.

L’alumnat i les professores de l’escola dels Pallaresos, després de recollir el premi. Foto: Cedida

La Fireta, el projecte de l’escola Arquitecte Jujol dels Pallaresos, ha estat un dels projectes guanyadors de l’11a edició de MSchools Awards 2024, certamen que organitza MSchools en el marc del Mobile World Congress.

El passat dissabte 64 projectes finalistes es van aplegar a la gran final al Museu Marítim de Barcelona en una jornada marcada per l’esperit de transformació educativa, innovació i aprenentatge. 5 infants de 4t, 5è i 6è de primària, acompanyats pel seu nucli familiar, i dues de les docents impulsores van ser els encarregats de representar l’escola en aquesta gran final. Sens dubte, l’èxit de la proposta recau en la implicació de tota la comunitat educativa i el treball i esforç del dia a dia.

La Fireta és un projecte globalitzat que representa una festa de la solidaritat, on l’alumnat de 6è va posar a la venta manualitats i productes confeccionats per la resta d’infants de l’escola per a recollir diners per a la Marató de TV3. En total es van recollir 1.080.10€ que van anar íntegres a la Marató de TV3 d’aquest any. El dia de la fira, el passat 15 de desembre de 2023, els productes es van exhaurir en mitja hora. La resta de la jornada va ser una festa de la comunitat, on la màgia i la il·lusió van planar a l’escola, gràcies a la col·laboració i implicació de l’AFA, que va organitzar un berenar solidari i tarda de jocs tradicionals en família.


Altres notícies:


Els productes que es van vendre a la Fireta, van estar creats amb eines tecnològiques com la màquina de tall intel·ligent, la impresora 3D i la màquina de tall làser combinades amb tècniques artístiques tradicionals (fang, tèxtil, productes naturals). Agraïm novament la col·laboració del CRP Tarragonès per fer el préstec d’algunes de les eines.

La Fireta és un projecte basat en metodologies innovadores, actives i basades en l’aprenentatge i servei. Aquest és un projecte que permet el treball de les competències específiques i les transversals del nou currículum, com l’àmbit digital i el d’emprenedoria, entre altres. La Fireta és també una festa que va empoderar la comunitat educativa, la va fer partícip i li va servir per donar valor d’unitat i sentiment de pertinença, en un moment més necessari que mai, davant d’un futur incert a causa del possible tancament del centre escolar.