.

Jujol júnior, el segon per l’esquerra, junt a la seva germana Teresa, també finada, l’alcalde dels Pallaresos, Xavier Marcos, -primer per l’esquerra- i l’arquitecte Roger Miralles, a les Jornades Modernistes dels Pallaresos de 2021. Foto: Tots21

Josep Maria Jujol júnior, fill del gran arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol Gibert, ha mort avui a les 6:30 hores als 89 anys i a l’hospital de Santa Tecla de Tarragona, on havia estat ingressat feia uns dies. A l‘Ajuntament dels Pallaresos, on residia, les banderes municipal i la de Catalunya onegen a mig pal.

Jujol júnior vivia als Pallaresos, on tenia l’Arxiu Jujol. També als Pallaresos està enterrat el seu pare. Des de 2021, la vila celebra les Jornades Modernistes del Camp de Tarragona per posar en valor Jujol i la seva petjada al poble. L’ofici fúnebre es farà aquest divendres a les 16:30 a l’església dels Pallaresos.

Jujol junior -també anomenat Jujol Gibert, com el seu pare- va ser un prolífic autor de llibres en què restacava la biografia arquitectònica i artística del seu pare, cada cop més considerat un geni no només de l’arquitectura sinó de nombroses arts.

Entre les primeres reaccions destaca la de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, que en un tuit ha destacat: “Aquest matí ens ha colpejat la trista notícia del traspàs d’en Josep Maria Jujol Jr. Tarragona perd el més ferme defensor de la figura i el llegat del seu pare, el genial Josep Maria Jujol i Gibert. Continuarem amb la tasca. Que la terra li sigui lleu.”


L’Ajuntament dels Pallaresos ha emès un comunicat en el que “lamenta profundament” la mort de Josep Maria Jujol júnior, fill del genial arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol Gibert, i resident als Pallaresos, on custodiava l’Arxiu Jujol, que ell va crear i que té una importància trascendental en el món de l’arquitectura i de l’art.

“És una trista notícia que ens ha colpit a tots. Jujol júnior s’estimava molt Els Pallaresos, on el seu pare va fer grans obres de reforma que han passat als annals de la història de l’art, com Casa Bofarull o Ca l’Andreu”, ha afirmat l’alcalde, Xavier Marcos.

“Jujol júnior i jo manteníem una gran relació i ell estava encantat amb les Jornades Modernistes del Camp de Tarragona, en les que cada any volem posar en valor l’obra del seu pare, però també recordar els libres que júnior publicà, un gran tresor que repassa exhaustivament l’obra del seu pare”.

També s’ha sumat al condol l’organització de les Jornades Modernistes Els Pallaresos 1900, “amb qui Jujol júnior tenia una relació molt estreta i molt fructífera”, ha comentat el seu coordinador, Elies Torres.

Josep Maria Jujol júnior ha mort avui a les 6:30 hores. L’Ajuntament dels Pallaresos ha deixat la bandera municipal i la de Catalunya a mitja asta en señal de dol.

També s’ha pronunciat, aquest cop a Tots21, el president del Gremi de Pagesos de Tarragona, Raül Font, que ha destacat a Tots21 que Jujol pare, el seu fill i filles “van estar molt vinculats al Gremi de Pagesos. El seu pare va restaurar el Gremi un cop devastat després de la guerra civil, Jujol júnior era soci de l’entitat i ell i les seves germanes assistien amb regularitat als actes que organitzàvem”.

El juliol de 2022 havia mort la seva germana Teresa.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */