.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, presentant el balanç del primer any de mandat i del PAM. Foto: DiariTots21

L’Ajuntament de Vila-seca està negociant amb la Generalitat la creació, en una segona fase del tramvia del Camp de Tarragona, d’una estació al nucli de La Plana. Així ho ha anunciat l’alcalde, Pere Segura, en fer un repàs aquest dimecres del primer any de mandat i de l’estat del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2023-27, que compta amb 219 actuacions.

El tema “està en discusió amb la Generalitat”, que contraargumenta que la parada de l’estació es troba a només 500 metres de La Plana, “però nosaltres els diem que també hi ha parades en àmbits urbans a 500 metres de distància. Crec que ho aconseguirem. Hi ha un diàleg fluid amb unes peticions nostres que són sensates “, ha conclòs.

En el document del PAM, l’Ajuntament destaca que “col.labora en la construcció del tramvia del Camp amb quatre estacions al municipi”.

D’altra banda, la Generalitat ha ofert als tres municipis de costa –Cambrils, Salou i Vila-seca– quin tram volen sense catenàries. A Vila-seca serà l’avinguda Pere Molas la triada.

Justament aquest dimecres, l’Ajuntament es reunia a Madrid per treballar per la nova estació de ferrocarril urbana.

Tornant al Pla d’Actuació Municipal 2023-27, aquest “és un full de ruta que ens dóna mètode, previsió, planificació i organització, trets que ens caracteritzen a l’hora de treballar per Vila-seca”. La majoria de les accions es troben en execució o finalizades.

De les accions anunciades i de cara al primer any de mandat, aquestes sumaven 154, e les quals, el 33% ja han estat finalitzades, el 49% estan en marxa i el 18% queden pendents d’executar.


Altres notícies:


El PAM ha estat elaborat a partir del programa de l’equip de govern amb aportacions, mitjançant treball participatiu, dels tècnics de les diverses àrees i departaments del propi Ajuntament de Vila-seca, i la incorporació de diverses actuacions incloses en l’acord entre diversos grups municipals. Així doncs, i de forma més concreta, el Pla d’Actuació Municipal 2023-2027 de l’Ajuntament de Vila-seca incorpora les actuacions següents:

Les accions es deriven de les 135 actuacions del Programa Electoral de Vila-seca Segura per a les eleccions municipals celebrades el maig del 2023. Les 84 actuacions proposades pel personal tècnic i administratiu de l’Ajuntament de Vila-seca a través d’un Procés Participatiu i les provinents dels acords del grup municipal Vila-seca Segura amb el Partit dels Socialistes de Catalunya i amb Vila-seca en Comú, amb motiu de l’aprovació de les Ordenances Fiscals i el Pressupost Municipal per a l’any 2024.

Segura ha desgranat l’estat de les principals actuacions, començant perquè es troba en licitació la redacció d’un nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal. Pel que fa a l’impuls a la transició energètica en edificis municipals, està en execució, com també les zones d’ombra als parcs infantils.

Quant a eliminiació barreres arquitectòniques, el pla es troba en execució al 95%, mentre també s’executa la millora de la xarxa de clavegueram en diverses avingudes.

Sobre el nou sistema de recollida selectiva al centre històric, aquest ha finalitzat aquest mes, mentre s’està redactant el Pla estratègic de gestió de residus. Altrament, en matèria d’habitatges públics n’hi ha previstos 300.

Sobre l’antiga discoteca Pachá ha anunciat que ha començat la memòria valorada de l’enderroc de l’espai.

El nou front marítim de La Pineda

Al nucli de La Pineda començaran a l’octubre les obres de remodelació del front marítim. I sobre les obres del contradic dels Prats, Segura ha comentat que es treballa amb el Port de Tarragona i el projecte està molt avançat.

Sobre l’aparcament regulat dels carrers de La Pineda, la voluntat és que l’estiu que ve estigui en marxa, amb diferents tarifaris. Altrament, del Lago Romano, les dues últimes vivendes aniran a un procés d’expropiació per reordenar tota la zona. Es tracta de segones residències d’ús turístic.

Quant a esports i cultura, l’estadi tindrà fet al setembre el document definitiu de la seva profunda reforma, una inversió que suma més de 10 milions d’euros, quan ja es porten invertits més de tres.

D’altra banda, al setembre ja estarà redactat el projecte definitiu del pavelló lleuger de Vila-seca. En cultura s’espera novetats destacades pel que fa al Castell i el Celler, que l’alcalde no ha volgut avançar, i es treballa per disposar en el futur d’una nova biblioteca municipal, molt més àmplia.

Sobre Cal.lípolis, entre juny i juliol hi haurà el projecte. S’intentarà que les restes passin a ser declarades BCIN, dés a dir, Bé Cultural d’Interès Nacional.

El contradic dels Prats

Sobre el contradic dels Prats, ha detallat que hi participen molts actors. “Estem a l’espera de la resolució ambiental. A partir d’aquí, s’està d’acord amb el Port de Tarragona sobre l’avantprojecte, però queda un tràmit ambiental que afecta mots temes: protecció de fons marins, ús de sorres, volumetries,…”, ha afirmat l’alcalde. Un cop es modifiqui la proposta, es  licitarà.

Altrament, al conjunt del terme es vol ampliar els descomptes i beneficis de la targeta ciutadana VilaCard, que suma 10.000 abonats de 25.000 habitants que té Vila-seca.

Crear 500 llocs de treball

En el terreny laboral, s’aposta per la creació de 500 llocs de treball els propers anys facilitant la nova inversió d’Aquòpolis, l’arribada de Hard Rock i la implantació de noves activitats econòmiques a la ZAL, activitats que seran “molt engrescadores”, ha definit l’alcalde. Sobre Aquòpolis, ha dit que el darrer trimestre es tindran les conclusions per tal d’obrir una nova fase en l’adjudicació del projecte internacional.

Políticament, l’any de govern es valora positivament, i es destaca que la política del govern és “parlar amb totes les formacions. Em costaria trobar una iniciativa de pes que s’hagi aprovat només amb els vots del govern”, ha conclòs Segura.