del benestar. Els membres del consell s’han preguntat les necessitats que tenen les persones majors de 65 anys per tal de gaudir de benestar.

Tothom que vulgui ser membre d’algun dels consells municipals, ho pot fer a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana i, en el cas de requerir més informació, es pot contactar amb l’Àrea de Drets socials i Participació mitjançant diversos canals: presencialment al carrer Major 12, telemàticament a participacio@vila-seca.cat o trucant al 977 39 00 24.

El Consell Municipal de Persones Grans, que està format per persones de més de 65 anys i residents al municipi, es va constituir i presentar oficialment el novembre de l’any passat, i forma part del projecte de participació ciutadana liderat per l’Àrea de Drets Socials i Participació de l’Ajuntament de Vila-seca.

El projecte pretén promoure la ciutat com un espai de construcció col·lectiva on, d’una banda s’aprofita l’expertesa del ciutadà i ciutadana fruit de la seva experiència quotidiana i, de l’altra, promou espais de construcció col·lectiva amb especial sensibilitat i inclusió de la diversitat de mirades.

 

L’arròs de mar i muntanya, protagonista de les noves jornades gastronòmiques de Vila-seca

Les noves jornades gastronòmiques donen tot el protagonisme a l’arròs i a l’esperit del municipi. Foto: Cedida

Aquest dilluns s’han presentat les jornades Arròs de Mar i Muntanya de Vila-seca – la Pineda al restaurant Mix de la Pineda. Unes jornades organitzades per l’Associació d’Hostaleria de Vila-seca, amb el suport de l’Ajuntament de Vila-seca i el patrocini d’arròs Bayo.

Les jornades començaran el proper 14 de juny i s’allargaran fins al 30 i compten amb la participació de 14 restaurants, els quals serviran menús i degustacions molt diverses que combinen els millors productes del mar i la muntanya, amb una base comú: l’arròs. Tots els plats estan elaborats amb arròs Bayo del Delta de l’Ebre.

Els restaurants participants són, a la Pineda: restaurante Ocean. restaurant Mix, Restaurant Blau, Martin’s, Hamburgueseria Oh la la,  el Rincón de Ana, braseria Jacko Grill, Edel Mar, el Pòsit de la Pineda, Soma Bistro la Pineda, Mix Sushi Corner i la Traviata: Per la seva banda, a Vila-seca hi participen Patio & grill i Rampers.


Altres notícies:


En la seva intervenció, l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha posat de relleu que “l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Vila-seca-la Pineda, en el seu objectiu de millorar constantment les expectatives del sector, promou i impulsa aquestes jornades com a continuació del que fa tres anys ja va encetar, una ruta entre mar i muntanya, que ara esdevé realitat a través de l’arròs.” Afegint que “es tracta d’un plat molt apreciat que unirà gastronòmicament la Pineda i Vila-seca”.

Juan Hervás, president de l’AEH Vila-seca – la Pineda, ha animat a tothom a escapar-se a la població remarcant que “els menús dels restaurants participants són molt diversos i atractius i per això convido a que vingueu a Vila-seca i als nostres restaurants de la Pineda per tal de fer un bon arròs de mar i muntanya ara que arriba el bon temps!”.

Els restaurants participants i les propostes gastronòmiques es podran consultar a https://aeht.es/jornades-gastronomiques/

 

PortAventura World  llança Duelins, el nou joc mòbil gratuït que aporta més diversió al resort

La companyia fa una nova aposta pel món dels jocs mòbils creant el seu primer joc i IP propis. Foto: Cedida

PortAventura World presenta Duelins, el seu nou joc mòbil per a Android i iOS disponible per gaudir de forma totalment gratuïta a PortAventura Park, concretament a les atraccions Furius Baco, Dragon Khan y Shambhala. Es tracta d’un joc multijugador en línia (Player VS Player i col·laboratiu) en el qual poden participar fins a 10 persones alhora. Cada partida té una durada mitjana de cinc minuts i consisteix en una batalla èpica entre dues famílies, els Atmos i els Drax, per veure qui aconsegueix fer-se amb el Lumit, una gemma màgica i poderosa amagada al parc.

Aquestes famílies són la primera IP (Propietat Intel·lectual) pròpia del resort vacacional que compta amb 10 personatges exclusius. D’una banda, els Atmos són éssers tan antics com el mateix Big Bang capaços de mimetitzar-se amb la natura o adoptar forma animal que tenen cura dels recursos del planeta. D’altra banda, els Drax són una espècie antecessora als dinosaures amb afany d’expansió i evolució. Ambdues compten amb un líder que els guia per aconseguir protegir les seves espècies i complir la missió d’aconseguir la gemma màgica. Per desenvolupar el joc, la companyia ha tingut la col·laboració de PlayStark, empresa espanyola líder en el desenvolupament de jocs.


