.

.

TOTS 21

Jordi Sans: ‘Tornaria a repetir el tripartit als Pallaresos, però sent jo l’alcalde els quatre anys’

Jordi Sans, amb el bastó de comandament, amb l’anterior alcalde, Xavier Marcos. Foto: Tots21

Jordi Sans és des de dimecres passat, 15 de juny, el nou alcalde dels Pallaresos en virtud del pacte de govern tripartit -Independents, socialistes i Ciutadans-, que establia que el darrer any de mandat, l’independent Xavier Marcos deixaria pas al socialista Jordi Sans. El nou alcalde, que va començar com a regidor en 2013, coincideix a destacar la bona sintonia existent entre les formacions de govern, basada en una prioritat: centrar l’activitat en el municipalisme, superant les dinàmiques dels partits. Sans ha concedit una entrevista a Tots21.

Enguany s’ha reduït notablement el pressupost municipal. Per què?

Perquè fos realista. Abans, en l’anterior mandat, no ho era i l’hem anat adequant a la realitat. Ha estat una gran feina del regidor d’Hisenda, Felicià Fortuny, a qui li hem d’agrair el seu rigor. Un pressupost bo seria el que al final quedés a zero. Si t’han sobrat diners és que no els has invertit, i si t’has passat, t’has sortit del teu pla i això tindrà un cost. L’objectiu real d’un pressupost és arribar a zero. No l’hem retallat, l’hem ajustat. Ser realista és ser conseqüent, sense enganyar la gent. La reducció ha estat gradual, durant aquest mandat.

Quines són les prioritats que té fins a final de mandat?

La finalització de tots els projectes endegats, com el Bosc del Cremat, un futur gran entorn natural. Es tracta d’un treball en equip, format per sis regidors i regidores. La paraula que ens defineix és el municipalisme, preocupar-nos dels veïns i veïnes dels Pallaresos, siguin quins siguin i pensin el que pensin. Hem d’escoltar-los i si podem millorar les coses, endavant. Que canviï l’alcalde no vol dir que canviï la manera de gestionar. El camí ja està marcat fins a final de mandat.

Com a grup municipal, la nineta dels meus ulls hagués estat arreglar el Casal, però calia molts diners per adequar-lo a la normativa. El local està tancat des de fa molt temps perquè no és segur.

Quines són les principals tasques que s’han fet en aquests tres anys de govern?

Veníem d’un ambient d’eufòria, amb molts projectes, moltes idees, i vam començar a treballar sense descans. Es vam trobar amb la pandèmia al febrer de 2020. Moltes actuacions es van haver d’aturar. Es va aconseguir, no obstant això, inaugurar la sala polivalent, potser la gran obra d’aquest mandat i de l’anterior. El carrer Segadors es va arranjar per evitar les inundacions, i ara estem reformant carrers, com el Nou i Major. Queda pendent de fer el vial entre Pallaresos Park i el nucli del poble. És un projecte del mandat anterior i una gran millora en la connexió de la urbanització. Ara mateix, des de Pallaresos Park hi pots anar amb cotxe per carretera o per un caminet que no s’ha mantingut en condicions. Estem en la fase d’inici de les obres, ja està tot preparat i espero poder veure-ho fet com a alcalde.

La cultura ha estat marca de la casa d’aquest mandat

Durant la pandèmia ens vam centrar molt en la cultura, respectant les mesures a què imposava la covid, amb molta activitat, i les Jornades Modernistes com a punt central, que evidentment continuaran celebrant-se perquè és bo per al poble. Les festes majors es van celebrar, menys en una edició, i ara tornarem amb força. Celebrarem al juliol la primera edició dels Jocs esportius municipals, es tracta d’una actuació que cohesiona la ciutadania, que interactua entre ella. Ja no es tracta només d’incentivar l’esport, sinó l’activitat física amb la celebració de sis disciplines diferents. Això no s’havia fet mai aquí.

Quines altres obres queden pendents de fer?

El carrer del Vent i el carrer Major, com deia. També hi ha diners destinats a la millora de la il.luminació. A la zona d’Hostalets s’ha fet un arranjament, amb millora de rotondes. Són obres senzilles que eren necessàries, com arranjar les voreres als Plans, afectades pel creixement dels arbres.

S’ha solucionat el problema de la recollida de la brossa?

La clau de la seva solució ha estat el nou contracte de la brossa del Consell Comarcal del Tarragonès. Els camions estaven absolutament desgastats, s’espatllaven sovint i fins que no va venir el nou contracte no es va solucionar, amb camions nous, geolocalitzats, intel.ligents, que coneixen el pes dels contenidors,… Tot això és una gran millora. Es van fer diversos plans d’actuació molt marcats, on cada illa té el seu número i el seu control, amb una persona que fa el control in situ. Se n’encarrega directament el regidor Felicià Fortuny. La coincidència del nou contracte i la figura del Felicià ha donat un resultat molt positiu. Destinem recursos municipals a ajudar a millorar el sistema. La Brigada s’encarrega de col.locar dins el contenidor el que es diposita malament a fora. Creiem que el servei rutlla bé excepte en moments molt puntuals o en zones comercials on hi ha molt de moviment i es troba a l’entrada del poble. Ara bé, la responsabilitat de fer-ho correctament és compartida entre l’Ajuntment i també la ciutadania.

Segueixen tenint problemes d’ocupes?

Teníem unes quantes cases ocupades. En un dels casos, des dels jutjats se’ls va convidar a marxar. Una altra vivenda és d’un banc, i es troba sense data per desallotjar encara. Un terreny davant el camp de futbol també està ocupat, com una altra casa a Rosa dels Vents, que també és d’un banc. Una cinquena vivenda, on es va intentar fer un empadronament il.legal, es va resoldre amb l’actuació dels Mossos. De cinc ocupacions, se’n mantenen tres. Com a Ajuntament, ens preocupa el tipus d’ocupació, si tenen necessitats reals o si són dels que van a destrossar i a aprofitar-se de la situació. Els més confictius ja no hi són.

La biblioteca municipal s’ha quedat petita. Qué hi faran?

Hi ha dues opcions, fer un canvi d’ubicació dins el mateix Centre Jujol, que és on es troba la biblioteca, o desplaçar-la en un altre lloc, al costat de les escoles. En aquest cas hauríem fer una obra nova. Ho valorarem. La primera seria l’opció més econòmica i ràpida de fer.

Com ha estat la cohabitació entre els tres partits aquests tres anys? 

