TOTS 21

A judici per endur-se una furgoneta d’Amazon a Vila-seca i quedar-se amb tots els paquets

Façana de l’Audiència de Tarragona. Foto: ACN

La fiscalia demana 18 mesos de presó per a un home acusat d’endur-se una furgoneta d’Amazon i quedar-se amb tots els paquets. Els fets van passar a Vila-seca el novembre de l’any passat. L’acusat, que té 38 anys, i un altre home que no ha pogut ser localitzat van aprofitar que el repartidor havia deixat la furgoneta al carrer Vila del Comú per prendre-la i apropiar-se de tots els paquets que hi havia a dins -excepte un-, valorats en 1.464,26 euros, i també el mòbil del repartidor, segons recull l’escrit d’acusació. Després van deixar la furgoneta en un altre carrer. El ministeri públic vol que es condemni l’acusat per un furt d’ús i que retorni a Amazon el valor íntegre dels paquets robats i al conductor el valor del seu mòbil -48,78 euros.

ACN

 

La deixalleria de la Pineda canvia de format i d’ubicació

Pel que fa a la deixalleria mòbil de Vila-seca, es reduiran els horaris del servei. Foto: Ajuntament

El proper dissabte, 19 de juny, la Pineda disposarà d’un nou servei de deixalleria mòbil, amb el mateix format que a Vila-seca. D’aquesta manera, la deixalleria que fins ara havia donat servei a la Pineda, d’estructura fixa, deixarà d’estar operativa.

La nova deixalleria, que comptarà amb la presència d’un informador per tal d’orientar als usuaris i controlar el tipus de deixalles que s’hi poden abocar. s’instal·larà dos cops per setmana al carrer d’Emili Vendrell, davant del parc de La Tanca. El seu horari serà els dimecres d’11.00 a 14.00 h i els dissabtes de 9.00 a 12.00 h (excepte festius), amb la previsió que durant l’any vinent pugui ser itinerant i s’ubiqui periòdicament en diversos punts de la Pineda, tal i com ja es fa a Vila-seca.

Pel que fa a la deixalleria mòbil de Vila-seca, es reduiran els horaris del servei, quedant en funcionament de 12.00 a 18.00 h, en les següents ubicacions: el primer dissabte de cada mes se situarà al carrer del Tenor Josep Forasté, a la zona del Mercat Municipal; el segon dissabte estarà a l’avinguda de Ramon d’Olzina, concretament a la zona de l’Esplai Sant Esteve; el tercer dissabte s’ubicarà també a l’avinguda de Ramon d’Olzina, a la zona del Parc de la Riera i, per últim, el quart dissabte de cada mes s’instal·larà al carrer de la Riera, a la zona del Parc de la Formiga.

Cal recordar, a més, que Vila-seca compta amb la deixalleria fixa, ubicada al Parc Tecnològic i de Serveis l’Alba, al carrer de Vilafortuny 8 i està oberta de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00 h i de 16.00 a 19.00 h. Els dissabtes també obre de 9.00 a 13.00 h.

Els serveis que ofereixen les deixalleries mòbils i la fixa, es complementen amb els serveis de recollida especialitzada per a grans productors i recollida de voluminosos. En aquest últim cas, tothom que tingui trastos vells a casa, pot trucar al 977 39 30 74 per a informar-se de com accedir a aquest servei.

Redacció

 

El Ball de Diables de Vila-seca torna als carrers i actuarà per la Revetlla de Sant Joan

Un retorn molt esperat: el foc tornarà als carrers i places de Vila-seca 324 dies després. El proper 23 de juny, amb motiu de la Revetlla de Sant Joan, el Ball de Diables de Vila-seca traurà la pols a les maces i els tabals i viurà el seu esperat retorn a l’activitat de foc. Sant Joan és la festivitat del foc per essència.

Celebrada arreu dels Països Catalans, té els seus orígens en els rituals i celebracions paganes del solstici d’estiu. Aquest origen li fa conservar uns atributs molt característics: la Nit de Sant Joan (o Nit de les Bruixes) és un culte al Sol on els focs purificadors, els balls a la mitjanit, les herbes de Sant Joan o els rituals màgics en son les principals característiques.

Aquesta és, probablement, una de les dates més indicades per al retorn de l’activitat festiva del Ball de Diables. En una nit on el foc és l’element més característic -seguit de la pirotècnia-, es podrà tornar a gaudir de l’olor a pólvora i els trons de les carretilles. Hi participaran tant el Ball de Diables Infantil de Vila-seca com el Ball de Diables.