Altres notícies:


Per poder participar en la trepidant lluita entre els personatges, cal estar al parc, descarregar-se el joc i introduir el codi que es facilita a les pantalles situades a les zones d’espera de les atraccions esmentades. Un cop dins, el jugador s’ha de llançar contra altres personatges per restar-los força. Cada partida és única, ja que cada personatge té habilitats especials que poden canviar el rumb del joc: uns fan més mal al final de torn, d’altres restauren vides i alguns arriben més lluny. A més, el jugador es troba amb elements distintius segons l’atracció i poden gaudir així d’una experiència diferent en el mateix joc. Després de cada partida, s’entra en un rànquing en la que es recullen els millors jugadors del dia.

Un pas més en l’estratègia d’innovació

L’objectiu principal de Duelins és elevar l’experiència dels clients en el resort, a través de la implementació de millores que enriqueixin la seva visita. Andreu Tobella, director digital de PortAventura World, ha insistit que “aquest joc és el fruit d’un treball intensiu entre l’equip d’Adventure Labs i Playstark destinat a enriquir l’experiència dels nostres clients, proporcionant-los una major diversió durant la seva estada a PortAventura World. Percebem un futur prometedor i un gran potencial en la integració d’experiències físiques amb interaccions digitals innovadores. Amb aquest enfocament, ens comprometem a continuar oferint formes noves i creatives perquè els nostres visitants gaudeixin d’experiències inoblidables. Esperem que tingui una gran acollida”.

Amb el desenvolupament d’aquesta nova tecnologia, PortAventura World s’acosta més encara a les noves generacions, especialment interessades pels entorns digitals, que trobaran en aquesta aplicació no només un entreteniment, sinó una oportunitat per interactuar amb altres visitants. El joc mòbil es pot descarregar a l’Apple Store i a la Google Play i està disponible en català, castellà i anglès.

 

El Disfrutar del xef vila-secà Eduard Xatruch ja és el millor restaurant del món

Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch –originari de Vila-seca–, recollint el guardó. Foto: ACN

El Disfrutar ha culminat el seu fulgurant ascens a l’Olimp de la gastronomia mundial i ja és el millor restaurant del món, segons el popular rànquing ‘The World’s 50 Best Restaurant’. L’establiment, que no fa ni una dècada que va aixecar la persiana en plena Eixample de Barcelona, ha seguit així els passos del Bulli, escola de formació dels seus tres xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i del vila-secà Eduard Xatruch, i ha portat la cuina catalana fins al màxim reconeixement mundial. L’aposta per la gastronomia d’avantguardista i creativa es va situar l’any passat en segon lloc, una posició arrodonida al novembre passat amb la tercera estrella Michelin. La gala ha tingut lloc aquest dijous de matinada a las Vegas.

El Disfrutar és una aposta cuinada a foc lent. No és la primera experiència en solitari d’aquests xef de l’escola del Bulli que, una vegada va tancar el restaurant de Ferran Adrià, van decidir refermar el què havien après obrint el Compartir, un restaurant a Cadaqués que va obrir l’abril del 2012.

L’experiència del trio format per Casañas, Castro i Xatruch els va funcionar i va ser llavors quan van ampliar horitzons amb un segon establiment a Barcelona situat en plena Eixample, que compta amb un equip de 65 persones i una llista d’espera de mínim un any vista.


Altres notícies:


Visiblement emocionats, els tres xefs han pujat a l’escenari a recollir el guardó. Oriol Castro ha qualificat el moment de “màgic” i assegura que han rebut el reconeixement amb “sorpresa i emoció”. “Volem agrair i felicitar els companys d’ofici que estan a la llista i que cadascú, amb el seu projecte, ha aportat el seu granet de sorra per construir la gran gastronomia”, ha explicat.

De la seva banda, Eduard Xatruch ha dedicat el premi a la gastronomia “de la terra” i a tothom que “ha treballat i treballa dia a dia per fer aquest ofici meravellós” i s’ha recordat de l’equip del Disfrutar, que en aquell moment seguia la gala des del restaurant. “Sense els equips que ens han acompanyat des del primer dia no som res”, ha afirmat Xatruch.

Finalment, Mateu Casañas ha garantit que cap dels tres es podia imaginar arribar mai a coronar la llista ‘The World’s 50 Best Restaurant’, tot i que l’últim any hi havien somiat “molt”. “L’ofici necessita hores, hores i hores però et permet fer feliç a la gent”, ha conclòs. Alhora, ha recordat el Bulli i s’ha mostrat orgullós d’haver ajudat a fer-lo arribar fins al millor restaurant del món, però ha reconegut que ser a Las Vegas amb el propi projecte és “molt diferent”.

La cuina catalana torna a encapçalar el rànquing

El 2018, el Disfrutar va assolir la 18a posició i va endur-se el premi a la millor entrada a la llista de l’any. La perseverança dels tres xefs els va portar, l’any passat, a ocupar la segona posició i a esdevenir el millor restaurant de tot Europa.