Ha estat una experiència bona. Hem tingut moments per riure, de ràbia, d’alegries i d’enfrontaments sans. Els regidors sempre han actuat en benefici dels veïns. De vegades hi ha coses que no es poden fer: la covid va estroncar molts plans. Ara bé, hem tingut més temps amb experiències positives que negatives, però si no haguéssim viscut experiències dolentes també hagués estat un fracàs perquè ens estaríem enganyant.

Tornaria a repetir el tripartit en el proper mandat?

Sí, però sent jo alcalde els quatre anys.

Té voluntat de presentar-se a les eleccions?

Rotundament, sí. I si hi ha més d’una candidatura, hi haurà primàries. Jo segueixo sent el primer secretari de l’Agrupació local.

Jaume Garcia

 

Xavier Marcos: ‘Els tres partits que governen Els Pallaresos han tingut un comportament exemplar’

Xavier Marcos, en una imatge d’arxiu. Foto: Tots21

L’independent Xavier Marcos ha deixat de ser aquest dimecres, 15 de juny, alcalde dels Pallaresos en virtud del pacte de mandat signat entre la seva formació, Independents Els Pallaresos, el PSC i Ciutadans. En una entrevista amb Tots21, Marcos fa un balanç d’aquests tres anys ‘molt positiu’ i en destaca especiament ‘el comportament exemplar’ dels socis de govern, ‘que m’han ajudat a governar durant aquestes tres anys’, i subratlla també ‘l’excel.lent feina feta pels treballadors municipals’.

El govern tripartit ha hagut d’afrontar dos anys llargs de pandèmia que han trastocat els plans i projectes municipals i sobretot les prioritats, que van passar a ser les assistencials i de suport: ‘Ha estat una legislatura molt dura. Només nosaltres sabem el que hem passat, sobretot els primers mesos de la covid, però malgrat el que hem passat hem pogut sortir-ne molt bé’, afirma Marcos. Els Pallaresos va ser trista notícia per les morts que es van produir a la residència d’avis, recinte que finalment va ser intervingut per la Generalitat.

En el darrer tram de mandat, el consistori ‘està apretant l’accelerador per tirar endavant projectes que estan marcats per terminis i que la covid ens va frenar. Entenem que hi ha obres que molesten els veïns, les que fem a l’estiu, però són obres necessàries’, recalca.

Marcos deixa la vara de comandament ‘molt satisfet a nivell personal per haver representat el meu poble en el bo i en el dolent, i tinc una menció especial per les Jornades Modernistes, un projecte de la nostra formació política que va superar totes els expectatives d’èxit, va situar Els Pallaresos en el mapa del modernisme i va cohesionar la ciutadania. Les Jornades continuaran celebrant-se, no en tinc cap dubte, i encara millorant-les’.

Justament, ‘un dels pilars del meu equip de govern ha estat la defensa i la promoció de la cultura als Pallaresos en els seus diversos vessants. Ha estat clarament una marca identificativa d’aquest mandat a diferència d’altres’, destaca el ja exalcalde.

La cohabitació

La cohabitació de tres partits ‘m’ha sorprès favorablement’, i ‘s’ha deixat de banda la política autonòmica i nacional. Hem aconseguit arrossegar la resta de formacions perquè abordessin estrictament els temes municipals, allò que preocupa la ciutadania dels Pallaresos en el dia a dia’.

És en el dia a dia on s’han abordat inversions en millores de carrers, com el Segadors o el carrer Major, i la posada en marxa del que considera una fita, com és la sala polivalent, a la vegada que fer un canvi en el servei de la recollida de la brossa, ‘que ha millorat del tot’, destaca, amb la nova contracta del servei del Consell Comarcal del Tarragonès i les peticions cursades des de l’Ajuntament. Marcos afirma que fins avui ‘s’ha executat el 85% del que havíem promès al nostre programa electoral i queda encara un any de govern. I ho hem fet en un temps rècord tenint el compte la covid’.

Si Marcos hagués de concretar el més destacat del que s’ha fet aquests tres anys, ‘sense dubte que seria haver pogut garantir la seguretat dels veïns i veïnes enfront de la covid de manera que el virus no s’escampés’.

Què queda pendent de fer des de l’Ajuntament? ‘El vial d’unió entre Pallaresos Park i el nucli del poble i especialment, el Bosc Cremat, ‘un entorn que es convertirà en el parc verd més gran de la comarca del Tarragonès, situat al voltant de la sala polivalent, amb escenaris, carpes, camins marcats entre el bosc, bancs, entorns amb aigua, que es traslladarà des la piscina per bombament i se situarà en un dipòsit, que per gravetat la farà baixar’.

Sobre el vial, ‘els tràmits i les expropiacions ja estan fetes i estem a l’espera que Ematsa comenci les seves obres. En una primera fase connectarem Pallaresos Park amb el nucli del poble, i en una segona fase i conjuntament amb l’Ajuntament de Tarragona, executarem la segona fase amb la desafecció de l’antic ARE. Quedarà també per executar l’inici d’una obra en un mur del carrer del Vent i el nou local per a joves.

Jaume Garcia

 

Jordi Sans, nou alcalde dels Pallaresos en certificar-se el relleu de Xavier Marcos

Jordi Sans, a l’esquerra, rebent el bastó de comandament de mans de Xavier Marcos. Foto: Tots21

Jordi Sans -PSC- és des de les 18:34 hores d’aquest dimecres el nou alcalde dels Pallaresos, agafant el relleu que li deixa l’independent Xavier Marcos. El virtud del pacte de govern tripartit que funciona des de l’inici del mandat –Independents Els Pallaresos, PSC i Ciutadans– al tercer any tocava canvi d’alcaldia. No hi ha hagut sorpreses i Sans s’ha fet amb la majoria absoluta, sis vots contra els cinc que ha obtingut l’altra candidata que s’ha presentat, Maria Grau, d’ERC, a l’oposició i que ha rebut els quatre vots dels regidors de Junts, també a l’oposició. L’Ajuntament ha celebrat el ple extraordinari d’acceptació de la renúncia de Marcos i d’elecció de nou alcalde.

Ha estat una jornada emotiva per a Marcos, que ha fet un balanç ‘positiu’ dels tres anys de mandat, i ha agraït especialment ‘l’equip de govern i els treballadors municipals’ per la feina feta, sovint en condicions ‘dures’, com ha estat haver d’afrontar una pandèmia ‘de la qual ningú no sabia com sortir-se’n’, ha dit. Ha tingut paraules de record per aquells que la pandèmia es va endur, especialment la gent gran, i ha recordat també les seves famílies. Marcos ha volgut destacar l’entesa viscuda al sí de l’equip de govern, on s’ha demostrat que ‘la convivència amb gent que pensa de diferent manera és possible, i d’aquesta manera la convivència entre els veïs millora’.