Al Parc de la Formiga (21.30h) i amb aforament limitat segons la normativa vigent, l’actuació consistirà de la primera carretillada a càrrec del Ball Infantil, seguida de la carretillada del Ball Adult. La normativa actual impedeix les actuacions itinerants amb el públic dempeus i això obligarà a perimetrar l’espai d’actuació i fer-hi un control d’aforament. Aquesta adaptació normativa a la situació actual, però, segur que no deslluirà un retorn més que desitjat, després de gairebé un any sense poder realitzar actuacions de foc.

El ball de diables vila-secà va ser un dels pocs balls de diables que actuà la passada temporada de foc, ja que va poder celebrar amb total normalitat la Festa Major de Sant Antoni (gener 2020) i, amb adaptacions, el correfoc de la Festa Major de Sant Esteve (agost 2020). El retorn als carrers es produeix en el marc d’una festa, Sant Joan, que en els darrers anys ha presenciat diversos intents de recuperació al nucli de Vila-seca.

Redacció

 

Comença la instal·lació de nous jocs infantils en diversos parcs de Vila-seca

Treballs al parc dels Aragalls. Foto: Ajuntament

Des de fa unes dies, ha començat a Vila-seca la instal·lació de nous jocs infantils en diversos parcs. En concret, al llarg d’aquest setmana s’està treballant al Parc dels Aragalls i al Parc de l’Hort del Pep de Vila-seca i als parcs de Ramon Roig i de la zona esportiva de la Plana.

En aquests 4 espais hi estan treballant un total de 3 equips amb l’objectiu que els parcs puguin ser adequats a les persones de mobilitat reduïda i als infants més petits. Amb una inversió de 619.824 euros, quan finalitzin tots els treballs hauran estat renovats un total de vuit parcs infantils: 6 a Vila-seca i 2 a la Plana.

A més dels que ja s’hi han iniciat les millores, també es preveu la renovació del parc de la Formiga, el pati d’illa del Colomí, el parc de la Rambla de Catalunya i el parc de les Illes.

Cal recordar que les tasques que es realitzaran a cadascun dels parcs, són les següents: al Parc dels Aragalls s’hi instal·larà una nova zona de jocs per als més petits, una estructura multi-jocs i dues taules de tenis-taula. Al Parc de l’Hort del Pep, l’actuació més important contempla afegir una àrea de multi joc adaptat a tothom, també a persones amb necessitats especials, facilitant la seva accessibilitat i pavimentant-lo amb cautxú. El Parc de la Formiga és el que rebrà l’actuació més rellevant, redistribuint totalment l’àrea i retirant els jocs existents. La zona destinada a jocs infantils s’ampliarà al màxim, s’ubicaran nous elements de lleure i es diferenciaran dues zones per edats i segons nivell d’accessibilitat. Al Pati del Colomí la pèrgola es completarà per a cobrir tota l’estructura; mentre que al parc de la Rambla de Catalunya se substituirà el seient d’un gronxador per a què pugui ser utilitzat per nadons i al Parc de les Illes es renovarà completament la gespa artificial de la pista de futbol. Aquestes són les actuacions que es duran a terme i ja han començat als parcs infantils de Vila-seca.

Pel que fa a la Plana, concretament al Parc de Ramon Roig, s’hi estan retirant els jocs que es troben en desús i es crearà una zona de joc lliure al seu lloc, la qual es complementarà amb un espai multi joc pavimentat amb cautxú. Per últim, a la Zona Esportiva també s’hi estan instal·lant tres nous jocs.

Cal recordar que els jocs infantils de la Pineda ja han rebut inversions durant els dos últims anys, que han permès diverses actuacions per a posar-los al dia i renovar-los.

Redacció

 

Adif AV licita les obres de construcció de la nova estació de Salou-Port Aventura

Imatges virtuals del projecte de l’estació. Fotos: Adif AV

Adif Alta Velocitat ha licitat el contracte d’obres per a la construcció de la nova estació ferroviària de Salou-Port Aventura per un import de 14.503.008,88 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució estimat de 24 mesos.

Amb la posada en servei de la variant Vandellós-Tarragona del Corredor Mediterrani, l’antiga estació de Salou va deixar de prestar servei i l’actual baixador de Port Aventura s’ha convertit en la nova estació del municipi, però ha de dotar-se de totes les característiques i serveis necessaris per a prestar servei com a estació terminal.

Per tant, l’objectiu d’aquesta actuació és adaptar l’estació a les necessitats actuals de l’explotació ferroviària, adequar-les i ampliar-les a les demandes dels clients del ferrocarril i millorar la seva funcionalitat.