La cuina catalana ha ocupat la primera posició del ‘The World’s 50 Best Restaurant’ en diverses ocasions. El Bulli la va ocupar el 2002 i, posteriorment, va revalidar-lo ininterrompudament el 2006, 2007, 2008 i 2009. El Celler de Can Roca li va prendre el relleu poc després i va ostentar el primer lloc del rànquing el 2013 i el 2015. Les normes del rànquing van canviar i una vegada s’assoleix la primera posició, ja no es pot revalidar i l’establiment passa a formar part de la categoria ‘The best of the best’.

El basc Asador Etxebarri ha aconseguit la segona posició i el Diverxo, de Dabiz Muñoz, s’ha situat en quarta. També figuren a la llista el Quique Dacosta (14) a DèniaElKano (28) de Getaria.

ACN/Violeta Gumà

 

Vila-seca presenta Illa-neta, un sistema pioner de recollida selectiva al centre històric

Un sistema facilita la recollida selectiva a través de plataformes de contenidors mòbils. Foto: Cedida

Aquest dijous, al Celler de Vila-seca, ha tingut lloc la roda de premsa de presentació del servei Illa-neta que es posarà en marxa el dilluns 17 de juny. Un sistema que té la finalitat de facilitar la recollida selectiva i promoure la separació de les diferents fraccions als carrers del centre històric de Vila-seca, a través de quatre plataformes mòbils que s’ubicaran diàriament entre les 19.00 i les 23.00 h en quatre ubicacions: carrer dels Ferrers (cruïlla amb el carrer de Sant Pere), carrer de les Creus (cruïlla amb el carrer de Monterols), plaça de Voltes i plaça de les Creus.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha explicat que “es tracta d’un sistema molt útil i pràctic per als veïns i veïnes del centre històric”. Afegint tot seguit que “aquest era un dels objectius de la nova concessió, que ara fa poc més d’un any que es va presentar: un sistema específic per al centre històric que, a més, ajudés a superar els percentatges de fracció que marca la Unió Europea”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Seguretat i Civisme, Josep Toquero, ha recordat que “el sistema Illa-neta té l’objectiu d’apropar, fer més fàcil i còmode la recollida selectiva de residus” tot donant a conèixer que el vehicle que transporta les illes “és sostenible i totalment adaptat a la geografia del nucli històric, perquè pugui circular per carrers més estrets i agafar bé els girs”. El regidor ha volgut destacar que es tracta d’un sistema pioner, ja que “és l’únic que compta amb les cinc fraccions”.


Altres notícies:


En aquest sentit, el vehicle que transporta les plataformes emergents és elèctric i transporta un semiremolc portacontenidors amb capacitat per a cinc contenidors per a cartró, envasos, vidre, orgànica i resta. El semiremolc disposa d’una roda abatible hidràulicament de manera que el semiremolc queda arran de terra; dos suports hidràulics davanters permeten alinear el semiremolc amb el vehicle per tal d’enganxar-lo i desenganxar-lo.

Per tal de que els veïns i veïnes del centre històric estiguin assabentats d’aquest nou sistema, l’Ajuntament de Vila-seca ha posat en marxa una campanya informativa amb un equip de quatre persones que realitzen visites porta a porta, també tenen presència en un punt informatiu i seran presents a peu de la plataforma emergent Illa-neta. En primer lloc, les visites porta a porta, que ja s’han iniciat, tenen la finalitat de garantir que la informació arribi a la quantitat més gran possible de veïns i veïnes. D’aquesta manera, es realitzaran visites als 931 habitatges situats al centre històric fins al 19 de juny. Aquesta acció es combinarà amb els punts informatius amb presència itinerant a tots els barris de la ciutat, en zones properes als set centres educatius de Vila-seca.

Per últim, un cop implementades les plataformes, els informadors tindran presència estàtica a les quatre ubicacions per a interactuar amb la ciutadania i explicar el funcionament del nou sistema, així com també incentivar la separació de totes les fraccions.

 

Mor una persona de 70 anys després d’ofegar-se a la platja de la Pineda de Vila-seca

Els fets han tingut lloc cap a dos quarts d’una del migdia de dimecres. Foto: Arxiu

Una persona ha mort aquest dimecres després d’ofegar-se a la platja de la Pineda de Vila-Seca. Segons ha informat Protecció Civil, la víctima tenia 70 anys. La nacionalitat no ha transcendit.

Els fets han tingut lloc cap a dos quarts d’una del migdia del dimecres 29 de maig i efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra han actuat a l’incident.

ACN

Més de 1.500 corredors s’uneixen a la cursa solidària Fun Run a PortAventura World

Imatge de la prova després de la sev arrencada des del Dream Village de Port Aventura. Foto: Cedida

Aquest diumenge s’ha celebrat a PortAventura World la XII edició de la Fun Run, la cursa solidària de la Fundació PortAventura que recapta beneficis per a projectes destinats a la infància i adolescència en risc d’exclusió social que desenvolupen la seva tasca  a la província de Tarragona.

En aquesta edició han participat més de 1.500 persones que han pogut escollir entre un circuit de 5 o de 10 quilòmetres, amb sortida i arribada al Dreams Village, tots dos per dins de les instal·lacions del resort i passant per les atraccions més emblemàtiques de PortAventura Park.