Marcos ha fet un repàs a la feina feta al mandat que ell ha presidit, condicionat per les urgències de la pandèmia, i ha destacat l’inici dels treballs al Bosc Cremat, la millora del carrer Segadors -‘on s’han acabat amb les inundacions’-, el carrer Major, l’execució de la sala polivalent, la millora de les bases dels contractes al futbol base i molt especialment ‘l’impuls cultural que hem donat al municipi, amb actuacions musicals, teatrals i artítiques, amb una gestió econòmica exemplar i una promoció turística com no s’havia fet mai’. Marcos ha situat com el punt culminant ‘la celebració de les primers Jornades Modernistes del Camp de Tarragona, que ens han sorprès pel seu èxit i han estat la màxima expressió del fet cultural’. Marcos ha recordat que queda pendent l’execució de la primera fase del vial entre Pallaresos Park i el nucli del poble, que ja té tota la tramitació prèvia enllestida, i ha subratllat que la Festa Major podrà tornar amb força després de les limitacions de la covid.

Municipalisme

Al seu torn, el nou alcalde, investit amb la vara de comandament, ha fet un parlament breu on ha volgut subratllar sobretot una paraula que defineix el mandat i la seva tasca: ‘El municipalisme’, l’arrel per continuar ‘configurant uns Pallaresos millors per a tothom’. Sans també s’ha referit a la pandèmia, i com aquesta va ajornar ‘la gran quantitat de projectes que teníem. Ara ens trobem per continuar-los’. Sans ha acceptat el càrrec ‘amb orgull, alegria i amb respecte, i amb la intenció de continuar aplicant el municipalisme que ens ha caracteritzat a tots’.

Al seu torn, Samuel Urbano, regidor d’Independents i company de files de Marcos, ha fet un parlament emotiu agraint ‘el treball, l’esforç i la il.lusió’ posada per poder superar els entrebancs.I s’ha adreçat a Marcos: ‘Hem comès errors, molts encerts, però fins al final hem remat junts. La gent que ens va votar estan molts orgullosos de la feina que has fet. Has fet història’, ha resumit Urbano. ‘Estic molt orgullós d’haver-te acompanyat a tu, que has estat la pedra angular de l’Ajuntament. Ho hauràs fet més bé o més malament, però sempre t’has guiat pensant en els veïns i veïnes dels Pallaresos’.

El cap de Junts i anterior alcalde, Pep Nolla, ha seguit un to molt diferent. Després de felicitar protocolàriament el nou alcalde, ha disparat amb bala: ‘Vull fer una petició. M’agradaria que li tornessis la dignitat i el tarannà democràtic que ha perdut l’Ajuntament i que s’acabi l’assetjament laboral que pateixen els treballadors municipals. Cuida’t i vigila l’esquena’, ha dit.

Maria Grau, única regidora d’ERC i que ha presentat candidatura a alcaldessa, ha estat més moderada, demanant que ‘es dexin enrere determinades actituds’.

Notable ha estat la presència al ple de càrrecs i dirigents socialistes del territori, com el diputat al Congrés Joan Ruiz, la diputada al Parlament Rosa Ibarra, els tinents d’alcalde de La Canonja, Salvador Ferré, i Salou, David González, o el regidor de Reus Andreu Martí.

Jaume Parés, rebent un guardó de mans de Xavier Marcos. Foto: Tots21

El ple havia començat amb un reconeixement fet per l’encara alcalde a Jaume Parés Puvill, membre de l’Associació de Jubilats, i que durant temps ha enregistrat en vídeo els esdeveniments del municipi i ha gravat els plenaris. Amb 82 anys ho deixa.

Jaume Garcia

 

Jordi Sans substituirà aquest dimecres Xavier Marcos com a alcalde dels Pallaresos en virtud del pacte de mandat

Jordi Sansa. Foto: Cedida

Xavier Marcos. Foto: Cedida

El socialista Jordi Sans es convertirà aquesta tarda en el nou alcalde dels Pallaresos en virtud del pacte a tres bandes que van signar a l’inici del mandat Independents dels Pallaresos, socialistes i Ciutadans, amb dos regidors cada formació.

El pacte de mandat establia que els tres primers anys l’alcalde seria l’independent Xavier Marcos, com així ha estat, i el darrer any traspassaria el comandament a Jordi Sans. El ple extraordinari d’aquesta tarda oficialitzarà un relleu que arriba amb ‘naturalitat’, han destacat ambdós a Tots21.

Marcos havia renunciat al càrrec fa uns dies per donar pas al ple extraordinari que haurà d’acceptar la renúncia amb una majoria absoluta de sis vots a favor -Independents, socialistes i Cs-. A l’oposició es troben Junts i ERC, amb cinc regidors, quatre de Junts i un dels republicans.

J. Garcia

 

Relleu de cap de llista a Junts pels Pallaresos

Carmelo Vicient (esquerra de la imatge) i l’exalcalde Pep Nolla (dreta). Foto: Cedida

El passat cap de setmana, Junts pels Pallaresos va formalitzar el traspàs del cap de llista per la formació. Pep Nolla, exalcalde, candidat a les passades eleccions, i avui cap de l’oposició al consistori, cedeix el testimoni a Carmelo Vicient, escollit per la totalitat de la militància dels Pallaresos. “Nolla fa un pas al costat, tot i haver aconseguit uns resultats excel·lents en les passades eleccions municipals, deixant mentre va ser alcalde un poble en bones condicions tant econòmiques com municipals”, afirmen des del partit en una nota d epremsa feta pública aquest dilluns.

Vicient assumeix el compromís de superar els resultats aconseguits en el passat, intentant visibilitzar al màxim el seu grup, i esdevenint una alternativa consistent per recuperar l’alcaldia. Carmelo va incidir, en que l’objectiu és executar els millors projectes pels veïns dels Pallaresos a l’hora de poder posar una mica d’ordre en l’espai municipal. Carmelo i el seu grup volen provocar “un canvi real” i implicar-ne la ciutadania. Vicient va prometre treball, sentit comú per a realitzar les tasques encomanades i dedicació total per a fer dels Pallaresos un poble de referència a la comarca i a la província.

“D’aquesta forma, Els Pallaresos torna a tenir un ferm candidat a l’alcaldia, sòlid, solvent i decisiu. El grup de Junts als Pallaresos agraïm als amics, companys de partit, companys de partit a Tarragona i veïns/nes, la seva assistència i suport mostrats en la presentació de Carmelo Vicient”, conclou el comunicat.