Entre les actuacions compreses en el projecte, inclòs en el Pla de Rodalies, destaquen el nou edifici de viatgers, en el qual es crearà un vestíbul principal amb zona d’espera, una àrea d’explotació pública que comptarà amb zona de venda de bitllets i atenció al client per a diferents operadors, un espai d’explotació privada amb dependències internes i quarts d’instal·lacions, un local comercial i lavabos públics.

Respecte a les andanes, es remodelarà l’actual (de 240 m de longitud i 5 m d’amplària), i es construirà un nou de similars dimensions al costat de la via principal.

Totes dues andanes estaran unides en la seva capçalera mitjançant una plataforma de 9,5 m d’amplària que els connectarà amb l’edifici de l’estació. També comptaran amb una marquesina de 200 m de longitud aproximadament, així com en la capçalera de connexió amb l’edifici.

En ser una estació terminal, s’executaran talperes al final de l’andana existent en la via 2 i la via general de la via 1 i s’adequaran les instal·lacions ferroviàries (electrificació, vies, senyalització i comunicacions) a la nova configuració de l’estació.

D’altra banda, es projecta un aparcament en superfície de 200 places per a automòbils, de les quals 10 estaran reservades per a persones de mobilitat reduïda, i espai per a motocicletes i bicicletes. Així mateix, s’inclouen àrees per a pujada i baixada de viatgers, i estacionament de taxis. Tant l’aparcament com la parada de taxis i l’espai per a pujada i baixada de viatgers comptaran amb marquesines.

A més, s’urbanitzaran els accessos, amb la definició dels vials necessaris per a organitzar els diferents trànsits (vehicles particulars, aparcament, kiss&ride, taxis, autobusos i trànsits per als vianants). També s’instal·laran nous tancaments de seguretat en tot l’àmbit de la nova estació.

Aquesta actuació contribueix al compliment de diversos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com són el número 9, que té entre les seves metes desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat, i el número 11, que persegueix proporcionar accés a sistemes de transport segurs, assequibles, accessibles i sostenibles.

Aquesta actuació serà finançada per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Granados: «Notícia molt positiva»

Aquest vespre, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat la notícia com «molt positiva” perquè «cal donar un molt bon servei als usuaris del ferrocarril, una responsabilitat que cau, directament, en mans d’Adif i Renfe”, ha assenyalat.

Segons ha dit, “sempre hem defensat que la nova ubicació de l’estació era de present i de futur immediat, perquè estarà connectada amb la futura estació d’autobusos annexa, un equipament que manca a Salou”, ha dit, i “on es formarà un nucli de transport molt important per a la nostra ciutat, que millorarà la qualitat de la mobilitat dels usuaris, que tindran al seu abast dues estacions connectades”.

L’alcalde també ha reivindicat el fet que Rodalies de la Generalitat de Catalunya implanti, definitivament, la línia R-17, el tren que ha d’anar directe a Barcelona, amb quatre viatges d’anada i quatre de tornada. Per Granados, “el tipus de servei que tenim avui en dia és totalment insuficient”, ha argumentat, referint-se a les llançadores. Així, “nosaltres volem tenir el nostre tren, que és l’R-17, i, a més, tenint en compte el compromís que va adoptar en el seu moment la Generalitat de Catalunya amb la seva implantació”.

Un cop estigui enllestida l’estació definitiva, implantat el servei compromès de l’R-17, i la connexió amb l’eix central del Corredor del Mediterrani mitjançant un nou tram connectat amb el ramal que ve de Tarragona, “Salou tindrà una estació de primer ordre i de primera magnitud”, ha assegurat.

D’altra banda, cal recordar que existeix un estudi aprovat al 2001 en què es preveu la implantació de l’ample europeu i això significa que “Salou podrà tenir xàrters des del municipi fins a qualsevol capital europea que estigui connectada amb l’alta velocitat”.

Redacció

 

Lliurament del Premi Messer a estudiants de la URV d’Enginyeria Química i Enginyeria de Bioprocesos Alimentaris

Imatge de la taula presidencial. Foto: Cedida

El divendres, 11 de juny, es va lliurar el Premi Messer per novè any a estudiants de segon curs de grau d’Enginyeria Química (GEQ), i el mateix Premi en la seva segona edició per a estudiants de Bioprocesos Alimentaris (GEBA).

El lliurament d’aquests premis va tenir lloc de manera virtual i va ser presidida pel Dr. Francesc Medina, Vicerector d’Innovació i Transferència del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Dra. Montse Ferrando, Directora de l’Escola Superior Tècnica d’Enginyeria Química (ETSEQ), Rubén Folgado, President de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i Director General de Messer Ibèrica, el Dr. Azael Fabregat, corresponsable de 2n curs del grau de GEQ, la Dra. Silvia de Lamo, responsable de 2n curs del grau de GEBA i Jordi Soler, responsable d’aplicacions de gasos de Messer Ibèrica. En l’acte van participar més de 70 estudiants de totes dues especialitats.