La Fundació PortAventura ha donat 10.700 euros, que es destinaran a dues entitats socials locals: Comunitat Sant’Egidio i Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona. Més concretament, al projecte ‘Alimentem somriures a Tarragona’ de Comunitat Sant’Egidio, que té com a objectiu proveir d’aliments bàsics i altres recursos a infants en edat escolar de famílies vulnerables, en situació de precarietat econòmica o d’exclusió social, de la ciutat de Tarragona. I, d’altra banda, al projecte ‘OciTerapèutic Aspercamp’ de l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona, l’objectiu principal del qual és que nens i adolescents amb Asperger-TEA puguin participar i gaudir d’un espai de lleure que contribueixi a desenvolupar les seves habilitats socials, comunicatives i de joc potenciant la creació de vincles d’amistat. Les entitats beneficiàries són dues de les guanyadores de la primera convocatòria d’ajuts de la Fundació, celebrada al gener.


Altres notícies:


En aquesta gran trobada de solidaritat també s’han inclòs activitats per fomentar la diversió en família. Els més petits han participat en les curses infantils Kids Run, acompanyats per alguns dels personatges més volguts de PortAventura World. A més, durant la trobada les famílies han pogut gaudir d’ altres activitats, com batucades i zumba.

L’esdeveniment ha comptat amb el patrocini de Transgourmet i Fundació “la Caixa” i la col·laboració de Campofrío, Claramunt Food ServiceClaudia Almeida–Perruqueria i estèticaCoca-ColaEnglish SummerFantasia i AnimacióFinisher® de Kern PharmaKids & UsLear Corporation, Mercat Central de TarragonaPortAventura Business & EventsRistretto CateringSabicoServicios KenkoSpaguetti HouseVeri i Viamed Monegal.

 

Vila-seca edita una Guia d’Acollida en 11 idiomes per a persones nouvingudes

Portqda de la guia, en aquest cas redactada en ucraïnès. Foto. Cedida

L’Ajuntament de Vila-seca ha editat una Guia d’Acollida en un total d’11 idiomes, amb l’objectiu d’acostar-se a les persones nouvingudes  en la seva primera etapa d’arrelament. La Guia, editada en català, castellà, anglès, francès, portuguès, rus, ucraïnès, xinès, àrab, amazigh i romanès, és un recull dels principals recursos i serveis del municipi (d’atenció a les persones, esports, cultura, educació, salut, etc.) des d’on les persones poden identificar quins recursos tenen a l’abast i els poden acompanyar en la seva inclusió al municipi.

Aquesta guia, amb un tiratge de 4.000 exemplars, s’ha publicat coincidint amb la commemoració del Dia internacional de la diversitat cultural per al diàleg i el desenvolupament, el 21 de maig. Una data que Vila-seca també commemorarà amb una Jornada Intercultural que tindrà lloc el proper diumenge 26 de maig al Jardí del Castell de Vila-seca.


Altres notícies:


La jornada comptarà amb una àmplia programació d’activitats des de les 12.30 a les 18.30 h. Durant el matí, es podran apreciar diferents mostres de música, cant i danses tradicionals. A continuació, es realitzarà un dinar intercultural de germanor i, a la tarda, en l’espai d’intercanvi, es podran realitzar diferents tallers d’aprenentatge compartit (llengües maternes, vestimenta tradicional, degustació de plats, etc.).

Aquesta jornada, coordinada des de l’àrea de Drets Socials i Participació de l’Ajuntament per tal de visibilitzar i donar valor a la riquesa de la Vila-seca diversa, s’ha organitzat amb la col·laboració de diferents entitats, associacions i col·lectius del municipi.

Una jornada que neix per a ser un full de ruta de diferents accions per promoure l’intercanvi cultural al municipi, la participació de la ciutadania en el seu entorn proper i el compromís comú i compartit de bastir una societat inclusiva i cohesionada.

 

Entra en funcionament el reforç de policies d’estiu de la Pineda

El reforç de la policia local, patrullant per la platja de la Pineda. Foto: Cedida

Des d’aquesta setmana estan en servei els tradicionals policies d’estiu com a reforç de la Policia Local de Vila-seca. Un total de 8 agents es troben ja en funcionament al nucli de la Pineda, concretament 6 pel servei de platja i 2 pel passeig marítim.

De dilluns a diumenge i de 8,30 a 21 hores, els nous policies d’estiu estaran en patrulla permanentment per la Pineda, sobretot en funcions de servei a la platja i al passeig marítim de la Pineda i com a reforç també a les diverses patrulles.

Amb la posada en funcionament d’aquest servei que ja és tradicional al municipi, l’Ajuntament de Vila-seca oferirà diverses millores en els serveis d’informació i vigilància. A més del servei a peu, aquests agents es podran desplaçar en bicicleta o patinets i tindran un contacte permanent amb la base central de la Policia Local. Les funcions bàsiques que tenen són: la revisió de les autoritzacions temporals dels serveis de platja i control dels espais autoritzats, la prevenció de la delinqüència i control de la venda ambulant, el control dels jocs de platja i de les embarcacions a motor, la informació sobre l’estat de la sorra i de l’aigua de la platja, informar sobre les activitats del municipi i atendre als usuaris de la platja, a més de col·laborar permanentment amb els serveis de salvament.