Redacció

 

L’Escola de Música Lautaro dels Pallaresos programa audicions per al final de curs

Imatge de família dels membres de l’escola. Foto: Ajuntament

El dimecres 22 de juny acaba el curs i per aquest motiu durant el mes de juny es realitzaran diferents audicions per part de l’Escola de Música Lautaro.

Una de les programades és la visita i concert de la Coral a la casa Bofarull el dissabte 18 de juny. Es tracta d’una visita a la casa que és una joia modernista del municipi a les 19:00 hores. Posteriorment (20:00 hores), el pati serà l’escenari d’un petit concert de la Coral de l’escola.

La visita té el preu reduït de 5 € per persona. El concert és gratuït. Els interessats a participar hauran si us plau de confirmar-ho mitjançant un correu a escolademusicalautaro@gmail.com indicant quantitat de persones i l’opció de visita o concert o ambdues.

Redacció

 

El Club Judo Els Pallaresos organitza aquest divendres la Festa Judoka

El Club Judo Els Pallaresos organitza aquest divendres 3 de juny a les 18 hores, en la Escola Sant Sebastià de la localitat, la seva tradicional Festa Judoka, on els seus judokes faran una demostració davant de tot el públic que vulgui assistir (entrada lliure i gratuïta).

A l’acte assistiran tots els professors del club i també els seus medallistes en campionats nacionals i internacionals.

Seguidament començarà la festa on hi haurà inflables, pintacaras, manualitats, concursos i molt més. I per a acabar el dia, es farà el tradicional Sopar de motxila on gairebé 200 persones entre judokes i familiars gaudiran d’un sopar a la fresca.

Redacció

 

L’artista dels Pallaresos Manuel Alcalà exposarà al Refugi 1 del Moll de Costa

Aquest divendres 3 de juny a les 19:00 hores, l’artista dels Pallaresos Manuel Alcalà exposa les seves obres (‘Traqueals industrials i l’orgànic cinetisme hiperparabòlic lumínic’) al Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona. La inauguració comptarà amb l’actuació de l’Estudi Giselle i José Galdrán. La mostra romandrà oberta fins al 3 de juliol.

Redacció

 

Neix un innovador Museu Virtual als Pallaresos

Recreació virtual d’un tram de l’aqüeducte romà. Font: https://sketchfab.com/

El proper dia 28 de maig a les 17:30 al Centre Jujol dels Pallaresos l’Associació Experiències i Històries Culturals presentarà el Museu Virtual dels Pallaresos. Un projecte inèdit i innovador per al poble i la província. Aquest museu virtual és un fet innovador i inèdit per al poble, què pretén apropar la sensibilitat per la història i el patrimoni. Segons Alex Botella, historiador i impulsor del projecte, ‘el què es preten és apropar la cultura i l’amor per la història amb les tecnologies que tenim al nostre abast’.

Hom podrà trobar entre aquestes primeres obres exposades online parts de l’obra de l’arquitecte Jujol als Pallaresos (a l’església de Sant Salvador i la porta de la Casa Bofarull); diversos trams d’aqüeducte romà; una barraca de pedra seca i una antiga pedrera medieval.

El museu tot i trobar-se en el seu punt inicial anirà incorporant cada vegada més i més informació. Paulatinament s’aniran incorporant noves obres i projectes divulgatius al mateix. Un d’aquests projectes divulgatius consisteix en crear un espai on mantenir la memòria immaterial del poble. És a dir, les vivències, experiències i el saber del món que van conèixer les persones més grans. A fi d’evitar perdre el coneixement de com fou la vida abans.

El museu consisteix en una web des de la qual es trobarà tota aquesta informació. Dita web és publicarà el mateix dia de la presentació.

Més enllà de ser com la típica web de museu amb imatges d’una resolució qüestionable, ‘el protagonista serà el model en 3D acompanyat d’una descripció i fitxa tècnica (cronologia, tipologia, ubicació al municipi) i propostes per fer diversos itineraris amb l’associació’, afirma Botella. ‘A alguns panells en els que vam treballar l’any passat hi han uns QR, la idea seria poder accedir-hi per fer més fàcil les coses des del web de l’Ajuntament’. ‘En un futur estem pensant d’implementar el tema de realitat virtual. És possible però amb obres molt concretes’, sosté.

Accediu a les imatges virtuals en 3D en aquest enllaç.

Jaume Garcia

 

Els Pallaresos viurà al novembre les II Jornades Modernistes del Camp de Tarragona

Un moment de la presentació del cartell, davant de Ca l’Andreu

‘Ho tornarem a fer, i encara la farem més grossa’. Amb aquesta expressiva frase, l’alcalde dels Pallaresos, Xavier Marcos, ha anunciat avui que el consistori organitzarà enguany les II Jornades Modernistes del Camp de Tarragona. Els Pallaresos 1900. Les primeres jornades van suposar ‘un èxit rotund, un èxit que sincerament no esperàvem que fos tan gran’.

Les Jornades tindran lloc els dies 4, 5 i 6 de novembre. L’Ajuntament ha presentat avui el cartell de les mateixes i ha anunciat que s’ampliaran les activitats i la participació dels ciutadans i ciutadanes dels Pallaresos. ‘L’any passat vam tenir una bona presència de gent del poble que es va implicar en les Jornades. Doncs bé, enguany la multiplicarem de forma molt notable’, ha assegurat al seu torn el regidor de Cultura, Samuel Urbano, que ha destacat que es vol que les entitats de la vila tinguin un destacat protagonisme. Al seu torn, l’alcalde ha anunciat que s’ampliarà el nombre de carrers i número de fires i augmentarà la qualitat del mercat d’artesans.

Es tracta de consolidar unes Jornades que han situat Els Pallaresos com a referent nacional del modernisme i de la figura de l’arquitecte Josep Maria Jujol, que hi va fer obres molt destacades i que figuren al annals de la història de l’arquitectura i de l’art, on hi ha la seu de l’Arxiu Jujol i on el genial arquitecte està enterrat al seu cementiri.

Les Jornades tindran de nou el recreador Elies Torres un dels vèrtexs de l’organització, junt a l’experta en art modernista i restauradora Àngels Creus. Aquesta ha afirmat que Els Pallaresos ha entrat a formar part ‘per la porta gran’ de la Ruta Europea del Modernisme. ‘Un dels objectius de les Jornades Modernistes és situar als Pallaresos a l’agenda internacional del Modernisme’, ha afegit.

