.

.

TOTS 21

Guanyadors del triatló a la categoria masculina. Foto: Cedida

Guanyadors del triatló a la categoria masculina. Foto: Cedida

Altafulla va acollir ahir les espectaculars i disputades competicions al Campionat d’Espanya de Triatló a la categoria elit femenina i masculina. Després d’una jornada intensa Tamára Gómez i Nan Oliveras es van proclamar campions.

A la categoria masculina, Victor Benages dominava la natació. Al tram ciclista, un grup de 15 triatletes incloent alguns dels grans favorits al triomf final s’establiria a la capçalera durant la totalitat del segment ciclista.

Després d’accedir a la T2, David Castro sortia en primer lloc després d’una gran arrencada. La tensió a la carrera a peu seria apassionant amb grans corredors lluitant per les medalles.

Nan Oliveras estaria a la capçalera a la segona volta per aconseguir l’or. Davis Castro seria la medalla de plata i Uxio Abuin firmaria la medalla de bronze.

A la categoria femenina, Sara Pérez, liderava les dues voltes de natació, seguida per Anna Godoy, Inés Santiago i Laura Paola Montes. Al principi del segment ciclista, es formaven un grup davanter de quatre amb Pérez, Godoy, Melina Alonso i Tamara Gómez. Aquest quartet va liderar l’exigent i l’espectacular sector ciclista. Sis voltes van traslladar a les triatletes al casc històric de la ciutat tarragonina, incloent-hi la tècnica i dura pujada d’1km amb 10% que arribava a les immediacions del Castell de la localitat.

A la sortida de la T2, Melina Alonso i Anna Godoy sortien disparades en el lideratge per emprendre les tres voltes de recorregut de carretera a peu. En un temps breu, Tàmara Gòmez agafava posicions i mentre Alonso es quedava endarrerida.

Per la seva banda, la venezolana Joselyn Brea entrava a la meta a la segona posició a la general. Per darrere, Anna Godoy, obtenia el subcampeonat i Anna Flaquer tancava el podi amb la tercera posició.

Podeu consultar els resultats al següent enllaç:

Resultats triatló