L’equip guanyador del GEC. Foto: Cedida

L’equip guanyador del GEBA. Foto: Cedida

La defensa dels projectes dels estudiants d’Enginyeria Química ha pogut realitzar-se el mateix 11 de juny al matí de manera presencial al Campus de Sescelades de la URV, mentre que la defensa dels estudiants de GEBA es va dur a terme de manera telemàtica el dia anterior.

Un total de nou equips formats per futurs enginyers químics van presentar en l’exterior del complex de la ETSEQ els seus projectes integrats que tenien per títol Refineria vs. BIOrefinería: comparant la seva sostenibilitat en el cas de producció d’acetona. L’equip guanyador està format per Marc Jardí (líder del grup), Carlos Catalán, Mar Fontané, Iván Ibáñez, Carlos Luque, Adrián Olmedo, Joan Puig i Leyre Schmidt.

Els equips aspirants de GEBA van defensar els seus projectes sobre el disseny d’una planta de producció de gelat a base de quefir. Finalment, els guanyadors han estat Alba Marco (líder del grup), Marta Armengol, Pau Tondo i Andrei Caballol.

El jurat del Premi ha estat format per professors de la Universitat i personal de Messer, els qui han tingut en compte les valoracions globals dels projectes, la seva presentació i el coneixement demostrat pels integrants de cada grup i han valorat sobretot l’ús de gasos industrials en els processos dissenyats dins dels projectes.

Rubén Folgado va subratllar en la seva intervenció que iniciatives com aquest premi són una mostra de la implicació i del compromís del nostre sector i de les empreses que el formen amb aquest territori i en particular amb la formació i recerca. “La URV, i especialment la ETSEQ, són la principal pedrera de talent de la nostra indústria. Al mateix temps les empreses situades en el polígon petroquímic de Tarragona són la principal sortida professional dels estudiants que es graduen en la URV en les àrees relacionades amb la química.”

El Vicerector Dr. Medina va afirmar que el Premi Messer és un exemple del camí conjunt de les empreses químiques i la Universitat. La proximitat al sector químic augura un futur prometedor per als estudiants i el seu desenvolupament professional.

Messer col·labora des de 2013 amb la URV promovent aquests premis dins del conveni marc signat amb la Universitat, a més participa en el Premi Work Experience per a estudiants de Màster de la ETSEQ, i atorga un altre premi per a estudiants de MBA amb millor expedient acadèmic.

Redacció

 

Vilamarket.cat, reconeguda pel Banc de Bones Pràctiques

La plataforma de comerç online vila-secana, Vilamarket.cat, ha estat inclosa al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya, impulsat per la Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya.

Vilamarket.cat és una eina nascuda en plena pandèmia de la COVID-19, amb la qual els comerços locals tenen un espai per a vendre els seus productes i serveis, i els compradors i compradores els poden adquirir amb tots els serveis d’una plataforma de venda online, però amb el valor afegit del quilòmetre zero. Actualment compta amb prop d’un centenar d’establiments adherits.

Aquesta experiència, desenvolupada juntament amb l’Associació de Comerciants i Empresaris de Vila-seca, neix amb l’objectiu de dinamitzar el comerç local de Vila-seca, en base a criteris de sostenibilitat ambiental (el repartiment es realitza amb moto elèctrica), i de responsabilitat social, (s’ha col·laborat amb empreses del tercer sector per tal de donar oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió social).

El projecte va ser presentat al Banc de Bones Pràctiques el qual, durant l’any 2020, va fer una convocatòria especial per la COVID-19, amb l’objectiu de reconèixer aquelles experiències i actuacions pensades per pal·liar els efectes de la crisi a mitjà i llarg termini.

Redacció

 

 

Ercros preveu guanyar entre 15 i 20 MEUR durant el primer trimestre, quatre vegades més respecte a l’any passat

El president d’Ercros, Antoni Zabalza. Foto: ACN

Ercros té previst obtenir un benefici d’entre 15 i 20 milions d’euros durant aquest primer trimestre, una xifra que seria prop de quatre vegades superior als guanys registrats durant el mateix període de l’any passat (4,4 MEUR). Alhora, situa el benefici brut d’explotació (ebitda) dins un rang d’entre 40 i 45 MEUR (+53% interanual) i l’increment de les vendes entre un 8% i un 12%. Segons ha informat la companyia en un comunicat remès aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la tendència observada durant el primer trimestre «previsiblement es mantindrà durant la resta de l’any». En aquest sentit, el grup químic apunta que l’any 2021 serà «clarament millor» que el 2020, marcat per la crisi de la covid-19.