En 2021, les Jornades Modernistes es van dedicar a l’any 1918, data en què Jujol va coronar la famosa Casa Bofarull instal·lant-hi l’àngel-penell. Enguany, les Jornades Modernistes es dedicaran a l’any 1920, que és quan Jujol va iniciar una segona gran rehabilitació feta al municipi, Ca l’Andreu, situada davant de l’església. El títol de les Jornades d’enguany serà ‘1920, un any de canvis’. Les Jornades donaran el valor que es mereix a aquest edifici tan notable, però poc conegut, ha subratllat Elies Torres.

El cartell

Avui s’ha presentat el cartell oficial de les Jornades, obra de l’artista Eduard Polo, que s’emmarca en la façana de Ca l’Andreu i usa una estètica de l’època, ‘amb uns intensos colors blaus i grocs propis de Jujol’, destacava l’il·lustrador. De rerefons apareix la icònica imatge de la torre de Casa Bofarull. També hi figura Jujol dibuixat amb la seva dona enfront la façana de l’edifici. També s’ha presentat l’spot, obra d’Ayhe Communication.

Edu Polo, dissenyador i il·lustrador de prestigi, ha signat cartells com la imatge de Santa Tecla 2018, Sant Magí 2021 i Sant Jordi a Sitges aquest 2022.

Com era la societat de l’època

Tot i que la programació s’anirà anunciant més endavant, ja es coneix que més enllà de l’arquitectura modernista, enguany es treballarà de manera didàctica i participativa com era la societat de l’època, els seus oficis, les modes, les vestimentes, apostant per la difusió a partir de tallers, com ara de confecció de vestits d’època. També es reforçaran la fira d’entitats, la d’artesans i la modernista que tenen lloc a les Jornades amb la presència d’entitats i institucions de renom del país.

Un cicle de conferències prèvies, que se celebraran a l’octubre, emmarcarà de nou l’arrencada de les Jornades, que esclataran al novembre amb recreacions en viu, tallers didàctics, un mercat modernista, fires d’antiquaris, desfilades d’època amb l’ajuda de tot el poble… No només es parlarà d’arquitectura: ‘El Modernisme, sorgit de la revolució industrial i quan la burgesia imposa uns altres valors, que s’exemplifiquen en obres civils sumptuoses, i no religioses, és també pintura, mobiliari, literatura, música’, recordava Marcos.

L’alcalde, Xavier Marcos, i el regidor de Cultura, Samuel Urbano, recordaven en la roda informativa de presentació, que la idea va néixer fa quatre anys des de l’equip de govern, i concretament des de la formació Independents dels Pallaresos, abans de les eleccions municipals. Però la Covid ‘ens ho va endarrerir un any i mig. Vam decidir, malgrat el repunt de la pandèmia, no endarrerir-ho més i ho vam tirar endavant fent un gran esforç econòmic i organitzatiu, que enguany repetim i ampliem’, ha subratllat l’alcalde.

Manifest jujolià

D’altra banda, la primera edició de les Jornades va servir també perquè 24 ajuntaments del Camp de Tarragona, de Catalunya i de les Illes signessin un Manifest Jujolià, un manifest, promogut per l’Ajuntament dels Pallaresos, que aconseguí reunir en una taula al Centre Jujol els consistoris de les poblacions en les quals l’arquitecte i artista va deixar empremta, a més de representants de la Generalitat i de la Diputació de Tarragona.

Els Pallaresos recupera la seva trobada gegantera

Els Pallaresos celebrarà la seva 17a trobada Gegantera el pròxim dissabte 14 de maig, després de dos anys sense organitzar l’activitat com a conseqüència de la pandèmia. A partir de les 18h, la Colla Gegantera dels Pallaresos rebrà la visita de les colles de gegants de Calafell, la Riera de Gaià, Vilallonga, Masllorenç, Les Borges Blanques i la Colla Alegre de Reus per recórrer els principals carrers de la vila.

La cercavila començarà a partir de les 19h amb un recorregut per alguns dels principals punts d’interès turístic del municipi: Centre Jujol, Carrer Alt, Carrer Major, Plaça de l’Església, Casa Bofarull, Carrer del Sol i carrer Eixerit, fins arribar a l’Ajuntament, on està previst que totes les colles realitzin un ball final de lluïment. Una ballada conjunta posarà el punt i final a una trobada que es va organitzar per primer cop l’any 2003.

El cap de colla de l’entitat, Tomàs Roig Grau, ha destacat que el veritable repte de la trobada d’aquest any ha estat «combatre els efectes que la pandèmia ha tingut sobre la massa social de les colles, els dos anys d’inactivitat s’han notat i ara ens toca tornar a posar en marxa la roda i recuperar el teixit social de les entitats».

El cartell de la 17a trobada és obra de l’artista local Alba Estrem i representa la invitació de les dues parelles de gegants del municipi (Tiana, Vador, Rosalia i Isidre) i la geganta Marieta a les colles participants així com a tots els nens i nenes a participar de la trobada.

La trobada gegantera dels Pallaresos és una activitat organitzada per la Colla Gegantera amb la col·laboració de l’Ajuntament dels Pallaresos.

Redacció

 

Una perla blaugrana dels Pallaresos, Iker Córdoba, apunta al Bayern de Múnic

Iker Córdoba

Un crack dels Pallaresos apunta al Bayern de Múnich. Com recorda Jordi Batalla a ‘Mundo Deportivo’, el Barça està treballant per a assegurar la continuïtat de diversos jugadors del futbol basi i un d’ells és Iker Córdoba, defensa de 16 anys dels Pallaresos, que milita en el Juvenil B i que ha estat un dels destacats aquest curs. El jugador, no obstant, voldria anar al conjunt bavarès.

Iker Córdoba acaba contracte a final de temporada i la seva bona campanya no ha passat inadvertida per equips importants d’Europa. Un d’ells és el Bayern Múnic, que tal com informa el portal ‘Sport1’ podria llançar-se pel seu fitxatge aquest estiu. Els alemanys estan atents a la situació de Còrdova, que sol actuar com a central però també pot ocupar el lateral esquerrà.

La citada informació assegura que la setmana que ve està prevista una reunió entre els agents d’Iker Córdoba i el Barça per a tractar la renovació del futbolista, però en el Bayern confien a poder convèncer-ho perquè emprengui un nou repte professional a Alemanya.

El pla del Bayern és que Iker Córdoba jugui en el Juvenil i tingui participació en el filial a l’espera que acabi fent el salt al primer equip en uns anys. Des de fa algunes setmanes que el club alemany està en contacte amb els representants del jove defensa, que haurà de prendre una decisió sobre el seu futur abans de finals de mes.