 

La FiM de Vila-seca es referma amb 600 professionals i 9.000 persones de públic

El castell de Vila-seca ha tornat a acollir els concerts de més envergadura, però la música ha envaït tota la localitat. Foto: Cedida

La 20a edició de la FiM, fira de música emergent i familiar de Vila-seca ha clos aquest diunenge amb rècord d’assistència de professionals del sector de la música en un cap de setmana on la ciutat tarragonina ha estat la capital de la música emergent i familiar de Catalunya.

Organitzada per l’Ajuntament de Vila-seca, un total de 39 propostes emergents i familiars s’han presentat durant els quatre dies de programació en una edició de la FiM Vila-seca que s’ha confirmat com la fira referent per a les descobertes en música emergent i familiar. Han passat més de 150 artistes sobre els 8 escenaris de la FiM que han fet de la ciutat tarragonina la capital musical del país durant un cap de setmana de primavera. La fira ha tornat a renovar el seu compromís amb l’aposta per les primícies, amb un 92% d’espectacles i concerts que seran estrenes.

En paraules de Martí Marfà, director artístic de la FiM Vila-seca des del seu reinici l’any 2021: ‘Hem tornat situar la FiM al mapa i el calendari de fires i festivals musicals del país. Hem fet una programació arriscada que aposta per les estrenes i la feminització dels escenaris i hem dissenyat un programa professional al servei d’un sector que troba en la FiM un espai de proximitat per fer-hi negoci.’


Altres notícies:


De fet, el propi alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha posat també en valor aquest certamen que ha permès gaudir d’un cap de setmana d’excel·lència musical a Vila-seca i ha volgut destacar també tot l’esforç i treball realitzat pels tècnics municipals i professionals que durant aquests dies han estat dedicats a la FiM.

El Castell de Vila-seca ha tornat a ser l’epicentre d’activitat musical i professional i, des del dijous, s’han donat cita prop de 600 professionals del sector professional, un 20% més que en l’edició anterior. Durant aquestes jornades, s’han realitzat 300 speedmeetings entre professionals, 40 mentories a artistes emergents, 42 pitchings i 5 taules rodones. Tot un èxit de participació en una edició en què el programa professional de la FiM ha organitzat una Jornada per a programadors i programadores en col·laboració amb la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l’Àrea de Públics de l’Institut Català de les Empreses Culturals, la jornada Catalan Arts per a Professionals emergents i la jornada Sóc Autor per a artistes emergents.

Les propostes familiars amb arrel musical són un dels puntals de la fira vila-secana. Foto: Cedida

El Celler de Vila-seca ha acollit el dissabte 18 l’acte de celebració de la 20a edició com a prèvia de l’espectacle ‘Udolç’ d’Alba Careta i Henrio. La fira de música emergent i familiar ha volgut celebrar els seus 20 anys d’aposta per la música emergent i familiar en un petit acte commemoratiu. Hi han intervingut l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura i la regidora de Cultura, Manuela Moya, qui han homenatjat la tasca de Pep Graset, ex-regidor de l’Ajuntament de Vila-seca i ideòleg de la FiM. Ja el diumenge, la rumba catalana de Landry ha posat fi a quatre dies de música ininterrompuda,

La FiM, fira de música familiar i emergent de Vila-seca està organitzada per l’Ajuntament de Vila-seca amb el suport de la Diputació de Tarragona i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Vila-seca celebra Sant Isidre el pròxim dissabte 18 de maig

L’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina oferirà una ballada a la plaça de l’Església. Foto: Cedida

La celebració de Sant Isidre, patró local de la pagesia, arriba un any més a Vila-seca i serà el proper 18 de maig. Com és tradicional, els socis de la Cooperativa Agrícola de Vila-seca gaudiran d’un esmorzar a la nau de l’entitat, a partir de les 9 del matí. Les noves instal·lacions de la Cooperativa Agrícola van entrar en servei fa poc més d’un any i estan situades al carrer del Mas de l’Abat, al polígon l’Alba de Vila-seca.

De cara a la tarda del mateix dissabte, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina de Vila-seca, oferirà una ballada de danses catalanes a la plaça de l’Església, a les 19.30 h. Tocades les 8 del vespre s’iniciarà la missa en honor a Sant Isidre, a l’església parròquial de Sant Esteve, on es farà com és tradicional l’ofrena de fruits de la terra.

 

PortAventura amplia el seu somni més emblemàtic, el Dreams Village

Voluntaris i nens allotjats, inaugurant l’ampliació de Dreams Village. Foto: DiariTots21

PortAventura World ha inaugurat avui el somni més emblemàtic i social del complex, el Dreams Village. Quatre nous habitatges se sumen als sis ja existents des de 2019, un paquet destinat als nens que han patit o pateixen malalties greus, acompanyats de les seves famílies, una experiència de sis dies d’allotjament gratuït que ja ha rebut 400 famílies i ha acollit fins ara un miler.

