.

Pla general d’un home bevent aigua mentre passeja al Balcó del Mediterrani de Tarragona. Foto: Sílvia Jardí

Si aquest dissabte heu de fer alguna activitat a la ciutat de Tarragona a partir de les 15.00 hores, encara teniu temps de repensar-vos-ho. La predicció feta pública per Meteocat preveu una màxima de fins a 35 graus de temperatura, en una sèrie in crescendo que comença a les nou del matí amb 29 graus i que a les dotze se situaria en els 34. A partir de les 18.00 hores sembla que començarà a davallar fins als 31 graus i de cara a la nit la previsió se situa sobre els 27 graus.

Amb caràcter general, el dia de demà serà de cel serè o poc ennuvolat en general, tot i que a partir de migdia creixeran algunes nuvolades a punts de muntanya que deixaran el cel mig ennuvolat en aquests sectors. A partir de mitja tarda la nuvolositat arribarà a zones properes i deixarà el cel mig ennuvolat. Independentment, fins a migdia, creuaran algunes bandes de núvols alts de nord-est a sud-oest.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per onada de calor que afecta tot el territori excepte les comarques del Pirineu. Aquest divendres un home ha mort a Barcelona per un cop de calor, segons ha informat el SEM. El el 061 ha atès a la capital catalana fins a 27 incidents entre consultes telefòniques sanitàries i atencions a persones afectades per cop de calor.