Les estimacions s’han realitzat sobre la base dels resultats tancats a l’abril i les tendències del mercat durant els mesos de maig i juny.

Segons Ercros, els principals factors que han influït en els resultats de l’any 2020 han estat l’augment del preu de l’energia elèctrica i les matèries primeres, la manca de disponibilitat d’algunes matèries primeres, l’encariment dels nolis –els preus estipulats per a transportar mercaderies pel mar- i l’amenaça de possibles noves soques de coronavirus. Si bé les previsions són optimistes, la companyia alerta que l’aparició d’algun d’aquests riscos podria conduir novament a un major nivell d’incertesa de cara a la segona meitat de 2021.

ACN

 

El FICVI Vila-seca rep el reconeixement de l’Acadèmia del Cinema Espanyol

L’edició d’enguany del FICVI se celebrarà del 16 al 24 d’octubre de 2021 a l’Auditori Josep Carreras. Foto: Cedida

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI), a la seva sisena edició, ha rebut el reconeixement de l’Acadèmia del Cinema Espanyol i ha estat inclòs en el llistat dels 43 de festivals de tota Espanya que col·laboren per a la preselecció de curtmetratges amb opcions als premis GOYA.

En aquest sentit, el guanyador del premi estatal del FICVI passarà directament a la preselecció dels premis més importants del cinema espanyol.

Tant des del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, organitzador del festival, com des de la seva direcció, es valora molt positivament aquest reconeixement ja que avala la qualitat i trajectòria del FICVI i el posiciona en un lloc destacable al panorama del cinema estatal.

L’edició d’enguany del FICVI se celebrarà del 16 al 24 d’octubre de 2021 a l’Auditori Josep Carreras. El període d’inscripcions continua obert fins el proper 30 de juny. Tota la informació relativa al festival la podeu consultar a: http://ficvi.com/el-festival/?lang=ca

Redacció

 

Estudiants d’Enginyeria Química de l’Institut Químic de Sarrià visiten la fàbrica d’Ercros a Vila-seca I

Els alumnes estan realitzant un projecte basat en el tractament del clor produït en una planta de membranes. Foto: Cedida

Cinc estudiants del màster en Enginyeria Química de l’Institut Químic de Sarrià (IQS) van visitar la fàbrica d’Ercros a Vila-seca I. Els alumnes estan realitzant un projecte basat en el tractament del clor produït en una planta de membranes i, a aquesta fàbrica van poder veure els equips implicats en aquest procés.La visita es va dur a terme amb un grup reduït per tal de poder seguir totes les mesures de seguretat establertes per fer front a la covid-19.

La plantilla del centre de Vila-seca I està integrada per més de 130 persones. Aquest centre pertany a la divisió de derivats del clor i té una capacitat de producció total d’unes 440.000 t/any. Entre 2016 i 2019, Ercros va portar a terme una important modernització de Vila-seca I per tal d’adaptar el procés de producció de clor a la millor tecnologia disponible (la de membranes) i ampliar les seves instal·lacions. Com a resultat d’això, Ercros avui posseeix la major planta d’electròlisi d’Espanya.

Redacció

 

L’Oficina de Català de Vila-seca forma 13 parelles lingüístiques

L’Oficina de Català de Vila-seca ha impulsat aquesta nova edició amb la formació de 13 parelles lingüístiques que es trobaran de forma virtual una hora a la setmana.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal del seu temps durant deu setmanes a conversar amb l’aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en català. En aquesta edició virtual, a Vila-seca, hi participaran un total de 13 parelles lingüístiques amb voluntaris i alumnes provinents d’Argentina, Colòmbia, Perú, Hondures, Brasil, França i resta de l’Estat espanyol. Tots els participants han rebut el carnet del VxL amb els avantatges i el material de suport per poder complementar el seu aprenentatge.

Cal recordar que el Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització lingüística.

Redacció

 

Vila-seca acull el Campionat de Catalunya d’Hoquei Patins

Vila-seca serà la seu del XXXVIII Campionat de Catalunya d’Hoquei Patins, de les categories Aleví i Juvenil, el proper 5 i 6 juny. Organitzat per la Federació Catalana de Patinatge, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-seca i el suport del Club Hoquei Vila-seca, hi participaran els 8 millors equips classificats durant la lliga regular de cada categoria respectivament.

Cal destacar que l’equip aleví del Club Hoquei Vila-seca estarà present al campionat, competint a quarts de final contra el Club Patí Voltregà a les 9 del matí del dissabte.