De la mà de la Fundació PortAventura que presideix Ramon Marsal, i amb el suport de diverses empreses -com la Fundació La Caixa o  Transgourmet Ibérica, avui presents-, PortAventura fa realitat la felicitat de nens i nenes que pateixen malalties, alguns cops cròniques, i que aconsegueixen treure-se-les del cap almenys durant uns dies de felicitat i a més fer-ho en companyia d’altres nens que també pateixen o han patit malalties greus.

Helena, amb la seva mare -a la dreta de la imatge- i la seva tieta, davant un dels apartaments. Foto: DiariTots21

Famílies com la de la nena Helena Philomene Dahzogbo Yehouenou van poder gaudir dels sis dies d’estada, on la jove Helena va poder participar no només de les atraccions del parc -“he pujat a totes elles”, deia cofoïa-, sinó també relacionar-se amb nens i nenes, fent noves amistats ,”amics amb els que he seguit veient-me”. “Va ser la setmana més feliç de la meva vida des que em van diagnosticar la malaltia”, concloïa l’Helena.

Interior d’un dels apartaments, amb amplis espais pensats per a persones discapacitades. Foto: DiariTots21

Es tracta principament de nens i nenes que pateixen malalties oncològiques o de transtorn alimentari. El projecte va començar quan es va observar que quan els nens ingressats als hospitals milloraven molt en rebre la vista de les populars mascotes de PortAventura.

El president de PortAventura, Arturo Mas-Sardà, celebrava la inauguració, “un pas molt significatiu en el nostre compromís amb aquest projecte”. La inauguració “marca una fita important en la història de la nostra fundació”, revelava, “un exemple de com les companyies podem ajudar a transformar l’entorn”. PortAventura “vol dmostrar el nostre compromís social amb les famílies. Aquest projecte té un gran potencial d’impacte en els nens i a les seves famílies”, concloïa.

 

Ramon Marsal, president de la Fundació PortAventura, agraïa a tots la seva presència a l’acte i recordava: “Esperem seguir amb il.lusió i ganes per poder donar emocions i atorgar una estabilitat a les famílies, que tant ho necessiten”. Posteriorment, s’ha emocionat en recordar a la premsa els moments més emotius viscuts amb els nenes i les seves famílies: “Tots els moments són emocionants, cada dia, en cada moment es produeixen”, deia amb dificultat.

Marsal ha afirmat també: “Estem molt orgullosos de presentar l’ampliació del PortAventura Dreams Village. Des de la seva creació el 2019 hem contribuït en la recuperació d’un miler d’infants i les seves famílies i amb les quatre noves cases que presentem vam rebre centenars de famílies més. L’ampliació era una prioritat absoluta, i estem molt feliços de veure-la materialitzada”.

Així mateix, el president ha volgut traslladar el seu agraïment a les entitats col·laboradores en aquesta segona fase del projecte, Transgourmet i la Fundació “la Caixa” ja que, “sense la seva inestimable aportació i el seu suport incondicional, PortAventura Dreams Village i tot el que representa no podria seguir creixent”.

Per a desenvolupar aquesta iniciativa, Fundació PortAventura es recolza en una xarxa de col·laboradors: empreses privades, altres fundacions i, principalment, hospitals. Hospitals maternoinfantils de referència a Espanya com l’Hospital Infantil Universitari Nen Jesús de Madrid, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Vall d’ Hebron. Un estudi universitari ja ha demostrat els beneficis d’aquesta iniciativa nascuda al Camp de Tarragona.

El programa posa sobre la taula la importància del benestar emocional en la lluita contra una malaltia i brindar suport i motivació a les famílies. La Doctora Annabella García Morán, psicòloga clínica de l’Hospital Vall d’Hebron, responsable de la coordinació i contacte amb les famílies i investigadora del grup de psiquiatria, salut mental i adiccions del VHIR, ha apuntat durant l’acte que “un comitè mèdic format per psicòlegs i treballadors socials selecciona aquelles famílies que mostrin una major necessitat d’una recuperació psicoemocional intensa. A més, abans de la seva arribada al village, un equip treballa amb els infants per definir els objectius psicològics de l’estada. El nostre propòsit és fer que Dreams contribueixi de manera significativa a la seva recuperació, emprant l’oci com una poderosa eina terapèutica”.

 

La 20a edició de la FiM converteix Vila-seca en el centre de la música emergent i familiar 

El dijous 16 s’inaugura la FiM, amb un programa de 39 propostes fins al diumenge 19 de maig. Foto: Arxiu

Sota el lema “Demà és ara”, la FiM Vila-seca celebrarà la seva 20a edició entre el dijous 16 i el diumenge 19 de maig, amb 55 concerts d’accés lliure i gratuït. L’edició 2024 de la Fira de la Música Emergent i Familiar (FiM) programa un total de 39 formacions, de les quals 23 són actuacions de grups emergents i 32 projectes de música familiar.