 

La judoka dels Pallaresos Nur Pérez puja al pòdium a l’estatal de judo

A les imatges, la representació dels Pallareosos. Fotos: Twitter Ajuntament

El passat cap de setmana es va realitzar a Pamplona el Campionat d’Espanya de Judo en categories infantil i cadet. Per part del Club Judo Els Pallaresos amb Andrés Guillén Ortiz com a entrenador, hi van participar: Brian Arques, Joan Casado i Nur Pérez. La judoka va aconseguir la tercera posició en la seva categoria.

Redacció

 

Els Pallaresos acollirà uns Jocs Esportius pels seus habitants

El regidor d’Esports i la presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès, amb els col.laboradors dels Jocs. Foto: Cedida

Els Pallaresos acollirà uns Jocs Esportius Municipals. Es tracta d’unes jornades que combinen esport i gaudi amb l’objectiu d’unir sinergies entre els habitants i amics del poble. Aquest esdeveniment, que tindrà lloc l’1, 2 i 3 de juliol, comptarà amb esports variats com bàsquet, sogatira, escacs, futbolí, tenis taula, petanca, running i curses de velocitat. Per tant, els jocs seran una festa on tots els residents i persones vinculades al municipi uniran esforços i competiran entre ells.

La iniciativa està organitzada per l’Ajuntament dels Pallaresos en col·laboració amb els Ranking Games, la Penya del Barça del poble i el Consell Esportiu del Tarragonès (CET). A més, tot plegat tindrà un vessant solidari, ja que tots els diners recaptats amb les inscripcions es destinaran a projectes de Creu Roja.

La presentació de l’esdeveniment s’ha dut a terme aquest dimecres a la tarda amb l’assistència del primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports dels Pallaresos, Jordi Sans, i la presidenta del CET, Estefania Serrano. Per una banda, Sans ha destacat els beneficis d’aquest tipus d’iniciatives: «Després de dos anys de pandèmia, on tot ha estat parat, és perfecte que ara la gent pugui sortir al carrer i fer activitat física». El regidor també ha agraït la tasca de les entitats col·laboradores, també presents a l’acte.

Serrano, pel seu costat, ha posat en relleu la «vida» i la «cohesió social» que aporten aquests jocs pels pobles. «Qualsevol esdeveniment esportiu d’aquestes característiques fa poble i fa salut en un municipi relativament petit», ha apuntat. Les persones interessades a participar han de residir als Pallaresos o tenir una vinculació amb la localitat. Les inscripcions, així com tota la informació dels jocs, es poden consultar a través d’aquest enllaç amb la llibertat d’escollir la modalitat desitjada.

 

Cicle de conferències per conèixer la història als Pallaresos

 

L’Associació Experiències i Històries Culturals durà a terme un cicle de conferències al Centre Jujol dels Pallaresos a les 17:30 els dies 9 i 30 d’abril; 7 i 28 de maig. Amb ponències dels historiadors Álex Botella, Míriam González i Alberto Escudero.

«La finalitat d´aquestes conferències és divulgar la història d´una forma amigable i tractant temes que sovint no es toquen», explica Álex Botella, president de l´associació.

Els títols d’aquestes conferències són ‘Tendencia de Hoy… ¿Invento del siglo XIX?’, per Álex Botella, el 9 d’abril; ‘¿Qué es la higiene? La limpieza corporal desde la Peste Negra hasta las Revoluciones Industriales’, per Míriam González. Serà el 30 d’abril; ‘Magia y drogas. El uso de psicoactivos en el mundo griego’, per Alberto Escudero. Serà el 7 de maig.

Finalment, la darrera ponència, del 28 de maig, constarà de la presentació al públic del Museu Virtual dels Pallaresos, una iniciativa desenvolupada per la mateixa associació.

 

Un ferit als Pallaresos pel xoc entre un camió d’escombraries i un turisme

Els Bombers han hagut de desmuntar el sostre del turisme per evacuar el conductor ferit. Foto: Bombers

Una persona ha resultat ferida aquesta tarda a la TP-2235 als Pallaresos. Segons han informat els Bombers, que han rebut l’avís a les 14:24 hores i hi han desplaçat tres dotacions, un xoc entre un camió d’escombraries i un turisme ha acabat amb aquest darrer bolcat lateralment fora de la calçada. El conductor ha quedat atrapat i els bombers han hagut de fer l’extracció reglada del ferit desmuntant el sostre.

Redacció

 

L’equip de govern dels Pallaresos titlla de ‘mentider’ Junts per ‘enganyar’ els pares del col.legi Jujol

Imatge del ple extraordinari virtual

L’equip de govern de l’Ajuntament dels Pallaresos ha sortit en tromba titllant de ‘mentider’, d’obrar amb ‘maniobres brutes i de baix nivell’, ‘d’enganyar’ els pares i mares de l’escola Jujol davant la polèmica pel tancament de la línia de P3 el curs que ve del centre escolar.

El grup municipal de Junts, a l’oposició, ha rebut diverses filípiques, tant de l’alcalde com d’altres regidors de govern en un ple on Junts havia presentat una moció de rebuig al tancament, text en el que afirmava que l’equip de govern no havia fet ‘res’ per evitar el tancament. La moció es presentava dues setmanes deprés que s’hagués votat una anterior moció també en un ple, presentada per Independents dels Pallaresos -el partit de l’alcalde- i una regidora de Ciutadans, Araceli Molina, que també demanava que no es tanqui la línia. En aquell ple Junts es va abstenir. Debatre per segon cop una moció semblant i amb l’abstenció pel mig, però aquest cop carregant les tintes contra l’equip de govern ha desfermat la caixa dels trons.

El portaveu de Junts, Josep Nolla, ha assegurat que l’actuació de diversos alcaldes socialistes i convergents anteriors van evitar el tancament de l’escola, i ha afirmat que alcaldes i grups municipals convergents havien ‘influït’ al Govern de la Generalitat per aturat el tancament de la línia perquè els convergents també manaven a la Generalitat.

Nolla, que responia una dura intervenció del portaveu de Cs, Felicià Fortuny -que els havia acusat de ‘mentiders’-, afirmava que els convergents, al seu temps, van ‘influir per produir canvis’. L’ascendència d’un grup municipal ‘tenia un pes específic i d’influència a l’àmbit nacional, i amb arguments tècnics i la voluntat conjunta pots treballar en favor dels interessos dels veïns’. Nolla ha ofert col.laboració, no obtant: Junts ‘no vol desacreditar, sinó que al poble es mantingui la qualitat educativa que s’ha mantingut en anys i ens posem a la disposició del govern municipal per ajudar. Qualsevol cosa que us poguem oferir no dubteu a demanar-lo. La nostra voluntat és sumar i el senyor Fortuny es desacredita cada cop que obre la boca’, ha etzibat.