Dissabte es disputarà la ronda classificatòria per les semifinals, les quals es disputaran el diumenge al matí, mentre que a la tarda tindran lloc les finals de totes dues categories.

Redacció

 

Vila-seca celebrarà la Gala Benèfica amb Martirio i Chano Domínguez

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, acompanyat d’Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia; Alexis Gómez, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona i Àngels Poblet, presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras. Foto: Cedida

L’Auditori Josep Carreras ha presentat avui la Gala Benèfica que oferirà el dissabte 5 de juny a partir de les 20.00 h amb Martirio i el pianista gadità Chano Domínguez. Una gala que, a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19 no va poder-se celebrar el passat any 2020.

Aquest concert extraordinari que, com cada any, està destinat a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia i rep la col·laboració de l’Obra Social «la Caixa», també compta amb una fila zero de l’esdeveniment per tal d’aconseguir el màxim de fons per a la lluita contra aquesta malaltia.

La roda de premsa ha estat presidida per l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, acompanyat d’Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia; Alexis Gómez, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona i Àngels Poblet, presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras.

La Gala a benefici de la lluita contra la leucèmia es va començar a celebrar l’any 2002 amb l’actuació de Josep Carreras i posteriorment han actuat les sopranos Isabel Rey, Ofèlia Sala, Pilar Jurado, Lynne Dawson, Barbara Hannigan, Ainhoa Arteta, María Bayo i Judith van Wanroij; la contralt Ewa Podles; la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera; la cantaora de flamenc Estrella Morente; els tenors Jaume Aragall, Sergi Giménez i Josep Bros; el baríton, Àngel Òdena; el contratenor Xavier Sabata; l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu, l’orquestra Vespres d’Arnadí i el conjunt musical Orpheus XXI creat a iniciativa del mestre Jordi Savall.

Enguany, Martirio i Chano protagonitzaran la Gala Benèfica a Vila-seca. Després de gairebé 15 anys sense gravar nou material, s’ajunten ara per recordar al gran pianista i intèrpret cubà Ignacio Villa “Bola de Nieve”. Icona als països de parla hispana, Bola era un talentós pianista i extraordinari intèrpret que cantava als assumptes de l’amor i de l’humor. Tendresa, passió, desencants amorosos però també molt d’humor, és el que trobarem en aquest nou espectacle.

Aquesta gala, que es va suspendre anteriorment a causa de la pandèmia, arriba aquest dissabte i “demostra el nostre deure i compromís amb la música i la cultura del nostre territori, ja que cap concert de la passada temporada es va cancel·lar, sinó que tots han estat reprogramats”, ha explicat la regidora Àngels Poblet. En aquest sentit, l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha destacat que “Vila-seca té la música en el seu ADN, la qual ens defineix com a ciutat i a través d’ella també refermem el nostre compromís amb la investigació”. Per la seva banda, Antoni Garcia Prat ha agraït “la persistència i la continuïtat d’aquesta gala” perquè “els actes benèfics com aquest concert ajuden a finançar projectes de recerca i, per tant, són de gran importància per la Fundació». Alexis Gómez s’ha mostrat satisfet de que Caixabank formi part, una vegada més, de l’equip de suport d’aquesta Gala i ha donat les gràcies “per permetre’ns posar el nostre granet de sorra en aquest acte”.

Redacció

 

Comencen avui les inscripcions als casals d’estiu de Vila-seca

Avui dimecres s’obre el termini d’inscripció per als casals d’estiu Megaestiu i Extiu Extrem, el qual finalitzarà el proper dimecres 16 de juny.

El Megaestiu adreçat als nens i nenes escolaritzats de P3 a 6è, es durà a terme a les escoles Mestral i Miramar i tindrà lloc entre el 28 de juny i el 13 d’agost, de dilluns a divendres. D’altra banda, els joves que cursin entre 1r i 4t d’ESO podran inscriure’s a l’Extiu Extrem, que podran gaudir-lo entre el 28 de juny i 30 de juliol, a l’Espai Jove de Vila-seca. 

Les inscripcions es duran a terme preferentment de forma telemàtica, emplenant el formulari que podran trobar a la web del PIJ o de l’Ajuntament de Vila-seca i adjuntant-lo a una instància genèrica de la Seu electrònica. De forma presencial, es podran fer al Punt d’Informació Juvenil de Vila-seca, de dilluns a divendres de 9.45 a 14.00 h; a la Pineda es duran a terme al Centre Cívic i Cultural de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h i a la Plana es realitzaran a l’escola, els dies 8 i 15 de juny a les 13.00 h.