Hi haurà més de 150 artistes sobre els 8 escenaris de la FiM, que faran de la ciutat tarragonina la capital musical del país durant un cap de setmana de primavera. La fira renova el seu compromís amb l’aposta per les primícies, amb un 92% d’espectacles i concerts que seran estrenes.

En paraules de Marti Marfà, director artístic de la FiM: “Vila-seca esdevindrà novament l’epicentre musical d’un país que bull de creativitat i que té set de propostes artístiques de qualitat. Per això la FiM Vila-seca presenta  una programació arriscada, diversa i equilibrada, i un programa professional al servei del sector”.


Altres notícies:


Prop de tres mil alumnes d’educació primària, ESO i Cicles formatius del municipi gaudiran de les sessions escolars i dels showcases de la FiM Vila-seca. Enguany la fira ha ampliat l’oferta de programació per a escolars, en col·laboració amb els centres i agents educatius locals. L’objectiu és contribuir a la creació de públics i el foment dels hàbits culturals al territori, i alhora facilitar que els i les professionals assistents a la fira puguin veure els espectacles en situació real.

Així, la comunitat educativa de Vila-seca podrà gaudir de fins a 12 espectacles: Hotel Cuques de December Quintet, Cançons amb Trementina de David Font Forcada, Surime de Pentina el Gat, en la secció familiar i els projectes musicals emergents de Sara Aldana, Carla Collado, Carmen y María, Andreu Peral, Elena Garcia i Colomet, en la secció emergent.

La commemoració de la 20a edició de la FiM

La fira de música emergent i familiar celebrarà els seus 20 anys d’aposta per la música emergent i familiar amb un acte commemoratiu el dissabte 18 de maig a les 17:30h al Celler de Vila-seca, com a prèvia de l’espectacle Udolç d’Alba Careta i Henrio. Hi intervindran l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura i la regidora de Cultura, Manuela Moya. S’hi estrenarà una peça audiovisual per commemorar les 20 edicions de la FiM i, un cop finalitzat el concert, la Fira del Vi de Falset, organització col·laboradora de la FiM, oferirà una degustació a tots els assistents a l’acte per brindar pel passat, present i futur de la fira de música emergent.

L’espectacle escollit per a l’acte de celebració és Udolç, una proposta familiar que recupera  cançons de bressol, passades pel sedàs del jazz i el pop modern, i embolcallades en una atmosfera onírica, delicada i suggestiva.

 

Vila-seca instal·la nous senyals i càmeres contra els abocaments irregulars

La nova ordenança estipula sancions que poden arribar fins als 30.000 euros. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Vila-seca ha instal·lat recentment vuit senyals que indiquen la prohibició d’abocar residus i escombraries a tot el terme municipal, i informen sobre la normativa i les sancions aplicables en cas de produir abocaments irregulars en llocs no autoritzats.

Les ubicacions d’aquestes senyals són al camí del Pontet (un dels accessos al polígon l’Alba), al camí de Mas Calvó (sortida C-14), al camí dels Morts, al camí dels Morts cruïlla amb camí Mas de Larrard, a l’accés del barri de la Plana, al camí del darrere del Mas d’en Gil, al carrer del Castell i a la plaça de Ramon Berenguer IV.


Altres notícies:


A més, en aquestes zones, està previst que s’instal·lin properament càmeres de videovigilància i càmeres lectores de matrícules per a poder efectuar, per part de la Policia Local, les investigacions i aplicar les sancions corresponents, evitant així actituds incíviques que malmeten l’entorn natural i suposen un greuge pel medi ambient.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, explica que “aquest és un primer pas ferm contra l’incivisme de tots aquells que fan abocaments incontrolats de deixalles fora dels llocs establerts”, tot recordant que “aquestes accions irresponsables no només afecten la neteja i l’estètica del nostre entorn, sinó que també tenen un impacte negatiu en el medi ambient i en la qualitat de vida de tothom”.

Fruit de la nova ordenança de Civisme, l’incompliment de la normativa podrà comportar una sanció de fins a 30.000 euros. Cal recordar que els residus especials i/o voluminosos cal dur-los a la Deixalleria Municipal. El seu horari d’obertura és de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00 h i de 16.00 a 19.00 h i els dissabtes de 9.00 a 13.00 h.

 

Vídeo: Jéssica Albiach acusa: ‘Han convertit Tarragona en el pati del darrere de Catalunya’

Jéssica Albiach i Mario Téllez, avui al barri del Colomí de Vila-seca. Foto: DiariTots21

Comuns Sumar ha aconseguit situar el debat sobre Hard Rock com el tema central de la campanya a Tarragona, seguit de la sequera i el futur del riu Ebre. I avui ho han reiterat. Tant Jéssica Albiach, candidata a presidir la Generalitat, com el número 2 per Tarragona, Mario Téllez, han expressat en declaracions a la premsa el seu rebuig al model turístic que suposa la implantació de Hard Rock al Camp de Tarragona i han apostat per una reindustrialització “tecnològica i sostenible”.