‘Els serveis territorial no estan per la labor d’evitar el tancament’, ha afirmat. El regidor de Junts Antonio Tenorio també ha donat per fet el tancament de la línia, tot i que la moció demana a l’Ajuntament que actuï per evitar-ho.

En la seva intervenció final, l’alcalde, Xavier Marco, ha respost la insinuació de Nolla: ‘Ens els darres tres anys, amb un alcalde d’Independents dels Pallaresos també han intentat tancar la linia i no l’han tancat’, ha dit. ‘Volen vostès dir que si manessin vostès a tot arreu no tancarien la línia, i ara que als Pallaresos hi ha un alcalde idependent, la tanquen? Aquestes paraules són molt fortes’. I ha continuat afirmant:’La Generalitat tanca la línia de P3, haurien de dir vostès, i deixar-ho clar als pares i mares’. Per a 2022 ‘tenim 28 nens i el següent, 31, cal tenir en compte els nouvinguts, també. Nosaltres som els que hem dit a la Generalitat que la població pujarà els propers anys i que s’estudiï cas per cas. Quan diuen que no hem fet res els hauria de caure la cara de vergonya, hem fet reunions amb pares, amb el departament d’Ensenyament i múltiples trucades, amb llargues converses, totes elles amb un ‘no’ com a resposta d’Ensenyament, i hem celebrat reunions amb representants de l’AFA i amb el Departament’.

Marcos ha continuat afirmant: ‘Els seus partits tanquen la línia P3, es passen pel forro la qualitat de l’ensenyament que vostès demanen a la moció i amb tres parells de nassos li passen el mort a l’Ajuntament. Tot el que diuen a la moció ja està fet, arriben tard, es treuen les puces del damunt i enganyen els veïns dels Pallaresos’. ‘Estem a punt d’arribar als 5.000 habitants, no queda res en venda o lloguer i s’estan fent promocions als Hostalets, treballin una mica, que per això cobren. Vostès es preocupen ara que tot està dat i beneit, com ha dit el senyor Tenorio’.

En l’explicació de vot, Felicià Fortuny, de Ciutadans, havia afirmat que la moció ‘està plena de mentides’. ‘Un cop més, tot el que expliqueu és mentida, portem una ratxa dilatada de mentides. Haurieu de deixar d’enganya els veïns, el que feu és demagògia. Els acords ja es van dur a terme molt abans que es presentés la moció, com el primer acord: ja s’havia demanat. El segona s’està respectant, el punt tres ja s’ha solicitat. Del quart, l’ajuda s’ha ofert als veïns. El número 5 és incongruent amb el tercer. Esteu marejant la perdiu. El número 7, tota la premsa va estar aquí. El punt vuit ja es va fer molt abans d’aquesta moció que presenteu. Feu-vos-ho mirar’, ha conclòs.

Araceli Molina, al seu torn, afirmava que la moció ‘ja es va debatre al ple passat, està descontextualitzada, tots volem P3 a l’escola i des de l’Ajuntament s’ha fet tot el possible perquè sigui així. Els nou punts que demanen a la moció estan fets. Volen desacreditar l’equip de govern i resulta que no tenim cap competència en aquest camp d’educació. Estem votant el mateix que el ple anterior, on vostès es van abstenir, no sé per què. Vostès podien haver participat en els actes i iniciatives que hem fet i no ho ha estat així. Tots els recursos de l’Ajuntament s’han posat en marxa per salvar la línia’. Araceli Molina ha respost Nolla dient que ‘fins ara no havia hagut una decisió ferma de tancament de línies, i la decisió actual és absolutament tècnica’.

Antoni Tenorio, de Junts, ha afirmat que el que busca Junts ‘és col.laborar i no criticar: la nostra petició de celebrar un plenari es va enviar el 12 de febrer i es demanà que es convoqués el més ràpid possible. En canvi, ha trigat un mes a celebrar-se el ple i si hi hagués hagut ple ordinari, ho haguessim fet en aquell ple’.

Samuel Urbano, regidor d’Independents, ha intervingut responent Tenorio, i afirmant que ell va presentar la moció abans que la de Junts. ‘Si tanta voluntat de sumar teniu no entenc com us vau abstenir a l’anterior ple i us vau posar de costat en aquest tema’.

Tenorio ha argumentat que es van abstenir ‘perquè havíem demanat celebrar aquest ple, i el podien haver convocat abans. Vostès ho podien haver parlat amb nosaltres per presentar conjuntament una moció. Nosaltres no sabíem que vostès havien presentat una moció’.

Tenorio ha assegurat que la línia de Junts és que ‘està clar que no es podrà fer res i es tancarà la linia de P3 i els serveis territorials no canviaran d’opinió. Cal veure si les xifres de matriculacions eran reals i cal consensuar les mesures amb el personal de les escoles’. Tenorio ha dit que ‘l’Ajuntament s’ha rentat les mans afirmant que la culpa és del Govern de Catalunya, com va dir l’alcalde al darrer ple. Junts està governant donant suport a ERC, però no tenim res a veure’ amb la decisió, i ha demanat evitar aturar l’escola en el futur.

Maria Grau, portaveu d’ERC, ha intervingut per afirmar que ‘planeja l’ombra’ que la decisió sigui ‘purament política dels grups que manen a la Generalitat. No diguem veritats a mitges. Són criteris tècnics. Jo no estic d’acord amb els criteris tècnics usats per tancar la línia, però no és una decisió política’.

La regidora d’Ensenyament, Chus Coronado, ha intervingut dient que ‘el fàcil és culpar la regidoria d’Ensenyament, que està fent el possible perquè no es tanqui la línia’. Junts acusava l’equip de govern de faltar en reunions amb l’escola. L’alcalde ha respost dient que ‘l’absència de la regidora en una reunió de l’escola va ser per motius laborals justificats i anunciats per ella amb temps, i a mi ningú em va comunicar que se celebrava la reunió’.

L’alcalde ha tancat el debat adreçant-se als pares: ‘Aquest equip de govern sí vol la línia, estem treballant encara que el tema està força decidit, com ha dit el senyor Tenorio. La moció estava fora de lloc i porta una quantitat d’incorreccions i coses que no són veritat i no la podem aprovar. Sembla un al.legat contra l’equip de govern, més que una moció’. La moció ha estat rebutjada per sis vots en contra i quatre a favor.