Per a més informació, les famílies es podran dirigir al telèfon 977 39 35 42 o al correu pij@vila-seca.cat.

Redacció

 

El Port de Tarragona finalitza amb èxit les tasques per a la regeneració de la platja de La Pineda

En aquests moments s’estan realitzant algunes feines auxiliars de finalització de l’obra a la platja, com recollir les canonades. Foto: Port

La tasca que, anualment, assumeix el Port de Tarragona per fer front a la regressió costanera han acabat dins del termini fixat, després de poc més de dues setmanes de treballs. Es tracta de recuperar metres al mar i adequar l’aspecte de l’espai poc abans de la temporada d’estiu. En aquests moments s’estan realitzant algunes feines auxiliars de finalització de l’obra a la platja, com recollir les canonades.

Els treballs van començar uns dies abans de l’arribada de la draga amb la instal·lació de tot el sistema de canonades fins a la mateixa platja i han acabat aquest dimecres 2 de juny com es tenia previst, aportant els 100.000m3 de sorra. Aquesta aportació extraordinària de sorra, unida a l’acció dels espigons de contenció que hi ha a cada banda de la platja, l’espigó dels Prats i l’espigó del Racó, permet el retorn de l’equilibri mediambiental a la platja de la Pineda.

El dragatge

L’inici de les tasques per a la regeneració de la platja de La Pineda van començar a mitjans de maig quan es va realitzar la instal·lació de les canonades que transporten els sediments fins a la platja. Després d’instal·lar les canonades, la draga va començar la seva funció transportant els sediments a través de les canonades instal·lades fins davant de la costa on la maquinària terrestre els acabava repartint i aplanant.

Amb molta cura del medi ambient

El Port de Tarragona ha aplicat uns controls propis i específics en aquesta obra. En primer lloc ha controlat durant la realització de l’obra la qualitat del dragatge i de les aigües. A més, s’ha analitzat la terbolesa de l’aigua i s’han instal·lat cortines per minorar-la. Per seguir amb les mesures ambientals de competitivitat en estratègies marítimes, s’han fet servir sonars i submarinistes per controlar que el dragatge no malmetia la flora de la zona, poblada de Cymodocea nodosa, una alga fanerògama marina inclosa en el llistat d’espècies silvestres de protecció especial.

Redacció

 

 

Demanen set anys i mig de presó per intentar matar una dona a Vila-seca tallant-li el coll i llençant-la pel balcó

Façana de l’Audiència de Tarragona. Foto: ACN

La Fiscalia de Tarragona demana set anys i mig de presó per un home acusat d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa. Els fets van passar el 13 de novembre del 2020 a Vila-seca (Tarragonès), quan l’acusat hauria anat a casa de la víctima -amiga de la seva esposa- a parlar del seu divorci. Segons l’escrit d’acusació del fiscal, l’home va agafar-la pel coll fent força cap amunt i amb un ganivet de cuina que es va treure de la jaqueta «li va tallar el coll». La víctima hauria pogut agafar la fulla del ganivet per defensar-se i s’hauria escapat fins al balcó, on hauria demanat ajuda. Segons el relat del fiscal, l’home la va seguir i la va aixecar per «llençar-la al buit» mentre li deia: «et mataré i després aniré a matar la meva dona».

La víctima s’hauria pogut agafar als barrots del balcó i davant les mirades de persones que passaven pel carrer, l’acusat hauria cessat la seva acció. El fiscal sosté que la dona va patir ferides per tall de 3,8 centímetres a la zona anterior cervical, així com altres lesions al coll, a les mans, als braços i genolls. A la dona li haurien quedat cicatrius a la zona cervical i a les dues mans.

L’acusat va ser detingut el mateix dia dels fets, dos dies després va entrar en presó provisional i encara hi és. A banda dels set anys i mig de presó, la fiscalia també reclama inhabilitació especial per l’exercici del dret de sufragi passiu durant disset anys i mig, i prohibició d’acostar-se a la víctima a menys de 500 metres així com de comunicar-s’hi. Alhora, en el seu escrit, el ministeri públic manifesta la voluntat que quan l’home accedeixi al tercer grau o se li concedeixi la llibertat condicional, la resta de la condemna sigui substituïda «per l’expulsió del territori espanyol amb una prohibició de retorn de deu anys». Finalment, reclama que indemnitzi la víctima amb 600 euros per les lesions i 6.000 per les seqüeles.