 

En una visita al barri obrer del Colomí de Vila-seca, Albiach ha afirmat que “ja n’hi ha prou que Tarragona sigui tractada com el pati del darrere de Catalunya“. I ha repassat els equipaments del territori que generen controvèrsia: “Les nuclears, el risc químic”, al temps que s’ha fet una doble pregunta: “Què va passar amb el Castor, i a més d’on volen treure l’aigua que no sigui de les dessaladores?”. I ha respost: “Del riu Ebre“.


Altres notícies:


I per rematar aquests polítiques fetes fins ara, ha continuat la candidata a presidir la Generalitat, “també volen situar al Camp de Tarragona el casino més gran d’Europa. I ja sabem què ens porta això: més precarietat, més delinqüència i més inseguretat als nostres carrers i barris, i més ludopatia. Aquest no és el nostre model”. Albiach ha acusat determinats candidats de “no voler un casino a Girona, perquè no és el seu model, però sí al Camp de Tarragona. Per què les comarques gironines són unes privilegiades i en canvi volen seguir tractant el Camp de Tarragona com el pati del darrere de Catalunya?”, s’ha interrogat. El model dels Comuns és el “d’una Catalunya equilibrada, on els esforços estiguin compartits, sense que hi hagi catalans de primera ni de segona”.

‘Per què les comarques gironines són unes privilegiades i en canvi volen seguir tractant el Camp de Tarragona com el pati del darrere de Catalunya

Així les coses, els Comuns proposen una llei “per blindar que no es faci el transvasament d’aigua a Barcelona, una reindustrialització verda i no casinos i tota la inversió pública que es pugui fer a Tarragona”. Ha recordat al respecte que el tramvia del Camp de Tarragona va ser negociat pels Comuns. I ha interpel.lat la gent de les comarques de Tarragona a votar Comuns Sumar “si volen ser tractats amb respecte”, alertant que votar Salvador Illa “és arriscar-se a un pacte amb Junts per Catalunya, que ens portarà més desigualtat”.

Al seu torn, Mario Téllez ha posat com a exemple sobre Hard Rock: “Jo tinc un nen de tres anys i em plantejo portar-lo aviat a Sésamo Aventura, però no pas  a Hard Rock a jugar amb les màquines escurabutxaques. No es pot fer passar bou per bèstia grossa i la ciutadania té molt clar què és el model de turisme familiar i què representa, en canvi, Hard Rock“.

Comuns Sumar s’oposa frontalment al turisme massificat. “Proposem diversificar l’economia potenciant el primer sector i una reindustrialització verda”. Téllez ha conclòs: “El 12 de maig va de decidir si volem ser Las Vegas o el Macao de la Mediterrània, que és pel què aposten alguns partits, o bé per un model que sigui líder de la quarta revolució industrial”.

L’OPA del BBVA

D’altra banda, La candidata de Comuns Sumar a presidenta de la Generalitat ha demanat al govern espanyol que “pari els peus” al BBVA després que hagi llançat una oferta pública d’adquisició (OPA) per adquirir Banc Sabadell.

Albiach ha reclamat a l’executiu estatal que insti la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que aturi l’operació. “Cal posar límits a la cobdícia i l’ambició del sector bancari”, ha advertit.

La líder dels Comuns ha carregat contra l”‘oligopoli” bancari i ha alertat que si l’operació prospera quedaran en risc “les pimes i les famílies que tenen una hipoteca”. També els treballadors de les entitats, perquè la fusió o absorció de bancs és “un model que portaria acomiadaments”. “Si no li posem límits, aquesta gent no s’aturarà”, ha avisat Albiach.

 

Vila-seca, premi MobiliCat 2024 a la Millor Iniciativa Municipal en Mobilitat

Josep Toquero, 2n Tinent d’Alcalde i regidor de Serveis Generals de Vila-seca, amb el premi. Foto: Cedida

La 6a Jornada Catalana de la Mobilitat, celebrada al teatre municipal de Lloret de Mar, va ser el marc en el qual l’Ajuntament de Vila-seca va ser distingit amb el Premi MobiliCat a la Millor Iniciativa Municipal en mobilitat, pel projecte de targeta ciutadana intel·ligent “VilaCard”, la qual ofereix als residents una sèrie d’avantatges, com ara l’accés gratuït a l’autobús urbà.

Josep Toquero, 2n Tinent d’Alcalde i regidor de Serveis Generals, Seguretat i Civisme de l’Ajuntament de Vila-seca, va rebre el premi a mans del director general de l’ATM de Barcelona, Manuel Valdés. L’acte va ser presidit per la consellera de Territori, Ester Capella, i la presidenta de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Aurora Carbonell.

Els Premis MobiliCat són atorgats per la revista MobiliCat, editada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) amb la col·laboració de l’ATM de Barcelona, el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb l’objectiu de reconèixer la tasca que ajuntaments, organitzacions, institucions, emprenedors, entitats o empreses relacionades amb el transport públic, la mobilitat i les seves infraestructures, fan a Catalunya.