L’alcalde ha rematat: ‘Ens demanen que usem els mitjans de comunicació, mirin la televisió, tots van publicar la postura de l’equip de govern, contrari al tancament. I vostès no han fet res, només maniobres polítiques brutes i de baix nivell, que és el seu tarannà habitual. Diguin ben clar que qui tanca la línia és la Generalitat, governada per vostès’.

J. Garcia

 

Junts als Pallaresos reclama a l’equip de govern suport ‘total’ per impedir el tancament de línies de P3

Imatge de la façana de l'ajuntament dels Pallaresos

Imatge de la façana de l’ajuntament dels Pallaresos.

El grup municipal de Junts per Catalunya dels Pallaresos presentarà aquest divendres una moció al plenari en la qual reclama a l’ajuntament «mostrar públicament una oposició ferma i negativa a tancar la línia de P3 de l’Escola Arquitecte Jujol» davant la «mancança educativa al municipi». Aquest és un dels punts que figuren dins dels acords que es proposen, i que es fonamenten en «el greuge comparatiu que poden tenir les famílies afectades al no poder escollir lliurement el tipus d’ensenyament que volen per als seus fills i no estiguin condicionats per la falta de places públiques».

En aquesta línia, la moció demana que el consistori doni el suport «total i absolut» a l’AFA del centre educatiu, «que és el que s’espera del govern municipal quan necessites ajuda dels governants». Alhora, el text sol·licita al departament d’Ensenyament un «compromís públic del no tancament de cap de les línies existents en un futur pròxim, sempre que les ràtios es puguin mantenir, atenent una garantia educativa pels Pallaresos».

En la part expositiva de la moció, es defensa el projecte educatiu de l’Escola Arquitecte Jujol «en forma de comunitats d’aprenentatge en els alumnes de P3, P4 i P5 compartint aula» al centre. I es considera com «una oportunitat de garantir» una educació de qualitat el fet de la baixada de natalitat dels infants que s’han de matricular a P3″. Segons afirma el redactat, «amb menys alumnes per aula, més atenció a la diversitat de l’alumnat i a les seves necessitats».

‘No han fet res’

Finalment, des de Junts per Catalunya es carrega contra l’actual equip de govern, al qual retreu que «no han fet, ni fan, ni tenen intenció de fer res» tot i assegurar que no estan d’acord amb la decisió del departament. Així mateix, l’acusa de no assistir als «Consells Escolars» del centre ni «posicionar-se i plantar-se davant els serveis territorials d’Ensenyament com han fet altres governs per evitar el tancament de la línia de P3».

D’altra banda, el ple del passat dia 24 de febrer es va aprovar una moció presentada per Independents dels Pallaresos i la regidora de Ciutadans Araceli Molina de defensa de P3 a l’escola Jujol. Junts es va abstenir en aquella moció. Des de l’equip de govern es considera que Junts ha estat incitant la protesta contra l’Ajuntament.

El 8 de febrer, l’escola es va manifestar per demanar la continuïtat de la línia.

Redacció

 

 

Els Pallaresos es concentra a les 17:30h i recollirà medicaments i material sanitari per a Ucraïna

l’Ajuntament dels Pallaresos convoca a tots els veïns i veïnes del municipi a concentrar-se davant de l’edifici consistorial

L’Ajuntament dels Pallaresos s’adhereix al municipalisme català per a demanar un suport sense fissures cap al poble Ucraïnès. Altrament, reclama una solució ‘diplomàtica i pacífica’ per la invasió d’Ucraïna per part de Rússia. El consistori rebutja i condemna ‘tota acció que comporti qualsevol classe de violència com és aquesta guerra sense sentit’.

Per tot això, l’Ajuntament dels Pallaresos convoca a tots els veïns i veïnes del municipi a concentrar-se davant de l’ajuntament, avui dia 1 de març a les 17:30h i informa que es recolliran medicaments i material sanitari per Ucraïna.

Els Pallaresos celebrarà el Dia de la Dona fomentant l’esport femení

La regidora Araceli Molina. Foto: Ajuntament

Entre el 6 i el 13 de març, l’Ajuntament dels Pallaresos celebrarà la XIII Setmana de la Igualtat, centrada en les dones i l’esport. Organitzada per la Regidoria d’Igualtat i d’Esports, que comanda Araceli Molina, es busca celebrar el Dia Internacional de la Dona a l’hora que es fomenti la pràctica esportiva femenina.

Els actes són els següents:

BÀSQUET FEMENÍ, MARES CONTRA FILLES. CLUB ESPORTIU ELS PALLARESOS ES MOU. DIUMENGE 6 DE MARÇ, de 10 a 11.30 h a la Sala Polivalent

CLASSE DIRIGIDA DE FITNESS. CLASSE POPULAR. “GIMNÀS TOMÀS GALVE”. DIUMENGE 6 DE MARÇ, de 12 a 13 h a l’esplanada del Bosc del Cremat. (Al costat de la Sala Polivalent)

DEFENSA PERSONAL FEMENINA. ACTIVITAT ENFOCADA A SUPERAR LA POR, GUANYAR SEGURETAT I SOBRETOT ADQUIRIR AUTOCONFIANÇA. “CLUB ESPORTIU YONDAN DOJO”. DIMARTS 8 DE MARÇ, de 18 a 20 h. i DIJOUS 10 DE MARÇ, de 18 a 20 h al Carrer Major, 13, local 2 (Entrada per la plaça de l’Era). Número màxim d’inscripcions: 20 places

VERMOUTH SOLIDARI. DIUMENGE 6 DE MARÇ, a les 13 h. Vermouth + patates + olives. 1 €/tiquet. Recaptació solidària. A la Zona Sala Polivalent
Actuació: EL ÚLTIMO VINILO

AJUNTAMENT DELS PALLARESOS, Regidories d’Igualtat i d’Esports. LECTURA DEL MANIFEST DEL DIA DE LA DONA:
AURORA PELEJÀ -DIRECTORA ESCOLA ARQUITECTE JUJOL, IMMACULADA LLOPIS -DIRECTORA ESCOLA SANT SEBASTIÀ. DIMARTS 8 DE MARÇ a les 17 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament

Els Pallaresos es mou
INSCRIPCIONS: 977 610 600 Mireia o oac@elspallaresos.cat (Necessari: Nom i cognoms, edat, telèfon, correu electrònic)
Termini màxm d’inscripció i venta de tiquets: dia 3, a les 13 h.