Eloi Tost

 

Vila-seca obre la convocatòria per a sol·licitar subvencions a les empreses afectades per la Covid-19

L’Ajuntament de Vila-seca destinarà un total de 202.000 euros per a donar suport a les empreses afectades per la pandèmia. La convocatòria a aquestes subvencions, que s’obre avui, està destinada a les petites empreses, autònoms o professionals del municipi, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de la crisi econòmica provocada per la Covid-19.

Les empreses sol·licitants, que hauran d’acreditar el compliment de diversos criteris com ara la davallada de la seva facturació, podran rebre un màxim de 3.000 euros. Els criteris d’adjudicació estaran en relació amb el tant per cent de decrement de la facturació comparant els ingressos de l’any 2019 amb els de l’any 2020, entre el període comprès entre l’1 de gener i el 30 de setembre.

Cal recordar que la sol·licitud s’ha de tramitar electrònicament a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Vila-seca, https://seuelectronica.vila-seca.cat/, on també s’hi pot consultar les bases i descarregar la informació per a tramitar la subvenció.

Redacció

 

Detingut un home a la Pineda per saltar-se un control policial i conduir sense punts al carnet

Imatge d’arxiu d’una patrulla dels Mossos.

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest diumenge un home de 27 anys com a presumpte autor dels delictes de conducció temerària i conduir sense punts al carnet. Els fets van passar poc després d’un quart de tres de la matinada en un control d’alcoholèmia situat a l’N-340 a Tarragona. El conductor es va acostar als agents a gran velocitat, no va fer cas a les indicacions i va fugir cap a l’A-7. Després d’una persecució, el van poder interceptar al carrer Amadeu Vives de la Pineda (Vila-seca). Els mossos van poder comprovar que el conductor havia tingut una pèrdua total de punts entre el 15 d’octubre i el 15 d’abril i no havia fet el curs de reeducació. L’home, veí de Vila-seca, passarà en les properes hores a disposició judicial.

ACN

 

Vila-seca celebra el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones

Imatges de les activitats. Fotos: Ajuntament

Vila-seca va commemorar ahir el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, amb diverses activitats que van tenir lloc al Centre Cívic i Cultural El Colomí.

Primerament, les vila-secanes que hi van participar van assistir a la xerrada “Em reconec, em cuido” a càrrec de Lourdes Alegret, psicòloga del SIAD de Vila-seca. A continuació, es van realitzar un total de tres tallers: Musicoteràpia, Risoteràpia i Mindfulness.

Cal recordar que aquest dia internacional se celebra per reafirmar el dret a la salut com un dret humà de les dones al que han d’accedir sense restriccions o exclusions de cap mena, i a través de tot el seu cicle de vida.

Redacció

 

Reus, Salou, Cambrils i Vila-seca s’incorporen a reclamar alliberar les mercaderies per la costa

Imatge de la trobada d’alcaldes al Palau Firal de Tarragona. Foto: Cedida

Els alcaldes de Reus, Cambrils, Salou i Vila-seca s’han sumat als de Tarragona, Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà i El Vendrell per reclamar l’alliberament de les mercaderies per la costa. La trobada, celebrada aquest matí al Palau de Congressos de Tarragona, ha servit per incorporar als màxims responsables del Pacte d’alcaldes de 2005 a aquest clam a favor de desplaçar el trànsit de mercaderies per l’interior del territori.

Els alcaldes de Reus, Carles Pellicer; a l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Hisenda de Vila-seca, Xavier Farriol; i al primer tinent d’alcalde de Salou, Marc Montagut, s’han sumat als acords presos durant la primera trobada celebrada també a Tarragona el 10 de maig i on els alcaldes de Tarragona, Altafulla, Creixell, Roda de Berà, El Vendrell i Torredembarra van manifestar el seu desacord en què el Corredor Mediterrani de mercaderies comparteixi l’ús de la plataforma de viatgers i, en conseqüència, travessi les zones més poblades del nostre territori.

Els alcaldes també han acordat impulsar una nova trobada amb el teixit institucional, empresarial i associatiu del territori per ampliar aquest front comú. També està previst convocar una reunió dels alcaldes amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per traslladar les peticions del territori en relació amb el pas de mercaderies per la línia de la costa.

Els alcaldes reclamen l’exigència de l’inici immediat de l’estudi del traçat alternatiu  pel pas de mercaderies que compta ja amb una partida pressupostària als PGE, i la complementació que s’escaigui d’aquesta partida per tirar endavant l’estudi que permeti una plataforma segregada per a mercaderies, i la seva construcció efectiva.  Així mateix, els alcaldes manifesten el seu suport al Corredor del mediterrani com un element indispensable de connexió amb Europa, malgrat que és necessari implementar amb la màxima urgència les reivindicacions d’aquest manifest en la concreció d’aquest corredor de mercaderies.

Redacció